Her Telden (21 Ocak 2020)

Her Telden (21 Ocak 2020)

Yayın: 20.01.2020 23:00 |Güncelleme: 21.01.2020 09:44
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ “NE VERGİ DAİRESİ,NE SGK,NE İŞÇİ MAAŞI BORCU VAR.İLLER BANKASI’NA 11 MİLYON…”
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ ile bir süre sohbet ettik,Sayın VERGİLİ özellikle 31 MART YEREL SEÇİMLERİ sırasında,çok ciddi bir gündem maddesi haline getirilen,kendisine karşı ağır eleştirilerin yapıldığı BELEDİYE BORÇLARINA ilişkin SON DURUMU anlattı.
Sayın VERGİLİ bu manada “NE VERGİ DAİRESİNE,NE SGK’YA,NE İŞÇİMİZE/ÇALIŞANIMIZA BORCUMUZ YOK.İLLER BANKASI’NA TOPLAM 11 MİLYON LİRA BORCUMUZ VAR..” bilgilerini verdi.
Daha sonra da “KARABÜK BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA GELDİĞİMDE.TOPLAM 69 MİLYON LİRA CİVARINDA BORCUMUZ VARDI ve O ZAMAN BİR ABD DOLARI 1.50 veya 1.70 KURUŞ CİVARINDAYDI,AYRICA İŞÇİ VE ÇALIŞANLARIMIZA DA BORÇLARIMIZ VARDI..”gibi değerlendirmeler yaptı.
Halen İLLER BANKASI’NA toplam 11 milyon lira borcu varmış Karabük Belediyesi’nin ve “AYLIK KESİNTİLERLE 3-4 AY İÇERİSİNDE BORÇ SIFIRLANIR..” ifadelerini de kullandı.
Bu arada “BAKIN,KARABÜK BELEDİYESİ ÇAPINDA,BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR BELEDİYENİN 200-250 MİLYON LİRA CİVARINDA BİR BORCU OLABİLİR..” ifadelerini de kullandı Sayın VERGİLİ.
Ayrıca da “İLLER BANKASI’NA 11 MİLYON LİRA BORCUMUZ VAR,AYLIK TAKSİTLERLE KESİLİYOR..” dedikten sonra da “BU ARADA BANKALARDA 20 MİLYON LİRA PARAMIZ VAR..” dedi.
Karabük Belediyesi ekonomik yönden çok/çok iyi durumdaymış.

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI Sayın RAFET VERGİLİ “SU FİYATLARINA ÇOK KÜÇÜK BİR ZAM YAPSAK,AYLIK GELİRİMİZ 1.5 MİLYON ARTAR,AMA.”
Karabük Belediyesi’nin EKONOMİK AÇIDAN çok/çok iyi durumda olduğunun altını çizen Başkan Sayın RAFET VERGİLİ “ BU DURUMA GELMEK İÇİN ÇOK CİDDİ ÖNLEMLER UYGULADIK.BÜYÜK TASARRUF HAMLELERİ YAPTIK.KARA DELİKLERİ KAPATTIK.O ZAMANDA EKONOMİK RAHATLIK GELDİ..” dedi.
Belediye Başkanı Sayın VERGİLİ,çok önemli bir tespitte bulundu ve “BU ÜLKENİN EN UCUZ SU KULLANAN KENTİ KARABÜK..” dedi ve “UCUZ ve KALİTELİ SU KULLANILIYOR..” ifadelerini kullandı.
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ “ EĞER,KARABÜK’TE SU FİYATLARINA ÇOK KÜÇÜK BİR ZAM YAPSAK,AYLIK GELİRİMİZ 1.5 MİLYON LİRA CİVARINDA ARTAR.AMA O AYLIK 1.5 MİLYON LİRA KARABÜK SAKİNLERİNİN CEBİNDEN ÇIKAR..” yolunda bir değerlendirme yaptı.
O NEDENLE SU FİYATLARINA ZAM YAPMIYORLARMIŞ..
Sayın VERGİLİ,kaldı ki diyor “İLLER BANKASI’NA OLAN 11 MİLYON BORCUN.YAKLAŞIK 5 MİLYON LİRALIK BÖLÜMÜ,HUKUKİ OLARAK HAYLİ TARTIŞMALI BİÇİMDE BİZE YAZILAN BİR BORÇ VE BİZ İTİRAZ ETMEDİK..” anlamında da ifadeler kullanıyor.
YEREL SEÇİMLER esnasında yapılan eleştirilere getiriyor sözü..
“ KARABÜK KAMU OYU BİLSİN İŞTE,TOPLAM 11 MİLYON BORCUMUZ VAR..” diyor..
Karabük Belediyesi ekonomik olarak çok iyi durumda,özeti bu.

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI Sayın RAFET VERGİLİ “500 MİLYON LİRA YATIRIM,176 BİN METREKARE KAMULAŞTIRMA YAPTIK..” DİYOR
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,dönemi içinde 500 Milyon lira civarında YATIRIM yaptıklarına işaret ederek “BUNLAR KARABÜK YAŞAYANLARININ HAYATINI KOLAYLAŞTIRAN,KONFORLU HALE GETİREN YATIRIMLARDIR..” diyor
Bu arada İÇME SUYU HATTININ tamamen değiştirildiğine dikkat çekerek “ 316 KİLOMETRE İÇME SUYU HATTINI DEĞİŞTİRDİK.BÖYLECE SU KAYIP/KAÇAĞINI EN ALT DÜZEYE İNDİRİRKEN,PATLAK YERLERDEN İÇME SUYUNA KARIŞABİLECEK HİJYENİK OLMAYAN MADDELERİ önledik..” görüşünde.
OLAYIN İÇME SUYU ile sınırlı kalmadığına işaret ediyor.
Daha sonra da 91 kilometre civarında KANALİZASYON HATTI yenilenmesi ve döşenmesinin temin edildiğini gündeme getirerek,bu çalışmalar sırasında yaklaşık 9 kilometre ÇELİK BORU kullanıldığının da altını çiziyor.
Öte yandan da YAĞMUR SUYU ile KANALİZASYONUN ayrılacağının altını çiziyor ve bununla ilgili BORU İhalesinin yapıldığına dikkat çekiyor,bu yatırıma çok büyük önem verdiğinden söz ediyor.
KARABÜK BELEDİYESİ BAHAR AYLARINI HAREKETLİ GEÇİRECEK..
Çok büyük bir yatırım atağı başlayacak Karabük’te.

İYİ PARTİ EFLANİ İLÇE BAŞKANI Sayın H. İBRAHİM BULUT “YARIM KALAN,İŞE YARAMAYAN BİNA YALNIZ KARABÜK’TE DEĞİL,EFLANİ’DE AYNI..”
Geçtiğimiz günlerde Gazetemiz Bürosuna bir nezaket ziyaretinde bulunan İYİ Parti Eflani İlçe Başkanı Sayın HALİL İBRAHİM BULUT,İlçesi ile ilgili çok önemli sorunlara değindi ve “ BUNLARI ÇÖZMEYE TALİBİZ..” anlamında ifadeler kullandı.
Sohbetimizin bir yerinde “KARABÜK’TE YARIM KALAN BİNALAR,İŞE YARAMAYAN BİNALAR OLDUĞUNU YAZIYORSUNUZ.AYNI SORUN ÇOK DAHA CİDDİ BİÇİMDE EFLANİ’DE DE YAŞANIYOR..” iddiasında bulundu.
Daha sonra da “ÖRNEĞİN,EFLANİ SAKİNLERİNİN GAMA OLARAK BİLDİĞİ YERDE,BİR OTEL İNŞAATI BAŞLADI.NE OLDU,BİR BÖLÜMÜ YAPILDI ÖYLECE DURUP/DURUYOR.YAZIK DEĞİL Mİ,ORAYA HARCANAN PARALARA.NE İŞE YARIYOR..?” diye sordu.
Bu arada O BİNA HAKKINDA,İstanbul’da yaşamını sürdüren İş insanı Sayın MUSTAFA ÖZAYDIN’IN,burayı tamamlayacağına ve YAŞLILAR YURDU veya ÖĞRENCİ YURDU gibi bir hizmette kullanılacağına ilişkin haberler çıkmıştı,o haberleri sorduk Sayın BULUT’A
“BEN ÇOK SAYGI ve SEVGİ DUYDUĞUM MUSTAFA ÖZAYDIN BEY İLE BU KONUYU GÖRÜŞTÜM.ÇOK ENTERESAN GELİŞMELERDEN SÖZ ETTİ VE DOĞRUSUNU İSTERSENİZ PEK NİYETLİ DEĞİL..” anlamında bilgiler verdi..
Geçenlerde sizlere “BAKIN EFLANİ’DE CHP İLÇE BAŞKANI ve İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI ATAK,SÖZÜNÜ ESİRGEMEYEN,ELEŞTİRİ GÜÇLERİ OLAN İSİMLER VE EFLANİ DURAĞANLIĞINI,SESSİZLİĞİNİ BOZACAKTIR..” anlamında bir şeyler yazmıştık.
Kendini beğenmişlik,kibir, haset,husumet içinde olanlar görsün gelişmeleri..

PAZAR GÜNÜ,YENİCE SİYASET VE CEMİYET YAŞAMININ ÖNDE GELEN BİR İSMİ “ AK PARTİ GÖREVLENDİRMELERE ERKEN BAŞLAMIŞ…” DEDİ
Geçtiğimiz Pazar günü,bir Kardeşimin işyerinde YENİCE İLÇESİ Siyaset ve Cemiyet yaşamının önde gelen bir ismi ile sohbet ettik ve “AK PARTİ GÖREVLENDİRMELERE ERKEN BAŞLAMIŞ..” diyerek güldü..
Nedenini sorduğumuzda da “BAKSANIZA,Sayın YILMAZ KIRIK’I,İLÇE BAŞKANLIĞI’NDAN ALIP,İL YÖNETİM KURULU ÜYESİ YAPIYORLARMIŞ..” dedi ve “SÖZ VEREN İL BAŞKANI’NIN YERİ GARANTİ Mİ ACABA..?” diye sordu.
Daha sonra da “BAKSANIZA,AK PARTİ AVUKAT LOBİSİNDEN KURTARILACAK SÖZLERİ ÇIKTI.PEKİ YA,AK PARTİ İL BAŞKANI BİR MÜHENDİS VEYA ORMAN MÜHENDİSİ OLURSA NE OLACAK.O VERİLEN SÖZÜ,ÖYLE BİR İSİM TUTAR MI.HAAA,SÖZ VEREN GENEL MERKEZ İSE O AYRI..” falan dedi.
AK Parti kulisleri ince/ince hareketleniyor..
Parti içerisinde ayrı,basında ayrı bir hareketlenme var.

KELTEPE KAYAK MERKEZİ,EKSİĞİ/GEDİĞİ İLE YAPILDI,HİZMETE ALINDI,SÜREÇ İÇERİSİNDE HER ŞEYİ TAMAM OLUR VE AKKAYA HAMAMI OLAYI
Çok eski yıllarda SAFRANBOLU GELEN İNSANLARI FAZLA TUTAMIYOR denilirdi,bu Yöre turizminin ÇEŞİTLENDİRİLMESİ üzerinde durulurdu ve bu yönde de KELTEPE KAYAK MERKEZİ ile AKKAYA HAMAMI çevresine TESİS Yapılması şiddetle önerilirdi.
Böylece bu yöreye gelen birkaç gün kalsın istenirdi..
SAFRANBOLU TURİZMİ GÜN GEÇTİKÇE GELİŞİP/GÜÇLENİYOR..
Yine de SAFRANBOLU için Yöremize gelen konuklar,Kentte fazla kalmıyorlar,etkinliklerde çeşitlilik şart ve bu manada KELTEPE KAYAK MERKEZİ bir çeşitlendirme yaratacaktır.
Şimdi ESKİPAZAR/AKKAYA HAMAMI Çevresinde ki TERMAL SULARIN bir tesis ile TURİZMİN hizmetine alınması dönemine geçilmesi aşamasına geldik mi acaba..?
ESKİPAZAR/ AKKAYA HAMAMI ve HADRİANAPOLİS ANTİK Kenti bu civar turizmine yeni bir çeşitlilik getirebilir elbet ve burada ki önemli nokta AKKAYA HAMAMI olayının hayata geçirilmesinde yatıyor.
Eskipazar Belediyesi Eski Başkanı Sayın DURSUN BAŞ bu konuda çok ciddi mesafeler almak üzere olduğu bir dönemde,SAĞLIK NEDENİ ile görevinden ayrılmak zorunda kaldı.
Dileriz SEÇİLEN BELEDİYE BAŞKANI Sayın HÜSEYİN DÖNMEZ bu işin bayrağını alır veya ÖZEL İDARE Kaynaklarından ve en azından BURALARDA TERMAL TESİS YAPILABİLİR mesajı verilmek için küçük,şık bir tesis yapılır.
Karabük sakinleri bu gelişmeleri umutla bekliyor..

KARABÜK MERKEZ KELTEPE KAYAK MERKEZİ,YENİCE IHLAMUR TERAS DOĞA TURİZMİ,ESKİPAZAR HADRİANAPOLİS,SAFRANBOLU TURİZMİ..!!
Karabük Merkez, KELTEPE KAYAK MERKEZİ ve yaz aylarında buraların DOĞA TURİZMİNE açılması ile hareketlilik sağlayacak,ilerleyen süreçte KARDEMİR KURULUŞ MÜZESİ devreye alınacak,yakalanması beklenen hareketlilik arttırılacak.
SAFRANBOLU ZATEN TAM ANLAMI İLE TURİZM BELDESİ HALİNDE.
YENİCE DOĞAL GÜZELLİKLERİNİ TURİZMİN HİZMETİNE sunmanın çabalarını gösteriyor ve bu anlamda IHLAMUR TERAS çok önemli bir gelişeme,YENİCE İlçesi de TURİZM BAĞLAMINDA geleceğine güvenle bakabilecek bir nokta da.
ESKİPAZAR İlçesi,eğer AKKAYA HAMAMI Çevresinde bir TERMAL TESİS/TESİSLEŞME yapabilirse,HADRİANAPOLİS ANTİK KENTİ ile birlikte, çok ama çok büyük bir ivme yakalayacaktır..
Bunlar Karabük’ün artıları elbet.
EFLANİ İlçesinde yılların durağan,sessiz yapısı Sayın MEHMET KARADENİZ’İN Ziraat Odası ve Tarım Kredi Kooperatifi Başkanlığı ile belirli bir toplumsal dönüşüme giriyor,ZİRAİ ÜRÜN ÇEŞİTLENDİRMELERİ için projeler hazırlanıyor,SİYASET Dünyası ses çıkartan insanları işbaşına getiriyor..
OVACIK ise Spor alanında Ülkemize dereceler kazandırıyor..
Karabük kısaca özetlediğimiz şu portreyi canlandırmanın eşiğinde..
Dileriz,daha, iyi günler yakalanacaktır..

GENEL MÜDÜR Sayın HÜSEYİN SOYKAN VE İLGİLİ MÜDÜRLER İLE KARABÜK HADDECİLER DERNEĞİ BAŞKAN VE YÖNETİCİLERİ GÖRÜŞECEKLER
KARDEMİR Genel Müdürü Dr.Sayın HÜSEYİN SOYKAN ve ilgili Müdürler ile Karabük Haddeciler Dernek Başkanı Sayın PEHLİVAN BAYLAN ile Yönetim Kurulu,hatta tüm Haddeciler,bir araya gelerek,sektörü konuşacaklar.
KARDEMİR yeni bir uygulama başlatmış..
HADDECİLERE KÜTÜK SİPARİŞLERİ BİR HAFTA İÇERİSİNDE veriliyormuş
Süre hayli azaltılmış yani.
Ancak,HADDECİLER kütük fiyatı ile mamul mal arasında ki marjın çok düşük olduğundan yakınıyorlar ve “DÜNYA PİYASALARINDAN ÇOK DAHA UCUZ KÜTÜK BULMA İMKANI VAR..” anlamında görüşler dile getiriyorlar..
SEKTÖRDE ÇOK CİDDİ SIKINTILAR VAR, GÖRÜŞÜNDE OLAN ÇOK..
Önümüzde ki günlerde bir araya gelmesi beklenen taraflar,gündemlerinde ki konuları müzakere edecekler ve her iki tarafta yapabileceği, en ciddi, fedakarlık nedir,ne olabilir,üzerinde görüşlerini ortaya koyarlar.
“DÜNYA PİYASALARINDA KARDEMİR’E ORANLA 20-25 DOLAR UCUZ KÜTÜK DEMİR BULMAK İMKANI VARMIŞ..” sanıyoruz,öyle olunca ortaya “PARAMIZI DIŞ ÜLKELERE KAPTIRMAYALIM.İÇERİDE KARDEMİR’DE KALSIN..” gibi bir anlayış filiz veriyor..
Bu görüşmeler umarız,dileriz,olumlu sonuçlar verir..

31 MART TARİHİNDEN SONRA Kİ SÜREÇTE,SAFRANBOLU BELEDİYESİ’NİN SIKI UYGULAMALARI VE ŞU ANA KADAR 6-7 MİLYON TASARRUF..
31 Mart tarihinde SAFRANBOLU Belediye Başkanlığı’nı kazanan CHP Adayı Sayın ELİF KÖSE’NİN çok sıkı bir TASARRUF UYGULAMASI başlattığı anlatılıyor.
SAFRANBOLU SAKİNLERİ ANLATIYOR BU OLAYI.
Geçen süreç içerisinde SAFRANBOLU Belediyesi 6-7 milyon lira dolayında tasarruf yapmış ve alınan GELİR/GİDER TABLOSU ile bugün ki GELİR / GİDER TABLOSU ÇOK CİDDİ BİÇİMDE DEĞİŞMEYE BAŞLAMIŞ.
Sayın ELİF KÖSE’NİN bu konuya çok önem verdiğinden söz ediliyor.
O Kardeşin dediği gibi,devir alınan GELİR/GİDER Tablosu değiştikçe KARA DELİKLER kapatıldıkça SAFRANBOLU’NUN yatırıma ayıracağı veya ayırabileceği para miktarı da artacaktır mutlaka.
Bu arada,özellikle AK Parti cenahında SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NI neden kaybettik tartışması da yer/yer devam ediyor ve bundan bir ay kadar önce böyle bir tartışmaya bizzat tanık olduk.
“GÖREV DEĞİŞİMİ,KAYYUM ATANMASI SEÇİM KAYBININ TEMEL GEREKÇESİ..” diyen arkadaşlar oldu “KEŞKE ADAY OLARAK KAYYUMLA DEVAM ETSEYDİK..” diyen oldu “ÇIKARTTIĞIMIZ ADAY BİRAZ DAYATMA GİBİ OLDU..” teşhisinde olanlar oldu..
Ortak nokta “KAYYUMA GİDİLMESİ TEMEL SEBEP..” olarak gösterildi.

7 kişi görüş bildirdi

  1. Ali kaya

    Karabükspor ne oldu sayın gölbek,sefik.dizdar geliyormu ,bu beceriksiz yönetim devammı edecek.2 yildir kulübün basına karabulut gibi çöktüler.Bu adamlar bu kulubu yonetemez.Kayyum bari atansin,yada anahtarlar kardemire bırakılsın .

  2. EFLANİLİ

    Sayın Gölbek İyi Parti Atanmış İlçe Başkanı seçimi kaybedince kayboldu.Seçimin bir kazananı vardır fakat kaybeden adaylar seçmene teşekkür eder.Seçim zamanı gelince siyaset yapmaz ilk önce Eflani ilçesinde yaşamak lazım Esnafın ve halkın dertleriyle dertlenmek lazım.Siz gazeteye her mülakat vereni doğru bilgi verdiğini sanıyorsunuz maalesef yanlışlıklar çok.Eflani nin sorunları için kucaklaşmak birlikte hareket etmek lazım.Samimi olmak lazım toplantılara katılıp fikir beyan etmek lazım gazete köşelerinden mülakat vererek bu işler olmuyor.Saygılar.

  3. İstanbul Eflanı Pazarlı

    Eflenili İYİ Parti İlçe Başkanın dediyi doğrumu yanlışmı ona bakmak lazım Gamada yarım kalan bina kaç yıldır öyle duruyo bu dogrumu yanlışmı ona bakmak lazım.Evveldende yazdım çocukların çiş yapacağı doğru bir kenef bile yok

  4. Safranbolu Belediye, Karabük Belediyeyi geçer

    Safranbolu Belediye, Karabük Belediyeyi geçer gibi hizmetlerde bir süre falan yok… belkide akıllı şehir alt yapısına başladı.
    Sosyal ve çevre dizaynı estetiği ortamı olarak da güzel…
    Başkanlar da orada oturuyor..
    Safranbolu ya ulaşımda kesintisiz..
    Safranbolu alt kesimde gidemez dolmuşlara zam gelmiş..
    Geçer yani

  5. HEMŞERİM

    Eflani li rumuzu ile yazan hemşehrimiz, ne yapacaktı iyiki kazandın sana teşekkür ederim mi diyecekti .İYİ parti adayı Sayın Bulut mutlaka size tebrik ederim hayırlı olsun temennisinde bulunmuştur. Bundan sonra sayın başkana düşen artık ben bana oy verenlerin değil bütün Eflani nin başkanıyım diyebilmesiydi, ama maalesef öyle olmadı kibir ve ego tavan yaptı. Diğer bir husus Gama tepesine sosyal tesis diye yapılan binanın akibetinin ne olacağıdır.

  6. Halil İbrahim BULUT

    Atanmış ilçe başkanı.Dogrudur kurucusu olduğum İYİ PARTİ Eflani ilçe başkanlığına Genel başkanımız sayın Meral AKŞENER hanımefendi ve Teskilatlardan sorumlu Genel başkan yardımcısı Sayın Koray AYDIN beyefendinin sancılı süreçlerde göstermiş oldugumuz çaba,inanç ve hizmetlerden dolayı göreve tekrar atandim. Atanmış arıyorsanız etrafa iyi bakin.
    Gerek tecrubesizligimizden,gerek ihmal ettiğim isimden dolayı Eflani halkına gecikmiş bir teşekkür borcunun olduğu doğrudur lakin seçim sonunda Sayın başkanı arayıp tebrikte ettim,seçim süresinde bir hatamız oldu ise diye özür de diledim. İşim gereği seminerlerim bittiğinde Eflaniden hiç kopmadim esnaflarla da oturdum kahvede oyunda oynadım Eflani konuşmaktan hiç vazgecmedim esnafida biliyorum köylüyü de.
    Gazetecinin işi yazmaktır,gazeteciye mudahele edilmez,gazeteci icazet almaz.
    Eflanide yapılan toplantıya katılıp konusmadigim doğrudur nerede neyi konuşacağımı bildiğim için konuşmamayı daha doğru buldum.

  7. GAMA TEPESİ

    Sayın Gölbek Kastamonu nun Daday ve Pınarbaşı ilçelerinin gelişme yönünde yaptığı atılımları göndeme getiriyorsunuz.Aynı konu bir süre önce İktidarın il başkanı Sayın İsmail Altınöz tarafından da gündeme getirildi. Eflani mizin 25 30 km ötesindeki Kastamonu ili Pınarbaşı ilçesi nin turizm ve istihtam konusundaki yaptığı yatırımlaarı ballandıra ballandıra anlattı. Yanıbaşındaki Eflani ilçemizden olumlu tek cümle kurmadı. Yoksa 15 yıldır ellerinde bulundurdukları ve son seçimde tekrar seçilmeyi başaran başkanın yaptığı hizmetleri yetersiz mi görüyor. İstişare nin Türk dil kurumundaki sözcük anlamı DANIŞMA dır. Eflani de bu amaçla düzenlediği sanılan istişare toplantlar acaba amacına ulaşıyor mu yoksa icraatın içinden türü toplanılıp toplantı bitiriliyor mu bu toplantılardan netice alınmak isteniyorsa geçtiğimiz günlerde Eskipazar da yapılan toplantının örnek alınması gerektiğini düşünüyorum hangi toplantıdan sonra bir sonuç bildirgesi yayınlanmış sonuç alınmış.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

arabam.com mart ayı ikinci el ilan verilerini açıkladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – arabam.com, mart ayındaki ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizini yayımladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, mart ayı ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizde ikinci el araç sektöründe hareketlilik başladı. Mart ayında ikinci el araç fiyatlarında yüzde 1 artış gözlemlendi. Artış, daha çok 800 bin liranın üzerindeki araçlara yansıdı.

Sıfır araçlardaki kampanyaların bitişi ve fiyat artışları, ikinci el araç fiyatlarını da yukarı yönlü etkileyeceği sinyalini verirken, yükselişe geçeceği ön görülen ikinci el otomobil arzı ile birlikte fiyat artışının da enflasyondaki değişimi gelecek aylarda yakalaması bekleniyor.

İkinci el araçların ortalama fiyatı 679 bin lira 4 kuruş olurken, 5 yaşa kadar olan araçların ilan oranı arttı. Mart ayında ilanı en çok görülen markalar Fiat, Renault, Volkswagen, en çok görüntülenen modeller ise Clio, Astra, Megane oldu.

– Yaşı genç araçların ilan sayısı arttı

arabam.com'da mart ayında 5 yaşına kadar olan araçların oranı yüzde 2 artarak, ilanlarda yüzde 18 ile yer aldı. 10-20 yaş arası araçlarda ise yüzde 1,2 azalma görüldü. Ayrıca, düz vitesli araçların da ilanlardaki oranı yüzde 2 azaldı.

İlanlarda 800 bin liranın üzerindeki araçlar, ağırlıklı 1 milyon lira üzerindeki araçlar olmak üzere, yüzde 2 arttı. İlanlardaki 500 bin lira 1 kuruş – 600 bin lira fiyat aralığındaki araçlar ise yüzde 1 azaldı.

500 bin lira ve altı araçların ilan oranı yüzde 47, 500 bin lira 1 kuruş – 600 bin lira aralığındaki araçlar ile 1 milyon lira ve üzeri araçların oranı ise yüzde 12 oldu.

600 bin lira 1 kuruş – 700 bin lira aralığındaki araçların oranı yüzde 11, 800 bin lira 1 kuruş – 1 milyon lira aralığındaki araçların oranı yüzde 8 ve 1 milyon liranın üzerindeki araçların oranı yüzde 12 oldu.