Her Telden (21.Şubat.2017)

Her Telden (21.Şubat.2017)

Yayın: 20.02.2017 23:07 |Güncelleme: 21.02.2017 08:55
Paylaş:
A+ A-

SAYIN ŞEFİK DİZDAR VE SAFRANBOLU HİLTON GARDEN OTEL AÇILIŞI,BÖYLESİ BİR TESİSİN YÖREMİZE KAZANDIRILMASI KONUSU..
Bu Yörenin yetiştirdiği önde gelen Sendikacılardan olan Rahmetli OSMAN NURİ BAL’IN Oğlu’nun düğününde,Sayın ŞEFİK DİZDAR ile aynı masada oturmuştuk.
Sayın ŞEFİK DİZDAR Safranbolu’yu,Karabük’ü çok sevdiğini anlatıyordu,bu Yörelere yatırım yapmanın kendisine zevk verdiğini,haz duyduğunu anlatıyordu,öyle samimi,öyle içten anlatıyordu ki..
Bir ara “ÇOCUKLARIM BANA,BURALARA YATIRIM YAPTIĞIM İÇİN KIZIYORLAR..” dedi,sonra da “ONLARDA HAKLI,BURALARA YAPTIĞIN BİR YATIRIM 10 YIL SONRA 100 LİRA DEĞER KAZANIRSA,İSTANBUL’DA 1000 LİRA DEĞER KAZANIR.OLAYA ÖYLE BAKINCA ÇOCUKLAR DA HAKLI..” dedi.
Bu anlamda değerlendirmeler yaptı.
“AMA AHMETÇİĞİM,BURALARA YATIRIM YAPMAK BANA ÖYLESİNE KEYİF,ÖYLESİNE HAZ VERİYOR Kİ.BUNUN HİÇBİR MADDİ KARŞILIĞI OLMAZ/OLAMAZ..” şeklinde özetliyordu duygularını.
SAFRANBOLU’YA HİLTON GARDEN OTELİNİ YAPTI Sayın ŞEFİK DİZDAR..
YÖRE TURİZMİ AÇISINDAN MÜTHİŞ BİR YATIRIM.
Geçtiğimiz cumartesi günü açılışı vardı ve gerek nitelik,gerek nicelik olarak üst düzey bir katılımla yapıldı HİLTON GARDEN OTEL’İN açılışı,çok görkemli bir açılış oldu..
Nice başarılı yatırımlar diliyoruz Sayın ŞEFİK DİZDAR’A..

KARABÜK’E HAVAALANI YAPILMASI İÇİN EN SAMİMİ ÇABA SAYIN ŞEFİK DİZDAR’DAN GELİYOR VE SAYIN DİZDAR’IN VİZYONU,UFKU..
Geçtiğimiz cumartesi günü çok geniş bir katılımla SAFRANBOLU HİLTON GARDEN OTEL açılışını yapan Sayın ŞEFİK DİZDAR,bu Yörenin gelişmesi,büyümesi,serpilmesi açısından en samimi,en içten çabayı gösteren insan olarak öne çıkıyor.
Sayın ŞEFİK DİZDAR,Safranbolu’nun YER ALTINDA BULUNAN TÜNELLERİ temizletiyor,açtırıyor ve turizmin hizmetine sunmanın çaba ve çalışmaları içinde.
KÜLTÜR/TURİZM VAKFI KANALI İLE BU YAPILIYOR..
Ayrıca,yine KÜLTÜR/TURİZM VAKFI kanalı ile Rahmetli eşi LEYLA DİZDAR adına bir KÜLTÜR MERKEZİ yaptırmayı düşündüğüne ilişkin çok ciddi bilgiler geliyor.
Sayın ŞEFİK DİZDAR Karabük HAVAALANI noktasında çok ısrarcı.
HAVAALANI için gereken bazı harcamaları cebinden yaptırmayı düşünecek kadar ısrarcı,hemen her şey bir kenara Sayın ŞEFİK DİZDAR vizyon sahibi,sosyal ve ekonomik vizyonu var.
HAVAALANI İÇİN EN SAMİMİ ÇABAYI GÖSTEREN İSİM.
Sayın ŞEFİK DİZDAR gibi birkaç isim daha olsa keşke..

SAYIN SEDAT NAMAL KARDEŞİMİZİN BÜROMUZA YAPTIĞI NEZAKET ZİYARETİ VE GEÇMİŞTE YAŞANMIŞ GÜZEL ANILAR,MORAL DÜZEYİ
Sevgili Kardeşimiz,dostumuz,arkadaşımız Sayın SEDAT NAMAL dün Büromuza geldi,nezaket ziyaretinde bulundu,öylesine tatlı,öylesine güzel bir sohbetimiz oldu,tadı damağımızda kaldı desek yeridir..
Bir ÇANAKKALE GEZİMİZDE YAŞADIKLARIMIZ.
KARDEMİR KARABÜKSPOR ile ADANA DEMİRSPOR maçı için gittiğimiz ADANA KENTİNDE,maç sırasında yaşananlar,o büyük ve tepkili ADANA DEMİRSPOR taraftarının gösterdiği reaksiyon..
BUZ ÜZERİNDE YOLCULUK YAPARKEN,tutan böbrek taşı eziyeti..
Sevgili SEDAT NAMAL Kardeşimiz ile bu anıları konuştuk,güldük yaşadıklarımızın bir bölümünü CHP Karabük İl Eski Başkanı Sayın BAYRAM KARADAĞ ile de paylaştık.
Sayın BAYRAM KARADAĞ’DA ziyaretimize gelmişti..
Sayın SEDAT NAMAL Kardeşimizin orijinal fikirleri,görüşleri,düşünceleri vardır ve hep yapıcı olmuştur,bir ara “BİR BİLİM ADAMI SAMİMİYET TESTİ MAKİNESİ İCAT ETSE,KARABÜK’TE BU MAKİNE İLE SAMİMİYET TESTİ YAPSA NE OLUR ACABA..?” diye sordu Sayın NAMAL.
Biz kendisine “MAKİNE DEVRELERİNİ YAKAR,BELKİ İNFİLAK EDER..” dedik.
Böyle bir test için makineye giren insanlar DEVRELERİ YAKTIRIR vallahi.
Karabük ne yazık ki böyle bir yer
Allah ömrünü uzun etsin bayağı güldük,şakalaştık,morallendik doğrusu.

MÜSİAD KARABÜK ŞUBE BAŞKANI SAYIN AHMET NUR “KARABÜK’TE İSTİHDAM ARTIŞI OLACAK..” AÇIKLAMALARI YAPIYOR,ANCAAAK.
Karabük Valisi Sayın MEHMET AKTAŞ geçtiğimiz hafta içinde Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN bir çağrısını,bu Kentte hayata geçirmek üzere BELİRLİ İŞVERENLERLE bir toplantı yaptı.
Bu konu hakkında MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Sayın AHMET NUR Karabük’te Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN çağrısına uyarak İSTİHDAMA KATKI YAPACAK ÇOK SAYIDA SANAYİCİ olduğundan söz etti.
“İSTİHDAM YÜZDE 10 CİVARINDA ARTABİLİR..” gibi görüşler dile getirdi.
Bu konu hakkında SANAYİCİ BİR KARDEŞİMİZ çok enteresan görüşler dile getirdi ve “MÜSİAD BAŞKANI İSTİHDAM ARTACAK GİBİ BİR VARSAYIMA NEREDEN VARDI BİLMİYORUM..” dedi.
“DEMİR FİYATLARINDA Kİ DALGALANMA,PİYASALARDA Kİ DURGUNLUK NEDENİ İLE ÇALIŞAN HADDELERİN BİR BÖLÜMÜ ÇOK ÖNEMLİ ORANDA İŞÇİ ÇIKARTMAK ZORUNDA KALDI VEYA ÜCRETSİZ İZİN VERDİ..” gibi bilgiler verdi.
“BİR TEK KARDEMİR BİR BÖLÜM İŞÇİ ALABİLİR.ANCAK ONLARIN 2016 YILI BİLANÇOLARI ORTADA.NASIL YAPARLAR BİLMİYORUZ,AMA KARABÜK’TE CİDDİ SAYILABİLECEK İŞÇİ ALACAK DÜZEYDE BİRTEK KARDEMİR GÖRÜNÜYOR..” şeklinde değerlendirmeler yaptı o Haddeci dostumuz.
“Sayın AHMET NUR,O İDDİALARIN NEREYE DAYANIYOR BİLMİYORUM..” dedi

KARABÜK’TE “ŞEHİRİÇİ TRAFİK SIKINTI VAR MI-YOK MU..” NOKTASINDA İKİ GÖRÜŞ VAR VE GELECEĞE YÖNELİK DÜŞÜNCELER NEDİR.?
Karabük’te “ŞEHİRİÇİ TRAFİK SIKINTISI VAR MI-YOK MU..” sorusuna İKİ CEVAP VERİLİYOR,örneğin Karabük Valisi Sayın MEHMET AKTAŞ ŞEHİRİÇİ TRAFİK SIKINTI VAR diyen gurupta yer alıyor..
ŞEHİRİÇİ TRAFİN SIKINTISI YOK görüşünde olan isimler ve kesimlerde var/vardır elbet,bunlar BARDAĞIN ÜZERİNDE KALAN BİR PARMAK YERİ görüp de BARDAK BOŞ DİYENLER olarak nitelendirilebilir.
GÜNÜN HEMEN HER SAATİNDE TRAFİK TIKANMALARI OLUYOR.
Geçtiğimiz günlerde yazmıştık “ŞUAN İTİBARI İLE TRAFİK TIKANMALARI 5 DAKİKA CİVARINDA,ANCAK,İLERLEYEN GÜNLERDE BU SÜRE 10 DAKİKAYA,DAHA SONRA DAHA UZUN SÜRELERE GELECEKTİR ELBET..” zira şuan itibarı ile hiçbir önlem görülmüyor.
ŞEHİRİÇİ TRAFİK TIKANMALARI CAN SIKMAYI SÜRDÜRÜYOR..
İLERLEYEN AYLARDA ÇOK DAHA FAZLA CAN SIKACAKTIR ELBET.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ,BİR ZAMANLAR “KARABÜK’ÜN LOKOMOTİFİ SAYILIYORDU..”, ŞİMDİLERDE “KARABÜK’ÜN SIKINTISI MI..?”
Karabük Üniversitesi bir zamanlar “KARABÜK’ÜN LOKOMOTİFİ SAYILIYORDU..” şimdilerde,öyle bir hava esti veya estirildi Ki,Üniversite “KARABÜK SANKİ SORUNU..” oldu/oluyor..
Öncelikle TOPRAK KAYMASI OLAYI ÇIKTI ORTAYA..
Uzunca bir süre TOPRAK KAYIYOR,KAYMIYOR gibi tartışmalar yapıldı ve sonunda anlaşıldı ki,GERÇEKTEN TOPRAK KAYMASI yaşanıyor ve süratle önlemlerin alınması gerek.
BU KEZ ÖNLEMLER GECİKTİRİLİYOR OLAYI BAŞLADI..
Sonra,Karabük’ün sinir uçlarının en hassas olduğu “KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ SAYISI AZALTILACAK MI..?” sorusu gündeme atıldı ve bu olay üzerinde tartışmalar başladı..
Rektör Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT çok net,çok kesin biçimde “ÖĞRENCİ SAYIMIZ AZALMAYACAK..” mesajları veriyor,en yetkili ağız olarak bu mesajları veriyor..
Ancak,yine ÇOK/ÇOK YETKİLİ YERLERDEN gelen mesajlar var ve “ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ KONTENJANLARINI AZALTTI.4 YIL SONRA ÇOK CİDDİ AZALMA OLUR/OLACAKTIR…” gibi bilgiler sızdırılıyor..
İNSANLAR ÖĞRENCİ SAYISININ AZALMASINDAN ÜRKÜYOR,KORKUYOR..
Dileriz öğrenci sayısında bir azalma olmaz..

BİR HADDANE SAHİBİ KARDEŞİMİZ,DOSTUMUZ “BİRÇOK HADDANE PİYASALARIN DENGESİZLİĞİNDEN İŞÇİ ÇIKARTMAK ZORUNDA..”
Bir haddane sahibi kardeşimiz,dostumuzla sohbet ettik “PİYASALAR ÖYLESİNE DENGESİZ GİDİYOR,ANLATMAK ZOR..” dedi ve hem alıcı azalmasından yakında,hem fiyatlardan yakındı..
DEMİRE TALEP HAYLİ AZALDI DİYOR..
Ayrıca “DEMİR FİYATLARI BİR İNİYOR,BİR ÇIKIYOR.PİYASALAR STABİL HALE GELMEDİ.ALAN KORKUYOR FİYAT DÜŞER DİYE,SATAN KORKUYOR FİYAT YENİDEN ÇIKARSA DİYE..” şeklinde görüşler dile getirdi..
“BAZI ARKADAŞLARIMIZ İŞÇİLERİNE YOL VERMEK ZORUNDA KALDILAR,BAZI ARKADAŞLARIMIZ İSE ÜCRETSİZ İZİN UYGULAMASINA GİTTİ.BU ŞARTLARDA İSTİHDAM NASIL ARTTIRILACAK BİLMEK ÇOK ZOR…” ifadelerini kullandı..
İSTİHDAMI CANLANDIRMA TOPLANTISINA KATILDIĞINI ANLATTI.
Sonra da “DEVLETİN YENİ İŞE ALINACAKLARA VERECEĞİ DESTEK İYİ,TATMİNKAR,ANCAK,OLAYIN TEMELİNDE BİR ÇARPIK DURUM VAR VE BİR YANDAN İŞÇİ ÇIKARTIRKEN,ÖTE YANDAN İŞÇİ ALMANIZ BİLE GÜLÜNÇ OLUR.AYRICA DEVLET YENİ İSTİHDAMA TEŞVİK VERİRKEN ŞARTLAR GETİRMİŞ..” gibi özetlenecek görüşler dile getirdi.
KARABÜK’TE İŞSİZ SAYISI OLDUKÇA YÜKSEK GÖRÜNÜYOR..
Aslında İŞSİZ DEMEKTE BİRAZ YANLIŞ galiba..
İŞ BEĞENMEYEN SAYISI OLDUKÇA YÜKSEK GÖRÜNÜYOR..!!

GEÇTİĞİMİZ PAZAR GÜNÜ “BOLU GÖLCÜK’E GİTTİK VE BİNLERCE İNSAN ORADAYDI..” VE EFLANİ GÖLETLERİ GELDİ AKLIMIZA..
Geçtiğimiz Pazar günü BOLU GÖLÇÜK’E GİTTİK,bizim Ailenin genç kuşağı KARASU TERMAL OTEL’DE toplanmışlar,bizde TORUNLARI görmeye gittik.
AHMET EFE GÖLBEK ile ARDA UÇANOK torunlarımı alarak GÖLCÜK’E gittik,bakalım GÖL DONMUŞ MU,BALIK TUTAN VAR MI,diye biz önden gittik.
ÇOK GENİŞ OTOPARK ALANLARI VAR..
ARAÇ ÇEKECEK YER KALMAMIŞ İYİ Mİ..?
BİNLERCE İNSAN ORADA GEZİYOR,HAVA ALIYORDU..
Gölcük’te,EFLANİ GÖLETLERİ GELDİ AKLIMIZA..
Hani ARAP TURİSTLERİ bekliyor Eflani sakinleri ve ARAP TURİSTLER gelirse Eflani ekonomisine katkı yapar gibi bir beklenti var ya,o iş geldi aklımıza..

GÖLCÜK’TE bulunan göl aynen EFLANİ GÖLETLERİ gibi yapay,suyun önü kesilerek ortaya çıkan göller,ancak BOLU GÖLCÜK öylesine bakımlı,öylesine düzenlenmiş ki EFLANİ GÖLETLERİ ile kıyaslamak mümkün değil.
Keşke EFLANİ GÖLETLERİ DE öyle bakımlı,düzenli,tertipli olsa..
BOLU/GÖLCÜK kartpostal gibi,bakımlı,güzel,tertemiz..

CHP ESKİ MİLLETVEKİLİ VE ESKİ PARTİ MECLİSİ ÜYESİ SAYIN HURŞİT GÜNEŞ BUGÜN KARABÜK’E GELEREK ZİYARETLERDE BULUNACAK
CHP Kocaeli eski Milletvekili ve CHP Eski Parti Meclisi Üyesi Sayın HURŞİT GÜNEŞ bugün Karabük’e gelerek BİR DİZİ ZİYARETLERDE bulunacak,İl Teşkilatı’nda PARTİLİLER İLE BİRARAYA gelecek.
CHP Karabük İl Başkanı Avukat Sayın ERDOĞAN DİNÇEL,Sayın HURŞİT GÜNEŞ’İN “MERKEZ SAĞ KANAAT ÖNDERLERİ İLE DE GÖRÜŞMEK İSTEDİĞİNİ..” anlattı.
Sayın HURŞİT GÜNEŞ EKONOMİST BİR İSİMDİR..
KIBRIS BARIŞ HAREKATINI YÜRÜTEN Siyasi Kadronun en önemli ismi O DÖNEMİN DIŞİŞLERİ Bakanı Prof.Dr.TURAN GÜNEŞ’İN oğlu olarak da bilinir.
Prof.Dr.Sayın HURŞİT GÜNEŞ’İN geliş nedeni hakkında bilgi vermek gereksiz,elbet REFERANDUM ÖNCESİNDE,ULAŞABİLDİĞİ HER KİŞİ VE HER YERDEN HAYIR OLU istemek için geliyor Karabük’e.
BUGÜN PARTİ LOKALİNDE PARTİLİLER İLE BİRARAYA GELECEK..
Daha sonra BİRKAÇ ZİYARETTE BULUNACAK sanıyoruz.

6 kişi görüş bildirdi

  1. Ahraz

    Sayın Gölbek,
    Sizin büyük harfle yazı yazmanızın ne anlama geldiğini hepimiz biliyoruz. Biliyoruz da artık bu iş iyice çığırından çıktı. Biliyor olmalısınız ki büyük harfle yazı yazmak KARŞIDAKİNE BAĞIRMAK anlamına geliyor. Siz altını çizmek istediğiniz şeyi büyük harfle yazıyorsunuz. Ama yazdıklarınıza bakarsanız artık neredeyse tüm yazınız büyük harfle yazılmış durumda. Bu da yazının okunabilirliğini düşürüyor. Ben artık içindeki küçük harfle yazılanlara daha çok dikkat ediyorum.

    Okurken kendimi AHRAZ gibi hissediyorum. Hiç bir şeyden anlamıyormuşum da her şeyi siz benim kafamın içine huni ile dolduruyormuşsunuz hissine kapılıyorum. Hani Türkçe bilmeyen biriyle konuşurken “YU, NEEEEYM, ADINIZ, ADINIIIIZ DİYORUUUM, NERELİSİİİİNİİİZ, HOŞ GELDİNİİİİZ” derler ya, işte öyle bir şey. Artık yapmayın bunu, tadında kalsın mümkünse. Dilimizin, edebiyatımızın, nesirimizin sınırlarını çok da zorlamamak gerek. Yeterince, az sayıda, bir kaç kelimeden oluşan büyük harflerin daha vurucu ve göze daha hoş geleceğini düşünmekteyim.

    Tarzınıza sözüm olamaz ama sizin de tarzınızda ipin ucunu kaçırdığınızı düşünüyorum. İnanmıyorsanız eski yazılarınızla yenileri kıyaslayın.

  2. radar

    Eflani tarafına yapılacak bir havaalanı o bölgedeki göletlerin daha çok turizme açılması sağlanacaktır.

  3. İstanbuldan Eflanili

    Araplar gelicekmiş yahu ne yapacak Arap orda napıcak allaşkına.Kemreliklerimi görücekler,adamların oturup s.çacakları bi tuvaletmi var sağlıklı bir kanalizasyonmu var oturup adam gibi yemek yiyecek lokantamı var.Yahu bu insanlar turizmi ne sanıyolar hayatında eşini çocuklarını alıp bi yere götürmemiş adamlar Arap turistleri bekliyolar.Yazık bu ilçeye vallahi billahi yazık.Herkese memlekiti güzel görünür ama hayal görmeye lüzum yok akıllı olmak lazım Hayvancılık sektörü geleceyi olan bir sektör Eflanide bu sektör yaygınlaşmalı ilçe ancak kurtulur belki.
    Mesela havaalanı işi olur neymiş Arap turisler gelicekmişte ilçe kalkınıcakmışta bunlar hayal deyil iş bilmemek

  4. adamgibiadam

    ahmet abi fuat yavuz u kovduduz mu hayırdır.yoksa fetöden iceri mi aldılar sevgiler

  5. YUNANLILAR

    Ekonomisi,eğitimi çökmüş,işsizlik almış yürümüş,beraber aynı yollarda yürüyenler kandırılmış,terör can almaya devam ederken gitgide azgınlaşmış,BOPsinde ev ödevi gereği Orto Doğu bataklığına sokulmuş ,fidan gibi gençlerimiz kara toprağa düşüyor…Bir sorumlusu var elbet…İşte bu sorumluları Bekir Coşkun şöyle tarif ediyor:”YUNANLILAR ANADOLU’YA GİRERKEN DEĞİL,GİDERKEN(kaçarken)YAKTILAR…ÜZÜLME MÜJDAT GEZEN” DİYOR…Bu vatanı yakmayı,yoketmeyi,rejimi değiştirmeyi planlayanlar elbet gidecek….HAYIR’lısı olsun.

  6. EFLANİ SEVDALISI

    3400 NÜFUSLU EFLANİYİ 2089 KİŞİYE NASIL İNDİRDİLER BÖYLE BAŞARILI İCRAATLARI NASIL YAPTILAR HAYRET.YAKINDA 2089 KİŞİDE KALMAZ EFLANİDE YAKINDA 1500 YAHUT 1600 KİŞİYE İNER NÜFUS HERYER MERSİNE EFLANİ TERSİNE

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sakarya, Zonguldak ve Kocaeli’de balıkçılar, av yasağının başlamasıyla limanlara demirledi

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

SAKARYA/ZONGULDAK/KOCAELİ (AA) – Endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini (gırgır ve trol) kapsayan av yasağının başlamasıyla Sakarya, Zonguldak ve Kocaeli'de kıyıya çekilen balıkçılar, teknelerin bakımı ve ağların onarımı için kolları sıvadı.

Sakarya'nın Karadeniz'e açılan kapısı Karasu ilçesinde teknelerini kıyıya yanaştıran balıkçılar, 1 Eylül'de yeniden “vira bismillah” demek için her sene yapılan onarım işlerine başladı.

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atilla Bıçakcı, AA muhabirine, balıkçıların kötü bir sezon geçirdiğini ve umduğunu bulamadığını söyledi.

Sezonun palamutla başladığını ancak umdukları kadar avlanamadıklarını anlatan Bıçakcı, kış balıkçılığından da suyun geç soğuması nedeniyle istifade edemediklerinden bahsetti.

Bıçakcı, midye teknelerinin ise her gün 10 ton civarında midye avladığını aktararak, “Onlar için kayıp söz konusu olmadı. Ortasu teknelerimiz vardı iki üç tane. Onlar da zaman zaman hamsi avına gittiler. Birkaç sefer hamsi aldılar. Onun dışında bu seneyi kayıplarla atlattık. Umduğumuz gibi bir sezon geçirmedik.” değerlendirmesinde bulundu.

Tekneler ile ağların bakımının yapılması gerektiğine değinen Bıçakcı, “Ağlarımızı da elden geçireceğiz. Önümüzdeki sezona hazırlıklarımızı tamamlayacağız. Geçen sezon umduğumuzdan fazla palamut çıktı. Bu sene hiç olmadı. Tahmin ediyorum, önümüzdeki sene yine palamutta patlama yaşayacağız.” diye konuştu.

İlçede 18 yıldır balıkçılık yapan Ekrem Aydın, geçen seneyle bu sezon arasında çok fark olduğuna işaret ederek, “2022'de süper balıkçılık oldu. Geçen sezon inanın 4 palamut yakaladım. Şimdi de bakım yapıyoruz. Bu seneden çok ümitliyiz.” dedi.

– Zonguldak

Zonguldak Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Müdürü Şahin Sarıtaş, gazetecilere, istedikleri gibi bir sezon geçiremediklerini söyledi.

Özellikle palamut bakımından balıkçıların bekledikleri parayı kazanamadıklarını anlatan Sarıtaş, “Tuttukları balıklar anca masraflarını karşıladı. Kalkanda da başta güzel balık vardı ama sonra o da bitti. Şimdi ise balıkçılar ağlarını onarıp teknelerini tamir etmeye başladı. Bu sezon balıkçılık anlamında zayıftı.” şeklinde konuştu.

Sarıtaş, önümüzdeki yıl bereketli bir sezon geçirmek, bu sayede vatandaşlara ucuz balık satmak istediklerini sözlerine ekledi.

Balıkçı Şafak Göktepeli, yeni sezon hazırlıkları için kayıklarına bakım yaptıklarını belirterek, “Burada palamut olmayınca sezon kötü geçiyor çünkü küçük kayıkçılarımız var. Ağ kayığımız çok az. Bunlar çoğunlukla palamuttan ve çinakoptan geçimini sağlayanlar. İnşallah seneye diyoruz.” ifadelerini kullandı.

– Kocaeli

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde de av sezonu yasağının başlamasıyla endüstriyel avcılık yapan gırgır ve trol araçları limana yanaştı. Ereğli Limanı'na demirleyen balıkçılar, ağ ve teknelerinin bakım ve onarımını yapıyor.

Balıkçılık yapan 33 yaşındaki İsmail Erdoğan, meslekte ailesinin 3. kuşağı olduğunu, işi babasından öğrendiğini anlattı.

Bu sezon hamsi bolluğu yaşandığını aktaran Erdoğan, “Sadece hamsi var dersek yeridir. İstavrit küçük, onun için bakmadık; palamut ve lüfer bu sezon yoktu. Önümüzdeki sezon için balıkçı ağabeylerimiz, reisler palamut ve lüferin bol olacağını belirtiyor. Şu anda yasağa girdik, şimdi ağalarımızı ve teknelerimizi bakıma aldık.” diye konuştu.