Her Telden (22.Ağustos.2019)

Her Telden (22.Ağustos.2019)

Yayın: 21.08.2019 23:39 |Güncelleme: 22.08.2019 08:54
Paylaş:
A+ A-

“AK PARTİ TEŞKİLATLARINA HESAP SORMAK İÇİN,TEŞKİLATLARIN ADAY BELİRLEME AŞAMASINDA GÖRÜŞLERİNE İTİBAR EDİLMELİYDİ..”
AK Parti içerisinde ki dostlarımız,Kardeşlerimiz ile zaman/zaman sohbet ediyoruz,özellikle son YEREL SEÇİM noktasında çok değişik görüşleri var,çok enteresan değerlendirmeleri var.
“YEREL SEÇİMLER YALNIZCA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN OLMADI…”
Birinci görüşleri bu şekilde.
“EVET KARABÜK ÖZELİNDE,İKİ KÜÇÜK BELEDİYEYİ ALABİLDİK.BÖYLE BAKARSANIZ TEŞKİLATLAR BAŞARISIZ.ANCAK,BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI BELİRLENİRKEN,TEŞKİLATLARIN GÖRÜŞÜNE İTİBAR EDİLDİ Mİ..?” diye soruyorlar.
“BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI,BİZE ADETA DAYATILDI..” diyorlar.
Daha sonra da “BAKIN İL GENEL MECLİS SEÇİMLERİNE.ADAY LİSTELERİNİ,TEŞKİLATLAR KENDİLERİ DÜZENLEDİ VE ÜLKE ORTALAMASINDA OY ALDIK.YİNE BELEDİYE MECLİS LİSTESİNİ,KARABÜK MERKEZDE TEŞKİLAT YAPTI,GENEL MERKEZİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYINDAN ÇOK YÜKSEK OY ALDI..” diyorlar.
Bilindiği gibi AK Parti,önümüzde ki sonbahar mevsiminde İLÇE ve İL KONGRESİ yapacak,TEŞKİLATLARDA DEĞİŞİM bekleyen,buna yönelik çok önemli mesajlar veren çevreler var..
Buna karşılıkta TEŞKİLATLARDAN BÖYLE BİR SES YÜKSELİYOR..
Olaya böyle baktığınızda HAKLI OLAN TARAF HANGİSİ acaba..?
Gerçekten BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI dayatıldı mı..?
TEŞKİLATLARA,TEŞKİLAT GÖRÜŞÜNE, İTİBAR EDİLMEDİ Mİ..?

KARDEMİR KENDİ İÇ BÜNYESİNDE DEV YATIRIMLAR YAPIYOR,BUNUN DIŞINDA KARABÜK’E CİDDİ BİR YATIRIM YAPAN YOK,DÖNERCİLER HARİÇ
Karabük’te İŞSİZLİK DİZ BOYU değil,adeta,GIRTLAĞA DAYANDI sayılır,dikkat edin uzun süredir KARABÜK’E HERHANGİ BİR YATIRIM gelmedi/gelmiyor..
Bir tek KARDEMİR kendi iç bünyesinde yatırım/yatırımlar yapıyor..
Özellikle ÇOK YÜKSEK PARALAR HARCIYOR çevre yatırımları yapıyor.
Bunları büyükçe bölümünü de bitirdi zaten.
KARABÜK’TE YATIRIM denildiği zaman,son günlerde açılan DÖNERCİLER göze çarpıyor,onlarda zaten UCUZ DÖNER SATIYORUZ mantığı ile fazla eleman çalıştırmıyorlar,BİZİM KLASİK LOKANTALARA BÜYÜK DARBE VURUYORLAR..
İŞLERİ SARSILAN LOKANTALAR ELEMAN ÇIKARTIYORLAR..
Hatta kapatmanın eşiğine gelenlerden bile söz ediliyor.
Karabük’e YATIRIM GELMİYOR,YATIRIMCI gelmiyor ve aslına bakarsanız Ülke genelinde YATIRIM YAPAN sayısı oldukça azaldı gibi bir tablo çizenlerde mevcut.
KARABÜK’TE İŞSİZLİK GIRTLAĞA DAYANDI ADETA..
Ne olacak bu işin sonu,bekleyip göreceğiz..

BİR ZAMANLAR,SAYIN PEHLİVAN BAYLAN’IN GÜNDEME GETİRDİĞİ TÜRK EXİMBANK KARABÜK ŞUBESİ KURULUŞU,BİR TÜRLÜ GERÇEKLEŞMEDİ
Sanıyoruz,Sayın PEHLİVAN BAYLAN,Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı döneminde gündeme getirmişti,TÜRK EXİMBANK Karabük Şubesi kurulması talep edilmişti.
Daha sonra da bu konu çeşitli zamanlarda gündeme geldi.
Hatta bir aralar YAKINDA KURULACAK falan gibi haberler çıktı.
Sonuçta şu ana kadar bu iş gerçekleşmedi.
EXİMBANK Özellikle İHRACAT YAPAN Firmalar noktasından çok ama çok önemli,Karabük’te de başta ÇELİK ÜRÜNLERİ olmak üzere ihracat yapan firmalar var.
O nedenle EXİMBANK Şubesinin olmayışı ciddi bir eksiklik.
Gerçi EXİMBANK Şube kurmak için,O KENTTE Kİ İHRACAT oranlarını kriter olarak alıyor ve belirli rakamın altında kalan yerlerde Şube kurmuyor gibi bilgiler veriliyor.
Ancak,TÜRK EXİMBANK Şubesi olmadığı için İHRACATINI BAŞKA KENTLERDEN yapıyormuş gibi görünen Firmalar dikkate alınırsa,Karabük bu Şube kuruluşunu çoktan hak etti demekte mümkün..
Sahi ne oldu EXİMBANK KARABÜK ŞUBESİ Kuruluşu acaba..?

İSMETPAŞA METAL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN “BAKANLIĞA ÖDENEK LİSTESİNE ALDIRDIK…” FALAN GİBİ AÇIKLAMALAR VE SONUÇ…!!
Geçtiğimiz süreçte,bir KARABÜK HEYETİ Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın MUSTAFA VARANK’I ziyaret etmişti ve daha sonra “Sayın BAKAN İSMETPAŞA METAL İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’Nİ KAMULAŞTIRMA ÖDENEĞİ VERİLECEKLER LİSTESİNE ALDI…” falan gibi açıklamalar yapılmıştı.
Hatta o süreçte,iyi hatırlıyoruz,biz “İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ,ZATEN KAMULAŞTIRMA BEDELİ ÖDENECEKLER ARASINDA,YİNE LİSTEYE ALINMASINI PEK ANLAYAMADIK..” falan gibi bir şeyler bile yazmıştık..
Her neyse artık.
Zaten liste de olan İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NİN ikinci kez listeye alınmış olmasında ne mahzur olabilirdi ki,biz de bunun için çok fazla üzerinde durmamıştık.
Peki herhangi bir KAMULAŞTIRMA BEDELİ ÇIKTI MI..?
Yani İlgili Bakanlık “İSMETPAŞA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN,ŞU KADAR ÖDENEK VERİLDİ…” falan gibi bir açıklama da bulundu mu böyle bir ödenek çıktı mı..?
Doğrusu biz böyle bir haber duymadık..
Siz duydunuz mu..?

ÜNİVERSİTE KAYITLARI BAŞLADI,ÖZELLİKLE KREDİ YURTLAR KURUMU BÜNYESİNDE “HISIM/AKRABA ATAMALARINA..” BÜYÜK TEPKİ VAR..
Biliyorsunuz ÜNİVERSİTE kayıtları başladı,bu nedenle YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURT İşletmecileri büyük bir faaliyetin içerisindeler,Öğrenci kaydı yapmak için çaba gösteriyorlar.
KREDİ YURTLAR KURUMU,bu bağlamda hayli rahat.
Hazır KREDİ YURTLAR KURUMU demişken,bu bünyede yapılan bir atama,ciddi rahatsızlık yaratmış görünüyor “ÇOK YAKIN HISIM/AKRABA AYNI KURUM BÜNYESİNDE GÖREV YAPARSA,BUNUN SAKINCALI TARAFLARI OLABİLİR..” gibi yaklaşımlar gösteriliyor.
Biliyorsunuz BELEDİYELERDE bu söylenti çok fazlaydı..
Halen de sürüyor.
Belediyelerde “HISIM/AKRABA ATAMASI ANORMAL,KYK’DA NORMAL Mİ..?”
Her ne hal ise artık..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NE kayıtlar başladı, KONTENJANLAR istenilen seviye de DOLULUK gösteriyor,bu durum KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN tercih noktasında hayli ciddi yol aldığının da bir göstergesi.
Peki gelen insanlar KARABÜK’Ü NASIL BULUYORLAR acaba..?
İşte o nokta da RİVAYETLER MUHTELİF,değerlendirmeler çeşitli..!!

“RESMİ BİRİMLERDE,HEMEN HER KADEME ATAMAYA MAYDANOZ OLAN, MEMUR SENDİKALARI, BAKIN HÜKÜMETE NASIL KARŞI ÇIKIYORLAR.”
Dün AK Parti bünyesinde görevler almış,görevler yapmış bir/iki Kardeş ile sohbet ediyorduk,içlerinden bir tanesi “ABİ HÜKÜMET İLE MEMUR KESİMİ ARASINDA YAPILAN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ’Nİ İZLİYOR MUSUN..?” diye sordu.
Kısmen izlediğimizi söyledik O Kardeşimize.
O ise “BİLHASSA KARABÜK’TE,HER RESMİ BİRİMDE Kİ ATAMAYA MAYDANOZ OLMAYA ÇALIŞAN MEMUR SENDİKALARI,BAK HESAPLARINA GELMEYİNCE HÜKÜMETE KARŞI NASIL EYLEMLER YAPIYORLAR..” dedi.
Sonra da “ONLAR,RESMİ BİRİMLERE YAPILACAK ATAMALARA,KENDİ ADAMLARINI VERMEYİ ADET EDİNDİLER.SİYASET BİLE ONLARA,BU MANA DA YETİŞEMİYOR..” falan dedi.
Özellikle “BAZI MÜDÜRLÜKLERE..” dikkat çekti..
Kendisine bile “SİZİN BU TALEBİNİZDEN,FALAN VAKIF BAŞKANI’NIN HABERİ VAR MI.TALEP ORADAN GELİRSE,HEMEN HALLEDERİZ..” şeklinde yaklaşımlar getirildiğini anlattı..
MEMUR SENDİKALARI ufak/tefek eylemler yapıyorlar elbet..
Böylece vaziyeti kurtarmaya çalışıyor olabilirler…!!

YENİCE İLÇESİNDE “İKİ AYRI FESTİVAL DÜŞÜNCESİ..”,YORTAN BELDESİ’NDE “SİYASİ BİR GERGİNLİK..” BU KONULAR NASIL ÇÖZÜMLENECEK…?
YENİCE İlçesi ve bu İlçeye bağlı YORTAN Beldesi,adeta,fokur/fokur kaynıyor,YENİCE İlçesi İKİ AYRI FESTİVAL çalkantısı ile,YORTAN ise Siyasi bir gelişme ile,adeta,fokurduyor.
YENİCE Kaymakamlığı,Köylere Hizmet Götürme Birliği “ YENİCE’DE SAKLI CENNETİN YOLU,ŞEKER KANYONU..” adı altında FESTİVAL düzenliyor ve işin hoş tarafı ne ŞEKER KANYONU,ne YENİCE Merkezi’nde değil SATUK/UZUNKUM civarında başlıyor Festival.
Şimdi YENİCE BELEDİYESİ’ DE bir düzenleme yapacak bilgileri geliyor.
YENİCE TURİZM FESTİVALİ düzenleyecekmiş YENİCE BELEDİYESİ.
Bilindiği gibi,YENİCE Belediye Başkanı Sayın ZEKİ ÇAYLI,AK Parti içerisinde bazı kişilerle sorunlar yaşadı ve Partiden ihraç edildi,MHP’DEN Aday oldu ve Belediye Başkanlığı Seçimlerini yeniden kazandı..
AK Parti bunu pek hazmedemedi sanki.
YENİCE’DE sürekli bir gerginlik yaşanıyor ve bu nokta da TARAFSIZ/OBJEKTİF olması gereken BİRİMLER DE,Partizan bir zihniyetin pençesine düşünce YENİCE bir türlü huzur bulamıyor..
Bir tek YENİCE ESKİ BELEDİYE BAŞKANI Sayın MUSTAFA AKAY çok içerikli,çok objektif ve tarafları sükunete davet eden,AKİL AÇIKLAMALAR yapıyor..
YENİCE FOKUR/FOKUR KAYNIYOR,İLÇEYE YAZIK OLUYOR…

SAFRANBOLU KAYMAKAMI SAYIN FATİH ÜRKMEZER,HER GELİŞMEYE GÖSTERDİĞİ DUYARLI TAVRI, İLETİŞİM FAKÜLTESİ İÇİN GÖSTERİYOR MU.?
Safranbolu Kaymakamı ve uzunca bir süre BELEDİYE Başkanlığı için de Kayyum olarak görev yapmış olan Sayın FATİH ÜRKMEZER,İlçenin hemen her sorununa çok yakın ilgi gösteren bir Bürokrat olarak biliniyor.
Örneğin son YAZIKÖY ARSA OLAYINA İLİŞKİN tutumu..
Sayın FATİH ÜRKMEZER,bu nokta da bir BASIN AÇIKLAMASI yaparak gelişmeleri anlattı ve sonucun hukuka uygun biçimde gelişip,çözüldüğünü vurgulayan ifadelerde bulundu.
Sayın FATİH ÜRKMEZER,mutlaka aynı duyarlılığı Sayın TÜRKER İNANOĞLU tarafından yaptırılacağı açıklanan İLETİŞİM FAKÜLTESİ içinde,yine Sayın ŞEFİK DİZDAR tarafından yaptırılacak MESLEK YÜKSEKOKULU Binası içinde gösteriyordur..
Her ne kadar bu konuları Basın ve Kamuoyu ile paylaşmasa da henüz..
Ancak,Sayın ÜRKMEZER mutlaka bu konulara büyük ilgi gösteriyordur.
Zira BU YATIRIMLAR Safranbolu’nun önünü açacak,verimli yatırımlardır.

BAYIR MAHALLE,DEVLET HASTANESİ YIKILDI,O İŞ BİTTİ,DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SÖZÜ DE TUTULMADI,ŞİMDİ DE “ACİL SERVİS KAPATILDI..”
Bayır Mahalle DEVLET HASTANESİ yıkıldı,o bitti,AĞIZ/DİŞ Hastanesi yapıldı,bu arada DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ sözü verildi,tutulmadı ve şimdi de ACİL SERVİS uzunca bir süredir HEKİM YOK,HEKİM GELİNCEYE KADAR KAPATILDI ..!!
5000 EVLER ACİL SERVİSİ DE BAYRAM İÇİNDE BİR/İKİ GÜN KAPANDI..
Gerekçe HEKİM YOK..!
Zaman/zaman,bizde dahil olmaz üzere “KARABÜK EN SAHİPSİZ GÜNLERİNİ YAŞIYOR..” falan diyoruz ya,KARABÜK’ÜN SAHİBİ,ETKİLİSİ/YETKİLİSİ VAR MI/ YOK MU,buyurun size küçük örnek..
BAYIR MAHALLE ACİL SERVİS KAPATILDI,SÖZ VERİLDİ,TUTULMADI..!!
Ne dersiniz BUNLAR HOŞ GELİŞMELER Mİ..?

4 kişi görüş bildirdi

  1. umut

    Karabük belediyesi başkan yardımcısı olan bir hanımdan bir ricada bulundum, bulunduğum bölgede çok fazla sokak kedisi var ve açlar. Hamile kediler var açlar, lohusa kediler var açlar, yavrularını emziremiyorlar, yavrular açlıktan ölüyorlar dedim. En azından bana mama desteği verin doyurayım yazık dedim ben ilgileneceğim dendi aylar geçti ne arayan var ne soran. Belediyecilik sadece insanlara hizmet değildir. Belediyeniz sınırları içinde yaşayan hayvanlara karşı da sorumlusunuz. Arada sırada mama desteği verseniz aç hayvanları doyursak belediyeniz batar mı? Ne aradılar ne sordular? Ne diyeyim ? Ülkemde insana verilen değer ortada. Hayvanlara mı değer verilecek? Biraz duyarlılık lütfen.

  2. Habip

    Memleketin hali perişan, daha buzdağının altını da görmüyoruz, daha da kötüsü boş işlerle uğraşıyoruz boş.

  3. İT DALAŞI

    Yenice’de tam anlamıyla bir it dalaşı yaşanıyor. Cumhur ittifakı içindekiler kişisel kinlerini dökerek ilçeye yazık ediyorlar. Küçücük bir ilçede şenlik adı altında yarış yapılıyor. Bu arada muhalefet partileri de uyuyorlar. Yenice’ye dışarıdan gelenler merkezi görünce hizmet var duygusuna kapılıyorlar. Oysa, mahalleler dökülüyor. Bir teras tutturulmuş, milletin parası çarçur ediliyor. Mahallelerde sokakları otlar sarmış kimsenin umurunda değil. AKP’nin mevcut yönetimi ve belediye meclis üyeleri bazı şeyleri sorgulamaktan acizler. Her iki tarafın da yaptığı, ekmek bulamayan insanlara pasta yiyin şeklinde. Bu memleket mevcut belediye yönetimi tarafından ne yazık ki 50 yıl geriye götürüldü. AKP’nin mevcut yönetimi de yapılan yanlışları dile getirmekten uzak bir durumda. Yazık… Yazık…

  4. hastaneci

    sayın gölbek;5000 evler olsun bayır mahalle olsun oradaki acil polikliniğinin adı var .tahlil yapılmaz,film çekilmez.bir tek enjeksiyon için acil açmak milli israftır.5000 evler doğum hastanesi kapanmasaydı daha iyiydi.ancak bu saatten sonra karabüke yeni bir hastane de yapılmaz.kimse kimseyi kandırmasın.mahallesinde adı acil polikliniği olan acil olsa ne olmasa ne ,boşverin bunları.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Mor Safran Kültür Sanat Derneği, Edebiyat ve Müzik Tutkunlarına Büyük Bir Buluşma Sunuyor

Yayın: 19.04.2024 12:22
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu’nun kültürel ve sanatsal yaşamına yeni bir soluk getiren Mor Safran Kültür Sanat Derneği, hızlı bir başlangıç yapıyor. Dernek tarafından düzenlenen etkinlikler Karabük ve çevre illerdeki edebiyat severleri biraraya getiriyor. 21 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek olan ‘Biz Bize Şiir ve Müzik Programı’ ile Batı Karadeniz’in değerli yazar ve şairleri Safranbolu’ya geliyor.

Mor Safran Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Safranbolulu Şair ve Yazar Döndü Açıkgöz, Safranbolu’da her ay düzenledikleri ‘Biz Bize Şiir ve Müzik Programı’nı büyük bir heyecanla sürdürdüklerini belirtti. Açıkgöz, bu süreçte gönüllü destekçilerin katkılarıyla güzel geri dönüşler aldıklarını ve yeni dostlar edindiklerini de vurguladı. Bu programların oluşmasında değerli dernek üyelerinin katkısı olduğunu belirten Açıkgöz, derneklerini ‘Mor Safran Kültür Sanat Derneği’ adıyla resmileştirdiklerini ifade etti.

Açıkgöz, derneğin ilk etkinliğinin 9 Mart 2024’te gerçekleştirilen ‘Hayata Tutunan Kadınlar ve Şiir Dinletisi’ olduğunu hatırlatarak, 21 Nisan 2024 Pazar günü saat 12:00 ile 16:00 arasında Safranbolu Tarihi Çarşı, Çeşmeli Konak’ta düzenlenecek olan ‘Biz Bize Şiir ve Müzik Programı’nın 14.’sünün gerçekleştirileceğini ve bugünü büyük bir heyecanla beklediklerini söyledi.

Bu programın ayrı bir önemi olduğunu belirten Açıkgöz, Zonguldak’ta temelleri atılan ‘Batı Karadeniz Edebiyat Topluluğu’ grubuna dernek olarak ev sahipliği yapacaklarını açıkladı. Bu topluluğun amacının bölgenin edebi gücünü bir araya getirerek birlikte hareket etmek olduğunu vurgulayan Açıkgöz, bu etkinliğin aynı zamanda bölge yöneticilerine karşı bir duruş olduğunu ifade etti. Programa, bölgenin önemli şair ve yazarlarının yanı sıra ‘Biz Bize Şiir ve Müzik Programı’nın konukları da katılacak.

Son olarak, Açıkgöz, etkinliğin güzelliğini Kanun Sanatçısı Hikmet Biçer ve Gitarist-Vokal Ahmet Sunman’ın hazırladığı repertuarın taçlandıracağını belirtti ve herkesi bu muhteşem buluşmaya davet etti.