Her Telden (22.Aralık.2015)

Her Telden (22.Aralık.2015)

Yayın: 22.12.2015 08:30
Paylaş:
A+ A-

DEFTERLERİ İNCELEMEYE ALINAN DEMİR TÜCCARLARI “KURUNUN YANINDA YAŞ YANMASIN,ADALETLİ OLSUN..”
Karabük DEMİR PİYASALARI büyük bir sıkıntının içinde gibi görünüyor ve “İNCELENEBİLECEK DURUMDA DEĞİL..” şeklinde bir rapor verilen FİRMANIN yerine,O FİRMADAN ALIŞVERİŞ YAPAN başkaları denetimden geçiriliyormuş.
Çok önemsediğimiz,çok sevip/saygı duyduğumuz bir SANAYİCİ/İŞADAMI anlattı “BEN O FİRMADAN MAL ALMIŞIM.ELİMDE FATURA VAR,İRSALİYE KESİLMİŞ,BANKADAN EFT İLE PARASINI ÖDEMİŞİZ.ANCAK YİNEDE DEFTERLERİM İNCELEMEDE..” diyor..
Galiba ceza da kesilmiş.
“DEFTERLERİ İNCELENEMEYEN FİRMA,BEŞ YILDIZLI OTEL SATIN ALMIŞ.HAYATINI YAŞIYOR.BİZ BURADA O FİRMA İLE ALIŞVERİŞ YAPMANIN CEREMESİNİ ÇEKİYORUZ..” diyerek,adeta,isyan ediyor.
“BEN KÖTÜ NİYETLE,O FİRMADAN ALIŞVERİŞ YAPMIŞ GİBİ GÖRÜNEN VAR MI/YOK MU BİLEMEM.AMA BEN TİCARİ OLARAK O FİRMADAN MAL ALMIŞIM CEZALANDIRILIYORUM…” şeklinde bilgiler verdi.
Çok yüklü miktarda cezalar kesiliyormuş..
O çok sevdiğimiz,dostumuz “ESAS OLARAK,O FİRMA O KADAR MALI NEREDEN ALMIŞ,BUNLARIN İNCELENMESİ LAZIM..” gibi değerlendirmelerde yaptı.
“ADAM GETİRMİŞ MALI,PİYASALARDAN 8-10 LİRA DÜŞÜK FİYATLA SATIYOR.HESABANIZA GELİYOR,MAL ALIYOR VE GEREKLİ FATURA,İRSALİYENİ KESİLİYOR.BANKADAN PARASINI YATIRIYORSUNUZ.SONRA DA,BUGÜN SAHTEKAR KONUMUNA DÜŞÜP HESAP VERİYORSUNUZ..” diyerek adeta duruma isyan etti.
DEMİR PİYASALARI MÜTHİŞ SIKINTILI..

“TAMAM,KÖTÜ NİYETLİ OLARAK HAREKET EDENLER CEZASINI ÇEKSİN.BİZİM GİBİLERİN SUÇU NE, CEZA ALIYORUZ.:”
Karabük DEMİR PİYASALARI adeta feryat ediyor ve NAYLON FATURA olayından dolayı 28-30 mükellefin,TİCARİ DEFETERLERİ inceleniyor,çok büyük,çok ciddi cezalardan söz edenler var.
BU KONU İKİ AYRI GÖRÜŞ İÇERMEYE BAŞLADI..
Bir kesim “O İNCELENMEYEN,BU İŞLERİN DÜZENLEYİCİSİ FİRMA,GÜNÜN ŞARTLARINA GÖRE 8-10 LİRA DAHA UCUZ MAL SATIYORDU.BİZ ALDIK,FATURAMIZ KESİLDİ,İRSALİYEMEZ KESİLDİ,TUTARINI BANKADAN ÖDEDİK.BİZE NİYE CEZA KESİLİYOR..” diyor
Bun söyleyenler “BU FİRMA ÜZERİNDEN NAYLON FATURA EDİNMİŞ OLANLAR VARSA,BUNLARIN İYİCE ARAŞTIRILIP,BUNA GÖRE İŞLEM YAPILMASI LAZIM..” görüşündeler.
Bir başka dostumuz bize telefonlar “ASLINDA BURADA İYİ NİYETLİLERİN TESPİTİ BANKA HAREKETLERİNDEN BELLİ OLUR..” dedi ve “ÖRNEĞİN BİR FATURA PARASI BANKAYA YATMIŞ,ERTESİ GÜN O TUTAR ÇEKİLMİŞ,BURADAN BELLİ OLABİLİR..” dedi.
OLAY GERÇEKTEN ÇOK CİDDİ.
Yine çok önemsediğimiz,sevdiğimiz bir dostumuz “CEZA ELBET CAN YAKICI.AMA ALLAH BİR HAKKI İÇİN SÖYLÜYORUM,BEN CEZADAN ÇOK TOPLUMDA NAYLON FATURA KULLANAN,BİR ANLAMDA SAHTEKAR DURUMUNA DÜŞMEKTEN ÜZÜLÜYORUM..” dedi.
İNSANIN İÇİ ACIYOR DOĞRUSU..
Bu işi yapanlar ceza çeksinler elbet,ya yapmayanlar ne olacak..?

“DAHİLİ DE İŞLEME REJİMİ İLE İTHAL EDİLEN KÜTÜK DEMİRLER,İÇ PİYASADA SATILAMAZ.SATANA SIKINTI ÇIKAR..”
Bazı HADDENE SAHİPLERİNİN,ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NDEN ucuz fiyatla kütük demir getirdiklerine ilişkin bir yazımız olmuştu, bu konuları çok/çok iyi bilen bir kardeşimiz bilgiler verdi.
“DAHİLİ DE İŞLEME REJİMİ ADI ALTINDA BİR UYGULAMA VAR.BUNA GÖRE KÜTÜK DEMİR İTHAL EDENLER 6 AY SÜRE İÇİNDE BUNU İŞLEYİP İHRAÇ ETMEK ZORUNDADIRLAR..” dedi.
“BU TÜR KÜTÜK DEMİRLERİN GÜMRÜK VERGİLİ,KDV ve DİĞER BİR TAKIM ÖDEMELERDEN MUAFİYETİ VARDIR.İHRAÇ EDİLİNCE DOSYALARI KAPATILIR,HATTA RESMİ GAZETEDE YAYINLANIR…” gibi bilgiler verdi o kardeşimiz.
“EĞER BU ŞEKİLDE KÜTÜK DEMİR İTHAL EDİP,GEREKEN SÜRE İÇİNDE İHRACAT YAPMAZLARSA,DENETİMLER SONUCU ÇOK CİDDİ SIKINTILARA GİRERLER.BU TÜR FİRMALAR VAR MIDIR.BÖYLE İTHAL EDİLİP,SÜRESİ İÇİNDE İHRAÇ EDİLMEYEN MALLAR VAR MIDIR.DENETİMİ VEYA TESPİTİ ÇOK KOLAYDIR..” şeklinde de açıklamalarda bulundu.
Biliyorsunuz demir piyasaları çok kötü durumda..
ÇİN HALK CUMHURİYETİ müthiş bir rekabetin içinde..
Hatta “ÇİN HADDECİLERİ KULLANARAK ENTEĞRE TESİSLERİ BATIRACAK.SONRA UCUZ MAMÜL MAL VEREREK HADDECİLERİ BATIRIP,TÜM DEMİR PİYASALARINI ELİNE ALACAK..” gibi iddialarda,beklentilerde olan çevreler bile var..!!
BU İHRAÇ KAYDI İLE GELEN MALLAR sıkıntı çıkartır mı..?
GALİBA BÜYÜK BİR SIKINTI ÇIKARTACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR..!!

İŞKUR TARAFINDAN DÜZENLENEN “İŞBAŞI EĞİTİM PROJESİ VE MAYIS AYI İÇİNDE SİYASETÇİNİN BAŞ AĞRISI..” OLAYI
İŞKUR’UN Karabük’te başarılı bir biçimde uyguladığı “İŞBAŞI EĞİTİM PROJESİ..” kapsamında işe alınan insanlar NİSAN/MAYIS ayından sonra çok ciddi bir sıkıntı yaşayacaklar.
SİYASET YAPANLAR SIKINTI ÇEKERLER.
Şu an itibarı ile İŞKUR tarafından uygulanan “İŞBAŞI EĞİTİM PROĞRAMI’NIN..” esas itibarı ile GENEL BÜTÇE içinde bir parası,bir payı yok ve bu projenin parası İŞSİZLİK SİGORTASI FONUNDAN ödeniyor.
Hatta “İŞGÜCÜNÜN İSTİHDAM EDİLEBİLİRLİĞİNİ ARTTIRMAK..” için uygulanan bu projeye,daha önce İŞSİZLİK FONUNDAN yüzde 30 para aktarılırken,bu daha sonra yüzde 50 oranına yükseltilmişti.
Yani,bu konuda,ÇALIŞANLARIN PARASI,ÇALIŞMAYANLARA aktarılmış oldu ve SENDİKALARIN DA böyle bir gelişmeye tepki göstermemesi ile iş kotarıldı..
Peki NİSAN/MAYIS ayları içinde uygulama sona erecek..
BU İNSANLAR “GEÇİÇİ İŞÇİ KADROSUNA GEÇEBİLECEKLER Mİ..?”
İşte o nokta SİYASETÇİLERİ hayli sıkıntıya sokacaktır..
Yoğun bir torpil arayışı başlayacaktır..
Nisan/mayıs ayında işi sona erenler,torpil ile işlerini uzatmak isteyeceklerdir.
Ne diyelim,hem o işçilere,hem Siyasetçilere Allah kolaylık versin..

ÇİN HALK CUMHURİYET BASKISI,KARDEMİR HİSSEDARLARINI ÇOK KÖTÜ VURDU VE KAYIPLARI YÜZDE 40-45 CİVARI
Kimi çevrelerin “YETERSİZ YÖNETİMDEN KAYNAKLI..” olarak gördüğü,ancak,aslında ÇİN HALK CUMHURİYETİ baskısı olarak gelişen olaylar KARDEMİR HİSSEDARLARINI ÇOK KÖTÜ VURDU..
HİSSE SENETLERİ YÜZDE 40-45 DEĞER KAYBETTİ..
Yani KARDEMİR’İN İMKB’DE Kİ değeri yüzde 40-45 oranında azalmış oldu ve bunun nedenlerini herkes kendisine göre yorumluyor,kimi çevreler “YÖNETİM TARZI HATALIYDI..” diyor,kimi çevreler “ÇİN ÜLKESİNDEN GELEN UCUZ FİYATLI MALLAR..” diyor..
Kimi çevreler ise “YÖNETİM YANLIŞ YATIRIMLAR YAPTI,ÜSTÜNE DE ÇİN HALK CUMHURİYETİ BİNDİ,BU DURUM ORTAYA ÇIKTI..” gibi değerlendirmeler yapıyorlar.
Herkes kendisine göre haklılık paya taşıyor olabilir.
BİZİM ÜZERİNDE DURDUĞUMUZ KONU O DEĞİL,
KARDEMİR HİSSEDARLARI YIL içinde yüzde 40-45 civarında zarar ettiler ve toparlanma 2016 yılında başlayabilir mi sorusu gündem de..
UCUZ CEVHER KULLANIMI KARDEMİR’İ ATAĞA KALDIRABİLİR..!!
KARABÜK’E BİR HEKİM,BİR TIBBİ CİHAZ GELDİĞİNDE BOY/BOY RESİM VERENLER,FİZİK TEDAVİ İÇİN NE DERLER..?
Karabük’te çok ciddi bir FİZİK TEDAVİ SIKINTISI VAR ve kimse de pek üzerinde durmuyor nedense,oysa BASINA ÇIKMAK İÇİN çok küçük olayları,sıradan gelişmeleri vesile eden bürokratlarımız var hamdolsun..
“FALAN UZMAN HEKİMİ KARABÜK’E GETİRTTİK..” boy/boy resimler..
“ŞU TIBBİ CİHAZLARI KARABÜK’E KAZANDIRDIK..” boy/boy resimler..
İYİ DE,FİZİK TEDAVİ OLAYI NE DURUMDA…?
Bakın 2016 yılının 7. veya 8. aylarına randevu veriliyor..
FİZİK/TEDAVİ ÜNİTESİNİ İHTİYACA CEVAP VERİR HALE GETİRMEK BU KADAR ZOR MU,herhalde zor ki,neredeyse BİR YILA varan randevular veriliyor..
Nüfusunun YARISI EMEKLİ OLAN BİR KARABÜK..
Emeklinin en fazla ihtiyaç duyacağı TIBBİ ALAN FİZİK/TEDAVİ olur elbet,yıllar emeklinin dizini,belini,boynunu tutmaz hale getirmiştir ve büyük ızdıraplar çeker emekli.
FİZİK TEDAVİ GEREKSİNİMİ DUYAR..!!
Siz bu insanlara altı aydan sonrasına randevu verirseniz,en azından yazıktır,günahtır ve o insana “SEN BU IZDIRABI ALTI/YEDİ AY DAHA ÇEK..” gibi bir anlam taşır.
Bu olayın Bürokratik yönü sınıfta kalmıştır,olayın Siyasi yönü ise AK Parti İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR bu işe mutlaka ama mutlaka el atmalı bize göre.
SIKINTI GERÇEKTEN BÜYÜK..
FİZİK/TEDAVİ İÇİN AYLAR SONRASINA GÜN VERİLİYOR.

KARABÜK’ÜN EN CİDDİ SORUNLARI ARASINDA YER TUTAN “KARAYOLLARI KANTARI İLERİ MESAFEYE ALINIYOR..
Karabük nakliye sektörünün en ciddi sorunları arasında yer tutan KARAYOLLARI KANTAR konusu,kısa süre içinde hallediliyor ve kantar ESKİPAZAR yakınlarına alınıyor.
HANKÖY CİVARINA TAŞINIYOR.
Yeni kantarı kuracak firma,ŞANTİYESİNİ KURMUŞ ve kısa süre içinde inşaatına başlanacak sanıyoruz,bu kantar noktasında çok önemli sorunlar yaşanmıştı.
Özellikle küçük kamyonet türü taşıtlar çok sıkıntı çekiyordu.
Bu sıkıntı gideriliyor.
KARAYOLLARI KANTARININ YERİ DEĞİŞTİRİLİYOR..
Kantar yakında yeni yerine taşınır.
AK Parti İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR kantar ile özellikle ilgilendi ve HANKÖY Civarına taşınması ile Organize Sanayi Bölgesi Küçük Sanayi Bölgesi ve minibüs türü araçların nefes almaları imkanının sağlanması temin edildi.
CİDDİ BİR SORUN DAHA HALLEDİLİYOR..

DÜN REMİNGTON RUMUZU İLE YORUM GÖNDEREN BİR OKURUMUZ VE ÇİN HALK CUMHURİYETİ REKABETİ-SENDİKA
Dün REMİNGTON rumuzu ile yorum gönderen bir okurumuz,hemen her zaman olduğu gibi KARDEMİR ile ilgili çok içerikli konulara değinmiş ve ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NDEN getirtilen ucuz fiyatlı demirlerden yola çıkmış.
“BUNLAR KÜTÜK DEMİR DEĞİL..” diyor o Okurumuz.
GERÇEK YÖNÜNE DEĞİNMİŞ.
Belli ki,1999-2002 yıllarını da yaşamış ESKİ BİR KARDEMİR ÇALIŞANI ve o yıllardan örnekler vererek yorumunu sürdürmüş,daha sonra da,KARDEMİR PERSONEL POLİTİKALARINA düzeyli eleştiriler getirmiş.
Aynı OKURUMU SENDİKAL konuya girmiş.
Mevcut ÇELİK-İŞ KARABÜK ŞUBESİNE eleştiriler getirmiş,Karabük’ü Temsilen ÇELİK-İŞ Sendikası Genel Yönetiminde yer alan bir kardeşimize de,dolaylı biçimde eleştirmiş.
Ancak ;SENDİKAL KONUDA YAZDIKLARI ÇOK ÖNEMLİ.
Karabük’te SENDİKAL KONU ÇOK KONUŞULUR OLDU..
Ne zaman konuşmalar artar,o zaman bilin ki,bünye de bir zaaf vardır ve KARABÜK BUNU 2010 YILINDA GÖRDÜ,bir/iki gün içinde 2200 işçi Sendikasını değiştirdi..
Sonra ;İŞVERENİN HATIRINA ESKİ SENDİKASINA GERİ DÖNDÜ..
Öyle bir süreç mi yaşanıyor,nedir..?

REMİNGTON İSİMLİ OKURUMUZ “SENDİKAL İRADENİN OLAYLARIN ÇOK GERİSİNDE KALDIĞINI İDDİA EDİYOR..”
Gazetemizin HER TELDEN Köşesine çok sık yorumlar gelir ve bunların içinde çok içerikli olan,çözümler üreten yorumlar gittikçe çoğalıyor ve buna sevinmemek mümkün değil.
KARABÜK YAŞAYANI DÜŞÜNÜYOR,DÜŞÜNDÜĞÜNÜ YAZIYOR..
Bu gelişmeye sevinmemek mümkün mü..
Örneğin REMİNGTON rumuzu ile yazan bir Okurumuz hep içerikli eleştiriler dile getirir,yorumları içerikli olmuştur ve kendisi de KARDEMİR mensubu olduğunu söylüyor bu Okurumuz.
Dün gönderdiğini yorumunda SENDİKAL İRADEYE değiniyor.
REMİNGTON rumuzlu kardeşimizin bu yorumu bizi geçmişe götürdü.
Geçmiş yıllarda SENDİKA MÜTHİŞ BİR GÜÇTÜ..
Karabük’te SENDİKAL YAPI ile görüşmeler yapılmadan,herhangi bir gelişme olmazdı ve özellikle SENDİKA KONGRELERİ öncesinde öyle yoğun kulis çalışmaları yapılırdı ki aman Allah,aman Allah..
REMİNGTON kardeşimizi okuyunca bunlar geldi aklımıza..
Şimdi SENDİKAL YAPI sessiz/suskun,bir acayip durumda..
Kardeşimiz bunları hatırlattı bize iyi mi..?

5 kişi görüş bildirdi

  1. ne sendikası yahu

    Ahmet abi remington adlı arkadaş has demiş,hoş demiş,kitabın tam ortasından yazmış ne sendikası allaşkına sendika mendika yok burda işçi kendi kendine gidip geliyor sendikacılar kendi alemlerinde etliye sütlüye karışmıyolar zaten kimsede onları birşeye karıştırmıyor valla bir müdürün yanına gidipte şu şöyle olmalı demeleri bile mümkün deyil.
    Seninde ilk zamanlar göklere çıkardıgın Cengiz Gül bekleneni veremedi baksana Karabük şubesine eyer bunnar sendikacıysa bende anştayn gibi bilimadamıyım

  2. 307 karabük 78

    işvrenin hatırına değil, işvrn foyalrnın ortaya çıkmasını engellemek için elinden gelen gallşlği ardına koymadı, hatırına ise niye 350 kişi hesabi kesildi,? demir tüccarları yaşın yanında kuru yanmasın diyormuş, biz 307 işçinin içinde hiç yaş yokmu idi , biz hiç destek görmedik, hesap kesilmemesi için imza toplarken genelde hepsi bize şunu söyledi, siz işçisiniz siz 1500 tl yi beyenmiyorsunuz size 3000 binde verseler swiz onuda beyenmezsiniz, Allah o gün ve bu güne bunu bize reva görenleri görür zamanı gelincede gereğini yapar, bize kimse haklısınız demedi, biz haklı idik, herşeyin bir vakti var inşallah biz sabırla o vakti bekliyoruz, şimdilik haramzedeler haklı görünüyor herkes güçlü gördüğünü haklı görür, koskoca boru f.b larını bile hurda fiyatına uçuranlar haklı, bir çok kişi bunu biliyor, bu fabrika kime emanet edildi, onlarda yemeye ortak olunca böyle oluyor, hertürlü mahkmden birilerinin sayesine kurtuluyor, Allah kurtaranları göz yumanları hepsini biliyor, onlarında vakti hak katında yaklaşıyor, kim bilir belki yarın belki daha uzak, tek kesin bildiğim herkes herkesten hakkını alacak.

  3. yiğit

    ahmet abi nasılsın iyimisin inşallah iyisindir biz iş akti fesihlerin 350 davası ne durumda bilgilerinizi paylaşırsanız çooooooook seviniriz saygılar iş akti fesihler adına teşekkür ederim.

  4. Karabük

    Sendikanın zaten böyle olması isteniyor işveren tarafından. Ama burada sorulması gereken soru sendikacının neden buna razı geldiği. Sendikacı Metin Türker’den bu yana sendikacılığı bırakmıştır. Sendikacılık yapıyoruz dedikleri dönemde bile emeğinin ekmeğinin peşinde olan işçinin hakkını değil de nerede sıkıntı yaratan , disiplinsiz işçiler var onların haklarını koruma merkezi haline gelmiştir. Bunu da sendikacılık yapıyoruz zannedip öyle yapmışlardır. Amaçları işveren tarafından adam yerine konulduklarını göstermek , işçi tarafından minnet duyulmak ve mümkünse de biraz yolunu bulmak. Şirket yönetimine soyundukları dönemdeki rezaleti hepimiz hatırlıyoruz. Şirketi resmen peşkeş çektiler bir yerlere. Sendikacının şirket yönettiği nerede görülmüş? Sendikacı sendikacılığını işveren işverenliğini doğru düzgün yapsa sorun olmaz zaten. Ama şu anda ne sendikacı sendikacılığını yapıyor , ne bir ağırlığı iradesi var çalışan ve işveren üzerinde ne de işveren işverenliğini yapıyor. Bazı çevrelerin rant oyuncağı olmuş koca şirket .

  5. madur

    inşallah o 307 arkadaşının atılmasında geri dönerek payı olan kişiler şu mübarek günde ALLAH tan dilerim. iyi gün görmezler. arkadaşlarımızın çektikleri çilelerin 1000 mislisini çekerler aldıkları paralarıda güle güle yiyemezler inşallah bunu yayınlamassanız size hakkımızı helal etmeyiz bilinmesini isteriz.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ ile ilgili paylaşım yapan 8 kişi gözaltına alındı

Yayın: 28.03.2024 14:00
Paylaş:
A+ A-

Son günlerde Karabük Üniversitesi’nde HIV ve HPV vakalarında artış olduğu iddiaları sosyal medyada gündem oldu… Bu iddialarla ilgili yapılan paylaşımlar sonrası 8 kişi gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi’nde yaşanan olaylarla ilgili internette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” niteliğinde paylaşımlar yaptığı tespit edilen 10 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Başsavcılığın talimatı üzerine, emniyet ekiplerince 8 şüpheli gözaltına alınırken 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyonların devam ettiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Sosyal medyada Karabük Üniversitesi’nde okuyan Türk öğrencilerin, Afrika ülkelerinden gelen öğrencilerle cinsel birliktelik yaşadıktan sonra HPV ve HIV belirtileriyle hastaneye başvurduğu ve bu sebeple hastanelerde yoğunluk oluştuğu iddia edilmişti.

KARABÜK’TE GÖZ ALTILAR OLACAK MI?

Karabük Üniversitesi ile ilgili sosyal medyada paylaşım yapan 8 kişi göz altına alınırken, Karabük’te de bu şekilde iddialarda bulunarak açıklamalar yapan ve ve sosyal medya da paylaşım yapan kişi veya kişilerinde göz altına alınıp alınmayacağı merak edilirken, Karabük’te de göz altıların olup olmayacağı konuşuluyor.