Her Telden (22 Kasım 2019)

Her Telden (22 Kasım 2019)

Yayın: 21.11.2019 19:36 |Güncelleme: 22.11.2019 08:20
Paylaş:
A+ A-

SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMİ UZMAN DOKTOR SAYIN BAYRAM AYDOSLU “ÇAMAŞIRHANEMİZİ HAYATA GEÇİRDİK 5OO BİN..”
İyi izleyenler,kabul ederler,SAFRANBOLU DEVLET Hastanesi için sürekli “GEÇMİŞİNİ ARIYOR..” yazdık,geçmiş yıllarda HEKİM KADROLARININ çok/çok yeterli olduğunu yazdık.
Daha sonra bu sistemin bozulduğundan söz ettik.
Ve hiçbir nokta da “HASTANE İYİ YÖNETİLMİYOR..” demedik “HASTANE YÖNETİMİ İYİ BİR YÖNETİM TARZI İZLEMİYOR..” demedik,hep her zaman UZMAN HEKİM noksanlarından yola çıkarak “SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ GEÇMİŞİNİ ARIYOR..” vurgusu yapmaya çalıştık.
Geçtiğimiz gün SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ Başhekimi Uzman Doktor Sayın BAYRAM AYDOSLU aradı telefonla,yaptıkları çalışmalardan söz etti,UZMAN HEKİM Kadrosunun eksikliğini kendisi de kabul etti,ancak,diğer HEKİMLERİN/GÖREVLİLERİN özveri ile çalıştıklarını anlattı.
Birkaç UZMAN HEKİMİN GELECEĞİNİ söyledi.
Bu arada “BAKIN UZUN ZAMANDIR ÇALIŞMAYAN/ÇALIŞTIRILMAYAN ÇAMAŞIRHANEMİZİ HİZMETE ALDIK VE YILLIK 500 BİN LİRA DOLAYINDA TASARRUFUMUZ OLDU..” gibi kısa bilgiler de verdi.
SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ’N DE birkaç da UZMAN HEKİM ataması bekliyor,SİYASETÇİLER bu konuda neden görevlerini yerine getirmez neden UZMAN HEKİM açığını tamamlamaz..?
Biz bunları sorgulamaya çalışıyoruz.. !!

GAZETEMİZ İNTERNET SAYFASI YORUMLAR KÖŞESİNE “KARABÜK VE SAFRANBOLU’DA SAĞLIK İLE İLGİLİ ÖYLE ÇOK YORUM GELİYOR Kİ..”
Gazetemiz İnternet Sitesi OKUR YORUMLARI köşesine,yazılan yazılarla ile ilgili, öyle çok yorum geliyor ki,insan bunları okuduğu zaman “İŞTE KARABÜK/SAFRANBOLU SAKİNLERİ KENTLERİNE KARŞI SOSYAL SORUMLULUKLARI ÇERÇEVESİNDE GÖRÜŞ BİLDİRİYORLAR..” diye düşünüyorsunuz.
Son günlerde SAĞLIK ile ilgili çok yorum geliyor..
Örneğin bir Okurumuz “ATANAN HEKİMLERLE İLGİLİ BASINDA HABERLER ÇIKTI.NEREDE BU HEKİMLER..” diye yorum yazıyor,bir başka Okur ise “ATANAN HEKİMLER NEDEN BURALARDA DURMUYOR,HEMEN GİDİYOR..” gibi yorum yazmış.
Sahi HEKİMLER BU YÖREDE NEDEN DURMAK İSTEMİYORLAR..?
Örneğin SAFRANBOLU’DAN gelen yorumların tamamına yakını SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ’NDE ÇOCUK HASTALIKLARI UZMANI YOK şeklinde yazılıyor..
Buna karşılık Başhekim Uzman Doktor Sayın BAYRAM AYDOSLU “GÜNLÜK 1500 CİVARINDA HASTA GELDİĞİNİ SÖYLÜYOR..” ve diğer hekimler büyük bir ciddiyet,hassasiyet ve titizlikle,özveri ile hizmet veriyor gibi, bilgiler veriyor.
KARABÜK SAĞLIK ALANINDA HANGİ AŞAMADA ACABA..?
İnsanlarımız bu alanda memnunlar mı..?

KURULUŞUNDAN BU YANA AK PARTİ İÇERİSİNDE/YÖNETİMLERİNDE OLAN YENİCE’Lİ BİR DOSTUM,KARDEŞİM “DİKİLİ AĞAÇ SATIŞI YANLIŞ..”
Dün yine yazdık,YENİCE ORMAN İLE İÇ/İÇE bir İlçe ve İlçe yaşayanlarının en az yarısı ORMAN ile BAĞLANTILI,ORMANDAN EKMEK PARASI kazanıyor.
YENİCE,HEP ORMANLARI İLE ANILIYOR..
Düşünün ki 33 ORMAN KOOPERATİFİ var Yenice İlçesinde.
Bunların yıllık ticaret hacmi 20-25 milyon lira civarında..
Örneğin kimine göre 4 bin ster,kimine göre 6 bin ster odun kayboldu gibi bir gerekçe ile MÜFETTİŞ/MÜFETTİŞLER gelmiş,raporları kısa süre içinde belli olur herhalde..
Kuruluşundan bu yana AK Parti içerisinde/Yönetimlerinde görev almış ve şu an itibarı ile YENİCE DIŞINDA iş almış bir Dostumuz,Kardeşimiz ile görüştük önce ki gün..
“ORMANLARDAN,DİKİLİ AĞAÇ SATIŞI,ORMAN HIRSIZLIĞINI TEŞVİK EDER..” gibi çok önemli bir cümle kurdu ve o aşamada “DENETİMLERİN ÇOK SIKINTILI OLABİLECEĞİNDEN..” söz etti..
YENİCE BU MANADA ÇOK ÖNEMLİ BİR TARTIŞMANIN EŞİĞİNDE GİBİ..
Hele/hele YENİCE ORMAN KÖYLÜSÜ,adeta,diken üstünde gibiymiş..
Gelişmelerin hep ORMAN KÖYLÜSÜNDEN yana olmasını istiyor herkes.

KARABÜK ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ,BUGÜN Kİ HALİ İLE BİLE,BİRÇOK “ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN..” DAHA ÇOK VARLIK SAHİBİ
Biliyorsunuz Ülkenin bazı yerlerinde ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİ var ve buralara ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜKLERİ bağlı,böyle bir organizasyon şeması var,ORMAN TEŞKİLATINDA.
Örneğin KARABÜK ORMAN İşletme Müdürlüğü,YENİCE ORMAN İşletme Müdürlüğü,SAFRANBOLU ORMAN İşletme Müdürlüğü ZONGULDAK BÖLGE Müdürlüğü’ne bağlı.
ESKİPAZAR ORMAN İşletme Müdürlüğü,ANKARA ORMAN BÖLGE Müdürlüğü’ne bağlı ve ORMAN TEŞKİLATI böyle bir yapı şeması ile çalışıp gidiyor..
Baktığınızda KARABÜK ORMAN İşletme Müdürlüğü,bugün ki hali ile bile,ÜLKE GENELİNDE Kİ birçok ORMAN BÖLGE Müdürlüğü’nde daha fazla ORMAN VARLIĞINA Sahip,SAFRANBOLU ORMAN İşletme Müdürlüğü kurulup,Karabük bölünmeden önce ise durum çok daha parlaktı.
KARABÜK ORMAN İşletme Müdürü Sayın RIFAT ATAŞ bugün birçok ORMAN BÖLGE Müdürlüğü’nden çok daha zengin bir ORMAN VARLIĞI’NI sevk ve idare ediyor,hem de çok kazançlı,çok başarılı,çok verimli biçimde sevk ve idare ediyor.

ÜLKEMİZDE TOPLAM 28 ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ VAR VE KARABÜK ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ,BUNLARIN BİRÇOĞUNDAN ZENGİN
Ülkemizde toplam 28 ORMAN BÖLGE Müdürlüğü var,yalnızca KARABÜK ORMAN İŞLETME Müdürlüğü,bu ORMAN BÖLGE Müdürlüklerinin bazı veya birçoğundan çok daha ZENGİN,ÇOK DAHA GÜÇLÜ ORMAN VARLIĞINA Sahip.
Hele/hele KARABÜK/SAFRANBOLU/YENİCE/ESKİPAZAR ORMAN İşletme Müdürlüklerini bir araya toplayıp hesaplarsanız ÜLKENİN EN BÜYÜK ORMAN BÖLGE Müdürlüğü bile bunların yanında yaya kalır..
SİYASETEN GÜÇLÜ OLAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KURMUŞ..!!
Düşünün ki KARABÜK ORMAN İşletme Müdürlüğü geçtiğimiz süreçte BÖLÜNDÜ ve SAFRANBOLU İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ kuruldu,KARABÜK ORMAN BÖLGE Müdürlüğü’nü çoktaaaan hak etmişte,gerisini biz söylemeyelim,OKURLARIMIZ BİR ÇIKARIM YAPSINLAR..!!
Karabük ve ilçeleri orman zengini,ancak,BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİ başka yerlerde..!!

“KARABÜK ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KURULSUN…” DİYENLERE “ORMAN GENEL MÜDÜRÜ KARABÜKLÜYDÜ NEDEN KURMADINIZ..?”
Herkesin bildiği bir gerçek var,KARABÜK/SAFRANBOLU/YENİCE/ESKİPAZAR ORMAN İşletme Müdürlükleri,bir araya geldiklerinde,ÜLKEMİZDE BULUNAN 28 ORMAN BÖLGE Müdürlüğü’nün tümünden çok daha zengin ORMAN VARLIĞINA sahip oluyorlar.
KARABÜK/SAFRANBOLU/YENİCE ORMAN İşletme Müdürlükleri ZONGULDAK ORMAN BÖLGE Müdürlüğü’ne bağlı çalışıyorlar,ESKİPAZAR ORMAN İşletme Müdürlüğü ise ANKARA ORMAN BÖLGE Müdürlüğü’ne bağlı çalışıyor..
Şimdi desek ki KARABÜK ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KURULAMAZ MI..?
Gelecek cevap,hemen/hemen belli..
Diyecekler ki “ORMAN GENEL MÜDÜRÜ KARABÜKLÜYDÜ,O ZAMAN NEDEN KURDURMADINIZ..!!”,Orman Genel Müdürü ne yapsın,iş SİYASET KADROLARI tarafından gerçekleştirilebilecek bir konu..
Örneğin KARABÜK ORMAN BÖLGE Müdürlüğü kurulsun,KARABÜK NÜFUSU KAFADAN 3-5 BİN KİŞİ ARTAR,bunu hemen herkes kabul etmedi ve sakın yanlış anlaşılmasın “BURALARDA 3-5 BİN KİŞİ ÇALIŞIR DEMİYORUZ..” çarpan etkisi ile nüfus o kadar artar diyoruz.
Peki SİYASET KADROLARI BÖYLE BİR OLAYI gerçekleştirebilirler mi..?
Biz,şu an için pek ummuyoruz,daha doğrusu umamıyoruz..
Siyaset çok/çok güçlü olduğumuz dönemlerde böyle bir iş gerçekleşti mi..?
Bu dönem gerçekleşmesi hepten fantezi gibi geliyor bize..

DÜN YAZDIĞIMIZ “KELTEPE KAYAK MERKEZİ’NİN KAR MAKİNESİ YOK..” YAZISINA,GÖNDEREN RUMUZU İLE YOLLANAN ENFES YORUM…
Birkaç kez daha yazdık,Gazetemize öylesine içerikli OKUR YORUMLARI yollanıyor ki,bunlara bayılıyoruz,dün KELTEPE KAYAK MERKEZİ için henüz bir KAR MAKİNESİ alınmadığına ilişkin bir yazımız vardı.
GÖNDEREN RUMUZU ile bir Okurumuz enfes bir yorum yollamış.
Bu yazıya ilişkin bir yorum yollamış.
GÖNDEREN Rumuzlu ile yazan O Okurumuz “KAR MAKİNESİ ALINSA BİLE,YETERLİ SU KAYNAKLARI VAR MI/YOK MU..” olayını sorgulamış ve O civarda YETERLİ SU OLMADIĞI gibi bir izlenimini dile getirmiş.
AŞAĞIDA Kİ GÖLETTEN SU POMPALANMASI gerektiğine işaret etmiş GÖNDEREN Rumuzu ile yazan okurumuz “O ZAMANDA HARCANACAK ELEKTRİK ENERJİSİNİN BEDELLERİNE..” değinmiş.
Bunlar çok/çok güzel tespitler,hatırlatmalar,sorgulamalar..
Ellerde haritalar ile resim vermek olayına tamam diyoruz da,GÖNDEREN Rumuzlu Okurumuz öyle bir yerden konuya girmiş ki,bunların cevabı KELTEPE KAYAK MERKEZİ’NİN geleceği ile bire/bir ilgili elbet..
Zaten GÖLET noktasında,yer kayması gibi,döşenen boruların çatlaması,patlaması gibi sorunlarda yaşanıyor galiba ve olay bu noktadan hayli çıkmazda,gibi görülüyor..
BU sorunları karıştırmadan RESİM VERMEYE DEVAM..!!

CHP BÜNYESİNDE KÖY VE MAHALLE DELEGE SEÇİMLERİ TAMAMLANDI VE İL YÖNETİMİ İLÇE KONGRE TAKVİMİNİ HAZIRLAYACAK,KONGRELER
CHP Bünyesinde KÖY ve MAHALLE DELEGE Seçimleri tamamlandı ve şimdi Sayın ABDULLAH ÇAKIR Başkanlığında ki Karabük İl Yönetim Kurulu İLÇELER İÇİN KONGRE GÜNLERİNİ BELİRLEYECEK.
İLK İLÇE KONGRESİ YENİCE İLÇESİNDE ve 14 ARALIK GÜNÜ.
Parti bünyesinde GENİŞ BİR UZLAŞI İLE tek adaylı kongrelerin yapılmasından yana olan,Parti içi yarışlarla delegeler arasında bölünmelerin olmamasında,enerjinin buralara harcanmamasından yana olan geniş bir çevrenin varlığına işaret ediliyor.
Buna karşı “DELEGE SEÇİMLERİNDE DEMOKRATİK BİR YARIŞ OLDU.KONGRELERDE DE BÖYLE OLSUN..” görüşünde olanların bulunduğuna da işaret ediliyor.
Bu iki görüş çerçevesinde UZLAŞI ARAYANLAR ile DEMOKRATİK YARIŞ OLSUN diyenlerin görüşlerinden hangisinin kabul gördüğü önümüzde ki süreçte belli olur elbet.
Bu nokta da, her demokratik yarış,belirli güç kaybına yol açıyor gibi,bir yaklaşım içinde hareket edenlere karşın, “HER ÇEKİŞME BİZİM DE BİRYERLERE GELMEMİZE YOL AÇABİLİR..” anlayışında olanlardan söz edenler var.
İLÇE KONGRELERİ İÇİN TARİHLER BELİRLENİYOR..

GÜNDE 5 BİN HASTANIN BAŞVURU YAPTIĞI ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ ,HERGÜN ANORMAL BİR KALABALIK YAŞIYOR..
Birkaç gündür Şirinevler Eğitim/Araştırma Hastanesi ile çok yakın bir bağımız oldu,geçtiğimiz günde yazdık Başhekim Yardımcıları Sayın ERKAN ANDAÇ ve Sayın AHMET BAL ile kısa bir sohbetimiz oldu.
Günde 5 bin hasta başvuru yapıyormuş.
KARABÜK-KASTAMONU-SİNOP-BARTIN Başta olmak üzere Çevre İllerden hasta geliyormuş ve hemen hergün 10-15 bin kişi gününe göre 20 bini aşkın insan buraya geliyor.
BU MÜTHİŞ BİR YOĞUNLUK ELBET..
ORTA BOY BİR İLÇE NÜFUSU KADAR İNSAN GELİP/GİDİYOR..
Öyle olunca da,belirli konularda yakınmalar başlıyor.
Bir de insanların en hassas olduğu dönemleri hastalanıp /hastanelere geldikleri dönem oluyor elbet,hastalar açısından böyle,hastalar ile birlikte gelenler için böyle.
Allah orada görev yapan İdari Kadrolara,hekimlere,tıbbi kadrolara,velhasıl tüm çalışanlara kolaylık versin,günde bu kadar insan ile bir biçimde muhatap oluyorlar,dert anlatıp,dert dinliyorlar..
ORTA BOY BİR ANADOLU KASABASI GİBİ BU HASTANE.

9 kişi görüş bildirdi

  1. emekli haykiriyor

    ilimiz işçi emeklisinin yoğun olduğu bir bölge. çoğu iş kolunda belgeli sertifikalı ehliyetli kalifiye eleman emekli ve inanın yana döne iş arıyor vasıflı olsun bagli iş kolu olsun farketmiyor emekli gecinemiyor . ne iş olsa yaparim abi modunda. emekliler cemiyeti bize cay kahve içmeye vakit öldürmeye tesis yapmış sağolsunlar onceden oda yoktu. burdan sayın emeklier cemiyet başkanı celal bulut beye sesleniyorum… lütfen cemiyet bünyesinde emekli için ek iş ayarlayacak bi birim veya bir internet sitesi bi mecra oluşturun her türlü işi yapacak emekli yoğunluğu var yanlış anlaşılmasın günü birlikte olsa hamallık arayan emekliler var karabuk te. emekli cemiyeti bizim maaşa zam yapamaz ama emekliye hizmet etmek istityorsa bize iş bulsun onurumuz kirilmadan para kazanıp çocuklarımızın ihtiyaçlarını karsilayalim. biz emekliler yurt dışı tatillerde vize muafi vergi affi komur kumanya istemiyoruz sadece çalışıp para kazanmak istiyoruz. sakın ha biz niye bu haldeyiz demiyoruz dersek hain oluyor komünist dinsiz oluyoz. birakinda calisip ta ayakta duralim emekli maasi ila gecinezmiyoz aciz accccc

  2. HASTANE FARKI

    hastane için siyaset gereğini her zaman yapmıştır il sağlık müdürlüğü valıilik siyaset beraber hastaneye uzman hekim getirmişlerdir. son bir yılda 3 çocuk doktoru hastaneden ayrılmıştır gelen doktorlar neden ve nasıl gitmiştir hastane mecburi hizmet hastanesine döndürüldü yapılanları ben yaptım olmayanlardan siyaseti şuçlamak kolaycılıktır. siyaset Safranbolu ya hayellerin ötesinde hastane kazandırmıştır. giden doktorları neden ayrıldı .hastaneden Karabük eğitim araştırma hastanesinde her gün yeni cihaz yeni bölüm açılışıları teknolojik yatırımlar ve başarıların tescil ödülllerini gururla sosyal medya sitesinden görmekte yiz. safranbolu devlet hastanesinin sosyal medya resmi sitesinde ise doğum günü yayınları vardır bu bile tek başına Karabük eğitim araştırma hastanesinin neyle Safranbolu nun neyle meşgul olduğunu gösteriyor il sağlık müdürlüğü emeği gecen siyasetçileri ve Karabük eğitim araştırma hastanesinin idarecilerini kutlamak lazım Safranbolu eski günlerini ararken onlar eskiden çok uzak başarıdan başarıya koşup Safranbolu halkının da sağlığına sahip çıkmaktadırlar

  3. Doğrucu Davut

    Acaba başka vilayetlerdeki hastaneler de bu yoğunluk yaşanıyor mu yoksa yoğunluk bu hastaneye mi özgü ? Acaba karabükte hasta sayısı diğer vilayetlerden daha mı fazla ? Malum havamız oldukça kirli. Sabah saatlerinde şehire yüksekce bir yerden uzaktan bakınca şehir zar zor görünüyor. Ve bizler o tozun dumanın içinde yaşıyoruz, acaba hasta yoğunluğunda bu bir etmen mi?

  4. Cumali Poyraz.

    Sayın Ahmet Abim, Hastane konusu başlı başına bir sorun Karabük için. Karabük’te çeşitli nedenlerden dolayı hasta yoğunluğu çok. Bunun sebebi olarak hava kirliliği, nüfusun yoğunluğu emekli, 65 yaş ve üstü. Haliyle hasta yoğunluğu çok olduğundan hastaneler yetersiz kalıyor. Bunun yetersiz kaldığını cümle alem söylüyor ve biliyor. Çevre İllere bakınca hastahane konusunda gariban bir şehiriz. Çevremizden örnek verirsek Bolu’da Üniversite, devlet (2 adet : 1’i devlet hastanesi, 1’i doğum hastanesi) ayrıyeten devlet hastanesi gibi muayne eden özel hastaneler (Özel Çağsu Hastanesi, Fatma Hatun Hastanesi ve sayamadığım diğer özel hastaneler), keza Zonguldak ve Bartın. Bizim ilçe hastaneleri tam teşekküllü hizmet verse bir nebze olsun burada yoğunluk yaşanmaz, ancak oralardan ve köylerinden yoğunluk hep Eğitim ve Araştırma Hastanesine yönelmektedir. Acilen iki mahalle arası (100.Yıl ile 5000 Evler arası olabilir) devlet hastanesi yapılması elzemdir ve kısa sürede yapılmalıdır. Saygılar.

  5. Gönderen

    Safranbolu kaymakamlığı safran tarlasının olduğu bölgede lavanta tarlası kurmuş galiba. 20 bin lavantda fidanı dikmişler. Olay tutarsa çok güzel bir gelişme…

    Aslında gözönünde bir yere yapılsaydı çok daha iyi olurdu sanki. Mesala oldukça hareketli bir bölge olan Yazıköy altındaki tarlalar değerlendirilseydi, olayı görüp örnek alacak Karabüklüler çıkardı belki….

    lavantadan elde edilecek ürünlerin yanında olayın bir de turizm boyutu var. Isparta lavanta tarlaları ve gül bahçeleri sayesinde binlerce turist çekiyor. Safranbolu’nun tarihi açısından ve safran çiçeği bakımından bir namı var zaten, buna bir de lavanta tarlaları eklenirse fena olmaz….
    Lavanta kireçli toprakları seviyormuş. Safranbolu’nun toprağı da kireçli ve su bakımından fakir. Lavanta susuzluğa ve kuraklığa dayanıklı bir bitki. Safranbolu toprağını sevecektir……
    Yağıydı, sabunuydu, tarlalarda fotoğraf çektirmesiydi derken Karabük ekonomisine katkısı olacaktır.
    Kaymakamlık çok güzel bir iş gerçekleştirmiş….

    Sayın yazar kenevir konusu ne oldu?
    İlk baştaki heyacan kalmadı herhalde.

    1 dönüm kenevirin 25 dönüm orman kadar oksijen ürettiği söyleniyor. Hatta kenevirini radyasyonu bile temizlediği söyleniyor. Hava kalitesi açısından şikeyetler olan Karabük’te bu olay niye değerlendirilmez?
    Karabük’ün havasını kirleten kuruluşlar kenevir ekse ya! Mesala Kardemir fabrikanın çevresine kenevir ekse fena mı olur? Hem yeşillik hem de oksijen fabrikası. Hem de selüloz fabrikalarına satılırsa ek gelir….
    Soğanlı Çayı kenarları, Öğlebeli yamaçları endüstriyel kenevir ile yeşillendirilse güzel olmaz mı? Belediye de bu işe öncü olabilir. Belki belediyeye ek gelir olur, belki belediye yada Kardemir öncülüğünde Karabük’te kenevir endüstrisi kurulur da Karabüklü gençlerin bir kısmı işsizlikten kurtulur. Belki Marzinc de omuz verir….

  6. Çocuk. Doktoru

    Günlerden cuma. Sabah. Safranbolu Devlet. Hastanesı Çocuk. Doktoru Bugünde. Yok. İstikamet. KARABÜK. Gerçek bu gerısı hikaye

  7. Enerji

    Herkes karabükteki hastanenin yoğunluğundan dert yanıyor bazılarıda diyorki boşverin safranbolu hastanesini 5 dakkalık yol karabüke geliverin. Allah zeka seviyelerini arttırsın böylelerinin.

  8. hastane calisani

    safranbolu da hastanede ben ve çalışan diğer arkadaşlarımın doğum günümüzün kutlandığını görmedik. sosyal medyada da görüleceği gibi sürekli kendilerinin sosyal medyada doğum günleri kutlanıyor hastanede herkes bu tür açıklamalar şaşkın. asıl sorun hastanede çalışanlar arasında adalet ve döner sermaye olmaması . ekonomik olarak hastanenin parasının olmaması her gecen gün daha da kötüye gitmesidir. sabah mesaiye başlandığı bile farklıdır. sabah saat 8 de hastaneye gelenler varken 9 da işe gelmeyen torpilli bir bölüm vardır. bol mesai ödenen belli bir kesin varken aylardır döner sermaye ödenmemesi çalışanları en önemli tepkisidir. hastane o kadar uzman yokken persomel aylardır döner sermaye alamazken çiğköfteli dogum günü partilerini sosyal medyadan paylaşarak sonra silmek daha sonrada sanki herkesin dogum günün kutlanmış şimdiye kadar algısı için hastanenin resmi facebok sayfasını doğum günü kutlama koymak hastanede hangi işlerle meşgul olunduğunu gösteriyor. olan safranbolu ya hastanesine, çalışanlarına ve halka oluyor.

  9. Bayram Karadağ

    Merhabalar
    Örnek alalım.
    Evet Zonguldak Merkez ilçe nüfusu 108 bin
    Merkez ilçede 7 adet Hastane var…
    Karabük te 1 tane hastane var.
    …..
    Ilgilenin bilgisine….

    Uzunmehmet Göğüs Ve Meslek Hastalıkları Hastanesi

    Merkez, Mithatpaşa Mh., Saglik Sok: No:35, 67020 Zonguldak
    (0372) 251 43 61
    *********************
    Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi

    Merkez, Meşrutiyet Mh., Huzur Sokak no:35, 67030 Zonguldak
    (0372) 252 19 00
    *******************
    Zonguldak Devlet Hastanesi

    Bahçelievler, Hastane Sok., 67100 Zonguldak Merkez/Zonguldak
    (0372) 257 67 00
    *******************
    Zonguldak Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi

    Tepebaşı Mah., Değirmenbaşı Sok. No:145, 67030 Rüzgarlımeşe/Zonguldak Merkez/Zonguldak
    (0372) 268 32 22
    *************************
    Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama Ve Araştıra Hastanesi

    Esenköy Köyü Bülent Ecevit Ünv. Uygulama Ve Araştıra Hast Pk:67000 Zonguldak, 67000 Zonguldak Merkez/Zonguldak
    (0372) 261 01 78
    ******************
    Zonguldak ağız ve diş sağlığı merkezi
    .

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Hong Kong’da tek kullanımlık plastik yasağı yürürlüğe girdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 23.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

HONG KONG (AA) – Hong Kong'da çevre kirliliğini azaltmak amacıyla tek kullanımlık plastiklere getirilen yasak yürürlüğe girdi.

Hong Kong Çevre Koruma Departmanının resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, tek kullanımlık plastiklere yönelik yasağın başladığı bildirildi.

Büyük gıda üreticisi ve tüketicisi olması nedeniyle çok miktarda plastik ve straforun tüketildiği Hong Kong'da bu alanda getirilen yasağın bugünden itibaren geçerli olacağı kaydedildi.

Yeni yasa kapsamında çatal, bıçak, pipet ve tabak gibi tek kullanımlık ürünlerin satılamayacağı ve dağıtılamayacağı ancak yasağın paket servislerde kullanılan plastik gıda kapları ve bardaklar için henüz geçerli olmadığı belirtildi.

Yasağın seneye uygulanması beklenen ikinci aşamasında paket servis de dahil tek kullanımlık tüm plastik ürünleri kapsayacağı vurgulandı.

Geçiş sürecinde 6 ay mühlet verilen restoranların birçoğunun yeni önlemi uygulamaya başladığı kaydedildi.

– “Plastik kaşığı kağıt kaşıkla değiştirmek maliyeti iki katına çıkarıyor”

Hong Kong'daki Kuen Fat Kitchen restoranının sahibi Kitty Chan, artan maliyetlere dikkati çekerek, “Tek kullanımlık bir çatal bıçak setinin küçük bir değişiklik olduğunu düşünebilirsiniz ancak plastik kaşığı kağıt kaşıkla değiştirmek maliyeti iki katına çıkarıyor. Dolayısıyla yiyecek ve içecek sektörü için pek de dostane değil.” dedi.

Çevreci örgüt Greenpeace, plastik çatal bıçak takımlarının, Hong Kong'da tek kullanımlık poşetlerden sonra en büyük plastik atık kaynağı olduğunu ancak birçok işletmenin ambalajlarını iyileştirmek yerine yeni kurallara uymak için doğal kaynaklardan yapılmış alternatif plastiklere yöneldiğini açıkladı.

Greenpeace üyesi Leanne Tam, her türlü plastik yasağı politikasının, halkı maddeden uzak durmaları yönünde etkilemeyi amaçlaması gerektiğini dile getirerek, “Hükümete tek kullanımlık yerine yeniden kullanılabilir ürünleri teşvik etmek için daha fazla kaynak ayırması gerektiğini hatırlatmak isteriz. Sorunun temelini çözmenin yolu budur.” diye konuştu.

Hong Kong hükümetinin 2022 rakamlarına göre şehir, günde 11 bin 128 ton katı atık imha ediyor, bunların 2 bin 369 tonunu plastikler oluşturuyordu.

Hong Kong'da atıkların yok edilmesi için 3 düzenli katı atık depolama sahası bulunuyor fakat hükümet, bu sahaların 2026 yılına kadar dolmasını öngörüyor.

Hong Kong, 1 Ağustos'tan itibaren evleri, restoranları ve tüm işletmeleri attıkları çöpler için ödeme yapmaya zorlayacak katı atık ücretlendirmesini uygulamayı planlıyor ancak uygulamayla ilgili lojistik sorunu henüz çözülemedi.