Her Telden (22 Mart 2021)

Her Telden (22 Mart 2021)

Yayın: 21.03.2021 20:41
Paylaş:
A+ A-

İSVİÇRE MERKEZLİ IQAİR TARAFINDAN YAYINLANAN “TÜRKİYE’NİN HAVASI EN KİRLİ 10 ŞEHRİ İÇİNDE KARABÜK” HABERİ ve “KISKANIYORLAR.”
Geçtiğimiz hafta içerisinde İSVİÇRE Merkezli IQAİR isimli kuruluşun “TÜRKİYE’NİN HAVASI EN KİRLİ 10 ŞEHRİ..” içerisinde KARABÜK’ÜN 6.NCI sırada yer aldığını yazmıştık.
Çok Sevdiğimiz,çok önemsediğimiz Sayın DEVRİM BAYRAKTAR Kardeşim,bu habere öyle bir yorum getirdi ki,bir espri bu kadar güzel olur,bir konu bu kadar güzel anlatılır,olayın bu kadar güzel kara mizahı yapılır..
“KARDEŞİM,İSVİÇRE KARABÜK’Ü KISKANDIĞI İÇİN,BÖYLE BİR RAPOR YAYINLAMIŞTIR.BİLİNDİĞİ GİBİ ÜLKEMİZDEN İSVİÇRE’YE KAYAK YAPMAK İÇİN ÇOK SAYI DA İNSAN GİDİYOR..” dedi.
Daha sonra da “BİZİM KELTEPE KAYAK MERKEZİ AÇILINCA,İSVİÇRE ÇOK CİDDİ BİR RAKİPLE KARŞILAŞTI ve O NEDENLE KARABÜK’ÜN HAVASI KİRLİ MESAJI İLE KARABÜK’Ü YIPRATMAYA,KELTEPE KAYAK MERKEZİ’NE OLAN İLGİYİ AZALTMAYA ÇALIŞIYORLAR..” gibi yorumlar yaptı.
Bu espriye gülmedik,yerlere yattık adeta..
Sevgili DEVRİM BAYRAKTAR,bunu İSVİÇRE’NİN Karabük’ü mümkünse devre dışı bırakmak için,KELTEPE KAYAK MERKEZİ’Nİ hırpalamak için yayınladığını da söyledi ve daha sonra da “YOKSA KARABÜK’ÜN HAVASI MAŞAALLAH PIRIL/PIRIL,NE KİRLİLİĞİ KARDEŞİM..” anlamında değerlendirme yaptı.
Görüyor musunuz nerden vurdu,olay nelerden ses verdi..
İSVİÇRE,bizim KELTEPE KAYAK MERKEZİ’Nİ kıskanıyor,rakip görüyormuş.

ŞİMDİ “BİZ KİME İNANACAĞIZ..” ULUSAL HAVA KALİTESİ İZLEME AĞINA MI,YOKSA,İSVİÇRE IQAİR MERKEZİ’NİN AÇIKLADIĞI RAPORA MI..?
Biliyorsunuz,ULUSAL HAVA KALİTESİ İZLEME AĞI verilerine göre,KARABÜK’ÜN HAVASI İYİ,hatta daha önceleri “HAVA KALİTESİ İYİ OLAN İLLER ARASINDA DERECEYE BİLE GİRİYOR GÖRÜNDÜ KARABÜK..”
Keşke öyle olsa,kim istemez tertemiz hava da yaşamayı.
Biz ULUSAL HAVA KALİTESİ İZLEME AĞI verileri ile mutlu,memnun yaşarken İSVİÇRE Merkezli IQAİR isimli bir Kuruluş “TÜRKİYE’NİN HAVASI EN KİRLİ 10 ŞEHRİNİ AÇIKLADI..” ve Karabük 6.ncı sırada yer alıyor..
Çorum,Erzurum,Düzce,Konya,Bursa,KARABÜK,Kayseri,Trabzon,Kütahya,Bolu şeklinde sıralanıyor TÜRKİYE’NİN HAVASI EN KİRLİ 10 ŞEHRİ ve bu Karabüklülerin morali bozdu elbet..
Ne güzel ULUSAL HAVA KALİTESİ İZLEME AĞI verileri ile memnun,mutlu yaşayıp dururken,bu IQAİR raporu gerçekten şakülümüzü biraz kaydırdı,öyle olmadı mı.?
BU ECNEBİLER BİR TUHAF OLUYORLAR GERÇEKTEN..
Size ne kardeşim..!! TÜRKİYE’NİN HAVASI KİRLİ ŞEHİRLERİNDEN..
Moralimizi bozdular yani..!!

ŞU İSVİÇRELİLERİN “AKARSU KİRLİLİĞİNE BAKAN BİR MERKEZİ YOK MU ACABA..?” GELSİNLER DE ARAÇ ve SOĞANLI ÇAYLARI’NI GÖRSÜNLER..!
Şu İsviçrelilerin tüm Dünya da HAVA KİRLİLİKLERİNİ izleyen IQAİR Merkezi gibi başka merkezleri,örneğin AKARSU KİRLİLİKLERİNİ,DENİZ veya GÖL KİRLİLİKLYERİNİ izleyen Merkezleri yok mu acaba..?
Eğer varsa Karabük’ün ARAÇ ve SOĞANLI Çayları ile,bunların KÖPRÜBAŞI Mevki’nde birleşmesinden oluşan YENİCE IRMAĞINI gelip,yerinde bir görsünler..!!
AĞIZLARI AÇIK KALMAZSA,HAYRET EDERİZ..!!
ARAÇ ve SOĞANLI Çayları ile bunların birleşmesinden oluşan YENİCE IRMAĞI’NIN içler hali acısını görünce,ağızları açık kalır vallaha,bir DOĞAL GÜZELLİĞİN insan eli ile,böyle, nasıl BÜYÜK BİR USTALIKLA REZİL EDİLEBİLDİĞİNİ görünce ağızları açık kalır vallaha..
Haydi ARAÇ ÇAYI’NI yukarılarda bulunan İlçeler ile Karabük Merkez İlçe kirletiyor,peki SOĞANLI ÇAYI’NI kim kirletiyor ve bu İKİ ÇAYIN kısa vade de tertemiz,pırıl/pırıl olma şansı var mı..?
PORSUK ÇAYI yıllarca ESKİŞEHİR’İN ortasından,bizim ARAÇ ve SOĞANLI ÇAYLARINDAN daha kirli,daha berbat biçimde akar giderdi,şimdi gidin görün bakalım PORSUK ÇAYI ne olmuş.
Belediye Başkanı PORSUK ÇAYI’NA,özel YÜZME PLAJI bile yapmış..
ÖZEL YÜZME PLAJI YAPILMIŞ PORSUK ÇAYI’NA..

KARABÜK ÖZELİNDE “PİYASALARIN DURUMU NEDİR,İŞYERİ SAHİPLERİ İŞLERİNDEN MEMNUN,MUTLU MU..” ve İKİ ALIŞVERİŞ MERKEZİ NASIL
Ülke genelini bir kenara bırakalım,KARABÜK ÖZELİNDE piyasaların durumu nedir,İŞYERİ SAHİPLERİ alış/verişlerden mutlu mu,memnun mu ve bu konular emin olun çok/çok önemli.
Örneğin KARABÜK’ÜN İKİ ALIŞVERİŞ MERKEZİ VAR..
Birisi ONEL,diğeri KARES ALIŞVERİŞ MERKEZİ..
Bu iki alışveriş merkezinde DOLULUK ORANI NEDİR,bu iki alışveriş merkezinde SON ZAMANLARDA KAPANAN MAĞAZALAR VAR MI, örneğin KARES alışveriş mağazasında bir/iki Kurumsal Mağaza kapandı deniliyor..
Sıra da kapanacaklar var mı..?
Öte yandan Alışveriş Mağazalarında İşyeri olanlar KİRA BEDELLERİNDEN,ORTAK GİDER BEDELLERİNDEN hayli yakınıyorlar ve üstüne üstlük,bu pandemi sürecinde işlerinde tamamen dibe vurduğundan yakınıyorlar..
Karabük piyasalarının durumu çok parlak değil haberleri geliyor..

ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI “KARABÜK ŞUBE DELEGE SEÇİMLERİ İÇİN ÇOK GÜÇLÜ DİP DALGALARINDAN..” SÖZ EDİLİYOR ve GENEL MERKEZ RAHAT
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Merkezi,şu an itibarı ile İSDEMİR İşyerlerinde de,KARDEMİR İşyerlerinde olduğu gibi ÇOK GÜZEL,TABANI ÇOK MUTLU edecek bir SÖZLEŞME YAPMANIN mücadelesini sürdürüyor.
Bu arada SOSYAL ÇALIŞMALARI DA İHMAL ETMİYOR ELBET.
Örneğin “ÜYELİKTEN LİDERLİĞE PROJESİ..” gibi sosyal etkinlikleri de ihmal etmiyor ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve Genel Başkan Yardımcıları.
Bu arada KARABÜK ŞUBE DELEGE Seçimleri için yapılan hazırlıklardan söz eden,çok geniş bir çevre var,güçlü dip dalgalarından bahsediliyor ve Delege Seçimlerine hazırlanan ekipler/gruplar olduğundan bahsediliyor..
Genel Başkan ve Genel Başkan Yardımcıları pek karışmıyorlar..
Şu ana kadar pek karışmadıkları gözleniyor..

44 kişi görüş bildirdi

  1. DELEGASYONER DALGA

    SAYIN GÖLBEK DELEGE SEÇİMLERİ YAKIN ZAMAN İÇERSİNDE UYGUN BİR TAKVİM İÇİNDE MUTLAKA YAPILACAKTIR,YALNIZ SUBE YÖNETİMİNİN BAŞINDA BULUNAN ZATI MUHTEREMİN BİR GAZETEYE VERMİŞ OLDUGU RÖPORTAJ TAM İÇLER ACISI BU TEŞKİLAT İÇERSİNDE 34 35 YILINI TAMAMLAMIŞ BİRİNİN ANKARA HAYALİ KURMASI ABESTLE İŞTİKAL DEGİLMİ YEDİ SÜLALESİNİ ŞİRKETTE İŞE KOYMUŞ , KENDİSİ YILLARCA YÜKSEK MAAŞLAR ALMIŞ HAKETMEDİGİ HALDE NEDEN HAKETMEDİGİNİ KISACA ÖZETLERSEK ENSON SEÇİMİNDE 150 KİŞİLİK BİR SALONDA NE KONUŞACAGINI ŞAŞIRAN SÖZLERİNİ BİRBİRİNE KARİŞTIRAN KİŞİNİN ANKARA HAYALİ KURMASI DÜŞECEGİMİZ DURUMUN KISACA ÖZETİDİR. BUNDAN SONRASI KURMASI GEREKEN HAYAL, EMEKLİLER CEMİYETİ OLMALI VEYA TORUNLARIYLA İLGİLENMESİDİR. ŞU BENİ DESTEKLİYOR BU BENİ DESTEKLEMİYOR GİBİ SAYIMLAR YAPMASIDA DÜŞTÜGÜ DURUMUN AYNASIDIR BU NEYİN ARAYIŞI GÖZ DAGI VERMEK GİBİ BİR AÇIKLAMA YAPMIŞ ÇOK TEPKİLER ALDI KISACA ÜYELER TARAFINDAN ANTİDEMOKRAT SEÇİM İSTİYOR RESMEN BİTTİ ARTIK O GÜNLER MALİSEF DEMOKRATİK SEÇİM TAKVİMİ NİN KUM SAATİ AKMAYA BAŞLADI KISACA BAŞKA ARAYIŞLAR İÇİNDE KİMSELER OLMASIN LÜTFEN ,GÜNDÜZ BORSALARDA AKŞAM ÇİLİNGİR SOFRALARINDA SEÇİM KAZANMA DÖNEMLERİ KAPANDI, BİR MEKTUPLA BAŞA GELİP ANKARA HAYALİ KURANLARIN DÖNEMİ KAPANDI ARTIK ,DEMOKRATİK BİR ŞEKİLDE SANDIKTAN ÇIKAN BİR YÖNETİMİ BAŞTACI ETMESİNİ ÜYELER OLARAK BİR GÖREV BİLİRİZ BAŞKA ARAYIŞLAR İÇERSİNDE OLANLARA GENEL MERKEZİN GEREKEN CEVABI VERECEGİNDEN ADIMIZ GİBİ EMİNİZ SAYGILARIMLA…

  2. Karabük

    Karabük ün havası pis burnunun dinindeki Safranbolu’da hava temiz kargalar bile Güler buna

  3. Sonar

    Karabük ün havası bu kadar pişkin çok yakınımızdaki ilçe Safranboluda hava nasıl temiz oluyor? Safranboluda damı İsviçreliler ölçüm yapsın .
    Hakim rüzgarların yolun 300 günü Batı’dan Doğuya estiği düşünülürse.yani yenice , keltepe tarafından gelen havanın Safranboluya estiği düşünülürse orada havanın daha pis olduğu düşünülmelidir.
    Bana Safranboluda hava temiz denmesi deve kuşunun başını kuma gömmedini hatırlatıyor. Sadece bir şehir efsanesi olduğunu düşünüyorum

  4. Cumali Poyraz

    Sayın Ahmet Abi, Karabük hava kirliliğinde mi birinci sadece. Çevre kirlilği, gürültü kirliliği, görüntü kirliliği, hepsini barındırıyoruz şehir olarak ancak yetkililer ve etkililer hala uyuyor. Nehir yönünden en şanslı il Karabük, ama ne yazık ki değerlendiren var mı? Gürültü kirliliği de trafik keşmekeşliği, Bugün ne zamandır Safranbolu tarafından şehre gelmemiştim. Trafik Kuyruğu karayolunda Valilik önünde sıra. Şu araç çayı ile soğanlı çayına ne zaman el atılacak. Biz yorum yazarak bıkmadık, ama yetkililer de çalışmamak, çabalamamak, çare bulmamak için yoğun tempodalar. Her tarafı b….k götürüyor. Kentsel dönüşümün girmesi gereken o kadar çok mahalle var ki saymakla bitmiyor. Şehir içi ve mahalleler estetik yönünden sıfır. Ya şu şehir içi olsun kaldırımları yanıbaşımızda Eskipazar’da çıkan mermer taşından olsun yapın, bir estetik görüntü oluşsun, hem de Eskipazar kalkınsın. Eskipazar kaldırımlarına ne güzel yakışmış. Her yer kaldırımlar, kapalı cadde meydan estetkikten yoksun, beton yığını olmuş, aynı sosyalleşmenin olmayışı, caddelere, medyandalara da yansımış. Ne yazık ki Karabük’ümüz bakımsız virane, aynı kasaba gibi. Keşke İlçe kalsaydı. İlçe iken Karabük daha moderndi. Karabükspor u ile sosyal tesisleri ile herşey güzeldi. Nerde o eski günler.

  5. ÇAKIR

    SAYIN AHMET ABİ KARABÜKÜN HAVA KİRLİLİĞİ VE ARAÇ ÇAYINDAKİ SU KİRLİLİĞİ HAKKINDA İKİ GÜNDÜR YAZILARINIZI OKUMAKTAYIM,GERÇEKTEN DE ÇOK ÖNEMLİ BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİNİZ. HER ŞEY ORTADA İKEN KARABÜKÜN HAVASI EN TEMİZ İLLER SIRALAMASINDA ÖNLERDE OLDUĞUNU ANCAK İSVİÇRELİ BİR KURULUŞUN HAVASI EN KİRLİ ON İLİNDE DİYE AÇIKLAMASINI YAZMIŞSINIZ,ÇOK DOĞRU BENCEDE ÇÜNKÜ HER SABAH DEMİR-ÇELİK FABİRİKASININ ÜSTÜNDEN KARA DUMANLAR YÜKSELMEKTE,ACABA KARDEMİR FİLTRE SİSTEMLERİNİ ÇALIŞTIRMIYORMU DİYE BİR SORU GELİYOR AKLIMIZA,AYRICA KARDEMİR TARAFINDAN GELEN SOĞANLI ÇAYINI YAZMIŞSINIZ. BU ÇAYI KARDEMİRİN KİRLETTİĞİ GÜN GİBİ ORTADA KARABÜK KÖYÜ TARAFINDAN ÇAYA BAKINCA ÇAYIN NEREDEN KİRLENDİĞİ GÖRÜLECEKTİR.YANİ KISACASI KARABÜK HAVA KİRLİLİĞİ BAKIMINDAN EN KÇÖTÜ ON İL İÇİNDEKİ DEĞERLENDİRME ÇOK DOĞRU BİR TESPİT OLUP BİR AN ÖNCE ÖNLEMLERİN ALINIP KARABÜK HALKININ BU HAVA KİRLİLİĞİ MAĞDURİYETİNDEN KURTARILMASI GEREKİR.

  6. İşçininGücü

    Belli ki Üngören’in açıklama yapmış olduğu haberi birilerini oldukça rahatsız etmiş. bu bizi mutlu eder. Şimdi yeni başkan adayı ve ekibi sosyal medyanın gücünü kullanmaya çalışıyor ve kullanıyorlar da. Ancak işçi kesiminde yüzlerine gülüp arkalarından “hadi be ordan” söylemleri var ama onlar bunu görmek duymak istemez. Çilingir sofralarını bu sendikada kurmayan kaldı mı hakkaten? şimdi kurulmaya çalışılan yeni ekip için de Cafe cafe oturup kulisler yapıp yemeler içmeler bedava sofralar biz bunlardan da haberdarız. Kırmızı pantolonlu kardeş başımıza başkan olmayı hedeflemiş ama geçmişine, ortamına, arkadaş çevresine bakacak olursak “bu mu bizim başkanımız olacak” diye söylemeden edemiyor insan. R.A’nın yalakalığını yapa yapa bu günlere geldi zaten onun ayaklarının altını öpse az kalır. Ama işte asıl sorun şu ki bu fabrikaya yıllarını vermiş işçiler R.A’nın nasıl bir karakter nasıl bir kişilik olduğunu biliyor. Bu sendika ondan nasıl kurtulabilirse biz de o yolda destek vermeye devam edeceğiz. Feridun tankut, Ruhi ayhan döneminde onlara yalakalık yap, Cengiz gül gelince onları unut Cengiz gül’e yalakalık yap. Cengiz gül gidince Yunus değirmenci’ye yalakalık yap. Şimdi de Yunus’u da gönderelim de koltuk bana kalsın diye ellerini ovuştur. iyi mi böyle? kör müyüz biz? nasıl adam satılır diye bir ders vermeli kendisi:) HE Bİ DE UNUTMADAN, HER KISIMDA KAÇAR KİŞİYE TEMSİLCİLİK KAÇ KİŞİYE ŞUBE TEKLİF EDİYORSUNUZ? SENDİKA SİZE ÖZEL OLARAK SAYILARDA İKİ KAT ARTIRIMA GİDECEK GALİBA:) HERKES TEMSİLCİ OLACAK HERKES BAŞTEMSİLCİ HERKES ŞUBE 🙂 iyiymiş ya. Demokratik seçim demiş bir de?

  7. Parola 2010,İşaret 307

    Bakın Sendika meselesinde Parola 2010,işareti 307.Öyle demokratik seçim filan laflarına sıgınıpta kimse geleceğini karartmasın sakın.Size bi örnek vereyim Ahmet abi 2 ay kadar evvel Yunus Değirmenci Başkan ile ilgili Külliye haberi yazmadı mı,buna kimsenin sesi çıktımı Yunus Değirmenci AKP’li değil mi Kardemir Yönetim Kurulu Başkanıyla çok yakın ilişxkisi yokmu.Herkes dikkatli olsun,Kardemirde sendika için kimse işçinin huzurunu bozmasın birde o R.A denilen kardeş adamı dakkada yüzüstü bırakır kimse ona güvenipte haddini aşan tavırların içine girmesin.Birde yok çilingin sofrası yok borsa bunlar ayıp şeyler yapanlara bol kazanç çilingir sofrası kuranlarada afiyet olsun yarasın denilmesi lazım kim kurmuyorki kim borsa oynamıyorki İŞÇİNİN CEBİ PARA GÖRDÜ.İŞÇİ HAYATININ EN MÜREFFEH GÜNLERİNİ YAŞIYOR ne yani R.A gelecekte daha iyisini mi yapacak,geçin bunları geçin.

  8. radar

    Sayın ALPARSLAN BAYRAKTAR
    YENİŞEHİR BÖLGESİNİ VE KARABÜK SPORU BU İKİ KANAYAN YARAYI İYİLEŞTİRMEDİĞİNİZ MÜDDETÇE O KOLTUKTA OTURMANIZIN HİÇ ANLAMI YOK.
    SAYGILARIMLA.

  9. ulvi başkanım

    Başkanım kendinle beraber yürüyen şube yöneticileri ve temsilcileri saymışsın. neden saydın anlam veremedim. bu seçim yönetimin yeniden oluşturulması için değil mi. sizi temsilciler değil işçiler seçecek. tabi temsilcileri de işçiler seçecek o nedenle sizinle yürüyen temsilcilerin sayısı değil sizinle yürüyen işçini sayısı önemli. keşke o açıklamayı yapmasaydınız. yaptığınız açıklama size çok zarar verdiğini düşünüyorum. neden diye sorarsanız. sizin açıklamanız ve ardından kenan yılmaz’ın yaptığı açıklamanın kıyaslama yaparsak sosyal medyada kimin ne kadar ilgi gördüğünü görme fırsatımız verdiniz. şu kadar yönetici ve temsilci benimle diyerek yazınız kutuplaştırıcı ve ayrıştırıcı bir yazıydı. Ayrıca eski çalışanlar için ak saçlılar kelimesini de çok nahoş bulmadım. saygılarımla.

  10. “KORKMA”

    Daha düne kadar seçim olmayacak genel Başkan bizi istiyor ve seçim yaptırmayacak tek liste olacak diyenler bugün seçim gerçeğini kabul etmiş durumdalar.işçi kararını çoktan verdi durum ortada. Şube başkanına emeklilik hayatında ekibinede çalışma hayatında başarılar dilerim

  11. Gerçekçi

    Ahmet abi ben kardemir işçisi olarak inanın tarafsız bir kişi olarak sizinde belirttiğiniz üzere genel başkanımız yada merkez yöneticilerimizin en az 3 aydır iki tarafında yapılacak olan delege belirleme çalışmalarına müdahil olduğunu görmedim.zaten onlara yakışanda budur.işçi hür iradesi ile şeçimini yapmalıdır.bizim merkez yöneticilerimizden beklentimiz lütfen ama lütfen bizi aydınlatmalarıdır.İşçi kimi isterse bizi lütfen o yönetsin ve karabük buna saygı duysun.saygılarımla

  12. Kardemir bizim

    Öncelikle hayırlı bir seçim diliyorum benim gibi işçi elbisesini giyip alın teriyle çalışan arkadaşlarıma şimdiden seçim havasına boğuldu işyerleri bu neyin derdi böyle ulvi başkanım adamlığınla ve egosuz kişiliğinle sana minnettarız bu biline verdiğin mesajda işyeri düzeni ve arkadaşlar arasında huzursuzluktan bahsetmişsin işte tamda doğru yerdesin 1 senedir yetti artık seçim çalışması şimdiden kına geldi K.Y arkadaşımız ve ekibi çalışan işçileri arayarak resim paylaşmaları işyerlerinde yalan dolan makam dağıtımları hiç hoş hareketler değil seçim 9 .cu ayda adamlar işyerlerinde kaosa sebep oldular ayıp ayıp ama bizler bunları çok görmüyoruz daha emekliyorlar öğrenecekler kendisi ve ekip arkadaşları olarak yalanı bırakın çünkü arkanızdan gülünüyor

  13. esnafın hali

    merkezdeki esnafın hali zormuş kira ödeyemiyomuş falan filan…
    şehrin merkezi onyıllar içinde tamamen betonlaştırılmış, bir taraftanda inşaatlar hızla yükseliyor, bir taraftan yayalaştırılmış yola ticaret odası yeni bir beton dikiyor…
    sanki merkezin yeni binaya ihtiyacı var??
    ticaret odası bunu yaparken,kör göze parmağını sokarken esnaf odası mışıl mışıl uyuyor
    peki esnaf erbabı ticaret erbabı napıyor??? koskoca bir hiiiiiiiççççççç…olanı izliyor
    vatandaş ne yapıyor peki
    merkeze arabayla gelmektense hava sıcak olduğunda safranparka gidiyor soğuksa bolu yolundaki avmye highwaye gidiyor
    gidemiycek durumda olan yada vakti olmayanda internetten işini görüyor
    çünkü merkezin zerre cazibesi yok eziyeti var…
    hadiste ne diyor? nasılsanız öyle yönetilirsiniz…
    atasözü ne diyor? böyle başa böyle tarak…
    şehir merkezi biranda yeşillenmez, ancak biyerlerden başlamak gerek…ama tam tersi heryer şantiye….
    göreceğiz bakalım o dükkanları ofisleri
    virüs işi tuz biber oldu…
    5-10yıl içinde home ofis işi sanal dünya işi iyice yerleşsin o zaman binaları yeşile boyarlar artık….

  14. Çalışan emekçi

    Ahmet abi demokrasiyi savunan karabukteki kalemlerim başında yer alan bir büyüğümüz olarak yazdigin söylem her şeyi özetliyor (Genel Başkan ve Genel Başkan Yardımcıları pek karışmıyorlar..
    Şu ana kadar pek karışmadıkları gözleniyor..)
    Çalışan emekçi arkadaşlarımızı kandırma noktasında algi olusturup genel başkanımızın ve yöneticilerinin ismini kullanarak seçimi kazanmayı hedefleyenlere emekçiler vereceği cevabı dört gözle demokratik hakkini kullanacağı seçim gününü sandigi bekliyor.

  15. Sendikaaa

    Sevgili emekçi dostlar.nedendir ki hep ötekilestiririz.ayristiririz.buradan da oy devşirme yollarına bakarız.oyle degilmi.neden kendi örgütümüz sendikamız için demokrasiyi istemeyiz.cunku bu noktada işçinin iradesi devreye girecek.olur mu canım.isci irade koyabilir mi.onlarin adına başkaları karar vermeli.falanca siyasi falanca STK başkanı falanca etkin kişi falanca cemaat vs vs.liste uzar gider.beyler bu sendika işçinin kendi örgütüdür.ve kararını işçi verir.kardemirde demokrasi hareketi başlamıştır.kimse çalının etrafindan dolasmasin.sandik gelecek.kim aday olmak istiyorsa aday olacak.isteyen istediği makama aday olacak.bu işçinin en doğal ve anayasal hakkı.ülkemzde cumhurbaşkanımız bile seçime giderken sandığa giderken,kısımlarda listelerini tamamlayamayanlar ,listasine yazacak işçi bulamayanlar elbette ki topu taca atacaklar.ne seçimi yahu diyecekler.daha çok vakit var diyecekler.yada benim torpilim en yukarıdan diyecekler.bu kafayla devam edin.özcelik iş sendikası ülkemizin en köklü kuruluşlarından biridir.sendikal kültürü en üst seviyededir.sürec içerisinde demokrasi dendiğinde demokrasi kaçkinlarinin halini görür gibiyim.netice olarak demokrasiden kaçmayın işçi ne derse o olur.bu vesile ile Kenan Yılmaz kardeşimizi medeni cesaretinden dolayı tebrik ediyorum.bu cesaretin karşılığını gördüğüne de şahit oluyoruz.selamlarimla.

  16. Hadi be

    Sayın Ahmet Abi mesajınıza cevaben delegasyoner dalga mesaj yazmış şu an işimizin başında ıstırahathanemizde çayımızı yodumluyoruz ve sesli okuyup yorumluyoruz ilk önce R.A yi ele alırsak adam satmanın yalakalığın kitabını yazmış şahıs o koltuktan artık kalkmalı adı ceketci her genel başkana ağam paşam oh ne güzel ikinci olarak K.Y ye gelelim sen ikinci şubeyi ve temsilciliğimi açıyosun kardeş temsilcilik için 30 kişiye şube içinde 10 kişiye söz verilmiş yapmayın işçi istişare yaptığında foyanız çıkıyo oynamayın işçiyle neyse ekibine bir göz atarsak zaten kişinin kimliği çıkar ortaya kulaklarınızı ve alıcılarınızı biraz arkaya çevirin arkadaşlarımızla oynamayın bizi rahat bırakın

  17. Işçi

    Sessiz atın tekmesi pek olurmuş Ulvi başkan 2010 lu arkadaşlar ve diğer yeni arkadaşlar olarak emrindeyiz abim seviliyorsun herdaim seninleyiz

  18. Acaba

    Acaba mühendis zam alacak mi

  19. sendikalhareket

    arkadaşlar sosyal medyanın gücü sandığın gücü anlamına gelmiyor öncelikle bunu anlayalım. neymiş karşı ekibin başkan adayının paylaşımı çokmuş. bugün iş yerinde yanında çalıştığım adama yanımda telefon geldi “sen bizle değil misin hala kenan başkanı paylaşmadın” diyorlar gerçekten kafayı mı yediniz siz. isteyen paylaşsın isteyen paylaşmasın bu ne. ayrıca hiç bir sendikacıyı “hatasız” bulmuyorum. ama ulvi başkanın karşı tarafa göre çok daha karakterli, sözünün eri, boş vaat vermeyen, alçakgönüllü bi insan olduğuna şahidim. bu diğer ekip beyin yıkıyor resmen. hırstan deliye dönmüşler. herkse vaat herkese vaat bu nedir kısımlarda onları destekleyen insanların her birinin bir çıkarı var bir vaat verilmiş hangi birini yerine getirebileceksiniz ki? allah akıl ve fikir versin uzaktan izlediğimde halleri acınası. ayrıca şunu da belirteyim bunu tamamen tarafsız olarak söylüyorum ki işçiler arasında gruplaşmayı, liste yapmayı, kulis yapmayı kesinlikle yeni şube başkanı adayı ve ekibi başlattı bunu kimse inkar edemez erkenden bu çalışmalara başlayan kendi taraflarıdır yani bir de bunu yalanlıyor biz de buna gülüyoruzz..

  20. Alınteri

    Arkadaşlar kenan ve ulvi çıktılar ve ortaya biz adayız dediler herikisinide tebrik ediyorum.sonuçta bu bir bayrak yarışı keşke birlikte çalışabilselerdi ama olmamış demekki. Bence burada asıl dikkat edilmesi gereken hiçbirişe yaramadığı halde bir oraya bir buraya çekerek ortalığı karıştıran mustafa karayel ve sakallı emrullahtır şimdi alsın hayrını görsünler ben onlardan kurtulacagımız için mutluyum çünkü böyle demokratik bir seçim olmasa bu ikisi 20 yıl bu sendikada dururdu. Çalışan arkadaşlarımız için hagırlısı olsun İnşallah

  21. Döviz şokunun olumsuz etkileri

    Şu yaşanılan döviz kuru şoku sonrasında, Kardemir’in döviz kuru maliyetlerinin artacak oluşu göz önüne alındığında asıl soru şu…Kardemir yönetimi ile sendika arasında bağıtlanan sözleşmedeki işçiye yapılan zam oranı yine aynı düzeyde olur muydu?????

  22. Demir

    100.yıl kafelerini ele geçirdiniz öğrenciden çok sizleri görür olduk R.A nin ekibi gerçi oralarda ufak işler şehirdışlarında mevcut genel başkan nasıl devrilir onun çalışmasını yaparsın

  23. Şimdi R.A mi suçlu oldu

    Oh ne ala..suç R.A da öylemi..biriniz merkeze biriniz şube başkanı bazılarız profosyonel olacak bu uğurda satan satana..Adam oralara getirecek sizi..siz adamı makam uğruna gizli kapılar ardında satacanız.. Sonrada R.A suçlu.yok öyle yama.HERKES KAFASINA YAĞAN KARI ERİTECEK.IŞÇİ ARASINDA GÜCÜ OLAN DEVAM EDECEK.DİGERLERİ İŞ YERİNE YADA EMEKLİ OLACAK…Suçu kendinizde arayın beyler..

  24. işçikrdmr

    bu arada bir de bu malum şahıslar r.a ve k.y genel başkanlarını çok seviyorlarmış gibi davranmaları yok mu. bunların planı zaten genel başkanın yerinde gözleri var. yunus değirmenci de bunu biliyor adam bunu göremeyecek kapasitede değil. hırstan gözleri dönmüş ama sonu hüsran olacak. r.a’yı bilmesek k.y’dan şüphe etmezdik belki..

  25. işçiyi şikayet

    yüksek fırın şube yöneticisi başkanımız kendine rakip işçileri seçim çalışması yapıyor diye kısım müdürüne şikayet etmiş. işveren karşısında işçinin avukatlığını yapması gerekirken savcılığa soyunmak hiç hoş olmamış. eğer şikayet edilecek bir merci varsa Karabük şube başkanı ve genel merkez yönetimi kısım müdürüne şikayet etmek ne demek. ulvi başkanım sevini çok severim ama yanlış kişilerle yola çıktın. keşke kendi ekibini kursaydın. bu ekiple çok zorlanacaksın.

  26. R.A

    R.A ne kadar güvenilmez olduğunu tüm Kardemir konuşuyor adam bir zamanlar ruhi abim sen bitanesin diyodu o gitti tankut babam senin izinden çıkmam diyodu hoppp o da gitti gül geldi senin için ölürüm seni bilirim diyodu onuda gönderdi hatta SATTI herbirine sırt çevirdi şimdide genel başkan ben olacam diyo bu ne biçim aymazlık bu ne biçim bir sendikal anlayış istenmeyen adam R.A arkadaş sen bi Kardemiri 2 gün gez millet neden SATICI CEKETÇİ lakabı takmış anlarsın

  27. Karabük

    Kardemir işçisi ;çelik iş sendikası Karabük şubesi ve KARABÜK CEMİYET İNSANLARI şunu düşunünmezlermi ÇELIK İŞ SENDİKASI genel başkanı hep KARDEMİR çalışanı olurdu. KARDEMİRİ ve Kardemir karabük sporu birinci planda tutardı. Biz bu değerlerimize sahip çıkarmayacak kadar acizmiyiz. Kim genel başkanlığı KARABÜKLÜNÜN almasını ve KARABÜK sporu birinci plana alırsa KARDEMİR İŞÇİSİ ONUN YANINDA OLACAKTIR.

  28. Yürek

    Sevgili mesai arkadaşlarım başkan adayının cesareti R.A nin yedirdiği yürekten kaynaklanıyor nasıl bi yürek yedirdiyse artık hak getire Karabük şubeyi bu hale getiren kendi hırsları
    için net olarak R.A dır bu ne böyle işçi seni ARTIK İSTEMİYOR

  29. Huzur

    Seçim eylül ayında şimdiden bu neyin tartışması Allah aşkına başka derdiniz yokmu sizin sizleri Allaha havale ediyorum

  30. Emeginaslanı

    Kardeşim bu R.A demekki hepinize diz çöktürdü.Bu kadar ugrastıgınıza göre adam 23 yıldır sendikacı..Birde güreşçi…Sırtınız yere geldi..Ya yazın şimdi R.A diye..Büyük ihtimalle yarından sonra sırayla R.A ya yalvaracağız durum onu gösteriyor.Kenan 4 e 1 adam gibi çıktı hepinizi yendi.Arkadaşlar hırsınızın ve samimiyetsizliğinizi lütfen yargılayın…Satıştan koka kadar Kenan Yılmaz diyorlar.işçi kendi slogan yapmış.DEĞİŞİM ZAMANI.DEĞİŞİMİN ADI KENAN YILMAZ diye.uyuyormusunuz siz..ne seçimine gırceniz siz.Lütfen birazda kendinizde arayın suçu..

  31. Kardemir

    Yürü be başkanım sonuna kada tecrüben ve duruşun yeter

  32. Helal olsun adamlara

    R.A çok büyük adammış.Anladıgım kadarıyla kendine tezgah kuranların hepsini bir çuvala doldurmuş.denize atacağı günü bekliyor.Herkesin hesabını bozmuş anlaşılan.Adam 2002 den beri orda kitabını yazmış bu işin..K.Y helal olsun büfeci bile k.y kim diye soruyor.Demekki işçiye gönlünü vereni işçi tepelere çıkartıyor.işçiye dirsek çevirenide oyundan çıkartıyor.

  33. Hayırlı olsun

    Sendika seçimleri ile ilgili gerçekleri Ahmet abi yukarıda net bir şekilde yazmış zaten.kabul etmek istemesenizde Ahmet abi demişki çok güçlü bir dip dalgası geliyor yani Kenan Yılmaz ve ekibi bu işi bitirmiş yormayın kendinizi hayırlı ugurlu olsun

  34. Ekmek kavgası

    25 senedır kardemırde çalısıyorum ucretsız izinlerden sendıkal olaylara kadar bircok mücadele gördüm burada ama şu bir gercek meyve veren agacı taşlarlar K.Y kendisini alınteri mücadelesi veren bizlere adamış bir gercek bütün problemlerimizle gece gündüz ilgilenen bizlerin he daim yanında olan ve sendikacılığı hissettiren işçilikten gelmiş biridir.

  35. Özgür irade

    Mevcut şube başkanı kaç kere sahaya inip emekçinin derdini sıkıntısını dinlemiş
    Kaç kere kısımları gezip emekçi arkadaşlarıyla bir bardak çayı paylaşmış
    Sadece sosyal medyada baş sağlığı dilemekle yada resmi bayramlarda, ülkenin zafer yıldönümlerinde deri koltuktan poz vermekle olmuyo bu işler.
    Hiç tanımadığın bi emekçi için yumruğunu masaya vurdunmu.HAYIR

    VAKİT ÖZGÜR İRADE VAKTİDİR TÜM EMEKÇİLER GÜN GELDİĞİNDE AKLINDAKİ KİŞİYE OYUNU VERECEKTİR.

  36. ÇELİKYÜREK

    Sandıktan neden bu kadar korkulur.Sonuçta kazanan özçelik-iş sendikası olmayacakmı?

  37. İşçilik

    R.a’nın kaç yıldır sendikacı olduğunu anlatan kardeş siz demokrasi demokrasi demiyor musunuz? R.A yıllardır torpille antidemokratik şekilde sendikal görevlerde bulundu.Ders vermiş kardeşine şimdi de o izinden gidiyor işte. K.y dediğiniz adama işçilikten geldi yazmışsınız. Yaşı kaç onun? Kaç sene işçilik yaptı? 2010’dan beri sendikada zaten ne işçiliği siz daha oy vereceğiniz adamı bilmiyorsunuz. He ama 5 yıl işçilik yapması da bizim için yeterli derseniz o başka tabi. Seçim sonuçlanmış gibi konuşmanız da ayrıca gülünç bir durum. Daha o gün yaklaştıkça sizin boş vaat veren ekibinizi kendi adamlarınız bile zamanla anlayacak ulan bunlar hepimize çiçek dağıtıyor hangi birimiz bu vaatin karşılığını alacağız diye düşünecek olan akıllılar vardır elbet. Yani bir umut.

  38. Güçbizde

    ULVİ BAŞKANIM SEN ADAMSIN. Sen nerede isen biz oradayızz. Karşı taraftaki apaçilerle senin adamlığın teraziye koyulamaz. Kim senden yardım istedi de geri çevirdin ben seni yıllardır kıyımsız olmanla merhametli olmanla adam olmanla tanıdım. Senin tek hatan bunlar gibi gösteriş yapmaman. Sen başlayın de biz başlamaya hazırız. Ben asıl bunları işçi tulumlarını giyip iş yerlerine geri gittiğinde göreceğim. Merakla bekliyoruuzzz!

  39. SANDIKTAN

    SANDIĞI SADECE SEÇİMİ KAYBETME KORKUSU OLANLAR İSTEMEZ. 4 = KENAN YILMAZ.
    KENAN YILMAZ DÖRTTEN BÜYÜKTÜR. 🙂

  40. Kaç gün işçilikleri var

    R.A, Kenan Yılmaz, Gürcan, İsa vb ekip kaç gün işçilikleri var diye araştıran var mı. Yalan dolan alışmış bunlar çalışmadan geçinmeye. İşçilik yapmayanın işçi derdini savunması diye bir şey var mı? Kendi menfeatleri için masum işçileri kullanıyorlar. Akıllı işçilerde bunların silahşörlüğünü yapıyorlar.

  41. İşçi

    Değerli dostlar köhnemiş yorulmuş işçiyi her fırsatta işveren kabul etmiyor bahanesinin ardına sığınan bir yönetimden işçi haklarını savunmak için demokratik bir seçimle başkan adayı olan Kenan Yılmaz başkanın genç dinamik bir okadar da mücadeleci olduğunu herkes biliyor bırakın işçi karar versin taze kana ihtiyaç var ki öyle oldu Kenan başkanım var gücümüzle seninle mücadele etmeye davam Rabbim hak yolunda seni ve ekibini muvaffak kılsın

  42. Zafer

    Sayın Kenan yılmazın ölümüne yanındayız emeklibaşkan arkadaşlarda artık torun sevsin namazını kılsın bize dua etsin sevgiler saygılar

  43. Fırıncı

    Fotoğraf karesine giren herkese vaat verıyor bunlar. Paylaşım yapın neden paylaşım yapmıyor sun diye sen kenaancı değilmisin diye baskı yapıyorlar. Kenan yılmaz İn paylaşımlarının altına yorum yapanlar coğu kardemir de çalışmıyor bile. Zorla yorum yaptırıyorlar.
    Kısımlarda herkse temsilcilik sözü veriyorlar aynı kısımda 6 kişiye temsilcilik sözü veriyor onlar zaten farkına faracak bu işin hepsi geri dönecek r a k y ye gaz veriyor ağamsın paşamsın ohh. Nerede vurdulu kırdılı adam varsa hepsi toplanmış

  44. Akyel

    Recep Akyel kenan yılmaz için 100. Yıldaki kafeleri kiralamış kulisleri orada yapıyorlar öğrencilerden oy isteyecekler galiba
    Yada öğrencilere de mi vaat verdiler yoksa

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, Bayburt’ta seçim çalışmalarını sürdürdü

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 20:36
Paylaş:
A+ A-

BAYBURT (AA) – DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçim çalışmaları kapsamında Bayburt'u ziyaret etti.

Artvin ve Gümüşhane'deki programlarının ardından Bayburt'a gelen Babacan'ı partisinin il başkanı Hakan Özbek, Bayburt Belediye Başkan adayı Can Kurban Arslan ve partililer karşıladı.

Seçim otobüsünden vatandaşları selamlayan ve Tarihi Saat Kule Meydanı'nda esnafı ziyaret eden Babacan, belediye başkan adayı Arslan'a destek istedi.

Babacan, partisince bir restoranda düzenlenen iftar programında, yerel seçimlere hazırlık kapsamında iki yıl önce yerel yönetimler ve şehircilik eylem planlarını açıkladıklarını söyledi.

Bu kapsamda hazırladıkları kitap ve broşürleri tanıtan Babacan, “Belediyecilik nedir, yerinden yönetim nasıl olmalı, muhtarlığa kadar yetki ve imkanlar nasıl çoğaltılmalı hepsi var bunda. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik. Belediyecilikle ilgili bir etik kurallar bildirgesi hazırladık. Üç sayfalık bir bildirgeyle belediye başkanlarının hangi ahlaki kurallara göre belediye başkanlığı yapması gerektiğini yazdık.” dedi.

Babacan, “Biz iddialıyız, Türkiye'yi yönetmeye en hazır siyasi parti şu anda DEVA Partisi'dir. Bu iddiayla yola çıktık, bu iddiayla seçimlere gidiyoruz. Belediye başkan adaylarımız birbirinden güzel, birbirinden yetenekli arkadaşlarımız. Hepsine güveniyoruz.” diye konuştu.

Babacan, Gençosman Mahallesi'nde esnafla bir süre sohbet ettikten sonra kentten ayrıldı.