Her Telden (22 Mayıs 2020)

Her Telden (22 Mayıs 2020)

Yayın: 22.05.2020 13:19
Paylaş:
A+ A-

GEÇTİĞİMİZ GÜN,BÜYÜKÇE BİR BAKKAL ÇALIŞTIRAN KARDEŞİMİZİN YANINA UĞRADIK “ŞU GÜNLERDE,BİZİM AİDAT VERDİĞİMİZ ODALARIN İLGİSİZLİĞİ.”

Geçtiğimiz gün,izin süresi içerisinde,büyükçe bir bakkal çalıştıran kardeşimizin yanına uğradık,kardeşimiz dertli mi/dertli,ŞU SÜREÇTE AİDAT ÖDEDİĞİMİZ ODA YÖNETİCİLERİNDEN YANIMIZA UĞRAYIP HALİNİZ NEDİR DİYEN BİLE OLMADI anlamında yakındı.

Hiç halini/hatırını soran bile olmamış.

Kaldı ki,çok işlek bir ana cadde üzerinde.

Bu arada,GEÇEN SİZİN GAZETEDE OKUDUM,dedi,”SAFRANBOLU ESNAF ODASI BAŞKANI YERLİ ESNAFTAN ALIŞ/VERİŞ YAPIN DİYE BİR ÇAĞRI YAPMIŞ..” ve arkasından ilave etti “ KARABÜK’TE NEDEN YAPMAZLAR Kİ..”

Öyle enteresan bir şey anlattı ki “BU SALGIN BAŞLAMADAN ÖNCE,YAŞLI BİR AMCA GELDİ,CAMİYE YARDIM TOPLUYORMUŞ…” yardım isterken tanıdığı da bir insan olması nedeni ile “HAZIR GELMİŞKEN,ŞURADA Kİ O YAYGIN MARKETLERDEN BİRİSİNE DE UĞRADIM UFAK/TEFEK BİR ŞEYLER ALDIM..” demiş.

O Kardeş “ABİ BUNLARI DEYİNCE,TEPEMDEN KAYNAR SULAR DÖKÜLDÜ..” diyor ve yinede sabrını zorlayarak,kırıcı olmamaya gayret etmiş ve “HACI ABİ,KEŞKE ORADAN DA CAMİYE BİR YARDIM ALSAYDIN..” demiş.

Cami yardımı toplayan amca “VERİRLER Mİ A KARDEŞİM VERİRLER Mİ..” gibi ifadeler kullanmış ve sonra da “HADİ YARDIM ET DE,BEN DE GİDEYİM ,ARABAYA YETİŞEYİM..” gibi bir pişkinlikle,ayrıca da O Kardeşin yaptığı yardımı pek beğenmediğini,az bulduğunu da belirten tavırlarla ayrılmış.

Bu aşamada KARABÜK ESNAFI YALNIZ MI BIRAKILDI dersiniz.

 

SAFRANBOLU ESNAF ODASI BAŞKAN YARDIMCISI Sayın MEHMET KAVUŞTURUCU’ NUN “YERLİ ESNAFTAN ALIŞ/VERİŞ EDİN ÇAĞRISI..” VE İLGİ..

Hatırlarsınız Safranbolu Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Sayın MEHMET KAVUŞTURUCU,Kamuoyu’na bir çağrı yaparak “YERLİ ESNAFTAN ALIŞ /VERİŞ YAPILMASININ..” faydalarını dile getirmişti.

ESNAFLAR ARASINDA BÜYÜK İLGİ GÖRMÜŞ BU ÇAĞRI.

Aslında yalnız esnaf arasında değil ALIŞ/VERİŞ YAPAN TÜKETİCİLER TARAFINDAN DA ilgi görmeli ve bu çağrı hayatın her alanında,herkes,hele ESNAF ODALARI tarafından yapılmalı.

Bir önce ki yazıda BİR ESNAF KARDEŞİN YAŞADIĞINI yazdık.

Bu örnekler o kadar çok ki..!!

Karabük’te, Safranbolu’da,Yenice’de,Eskipazar’da,Eflani veya Ovacık’ta TÜM ÜLKEDE YAYGIN OLAN MARKET ZİNCİRLERİ faaliyet gösteriyorlar ve BULUNDUKLARI YERLERİN,YEREL SORUNLARINA KARŞI ON PARALIK YARARLARI DOKUNMUYOR.

Oysa ki YEREL ESNAF ÖYLE Mİ,param yok diyorsanız,OLUNCA VERİRSİN diyor,şu konuda yardım yapar mısın diyorsunuz “BİRAZ SIKIŞIĞIM AMA ŞU MEBLAĞI BARİ VEREYİM..” diyor..

YEREL ESNAFA SAHİP ÇIKMAK HEPİMİZİN ASLİ GÖREVİ OLMALI..

 

KARABÜK’ÜN “OLMAZSA/OLMAZI OLAN..” KARDEMİR “DÖVİZ BORCU NEDENİ İLE..” KUR FARKI ZARARI İLE BOĞUŞUYOR VE ÜRETİM SÜRÜYOR

Karabük’ün “OLMAZSA/OLMAZI OLARAK..” kabul edilen ve gerçekten de öyle olan KARDEMİR, covid-19 salgını nedeni ile Dünya ve Ülkemizde dibe vuran piyasaların olumsuz etkilerini yaşıyor elbet.

KARDEMİR ÜRETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR..

Buna karşın,özellikle METAL SEKTÖRÜNDE durgunluk tavan yapmış durumda,KARDEMİR yine de ürettiklerini satmayı başarıyor ve bu manada KAR/ZARAR hesabından öte,HAYATİYETİN DEVAM HESABI biraz daha öncelenmiş durumda sanırız.

Bütün çaba 1999-2002 yıllarının yaşanmaması,bütün çaba,Dünya ve Ülkemizde,daha önce de yaşanan ekonomik sıkıntıların aşıldığı süreçte ki gibi önlemler alınarak,bu sürecin aşılması.

1999-2002 Çok kötü bir süreçti ve daha sonra işbaşına gelen İKİ İSİM,bu sürecin izlerini çok kısa süre içerisinde aşmayı başardılar ve Yönetim Kurulu bu sürecin izlerini kısa süre içerisinde giderdi.

Daha sonra,hafızamız yanıltmıyorsa,2018 yılında yaşanan ekonomik sıkıntılı süreci de,direksiyonda olan Rahmetli MUTULLAH YOLBULAN ile Allah ömrünü uzun etsin Sayın KAMİL GÜLEÇ’İN çok stratejik karar ve önlemleri ile,en küçük bir hasar görmeden atlattı KARDEMİR.

Şimdi çok sıkıntılı bir süreçten geçiliyor..

Dileriz ve umarız ki SÜREÇ EN AZ HASARLA ATLATILACAKTIR..

Tüm Karabük nefesini tutmuş,bunu bekliyor iyi mi..?

 

 KARDEMİR,”KÖKLÜ GEÇMİŞ-GÜÇLÜ GELECEK..” ANLAYIŞI İLE,GERÇEKTEN ÇOK MÜKEMMEL HAZIRLANMIŞ BİR ALBÜM İLE TARİHE İMZA ATTI

Diyoruz ya,KARDEMİR KARABÜK’ÜN OLMAZSA/OLMAZI noktasında diye,son olarak,KARDEMİR’İN hazırlayıp,dağıtıma sunduğu ve temel anlayışı “KÖKLÜ GEÇMİŞ-GÜÇLÜ GELECEK..” olan,bir albüm çıkartmış.

BU ALBÜM,GELECEĞE IŞIK TUTARKEN,GEÇMİŞİN ÇABALARINI DA GÖZLER önüne seriyor,Ulu Önder MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ve Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN süreç içinde verdikleri bilgiler,yaptıkları açıklamalar yer almış,Temel Atma töreni resimleri kullanılmış

Daha sonra aşama/aşama kurulan tesislerin resimleri bilgileri var.

Toplam 217 sayfa civarında ve bir şekilde mutlaka edinilmesi gereken bir eser.

Baktığınızda nerelerden/nerelere gelinmiş yarabbi..

Mükemmel bir kaynakça,mükemmel bir eser hazırlatıp sunmuş KARDEMİR.

“KÖKLÜ GEÇMİŞ-GÜÇLÜ GELECEK..” anlayışı tam anlamı ile sergilenmiş.

 

AYLAR ÖNCESİNDE “EFLANİ İLÇESİ,YAŞADIĞI SESSİZLİĞİ ÜZERİNDEN ATACAK/ATIYOR..” DERKEN,BURUN KIVIRANLAR VARDI,BUYURUN BAKIN

Sosyal gelişmeleri analiz edemeyen,kendilerini taşıdıkları vasıfların çok üzerinde gören bazı insanlar bizim yaptığımız “EFLANİ İLÇESİ YAŞADIĞI SESSİZLİĞİ ÜZERİNDEN ATACAK/ATIYOR..” yolunda ki tahlillerimize burun kıvırıyorlardı..

EFLANİ’DE ÇOK CİDDİ GELİŞMELER YAŞANIYOR ve bir yandan ZİRAİ ÜRÜN ÇEŞİTLENMESİ için çabalar gösterilirken,bir yandan da,özellikle CHP İlçe Başkanı Sayın AHMET AYTAÇ’IN ciddi eleştirileri toplumu derinden etkiliyor.

Hiç kimse ELEŞTİRİRSE/ELEŞTİRSİN diyemez,böyle diyenler hata ederler ve olayın bu noktasında “O HAKLIDIR/BU HAKLIDIR..” anlayışının ötesinde,yapılan eleştirilerin ciddi etkileri toplumun kılcal damarlarında bile etki yapacağının kesin olduğudur.

İnsanlar ZİRAİ ÜRETİM ÇEŞİTLENDİRİLMESİ çabalarını da “YAHU BU TARLALAR,BU ARAZİLER BİNLERCE YILDIR VARDI.BİZ NEDEN ÜRÜN ÇEŞİTLENDİRİLMESİ İŞİNİ DÜŞÜNMEDİK.BUNU BİZE DÜŞÜNDÜRTMEDİLER..” anlayışı ile karşılamaya başladılar bile.

EFLANİ’DE Toplumsal dip dalgaları hissedilmeye başladı artık.

 

KARDEMİR NASIL “KARABÜK’ÜN OLMAZSA/OLMAZI İSE..” FİLYOS LİMANI DA KARDEMİR’İN “OLMAZSA/OLMAZI..” KONUMUNDADIR …

KARDEMİR “NASIL KARABÜK’ÜN OLMAZSA/OLMAZI..” ise.

FİLYOS LİMANI’DA “KARDEMİR’İN,ÖYLE OLMAZSA/OLMAZIDIR..”

Haaa !! olayın tam bu noktasında  KARDEMİR’DE,”FİLYOS LİMANI’NIN OLMAZSA/OLMAZIDIR..” zira 25 milyon/ton kapasiteli FİLYOS LİMANI bu kapasiteyi KARDEMİR YÜKLERİNİN DIŞINDA hiçbir biçimde dolduramaz,kullanamaz.

ULAŞTIRMA ve ALT YAPI Bakanlığı görevine yeni atanan Sayın ADİL KARAİSMAİLOĞLU geçtiğimiz günlerde FİLYOS LİMANI’NI ziyarete geldi ve LİMAN YAPIMINA ilişkin gelişmeleri yerinde gördü.

KARDEMİR Genel Müdürü Dr.Sayın HÜSEYİN SOYKAN oradaydı ve Sayın Bakana “FİLYOS LİMANI’NA,KARDEMİR’İN İLGİSİNİ YENİDEN SÖYLEDİ /HATIRLATTI,ÇOKTA İYİ YAPTI..”

Her ne hikmetse KARDEMİR Yönetim Kurulu,belirli bir süreden bu yana,FİLYOS LİMANI noktasında sessiz duruyor veya derin bir çalışmanın içerisindeler de Kamuoyu ile paylaşım noktasında değiller..!!

Yazının girişinde yaptığımız tespiti bir kenara not edin “FİLYOS LİMANI KARDEMİR’İN-KARDEMİR İSE FİLYOS LİMANI’NIN OLMAZSA/OLMAZIDIR VE O CİVARDA YENİ TESİSLERİ KURULUNCAYA KADAR,YILLARCA BÖYLE OLACAKTIR..” bu herkes bilsin.

Yine de KARDEMİR Yönetimi bu nokta da pek sessiz kalmamalı,değil mi..?

Birlik/bütünlük,dirlik içerisinde bu hedefe abanmalı..

 

KORONAVİRÜS SALGINI,ÇOK ŞEYİ OLDUĞU GİBİ,KARABÜK’E KARABÜKSPOR’U DA UNUTTURDU VE KARABÜKSPOR’UN BORÇLARI ALACAKLILAR

Şu melanet koronavirüs salgını,topluma birçok şeyi unutturdu,öteletti ve Karabük bağlamında unutulan,hatırlanmakta güçlük çekilen sorunların başında KARABÜKSPOR geliyor değil mi..?

NE OLACAK KARABÜKSPOR..?

Olayın bu noktasında ÖZEL ŞAHISLARA olan borçlar ötelendi veya silindi kabul edelim,peki SOSYAL GÜVENLİK KURULU ile VERGİ DAİRELERE olan borçlar ne olacak,olacağı katlanarak büyüyecek elbet.

KARABÜKSPOR’DAN EN BÜYÜK ALACAKLI olarak YOLBULAN AİLESİ görünüyor ve resmi kayıtlarda 70 milyon lira civarında alacaklı olduklarına ilişkin bilgiler var.

FUTBOLCULARIN ALACAKLARI  VAR falan.

EN ÖNEMLİSİ,KARABÜKSPOR’U bu hale kim düşürdü,nasıl düşürdü ve söylenen,Kamuoyu’nda anlatılan,yüzlerce/binlerce sayfa olarak tutulduğu söylenen RAPORLARIN İÇERİĞİ nedir,bunlar HUKUKA İNTİKAL edecek mi/etti mi..?

KARABÜK TOPLUMU BU NOKTA DA UYANIK DAVRANMALI..

KARABÜKSPOR NE OLUYOR ABİLER..!!

 

KORONAVİRÜS İLK PATLADIĞI SÜREÇTE “MASKE TAKMANIN YARARI OLMADIĞI SÖYLENİYORDU..” ŞİMDİ TAM TERSİ  VE BU İŞ HAYLİ SIKINTILI

Koronavirüs salgını ilk çıktığı süreçte,birçok bu işin ilmini yapmış Prof. “MASKE TAKMAK YARARLI DEĞİLDİR..” falan gibi görüş veriyordu,daha sonra,MASKE TAKMAK ZORUNLUDUR görüşü ortaya atıldı.

Şimdi MASKE TAKMAK ZORUNLA OLDU..

Hatta UZUN SÜRE MASKE TAKILACAK gibi bir anlayış sık/sık dile getiriliyor,peki MASKE GERÇEKTEN YARARLI MI,yoksa,ZARARI DA VAR MI ve bu nokta da İDMAN YAPANLAR,YÜRÜYÜŞ YAPANLAR İÇİN ÇOK ZARARLI görüşü de var.

YÜZÜNÜZDE MASKE İLE VERDİĞİNİZ NEFESİN BİR BÖLÜMÜNÜ GERİ ALIYORSUNUZ,verdiğiniz nefeste oksijen azlığını düşünün ve o zaman yeterli oksijeni alamıyorsunuz gibi bir durum çıkmaz mı ortaya..?

ŞU MASKE OLAYI,YENİDEN CİDDİ OLARAK,ELE ALINMALI DEĞİL Mİ..?

Verdiğiniz nefesin bir bölümünü geri almak hoş mu yani..?

Yok almıyoruz kardeşim deyin olursa,bir denesin baksın görsün..

İnsanlara sağlıksız bir eziyet midir nedir..?

 

Sayın KAMİL GÜLEÇ DIŞINDA,KARDEMİR YÖNETİMİNDE 1999-2002 KRİZİ BİLEN,HATIRLAYAN VEYA EROL BOZBEYLİ İSMİNİ 1 MİLYON DOLARI.!!

Biz KARABÜK’ÜN “OLMAZSA/OLMAZI..” KARDEMİR konusunda hassas davranıyoruz,kötü günler yaşayacağından ödümüz kopuyor,gerçi Karabük’te hemen herkesin aynıdır.

Bakın 11 kişilik KARDEMİR Yönetimi içinde 1999-2002 yıllarını,o yıllarda yaşananları/gelişmeleri bilen kimse var mı,bizim bildiğimiz bir tek Sayın KAMİL GÜLEÇ var.

Sayın KAMİL GÜLEÇ,belirli çevrelerce hırpalattırılmak istenmesine,aslı/astarı olmayan suçlamalara muhatap edilmek istenmesine karşın,bu yörede KARDEMİR’İN YAŞAYAN HAFIZASIDIR..

Örneğin bir Resmi Banka kefaleti ile KARDEMİR’İN dış Ülkelerden bulmaya çalıştığı döviz kredisi temini sırasında EROL BOZBEYLİ isminde Türk asıllı bir Amerikan vatandaşında kalan 1 milyon dolar parayı hatırlayan kim vardır..?

Düşülen ekonomik sıkıntılar nedeni ile ödeme kabiliyeti kalmayınca,bankalara kefalet olarak gösterilen yerler için “KEFALETİMİZ BURADA SÖKÜN ALIN KARDEŞİM..” denildiğine ilişkin ne tevatürler çıkmıştı o zamanlar..!!

Sonra ki gelişmelerde bankalar “TAMAM KREDİ VERELİM,ANCAK,HİSSE SENEDİ REHİN BIRAKIRSANIZ..” yaklaşımları gösterdi mi/göstermedi mi ve Sayın KAMİL GÜLEÇ dışında bunları kim bilir,kim hatırlar,kim yaşamıştır..

Haaa,iki büyük güç bir araya geliverir,yeniden o eski birlik,dayanışma,dirlik ortamı kuruluverir,KARDEMİR BÜYÜK BİR RAHATA KAVUŞUVERİR korkusu ile hareket edip,arada uçurumlar oluşturmaya çalışan çevrelerin provokasyonları,her dönem olmuştur ve bu dönem de hızlı biçimde yaşanmaktadır.

Ne yazık ki bu çabalara eskiden gülünüp geçilirdi,şimdi öyle mi..?

 

SAYGIDEĞER OKURLARIMIZIN BAYRAMI MÜBAREK OLSUN, NİCE/NİCE BAYRAM DİLEKLERİMİZİ İLETİYORUZ

13 kişi görüş bildirdi

  1. Kitabın tam ortası

    Ahmet bey,kitabın tam ortasından yazmışsın iki hakim hissedar eskisi gibi bir araya gelirlerse hiçbir özelliyi olmayan insanların ağırlığı sıfıra çıkar.Bunu önlemek için döndürülen dolapları görüyoruz ve şiddetle kınıyoruz.Kamily beyi seven vardır sevmeyende olabilir,ama Kardemire kattıklarını inkar vefasızlık hatta hayasızlık olur.Yıllarca Mutullah beyle verdikleri mücadele bugünki Kardemiri çıkarttı ortaya.Şimdi yapılanlara bakın yaptırılanlara bakın ayıptır günahtır hayasızlıktır.
    Kardemir inşaallah o zamanları yeniden yaşamaz,yaşarsa bir daha kurtulması mümkün olmaz.Ahmet bey hepimiz hatırlayalım ne fabrikalar battı gitti.Şimdi yerleri park yapıldı.
    İKİ AİLE SENİNDE HER ZAMAN YAZDIĞI GİBİ YENİDEN BİRARAYA GELMELİ KARDEMİRİ RAHATLATMALI.PROVAKÖRLERE PİRİM VERMEMELİ BU İKİ AİLENİN EN TEMEL GÖREVİDİR.Saygılarımla

  2. Suleyman hurma

    Sayin ahmet abi mevcut baskan hakkinda bir suru iddalar var maas odemiyormus futbolcu transferinden gelen parayi sahte imzalarla kendi hesabina almiş paraya el koymus.tesislerdeki spor aletlerini ve revirin hastane cihazlarini satiyormus bu alettler vergi dairesinde yazilmis icraya konulmustu vergi dairesinin yedeminde bulunan spor aletlerini peskes cekiyor kulup talan ediliyo ahmet bey sizin sesiniz cikmiyor oysaki bu kulube emek birmis cabalamis bir usta gazetecisiniz lutfen bunlarin ustune gidin yalansa yalan digin emekler daha fazla gitmesin rica ediyoruz ufak bir arastirma rica ediyoruz taraftar olarak.

  3. KUR FARKI DEYİL YÖNETİM FARKI

    AHMET BEY,BİR TÜRLÜ YOLBULANLARLA GÜLEÇLERE KIYAMIYORSUNUZ.SİZDE HAKLISINIZ YILLARDIR BU İKİ AİLEYE DESTEK VERDİNİZ VERMEYE GAYRET ETTİNİZ.KARDEMİRİN DURUMU İYİ DEĞİLSE BUNUN KUR FARKIYLA BİR ALAKASI YOK.KARDEMİR YÖNETİMİ KURULU ÜYELERİ KAMİL VE ÇAĞRI GÜLEÇ HARİÇ KAÇ AYDIR KARABÜKE TEŞRİF ETMEDİLER.ŞU SIKINTILI GÜNLERDE KARDEMİRİ BU KADAR BOŞ BIRAKMAK DOĞRUMU.RAHMETLİ MUTULLAH AMCAYLA KAMİL BEY HERGÜN KENDİ İŞYERLERİ GİBİ TAKİP EDERLERDİ.ŞİMDİ BÖYLE BİŞEY YOK HAYDİ DİYELİMKİ YÖNETİM İŞLERE VAZİYET ETMİYOR SENİN TABİRİNLE PROFESYONEL KADRO TECRÜBELİ DEYİLKİ BU İŞLERİ ÇEKİP ÇEVİRSİNLER.YAZIK GÜNAH BUNCA EMEK HAVAYA GİDERSE ÇOK YAZIK OLUR.

  4. Eflani kaynıyor Ahmet Bey

    Muhterem hemşerim Ahmet Bey,Eflani kaynıyor dediyin gibi yıllarca kimsenin sesi çıkmadı şimdi herkes konuşuyor Gama denilen yere yapılan halen boş olan binadan söz edenler var içme suyu zatten milletin dilinde hele eski AK Partililer oturdukları yerden doru ateş saçıyolar Eflani birden ateşlenmiş adliye Askerlik Şubesi cezaevi giden resmi dayireler herkesin dilinde birde o büyük marketler Eflani ticaretini dabana vurdurmuş onları Eflanili marketlere kızıp birimi çağırmış ısrarla getirmiş nolmuş Eflanide konuşulanları yazsan kitaplar dolusu yazı çıkar ikram ağırlama falan filan milletin agzı torba deyilki büzülmüyor insanlar konuşuyoda konuşuyo

  5. BEKİR

    Uluslaraeasi JCR Eurasia Rating, periyodik gözden geçirme süreç raporunu inceleyin arkadaslar.özellikle Karabükü her zaman ki gibi karıştirmaya çalısan iki iftiracı basın daha iyi okusun.RAPOR NET.öyle birkac liraya iftira atanların bu kardemiri buralara kimlerin taşıdıgini elin yabancisi görmüs bizim sonradan gorme,çakma çarpma çarpıtma basınımiz gorememis.Raporun o kısmini anlamayacak olan o basına ben burdan yazıyorum.
    “””Grubun nitelikli ortağı konumunda olan ve demir-çelik sektöründe öncü “Yolbulan, Güleç ve Yücel“ aileleri ve halka açıklık düzeyi dikkate alındığında ortakların firmayı destekleme arzusu ve finansal güçlülük düzeyi, şirketin ölçeği, planlanan yatırımların ve sektörel genişlemenin sağlayacağı katkı dikkate alınarak, Kardemir Karabük
    Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve İştiraklerini ‘Desteklenme Notu’ kategorisinde (2) düzeyinde teyit edilmiştir. Firmanın üstlendiği riskleri kendi imkânlarına dayanarak yönetebilme yeteneği, içsel kaynak yaratma ve mevcut sermayeleşme düzeyi dikkate alındığında,
    Firmanın ‘Ortaklardan Bağımsızlık Notu’ kategorisindeki notu ise reel sektör açısından en yüksek seviyeli başarı düzeyini temsil eden (AB) düzeyinde teyit edilmiştir”””
    Her gün iftira atılan insanlarin yurt dışindan raporlarla görünümu bu.Halkimiz Kardemiri Kardemir yapanlari da 3 kuruşa haber yapanlarida biliyor.

  6. Cevdet özen

    Bu baskan kulübün tv sini,kondisyon aletlerini, sahte senet verdiği kulüp personeline peşkeş çekmiş.10 bini vereni profosyonel yapıyormuş.Sattigi oyuncunun parasini kendine almis. Sahte imzalarla doluymuş karar defteri.Otobus onur sahasinda kapısı açık duruyormuş.Federasyondan gelen paralari kendi zimnetine geçiriyormuş.Yoneticilerin telefonunu bile açmıyormuş. KArabukte gazeteciyim diye gezenler bi kahvaltiya satmışlar.ismail akca maç bileti basiyomus kulube. semih gülen susmus .NIYEYSE?.Bu başkan Kongrede yolsuzluklara dava açacam demişti. Cebini dolduruyu Karabük sevdalısı.

  7. Gönderen

    Sn.Yazar “Daha sonra,hafızamız yanıltmıyorsa,2018 yılında yaşanan ekonomik sıkıntılı süreci de,direksiyonda olan Rahmetli MUTULLAH YOLBULAN ile Allah ömrünü uzun etsin Sayın KAMİL GÜLEÇ’İN çok stratejik karar ve önlemleri ile,en küçük bir hasar görmeden atlattı KARDEMİR.” demişssiniz. Hafızanız sizi biraz yanıltmış. Mutullah Yolbulan 2018 nisanında hayatını kaybetmişti. Daha öncesinde ise zaten Kardemir ile ilgilenemeyecek kadar rahatsızdı….

    Şirketlerde direksiyonda genel müdürler olur. Gemiyi genel müdürler yüzdürür yani. 2018 yılında papaz krizi vardı. Türkiye’ye ekonomik saldırı yapılıyordu. Trump ekonominizi mahvederim diye açıklama yapıyordu. Dolar 3,78 seviyelerinden 7,23 seviyelerine sıçrıyordu. İnşaat piyasası da sıkıntılıydı. Ama dönemin genel müdürü Kardemir’in finansal yönetimini çok başarılı yürütmüş ve Kardemir’e rekor kâr yaptırmıştı. Bu durum net ve açık…
    Ama Kardemir gemisini fırtınalı denizlerde yüzdürüp güvenli limana ulaştıran o genel müdürü apar topar kovdular. Kimse ne olduğınu anlamadı.

    Sayın yazar, Kardemir sizin olsaydı, şirketinize rekor kâr ettirmiş olan genel müdüre ikramiye mi verirdiniz, yoksa kovar mıydınız? Sizin az çok bilginiz vardır. Kardemir’in ömrü boyunca görmüş olduğu ve böyle gidişle bir daha göremeyeceği en yüksek kârı yaptırmış genel müdürü neden kovdular? Bu konuyu bir yazsanız da küçük yatırımcılar öğrense…

    Aynı genel müdür Kardemir hisseleri spekülatörler tarafından düşürülürken, küçük yatırımcıyı korumak için hisse geri alım programı uyguladı. Küçük yatırımcıların elindeki hisselerin spekülatörler tarafından pula dönüştürüp elinden alınmasına müsaade etmedi. Onun zamanında hisseler oldukça yükseldi. Kardemir o dönemde yaptığı kârlar sebebiyle yatırımcılarına yüksek miktarda kâr payı dağıtabilmiş oldu. Küçük yatırımcısını sevindirmiş oldu…

    O çok başarılı genel müdürü niye kovdular?

    Okuyanların bayramı mübarek olsun…

  8. adnan

    O genel müdürü şu an Kardemirde her türlü entrika,adam yeme yeteneğine sahip Ö.F.Ö adlı şahsın gönderdiğini bilmeyen yoktur.memleketindeki ve akp deki seçilememişleri Kardemire getiren getirilen genel müdür ve yaverlerini kardemire yerleştiren,Kardemirin bu hale gelmesine neden olan da ÖFÖ dür.Elindeki tokmağı önce Sayın Kamil Güleçe şimdide Sayın Mustafa Yolbulana vurarak darbelerine devam etmektedir.Getirdikleri yaveri entrikacı Şaban genel müdür ve ekibi ile birlikte;Kardemire en parlak yılları yaşatan Ahmet Aycan,Mehmet Aguş,Figen Dikilitaş,Yusuf Gürsoy,Taşkın Yılmaz Mansur Yeke gibi müdürleri entrika ve raporlarla iş akitlerini fesh ettirmiştir.Bu gerçekleri kardemirde bilmeyen ne bir formen ne de bir işçi yok.
    İçeride hergün bir korku havası estirerek bugün hangi Kardemirin yetiştirdiği müdürün görevine son verilecek sorusu dolaştırıyorlar.Hurdada ki malzeme,müşteriden geri dönen ürünler yada zararın hat safhaya ulaşmasının onlar için bir önemi yok.Şaban adında genel müdürü kullanarak entrika ve kıyıma devam edecekler.Zararı da Coronaya bağlayacaklar.Karabüklü seyretmeye devam etsin.

  9. karbuksevdalısı

    kardemir gibi devasa bir tesıs burayı profosyonel yoneticiler yonetmeli. isdemir erdemir nasıl yonetıyor oyak grubu ataer holdıng .yoksa karabuk ve kardemır buyuyemez.karabuk spor orneğinde oldugu gibi surekli küme düşer.diplere oynar.spk yonetime el koyup oyak grubuna devretmeli yoksa kardemır kücülmeye mahkum.

  10. Anonim

    son bir yilda kac siparis geri iade edilmis.. kimler istifa isteyip gitmis veya universitede akademisyen olmus… yarin bir gun bu isler patlayacak her ne kadar ustu örtülüyor gibi gorunsede… cogu 3 gunluk muhendisken bas muhendis mudur vekili mudur uretim mudurlugu unvani verilen dunku usaklar torpilli muhendisler iclerinde unv doneminde isik evlerinde yetisen ler cogunlukta.

  11. İnsider

    Nihayet Satın alma kavramını doğru algılayıp alım yapmayan-yada alakasız ve bilgisizliğinden alamayan- yönetici geldi birimin başına. Böylece hammaddesiz kalınıp üretim düşüldü. En iyi becerdikleri algı operasyonuyla bunuda koronaya yasladılar ama herkes herşeyi biliyor.Sana hammadde kömür alma diyen mi var, sadece doğru adresten alman yeterli. Ama iş bilmeyince böyle oluyor.Abuk sabuk gerekcelerle iş bilenleri şirketten koparan fotocenik kankisinin bu marifetlerini örtmekle meşgul. Fotocenik bayram ziyareti adı altında şirkete yamadiklariyla gezmeye başlamış, her kapıdan medet umar oldu, bunlar muhtemelen veda ziyaretleri. Yolun sonu görünüyor, bilanço vakti yaklaşıyor.Bunuda gargaraya getirebileceklermi bakalım.

  12. Karo

    Çok doğru yorumlar yapmışsın Anonim. Birçok şeyi özetlemişsin. Özellikle dünkü uşaklar hususunda yazdığın çok doğru.

  13. Çemişgezekli

    Bunlar zararı 199’a bağlar. Aralarında toplayıp net ve derin yandaşa zarf içinde yollar. O kiraliklarda bunu;
    BÜYÜK BAŞARI; Piyasaların ve ďıj güclerin yarattığı tüm olumsuz havaya ve 200’ün üstünde beklenmesine rağmen sadece 199 trilyoncuk zarar diye haber yaptırırlar.
    Altınada kimlik bunalımı yasayan ve bigün özkarabüklü, öbürgün yenicelü, ertesi gün eflanülü olan dürülülü 2. Kat sakini(ya da sakinleri) reis, 2023, kaliteli çelik, otomotiv, uzay, denizaltı, uçan kaçan edebiyatıyla algıyı yönetmeye çalışır. Ama yemezzzz, sesini sesine benzetirlerde kokusunu naparlar bilmiyorum.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da dilenci kılığında hırsızlık yapan 3 şüpheli tutuklandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da cerrahi maske ve eldiven kullanarak dilenci kılığıyla girdikleri binalardan hırsızlık yapan 3 kişi tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, Atakum, Canik ve İlkadım ilçelerinde hırsızlık yapan kişilerle ilgili çalışma yürütüldü.

Ekipler, cerrahi maske ve eldiven takarak dilenci kılığıyla girdikleri binalardan hırsızlık yaptıkları tespit edilen S.Y. (24), Ü.Y (17), E.K (15), B.Y. (26), B.V (20) ve P.A'yı (35) yakaladı.

Aralarında hırsızlık suçundan 30 ve daha fazla kaydı olanların da bulunduğu 4 kadın ile 2 çocuğun, ikametlerden 380 bin lira değerinde ziynet eşyası ile 3 bin dolar, 800 avro ve 36 bin 500 lira çaldıkları belirlendi.

Şüphelilerden S.Y. ile çocuklar Ü.Y. ve E.K, ifade sonrası serbest bırakıldı. Kadın şüpheliler B.Y, B.V. ve P.A. çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.