Her Telden (22 Nisan 2020)

Her Telden (22 Nisan 2020)

Yayın: 21.04.2020 19:48
Paylaş:
A+ A-

OVACIK HATİPOĞLU GÖLETİ,ÇOK GENİŞ BİR ALANDA “SULU TARIM YAPILMASININ ÖNÜNÜ AÇACAKTIR..” KUŞKUSUZ VE EFLANİ GÖLETLERİ
Ovacık İlçemizde yapılan HATİPOĞLU GÖLETİ, İlçe özelinde çok geniş bir alanda “SULU TARIM YAPILMASININ..” önünü açacaktır, bu nokta da hiç kimsenin en küçük bir kuşkusu yoktur ve hemen herkes bundan dolayı da övünç duymaktadır.
SEBEP OLANLARA DUA ETMEKTEDİR/ETMELİDİR..
Biliyorsunuz “SULU TARIM NOKTASINDA..” Karabük özelinde ve henüz Karabük İl değilken EFLANİ’DE Göletler yapılmıştı, ne yazık ki EFLANİ TARIM kesimi bu göletleri amacı doğrultusunda kullanmadı/kullanamadı..
ŞİMDİ, EFLANİ TARIM KESİMİNDE BİR DEĞİŞİM BAŞLADI..
Ancak SULAMA GÖLETLERİNİN SU KANALLARI tarumar olmuş, yıllardır kullanılmadığı için kanallar bozulmuş,”SULU TARIM YAPMAK NİYETİ İLE..” ve yıllar önce yapılmış Göletler, ancak amatör balıkçıların yeri olmuş.
DSİ BU SULAMA KANALLARINI YENİDEN ELE ALIR MI..?
Bir süre önce, bize o yönlü bilgiler veren DSİ Yetkilileri oldu..
Dileriz GÖLETLERİN KANALLARI YAPILIR, zira, EFLANİ TARIMSAL ANLAMDA gerçekten önemli atılımlar yapıyor, önemli atılımların eşiğinde ve bu kanalların yeniden yapılması O ATILIMLARIN tetikleyicisi olacaktır..
OVACIK bu nokta da daha avantajlı görünüyor..

KARABÜK “COVİD-19 veya KORONA VİRÜS SALGINI NOKTASINDA, BİR ÇOK YERE ORANLA İYİ DURUMDA İSE..” SAĞLIKÇILARIN BÜYÜK ROLÜ..
Karabük Covid-19 veya korona virüs denilen illet ile mücadele de, birçok İl ve İlçeye oranla iyi durumda ise, yetersiz imkanlara rağmen canını dişine takarak çalışan SAĞLIKÇILARIN BU BAŞARIDA ÇOK BÜYÜK ROLÜ VAR..
Gerçekten insanı duygulandıran tavırlar sergilediler..
Emekliliğine birkaç ay veya kısa bir süre kalmış SAĞLIK ELEMANLARI bile gözünü kırpmadan “BU MÜCADELE DE SAHADA OLUP, VATANDAŞA HİZMET VERMEM GEREK..” anlayışını sergilediler.
Karabük’ün TEK HASTANESİ ve burada çalışan insanların,çok/çok büyük bölümü “EVLERİNİ/ÇOCUKLARINI/YAKINLARINI, ADETA, UNUTARAK BU İLLET İLE MÜCADELEYE GİRDİLER..” sonuç orta yerde,başardılar/başarıyorlar..
Bu arada,tek/tük de olsa sahadan bir şekilde kaçanlar/tüyenler var mıdır..?
Varsa/olmuşsa bile vicdanları herhalde rahat değildir..
Nasıl ki Zonguldak Valisi’nin ettiği sözler KAMU VİCDANINI KANATMIŞSA, bu mücadeleden, sahadan kaçan varsa eğer, onların da vicdanı bir şekilde kanıyordur herhalde..
TÜM SAĞLIK TEŞKİLATI ÇALIŞANLARI MÜCADELENİN ÖNCÜLERİ OLDU.

KARABÜK’E, KARABÜK DIŞINDAN 4 BİNİN ÜZERİNDE GELENLER OLDU, ESAS, BUGÜNE DİKKAT ETMEK GEREK, 4 GÜNLÜK YASAK TETİKLEYEBİLİR
Biliyorsunuz,Karabük ve İlçelerine, Karabük dışından 4 binin üzerinde gelen oldu, bu gelenlerin tek/tükte olsa devam ettiğine işaret edenler var ve İlçelere gelenler, süratle KÖYLERİNE DAĞILIYORLAR..
Şimdi,bu yönde,bir tehlike de BUGÜN DE YAŞANABİLİR..
Biliyorsunuz BU GECEDEN İTİBAREN 31 İL YASAK KAPSAMINDA..
Yasak kapsamından kurtulmak amacı ile,kendisine KÖYLERE ATMAK isteyen çok sayıda insan gelebilir, buna dikkat etmek gerek ve bu manada özellikle EFLANİ İLÇESİ gelmek isteyenlerin, adeta, cazibe merkezi gibi.
EFLANİ,bu süreçte, EN FAZLA GELENİN OLDUĞU İlçe..
Allah’tan, o kadar çok gelen olmasına karşın, EFLANİ Kaymakamı Sayın BURAK ÖZ’ÜN aldığı önlemlerle, İlçe de şu ana kadar herhangi bir sıkıntı yaşanmadı, ancak, elbet yaşanmayacağı anlamına gelmez.
BUGÜN,YASAKLAR BAŞLAMADAN,BÜYÜK KENTLER BOŞALABİLİR..
Bu manada KARABÜK’E DE ÇOK GELEN OLACAKTIR kuşkusuz..
DENETİMLERİN EN SIKI TUTULMASI GEREKEN BİR GÜN YAŞAYACAĞIZ..
Öyle değil mi..?

DÜN BİR TEYZEMİZ “ SIRTIMIN AĞRISINDAN DURAMIYORUM. ŞİRİNEVLER HASTANESİNE DE KORKUDAN GİDEMİYORUM..” DİYE DERT YANDI 
Dün telefon eden bir teyzemiz “SIRTIMIN AĞRISINDAN DURAMIYORUM. ŞİRİNEVLER HASTANESİNE DE KORKUDAN GİDEMİYORUM. NE YAPACAĞIM, BANA YARDIMCI OLUR MUSUN..” dedi.
Korkma git falan dedik ama pek niyetlenmedi.
Bunları söylerken de SAFRANBOLU DEVLET Hastanesi’ni önerdik “NASIL GİDEYİM..” dedi, kaldı ki galiba SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ’NİN Kulak Burun Boğaz, Göğüs Hastalıkları hekimleri bazı hekimleri de KARABÜK İL MERKEZİ’NE çekilmişler.
OLACAK İŞ DEĞİL DOĞRUSU.
Şirinevler Hastanesi’ne günlük 5 ile 6 bin hasta geliyordu, şu an bu durum 500-600 lere kadar gerilemiş, SAFRANBOLU’DA hasta sirkülasyonu artmış, Şirinevler Hastanesi’nden Safranbolu’ya hekim kaydırılacağına, tam tersi yapılıyor..
Karabük’ün SAĞLIK NOKTASINDA SORUNLARI OLDUKÇA BÜYÜK.
Yeterli HASTANE, yeterli SAĞLIKÇI KADROSU var mı, siz söyleyin..!!

KAPATILAN İŞ YERLERİNDE ÇALIŞAN “BİNLERCE YARDIMCI PERSONEL, GARSON, BERBER KALFASI, ÇIRAK, ŞOFÖR, TİCARİ ARAÇ SAHİBİ..” GELECEK
Telefonla piyasaları, sokağın nabzını tutmaya gayret ediyoruz, covid-19 veya korona virüs denilen bu melanet iş,ortalığı adeta,PESTİLE çevirdi ve zaten büyük sorun olan İŞSİZLİĞE TÜY DİKTİ..
Binlerce,on binlerce insan,kan ağlıyor, Berber kalfası veya Dükkanın Sahibi kapattı, Kahvehaneler kapalı, Lokantalar kapalı, Cafeler kapalı ve buralarda çalışan binlerce yardımcı personel vardı, şimdi işsizler..
TİCARİ ARAÇ SAHİPLERİ,taksiciler,minibüsçüler,otobüsçüler adeta kan ağlıyorlar,bunların sahipleri de,buralarda çalışan şoförlerde perişan durumdalar..
İŞSİZLİK ZATEN EN BÜYÜK SORUNUMUZDU, ŞİMDİ BU DURUM ÇIKTI.
İŞSİZLER ORDUSU MİLYONLARI AŞTI ve bu sıkıntı kolay bitmeyecek gibi.
Büyük bir insan kesimi destek, yardım bekliyor.

BİR SÜRE ÖNCE YAZDIĞIMIZ, BU YÖRELERİN KURTULUŞ SAVAŞINA, TEKALİF-İ MİLLİYET ANLAYIŞINA KATKILARI VE SAYIN AYTEKİN KUŞ KONUSU
Bir süre önce yazdığımız TEKALİF-İ MİLLİYE konusunda ki bir yazımızda “BU KONULARI EN İYİ BİLEN İSİMLER OLARAK GÖRDÜĞÜMÜZ..” Sayın HÜR KALYONCU ve Sayın AYTEKİN KUŞ isimlerinden söz etmiştik.
Özellikle Sayın AYTEKİN KUŞ,Safranbolu’nun çocuğu olarak, Safranbolu sevdalısı olarak, Safranbolu’yu AİLE/AİLE BİLEN BİR İSİM olarak,Ulusal KURTULUŞ SAVAŞI ve de özellikle TEKALİF-İ MİLLİYE Anlayışına katkı veren SAFRANBOLULULAR noktasında engin bilgileri olacağını vurgulamıştık.
Sayın AYTEKİN KUŞ zarif bir mesaj göndermiş.
Her kelimesi,her satırı zarafet dolu mesajının,çok/çok önemli bir BİLGİ İÇERDİĞİNİ DE gördük ve bunu gururla,övünerek,özel bir yer ayırmak gerektiğine inanıyoruz.
“BİR MÜZE ŞEKLİNDE BİR/İKİ AY İÇİNDE,KÖYİÇİN’DE Kİ EVİMİZ BÜNYESİNDE (120 METREKARE ALANDA..)..” elinde ki arşivleri sergileyeceğini duyuruyor Sayın AYTEKİN KUŞ..
Bu Yöremize verilmiş en büyük müjde olsa gerektir..
Sayın AYTEKİN KUŞ’UN zarif mesajı aynen şöyle..

Değerli Üstadım
Geçen haftanın sonuna doğru oğlum CAN ‘Baba Sn. Ahmet Gölbek’in Bölgenin Sesi Gazetesi’nde yazdığı köşede Hür Kalyoncu Hocam ve Sen’den söz ediyor,diyerek Milli Yükümlülüklere ilişkin beklentinizi aktardı. Övgü dolu yaklaşımınıza teşekkür ediyorum…
Konunun 3 başlık altında ayrıntılı incelenmesi gerekiyor bana göre efendim.
1- Milli Yükümlülük Emirlerinin tarihi süreci
2-Safranbolu’da yerel uygulamalar
3-Genel Kurmay ATESE Arşivi ile Safranbolu Askerlik Şubesi kayıtları
gelecek yıl bu ulusal imecenin 100 yıl dönümü bir sempozyumla Karabük’lü hemşehrilerimizle paylaşılabilir. Yeter ki doğru bir eşgüdümle yola çıkılsın. Bir hayli kaynak çalışma söz konusu.
Siz öncü olursanız ( konuyu gündeme getirmek görevini zaten başlattınız söylemden eyleme yönelmek,azim ve kararlılığını ilgililere anımsatmak bağlamındaki güçlü konumunuzla…)
elimde hatırı sayılır bir arşivim var. onları herkesle paylaşabilirim, yeter ki süreç bir an önce başlasın.
Öte yandan yüz yüze görüşmek nasip ve kısmet olursa arşivimden örnekleri size sunmak isterim. yeter ki ulusumuz sıkıntıyı atlatsın.
Karabük doğumlu Safranbolu evladı olarak yaşamımda yörenni şahsıma bahşettiği kazanımları ‘Bİr Müze’ şeklinde bir iki ay içinde Köyiçin’deki Evimiz bünyesinde (120 m2 alanda) sergilemek girişimim gerçekleşmek üzere…
dileğinize hemen yanıt veremedim. Her konuda elimden geleni sunmak istiyorum. Sağ olun ,var olun DOSTUM. Derin Saygılarımla.

15 kişi görüş bildirdi

  1. Oldu olacak kapatın gitsin

    Safranbolu Devlet Hastanesi doktorlarını Karabüke çekiyorlar zaten doktor sayısı yetersizdi şimdi hepten yetersiz hale geldi.Safranbolunun sahibi yok eskiden MEHMET CEYLAN bey sahiplenirdi şimdi siyasetin biraz dışında kaldı işte görün Safranbolunun halini Belediye Reisi muhalefette kendi işleriyle meşgul
    OLDU OLACAK KAPATIN SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİNİ

  2. safranbolu hasta olmayın

    safranbolu halkına ceza mı veriliyor. kulak burun boğaz kapalı- göğüs hastalıları kapalı – dahiliye karabük e alınmış eğitim araştırma hastanesi internet sitesinde 3 gögüs hastalıları uzmanı var gözüyor dahiliyede ise 10 uzman 1 profossör 1 de ögretım gorevlisi olduğu yazılmış .Dedemiz önce safranbolu da gögüs doktoruna gotürdük kapatılmış dahili ye götürdük muayne oldu 15 gün sonra kontrole geldik muayne için dahiliye uzmanı da alınmış hastaneden .neden halkımıza bunu yapıyorlar amaç nedir bu nasıl iştir

  3. Cem yıldırım

    Cumayanililar Karabüke corona yayacaklar yazin bi kenara

  4. İstanbuldan Eflenili

    Deyerli hemşerim Ahmet abi Eflani Karacapınar Köyünde bir hasta çıkmış muhtarın paylaşımlarından okudum Allah bu ilçemizi korusun Efleni iyi yerdir insanları iyidir arada çıkan gofurlar bennekler olur amma onlarda bi müddet sonra adam olurlar Ahmet abi Karacapınar köyünde bi hasta çıkmış işallah dvamı gelmez sana iyi günler abi

  5. Doğrucu Davut

    Safranbolu devlet hastanesinin düşürüldüğü durum kabul edilebilir gibi değil. Kimdir bunun sorulusu kim ne yapmak istiyor bilen varsa beri gelsin.

  6. Maske

    Karabükte maske bulabilen varmı? Virüsten önce heryerde bulunabilen maskeler virüsten sonra bulunmaz oldu alt tarafı 50 kuruşluk şey bunlar, e hani e devlete yazınca ptt den gelecekti sonra kod gelecek telefona dediler kod gelen varmı? niye müdahele ettileeki bu maske konusuna hiç olmazsa millet parasıyla alırdı şimdi araki bulasın çooook ama çok saçma bir durum. Tam bir beceriksizlik örneği. Kardeşimcalt tarafı 50 kuruşluk 50 gramlık bişey bu.1 kamyon göndersen o şehre 1 ay yeter. Bu kadarmı zor bunu dağıtmak yok e devlet yok ptt bu nedir ya.

  7. Karo

    Bende diyordum bu maskeler ne işe yarar eskiden tek tük gördüğümde.Şindi öğrendikki virüs yayılmasını önlüyormuş. Kullanmanın tam sırası ama piyasada maske yok iyimi. Tam lazım oldu ortadan kayboldu. Şimdi kullanmayacazda ne zaman kullanacaz? Hakikaten çok saçma bir durum. Hayır yani maliyeti çok pahalı bişeyde değil.

  8. SAFRANBOLU

    hastane doktor almak servisleri kapatmak nasıl iştir. safranbolu hastanesiyle neden uğraşılıyor .sürekli uzman sayısı düşürülüyor.bu kadar yaşlı nüfusun olduğu olduğu yerde ğögüs servisinin kapatılması dahile uzmanın alınması safranbolunun sahibimi yok

  9. Karo

    bu maskeler ne işe yarar diyorduk.Şindi öğrendikki virüs yayılmasını önlüyormuş. Kullanmanın tam sırası ama piyasada maske yok iyimi. Tam lazım oldu ortadan kayboldu. Şimdi kullanmayacazda ne zaman kullanacaz? Hakikaten çok saçma bir durum. Hayır yani maliyeti çok pahalı bişeyde değil

  10. Safranbolu övey evlat

    Safranbolu Devlet hastanesinin durumuna gelin bi bakın kaymakam maske dağıtmış Belediye bAŞKANI MASKE DAĞITIYORMUŞ BIRAKIN BU İŞLERİ arkadaş gelin Devlet hastanesine bakın CHP Milletvekili AKP İlçe başkanı CHP-MHP-İYİ Parti ilçe başkanları nerdesiniz arkadaşlar gelin şu Hastanenin durumuna bakın

  11. hastane

    hastanelerde ki tasarruf sağlık bakanlığınca yapılıyor akp hükümeti ne yapacaksa kendi yapar ak partinin 2 millet vekili var sanki bilmiyorlar mı hastanenin durumunu mutlaka biliyorlardır demek ki onlarda sözlerini dinletemiyorlar isteklerini yaptıramıyorlar uzaktan gazel okumak çok kolay oluyor hiç kimsenin hastaneler üzerinde hiç şey yapmaya yaptırmaya gücü yoktur

  12. CHP SESİNİ ÇIKARSA BÖYLE OLMAZ

    SAFRANBOLUDA CHP SESİNİ ÇIKARSA BÖYLE OLMAZ ALLAH BÖYLE MUHALEFETİ BÜTÜN SİYASETÇİLERE NASİP ETSİN ETLİYE SÜTLÜYE KARIŞMAZLAR NEYMİŞ SİYASET YAPIYORLARMIŞ OLMAZ EFENDİM OLMAZ BÖYLE SİYASET OLMAZ AKP DE KİBİR TAVAN YAPMIŞ CHP DEYSE TAVANIDA DELİP GEÇMİŞ YAZIK GÜNAH CHP EMEKLİ MEMURLAR LOKALİ OLMUŞ ÖYLE OLUNCADA BÖYLE OLUYOR İŞTE

  13. CHP emekli memurlar derneği

    Hakkaten chp karabükte emekli memurlar derneyi gibi memurken sesini çıkaramayanlar kendilerine vakit geçirecek yer aramışlar gelip chp nin başına oturmuşlar o memuriyetten kalma kaymakam vali korkusuylada sesleri solukları çıkmıyo Devlet Hastanesi böylemi olmalıydı chp İl başkanı Mustafa Eren olsa Safranbolu devlet hastanesi böylemi olurdu yahutta Mustafa Eren Hüyesin avninin yerine milletvekili olsa Devlet hastanesi böylemi olurdu.Bunların ne sesi çıkar ne soluğu bide kibirliler aman allahım kibirlerinden çattanak çatlaycaklar

  14. Ahmet bey o göletler

    Ahmet bey Eflanideki o göletler Ecevitin Başbakanlığı döneminde planlandı yapılmaya başlandı,hatırlarsın o dönem Kalkınma Köyden Başlayacak sözleri vardı o sözler uyarınca göletlerin yapımı planlandı.Bunları CHP İlçe Başkanı Ahmet Aytaç beyde bilmez.Eflani köylüsü daha sonra köyden şehire göç furyası başlayınca o göletleri kullanmadı kanallar bozuldu şimdi tarım artık çok deger kazanacak ve köyler sizinde dediginiz gibi sulu tarıma geçecek.Bu işin siyaseti filan olmaz AK Partililer o kanalları süratle yaptırmalı ve Eflani tarım çeşitlemesine hazır hale getirilmeli.Konu bu dostum.Bu işleri hatırlattığın için sana teşekkür ediyorum.Selamlar.

  15. hastane

    mezardan menderes, demirel ,Ecevit , Erbakan , Alpaslan Türkeş Turgut özal çıkıp gelse ak partiye istediklerini yaptıramazlar yoksa mustafa eren hüseyin avni nin dediklerini mi yapacaklar ancak kendi bildiklerini yaparlar hükümet olan yönetenler kendileri
    kendi 2 millet vekilleri ne güne duruyor onlar niye yaptıramıyor onlar için hastane ufak işler güçleri yetmiyor onun için çoktan yaptırırlardı burada yazanlar ondan sonra başkalarından medet umuyorlar

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

Yayın: 19.04.2024 23:16
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Safranbolu’da imalathane olarak kullanıldığı değerlendirilen iş yerine operasyon düzenledi.

Operasyonda, sanayi tipi sigara sarma makinesi, 170 paket bandrollü tütün, 5 kilogram kıyılmış tütün, 50 bin dal bandrollü boş makaron ve 8 bin dal içi doldurulmuş makaron ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheli M.T, hakkında adli işlem başlatıldı.