Her Telden (22.Temmuz.2019)

Her Telden (22.Temmuz.2019)

Yayın: 21.07.2019 21:48 |Güncelleme: 22.07.2019 08:53
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR YÖNETİM KURULU BAŞKANVEKİLİ SAYIN ÖMER FARUK ÖZ “ MÜCADELE, GEÇMİŞTE YAŞANAN KÖTÜ GÜNLERİ YAŞAMAMAK İÇİN..”
Geçtiğimiz gün,kendisi ile uzunca bir süre görüştüğümüz KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanvekili Sayın ÖMER FARUK ÖZ,Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak KARDEMİR’DE göreve başladıktan bu yana,tek amaçlarının KARDEMİR’İ büyütmeye,geliştirmeye yönelik olduğunu söyledi.
KARDEMİR’İN geçmişte yaşadığı kötü günleri,bir daha yaşamaması için iyi niyetle ve en yapıcı biçimde çalıştıklarına işaret eden Sayın ÖMER FARUK ÖZ bütün birikim,deneyim ve çevreleri ile “KARDEMİR’E HİZMET SUNMAYA GAYRET ETTİKLERİNİN..” sık/sık altını çizdi.
KARDEMİR’İN o bunalımlı,o kötü günlerinde en büyük katkıyı veren,unutulmaz hizmetlere imza attıklarını söylediği YOLBULAN,GÜLEÇ ve YÜCEL Ailelerine,her platform da teşekkür ettiklerini anlatan Sayın ÖMER FARUK ÖZ,bu Ailelerin unutulmaz hizmetlerinden sitayişle söz etti.
Gerek kendi Yönetim Kurulu Başkanlığı döneminde,gerekse bugün yürüttüğü Başkanvekilliği döneminde,KARDEMİR’İN kendisi ve diğer Yönetim Kurulu Üyeleri için,hayati önemi olduğunu söyleyerek “BÜTÜN MESAİMİZ,ÜRÜN ÇEŞİTLEMESİ,ÜRETİMİN ARTTIRILMASIDIR..” ifadelerini kullandı.
“BİR YANDAN TREN TEKERLEĞİ ÜRETİMİNE HIZ VERİLİRKEN,ÖTE YANDAN OTOMOTİV SEKTÖRÜ’NÜN,SAVUNMA SANAYİ’NİN KULLANACAĞI ÜRÜN ÇEŞİTLERİNE AĞIRLIK VERMEYE ÇALIŞIYORUZ..” bilgilerini veren Sayın ÖMER FARUK ÖZ bütün çabalarının,özellikle 2000-2002 yıllarında ki O KÖTÜ ve FECAAT GÜNLERİN bir daha yaşanmamasına yönelik olduğunu da,altını çizerek belirtti.
Geçmişin bir daha yaşanmaması için çalıştıklarını anlattı..
KARDEMİR YÖNETİMİN UYUM İÇİNDE OLDUĞUNA VURGU YAPTI.

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI VE BU ÜLKENİN SANAYİ GELİŞİMİN,TEKNOLOJİK GELİŞİMİNİ EN İYİ BİLEN BİR İSİM OLAN SAYIN RAFET VERGİLİ..
Geçtiğimiz gün,bu Ülkenin Sanayi Gelişimi,Teknolojik Gelişimini en iyi bilen,ayrıca,Dünya Sanayi’nin,Teknolojisi’nin en iyi izleyen,en iyi analiz edebilen isimleri arasında gösterilen Sayın RAFET VERGİLİ ile sohbet ediyorduk.
Konu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın MUSTAFA VARANK’IN Çaycuma gezisinden açıldı,Çaycuma gezisine ZONGULDAK-BARTIN-KARABÜK Valileri,Milletvekilleri,TSO Başkanları özellikle davet edilmişler sanıyoruz.
Biz konuyu “SİZ DAVET EDİLMEDİNİZ Mİ..?” diye sorduk Sayın RAFET VERGİLİ’YE,herhangi bir davet almadığını ve o yüzden de katılmadığını söyledi.
Sayın RAFET VERGİLİ’NİN davet edilmeyişine,doğrusu biz hayret ettik,düşünün,KISA/ORTA ve UZUN VADEDE Karabük sanayisinin ,teknolojisinin,gelişiminin ve en önemlisi toplumsal yapısının etkileyicisi,belirleyici olmaya aday FİLYOS VADİSİ ENDÜSTRİ BÖLGESİ’NİN konuşulacağı bir ziyarete Sayın VERGİLİ’NİN davet edilmeyişine gerçekten hayret ettik.
“CİDDEN DAVET EDİLMEDİNİZ Mİ..” diye ısrarla sorduk kendisine.
“GERÇEKTEN HİÇBİR DAVET ALMADIM,ALSAM GİTMEZ MİYİM..” dedi.
“DAVET EDİLMEYİŞİ,KARABÜK AÇISINDAN HOŞ DEĞİL..” doğrusu

FİLYOS VADİSİ,ENDÜSTRİ BÖLGESİ NOKTASINDA “KAFALAR KARIŞIK GALİBA..”,BURALARDA DEMİR/ÇELİK SANAYİ KURULACAK MI ACABA..?
FİLYOS VADİSİ,ENDÜSTRİ BÖLGESİ noktasında ciddi bir kafa karışıklığı var galiba,bakın birçok kaynak “BU BÖLGE DE DEMİR/ÇELİK SANAYİ..” kurulmayacak derken,İlgili Bakan “DEMİR/ÇELİK SANAYİ KURULACAK..” şeklinde mesajlar veriyor.
Hatta,Sayın Bakan “KARABÜKLÜ DEMİR/ÇELİK SANAYİCİLERİNİ DE,İŞYERLERİNDE ZİYARET EDEREK,GELİN FİLYOS ENDÜSTRİ BÖLGESİ’NE DE YATIRIM YAPIN ÇAĞRISINDA BULUNDUKLARINI/BULUNACAKLARINI..” söylüyor..
Böyle bir davete “İCABET,KARABÜK’E KAZANDIRIR MI..” dersiniz..?
Ayrıca Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın MUSTAFA VARANK,özellikle yapılan,çıkartılan dedikodulardan söz ediyor ve FİLYOS VADİSİ PROJESİNE çok büyük önem verdiklerine işaret ederek “DEDİKODULARI BIRAKMAK GEREKTİĞİNİN..” altını çiziyor.
ENDÜSTRİ BÖLGESİ için TOSYALI HOLDİNG’İN elini taşın altına koyduğunu söyleyerek “BAŞKA İLGİLENEN OLMADIĞINI DA..” satır aralarında dile getiriyor.
Hele/hele “ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYAN, BÖLGENİN EN BÜYÜK YATIRIMCI ŞİRKETİNİ,YÖNETİCİ ŞİRKET OLARAK ATADIK..” yolunda ki sözler çok dikkat çekti.
YÖNETİCİ Şirket TOSYALI GRUBU taşın altına elini mi koyacak,yoksa FİLYOS ENDÜSTRİ BÖLGESİ’NİN nimetlerinden mi yararlanacak,bunu zaman içerisinde YAŞAYAN HER FANİ GÖRECEKTİR elbet.
Bu konularda,sanki,KAFALAR BİRAZ KARIŞIK GİBİ GELİYOR bize..

SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI SAYIN ELİF KÖSE’Yİ “CHP’LİLER RAHAT BIRAKIRSA..” SAYIN KÖSE HALK İLE ÇOK RAHAT İLETİŞİM KURACAK..!!
Hani halk arasında “AĞACIN KURDU ÖZÜNDEN OLURMUŞ..” şeklinde bir söz vardır,bu sözden yola çıkarak “CHP’Lİ BİR YÖNETİCİNİN KURDU, MUHALİFİ,BEĞENMEYENİ,YİNE BİR BAŞKA CHP’Lİ İNSAN OLUR..” demek mümkündür.
Sayın ELİF KÖSE,25 yıl sonra “CHP’Lİ BİR SİYASİ FİGÜR OLARAK,SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NI KAZANDI..” şöyle dikkatlice bakıyoruz ,en ciddi muhalefet,CHP’LİLERDEN geliyor..
NE YAZIK Kİ CHP’LİLERDEN GELİYOR..
Oysa ki,Safranbolu Belediye Başkanı Sayın ELİF KÖSE,HALK İLE,Safranbolu Yaşayanları ile çok sıcak,çok samimi bir iletişim içerisinde görülüyor ve buna çok yatkın bir insani yapısı olduğu besbelli.
Ayrıca Sayın ELİF KÖSE Parti Yönetim Organları ile de,karşılıklı bir anlayış,görev sınırları belli bir çalışma düzeni içinde görünüyor.ancak,birde bakıyorsunuz “VAY EFENDİM,O İSİMLE,VAY EFENDİM BU İSİMLE HAREKET EDİYORSUN..” gibi eleştiriler yapılıyor,yapanlar da CHP’LİLER.
Sayın ELİF KÖSE,CHP dışından gelen eleştirileri göğüsler de,CHP’DEN gelince..!!

ŞU AN İTİBARI İLE “HİÇBİR KİRLETİCİ VASFI OLMAYAN,BÜTÜN ÖNLEMLERİNİ ALMIŞ BULUNAN..” MARZİNÇ KAPASİTE ARTTIRIMINA GİDİYOR..
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN geçtiğimiz süreçte yaptığı,çok ciddi müdahalelerle “KARABÜK ÇEVRE KİRLİLİĞİNE HİÇBİR KİRLETİCİLİĞİ OLMADIĞI BELİRLENEN..” MARZİNÇ kapasite artırımına gidiyor.
YENİ BAZI ÜNİTELER İLAVESİ YAPILIYOR..
Bunun için 25 TEMMUZ günü ÇED Raporu noktasında vatandaş ile toplantı yapılacak,bu nokta da sanıyoruz,Karabük Belediyesi başta olmak üzere Belediyelere de davet gitmiştir.
MARZİNÇ KAPASİTE ARTTIRIMINA GİDİYOR..
HİÇBİR KİRLETİCİLİĞİ OLMAYAN MARZİNÇ,ÇOK DİKKATLİ HAREKET EDİYOR..
Toplantısı 25 temmuz günü yapılacak.

GEÇTİĞİMİZ CUMARTESİ GÜNÜ,MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ KARABÜK’E GELDİ VE “ BELEDİYELER İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ…”
Geçtiğimiz cumartesi günü,MHP Genel Başkanı Sayın DEVLET BAHÇELİ Karabük’e geldi ve YEREL SEÇİMLERDE,Belediye Başkan Adaylarına oy vererek MHP’Lİ Adayları,işbaşına getiren seçmene teşekkür etti.
Sayın DEVLET BAHÇELİ,Siyasette kurt bir isim..
ONEL Önünde düzenlediği mitinge katılıma bakarak,mutlaka bir değerlendirme yapmıştır ve bize göre büyük bir ihtimalle “BELEDİYELERİ MHP DEĞİL,MHP’DEN ADAY GÖSTERDİĞİMİZ İSİMLER KAZANMIŞ..” diye düşünmüştür.
Sayın RAFET VERGİLİ,zaten,ÜÇ DÖNEMDİR Seçimi kendisi kazanıyor..
MHP’Lİ SEÇMEN ELBET KENDİSİNE OY VERİYOR,o ayrı bir konu.
Ancak,MHP’Lİ SEÇMENİN DIŞINDA KALAN geniş bir Seçmen kitlesinden de oy alarak bu seçimi kazanıyor,şimdi Sayın ZEKİ ÇAYLI,Sayın ALİ ŞIK,Sayın HÜSEYİN DÖNMEZ’DE aynı kervana katıldılar.
Bu isimlerin BİREYSEL OY POTANSİYELLERİ VAR.
Yoksa MHP OYLARI ile bu isimlerin bir yere varması çok/çok zor..
MHP Genel Başkanı Sayın DEVLET BAHÇELİ Miting alanına baktığında mutlaka böyle bir düşünce içerisinde olmuştur,herhalde olmuştur ve bu tür bir düşünce,tam anlamı ile gerçeği yansıtır..
Sayın BAHÇELİ, CUMARTESİ GÜNÜ GELDİ,Seçmene teşekkür etti.

KARDEMİR BÜYÜYOR,BUNA KİMSENİN EN KÜÇÜK BİR İTİRAZI YOK/OLAMAZ DA,ANCAK KARABÜK BÜYÜYOR MU,YERİNDE Mİ SAYIYOR NEDİR.?
Özellikle KARDEMİR Yönetiminin,Profesyonel Kadrosunun kullandığı “KARDEMİR BÜYÜYOR-KARABÜK BÜYÜYOR..” şeklinde bir slogan var ve bu sloganın “KARDEMİR BÜYÜYOR..” kısmını Kamu Vicdanı kesin kabul etmiş durumda.
“KARABÜK BÜYÜYOR..” kısmı kesin kabul görmüyor..
ZİNHAR KABUL GÖRMÜYOR..
Nasıl görsün ki,Karabük’e gelen,getirilen en küçük bir yatırım yok ve işin en matrak yanı da “KARABÜK YAŞANABİLİR 20.İL OLMUŞ..” iyi mi ve bu nokta da belki de “NÜFUS ARTMIYOR,KİRALAR UCUZ,HUZURLU BİR KENT OLMASI ..” çok etken görülmüştür.
NE YAZIK Kİ,KARABÜK BÜYÜMÜYOR..
Bunun tam tersine “KARABÜK GELECEKTE SÜRATLE BİR KÜÇÜLMEYE GİDER Mİ..?” zihinlere kıvrılmış bir düşünce olarak görülmeli,öyle ya,ne diyor Bakan Sayın MUSTAFA VARANK kulak verdiniz mi..?
“KARABÜK’TE İŞYERLERİNİ GEZEREK,FİLYOS ENDÜSTRİ BÖLGESİNE YATIRIM YAPMALARINI SÖYLEYECEĞİZ.BU YÖNDE TELKİN VE TAVSİYELERDE BULUNACAĞIZ..” demiyor mu.
Bu anlamda ifadeler kullanmıyor mu..?

KARAYOLLARI,KARABÜK ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİ RAHATLATMAK BAĞLAMINDA “ÇEVRE YOLU/YOLLARI İÇİN SONDAJ ÇALIŞMALARI YAPIYOR…”
31 Mart YEREL SEÇİMLERİ sırasında,AK Parti Belediye Başkan Adayı Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL,Karabük Şehiriçi Trafiği rahatlatmak için KARAYOLLARINA PROJELER HAZIRLATTIĞINI söyleyerek,bunları hızlandıracağı sözlerini veriyordu.
Buna karşılık,MHP Adayı ve Seçimi kazanan Sayın RAFET VERGİLİ ise “CUMAPAZARI ile BULAK KAVŞAĞI ARASINA IŞIKLANDIRMALAR TAKILMADAN,KESİNTİSİZ KARAYOLU YAPTIRACAĞI..” sözlerini veriyordu.
Şimdi duyuyoruz ki,KARAYOLLARI KARABÜK ŞEHİRGEÇİŞİ noktasında ÇEVRE YOLU sondaj çalışmaları ve güzergah belirleme başlatmış bulunuyor.
Bu nedenle Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’DE,sözünü verdiği KESİNTİSİZ KARAYOLU çalışmalarına biraz yavaşlama verebilir ve her iki çalışma birden tam anlamı ile bir savurganlık olarak görülebilir.
“KÖR İSTEDİ BİR GÖZ,ALLAH VERDİ İKİ GÖZ..” hesabına vardı iş.
KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ekipleri Karabük Şehiriçi trafiği rahatlatmak amacı ile “GÜZERGAH BELİRLEME ve SONDAJ ÇALIŞMALARINA BAŞLADI..” şeklinde haberler geliyor..
Her halde KARABÜK BELEDİYESİ ile işbirliği halinde çalışıyorlardır..
Dileriz kısa süre içerisinde sonuçlar alınır..

MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’NİN MİTİNGİNE KATILAN,AK PARTİ ESKİ İL BAŞKANI SAYIN TİMURÇİN SAYLAR VE İTTİFAK OLAYI
Geçtiğimiz cumartesi günü Karabük’e gelerek,MHP Belediye Başkan Adaylarına verilen destek için,TEŞEKKÜR EDEN MHP Genel Başkanı Sayın DEVLET BAHÇELİ’Yİ dinleyenler arasında,AK Parti Karabük İl Eski Başkanlarından Sayın TİMURÇİN SAYLAR’DA vardı.
Sayın SAYLAR bizi görünce, “GÖRÜYORSUNUZ Kİ,CUMHUR İTTİFAKI’NIN MHP MİTİNGİNİ DİNLEMEK VE MÜTEVAZİ BİR DESTEK VERMEK İÇİN BURADAYIM..” dedi.
Bunu söylerken de “BEN SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN DE,AK PARTİLİLERİN BU MİTİNGE DESTEK VERMELERİ İÇİN BİR ÇAĞRI YAPMIŞTIM..” gibi bilgiler verdi.
“PEKİ MİTİNGE AK PARTİ KATILIMI NASIL..?” diye sorduk.
“BİZİM TABANDAN FAZLA BİR KATILIM GÖRÜNMÜYOR.HELE/HELE,YÖNETİMLER BAĞLAMINDA,HİÇ KİMSEYİ GÖRMEDİM DESEM YALAN OLMAZ..” gibi bilgiler verdi.
“DİĞER ARKADAŞLARDA,KEŞKE,KATILSALARDI..” diyerek Ülke ve Karabük açısından CUMHUR İTTİFAKI’NIN önemine değindi Sayın TİMURÇİN SAYLAR..
Miting sıcak bir saate denk geldi gerçi.
Katılım yine de,oldukça iyiydi..

3 kişi görüş bildirdi

  1. önemli degil

    sayin golbek yokmu karabukspordan bir haber? icimiz aciyor….

  2. Filyos, ve Göç

    Karabük’ten filyos bölgesine göç mutlaka olacaktır. Şirketler ulaşım ve ham made v.b gibi etkenleri mutlaka gözden geçirip talep de bulunacaktır. Diğer yeni şirketler de faaliyetlerine başlayınca istihdam olarak bölge halkından yararlanacaktır.
    Marzinc bile bence kapasite artırmasın oraya taşınsın, Haddeciler mutlaka gider çoğu…
    Karabük merkezine ikinci bir üniversite kurulursa özel veya kamu,
    Karabük şehir merkezi etrafı 2-3 yılda iyi bir çok katlı (15-20) imar ile amaç şehrin görünümü, inşaat sektörü canlandırmak maliyetlerin düşmesine katkı sağlamak ve tüketicinin alım gücünü artırmak bağlamında,
    Karabük’şehir merkezinde geçen araç-filyos dere ele alınıp sosyal amaçlı mekanlar olursa belki biraz dengeleme olur

  3. Kirkille Yolu

    Toki kirkille yolu yapılsın duysunlar artık kepazelik tütüyor
    Bi allahın kulu duymuyor sesi ahmet abi sen duy artık 579 daire var binlerce insan ikamet ediyor
    Yol yok iz yok geneli fakit aile oradiklerin.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat Sulusaray depreminde camiler ve kerpiç yapılar hasar gördü

Yayın: 19.04.2024 10:33
Paylaş:
A+ A-

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde camiler ve kerpiç evlerde hasar oluştuğu belirlendi.

İlçenin Malum Seyit Tekke Mahallesi’nde bulunan Malum Seyit Tekke Camisi’nin külah kısmı depremde yıkıldı. Minber ve mihrabın da hasar gördüğü caminin duvarlarında çatlaklar meydana geldi.

Aynı mahallede bulunan kerpiç yapılarda da yer yer hasarlar oluştu. Ekipler, hasar gören yapılara girişleri yasakladı.

Malum Seyit Tekke Camisi dron ile görüntülendi.

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, gazetecilere, Sulusaray ilçesinde dün saat 18.11’de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini hatırlattı.

İlçede iki gündür depremlerin meydana geldiğini belirten Yazıcıoğlu, “Gece yaşanan ilk depremin ardından Sulusaray’a intikal ettik. Vatandaşlar tabii panik yapmışlardı, sokaktalardı. 5,6 büyüklüğündeki depremde, net bilgi ilerleyen saatlerde gelecektir ama 171 ev zarar gördü, çevre köyler ve ilçelerle dahil olmak üzere. İki minare hasar gördü. Can kaybının, yaralıların olmaması bizi en çok sevindiren taraf.” diye konuştu.

Tokat Belediyesi olarak ilçeye aşevi ve personeliyle destek verdiklerini anlatan Yazıcıoğlu, şöyle devam etti:

“Vatandaşlarımız biraz panik yaptı, sokaklara indi, parklarda bulundular. Biz de onlara her konuda destek olmak için ekiplerimizi seferber ettik. Zabıtamız, park bahçeler, fen işlerimiz olsun, tüm ekipler vatandaşlarımıza çorba ikramında bulundu, yardım etti. Mahalle konaklarımızı ve Tokat merkezde spor tesislerimizi vatandaşlarımıza açtık. Tedirgin olan vatandaşlarımız geceyi orada geçirdiler ama ilerleyen saatlerde evlerine döndükleri noktasında bilgi aldık.”

Yazıcıoğlu, bölgede durum tespit çalışmalarının devam ettiğini dile getirerek, “Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hiç merak etmesinler. Devletin tüm kurumları burada. Dün de Bakan Yardımcımız, Sayın Valimiz, AFAD Başkanımız, milletvekillerimiz buradaydı. Her konuda desteklerini ifade ettiler.” açıklamasında bulundu.

Tokat Valisi Hatipoğlu Sulusaray depreminin ardından yapılan çalışmaları anlattı

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, depremin ardından Sulusaray ilçesinde incelemede bulunduklarını belirterek,depremlerin hemen sonrasında hızlıca durum alıp İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın talimatı doğrultusunda gerekli çalışmaları planladıklarını, ilk andan itibaren AFAD ekiplerinin bölgeye intikal ettiğini anlattı.

Bölgenin yapısı doğrultusunda daha çok kerpiç evlerde hasar bulunduğuna işaret eden Hatipoğlu, “İçişleri Bakanımızın da gönderdiği destek unsurlarıyla 740 görevlimiz burada bulunmakta. Vatandaşlarımızdan isteyenlere misafirhanelerimizi hazırlamıştık. Genel olarak vatandaşlarımız bölgelerinde kalmak istedi. Bu doğrultuda bin civarında çadırı dağıtmış durumdayız vatandaşlarımıza. İçme suyunun riskli olabileceğini düşünerek bölgeye içme suyu sağladık. Yaklaşık 5 bin kumanyayı bölgeye getirdik, ihtiyaç doğrultusunda dağıtıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hatipoğlu, depremin ilk anından itibaren ülke genelinden destek mesajı geldiğini vurgulayarak, “Özel bir teşekkürü de beni arayan Adıyaman Gölbaşılı hemşehrilerime ediyorum. Bilindiği üzere Tokat halkı, koordinatör valilik yaptığım dönemde Gölbaşı ile büyük bir gönül bağı kurmuştu. Gölbaşı’nın kadirşinas halkı bize, ‘Gerekirse misafir etmek isteriz.’ diye masajlarla dönüş yaptı. Depremin dayanışma unsurlarını ortaya koyuyoruz.” diye konuştu.

Devletin tüm kurumlarıyla sahada olduğuna dikkati çeken Hatipoğlu, şunları kaydetti:

“740 kamu görevlisi, şu an itibarıyla 3 ilçemizde görev yapmakta. Sahadaki tüm çalışmalarımızı bugün akşam bitirmiş olacağız. Kısmi olarak yıkılmış minarelerimiz var, gün içinde tamamını yıkacağız. Vatandaş için tehdit oluşturma söz konusu. Bölgede depremden etkilenen yaklaşık 3 bin 200 kişi bulunuyor. Bu kişilerin tamamına ulaşmış olduk, taleplerini aldık. Gece saat 2 sularında çadır taleplerinin büyük kısmını karşıladık. Jandarmamız, çevik kuvvetimiz, komandomuz vasıtasıyla çadırların montajını gece boyunca devam ettirdik. Bugün de eksik kalan kısımları tamamlayacağız.”

Vali Hatipoğlu, okullarda sürekli deprem tatbikatları yaptıklarını dile getirerek, “Tokat ilimiz en hassas deprem bölgelerinden biri. Hem vatandaşlarımızı hem de kurumlarımızı teyakkuzda tutuyoruz. Buradaki sorunları tamamlamadan işlerimizi bitirmiş olmayacağız. O yüzden buradayız.”tok açıklamasında bulundu.