Her Telden (23 Aralık 2019)

Her Telden (23 Aralık 2019)

Yayın: 22.12.2019 22:33 |Güncelleme: 23.12.2019 08:18
Paylaş:
A+ A-

BAĞIMSIZ ÜYELERİN ETKİSİ İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİĞİ İLERİ SÜRÜLEN,SON GELİŞMELER,KARDEMİR ÜZERİNE GÖLGE DÜŞÜRMEZ Mİ ACABA.?
KARDEMİR son günlerde çalkantılı günler geçiriyor ve özellikle Bağımsız Yönetim Kurulu Üyelerin etkisi,diğer Üyelerin de imzası ile gerçekleştiği söylenen,son HUKUKSAL GELİŞMELERİN olumsuz bir pozisyon yaratabileceğine işaret eden çevreler var.
Türk Ticaret Yasalarına,SPK mevzuatına uygun olduğu belirtilen,daha önce süzgeçten geçirilerek “EVET YASA ve MEVZUATA UYGUN..” mütalaa verilen konular yeniden neden gündeme getiriliyor..
Kaldı ki aradan 3 yıla yakın zaman geçmiş..
O süreçte Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Başkanlık görevinde bulunmuş,diğer Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeleri görevlerini sürdürmüşler ve herhangi bir sıkıntı çıkmamış.
Kaldı ki o süreçte SPK BAKIMINDAN HUKUKA MUHALİF BİR DURUM olmadığı tespit edilmiş,yapılan şikayetlerin üzerine böyle bir karar,bizzat SPK tarafından tespit edilmiş.
Yine,Yönetim Kurulu’nun bazı Üyeleri tarafından yasal yollara başvurulması talebi,Bağımsız Yönetim Kurulu Üyelerinin oyları ile reddedilmiş ve şimdi ne değişti,anlamak hayli zor.
KARDEMİR’İ bugün ki parlak duruma getiren Rahmetli MUTULLAH YOLBULAN ile Allah Ömrünü uzun etsin Sayın KAMİL GÜLEÇ’İN çabaları ve çalışmaları oldu,bunu inkar etmek,bunu görmezden gelmek vefasızlıktır,günahtır,kadirbilmezliktir..
KİMSE KARDEMİR ÜZERİNE GÖLGE DÜŞÜREN OLAYLARA SAPMAMALI..
Önce Ülkeye,sonra KARABÜK ve KARDEMİR’E zarar veren iş ve eylem yapmamalı..

1994 YILINDA 455-500 MİLYON DOLAR BORCU OLAN VE YILLIK 500-600 BİN TON ÜRETİM YAPAN KARDEMİR,BUGÜN 3.5 MİLYON TON ÜRETİM
Sayın KAMİL GÜLEÇ ve Sayın HÜSEYİN ÇAĞRI GÜLEÇ yazılı bir açıklama yaparak,son gelişmeler hakkında Kamuoyu’nu bilgilendirdiler ve yazılı açıklamanın son paragrafı gerçekten içimizi acıttı.
“1994 YILINDA,YILDA 464 MİLYON DOLAR ZARAR ETMESİ SEBEBİ İLE KAPATILMAK İSTENEN KARDEMİR,25 YILDA 500 BİN TON ÜRETİM GÜCÜNDEN ,BUGÜN 3.5 MİLYON TON ÜRETİM KAPASİTESİNE ULAŞMASINDA Kİ EMEĞİMİZİ,İŞGÜCÜMÜZÜ,İTİBARSIZLAŞTIRMAK MAKSADI İLE..”
Bu ifadeleri kullanmak/kullanabilmek Sayın KAMİL GÜLEÇ’İN anasının sütü gibi helal bir hakkıdır,aynı hakkı bir de,Rahmetli MUTULLAH YOLBULAN kendisinde bulabilirdi/bulur..
Sayın KAMİL GÜLEÇ çiy,görgüsüz bir davranış sergilememek için EMEĞİMİZİ,İŞGÜCÜMÜZÜ diyerek bırakmış,oysa, bunların yanına “KİŞİSEL RİSKLERİMİZİ PARAMIZI..” sözcüklerini de katabilirdi..
Zamanında öyle olmadı mı..?
Rahmetli MUTULLAH YOLBULAN ile Allah ömrünü uzun etsin Sayın KAMİL GÜLEÇ,KARDEMİR’E, kimse kömür/ cevher vermezken “KİŞİSEL RİSKLERİNİ,PARALARINI,MADDİ VARLIKLARINI..” koyarak,bunların alınmasını sağlamadılar mı..?
Daha sonra da,bu tutumları yüzünden SPK’DAN ceza almadılar mı..?
KARDEMİR bugün varsa,yaşıyorsa,temelinde İKİ AİLE VARDIR..
“HARMANDA İZİ OLMAYANLAR,BUĞDAYDA HAK SAHİBİ OLABİLİR Mİ..?”
Karabük’ün tamamına yakını bu gelişmelerin farkında,merak etmeyin..

KARABÜKLÜLER,BU KENTİN EN ÖNEMLİ SORUNLARI ARASINDA “NAYLON/PERLON İŞİNİN OLDUĞUNU SAKIN UNUTMAYIN..” BU HAKSIZLIKTIR
Karabüklüler,bu kentin en önemli sorunları içerisinde,hatta bir adım ötesi,başında “NAYLON/PERLON İŞİNİN OLDUĞUNU..” sakın unutmayın ve bunu sakın aklınızdan çıkartmayın.
Bu “HAKSIZ BİR REKABET ORTAMI YARATIYOR..”
Bir taraf büyük meblağlar kaldırırken,öteki taraf zarar ediyor..
Yapılan bir dizi girişim var ve bunun sonuçlanması gerek,unutturulup üzerinin örtülmemesi gerek,haksız uygulamaların,haksız rekabetin önlenmesi gerek.
Ayrıca,bu ÜLKE ÇAPINDA bir sistem sorunu ise,ÜLKE ÇAPINDA önlemlerin alınarak,bu sistemin veya bu sistemsizliğin mutlaka çözülmesi gerek ve “NAYLON/PERLON OLAYININ ÇOK BOYUTLU OLARAK ELE ALINIP ÇÖZÜLMESİ..” ancak çelik piyasalarını rahatlatır..
İlgili MESLEKİ KURULUŞLAR var,komisyon kuracaklarmış.
Rapor hazırlayıp ilgili yerlere vereceklermiş,bekleyelim bakalım..
Neler çıkacak,ne gibi gelişmeler olacak..?

KARABÜKSPOR NOKTASINDA OLUMLU GELİŞMELERDEN SÖZ EDEN ÇEVRELER VAR VE KARABÜKSPOR “KÜLLERİNDEN DOĞACAK GALİBA..”
KARABÜKSPOR noktasında olumlu gelişmelerin var olduğunu söyleyen çevreler var ve Sayın ŞEFİK DİZDAR’IN bazı girişimleri,görüşmeleri ,temas ve çabaları ile belirli gelişmelerden söz ediliyor..
Bu temasların odak noktalarından birisi ve en başta geleni Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN pozisyonu ve Sayın VERGİLİ çok pozitif düşünceler içerisinde diye bilgiler alıyoruz.
KARABÜKSPOR NOKTASINDA ÇOK POZİTİF DÜŞÜNCELERİ VAR.
Bize gelen bilgiler o yönde.
Haaa derseniz ki,kendisine sordunuz mu,hayır böyle bir gelişme olmadı,ancak,Karabük’ün her temel sorununa olduğu gibi KARABÜKSPOR sorununa da olumlu,pozitif bir yaklaşım içerisinde olacağı kesin Sayın VERGİLİ’NİN
“KARABÜKSPOR KÜLLERİNDEN DOĞACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR..”
Böyle bir gelişme de,Karabük’ün önde gelen Sanayicilerinin,örneğin Sayın PEHLİVAN BAYLAN,Sayın İSMAİL AYGÜN gibi isimlerin görev alması ,yine İstanbul kanadından Sayın AHMET BAŞKAYA,ABDULLAH ADATEPE gibi iş insanlarının,spor severlerin ikna edilerek görev almaları temin edilecek.
KARABÜKSPOR noktasında önemli gelişmelerin olacağı söyleniyor.
Karabük Kamuoyu gelişmeleri merak ve heyecanla bekliyor.

KARABÜK’TE “SAYILARI BİNLERLE,HATTA,ONBİNLERLE İFADE EDİLEN..” EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILAN (EYT’LİLER..” DERNEK KURDULAR..
Karabük’te sayıları,binlerle,hatta,onbinlerle ifade edilen EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR,yani EYT’LİLER,sonunda bir Dernek çatısı altında toplandılar..
Sayın RECEP ŞİMŞEK,Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Genel Merkezi’nden,KARABÜK ŞUBESİ KURULMASI amacı ile gerekli izinleri aldığını ve Dernek faaliyetlerine kısa süre içerisinde başlanacağını duyurdu.
Bilindiği gibi EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILAN kesime,birçok sözlerin verilmesi ile umutlanmalar baş göstermişti,daha sonra da, Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN,bu konuda kapıları kapatması ve “SEÇİMİ KAYBETSEM DE YASA UYGULANACAK..” anlamında ifadeler kullanması ile bu kesimin ciddi bir hayal kırıklığı yaşadığına dikkat çekiliyor.
Ülke genelinde Dernekleşme çabalarının olduğuna işaret eden,Karabük Şube Başkanı Sayın RECEP ŞİMŞEK “ŞU AN 18 DERNEK KARABÜK’TE KURULDU.BÜTÜN EYT MAĞDURU KARDEŞLERİMİ DERNEK ÇATISINA ÇAĞIRIYORUM..” yolunda açıklamalar yaptı.
EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ kuruluşu ile,Karabük özelinde sayıları çok fazla olan EYT’LİLERİN ciddi bir ses getireceklerine vurgu yapılıyor..
Özellikle SİYASET ALANINDA,EYT’LİLERİN DERNEĞİ ilgi görecek gibi.
Tüm SİYASİ PARTİLER bu Dernek ile yakından ilgilenecekler galiba.

GEÇTİĞİMİZ CUMA GÜNÜ BİR KARDEŞİMİZ TELEFON ETTİ VE “ABİ KÖPRÜBAŞI CAMİ’SİNE DOĞRU GELSENE,65 YAŞ ÜSTÜ KONUŞULUYOR..”DEDİ
Geçtiğimiz Cuma günü,çok sevdiğimiz bir kardeşimiz telefonla aradı ve “ABİ KÖPRÜBAŞI CAMİ’SİNE DOĞRU GELSENE.İNSANLAR 65 YAŞ ÜSTÜ OLAYINI KONUŞUYORLAR..” dedi.
MERAK EDİP GİTTİK.
Selam/sabahtan sonra,özellikle EMEKLİLER ve 65 YAŞ ÜSTÜ insanlar “TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDAN ÜCRETSİZ YARARLANMA..” konusunda konuşuyorlar ve kendi aralarında tartışıyorlardı.
KİMİSİ ÜCRET ÖDEMİŞ,ÇOK AZI ÜCRET ÖDEMEMİŞ bu insanların.
Ücret ödemeyenler,ücret ödeyenlere “ARKADAŞ,HAKKINIZI ARAMAZSANIZ İŞTE BÖYLE EZİLİRSİNİZ..” falan gibi yaklaşımlar gösterirken,diğer ücret ödeyen insanlar ise “NE YAPALIM KARDEŞİM,BİRKAÇ LİRA İÇİN KAVGA MI EDELİM.İNSANLARIN HUZURUNU MU KAÇIRALIM..” diyorlardı..
Daha sonra BİRLİKTE HAREKET ETMEK GİBİ BİR KARAR ALDILAR..
Bakın bu konuda CAMİ ÖNLERİ belirli bir kanaatin oluşma yerleri..
NAMAZ ÖNCESİ ve SONRASI insanlar bunları konuşuyorlar..
Bu uygulamanın yapılıp/yapılmamasını tartışıyorlar..

TARSUS NARENCİYE ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NE “KAMULAŞTIRMA ÖDENEĞİ..”,İSMETPAŞA METAL OSB’YE “LİSTEYE ALINDI..” MÜJDESİ..!!
Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ Müdürü iken,hiçbir geçerli sebebe dayanmadan işine son verilen ve hemen herkesin “OSB OLAYINI ÇOK /ÇOK İYİ BİLİYOR.O ÇEVRELERDE ÇOK GENİŞ MUHİTİ VAR..” dediği Sayın CANER ÖZCAN şu an TARSUS NARENCİYE OSB Müdürü olarak görev yapıyor.
Geçtiğimiz gün çok önemsediğimiz bir Kardeşimiz aradı ve “TARSUS OSB’YE KAMULAŞTIRMA PARASI VERİLMİŞ,DUYDUN MU..” diye sordu ve duymadığımızı söyledikten sonra Sayın CANER ÖZCAN’I aradık.
Sayın CANER ÖZCAN “EVET 10 MİLYON LİRA ALDIK.15 MİLYON LİRA DAHA BUGÜN/YARIN ÇIKAR HERHALDE..” dedi ve kendilerinin orada tam anlamı ile bir takım oyunu oynadıklarına,ekip halinde hareket ettiklerine işaret etti.
OSB Yetkilileri,OSB Müdürlüğü,Siyasetçiler takım halindeymiş.
Organize Sanayi Bölge Yönetimi veya Müteşebbis Kurulu eksik/gedik ne varsa bunları tespit ediyor,Siyasetçiler kanalı ile Bakanlıklara iletiyor veya Bürokratlara götürüyorlarmış.
TARSUS,NARENCİYE OSB’YE 10 artı 15 MİLYON KAMULAŞTIRMA PARASI..
İSMETPAŞA METAL OSB’YE “SİZİ,KAMULAŞTIRMA LİSTESİNE ALDIK..” müjdesi..
Hani halk arasında “YEMEDE/YANINDA YAT..!!” derler,öyle değil mi..?
Gerçi ; BUNLAR KARABÜK SİYASETİNİN UMURUNDA BİLE DEĞİL YA..!!

ÇOK SEVGİLİ DOSTUM,ARKADAŞIM SEVGİLİ CELAL VEHBİ YILMAZ’IN VEFATI VE SPOR ÜZERİNE,SİYASET ÜZERİNE SOHBETLERİMİZ,HATIRALAR
Çok sevgili dostum,arkadaşım,Kardeşim CELAL VEHBİ YILMAZ’IN vefatı,beni gerçekten çok/çok etkiledi,özellikle de son görevimi, yaşadığım bir sağlık sorunu nedeni ile yapamamış olmam büyük üzüntüm oldu.
Karabük Kamuoyu’nun DELİ CELAL diye tanımladığı Sevgili CELAL VEHBİ YILMAZ müthiş değerlendirmeleri olan,konulara,olaylara çok akılcı ve çok gerçekçi yaklaşımlar getiren bir yapısı vardı.
BÜROMUZA UĞRAR SAATLERCE SOHBET EDERDİK.
Eşi vefat etmişti,aradan yıllar geçti,birgün “YA KARDEŞ,YENİDEN EVLENMEYİ DÜŞÜNMÜYOR MUSUN,BÖYLE BİR NİYETİN YOK MU..” diye sordum kendisine..
“ABİ O İŞ MÜMKÜN DEĞİL.RAHMETLİ,BENİM YALNIZCA EŞİM DEĞİLDİ Kİ,ANAMDI/BABAMDI/ABİMDİ,BENİ ÇEKİP/ÇEVİREN İNSANDI.YENİDEN EVLENMEM MÜMKÜN DEĞİL..” dedi ve baktık o dağ gibi adam,o gözünü budaktan esirgemeyen,CELAL Kardeşimin gözleri buğulandı..
Nurlar içinde yatsın..
Mekanı cennet olsun Celal Kardeşimin..

ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI VE “BU KADAR DETAYLI MALİ/İDARİ/ÖRGÜTSEL BİLGİLERİN VERİLDİĞİNİ İLK KEZ…”
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası,geçtiğimiz günlerde BAŞKANLAR KURULU Toplantısı yapmış ve bir Şube Başkanı Kardeşimizle telefon görüşmemiz oldu ve NE VAR NE YOK diye sorduk,Başkanlar Kurulu Toplantısı yaptık,dedi.
Daha sonra da “ABİ GENEL BAŞKAN Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI ÖYLE GÜZEL HAZIRLANMIŞLAR Kİ.NEYİMİZ VAR,NEYİMİZ YOK,ÖRGÜTLENMEMİZ HANGİ AŞAMADA,NELER DÜŞÜNÜP,NELER YAPMAYI PLANLIYORLAR,TEK/TEK ANLATILDI..” dedi.
Çok detaylı,çok içerikli görüşmeler olmuş.
“SENDİKA UZUN YILLAR SONRA HUZURU,İÇ DİNGİNLİĞİ SAĞLARKEN,ÜYELER MUTLU,ŞUBELER İŞLERİNE BAKIYORLAR,TEK/TÜK ÇATLAK SES ÇIKARTMAK İSTEYENLERE KİMSE PRİM VERMİYOR..” gibi öyle bilgiler verdi ki,hem mutlu olduk,hem de sevindik doğrusu.
BAŞKANLAR KURULU ÇOK VERİMLİ GEÇMİŞ,öyle söyledi o Başkan

15 kişi görüş bildirdi

  1. Sigara cezalari

    Safranbolu da kışın ortasında 4 işletmenin sigara cezası gerekce gösterilerek kapatma cezası verildi esnaf olarak zaten zor günler yaşıyoruz Safranbolu da il müdürünün oğlunun şikayetinin kapatma ile sonuçlanmısi tam bir zulum şehrin sahipsiz olduğunu gösteriyor .şehrin ve esnafın durumu zaten sıkıntılı çocuk istedi diye yetkiyi eli de bulu duran bürokratların iş yeri kapatmasına başka blr yerde musade etmezler

    esnaf odaları başta olmak üzere tüm. Şehi

  2. Çok Şükür Esen Rüzgar Havayı temizledi,

    Çok Şükür Esen Rüzgar Havayı temizledi, her gün inşallah rüzgar eser diye sürekli dua ediyorum, buradan bunu belirtiyorum ki malum bu hava kirliliğin sebebi, nedeni sorumluları bellidir. Önlemler ve yapılması gerekenler de bellidir. Dün Karabük Şehir merkezi ve karşı mahalleri görünmüyordu. Malum mahallelerde dışarı çıkmak çarşıda ise durmak imkansızdı…

  3. Cengiz

    Kamil güleç ve rahmetli mutullah yolbulan in kardemir icin yaptiklarini gormemek icin nankör olmak gerekir. Kredi alabilmek,borclarini ödemek, ray fabrikasi kurmak icin kendi hisse senetlerini teminata verdiler. Gazetelerde boy boy olanlar verdiler. Gelin hissenizi teminata verin, verin ki hem kardemir kredi bulsun hemde hisse teminata verenler öncelikli mal alsin diye..
    Ne oldu? ağirlikli yolbulan ve gulec ailesi disinda çok az insan vermistir teminata hisselelerini.
    Bugün muhalif olan ama pek sesi cikmayan grup ise borsada hisselerini al sat yaparak kazandilar, yolbulan ve gulecler ise hisseleri bağladılar.
    Gelinen noktada o pek sesi cikmayan grup, şu anda iki aileyi birbirine düşürdü.
    Ancak madalyonun diğer yüzü, borsada B grubu sahibi küçuk yatirimci bu takas ile mağdur edildi.
    Kardemirde en az hisse B grubunda, bununda %25 kadari karcel ve kardokmakta iken yönetime girmek için borsadan hisse toplansaydi bugun B grubu altin hisse olurdu.
    Şimdi Sn. Güleclere soruyorum. Size D hissesi verseler B ile takas edermisiniz ?
    Ya da bu takasın iptal edilmesini istermisiniz.. Yani madem böyle, alin kardeşim B hissenizi verin bana hisselerimizi diyebilirmisiniz..

  4. filyos projesi!!

    karabüklü olup karabükte yaşayan güleç ailesi,şirketleriyle karabüke ve karabüklülerede çok ciddi katkı veriyor,şirketlerinde çalışanlar heralde 1000 kişiden fazladır,neredeyse tamamı memleketimiz insanları,zaten kardemire verdikleri katkıda karabüke katkıdır,şu çıkan haberler,suçlamalar,güleçlerden çok karabüke zarar vermekte,
    merak etmeyin arkadaşlar güleçlere hiçbişey olmaz işin hukuk tarafını bilmem enfazla para cezası öderler o da gerçekten suçlamalardan bişey çıkarsa,ne yapmışlar,adammı kesmişler?? bahsettikleri kardemir zararı varsa o da vergi olmuş devlete gitmiş,üç yıl önce olmuş bugün kunuşuluyor,bu olaylar yani kamil güleci yıpratma hevesi FİLYOS projesiyle ilgili olabilir,son üç yıldır yönetim kurulu üyeleri değişmediki madem ortada hata var suç var neden daha önce suç duyurusunda bulunmadı bu yönetim kurulu üyeleri??
    benim anlamadığım şehir bu olaylara tepki vermiyor,güleçlere destek olmuyor,yarın allah korusun kardemire bişey olsa şuan güleçleri zora sokmaya çalışan işadamı ve yöneticiler şehri ilk terkedecek kafilede olacaklarına eminim,(hoş zaten karabüktede yaşamıyorlar)kaderimizle şehrimizi başbaşa bırakacaklar
    ama güleç ailesi karabüklü karabükte yaşıyor karabükte kazanıyor karabükte harcıyor,kökü burda atası bu topraklarda yatıyor,,bakın çok çok önemli FİLYOS LİMAN PROJESİ olayı var liman işleri var,altyapısı var üst yapısı var vs vs çoook büyük proje…bu projede tosyalı holding sahibi proje yöneticisi gibi bir durum var , bu süreçlerde kamil bey gibi bir tecrübe duayen inatçı işadamı yönetimkurulu başkanı olarak kardemirin komutanı olarak şehir adına kardemir adına savaşmalıydı,orada çok büyük işler dönecek,
    kardemir yönetim kurulunda kamil bey gibi tuttuğunu koparan yaşıyla tecrübesiyle sektör bilgisiyle şehre sevdasıyla öncü olacak başka kimse yokki!!!!adam 30yıldır kardemirle yatıp kalkıyor…FİLYOSTAN ŞEHRİMİZİN HAKKINI ANCAK KAMİL BEY ALABİLİR
    hee şunuda söyleyim ben güleçlerin yerinde olsam,bu çirkeflerle çamur at izi kalsıncılarla,ufak tefek hesaplar kıskançlıklarla saldıranlarla uğraşacağıma istifa ederim kardemirdeki tüm görevlerinden,sonra izlerim durumu,el elin eşeğini türkü çağırarak ararmış atasözünün yansımasını kardemirde görür,karabükte görür,,ne haliniz varsa görün derim…güleç ailesi yüzyıl çalışmasa yiyecek ekmekleri bitmez…bu tepkisizlikle bu sahip çıkmayan sivil toplum kuruluşları siyasileriyle basınıyla halkıyla karabük kamil beyi zaten haketmiyor…atasözüyle bitireyim ”ağacın kurdu içinden olur”…
    bu yazı burda dursun…inşallah 3-5yıl sonra ben demiştim demem…

  5. Cengiz

    Filyos projesi rumuzlu arkadaş, acaba tüm bunlar, gulec ailesini cikartarak tosyalı ile devam edelim projesimidir?

  6. filyos projesi!!

    tosyalı zaten projenin hakimi…tosyalıya rağmen bişey yapılamazki…ayrıca varlık fonunda yönetim kurulu üyesi,yani cumhurbaşkanımıza çok yakın bir isim…kardemirde şuanki yk başkanı mustafa yolbulan siyaseti bilmez ikili ilişkilerde nerdeyse yok hükmünde,yani şehirde adını sanını adece karabükspor başkanlığı ile duyduk,e takımın hali ortada…yani düşünsenize karabükspor başkanı o dönemde kamil bey olsaydı bırakın 170trilyonu 1,7trilyonu bile kimselere yedirmezdi…neyse o kısım çokda önemli değil…
    ama filyos projesinin şekillendiği bir dönemde karabüklü tecrübeli tuttuğunu koparan, gelişmelere şehrin beklentilerine göre hareket edebilecek Kamil beyin görevden alınması kardemir dolayısıyla karabük adına korkutuyor beni…fuat tosyalıyının başına ekşiyecek gerektiğinde ankarada gerektiğnde karabükte kardemirin hakkı yendiğinde ortalığı birbirine katacak kişi kamil beydir,bağımsızlar veya mustafa yolbulan ilk zor virajda bırakır döner yaşadığı yere yani istanbula,karabükspor sorunları başladığında öyle olmadımı??
    bu şehir eksileriyle artılarıyla doğrusuyla yanlışıyla kamil gülece osman kahveciye çağrı gülece sahip çıkmak zorunda,onlar için değil karabük için…unutmayalımki kardemir demek karabük demek…
    bu insanlar bizim insanımız karabük aileyse, aile ferdi bu insanlar,diğerlerine telefon dahi edemezken bu adamları heryerde görebilirsin,bayramlaşmada görürsün maçta görürsün markette görürsün cenazede görürsün…
    sendikası siyasileri bürokratları basını(ahmet abiyi bu haber sitesini tenzih ederim) tso su hepsi çekilmiş kenara izliyor,elini ovuşturuyor…neyi izliyosunuz kardeşim,şehrinize sahip çıksanıza

  7. Safranbük

    Safranboludaki sigara yasağı cezası çok yerinde bir uygulama ailalerimizle oturanıyoruz yüzüncüyıldada uygulansın yetkililere teşekkürler. Denetimler sıkılaştırılsın lütfen . Esnaf zorda deniyor. Sigara içmeyenlerin parası geçmiyormu ?

  8. Sigara

    Herke kuralara Uyacaklar sigara. Sağlığa zararlı Bürakrat Kuralları uyguluyor

  9. önemli degil

    bu dunyada herkes ektigini bicer. bir insani goklere cikarmaya calisan bir topluluk var. buna yazarimizda dahil. uzun omurler diliyor. peki isten cikarildigi icin bunalima girip intihar eden, kansere yakalanip ölen, gecinemedigi icin ailesi yikilan insanlar ne olacak. sirketlerinin karabukte kazandigi paranin vergisini istanbulda odeyen insani övmek size yada ona ne kazandirir. ama ölüp giden cenazesinde ah almis ortagi ile birlikte kendisi almis olduklari ve uyguladiklari kararlarla 307 kisinin ekmegiyle, ailelerinin ve cocuklarinin gelecegiyle oynayan bu kisiler kendi geleceklerini garanti altina almaya calisirken usulsuzluk yapmis ve buda tespit edilmis cezai yaptirimi uygulanmistir. 307 kisinin hakkini alin terini elinden alan bu kisiler ayni zamanda yatirim amaciyla senet alan kisilerin de hakkina girmistir. bu hirs neden. ortagi giderken yaninda ne goturebildi obur tarafa bundan pay alsin bence. ve uzerine basa basa soyluyorum. onume o 100 yil yeter dediginiz servetini serse yinede hakkimi helal etmemmmm. insanlarin neler cektigini bir kendi birde allah biliyor.

  10. Önemli olmazmı önemli elbet

    Önemli deyil diye yorum yazan arkadaş Kardemirin kurtarılması ayrı sizin işten atılmanız ayrı Kardemiri kurtara Mutullah Yolbulanla Kamil güleç sizi işten atanlar Sendikanızın o zamankı yöneticileriyle Türk Metalin sokaklara astırdığı o kağıtlar.Siz o zaman Türk metal sendakasının verdiyi 3000 kişide olsa işe alırız sözüyle kendinizi kaybettiniz.Mesela o sokaklara asılan rahmetli mutullah yolbulanla kamil güleçe söven hakaret eden o kağıtları Türk metalciler kesinlikle bizim haberimiz olmadı biz astırmadık diyolar.o zaman kim astı kim astırdı o kağıtları onu bir araştırsanıza Mutullah yolbulanla Kamil güleç sizin ekmek parası kazanmanız için ne fedakarlıklar yaptı.sizin aidatlarınızla evine ekmek götüren sendikacılarını hemde her iki sendika tarafıda sizi sattı.öyle olmadımı allah aşkına düşün öyle olmadımı.Hakkını helal etmezmişsin etmiyceksen verdiyin aidatla geçininlere helal etme senin ekmek parası kazanman için her türlü fedakarlığı yapanlara deyil.

  11. ali tel

    bende bu tarz yerlerde ailemle yada tek oturmak istiyorum.ancak sigara içmediğim için yeterince faydalanamıyorum.sigarasız alan diye gösterilen yer ikinci sınıf .böyle olduğu yetmiyor gibi birde sigara içenlerin içinden geçerek gidiyoruz.toplumsal kurallara uyulacak.birde 200 evlerde bulunan bazı elit yerler var,resmen duman altı,lafda söylenmiyor.umarım yılbaşından sonra yeni çıkacak kapalı alan tanımı ile kendilerine çeki düzen verirler.bu tür yerler her ne kadar özel işletme dahi olsa kanunla açılan kamu hizmeti veren yerler sonuçta.beğenmiyorsan çık git ,gelme gibi bişi yok.ben oraya gelirim,hizmetimi alırım,bedelini öderim.Nasıl pastanede,cafede içki içmiyorsam sende sigara içmeyeceksin.

  12. bi tukenmediniz

    yetti artik arkadas 3 5 baldiri ciplak birilerinin gazina gelip ekmek yediği yere hiyanet etti kapısını bacasini kirdi simdi sap gibi ortada kalinca zirliyorlar. bi terkedin arkadas su sayfayı kimseyi tanimiyodunuz zamaninda yapnayin etmeyin size ekmek vereni taslamayin diyenleri. kendinizi fasulye gibi nimetten sayiyordunuz. siz gittiniz fabrika rekor üstüne uretim rekoru kırdı. dua etsin bu isci daha cok hain vardida ekmeginden olacak erken torniston yaptilar affetti o begenmedigniz hakkınızı helal etmediğimiz cennetlik insanlar.

  13. Karabük

    Burayı troller basmış:)
    Filyostan hakkımızı sadece Kamil Bey alabilirmiş. Gülelim bari:):):):):) .
    Oturalım da halimize üzülelim o zaman . Filyos Limanı Projesi çöp olacak Kamil Bey olmazsa. Hey Allahım ya. Hangi dünyada yaşıyorsunuz acaba? Madem öyleydi niye Tosyalıya kaptırdı? O zaman YK Başkanı değil miydi?

  14. önemli degil

    yazim cevap veren arkadasa. isten cikarilmamiza sebep isim veren illaki sendika yetkilileri. taki hft denen insanliktan nasibini almamis zati telefonla arayip geri dönduren yolbulan olaya dahil oluncaya kadar. o andan itibaren herkes bu olayda pay sahibidir. o gunlerde duymustuk. neden 3. ortak biz sendikaci degiliz is vereniz bizim bu islerle ugrasmamiz yanlis demiştir bide onu düşünün. o dogru olani yapmis diger 2 si hirslarinin kurbani olmustur. isveren istemeseydi sendika tek basina hic bir sey yapamazdi

  15. filyos projesi!!

    Karabük rümuzlu arkadaş…sen yazdıklarımı tekrar oku hiç birşey anlamamışsın,filyos liman projesi neden çöp olsun ?nasıl bir atgözlüğü taktında o yazıdan bunu çıkardın!!!filyos limanı bölge tarihinin en önemli projesi tabiki, ne çöp olması??bu büyük proje şekillenirken biz yani karabük şehri neler alır nasıl faydalar sağlar şehre bundan bahsediyorum…
    tosyalıyı o göreve atayan Cumhurbaşkanımızın kendisi…bunu bu ülkede kim engelleyebilirki??saçma sapan sorular soruyorsun…evet iddia ediyorum filyos projesi gelişirken şekillenirken oradan karabük ve kardemir adına en büyük katkıyı Kamil bey sağlayabilirdi,şimdilik bu şans kaçtı,ama yanlış hesap külliyeden döner inşallah…ve karabüksporda olduğu gibi herşey bittikten sonra değilde zamanında uyanır karabüklüler…çünkü iş işten geçtikten sonra sadece trilyonlarca lira zarar ve boş laf yapmak kalıyor…

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Mehmet Ceylan KARDEMİR Enerji A.Ş Yönetim kurulu başkanı oldu

Yayın: 24.04.2024 13:20
Paylaş:
A+ A-

Mehmet Ceylan KARDEMİR Enerji A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi. Safranbolu Belediye Başkanlığı, 22.ve 23. Dönem AK Parti Karabük Milletvekili, Kalkınma Bakan Yardımcılığı ve Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcılığı görevlerini yürüten  Mehmet Ceylan, Dışişleri Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılarak Kardemir Enerji A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini teslim aldı.