Her Telden (23 Mart 2020)

Her Telden (23 Mart 2020)

Yayın: 22.03.2020 22:44
Paylaş:
A+ A-

DSİ TARAFINDAN YAPILMASI GEREKEN ALDEĞİRMEN BARAJI,YENİ MAHALLE TAŞKIN ÖNLEME,DÜZÇAM GÖLETİ,EFLANİ SULAMA KANALLARI
Karabük’te DSİ Şube Müdürlüğü görevine Sayın YASİN DEVRİM gibi çok çalışkan,üretken,verimli çalışabilen bir bürokratın gelmesi bile,BU YÖRE HİZMETLERİNİN tamamlanmasını sağlayamadı iyi mi..?
DSİ Genel Müdürlüğü,galiba,parasal sıkıntı çekiyor.
Bakın ALDEĞİRMEN BARAJI Şubat 2020 yılında bitecekti..
Henüz yüzde 25 kadarı bitirebildi,tamamı için 120-130 milyon lira ödenek gerekiyor,böyle bir paranın bulunup,bu yatırımın tekrar başlaması mümkün mü.
DÜZÇAM GÖLETİ tabanda ki kayma nedeni ile durduruldu..
EFLANİ’DE özellikle ORTAKÇI Göleti,SULU TARIM için yapılmıştı,yıllardır,o civarda SULU TARIM yapılmadı/yapılamadı ,o nedenle SULAMA KANALLARI tamamen tahrip olmuş,yeniden ele alınıp yapılması gerek.
BUNUN YAPILMASI SİYASİ İRADENİN GÜCÜNE BAĞLI ELBET..
Sizce yapılabilir mi..?
Karabük Merkez YENİ MAHALLE sınırları içerisinde İHALESİ YAPILAN taşkın önleme,dere ıslah çalışmalarına yıllardır başlanabildi mi,bizim bildiğimiz ne yazık ki başlanamadı..
Ya ARAÇ ÇAYI DÜZENLEME ÇALIŞMALARI NE OLDU..?
DSİ Galiba parasal sıkıntı çekiyor ki BU YATIRIMLARI YAPAMIYOR..
Veya KARABÜK’ÜN YATIRIMLARINA PEK SICAK BAKMIYOR..!!

KORONAVİRÜS SALGINI KORKUSU İLE “EVİNE ERZAK STOKU YAPANLARIN..” SAYISI GÖZLE GÖRÜLÜR BİÇİMDE AZALDI VE ŞİMDİ İŞSİZLİK..
Ülkemizi derinden sarsan koronavirüs salgını,çok ilginç gelişmelere sahne oldu biliyorsunuz,örneğin,insanlar belki de SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI gelir korkusu ile bakkal ve marketlere hücum ettiler..
EVLERİNE ERZAK STOKLADILAR..
Şimdi bu durum yavaşladı,hayat normale indi ve EVLERE STOKLANAN ERZAKLARIN tüketimi başlamış olacak ki,bakkal ve marketlerde işler durakladı..
Önümüzde ki haftadan itibaren “İŞLET TABANA VURDU..” yakınmaları başlar ve bizim insanımız gerçekten enteresan,o nedenle de MÜTHİŞ BİR ERZAK STOKU yapıldı..
Öte yandan yapılan bu erzak stokunun maddi bedellerinin ödenmesi süreci de birkaç hafta sonra başlar ki,işte esas sıkıntı o zaman başlar ve ortam belli.
Alışverişler büyük ölçüde kredi kartı kullanımı ile yapıldı..
Stoklanan erzakların bedel ödemeleri başladığında ne olacak..
ASGARİ ÖDEMELERLE devam edilmesi ihtimali güçlü.

SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI Sayın ELİF KÖSE,KAPATILMA ZORUNLULUĞU GETİRİLEN VE KİRACISI OLAN İŞYERLERİNE KOLAYLIK..
Safranbolu Belediye Başkanı Sayın ELİF KÖSE,koronavirüs salgını nedeni ile KAPATILMALARI KARAR ALTINA alınan işyerlerine ilişkin çok ama çok önemli bir karar alarak,bunu açıkladı.
KAPATILAN İŞYERLERİNDEN Safranbolu Belediyesi’nin kiracısı durumunda olan yerler,mekanlar var ve buraların KİRA BEDELLERİ belirli bir süre ertelenecek alınmayacak.
BU GERÇEKTEN BÜYÜK KOLAYLIK.
Aslında bu konu,TÜM ÜLKENİN SORUNU HALİNE GELDİ..
Bakınız ALIŞ/VERİŞ MERKEZLERİNDE in/cin top oynuyor.
Buralarda ki işyeri sahipleri perişan ve bir yandan vergi,KDV,SGK,Çalışanlarının ücretleri,elektrik,su veya ortak gider ödemelerini düşünüyorlar bir yandan da BU İŞLER NE ZAMAN NORMALE DÖNER sorusuna cevap arıyorlar..
SAFRANBOLU BELEDİYESİ en azından KİRAYI DÜŞÜNMEYİN dedi.
Belirli bir nefes aldırdı.

KARDEMİR YÖNETİM KURULU,GEÇTİĞİMİZ PERŞEMBE GÜNÜ TOPLANTI VE 30 MART MALİ GENEL KURULU İÇİN “NORMAL SÜREÇ YÜRÜYOR..”
KARDEMİR Yönetim Kurulu,geçtiğimiz Perşembe günü toplandı ve gündeminde ki maddeleri görüşürken,30 MART MALİ GENEL KURULU için “NORMAL SÜRECİN YÜRÜMESİ..” yolunda devam kararı aldı.
Yani herhangi bir erteleme yapılmayacak.
Ancak,Yönetim Kurulu bu kararı alırken ,ancak,”DEVLET GENEL BİR YASAK İLAN EDERSE GENEL KURUL,BUNA GÖRE YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLİR..” anlamında bir eğilim belirlendi..
Şimdi Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile bir dizi yasak getirildi.
Buna göre AÇIK ve KAPALI yerlerde,Ulusal,Uluslar arası bilimsel,kültürel,sanatsal ve benzeri toplantılar,aktiviteler 30 nisan tarihi baz alınarak ertelendi ve bu durum KARDEMİR Mali Genel Kurulu’nu etkileyecek mi..?
Cumhurbaşkanlığı ORGANİZASYONLARIN yayınlanması GENELGESİ 20 MART tarihli RESMİ GAZETE DE yayınlandı ve bu genelge KARDEMİR MALİ GENEL KURULU’NU kapsıyor mu sorusu gündemde.
Konu bugün/yarın açıklığa kavuşur herhalde..

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ KURUCU REKTÖRÜ PROF.DR.Sayın BURHANETTİN UYSAL DÖNEMİNDE AÇILAN “TIP MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ..” VEEE
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Kurucu Rektörü Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL,kendi döneminde öyle müthiş ve bu Ülkenin gerçek ihtiyacı olan bölümler açmıştı ki,şimdi değeri daha çok anlaşılıyor.
Örneğin TIP MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ AÇILMIŞTI..
Sanıyoruz 2013 yılında açılmıştı TIP MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ve bakın bugün Koronavirüs salgını noktasında TANI TEST KİTİ sıkıntısından söz ediliyor ve Siyaseten de istismarı yapılıyor..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TIP MÜHENDİSLİĞİ,bu gibi yerli ve milli konular için uzman bir bölüm olabilir ve zaten Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL bunları düşünerek bölümü açmıştı.
ÜLKEMİZDE,BU ALANDA EĞİTİM VEREN TEK BÖLÜMDÜ..
Sayın BURHANETTİN UYSAL bu ve bunun gibi “BU ÜLKENİN GEREKSİNİM DUYDUĞU KONULARIN EĞİTİMLİ KADROLARINI YETİŞTİREBİLMEK AMACI İLE DEV ADIMLAR ATMIŞTI..” bakın TIP MÜHENDİSLİĞİ bunların en başında gelen bir bölümdü..
Bu bölüm öğrencileri birçok alanda önemli başarılar elde eden çalışmalar yaptılar,ödüller kazandılar,gelecekte de aynı başarılara imza atacaklardır kuşkusuz.
Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL,bu bölümü açmakla ne yararlı davranmış.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ “TIP MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ..” VE TIBBİ CİHAZ,MALZEME,ALET,YAPAY ORGAN NOKTASINDA YERLİ VE MİLLİ ATILIM
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Kurucu Rektörü Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL,kendi döneminde,öylesine stratejik bölümlerin açılmasına,öyle yararlı bölümlerin açılmasına vesile olmuştu ki,bugün değeri çok daha iyi anlaşılıyor..
TIP MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖRNEĞİN.
Ülkemize gelen TIBBİ MALZEME,CİHAZ,ALET,YAPAY ORGAN ve benzeri ne varsa,bunların yüzde 85/90 kadarını DIŞ ÜLKELERDEN alıyoruz ve bu sanayinin kurulması,bu sanayiye eğitimli eleman yetiştirilmesi amacı ile TIP MÜHENDİSLİĞİ bölümü açılmıştı.
Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL’IN en büyük eserlerinden birisidir TIP MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ve MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ içerisinde bu bölüm açılırken,pek fazla bir çevre bunu anlayamamıştı belki de..
BUGÜN YAŞADIKLARIMIZ,bu bölümün değerini net ortaya koyuyor..
Bakın Güney Kore Ülkesi koronavirüs testlerini otomobille seyahat halinde ki insanlara bile yaparken,Ülkemiz ne yazık ki bu alanda çok fazla bir mesafe alamadı..
O dönem böyle yararlı ve ilk olan bölümler açılıyordu..
Şimdi öyle mi..?

KORONAVİRÜS SALGINI,EKONOMİK HAYATI,SOSYAL HAYATI, ÇOK AMA ÇOK KÖTÜ VURDU/VURUYOR,CADDE VE SOKAKLAR BOMBOŞ..
Dünyayı ve Ülkemizi çok kötü vuran,koronavirüs salgını için DÜNYANIN BELİRLİ ÜLKELERİNDEN olumlu bilgiler gelmeye ve bu salgının çözümü noktasında ÖNEMLİ GELİŞMELER olduğuna ilişkin bilgiler akmaya başlandı.
Örneğin ÇİN ana kaynağı olan bu salgını,adeta,sıfıra indirdi..
Salgının önüne geçmeyi başardı yolunda haberler var.
İnşaallah Ülkemizde de çok önemli gelişmeler olacaktır,yaşanacaktır,ancak,ŞU GÜN İTİBARI ile sosyal ve ekonomik hayat felç olmuş görünüyor ne yazık ki durum böyle..
BİRÇOK İŞYERİ KAPATILIYOR..
İnsanlar BİR ARAYA GELMEKTEN KORKUYOR..
Geçtiğimiz gün SAFRANBOLU’YU gezdik,ticari hayat perişan olmuş,Karabük’te 100. Yıl Mahallesi tamamen boşalmış,birçok İŞYERİ işini geçici biçimde durdurmuş.
ESNAF KESİMİ perişanları oynuyor..
EKONOMİK KALKAN PAKETİNDEN DE ESNAFA BİR ŞEY ÇIKMADI..
İnsanlar hem ekonomik,hem sosyal olarak adeta tecritleri yaşıyor.

BANKALAR İNSANLARI “BANKA İÇERİSİNE..” YA TEK/TEK VEYA 3-5 KİŞİLİK GURUPLAR HALİNDE ALIYORLAR,BANKA ÖNLERİ MİTİNG ALANI GİBİ
İlgili Kurum ve Kişiler,koronavirüs salgınına karşı,insanlara KALABALIKLARA GİRMEYİN,TOPLULUKLARDAN UZAK DURUN yolunda mesajlar veriyorlar,doğru yapıyorlar,bu mesajlar yararlı oluyor kuşkusuz.
PEKİ BANKA ÖNLERİ NE OLACAK…?
Geçtiğimiz Cuma günü,bir BANKA MÜDÜRÜ ile ayak üzeri sohbet ettik “BUGÜN VALİLİKTEN ARADILAR,BASINDA ÇIKMIŞ,BANKA ÖNLERİNDE KUYRUK OLMASIN,KALABALIK OLMASIN,BU ÇOK TEHLİKELİ FALAN DEDİLER..” yolunda bilgiler verdi.
“GENEL MÜDÜRLÜK TALİMATI VAR..” dedi
“İNSANLARI BANKAYA TEK/TEK ALMAK ZORUNDAYIZ.BU SIKINTIYI BİZ ÇEKİYORUZ.BUGÜN YAŞLI BİR AMCA,BİZİM GÜVENLİK GÖREVLİSİNE BASTONU İLE SALDIRDI.BİZDE RAHATSIZIZ,BANKAYA GELENLER DE YAPABİLECEĞİMİZ BİR ŞEY YOK..” anlamında sıkıntılarını dile getirdi..
Ancak,bu iş gerçekten çok/çok tehlikeli bir görüntü veriyor..
İnsanlar ÖBEK/ÖBEK BANKA ÖNLERİNDE..
HASTALIK BURALARDAN ÇOK KOLAY YAYILABİLİR..

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA,HEM ALKIŞ,HEM TEŞEKKÜR VE DOKTORUNDAN,HEMŞİRESİNE,TEKNİKERİNE,HER KADEMEDE Kİ PERSONELİNE ALKIŞ
Koronavirüs salgını insanlar üzerinde öylesine büyük değişimler yarattı,öylesine olumlu değişimlere yol açtı ki,bunu/bunları görmemek için kör olmak gerekir.
Daha düne kadar,pek fazla saygı duyulmayan,zaman/zaman saldırılara uğrayan SAĞLIK PERSONELİ,Koronavirüs salgını sırasında ki olağanüstü çaba,gayret ve kendi sağlıklarını düşünmeden fedakarca çalışmaları,insanların TAKDİRİNE/ALKIŞINA mazhar oluyor.
GERÇEKTEN OLAĞANÜSTÜ BİR POZİSYONDA ÇALIŞIYORLAR..
Koronavirüs salgını,adı üzerinde salgın,bulaşıcı ve bu hastalıktan gelen bir insan,elbet ki SAĞLIK ÇALIŞANINA DA aynı hastalığı bulaştırabilir ve SAĞLIK ÇALIŞANLARI işte bunu bile/bile fedakarca görev yapıyorlar..
HER ZAMAN ALKIŞI,TEŞEKKÜRÜ HAK EDİYORLAR,ve ALKIŞLAR ONLARA.

15 kişi görüş bildirdi

  1. KBÜ Akademisyen

    Sayın Ahmet Gökbek çok önemli bir konuyu dile getiriyorsunuz Rektör Burhanettin Uysal Döneminde Karabük Universtesi Türkiye de olmayan Bölümler ile gurur duyuyordu neydi Slogan (Ilklerin Universitesi) Ilk Kez Turkiyede Raylı Sistemler Mühendisliği, Tıp Mühendisliği Aktüerya ve Risk gibi bölümler açıldı Raylı Sistem Bölümü Neden Önemliydi Ülkemizin Raylı Sistem Ağını Büyütmek, Milli Tren Setini Oluşturmak, Mıllı Ray utretmek, Tren Vagon ve Tekerleğini üretmek dışarıya bağımlı olmaktan çıkaracak proje üretebilecek gençleri yetiştirmek idi.. yine aynı şekilde Tıp Mühendisliği kurulduğunda ana fikir de bu şekilde idi. Tıp alanında gerekli tıbbi malzemeleri Üretmek Ithalati azaltmak yerli milli Röntgen, Kan Tahlil Testleri, Mr Cihazları, Solunun cihazları üretmeli.. Yine Burhanettin Hocanın Bir diğer önemli projesi *Iplant* uretebilmekti Imlat yurt disindan gelen diş yerine geçen pahalı bir üründür. Türkiye de bu ürün yok yurt dışından geliyor. Bir implant Bir Tır demire denk geliyor katma değeri çok yüksek bir Tir demir yerine bir implant ihraç etmek çok önemliydi.. Bu noktalarda Burhanettin Uysal Vizyonlu ileriyi görebilen Kentle Üniverstyi kenetleyen, acılan bölüm, projeler, etkinlikler ile Tercih Edilen ill 7 üniversitenin içerinde idi ( Odtü, Itü, Yıldız Teknik) vb içersinde idi. Ilk kadın mehteran Takımı,ilk Üstün yetenekli çocuklar Okulu ilk Demir çelik Ensitüsü, Sivil havacılık okulunun alt yapısı ve hava alanı yerli ve milli yangın söndürme helikopteri ve uçakları motorları üretecek uçak bakim motor mühendisliği vb bunlar vizyonu geniş hedefleri yüksek olan Kişilere yani Burhanettin hocaya aittir. Burhanettin hoca döneminde öğrenci sayısı da fazla idi organik büyüdü diye eleştirildi ancak o dönemde kaliteli hocalar yönetim idare hocalar ve öğrenciler arasında uyum vardi. Projeler üretildi hiç bir zaman Burhaneetin hoca öğrenci sayısını azaltıp bölümlerin kapatıp egitim kalitesini biraz daha arttirilim dememiştir. Burhannetin hoca döneminde Erasmus mevlana gibi öğrenci değişim programlarında Ingiliz, ABD, Alman vb Avrupadan Kaliteli Öğrenciler gelirdi. Şimdiki gibi Suriyeli Afrikalı ogrneciler yoktu. Burhanettin Hocanın kıymetini bilen Karabük yine Hocaya sahip çıksın ÇImere yazsınlar Değişim Şart ….

  2. SAYIN GÖLBEK SIRASIMI

    SAYIN GÖLBEK ŞİMDİ DSİ YATIRIMLARININ SIRASIMI.BU KORONAVİRÜS SİYASETÇİLERİMİZ İÇİN İLAÇ OLDU.ÖYLE YA BUNDAN SONRA ŞUNU YAPMADINIZ BUNU BECERMEDİNİZ İŞİ NERDEYSE BİTTİ.VARSA YOKSA KORONAVİRÜS ALDEĞİRMENMİŞ DÜZÇAMMIŞ O İŞLER BİTTİ SENDE GÖR ARTIK.HASSASİYETİN BELLİ AMA ŞİMDİ MODA KORONAVİRÜS

  3. BAYRAM KARADAĞ

    Ahmet Abi
    Bu virüs belası bir kez daha ortaya çıkarttı ki SAĞLIK ALANINA YATIRIM yapılması gerekiyor.
    Şimdi Şirinevler de bulunan Hastane Karantina merkezi oldu,
    peki Diyelim ki eşiniz Hamile Doğum yapacak hangi hastaneye yatıracaksınız,
    ya ayağınız kırıldı Ortopedi servisi nerede
    Allah Göstermesin Felç geçirdiniz hangi hastanede yatacaksınız,
    Kalp Krizi geçirdiniz nereye gideceksiniz,
    Yada bir yerinizi yaktınız Yanık ünitesi hangi hastanede,
    Umarım Tüm Karabük Siz ve Bizler Karabük’e ek hastane binaları yapılsın derken Kulak vermedikleri için pişmanlık duyuyordur.
    Buradan bir kez daha yineliyorum,
    Zonguldak ilinde 7 adet Hastane var..
    Karabük’ümüzdede bu virüs belasından kurtulur kurtulmaz
    acilen,
    ÇAMLIK BÖLGESİNDE ESKİ İMAM HATİP LİSESİNİN ORADAN KARABÜKSPOR TESİSLERİNE PLANLANAN HASTANELERİN GENİŞLEMESİ, PROJESİ GERÇEKLEŞTİRLMELİ..
    KADIN DOĞUM ve ÇOCUK HASTANESİ,
    ORTOPEDİ ve FİZİK HASTANESİ
    KARDİYOLOJİ,KALP DAMAR VE BEYİN CERRAHİ gibi İHTİSAS BÖLÜMLERİ
    AYRI AYRI BİNALARDA HİZMET VERMELİ,
    ..
    saygılarımla

  4. Recep 56

    Soğuksu mahallesinde bulunan 11 katlı devasa bir bina var hazır bayram bey

  5. Öneri

    Hergün dile getirebikeceğimiz bi platform varmı ahmet bey karabüke hastane istiyoruz artık şart değil FARZ oldu.şuan belkide 81 il in enkötü etkisiz ili karabüktür.

  6. Eflanili

    Hastane ŞAAAAAARTTTTTTTTTT

  7. BAYRAM KARADAĞ

    Soğuksuda bulunan 11 katlı binaya
    DAHİLİYE
    ROMATOLOJİ
    GASTROENTOLOJİ
    CİLDİYE
    PSİKİYATRİ
    PSİKOLOJİ (KLİNİK)
    GÖZ HASTALIKLARI
    ÜROLOJİ
    KULAK BURUN BOĞAZ
    AĞRI POLİKLİNİĞİ (Algoloji)
    AKAPUNKTUR MERKEZİ
    GASTROENTERROLOJİ
    GÖĞÜS HASTALIKLARI
    DERİ VE ZÜHRECİ HASTALIKLAR (Dermatoloji)
    HEMATOLOJİ
    ENDOKRİNOLOJİ ve METABOLİZMA HASTALIKLARI
    ESTETİK PLASTİK VE REKONSTRİKTİF CERRAHİ
    NEFROLOJİ

    GENİŞ GENİŞ KULLANILIR
    HASTANENİN BİR BÖLÜMÜ KALICI OLARAK TAŞINABİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM

  8. KARABÜKLÜ

    KARADAĞ BAYRAM , HASTANE HAKKINDA Kİ YORUMLARINIZ FELAKET, SİZ SAĞLIKÇI MISINIZ YA DA HİÇ HASTANE YÖNETTİNİZ Mİ?
    HASTANE YÖNETİMİNDEN ANLAR MISINIZ ? İNSANLARI PANİĞE SÜRÜKLEMEK HEM AYIP HEM SUÇ. HASTANE OLARAK YAPILMAYAN BİNANIN HASTANEYE ÇEVRİLMESİNİN İMKANSIZ OLDUĞUNU YEŞİL MAHALLEDE Kİ BİNANIN ÜNİVERSİTE TARAFINDAN BELEDİYE YE GERİ VERİLMESİNDEN ANLIYORUZ. O YÜZDEN KİMSE DURUMDAN VAZİFE ÇIKARMAYA ÇALIŞMASIN. SAĞLIKÇI OLMAYAN BİZLERİN HASTANE HAKKINDA Kİ YORUMLARI MORAL BOZMAKTAN , İNSANLARI UMUTSUZLUĞA, PANİĞE SÜRÜKLEMEKTEN BAŞKA BİR İŞE YARAMIYOR.O YÜZDEN SAYIN KARADAĞ , ÖZELLİKLE SİZİN GİBİ SİYASETÇİLERİN KONUŞURKEN DİKKATLİ OLMASI GEREKİYOR.

  9. Bayram KARADAĞ

    Karabüklü Arkadaşım
    Birilerinin bazı konularda fikir ortaya atıp tartışma açması gerekiyor ,
    önemli olan binanın nerede olduğu değil Hastane binasına ihtiyaç olup olmadığıdır,
    kaldı ki
    soğuksu daki bina
    hastanenin Cerrahi olmayan bölümleri için YATILI SERVİS Olacak şekilde kullanılabilir,
    tabi ki sizin fikrinize de saygı duymak gerekir.
    Bu arada yorumlarımdan insanların nasıl paniğe sürüklenebileceğini de merak ettim …

  10. ORHAN BATAN

    Sevgili Karabüklü rümuzuyla yazan arkadaş
    Bayram Başkanın yazdıklarında ne yanlış var,Senin eşin doğum yapacak olsa Karantina altındaki bir hastanenin 1 katına gönül rahatlığı içerisinde yatırıp bebeğini bekler misin,
    gerçekten sen bunu yapabilirsen sana sözüm yok
    Keşke Dürüst olup ismini yazabilseydin,Yazdığın yorum sadece bir düşünce düşünceni açıkça ifade etmekten neden korkuyorsun ,
    ayrıca mesajında üstü kapalı bir tehdit kokusu var Ayıp

  11. KARABÜKLÜ

    KARADAĞ BAYRAM VE BATAN ORHAN BEYLER, SİZİN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ HASTANEYİ YÖNETENLER DÜŞÜNEMİYORLAR MI ? VİRÜSÜN NE OLDUĞUNU, NASIL YAYILDIĞINI, TEHLİKESİNİ BİLMİYORLAR MI ? BİRLİK BERABERLİĞE HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ ŞU GÜNLERDE EN KOLAYINI YAPIP ELEŞTİRİYOR SUNUZ. KARABÜK’TE EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDEN HARİÇ İKİNCİ BASAMAK SAĞLIK ÜNİTESİ OLAN DEVLET HASTANESİNİN YAPILMASI GEREKTİĞİNİ BU KÖŞEDE EN AZ 50 DEFA YAZMIŞ BİRİSİYİM. AMA ŞİMDİ BUNLARIN ZAMANI DEĞİL, BAŞTA GÖLBEK OLMAK ÜZERE HEPİNİZE SÖYLÜYORUM, BU GÜNLERDE SİYASET YAPILMAZ.

  12. ORHAN BATAN

    KARABÜKLÜ kardeş
    İsmini yazmaktan neden çekiniyorsun
    söylediklerin gayet medenice
    fikirlerini söylüyorsun, ama ismini söylemekten çekiniyorsun.
    evet bir olalım birlikte olalım
    Bu Arada Soruma cevap verirsen sevinirim
    Eşin Doğum yapsa
    çocuğunu Üsta katı Karantina olan hastanede doğum yaptırır mısın.
    sadece basit bir soru,

  13. KARABÜKLÜ

    ORHAN BEY, EŞİM DOĞUM YAPSA ÇOCUĞUMU ÜST KATI KARANTİNA OLAN HASTANEDE DOĞUM YAPTIRIRIM.ÇÜNKÜ BEN DEVLETİME GÜVENİYORUM, SİZE DE TAVSİYE EDERİM. DEVLETİMİZE GUVENELİM VE BİRLİK OLALIM. ŞUNU İYİ BİLİN Kİ EN ÇOK KORUNAN YER HASTANEDİR. SİZ CE MEDİKAR DA YA DA DİĞER HASTANELERDE VİRÜS BULAŞMAZ MI? İSİM YAZMAMA İŞİNE GELİNCE KÖŞEYİ UZUN ZAMANDIR TAKİP EDENLER BİLİR, ÇOĞUNLUKLA RUMUZ KULLANILIR. BEN DE RUMUZ KULLANMAYI TERCİH EDİYORUM. SİZ NEDEN RAHATSIZ OLDUNUZ ANLAMADIM. KİMSEYE HAKARET ETMİYORUM.

  14. ORHAN BATAN

    Devletimize Milletimize bende güveniyorum,
    ben Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleri gereği Karantina altındaki bölgelere fazla gidilmemesi gerektiğine inaıyorum,
    önce tedbir sonra tevekkül
    göz göre göre karantina altındaki hastanelere gitmenin uygun olamayacağını düşünüyorum
    ben yine devlet yöneticilerimizin sözlerini tekrarlıyorum çok ağır olmadıkça hastanelere gitmeyin
    Hastaneye Mecburiyetten gidecekseniz,
    doğum,felç,kalp krizi siz yinede dikkat edin
    Sevgili KARABÜKLÜ kardeşim
    SİZDE YİNE DİKKAT EDİN HASTANELERDE VİRÜS KAPABİLİRSİNİZ,
    yöneticilerimiz de böyle söylüyor
    SAĞLIKLI GÜNLER
    Bu arada Karabük için ek hastane binası istemek güzel
    ideolojik düşüncelerle Hastane karabüke yetiyor demek de ayrı bir konu

  15. KARABÜKLÜ

    BEN HASTANEYE ÇAY İCMEYE YA DA KÜÇÜK ŞEYLER İÇİN GİDİN DEMEDİM ORHAN BEY, MEVZUYU EŞİNİZ DOĞUM YAPSA VİRÜS İÇİN KARANTİNA ALANI OLAN HASTANEDE DOĞUM YAPTIRIR MISINIZ DİYE AÇAN SİZSİNİZ, UZATMAYA GEREK YOK. DEVLETİMİZE GUVENELİM , FETÖ, PKK, DHKPC GİBİ TERÖR ÖRGÜTLERİNİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRECEK ŞEKİLDE İNSANLARI PANİĞE SÜRÜKLEMEKTEN
    VAZ GEÇELİM DEDİM. TEDBİRLERİMİZİ ALALIM, TEDBİR BİZDEN TAKDİR ALLAH’U TEÂLÂ DAN. SAYGILARIMLA…..

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Türk Başkonsolosluğuna ziyaret

Yayın: 28.03.2024 16:09
Paylaş:
A+ A-

Hannover’de Belediye Başkanı ile Emniyet Müdürü, saldırı düzenlenen Türk Başkonsolosluğunu ziyaret etti.

Yeşiller Partili Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Belit Onay ve Emniyet Müdürü Gwendolin von der Osten, terör örgütü PKK yandaşları tarafından saldırıya uğrayan Türkiye’nin Hannover Başkonsolosluğunu ziyaret etti. Onay ve von der Osten’in, terör örgütü PKK yandaşlarının saldırısına maruz kalan Hannover Başkonsolosluğuna ziyareti sırasında telefonla bağlanan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim’in Onay ile bir süre sohbet ederek, durum hakkında görüş alışverişinde bulunduğu öğrenildi.

Burada Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ve Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya ile görüşen Onay, saldırıdan dolayı çok üzgün olduklarını belirterek, “Saldırıya ilişkin videoları gördüğümüzde nasıl bir şiddet olduğunu görüyoruz. Kentimizde böyle bir şeyin olması asla kabul edilemez. Böyle şiddet olaylarına kesinlikle tahammülümüz yok.” dedi.

Almanya Dışişleri Bakanlığının da saldırıyı kınadığına işaret eden Onay, “(Kınama) Çok doğru ve isabetli oldu. Biz de aynı şekilde bugün ziyaretimizde bunu dile getirmek istedik. Başkonsolosluk ile dayanışma halinde olduğumuzda böyle bir şiddet olayını kesinlikle kabul etmediğimizi ilettik. Emniyet müdürümüz de güvenlik önlemlerini artıracağını tekrar dile getirdi. O da çok önemli bence ama gerçekten üzücü ve can sıkıcı bir olay. Tekrar Türk toplumuna geçmiş olsun diliyoruz.” ifadesini kullandı.

“Faillerin adalete teslim edilmesini istiyoruz”

Büyükelçi Şen de bir an önce saldırıyı yapanların yakalanmasını ve adalete teslim edilmesini istediklerini belirtti.

Terör örgütü PKK yandaşlarının saldırısında binaya verilen zararı yerinde görmek hem de Alman makamlarıyla görüşmek üzere Hannover’e geldiğini ifade eden Şen, “Onların buraya gelmeleri ve burada yerinde tespit yapmaları elbette ki olumlu. Ama olumlu olmayan konu burada binanın önünde 24 saat koruma varken buna rağmen gerekli keşifleri de yaptıkları anlaşılan PKK militanlarının bu saldırıyı yapabilmiş ve binamıza zarar verebilmiş olmaları. Yine bizim için çok olumlu olmayan bir konu şimdiye kadar bu olayın faillerinin yakalanmamış olması. Biz bir an önce saldırıyı yapanların yakalanmasını ve adalete teslim edilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“30 yıldan daha fazla süredir yasaklı olan PKK terör örgütünün hala Almanya’da hem finansal yardımlar toplayabilmesi hem de gençler arasında propaganda faaliyeti yapıp onları bu şekilde militanlaştırabilmesinin daha büyük bir sorun olduğunu” vurgulayan Şen, “Bu hangi gerekçeyle olursa olsun kabul edilemez bir durum. Bizim Alman makamlarından beklentimiz PKK ile her alanda mücadele edilmesi. PKK’nın sivil görünümlü buradaki teşkilatlarıyla da dernek görünümlü örgütleriyle de örgüt parçalarıyla da burada mücadele edilmesi.” dedi.

Şen, Alman tarafıyla işbirliğine değer ve önem verdiklerini kaydederek, “Bu işbirliğini her alanda daha fazla geliştirmek istiyoruz. Bugünkü toplantının da bunun için bir başlangıç olmasını diliyoruz.” ifadesini kullandı. (AA)