Her Telden (23.Nisan.2019)

Her Telden (23.Nisan.2019)

Yayın: 22.04.2019 21:34 |Güncelleme: 23.04.2019 08:54
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK MERKEZ MAHALLE MUHTARLARI DERNEĞİ 30 NİSAN GÜNÜ,YENİ BAŞKAN VE YENİ YÖNETİMİNİ SEÇECEK,KULİSLER HAYLİ HIZLI..
Karabük MERKEZ MAHALLE MUHTARLARI Derneği 30 nisan günü,Dernek Lokalinde yeni BAŞKAN ve yeni YÖNETİM KURULU Üyelerini seçerek çalışmalarına devam edecek.
Bu Dernek üyeleri az olmasına karşı,etkisi,aktivite özelliği hayli yüksek olan bir Örgütlenme ve yapılacak Seçimler o nedenle hayli merakla bekleniyor,hayli ilgi ile izleniyor..
Sayın İBRAHİM HARMANBAŞI yeniden Aday değil.
Sayın HARMANBAŞI döneminde,kendisine eleştiriler yönelterek 12 Muhtar Dernek Üyeliğinden istifa ederek ayrılmışlardı,şimdi bu isimler Dernek Üyeliğine geri dönmüşler.
İki Aday yarışıyorlar ve Bayır Mahalle Muhtarı Sayın MEHMET ÖZEN ile Şirinevler Mahalle Muhtarı Sayın ÖZAN ÖZÇELİK arasında ki yarışta,kim ipi göğüsleyecek bakalım.
Sayın MEHMET ÖZEN’İ bir adım önde gösterenler var,Sayın OZAN ÖZÇELİK’İ şanslı gören/gösterenler var ve 28 üyenin oy kullanacağı bu seçim için ciddi bir kulis hareketinin yürütüldüğüne işaret ediliyor..
Kulislerde hayli fazla konuşulan “BANKAMATİK İŞÇİLERİ..” sözü/sözleri ne anlama geliyor,biz çok fazla anlayamadık,ama,MUHTARLARIMIZ BU SÖZÜ sıkça kullandıklarına göre vardır bir bildikleri herhalde..
“BANKAMATİK İŞÇİLERİ..” ne anlama geliyor acaba..?

YENİCE “SİYASETEN FOKUR/FOKUR KAYNIYOR..” VE GEREK AK PARTİ İÇERİSİNDE,GEREKSE CHP İÇERİSİNDE BÜYÜK TARTIŞMALAR YAŞANIYOR
YENİCE İlçesi,Siyasetin dolu/dizgin yapıldığı ve çokta iyi yapıldığı bir yer olarak bilinir,doğrusunu söylemek gerekirse,öyledir de,YENİCE’DE Siyaset keyif işidir,iyi yapılırsa sonuç alma işidir de.
YENİCE’DE AK PARTİ FOKUR/FOKUR KAYNIYOR..
AK Parti içerisinde “KİMİLERİ İHANET EDENLER VARDI..” diyor,kimileri “MEVCUT İLÇE BAŞKANI VE YÖNETİMİ TABANI KUCAKLAYAMADI..” diyor ve çok geniş bir çevre “BU KADRO DEĞİŞMEZSE,AK PARTİ YENİCE’DE BİTER..” görüşünde.
YENİCE İlçesinde çok detaylı düşünen bazı kesimler ise “SİYASETİMİZİ DAR BİR VADİYE HAPSETMEMİZ YANLIŞ,KARABÜK’TE MUTLAKA BİR MERKEZİMİZİN OLMASI ŞART..” görüşündeler..
CHP içinde de sert tartışmalar yaşandığını biliyoruz,bu tartışmalara tanık oluyoruz ve “EN AZ BİN OYUMUZ,CHP DIŞINDA Kİ PARTİLERE GİTTİ..” gibi görüşü savunanlar var..
“ALINAN SONUÇ,EN AZ BİN OYUMUZUN AKP ile MHP ARASINA SAVRULDUĞUNU GÖSTERİYOR..” diyen geniş bir kesim var ve CHP İçerisinde de “MUTLAKA DEĞİŞİM OLMALIDIR…” görüşünü savunanlar var..
Bu bağlamda en rahat MHP elbet..
Sayın ZEKİ ÇAYLI sayesinde büyük oy kazanımı sağladı MHP..

“EGER,YENİCE DE CHP OYLARI SAVRULMASAYDI,CHP İL GENEL MECLİS ÜYESİ SAYIN FAHRİ ELİEYİOĞLU KESİN SEÇİLİRDİ VE MHP ALAMAZDI..”
Siyasetin en diri ve heyecanlı biçimde yapıldığı YENİCE İlçesinde Siyasi Partiler SEÇİM SONU değerlendirmelerini yapıyorlar ve bu manada CHP içerisinde “OYLARIN SAVRULDUĞU..” yolunda ki görüşler dikkati çekiyor..
En önemli konulardan birisinin “CHP BU SEÇİMDE İL GENEL MECLİS ÜYESİ ÇIKARMAYI UMUYORDU.EN GÜÇLÜ BİÇİMDE BUNU UMUYORDU VE Sayın FAHRİ ELİEYİOĞLU EN FAVORİ İSİMLERDEN BİRİSİYDİ..” gibi görüşler olduğunu söylememiz gerek.
CHP Oyları AK Parti ile MHP arasında savrulunca Sayın FAHRİ ELİEYİOĞLU’DA İl Genel Meclis Üyeliği seçimini kazanamadı elbet ve çok umutlu girilen bu seçimden hüsranla çıkıldı..
CHP İçinde bir kesim “PARTİYEOY VERMEYEN CHP’LİLER BU DURUMDAN MEMNUN MU..” diye sorarak “BAKIN OY VERDİKLERİ PARTİ GENEL BAŞKANI,Sayın KILIÇDAROĞLU’NUN UĞRADIĞI SALDIRIYA BİLE NASIL YAKLAŞIM GÖSTERİYOR.GÖRSÜNLER UTANSINLAR..” diyenler bile var.
Dün bu yönlü görüşleri birçok CHP’LİDEN aldık,inanın.
Sayın KILIÇDAROĞLU’NUN Ankara/Çubuk’ta uğradığı saldırıya değinerek “İŞTE İÇİMİZDE Kİ HAİNLER,O SALDIRILARA YETERLİ TEPKİ VERMEYEN VEYA YANLIŞ TEPKİ VEREN SİYASİ PARTİLERE OY VERDİLER.ŞİMDİ ÖVÜNSÜNLER..” gibi yaklaşımlar bile getirdiler.
YENİCE İLÇESİNDE SİYASET FOKUR/FOKUR KAYNIYOR bu gördük.

İL GENEL MECLİS BAŞKANI SAYIN HASAN YILDIRIM “YENİŞEHİR VALİLİK BİNASI BİZİMLE İLGİLİ DEĞİL,BELEDİYE İMAR TADİLATI YAPMIŞ..” DİYOR
Şimdi,hemen herkes merak ediyor “YENİŞEHİR ATATÜRK ANITI OLARAK BİLİNEN ALANA KARABÜK VALİLİK KONAĞI YAPILACAK MI,YOKSA BU DÜŞÜNCEDEN VAZ MI GEÇİLDİ…?”
Karabük’te en fazla merak edilen bu sorunun cevabı.
Bu nokta da PROJE İHALESİ İl Özel İdaresi tarafından yapılmış olmasına karşın,Bütçesi İl Genel Meclisi’nce karşılanmayacak olan bu yatırım için İL GENEL MECLİS Başkanı Sayın HASAN YILDIRIM “İL GENEL MECLİSİ İLE HİÇBİR İLGİSİ BULUNMAMAKTADIR..” diyor.
“BU ALANIN İMAR TADİLATI KARABÜK BELEDİYE MECLİSİ TARAFINDAN OY BİRLİĞİ İLE YAPILMIŞ..” görüşünde Sayın HASAN YILDIRIM ve konu İL GENEL MECLİSİ ile bağlantılı değil diyor.
Dönemin AK Parti Karabük Milletvekilleri Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ile Sayın BURHANETTİN UYSAL,bu alana VALİLİK KONAĞI yapılması için İÇİŞLERİ Bakanlığı YATIRIM PROGRAMINA aldırmışlar olayı ve galiba TOKİ İdaresi de “OLUR BİZ YAPARIZ FALAN GİBİ BİR YAKLAŞIM GÖSTERMİŞ..”
Bilindiği gibi ARAZİ ÜZERİNDE GEREKLİ SONDAJLAR YAPILDI..
PROJE İHALESİNİ ALAN Firma bu sondajlar üzerinden yola çıkarak NASIL BİR İNŞAAT YAPILACAĞINI DA gözetip,buna göre PROJE çizecek ve bu alanın DOLMA TOPRAK olduğunu falan da hesaba katacak elbet.
Mevcut VALİLİK BİNASI için çok elverişsiz diyenler çok.
Yenisi yapılacak mı acaba..?

CHP GENEL BAŞKANI SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA YAPILAN ÇİRKİN SALDIRIYI KINAYAN AKLI SELİM SAHİPLERİ VE ALKIŞLAYAN BİR GURUP
CHP Genel Başkanı Sayın KEMAL KILIÇDAROĞLU,Ankara Çubuk’ta,hem de bir Şehit Cenazesinde,saldırıya uğradı,linç girişiminden zorlukla kurtarıldı.
AKLI SELİM SAHİBİ ÇOK GENİŞ BİR KESİM SALDIRIYI KINIYOR.
Aklını,duygularının gerisinde unutmuş bir kesim ise bu saldırıya,adeta,alkış tutuyor ve Ülkenin daha sert çizgilerle bölünmesi amacına istemeden,bilmeden destek veriyor.
Sayın KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA YAPILAN SALDIRI VAHİMDİR..
Bu Ülkenin geldiği/getirildiği noktanın,daha net biçimde görülmesi,ne yazık ki bu saldırı ile gerçekleşmiştir ve eğer özellikle SİYASET KURUMU bir dizi söylem değişikliğine gitmez,ortamı yumuşatmazsa gelecek açısından hiç mi hiç hayırlı durumlar yaşanmaz.
YAZIKTIR BU ÜLKEYE.
BU DURUMU YARATANLAR,BU ÜLKE İNSANINA KARŞI GÜNAH İŞLİYORLAR.
Dileriz bir yumuşama iklimine girilir,girilmezse bu Ülkeye yazık olur.
Bu Ülke insanına karşı günah işlenmiş olur..
Aklı selim sahipleri,bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve en iyi tutumu alıyorlar..
Sayın KILIÇDAROĞLU’NUN sükunet çağrısı çok/çok yerinde oldu..

NE DEMEKTİR ALLAHAŞKINA “YÜZDE 9.8 OY ALDIĞIN YERDE SENİN NE İŞİN VAR..” ANLAMINA GELECEK SÖZLER,BÖYLE SAÇMALIK OLUR MU..?
Ülkemizde ne biçim bir Siyaset dili hakim olmaya başladı yarabbi,eğer bu dil sürerse,eğer bu dil SEVGİ/SAYGI/ANLAYIŞ dilene evrilmezse,bu Ülkeye yazık olmaz mı Allahaşkına.
Ne demektir “YÜZDE 9.8 OY ALDIĞIN YERDE SENİN NE İŞİN VAR..” anlamına gelecek,”YÜZDE 9.8 OY ALDIĞIN YERE NİYE GİDİYORSUN..” demek Allahaşkına..
BÖYLE SAÇMA/SAPAN BİR DÜŞÜNCE NASIL OLUR/OLABİLİR..?
Bu Ülkenin “KURTARILMIŞ BÖLGELERE AYRILMASI MI İSTENİYOR YANİ..?” sen buradan oy alamadın “BURASI OY ALANLARIN KURTARILMIŞ BÖLGESİ MİDİR..?” demek mi isteniyor..
BU ÜLKE HEPİMİZİN DEĞİL Mİ..?
Ben belki A Siyasetini beğenmem,B Siyasi görüşüne oy veririm,ancak A Siyasi görüşüne de sonsuz saygı duyarım ve O Siyasi görüş sahiplerinin de beni ziyaret etmesinde,benim acı/ tatlı günlerimde benimle birlikte olmasından sonsuz mutluluk duyarım.
BU MUTLULUĞUN,BENDEN ESİRGENMESİ İYİ BİR GELİŞME MİDİR ALLAH AŞKINA..
Bu Ülkeye,bu tür yüksek değerler kayıp ettirilmek mi isteniyor..?

YILLARDIR ÜZERİNDE HASSASİYETLE DURDUĞUMUZ “EFLANİ HAYVANCILIK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN..” NİHAYET GİRİŞİM BAŞLAMIŞ..
Yıllardır “EFLANİ HAYVANCILIK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ..” kurulması yolunda görüş geliştirmeye ve bunu yazarak hayata geçirmeye gayret ederiz,bunu okurlarımız yakından bilirler.
KEŞKE,YILLAR ÖNCE BU GİRİŞİM BAŞLATILMIŞ OLSAYDI..
Şimdi Eflani’de TARIM/HAYVANCILIK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ kurulması noktasında bir toplantı yapılmış sanıyoruz ve dileriz bu toplantı olduğu yerde kalmaz geliştirilir.
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURMAK ZOR İŞTİR.
Kaldı ki Ülkemizin,en azından şu an itibarı ile,içinden geçtiği ekonomik durum nedeni ile BU ZORLUK BİRKAÇ MİSLİ daha artabilir,bir gelişme de EFLANİ İLÇESİ’NE çok yakın bir Kastamonu’ya bağlık bir İlçemizde kurulması planlanan ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NİN çıkartacağı zorluk olabilir.
Her ne hal ise artık.
BAŞLAMAK BİTİRMENİN YARISIDIR DERLER..
Bir süredir yazıyor,söylüyoruz “EFLANİ İLÇESİNDE BİR KIPIRDANMA,BİR ATILIM HEVESİ GÖRÜLÜYOR..” yılların içine kapanıklığı,yılların mevcudu geriye götüren anlayışı,büyük ölçü de değişiyor.
BU GELİŞMELERE SEVİNMEMEK MÜMKÜN MÜ..?

BİR OKURUMUZ “GÖNDERDİĞİ YORUMUNDA..” ÇEVRE KİRLİLİĞİNE ÇOK BÜYÜK ETKİSİ OLAN “EGZOS GAZI ETKİLERİNE..” DİKKAT ÇEKİYOR
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,geçtiğimiz süreçte ÇEVRE KİRLİLİĞİNE sebep olduğuna inanılan MARZİNÇ ve KARDEMİR’E karşı çok ciddi bir duruş sergiledi.
MARZİNÇ GEREKLİ ÖNLEMLERİNE YENİLERİNİ KATMAK zorunda kaldı ve şimdi Belediye Başkanı Sayın VERGİLİ “MARZİNÇ ARTIK KİRLETİCİ OLMAKTAN ÇIKTI..” görüşlerini dile getiriyor.
KARDEMİR ise,Sayın RAFET VERGİLİ’YE verilen ÇEVRE YATIRIMLARI TERMİN PROGRAMINA harfiyen uyuyor ve çok büyük ÇEVRE YATIRIMLARI yapılar KARDEMİR..
KİRLETİCİ OLMAKTAN SÜRATLE ÇIKIYOR/ÇIKARTILIYOR..
Peki EGZOS GAZLARI,DERE KENARLARI ne olacak diyor Okurumuz.
Sahi 10 NUMARA YAĞ KULLANAN ARAÇLAR var mı acaba Karabük’te.
Ne dersiniz, EGZOS GAZLARI ve 10 numara yağ sıkıntı yapıyor mu Kentte

ÇOK ÖNEMLİ BİR İSİM OLAN MHP’Lİ KARDEŞ “SAYIN ELİF KÖSE’NİN SAFRANBOLU BELEDİYE BORÇLARINI AÇIKLAMASINA AKP TEPKİSİ YANLIŞ.”
MHP İçinde çok önemli görevler üstlenmiş bir Kardeş “Sayın ELİF KÖSE’NİN SAFRANBOLU BELEDİYE BORÇLARINI AÇIKLAMASINA,AKP’LİLER BOZULMUŞ,TEPKİ GÖSTERİYORLARMIŞ.BUNU ÇOK YANLIŞ BULUYORUM.ONLAR SEÇİM SIRASINDA ELLERİNDE KARABÜK BELEDİYE BORÇLARI LİSTELERİ İLE GEZMEDİLER Mİ..?” diye sordu.
HER BELEDİYENİN,AZ veya ÇOK BORCU VARDIR ELBET dedi,daha sonra da “AKP’LİLER 31 MART ÖNCESİNDE ELLERİNDE KARABÜK BELEDİYESİ BORÇLARININ LİSTELESİNİ PANKART YAZIP GEZMEDİLER Mİ.ŞİMDİ NİYE CELALLENİYORLAR Kİ..” diye sordu.
Siyaset ne enteresan değil mi..?
Dün yaptığını,bugün eleştirmek zorunda kalıyorsun..
Meşhur HABUR MESELESİNDE DE öyle olmuyor mu yani..?

4 kişi görüş bildirdi

  1. mustafa

    sn. Golbek yenice siyasetini anlatmissin guzel ama Mhp Il genel meclis uyesi sn. Murat Karagul beyefendinin kitleleri nasil harekete gecirdigini bahsetmemissin

  2. Değerlendirme Yanlış

    Yenice seçimleri, güçsüzün güçlüyle yarışıyla geçti. Seçimlerde harcanan paranın haddi hesabı yok. Tam anlamıyla bir güç gösterisi yapıldı. Belediyenin kaynakları har vurup harman savruldu. İktidar partisi de her türlü gücünü ortaya koydu. CHP’nin adayı da yanlış olunca, sonuç böyle çıktı. Değerlendirmeyi biraz böyle yapmak lazım.

  3. Mehmet

    CHP’nin adayı çok ünlü birisiydi. Ünlü bir sendikacıydı. Beş defa milletvekili adayı oldu. Şemşi Denizer’in karşısına çıktı.Ömrü seçimlerle geçti. Ne yazıkki, Yeniceli kendisini tanımadı. Söylesine ünlü birini seçmemekle yeniceli yanlış yaptı.

  4. Hava Kirliliğinde "Egsoz gazları" insan için Öldürücü etkisi olduğu açıklandı. Acil önlem alınmalı

    Hava Kirliliğinde “Egsoz gazları” Öldürücü etkisi olduğu açıklandı. Acil önlem alınmalı özellikle otobüs, kamyon ve minibüs gibi motorin kullanan ağır taşıtların yaydığı egzoz gazları, başta akciğerler ve solunum yolları olmak üzere bütün iç organlarımızı etkileyerek ölüme varan sonuçlara yol açtığı konusunda uzmanlar uyarıyor.
    Aslında trafikteki zehirli gazların etkilerinden korunmanın basit olduğu belirten Doktorlar, belli bir yaşın üzerinde olan araçların kullanımına son vermenin, yapılması gereken başlıca düzenlemelerin başında geldiğini belirtiyor.
    Zira araç eskidikçe egzozla dışarı verdiği zehirli gaz miktarı artıyor. Bundan başka halk arasında “10 numara yağ” adı verilen ve son derece tehlikeli sonuçları olan maddelerin kullanımının kesinlikle önüne geçilmesi gerekir.
    Bunları da vatandaş yapacak, yaptıracak değil, Araçlar için milyonluk yollar, köprüler yapılıyor insan sağlığı söz konusu olduğunda ise araçların yenilenmesi sağlıklı ve güvenli olması işletmeciler ve kurumlar tarafından istenemiyor. Resmi kurumlar öncü ve örnek olması gerekiyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da dilenci kılığında hırsızlık yapan 3 şüpheli tutuklandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da cerrahi maske ve eldiven kullanarak dilenci kılığıyla girdikleri binalardan hırsızlık yapan 3 kişi tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, Atakum, Canik ve İlkadım ilçelerinde hırsızlık yapan kişilerle ilgili çalışma yürütüldü.

Ekipler, cerrahi maske ve eldiven takarak dilenci kılığıyla girdikleri binalardan hırsızlık yaptıkları tespit edilen S.Y. (24), Ü.Y (17), E.K (15), B.Y. (26), B.V (20) ve P.A'yı (35) yakaladı.

Aralarında hırsızlık suçundan 30 ve daha fazla kaydı olanların da bulunduğu 4 kadın ile 2 çocuğun, ikametlerden 380 bin lira değerinde ziynet eşyası ile 3 bin dolar, 800 avro ve 36 bin 500 lira çaldıkları belirlendi.

Şüphelilerden S.Y. ile çocuklar Ü.Y. ve E.K, ifade sonrası serbest bırakıldı. Kadın şüpheliler B.Y, B.V. ve P.A. çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.