Her Telden (23.Temmuz.2019)

Her Telden (23.Temmuz.2019)

Yayın: 22.07.2019 23:39 |Güncelleme: 23.07.2019 09:05
Paylaş:
A+ A-

RAHMETLİ VEYSEL ATASOY’UN GÜNDEME GETİRDİĞİ “FİLYOS VADİSİ PROJESİ SONA YAKLAŞTIKÇA..” KAFALAR TAMAMEN KARIŞTI GALİBA..!!
ANAP Kurucularından,uzun yıllar,başta Ulaştırma Bakanlığı olmak üzere,çok değişik Bakanlıklarda Bakan olarak görev yapmış,Yöremizin yetiştirdiği önemli Siyasetçilerden Rahmetli Sayın VEYSEL ATASOY 1983 lü yıllarda FİLYOS VADİSİ PROJESİ olayını gündeme getirmişti.
Yine, Rahmetli TURGUT ÖZAL Başbakan olarak görev yapıyordu.
Osmanlı Sultanlarından,Padişan 2.ABDÜLHAMİD,Filyos Limanı düşüncesini ilk gündeme getiren Yöneticilerdendi elbet,Sayın VEYSEL ATASOY bu olayı birkaç adım öteye taşımış ve FİLYOS VADİSİ PROJESİ haline getirerek gündeme sokmuştu.
FİLYOS LİMANI,hemen ardında FİLYOS ENDÜSTRİ BÖLGESİ ve bunun arkasında da FİLYOS SERBEST BÖLGESİ olmak üzere entegre bir PROJEDİR bugün tartışılan.
Ancak,FİLYOS VADİSİ PROJESİ sona doğru yaklaştıkça KAFALARIN KARIŞTIĞINI görmek mümkün,öncelikle TOSYALI HOLDİNG Yönetim Kurulu Başkanı Sayın FUAT TOSYALI,buraya YÖNETİCİ ŞİRKET Başkanı olarak atanmıştır.
Şimdi,örneğin BAKKA Yönetimi başta olmak üzere “FİLYOS ENDÜSTRİ BÖLGESİ’NDE BACALI SANAYİ OLMAYACAK..” anlayışı ile hareket ederken ve yine özellikle DEMİR/ÇELİK SEKTÖRÜ’NÜN olmayacağına ilişkin bilgiler verilirken,İlgili Bakan bunların tam tersini söylüyor,öyle değil mi..?
Bu kafa karışıklığı,yaşanacakların bir tanesi elbet..
ARAZİ TAHSİSİ,arazi fiyatlandırması NASIL BELİRLENECEK acaba..?

FİLYOS LİMANI VE FİLYOS ENDÜSTRİ BÖLGESİ NOKTASINDA “KARABÜK NE İSTİYOR, KARABÜK’ÜN SOMUT TALEBİ NEDİR..?” BİLEN VAR MI…?
FİLYOS LİMANI ve FİLYOS ENDÜSTRİ BÖLGESİ noktasında Karabük ne istiyor,KARABÜK TİCARET ve SANAYİ DÜNYASI buralardan ne talep ediyor,somut olarak bunu/bunları bilen ortaya koyan var mı..?
ENDÜSTRİ BÖLGESİ’NİN Alt Yapısını yapmak üzere Kurulan Şirket TOSYALI HOLDİNG Yönetim Kurulu Başkanı Sayın FUAT TOSYALI tarafından gerçekleştirilecek ve bu anlamda yaklaşık 600 hektar alanı ENDÜSTRİ BÖLGESİ alanı haline getirecek kendisi.
KARABÜK’ÜN BÖYLE BİR TALEBİ GÖZÜKMÜYOR,yahu bu alanın düzenlemesini biz/ben yapardım diyecek Firma veya kişi olduğunu sanmıyoruz veya varsa bile artık geçmiş olsun,konu TOSYALI HOLDİNG Yönetim Kurulu Başkanı Sayın FUAT TOSYALI’YA tevdi edilmiş.
FİLYOS LİMANI,esas itibarı ile KARDEMİR’E ve KARABÜK’TE DEMİR Sektöründe üretim yapanlara muhtaç,yıllık 25 milyon ton yük elleçlemeyi başka nasıl dolduracak ki,bu liman..?
O zaman FİLYOS ENDÜSTRİ BÖLGESİ’NDE demir/çelik sektörü olacak mı/olmayacak mı sorusu geride kalıyor ve eğer buralarda ÇELİK Sektörü kurulursa, KARABÜK DEMİR/ÇELİK Sanayi Karabük’ü kısa/orta/uzun vade de TERK EDER Filyos ENDÜSTRİ BÖLGESİ’NE kayar.
Ne dersiniz, bu alanda DEMİR/ÇELİK SEKTÖRÜ olacak mı olmayacak mı..?

ÜZERİNDE PEK FAZLA DURULMAYAN “FİLYOS VADİSİ SERBEST BÖLGESİ NOKTASINDA NELER GELİŞEBİLİR..?” AVRUPA’NIN KAPISI FİLYOS OLUR
Şimdi Karabük’te FİLYOS LİMANI konuşuluyor,hemen HER KAFADAN bir söz çıkıyor ve anlatmaya gayret ediyoruz FİLYOS LİMANI,FİLYOS ENDÜSTRİ BÖLGESİ,FİLYOS SERBEST BÖLGESİ adı altında entegre bir projedir o iş.
FİLYOS LİMANI,en azından şu an için,KARDEMİR’E MUHTAÇ DURUMDA.
FİLYOS ENDÜSTRİ Bölgesi ALT YAPI çalışmaları bitirildikten sonra,burada,en azından bizim bildiğimiz BAKKA’NIN dediği gibi,BACALI SANAYİ ve Çelik Sektörü kurulacak mı sorusunun cevabı çok önemli.
SİZ ESAS İTİBARI İLE SERBEST BÖLGE OLAYINA İYİ DİKKAT EDİN.
FİLYOS LİMANI,Manş Denizi ile Baltık Denizi’ne ve bu anlamda ORTA AVRUPA ÜLKELERİNE açılan bir Kapı,Şimdi düşünün ÇİN Ülkesinde bir mal üretildi,bunu SÜVEYŞ KANALI,CEBELİTARIK BOĞAZI kanalı ile ORTA AVRUPA Ülkelerine ulaştırmak mı,kolay ve ucuz olur..?
Yoksa FİLYOS LİMANI SERBEST BÖLGESİ’NE depolayarak TUNA Nehri,SEN ve REN Nehirleri kanalı,15-20 bin gros tonluk gemilerle ORTA AVRUPA Ülkelerine ulaştırmak mı,kolay ve ucuz olur..?
Veya AVUSTRALYA’DAN alınacak bir KÖMÜR CEVHERİ için düşünün..
Rahmetli VEYSEL ATASOY hep bunları düşünür,hayal ederdi..
İsterseniz,siz bu konuları bir de,KARDEMİR ve KARABÜK DEMİR/ÇELİK Eski Genel Müdürlerinden Prof.Dr.Sayın SENCER İMER ile de bir görüşün,biz geçmişte,bunları bu insanlarla çoook uzun görüşmüştük..!!
FİLYOS VADİSİ PROJESİ,ENTEGRE BİR PROJEDİR..

KARABÜK ÖZEL SEKTÖR HADDECİLER DERNEK BAŞKANI SAYIN PEHLİVAN BAYLAN,MHP GENEL BAŞKANI SAYIN BAHÇELİ’YE DOSYA SUNDU..
Karabük Özel Sektör Haddeciler Dernek Başkanı Sayın PEHLİVAN BAYLAN,geçtiğimiz cumartesi günü Karabük’e bir teşekkür ziyareti için gelen MHP Genel Başkanı Sayın DEVLET BAHÇELİ’YE FİLYOS VADİSİ PROJESİ ile ilgili bir dosya sundu.
Karabük’ün LİMANDAN sonuna kadar yararlanması gerektiğini içeren..
ENDÜSTRİ BÖLGESİ’NDE Karabük Haddecisine yer verilmesini içeren bir dosya sunarak,kısa bir takdim konuşması ve bu talepler için DESTEK TALEBİNDE bulundu Sayın PEHLİVAN BAYLAN.
Bu arada Karabük özelinde,daha önce 53 olan HADDAHANE sayısının 22 civarına gerilediğine de dikkat çeken Sayın PEHLİVAN BAYLAN,DENİZ ULAŞIMININ kendilerine büyük avantajlar getireceğinin altını çizdi.
MHP Genel Başkanı Sayın BAHÇELİ ilgi ile izledi Sayın BAYLAN’I
Sayın DEVLET BAHÇELİ’DE destek sözünü verdi kendisine.

MHP GENEL BAŞKANI Sayın DEVLET BAHÇELİ’NİN AÇILIŞINI YAPTIĞI,KARABÜK BELEDİYESİ “ŞEHİR PARKI GERÇEKTEN MÜKEMMEL OLMUŞ…”
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,uzun süredir üzerinde durduğu,heyecanla izlediği KARABÜK ŞEHİR PARKI geçtiğimiz cumartesi günü MHP Genel Başkanı Sayın DEVLET BAHÇELİ tarafından hizmete açıldı..
TEK KELİME İLE MUHTEŞEM BİR YER OLMUŞ..
Sayın RAFET VERGİLİ,buranın korunması noktasına da,en az yapım sürecinde olduğu kadar önem veriyor ve “KARABÜK’TE NE YAZIK Kİ,KÖTÜ BİR SÜRE SONRA,İYİYİ KÜSTÜRÜYOR,ADETA KOVUYOR..” gibi bir yaklaşım gösteriyor..
Ve,buranın güzelliğini korunacağına,AİLE ORTAMININ bozdurulmayacağına işaret ederek “KORUNMA VE GÜVENLİK NOKTASINDA BELEDİYE OLARAK BİZZAT İŞİN İÇİNDE OLACAĞIZ.GÜVENLİK İHALESİ YAPACAĞIZ..” bilgilerini veriyor..
KARABÜK ŞEHİR PARKI GERÇEKTEN MÜKEMMEL,GERÇEKTEN ENFES..
Şimdi KARABÜKLÜLERE DE GÖREV DÜŞÜYOR,buyurun koruyun burayı.

SAYIN RAFET VERGİLİ,HİÇ DEĞİLSE MUHALİF BELEDİYE BAŞKANI OLARAK DEĞİL DE,BAKKA YÖNETİM KURULU ÜYESİ OLARAK ÇAĞIRILSAYDI…!!
Biliyorsunuz,SANAYİ ve TEKNOLOJİ Bakanı Sayın MUSTAFA VARANK geçtiğimiz hafta FİLYOS VADİSİ PROJESİ ağırlıklı bir ÇAYCUMA ziyaretinde bulundu.
Gerçi,Sayın Bakan ÇAYCUMA MOBİLYA FUARINA GELDİ falan gibi takdim edildi bu ziyaret,ancak,ağırlık FİLYOS VADİSİ PROJESİ’NE ilişkin olduğu besbelliydi.
KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI DAVET EDİLMEDİ..
Özellikle FİLYOS VADİSİ PROJESİ hakkında “BAKKA TARAFINDAN HAZIRLANAN KİTAPÇIKTA..” çok önemli ve özellikle Karabük açısından hayati öneme haiz görüşler var/vardı..
FİLYOS ENDÜSTRİ BÖLGESİ’NDE bacalı sanayi,DEMİR/ÇELİK Sanayi’nin kurulmayacağına/kurulamayacağına ilişkin görüşler yer alıyordu,BAKKA Yönetimi’nin hazırladığı bu kitapçıkta bu görüşler yer alıyordu.
Diyelim ki,her ne kadar CUMHUR İTTİFAKI’NA dahil bir Siyasi Partiden seçilmiş olsa bile,BİR MUHALİF SİYASİ FİGÜR olarak görülen,Muhalif bir isim olarak görülen Sayın RAFET VERGİLİ,hiç değilse BAKKA YÖNETİM KURULU Üyesi olarak DAVET EDİLEBİLİRDİ..
O zaman Sayın RAFET VERGİLİ,görüşlerini anlatırdı ve büyük bir ihtimalle ÇOK/ÇOK ÖNEMLİ SANAYİ,TEKNOLOJİ Tespitlerinde bulunurdu ve bu anlamda KARABÜK FİLYOS VADİSİ PROJESİ kapsamında kazançlı çıkardı/çıkabilirdi..
Bir Bürokratın veya hiçbir şeyden haberi olmayan bir Siyasetçinin FİLYOS VADİSİ PROJESİ,FİLYOS VADİSİ ENDÜSTRİ BÖLGESİ ile ilgili,yöremizin çıkarlarını anlatıp, savunması,Sayın RAFET VERGİLİ’NİN anlatıp,savunması arasında çok/çok büyük farklılık olurdu..
Ne yazık,KARABÜK BU FIRSATI KAÇIRDI sayılır..

FİLYOS VADİSİ SERBEST BÖLGESİ’NDE KONUŞLANACAK LOJİSTİK FİRMALARI,MANŞ VE BALTIK DENİZİ İLE,ORTA AVRUPA ÜLKELERİ İLE..
Karabük FİLYOS VADİSİ PROJESİ olayını,çok geniş bir çevre de,yeterince bilmiyor ve o nedenle de “FİLYOS LİMANI’NDA KARABÜK YETERİNCE YARARLANAMAYACAK GALİBA..” falan gibi yüzeysel LAF KALABALIĞI yapıyor.
FİLYOS VADİSİ PROJESİ,ENTEGRE BİR YATIRIM..
FİLYOS LİMANI BÖLGESİ/ALANI AYRI BİR KONU..
FİLYOS VADİSİ PROJESİ ENDÜSTRİ BÖLGESİ AYRI BİR KONU..
FİLYOS VADİSİ PROJESİ SERBES BÖLGESİ APAYRI BİR KONU..
Şimdi FİLYOS VADİSİ PROJESİ içinde yer alan SERBEST BÖLGE özellikle AVRUPA ÜLKELERİNİN KOMŞU KAPISI olacaktır,Karabük’ün akıldaneleri buyursunlar SERBEST BÖLGE ile ilgilensinler..
Burada kurulacak LOJİSTİK FİRMALARI,Tuna Nehri,Sen ve Ren Nehirleri,su kanalları ile MANŞ DENİZE,BALTIK DENİZİNE ulaşacaklar.ORTA AVRUPA Ülkeleri ile ticaret yapacaklar.
FİLYOS VADİSİ PROJESİ BÖYLE PLANLANMIŞTI ZAMANINDA..
Tutturmuşlar “FİLYOS’TE ENDİŞEYE MAHAL YOK..” ne endişesiyse o..
Kim niye/neden endişeleniyorsa artık..

EVET,YİNE VE ISRARLA SÖYLÜYORUZ,ÜZERİNE BASA/BASA TEKRAR EDİYORUZ “KARDEMİR BÜYÜYOR,KARABÜK,NE YAZIK, YERİNDE SAYIYOR..”
KARDEMİR Yönetimi,Profesyonel Kadrosu,hemen hergün,BİNLERCE/ONBİNLERCE kişinin görüp okuyabileceği bir yere “KARDEMİR BÜYÜYOR KARABÜK BÜYÜYOR..” şeklinde bir slogan yazdırmış.
EVET ;KARDEMİR BÜYÜYOR,buna kimsenin itirazı yok..
Ne yazık ki “KARABÜK YERİNDE SAYIYOR,BÜYÜMÜYOR..”
KARDEMİR sürekli yeni atılımlar yapıyor,ÜRETİMİNİ ARTTIRIYOR,artan ÜRETİMİNİ ÇEŞİTLENDİRİYOR ve bu anlamda KARDEMİR mükemmel bir çizgi yakaladı götürüyor..
Peki,KARABÜK BÜYÜYOR MU,KARABÜK GELİŞİYOR MU..?
Ne yazık ki KARABÜK 2016-2017-2018 Yıllarında ki HEDEFLERİNDEN bile koptu,O YILLARDA Sayın TİMURÇİN SAYLAR,Sayın TUNCAY ÖZCAN Sayın SEDAT NAMAL Karabük’ün önüne bir HEDEF/HEDEFLER manzumesi koymuşlardı.
İNSANLAR HEYECANLA O HEDEFLERİ KONUŞUYORDU,gündem yapıyordu,umutları vardı,konulan bu hedefler gerçekleştirilebilir gibi bir amaca yöneliyordu..
BU İNSANLAR,BİR/BİR DEVRE DIŞI EDİLDİLER..!!
Karabük HEDEFLERİNİ KAYBETTİ,Karabük durağan bir yapıya girdi..
KARDEMİR BÜYÜYOR,KARABÜK,NE YAZIK YERİNDE SAYIYOR..

FUTBOLCU DEMEK YERİNE “TOPÇU DEMEYİ TERCİH EDEN..” KİFAYETSİZ MUHTERİSLERİN KARABÜKSPOR’A VEREBİLECEKLERİ NE OLUR Kİ..!!
Uzun yıllar Futbolun içinde yer aldık,bütün o yıllarda FUTBOL demeyen,bunun yerine kendisine bir futbol derinliği katacağını sanan,zavallı ve kifayetsiz muhterislerin, TOPÇU sözünü kullanmasına olan nefretimiz ayakta kaldı.
FUTBOLCU demek yerine,TOPÇU sözünü kullanarak,kendilerinde bir futbol zekası olduğunu inanan tipleri KARABÜKSPOR çevrelerinde de çokça gördük ve bunlar KARABÜKSPOR’A ne verebilirler ki..?
KARABÜKSPOR şu an tam anlamı ile SEFİLLERİ OYNUYOR galiba.
Yazık,KARABÜKSPOR’U BU HALE DÜŞÜREN,ne yazık ki KARABÜKSPOR’U batırıp/bitiren,ÇİFTLİK AĞASI edasında tavırlar sergileyen HİKMET FERİDUN TANKUT’U gözden kaçırmak,gündemden düşürmek,unutturmak için mücadele edenleri görüyor Karabük Kamuoyu.
Söylenen “YALANLARI KARABÜK KAMUOYU BİLİYOR,UNUTMADI..”
Hani açıldı mı TOPÇU TRANSFERİ..!!
YALAN RÜZGARLARI’YLA BUGÜNE KADAR GELENLER OLDU..!!

9 kişi görüş bildirdi

  1. Kanyon park

    Şehir parkı gibi6 bi kaç daha proje üretmek lazım mesala kanyon park da biterse güzel olacak ama nedense bir ilerleme yok.karabükün ortasında yılların çamlık kent parkı düzenlense hayvanat bahçesine dönüştürülse çok güzel olmaz mı bi tarafı hayvanat bahçesi bi tarafı mesire piknik alanı gibi kullansak..

  2. Kirkille Yolu

    Toki kirkille yolu yapılsın duysunlar artık kepazelik tütüyor
    Bi allahın kulu duymuyor sesi ahmet abi sen duy artık 579 daire var binlerce insan ikamet ediyor
    Yol yok iz yok geneli fakit aile oradiklerin.

  3. KARABUK

    SAYIN AHMET ABİM BUGÜNKÜ YORUMLARINI FİLYOS VADİSİ PROJESİ VE BELEDİYENİNİ YAPTIRDIĞI ŞEHİR PARKINA AYIRMIŞ,HER İKİ KONUDA DA GÜZEL TEMENNİLERDE BULUNMUŞ,ANCAK İŞİN İÇ YÜZÜ GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL,HER ŞEY GÜZEL BAŞLAR GÜZEL YAPILIR,SONRA SONRASI GELMEZ.BİR SENE SONRA ŞEHİR PARKI DÖKÜLMEYE BAŞLAR ONDAN SONRA DA KARABÜK HALKI PARKLARI HOR KULLANIYOR KIRIYOR DÖKÜYOR DİYE SÖYLENİRLER.BU YAZIYI TARİHE NOT TUTSUN DİYE YAZIYORUM, BİR SENE SONRA ŞEHİR PARKININ NE HALE GELDİĞİNİ HEP BERABER GÖRECEĞİZ KARABÜKTE,İNŞAALLAH BEN YANILMIŞ OLURUM,

  4. radar

    DAHA ÖNCE DE YAZDIM YİNE YAZIYORUM.
    FİLYOSDA ÜRETİMİNE İZİN VERİLECEK DEMİR ÇELİK TESİSLERİ KARABÜKÜN ORTA VE UZUN VADE DE BİTMESİ DEMEKTİR.

    LÜTFEN AMA LÜTFEN KARABÜKÜN MİLLETVEKİLLERİ !! O BÖLGEYE DEMİR ÇELİKL TESİSLERİ KURULMASINA İZİN VERMEYİN. İZİN VERİLMESİ , YİNELİYORUM KARABÜKÜN BİTMESİ DEMEKTİR.
    KARABÜKÜN SAHİBİ YOK HER KES BU ŞEHRİ KULLANIYOR SAHİBİ EŞRAFI YOK.
    HADDELER VE İLERİDE KARDEMİR FABRİKALRINI FİLYOSA TAŞIR KALIBIMI BASARIM TAŞIR.
    KARABÜKÜN GELECEĞİNİ GÖREN BİRİ OLARAK UYARIYORUM. KARABÜKÜ BİTİRMEYİN ARKANIZDAN BEDDUA ETTİRMEYİN.

  5. Anonim

    Sayın yazar liman kardemir ve karabuk haddecilerine muhtaç demişsiniz.Yanılıyorsunuz bence bu liman bir kurulsun bakalım liman mı kardemir ve karabük haddehanecilerine muhtaç yoksa kardemir ve karabük haddecileri bu limana muhtaç göreceğiz.Madem öyle neden bu yaygarayı koparıyor karabük’ün zengin iş adamları nasıl olsa liman bunlara muhtaç olacak öyle değil mi? ha bu arada karabukun zenginleri safranbolu da oturuyorlar ya Bayır mahalle,yeni mahalle, kayabaşı, soğuksu mahallelerinde oturanlar da filyos tarafına çaycuma tarafına göç yapar.Karabük yine 1960 lardaki gibi 40 haneli bir köy olarak kalır.

  6. Ismail

    Karabükün filyos limanından olumlu yönde etkilenmesi,şu an bile araç trafiğini kaldıramayan yolun ve demiryolu hattının şimdiden acilen yapılması şart bunu dillendirmekte şart.haydi görelim milletvekillerimizi,oda ve dernek kuruluslarimizi.

  7. Karabük göç verir ... Haddeciler, bacalı sanayi gitsin Filyos 'a hatta Kardemir bile...

    Karabük göç verir … Haddeciler, bacalı sanayi gitsin Filyos ‘a hatta Kardemir bile…
    Karabük acil başka ekonomik alanlara yelken açar… elbette
    Dumansız bacasız bu alan olmalı Eskipazar Organize olmalı hafif ürünler teknolojik sosyal bilim gibi kapılarını arazilerini açmalı yapılanmalı planlanmalı…
    Ağır sanayi için ulaşım maliyetleri ve rekabet açısından deniz taşımacılığı çok avantajlıdır. Hatta büyük ihtimal yerli otomobil bile bu bölgede eminim planlanmıştır. Yan sanayisi bacasız kısmı Karabük, Eskipazar bölgelerin de oluşacak oluşturulacaktır.
    4 yılda Karabük bu alt yapı yatırımlarını ve imkanlarını sağlarsa kısa zamanda göç vermekten kurtulup göç alır.
    *Acil Filyos ‘a giden yolu çift şerit yapılmalı
    *Çevre yolu yapılmalı
    *Acil Eskipazar ve Filyos hızlı alternatif demir yolu yolcu Taşıma Hattı planlaması (Metro)
    *Karabük Merkezi estetik düzenli şehir planlaması ve Araç çayı sosyal amaçlı düzenlenmesi cazibe hale getirilmesi.
    *Karabük şehir merkezine ikinci bir üniversite planlaması kurulması Özel Karabüklü iş adamlarından imkanı olanlarda birinin üstlenerek.
    Ankara- Karabük yüksek hızlı tren hattının yapılması.. v.b gibi ,
    Yoksa Karabük biraz uzun süre geriye gider ve belli bir nüfusda 10-15 yıl yerinde sayar..
    Karabük stk temsilcileri de geneli Karabük dışından olduklarına göre umurlarında olmaz…
    Haddeciler şirketler karına bakar ulaşım maliyetleri önemlidir.
    Karabük’e ucuz işçi , çevre ve hava kirliliği bakımından bu zamana kadar faydalandıkları için belki teşekkür eder sonra helallik ister mutlaka giderler…

  8. Filyos da illaki sanayiden araziye gerek yok her yerden alabilirsin... Hele bir açılsın neler oluyor... Türkiye'nin ve Dünyanın her yerinden göç olur, Yatırımcı gelir...

    Filyos da illaki sanayiden araziye gerek yok her yerden alabilirsin… Hele bir açılsın neler oluyor… Türkiye’nin ve Dünyanın her yerinden göç olur, Yatırımcı gelir…
    Karabük bundan ilk etap da Eskipazar Organize olarak yararlanır o da oradan ikinci alternatif Karayolu ve demir yolu yapılırsa 2-3 misli daha gelişir…
    Yani burada küresel güçte yatırımcılar yabancı yerli büyük olur..
    O yüzden pek haddeci falan bakmazlar O bölgeden haddeciler özel arazi alıp kursunlar bir an önce haddeleri, zaten Bartın da ve diğer limana yakın yerlerde faaliyet yapan yeni kuran var.

  9. Kardemir Fırın ve Bacalarından Çıkardığı ısıları elektrik enerjiye çevrilemez mi ?

    Bazı fabrikalar bacalardan atılan atık ısı, kurulan yeni kazanlarla buhar enerjisine, buhar enerjisi de buhar türbini vasıtasıyla elektrik enerjisine çevriliyor.
    Kardemir üniversite ile işbirliği yaparak bu konuda yatırım yaparak bu ısıları boşa salı vermemesi lazım…
    Yatırım planları ar-ge çalışmaları var dır mutlaka. Belkide yapmışlardır.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

23 Nisan tatili için “Enuygun” gezi rotaları

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.04.2024 08:00
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Enuygun.com, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda gidilebilecek yurt içi gezi rotalarını derledi.

Şirketten yapılan açıklamada, 23 Nisan resmi tatili salı gününe denk geldiği için çalışanların pazartesi günü ek izin alarak toplamda 4 günlük tatil planı yapabilmeleri önerildi.

Verilere göre 15 Nisan haftası itibarıyla tatil dönemine denk gelen uçak bileti satışları bir önceki haftaya göre yaklaşık 3 kat arttı.

23 Nisan tatili için en çok uçak bileti alınan yurt içi iller sırasıyla İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara iken yurt dışında ise Kıbrıs, Dubai, Podgoritsa, Bakü, Amsterdam ve Budapeşte oldu.

Enuygun, 4 günlük tatil için Amasra, İğneada, Sapanca, Ayvalık ve Olimpos'u tatil rotasına ekledi.

Amasra'da Gürcüoluk Mağarası, Göldere Şelalesi, Ağlayan Ağaç gibi doğa harikalarının yanı sıra antik dönemlerden kalma Direkli Kaya, Kuş Kayası Yol Anıtı gibi kalıntılar gezilebilir. Daha sonra Amasra Kalesi ve Amasra Feneri ziyaret edilebilir.

Kırklareli'nin 22 kilometrelik sahil beldesi olan İğneada'da longoz ormanları görülebilir. Pek çok kamp alanının bulunduğu İğneada'da Fransız Feneri, Dupnisa Mağarası görülmesi gereken yerler arasında.

Ayrıca Mert Gölü'nde kano kullanılabilir. İstanbul'dan İğneada'ya gitmek için ENUYGUN24 koduyla 3 bin TL'ye varan indirimle araç kiralanabiliyor.

Kuş cıvıltılarının insanları karşıladığı Sapanca'da 5 yıldızlı otel, bungalov evler ya da kamp alanında kalmak tercih edilebilir. Enuygun'un önerileri arasında Sapanca Gölü ve çevresi bulunurken, Maşukiye, Kartepe, Kırkpınar, Rüstempaşa Camii ve Rahime Sultan Camii yer aldı.

Bir diğer rota ise Ayvalık olarak belirlendi.

Plajları, tarihi, kültürü, mimarisi ve eski sokakları ile orijinalliğini koruyan çarşısı Ayvalık'ta Cunda Adası, Ayvalık ve Edremit körfezi manzaralarını doyasıya izlenebilir. OTEL2024 koduyla otel rezervasyonuna Enuygun üzerinden 8 bin TL'ye varan indirim sağlanıyor.

Enuygun'un son rotasında Olimpos bulunuyor. Beydağları-Olympos Milli Parkı içinde yer alan dünyaca ünlü Olimpos'ta bir yandan antik kent kalıntıları gezilirken, ateşi hiç sönmeyen Yanartaş ziyaret edilebilir.