Her Telden (23 Temmuz 2020)

Her Telden (23 Temmuz 2020)

Yayın: 23.07.2020 16:02
Paylaş:
A+ A-

BASIN İLAN KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ “YEREL BASINA ÇOK CİDDİ DESTEKLER VERMENİN..” ÇALIŞMALARINI YAPIYOR VE ANKARA ŞUBE..
Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü YEREL BASINA çok ciddi destekler vermenin çalışmalarını yapıyor ve geçtiğimiz gün,Karabük Yazılı Basını ile tanışarak,sorunları birlikte ele almak üzere Basın İlan Kurumu Ankara Şube Müdürü Sayın MURAT YÜREKLİ ve Yardımcısı Sayın BUĞRA ATILGAN geldiler.
KARABÜK VALİLİĞİ Toplantı Salonunda Karabük YEREL GAZETE Temsilcileri ile bir toplantı yaptılar ve Basın İlan Kurulu Genel Müdürlüğü tarafından YEREL BASINI GÜÇLENDİRME çalışmalarına ilişkin,YEREL BASINDAN istenilen konulara ilişkin bilgiler verdiler.
SORUNLAR KARŞILIKLI OLARAK ELE ALINDI..
Basın İlan Kurumu,özellikle İCRA İLANLARININ Yerel Gazetelerde yayınlanması noktasında hayli önemli çalışmalar yapıyor,ayrıca ANONİM ŞİRKET,VAKIF gibi Kurum ve Kuruluş Genel Kurul ilanlarının YEREL BASINDA yayınlanması üzerinde çalışmalar yapıyor.
İMKB’DE İşlem gören Anonim Şirket alım/satım ilanlarının,doğrudan temin ilan limitlerinin yükseltilerek Yerel Gazetelerde yayınlanmasının temini noktasında önemli gelişmeler kaydedilmek üzere.
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Sayın RIDVAN DURAN,Anadolu Basınına katkı,Yerel Basını güçlendirme noktasında önemli çalışmaların içinde ve Ankara Şube Müdürü Sayın MURAT YÜREKLİ,Müdür Yardımcısı Sayın BUĞRA ATILGAN Gazete Sahiplerine uzun/uzun bilgiler verdiler.
Hükümet, Basın İlan Kurumu kanalı ile YEREL BASINA destek veriyor
Çok/çok güzel çalışmalar yapılıyor..

KARAYOLLARI, KARDEMİR GİRİŞİNDEN BAŞLAYAN “ÇEVRE YOLU İHALESİNİ YAPTI ,DİLERİZ İŞ SÜRATLE BİTER/BİTİRİLİR..” KARABÜK RAHATLAR
Karayolları Genel Müdürlüğü,KARABÜK/SAFRANBOLU Karayolunun KARDEMİR girişinden başlayacak bir ŞEHİR İÇİ YOLUNUN İhalesini 20 Temmuz günü itibarı ile yaptı..
TEKLİFLER DEĞERLENDİRİLİYOR..
Şimdi,İhale Şartnamesinde yer alan termin programının zamanında bitirilmesi için,Karabük Siyasetinin hayli duyarlı davranması zamanıdır elbet.
Sarkmalara,gecikmelere uğranmaması için çaba göstermek gerek.
Bakın ALDEĞİRMEN BARAJI İhale edildi,şu an itibarı ile ihalenin büyük ölçü de tamamlanmış olması gerek,ancak,ne yazık ki yüzde 25-30 lar civarında seyrediyor.
Bu arada ŞEHİR GEÇİŞİNİ KARAYOLLARI yapınca,KARABÜK BELEDİYESİ DE hayli rahatlamıştır elbet,zira,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ Yerel Seçimler esnasında KESİNTİSİZ KARAYOLU sözü vermişti,artık böyle bir yatırıma ihtiyaç kalmayacak demektir.
20 Temmuz günü ihalenin yapılmış olması gerekti..
Şu an verilen teklifler değerlendiriliyordur mutlaka.

KASIM AYINDA YAPILACAK OLAN “KARDEMİR SEÇİMLİ VE BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYESİ SEÇİMLERİ..” YÖNETİM KURULU MAAŞLARI
Biliyorsunuz KARDEMİR SEÇİMLİ ve BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU Üyelikleri,önümüzde ki KASIM AYI Genel Kurulu ile belirlenecek,bu nokta da A-B-D Hisse gruplarından SEÇİM ile gelecek olanlar hemen/hemen belli..
Bir tereddüt “BİZ BU DÖNEM GÖREV ALMAK İSTEMİYORUZ.ÇOK İFTİRALARA, HAKSIZ SUÇLAMALARA,YERSİZ İSNATLARA HEDEF OLDUK.BU DEFA YÖNETİME GİRMEK İSTEMİYORUZ..” diyerek,kenarda kalmak isteyen bir ,hakim hissedar, kesim olur mu noktasında.
Eğer olursa,bir grup için yeni isimler düşünülebilir.
Eğer böyle bir gelişme olmazsa A-B-D Grubundan seçilecekler belli.
Önemli olan BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU Üyeliklerine kimlerin seçileceği ve olayın tam da bu noktasında, KARDEMİR YÖNETİM KURULU Üyesi olanların maaş ve ekonomik hakları,hemen herkese çok cazip geliyor.
Bir KARDEMİR Yönetim Kurulu Üyesinin eline, BAĞLI KURULUŞLARIN Yönetiminde de görev aldıklarında,aylık 60-70 bir lira civarında bir para geçtiği ileri sürülüyor ve “BU RAKAM BİRÇOK KİŞİYE CAZİP GELEBİLİR..” gibi değerlendirmeler yapılıyor.
Buna karşı GENEL KURULA bir önerge verilerek,YÖNETİM KURULU maaşlarının “GENEL KURUL KARARI İLE İNDİRİLMESİ,PRENSİP OLARAK,BİR İSMİN HEM KARDEMİR’DE, HEM BAĞLI ŞİRKET YÖNETİMLERİNDE GÖREV ALMAMASI..” isteneceği yolunda duyumlar alıyoruz.
Böyle bir gelişme olur mu,böyle bir önerge kabul görür mü,edilir mi..?
Kasım ayında ki Genel Kurul da bunları hep birlikte göreceğiz demektir..

KARDEMİR “KASIM AYI GENEL KURULU İLE YENİ YÖNETİM YAPILANMASINI TAMAMLAYACAK..” VE ÖNÜNDE Kİ CİDDİ HEDEFLERE BAKACAK..
KARDEMİR Kasım ayı içerisinde yapacağı Genel Kurul ile YENİ BİR YÖNETİM YAPILANMASINA girecek ve daha sonra da,çok önemli bir dizi gelişmenin üstesinden gelmeye gayret edecek.
Öncelikle EKONOMİK OLARAK ciddi bir performans yakalamanın yollarını araştıracak,bu nokta da Genel Müdür Sayın HÜSEYİN SOYKAN’IN bu görevden ayrılması ile boşalan Genel Müdürlüğe kim gelecek sorusu var.
Yine,Sayın HÜSEYİN SOYKAN’IN Genel Müdürlük görevinden ayrılmadan önce,ortaya koyduğu “DÜNYANIN EN ÖNEMLİ 100 ÜRETİCİ FİRMASI İÇİNE GİRMEK..” hedefi var ki,bu hedefi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MUSTAFA YOLBULAN’DA deklare etti biliyorsunuz.
2020 İlk çeyreği zarar ile kapandı,ikinci çeyrek ne olur,daha sonrasını nasıl kapatır KARDEMİR ve bu arada “ÜRETİM AŞAMASINDA FİRELERİN ÇOK FAZLA OLMASINDAN..” dolayı yakınmalar azaltılabilecek mi..?
Ve ;EN ÖNEMLİSİ 1 OCAK GÜNÜ BAŞLAYACAK OLAN SÖZLEŞME..
Yeni Yönetim yapılanmasının önemi çok büyük anlayacağınız..

ŞU AN “ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI’NIN KAÇ ÜYESİ..”,BU SENDİKANIN KURULUŞUNDAN BU YANA GEÇİRDİĞİ EVRELERİ,MÜCADELELERİ BİLİR ACABA
Geçtiğimiz gün önemsediğimiz bir Kardeşimizle sohbet ediyorduk,1 OCAK 2021 Tarihinde başlayacak olan KARDEMİR/ÖZÇELİK-İŞ Sendikası arasında ki TOPLU İŞ Sözleşmesinden söz açıldı.
O Kardeşimiz “GEÇMİŞİNİ BİLMEYEN-GELECEĞİNİ KURAMAZ..” diyerek “ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI’NIN KAÇ ÜYESİ,BU SENDİKANIN KURULUŞU VE BUGÜNE KADAR GEÇİRDİĞİ EVRELERİ,MÜCADELELERİ BİLİR Kİ..? “ diye sordu..
Genel Başkan Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve Genel Başkan Yardımcıları “BU KONUDA ÖZEL BİR ÇALIŞMA YAPMALI..” dedi,işte o zaman Üyenin AİDİYET DUYGULARI çok artar,Genel Başkan ve Genel Yönetim Kurulu kararlarına uyum o kadar yükselir,artar gibi görüşler dile getirdi..
ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI NE GÜNLERDEN GEÇTİ DEĞİL Mİ..?
Üyelerin bunları bilmek en doğal haklarıdır elbet..

BİLİYORSUNUZ,ESKİPAZAR “DÖKME DOĞALGAZ KULLANIYOR” YENİCE İLÇESİNE DOĞALGAZ SÖZÜ VERİLDİ,CHP EFLANİ İLÇE BAŞKANI “BİZE DE”
Biliyorsunuz ESKİPAZAR İlçesi DÖKME DOĞALGAZ kullanıyor,bazı çevreler dökme doğalgaz fiyatlarının,normalinden biraz pahalı olduğunu söylüyorlar,ancak,İlçe sakinlerinden bu yönlü bir yakınma,bir şikayet duymadık doğrusu.
YENİCE İLÇESİNE gerek GENEL Seçimler sırasında,gerekse YEREL Seçimler sırasında “DOĞALGAZ GETİRİLECEK SÖZÜ..” verildi ve şu ana kadar bu söz ne yazık ki tutulmadı.
YENİCE Eski Belediye Başkanlarından ve YENİCE PLATFORMU Üyesi/sözcüsü,artık bu nokta da ne sıfat yüklerseniz yükleyin,Sayın MUSTAFA AKAY bu konuya eğilerek “DOĞALGAZ BİZİMDE HAKKIMIZ..” grubunu kurdu.
YENİCE PLATFORMU ile eşgüdüm halinde çalışıyorlar..
Bu arada CHP EFLANİ İlçe Başkanı Sayın AHMET AYTAÇ,Parti adına çıkarttıkları Gazete ve Sosyal Paylaşım siteleri vasıtası ile “EFLANİ’YE DÖKME DOĞALGAZ VERİLMELİDİR..” yolunda bir talebi dile getirdi..
Sayın AHMET AYTAÇ’IN bu talebi kısa süre içinde,çok geniş bir vatandaş kitlesi tarafından benimsendi ve “EFLANİ’YE DOĞALGAZIN VERİLMESİ İÇİN..” kitlesel bir destek geldi..
ESKİPAZAR,DÖKME DOĞALGAZ KULLANIYOR..
YENİCE,kendisine verilen DOĞALGAZ SÖZÜNÜN TUTULMASINI İSTİYOR..
EFLANİ yaşayanları da DÖKME DOĞALGAZ bize de verilsin istiyor..
Olayın kısa özeti bu..

SAĞLIK BAKANLIĞI BAŞTA,TSE ve DİĞER İLGİLİ BİRİMLER “COVİD-19 İLE YAPILAN MÜCADELEYİ KUTLAYARAK..” KARDEMİR’E ÜRETİM BELGESİ..
Mart ayının ilk haftasından bu yana,koronavirüs veya covid-19 salgını nedeni ile,Karabük Özelinde,en ciddi önlemleri KARDEMİR’İN aldığını sık /sık yazıyor belirtiyoruz.
KARDEMİR GERÇEKTEN MÜTHİŞ ÖNLEMLER ALDI..
Düşünün, 6 bini aşkın insan aynı yerde,aynı tezgahların başında çalışıyor,covid/19 gibi bulaşma riski çok fazla bir salgın noktasında,ne denli bir tehlikeli durum.
KARDEMİR İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcılığından başlayan bir zincir ile,öylesine sıkı,öylesine geçerli önlemler aldı ki,hem KARDEMİR bu süreci çok/çok hafif,hatta “HİÇ DENİLECEK..” ölçü de atlattı,hem de KARABÜK’Ü BÜYÜK BİR FELAKETİN eşiğinden çekip aldı..
Şimdi,SAĞLIK Bakanlığı başta olmak üzere,gerek TSE ve gerekse,direkt veya dolaylı biçimde bu konuları bilen,izleyen,görevi olan bütün ilgili birimler KARDEMİR’İN bu çabalarını takdirle karşıladıklarını açık/seçik beyan ediyorlar.
Bu manada TSE Covid-19 Güvenli Üretim belgesi verdi.
SAĞLIK Bakanlığı KARDEMİR’İ taltif etti.
Şu süreçte KARDEMİR gerçekten müthiş önlemler aldı/almayı sürdürüyor.

KARABÜK’E,YEPYENİ ŞIKIR/ŞIKIR BİR VİLAYET KONAĞI ŞART,MEVCUT ESKİ BELEDİYE BİNASI’NIN ISITMA/SOĞUTMA BAŞTA SORUNLARI BÜYÜK
Sözlerimizi ciddiye alın,yabana atmayın..
KARABÜK’E YEPYENİ,KARABÜK’E ŞIKIR/ŞIKIR BİR VİLAYET KONAĞI ŞART.
Biliyorsunuz Yeşil Mahallede ki KARABÜK VALİLİĞİ,Karabük Belediyesi için yapılmıştı,YILLARCA KULLANILMADI ve Karabük Valiliği kullanımı için TAMİRAT/TADİLAT/ONARIM için,hemen/hemen yapımı için harcanan para kadar,PARA HARCANDI..
Peki KULLANIŞLI MI..?
Geçtiğimiz gün BASIN İLAN KURUMU,Ankara Şube Müdürü Sayın MURAT YÜREKLİ ve Müdür Yardımcısı Sayın BUĞRA ATILGAN Karabük’e geldiler,Gazete Sahipleri ile bir toplantı yapıldı,toplantı odasının klimaları yeterli değildi ve vantilatör kullanımına gidildi.
YAZIN SOĞUTMA DERDİ,KIŞIN ISITMA DERDİ,BİNA TABANININ durumu.
GÜNEŞ ALMAYAN ODALAR,dert çok fazla anlayacağınız.
YENİŞEHİR ATATÜRK ANITI’NIN olduğu alana KARABÜK VALİLİK KONAĞI projeleri çizdirildi,raflarda duruyor ve bu arada ATATÜRK ANITI’NIN olduğu yerler ise bakımsızlıktan KİMLERE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR,gidin görün.
KARABÜK’ÜN EN BÜYÜK SORUNU VİLAYET KONAĞI denilse yeridir.

PİYASALARI ÇOK İYİ İZLEYEN,BİRÇOK TÜCCAR/TİCARET ERBABI “ÖZELLİKLE DEMİR VE AKARYAKIT PİYASALARINDA NAYLON/PERLON..” OLAYI
Piyasaları çok/çok yakından izleyen,bilen birçok tüccar,ticaret erbabı DEMİR ve AKARYAKIT PİYASALARINDAN naylon/perlon olayı çok fazla,bu durumu,aynı sektörde iş yapanlar çok/çok iyi bilirler,gibi ifadeler kullanıyorlar.
Hatta DEVLETİN İLGİLİ BİRİMLERİ DE,en azından bunu GÖRÜYORDUR,diyenlere bile rastlamak mümkün,gerçekten böyle midir,yoksa bu bir tevatür görüş müdür..?
Böyle diyenlerin sayısı oldukça fazla.
DEMİR ve AKARYAKITTA naylon/perlon orana hayli fazlaymış.
Hatırlayanlar vardır,geçtiğimiz süreçlerde ve özellikle demir piyasalarında ki naylon/perlon olayını hayli gündem yapmıştık,bundan dolayı Ankara çevrelerinde birçok temasların gerçekleştirildiğini de hatırlayanlar vardır.
Ne oldu..?
Bir sonuç çıktı mı..?
Bu naylon/perlon işi,ticaretini düzgün yapan,işlerini dürüstçe,kazandığının vergisini veren,beyan edenler için gerçek bir handikap,gerçek bir HAKSIZ REKABET elbet..
Ve,bu haksız rekabet dürüstleri,düzgün çalışanları zarara uğratıyor elbet..
Keşke,herkes işini doğru/düzgün yürütse değil mi..?

24 kişi görüş bildirdi

  1. Gönderen

    Soğuksu’daki 11 katlı bina vilayet binası olarak değerlendirilsin. Anıtın olduğu yer olduğu gibi bırakılsın. Bakımsızsa bakımı yapılsın. Bir yer bakımsız diye illa betona mı boğulması gerekiyor? Sayın yazar betonu çok seviyor anlaşılan. Eski fidanlık için de bakımsız, yılan çıyan yuvası oldu diye betonlaşması için tekliflerde bulundu ama belediye orayı bahçe yaptı…..

  2. Teşkilatı Komedya

    Bugün bir internet sitesinde il başkanı diyorki üstüme karabük milliyetçisi tanımam. Yahu sen milleti aptalmi zannediyon. Senin devrinde karabük çocuklarının görmediği zulum, şirkette dönmeyen firildak kalmadı.Dallastan beter, aşk gemisi kivaminda biyer oldu. Malatyalinin biri tüm teşkilâtınızı parmağında oynattı. Neyin karşılığı sustunuz? Malum. Yine susunuz, böyle komik açıklama yapmaktansa susunuz.

  3. BEKİR

    Ahmet abi yazdıklarınızdan anladığıma göre birkaç yorum yapayım.1.GÜLEÇLERIN olmadığı bir Kardemir yönetimi bir maçın hakemsiz oynanması gibi olur ki bunu Yolbulanlarda istemez.
    2.Yonetim kurulundaki huzur haklarinın düşürülmesi ile ilgili bir çalısmada Baģımsizlar kesinlikle Yolbulanlari ikna eder.
    3.Üretimdeki firelerde bir sey yapamazlar.ürerimde kontrol SAğİT,AYYAŞ,Ö.HAN üzerinde MATILDEN İ.T güdümünde gidiyor.ve her türlü firelerini gizliyorlar.
    4.sendika da aonradangören şube başkani isemiri satan yunus balığı ve R hakyer oldugu surece bir şey beklemiyorum.Saydigim kisiler mutlu azınlik.Sonradangören kardemire kizi dahil herkesi soktu R hakyer 40.evini aldi.yunus baliğini anlatmaya gerek yok.

  4. Cem

    Sana katılıyorum Bekir bey.Biz küçükken aksama kadar mac yapardik.Bizim maçlarimizin tek sahibi meşin futbol topunun sahibiydi.O ne derse o olurdu. Aksi birsey oldugunda top benim der topu alır va maç biterdi.Şu an topun sahibi bağımsizlar.topu aldım derse Mustafa Yolbulanın baskanlgi biter.çözüm belli o da topu ve sahibini değistirmek.Bunu da ancak o topun oynandıgı sahanın sahipleri karar verebilir.Indirin huzur haklarini asgari ücrete.Bağımsîzlarin kardemire eleman almama şartı koşun.Bir dakika burda durmazlar.kısa vade menfaat uzun vade zarara neden olur.Ben bunu cahil kafamla görürken siz neden goremiyorsunuz?Malatyanın bir nahiyesine burdan neden para gönderilmesine izin veriyorsunuz?Mürekkep yalayan sizsiniz gerçegi gören neden biz oluyoruz?Ak parti il başkani bile 10 bin lira avukatlık icin bağımsizla birlikte ankaraya gidip birlikteyiz demedi mi?Karabük ucuz bir kent değil beyler.

  5. BEKİR

    27 Temmuzda genel kurul var ama genel kurulun en staratejik genel müdür yardımcısi izinde.Bu Kardemir tarihinde ilk kez oluyor.bence Şen kal ,SELVİ BOYLUM AL YAZMALIM filmine taktmıs olmalı ki izin aldı.Ama unuttugu bir sey var o gitse de film vizyondan inmez Ki.matina devam ediyor.Senkal acaba rapor hazırlayanlara filmden sonra talimat vermede sorun mu yaşamaya basladi.şabanı bile yedi raporla.Vebal öduyor galiba.

  6. Cavit 18

    Arkadaş bu malatyalı nasıl bi adamsa, sade il başkanını değil şehrin vekilini bile parmağında oynatıyor. Hadi başkan oturduğu yerden aldığı vekalet parasına bu güzellemeleri yapıyor diyelim, vekile nooluyo. Şehir kimlere kaldı yarabbim. Tapusunu verin adamada kurtulun.

  7. Karo

    Bekir, karışmayın kardeşim insanların özel hayatına. Kanunsuz bir şey yoksa kime ne kişilerin özel hayatından.

  8. Harbi

    Sayın milletvekilimiz mecliste ömer faruk öze teşekkur konuşmasi yapmis.Kardemiri Kardemir yapan onu vekil yapan biz çalışanları,Yolbulanları,Güleçleri degil elin Malatyalısını kürsüde övmüş.ö.f.ö gider siz kalırsınız vekilim.Tarih bunları yazar.Biz Zonguldak iline bağlıyken vekillerimiz inanin daha faal daha Karabüklüydü.Hata bizde malesef.

  9. BEKİR

    Karo kardeş kimin özel hayatını yazmışım ben ki karışmayın insanlarin özel hayatına diye yazıyorsun.sen galiba insanların özel hayatını biliyorsun ki böyle yorum yazıyorsun.bizim derdimiz Kardemir.isteyen istedigi yasal ahlaksizlığı yapsin bize ne ki.Değil mi?Flm çeksin,rapor tuttursun,ayak oyunlari yapsin.Nasıl olsa kanunsuz değil.

  10. Karabükün Malatyalısı

    Karabükün malatyalısı adam bir o yanda bir bu yanda durdu Karabüklüleri birbirine kattı maaşlar altına arabalar uçak biletleri bir el yağda bir el balda elin malatyalısına destan yazmak Ovacukluda helal valla be helal.Meyer neler yapmışlarda bizim haberimiz olmamış 3 milyon tonada onnar çıkarmışlar Amcaya yazık Kamil babaya yazık boşana ömür tüketmişler demek.

  11. KARABUK

    SAYIN AHMET ABİ BUGÜNKÜ YORUMLARINDA YİNE SAYIN BAŞKAN RAFET VERGİLİYİ ÖVMÜŞSÜN BİR KEREDE YAPTIĞI YANLIŞ İŞLER VE YAPMADIĞI PROJELER İÇİN ELEŞTİRİ YAZSANA,YAZINDA BELİRTTİĞİN GİBİ KARDEMİR KAVŞAĞININ İHALEYE ÇIKILDIĞINI, BELEDİYE BAŞKANININDA PALAVRADAN İBARET OLAN KESİNTiSİZ KARAYOLU PROJESİ İLE İLGİLİ YATIRIMA İHTİYAÇ KALMAYACAK DİYE YAZMIŞSINIZ.SAYIN BAŞKAN ZATEN BU PROJEYİ GERÇEKLEŞTİREMEYECEKTİ,KARAYOLLARINDAN İZİN ALAMADIK DİYECEKTİ,SAYIN BAŞKANIN BU PROJENİN YERİNE BOZUK VE ÇOK KÖTÜ DURUMDA OLAN KARABÜKÜN TÜM YOLLARINI YENİDEN KARAYOLLARININ YAPTIĞI GİBİ KALİTELİ ASFALT YAPMASI GEREKİR,ÇÜNKÜ KARABÜKÜN MAHALLERİ DE DAHİL YOLLAR DELİK DEŞİK,TÜMSEK,ÇUKUR REZİL VAZİYETTE,KARABÜKÜN SÜRÜCÜLERİ DAHİL KARABÜK DIŞINDAN GELENLERDE AÇIKÇA YOLLARIN ÇOK KÖTÜ OLDUĞUNU DİLE GETİRMEKTELER.SAYIN BAŞKAN SEÇİM DÖNEMİNDE VAAT ETTİĞİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ, DEVLET DEMİR YOLLARININ ŞEHİR DIŞINA ÇIKARLIMASI VE İSTASYON BÖLGESİNİN ŞEHİRE KAZANDIRILMASI İÇİN ANLAŞTIKLARINI PROTOKOL İMZALADIKLARINI AÇIK AÇIK BEYAN ETMİŞTİ,HEPSİ YALAN OLDU.VALİLİK BİNASI YIKILDI YERİNE YAPILACAK ÇELİK CAMİİ HAYAL OLDU,SAYIN BAŞKAN BUNDAN BİR SENE ÖNCE KARABÜKTE TEMİZLİK KAMPANYASI BAŞLATMIŞTI NE OLDUTAKİBİNİ YAPAN BASIN VARMI YOK TABİİ,ŞEHİR MERKEZİ,HÜRRİYET CADDESİ, CUMA PAZARI DAHİL HER YERİ B..K GETİRİYOR.HER ŞEYİ BAŞKANA BAĞLAMAMK LAZIM BAŞKAN YARDIMCILARI VE MÜDÜRLER NE İŞ YAPAR KARABÜKTE HİÇ GEZMİYORLARMI VATANDAŞLA KONUŞMUYORLARMI Bİ SORMAK LAZIM.

  12. Kayısı

    Bence diğer milletvekili de konusma yapsın.Hatta meclise malatyalı ö.f.ö nün meydana heykeli yapılsın diye önerge versinler.Ö.F.Ö bir kağıda metni yazmıs sayın vekilimiz yazılan kagıda bile çalısmamis.kürsüde heceleyerek okudu.Diğer vekilimizin eline de bir kağıt tutuştursun oda okusun.Karabüklum de seyretsin.

  13. Netçi neler yazdıydı

    Malatyalıyla ilgili netçiler neler yazdıydı şindide vekil teşekkür ediyo noluyo arkadaş kim haklı netçilermi haklı kaysıcılarmı haklı ovacuklumu hakla kafamız garıştı Rahmetli mutulla amca mezarında dönüyodur şindi Kamil baba hakkını helal etsin meyer Kardemiri bunnar kurtarmış bunnar 3 milyona çıkarmış.Adam demiri bilmezdi şindi allameyi cihan olmuş böyle iki gonuşma daha yapında AK partiyi iyicene bitirin

  14. Diyanet

    Niyazi Hoca diğerine benzemez, omurgalı adamdır. Ona böyle eline tutusturulmuş metni okutturamazsiniz.

  15. Vatandaş

    Öföyü methedecem diye şanlı mecliste devletin milletin zamanını boşa harcayan vekil, bu şehre yakışmıyorsun.

  16. Adamların güvenlikçisi

    Güleçlerin güvenlikçisi bile dedikodusu yapıldı böyle büyük ayıp olurmu ya.Neymiş hammaddeye bilmem ne karıştırıyolarmışta bilmem neymişti iyide Kardemir bunların analizini yapmadanmı alıyo.Bu kadar ayıplar yapıldı hiçbi allahın kuluda ya bu Kamil babanın Kardemire Mutulla amcayla birlik çok emeyi geçti demedi (Ahmet abi seni ayrı tutuyom) neymiş güvenlikçi parasını Kardemiş ödüyomuşta kiracıları olan firmanın cevheri öyleymişte falanmışta fişmanmışta.Peki sövenlerin bariyerleri kıranların Mutullah amcanın kapısının önüne s.canların çocuklarını Kardemire hemde rütbeli olarak alanlar kimler Kamil beyin benzinliyini yakmaya evine molotof kokteyli atmaya çalışanlar kimler çocukları nerde çalışıyo damatlar gelinler çocuklar cennetini kim yarattı.Ayıp ayıp çok ayıp

  17. O iş cambaza bak cambazaydı

    Arkadaşım o iş cambaza bak cambazaydı kara malzemelerden götürülenlerin görülmemesi için karabük gibi ufku dar bi memleketin önünü atılan ucuz dedikoduydu sen esas karalardan götürülenlere bak doğru eyilir amma kırılmaz işin sonuna hayır Güleçleri hakkaten hırpalattırdılar bomboş şeylerle hırpalattırdılar bilhassa Kamil bey Kardemirin yaşayan hafızasıdır eyer girmezse ben yoğum derse iş iyiye gitmez bide Karabük milletvekili bağımsızların methiyesini yapmış ya helal olsun ayıptır günahtır nasıl bunlar söylenir ya

  18. Cumhur İttifakı

    Neden en silik sönük vekiller bizim vilayetten çıkıyor. Baksana başka şehirlerin eskimiş, çaptan düşmüş, kulliyeden surulmus-ne halt ettiyse artik- vekilleri gelip bu şehirde lale devri yaşıyor, oyun kuruyor bizimkilerde bırak seyretmeyi alkış tutuyor. Hazminiza sağlık beyler.

  19. Kamu Vicdanı

    Benim anlamadigim, genel müdür tazminatla gittiyse suçu yok demektir. O zaman düzmece rapor hazırlayan abandonez istifa etmeli pötürgeli börülce adamdan özür dilemelidir. Yok eğer rapordakiler doğruysa kuzenlere ayakçılık yapan bu şarlatana tazminat verenler vatandaşa hesap vermelidir.

  20. Deveye sormuşlar ya

    Deveye sormuşlar da nerem doğruki demiş Kardemir şu an öyle tren tekeri yapılıyomuş satılıyomuşmu raylar satışamı hurdalığamı burası öteki işlerin dallası oldu birbirini çekemeyenleri bağımsız yere yakın barmagında oynatıyo.

  21. Cümle

    Cumhur vekilimizin eline tutuşturulan metindeki kelimeleri üsenmedim saydım.
    135 kelime okumuş.
    72 kelimesini ÖFÖ ve ekibi için kullanmış.
    Kelimelerinin nerdeyse üçte biri VE kelimesi.
    Konuşmanın sonucu kısaca şu
    ÖFÖ 3 KARABÜKLÜLER 0
    Ey Allahım nerden nereye geldik.Rahmetli Necmettin Şeyhoğlu,Ömer Barutçu,Şinasi Altınerden geldiğimiz yerlere bakın.

  22. Cümle arkadaş eksik olmuş

    İlhami yılmaza, şinasi altınere, hasan bilire ,ali öğütene, mehmet ceylana, burhanettin uysala,osman kaveciye öyle bir konuşma yaptırabilirmisiniz peki Mehmet Ali Şahin o konuşmayı duymamışmıdır duyduysa ne dediki heralde afferim cumhur çok veciz çok gözel bir konuşma dememiştir heralde.Ondan önce Hüseyin Avni Aksoyda TBMM konuşmuş bağımsızları üstü kapalı eleştirmiş Cumhur bey adamlara methiyeler düzmüş.Yazık ya yazık

  23. Şehre Küstü

    Bu şehrin sahibi yok, yiyicisiyle satanı çok.

  24. Çırak06

    Şehri düşünen yok eskidenmiş eskilermiş Karabük ve fabrika sevdalıları. Şimdi yiyiciler doldu hep dışarıdan gelenler. Buralı olmayan insan biraz çalışıp gidiyor cep dolunca arkaya bile bakmıyor. O cebini doldurması da dolduruyorlar. Genel müdürün para verilip gönderildiği söyleniyor. Bu ne tezatlık. İşçinin mühendisin parasından kesiyon hakkını vermiyon ama elin zarara uğramış bir müdüre tonlarca para verşyon. Neler oluyor Kardemir de. Nasıl işler dönüyor. Yazık yazık

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sakarya, Zonguldak ve Kocaeli’de balıkçılar, av yasağının başlamasıyla limanlara demirledi

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

SAKARYA/ZONGULDAK/KOCAELİ (AA) – Endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini (gırgır ve trol) kapsayan av yasağının başlamasıyla Sakarya, Zonguldak ve Kocaeli'de kıyıya çekilen balıkçılar, teknelerin bakımı ve ağların onarımı için kolları sıvadı.

Sakarya'nın Karadeniz'e açılan kapısı Karasu ilçesinde teknelerini kıyıya yanaştıran balıkçılar, 1 Eylül'de yeniden “vira bismillah” demek için her sene yapılan onarım işlerine başladı.

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atilla Bıçakcı, AA muhabirine, balıkçıların kötü bir sezon geçirdiğini ve umduğunu bulamadığını söyledi.

Sezonun palamutla başladığını ancak umdukları kadar avlanamadıklarını anlatan Bıçakcı, kış balıkçılığından da suyun geç soğuması nedeniyle istifade edemediklerinden bahsetti.

Bıçakcı, midye teknelerinin ise her gün 10 ton civarında midye avladığını aktararak, “Onlar için kayıp söz konusu olmadı. Ortasu teknelerimiz vardı iki üç tane. Onlar da zaman zaman hamsi avına gittiler. Birkaç sefer hamsi aldılar. Onun dışında bu seneyi kayıplarla atlattık. Umduğumuz gibi bir sezon geçirmedik.” değerlendirmesinde bulundu.

Tekneler ile ağların bakımının yapılması gerektiğine değinen Bıçakcı, “Ağlarımızı da elden geçireceğiz. Önümüzdeki sezona hazırlıklarımızı tamamlayacağız. Geçen sezon umduğumuzdan fazla palamut çıktı. Bu sene hiç olmadı. Tahmin ediyorum, önümüzdeki sene yine palamutta patlama yaşayacağız.” diye konuştu.

İlçede 18 yıldır balıkçılık yapan Ekrem Aydın, geçen seneyle bu sezon arasında çok fark olduğuna işaret ederek, “2022'de süper balıkçılık oldu. Geçen sezon inanın 4 palamut yakaladım. Şimdi de bakım yapıyoruz. Bu seneden çok ümitliyiz.” dedi.

– Zonguldak

Zonguldak Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Müdürü Şahin Sarıtaş, gazetecilere, istedikleri gibi bir sezon geçiremediklerini söyledi.

Özellikle palamut bakımından balıkçıların bekledikleri parayı kazanamadıklarını anlatan Sarıtaş, “Tuttukları balıklar anca masraflarını karşıladı. Kalkanda da başta güzel balık vardı ama sonra o da bitti. Şimdi ise balıkçılar ağlarını onarıp teknelerini tamir etmeye başladı. Bu sezon balıkçılık anlamında zayıftı.” şeklinde konuştu.

Sarıtaş, önümüzdeki yıl bereketli bir sezon geçirmek, bu sayede vatandaşlara ucuz balık satmak istediklerini sözlerine ekledi.

Balıkçı Şafak Göktepeli, yeni sezon hazırlıkları için kayıklarına bakım yaptıklarını belirterek, “Burada palamut olmayınca sezon kötü geçiyor çünkü küçük kayıkçılarımız var. Ağ kayığımız çok az. Bunlar çoğunlukla palamuttan ve çinakoptan geçimini sağlayanlar. İnşallah seneye diyoruz.” ifadelerini kullandı.

– Kocaeli

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde de av sezonu yasağının başlamasıyla endüstriyel avcılık yapan gırgır ve trol araçları limana yanaştı. Ereğli Limanı'na demirleyen balıkçılar, ağ ve teknelerinin bakım ve onarımını yapıyor.

Balıkçılık yapan 33 yaşındaki İsmail Erdoğan, meslekte ailesinin 3. kuşağı olduğunu, işi babasından öğrendiğini anlattı.

Bu sezon hamsi bolluğu yaşandığını aktaran Erdoğan, “Sadece hamsi var dersek yeridir. İstavrit küçük, onun için bakmadık; palamut ve lüfer bu sezon yoktu. Önümüzdeki sezon için balıkçı ağabeylerimiz, reisler palamut ve lüferin bol olacağını belirtiyor. Şu anda yasağa girdik, şimdi ağalarımızı ve teknelerimizi bakıma aldık.” diye konuştu.