Her Telden (24 Aralık 2020)

Her Telden (24 Aralık 2020)

Yayın: 23.12.2020 19:49
Paylaş:
A+ A-

DÜN,CHP’Lİ OLARAK BİLDİĞİMİZ ÖNEMLİ BİR İSİM “HEP CHP İÇERİSİNDEN ÇIKACAK PARTİLERİ YAZIYORSUN,AKP KAÇ PARTİ ÇIKARTTI..” DEDİ
Dün CHP’Lİ olarak bildiğimiz önemli bir isim ile görüştük/sohbet ettik ve bize sitemle karışık “HEP CHP İÇERİSİNDEN ÇIKACAK PARTİLERİ YAZIP GÜNDEME GETİRİYORSUN.OYSA AKP’DEN KAÇ PARTİ ÇIKTI,ONLARI YAZMIYORSUN..” gibi yaklaşımlar getirdi.
Yanlış düşündüğün söyledik.
Zira ;AK Parti içerisinde çıkan Sayın AHMET DAVUTOĞLU ile Sayın ALİ BABACAN’IN Genel Başkanlığını yaptığı GELECEK Partisi ve DEVA Partisi için birçok yazımız çıktığını anlatmaya gayret ettik.
CHP İçerisinden çıkacak Siyasi Partilerin KARABÜK’TE HENÜZ ÖRGÜT KURMADIKLARINI ve Kamuoyu adına bu Partilerin Örgütlerini kim/kimler kurar olayını araştırmaya çalıştığımızı anlattık.
Oysa ki DEVA Partisi İl Teşkilatı,İlçe Teşkilatları kuruldu..
GERÇEK Partisi İl Teşkilatı,İlçe Teşkilatları kuruldu çalışıyorlar.
CHP İçerisinden çıkması beklenen/çıkan Siyasi Partiler henüz Örgütlenmediler ve bu Örgütlenmelerde kim/kimler olur,görev alan isimler CHP içinden mi olur,yoksa Siyaset ile ilgilenmemiş veya başka Siyasi kulvarlarda bulunmuş isimler mi olur,bunu gündeme getirmeye,araştırmaya çalışıyoruz.
Örneği,özellikle ESNAF KESİMİ,Sayın ALİ BABACAN’A hayli ilgi gösteriyor..
Biz de bunu birkaç kez yazdığımızı hatırlıyoruz,bunları anlattık o Kardeşe..

EN AZINDAN BİZE GÖRE “KARABÜK’ÜN 2020 YILI İÇERİSİNDE Kİ EN CİDDİ KAZANIMI İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ OLACAK..” PARA
Bakın,en azından bize göre “KARABÜK’ÜN 2020 YILINDA Kİ EN CİDDİ,EN BÜYÜK KAZANIMI, BAŞARISI,İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN YAPILACAK KAMULAŞTIRMA OLAYINDA ÇOK CİDDİ MESAFE ALMASI OLMUŞTUR/OLACAKTIR..”
Neden OLACAKTIR dedik veya diyoruz..
Kamulaştırma yapılacak yerler üzerinde VERASET NEDENİ ile HAK SAHİBİ olmuş,birçoğunun 1.5 veya 2 metrekare yer sahibi olduğu o alanlar için tam 2550 kişiden KAMULAŞTIRMAYA RIZA BELGELERİ ALINDI..
İsmetpaşa Organize Sanayi Bölgesi için Vali Sayın FUAT GÜREL, AK Parti Milletvekilleri Sayın CUMHUR ÜNAL,Sayın NİYAZİ GÜNEŞ,İlgili Bakanlık ile sürekli temas halinde oldular,hatırlattılar,talep ettiler ve sonuçta “HAYDİ BAKALIM KAMULAŞTIRMA İÇİN HAZIRLIK YAPIN..” noktasına getirdiler olayı.
Müdür Sayın EMİN DEMİR, İYİ BİR PERFORMANS GÖSTERİYOR..
Kamulaştırma Komisyonu’na İL ÖZEL İDARESİ,ESKİPAZAR KAYMAKAMLIĞI eleman desteği verdi ve 2550 kişi ile bir hafta içerisinde temaslar kuruldu,rızalar alındı..
Şimdi, KAMULAŞTIRMA PARALARI DA ÖDENİRSE 2020 Yılının en başarılı işi olur..

PANDEMİ SÜRECİNİN “EN FAAL ÇALIŞAN MÜDÜRLÜKLERİ ARASINDA GÖSTERİLEN..” İL TARIM VE ORMANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ,ATILIMLAR..
Karabük Tarım ve Ormancılık İl Müdürü Sayın ÇETİN AYVALIK ve birlikte çalıştığı mesai arkadaşları,PANDEMİ SÜRECİNİN en üretken Müdür ve Müdürlüğü arasında gösteriliyor.
SÜREKLİ SAHADA OLDULAR.
Bu arada İl Tarım Müdürlüğü çalışmaları çok/çok yoğun biçimde sürdürülüyor,örneğin insanlar DÜNYA ve ÜLKENİN geleceğinde TARIM SEKTÖRÜNÜN önemini kavramış durumdalar,Tarım Müdürlüğü de gerekli destek ve yönlendirmeyi yapınca ÜRETİM ALANLARI Yüzde 10 genişledi Karabük’te.
Düşünün ki,daha önce yüzüne bakılmayan TARIM ALANLARI ekilir biçilir hale geldi/getirildi,TARIM YAPILAN ALANLARIN yüzde 10 genişlemesi gelecek açısından da önemli bir işaret olarak görülmeli elbet.
Karabük arazi yapısı alanında yeterli değil elbet.
Yeterli alanlardan da,eski usul tarım yapıldığı için gereken verim alınamıyordu,ama,şimdi gerek verimliliği arttıran çalışmalar,gerekse verilen tarımsal destekler Tarım İl Müdürlüğü elemanlarının da büyük katkı,bilimsel destek ve yönlendirmeleri ile verim alınır hale geldi/getirildi.
KARABÜK ÖZELİNDE TARIM ALANLARI Yüzde 10 ARTIYOR İŞTE.
Bu gelecek yıllar için olumlu bir işaret olarak görülmeli.

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE,SİZLERE KISA SÖZ ETTİĞİMİZ “BAKKA KONUSUNDA..”,KAHYALAR KÖYÜ’NE VERİLEN DESTEK VE BİREYSEL SERALAR..
Geçtiğimiz günlerde kısa adı BAKKA olan BATI KARADENİZ KALKINMA AJANSI gerçekten olumlu ve verimli işlere imza atıyor,örneğin Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL’İN destekleri ile KAHYALAR Köyü KOOPERATİFİNE çıkan güzel bir destek var.
15.750 metrekare SERA KURULUYOR..
Bu kurulan seralar da KOOPERATİF ÜYELERİ tarımsal üretim yapacaklar ve elde edilen ürünler yine KOOPERATİF üyelerince pazarlanacak,çok ciddi gelirler elde edilecek.
SERALARDA KOOPERATİF ÜYELERİ ÜRETİM YAPACAKLAR.
Karabük Tarım İl Müdürü Sayın ÇETİN AYVALIK ve mesai arkadaşları,KAHYALAR Köyü Kooperatifi Yönetiminden gelen samimi önerileri anında değerlendirerek BİREYSEL SERA olayına ve BAKKA ile temasa geçtiler.
Çok verimli sonuçlar alınacağını sanıyoruz.
MÜDÜRLÜK BÜNYESİNDE DE,BUNA YÖNELİK BİR BEKLENTİ VAR.

FUTBOL DALINDA MİLLİ SPORCULAR ÇIKARTAN,AVRUPA ÜLKELERİNDE MÜSABAKA YAPAN KARABÜK,OLİMPİYATLARA SPORCU HAZIRLIYOR
Geçmiş yıllarda ve Karabük’te FUTBOL SPORUNUN çok faal olduğu zamanlar MİLLİ SPORCULAR çıkartan Karabük,şu an KİTLESEL SPOR noktasında mahzun,içine kapanmış bir resim veriyor.
Bir tek sevincimiz Karabük Gençlik/Spor İl Müdürü Sayın CUŞKUN GÜVEN’İN söylediği “LİVANUR YALÇIN İSİMLİ KIZIMIZI JİMNASTİK DALINDA OLİMPİYATLARA HAZIRLIYORUZ..” sözleri oldu.
Sevgili LİVANUR YALÇIN Jimnastik gibi ağır bir sporu yapıyor ve anlatıldığı kadarı ile GÜNDE 6 SAAT bu spor için çalışıyor,haftanın belirli gün ve saatlerinde MİLLİ JİMNASTİK ANTRENÖRLERİ gelip,çalışmalara katkı veriyorlar..
JİMNASTİK SPORU TAKIM HALİNDE YAPILAN BİR SPOR DEĞİL..
Daha bireysel ve gerçekten de çok/çok ağır,ama bir o kadar da estetik değerleri,GÖRSEL GÜZELLİĞİ olan bir spor dalı,ayrıca KÜÇÜK YAŞLARDA başlanıldığı zaman sonuç alınabiliyor..
Karabük yaşayanları MAHZUN,BEKLEYİŞ,ARAYIŞ İÇİNDELER..
JİMNASTİK SPORUNDA biraz yüreklere su serpen gelişme var.

CHP İLÇE BAŞKANI Sayın AHMET AYTAÇ “EFLANİ ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ KURULMASINI BEKLERKEN,YAĞLICA DEPOSU DA GİDİYOR..”
CHP Eflani İlçe Başkanı Sayın AHMET AYTAÇ,kendi sosyal medya hesabından bir görüş paylaşırken “EFLANİ ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ KURULMASINI BEKLERKEN,YAĞLICA KÖYÜNDE BULUNAN ORMAN DEPOSU DA,SAFRANBOLU İLÇESİNE TAŞINIYORMUŞ..” anlamında paylaşımlar yaptı.
Bilindiği gibi geçtiğimiz süreç de,EFLANİ ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ kurulması için,İlçe bağlamında belirli girişimler yapılmış ve bu yönlü talepler Ankara’da gerekli makamlara iletilmişti.
Buradan yola çıkan CHP İlçe Başkanı Sayın AHMET AYTAÇ,biz Orman İşletme Müdürlüğü kurulmasını beklerken,”YAĞLICA KÖYÜ SINIRLARI İÇERİSİNDE BULUNAN ORMAN DEPOSU DA KALDIRILIYORMUŞ..” anlamında bilgiler verdi.
EFLANİ Köylüsünün “BİR METREKÜP İHTİYAÇ İÇİN SAFRANBOLU’YA GİTMEK ZORUNDA KALACAĞINA..” işaret eden CHP İlçe Başkan Sayın AHMET AYTAÇ bu depo neden kaldırılıyor diye sordu.
Bu konuda kararların Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından verildiğini öne süren konuya yakın kaynaklar “BU TÜR KARARLAR ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN ALINIP,YÜRÜRLÜĞE GİRER..” diyorlar.
Bilindiği gibi Karabük,Safranbolu,Yenice ORMAN İŞLETME Müdürlükleri Zonguldak Orman Baş Müdürlüğü’ne,Eskipazar Orman İŞLETME Müdürlüğü de Ankara ORMAN Baş Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışıyor.
Öte yandan EFLANİ YAĞLICA ORMAN DEPOSUNUN kaldırılması gerek Eflani Merkezinde, gerekse YAĞLICA civarında ki köylerde büyük tepkiye neden oluyor ve insanlar 1 metreküp ihtiyaç için Safranbolu’ya mı gideceğiz anlamında görüşler dile getiriyorlar.
CHP Eflani İLÇE Başkan Sayın AHMET AYTAÇ önemli bir konuyu gündeme taşıdı.

EFLANİ KAYMAKAMI Sayın İBRAHİM ŞENKON “TAPU MÜDÜRÜMÜZ BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ.AYRICA GELEN HERKES İLE GÖRÜŞÜYORUM..”
Pazartesi günü yazdığımız bir yazı hakkında Gazetemizi arayan Eflani Kaymakamı Sayın İBRAHİM ŞENKON,yazıya esas alınan konu hakkında bilgiler vererek “VERİLEN BİLGİLER YANLIŞ..” dedi.
Öncelikle Eflani Tapu Müdürünün beyin kanaması geçirdiğine işaret eden Eflani Kaymakamı Sayın İBRAHİM ŞENKON bu nedenle Tapu işlemlerinde bir yavaşlama yaşandığına işaret ederek “TAPU DA BİR BAYAN KALDI.İŞLERİ YETİŞTİRMEKTE ZORLANIYOR..” bilgilerini verdi.
Kastamonu Tapu İşleri Bölge Müdürlüğü ile temas kurduğuna işaret eden Kaymakam Sayın İBRAHİM ŞENKON “ GEÇİCİ GÖREVLENDİRME İLE BİR ELEMAN İSTEDİK.SANIYORUM KISA SÜRE İÇİNDE GELECEK..” anlamında da bilgiler verdi.
Ayrıca “BENİMLE GÖRÜŞEMEDİKLERİ DOĞRU DEĞİL.YAZINIZA ESAS ALDIĞINIZ İNSANLARDAN BENİMLE GÖRÜŞEN İSİMLER OLDU VE BU DURUM KAMERA KAYITLARINDA VARDIR.AYRICA BENİMLE GÖRÜŞMEK İSTEYEN HERKESE KAPIM AÇIK,HERKESLE GÖRÜŞÜRÜM..” ifadelerini kullandı.
Eflani Kaymakamı Sayın İBRAHİM ŞENKON bu konu hakkında neden doğru bilgi verilmediğine de anlam veremediğini söyleyerek “İNSANLAR NEDEN DOĞRULARI KONUŞMAZLAR ANLAMAK ZOR..” mealinde de bilgiler verdi.
EFLANİ TAPU İDARESİ’NE GEÇİCİ GÖREVLENDİRME İSTENMİŞ..

ESKİPAZAR “AKKAYA HAMAMI TERMAL SULARI,HADRİANAPOLİS ANTİK KENTİ VE İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İLE UÇAR/UÇAR..”
Karabük İlçeleri arasında kalkınma,büyüme potansiyeli en yüksek İlçe olarak ESKİPAZAR’I görüp,göstermek mümkün,hatta en doğru da böyle olanı elbet.
Bakın henüz ekonomiye katılmayan AKKAYA HAMAMI TERMAL SULARI..
Öte yanda HADRİANAPOLİS ANTİK KENTİ..
Bunlara ilaveten de İSMETPAŞA METAL ORGANİZE SANAYİ Bölgesi ve halen süregelen geleneksel ticaretin yanına,tarımın ve hayvancılığın yanına bunları da eklerseniz ESKİPAZAR’IN geleceği ortaya çıkar.
ENERJİ SORUNU YOK.
ULAŞIM,hem KARAYOLU,hem DEMİRYOLU bağlamında mükemmel..
Su sorunu yok..
Olaya böyle baktığınızda ESKİPAZAR İLÇESİ,potansiyelleri tam anlamı ile harekete geçtiğinde,göreceksiniz çok/çok çabuk toparlanıp,geleceğine güvenle bakar hali yakalayacaktır.
Hele/hele AKKAYA HAMAMI ÇEVRESİ BİR ELE ALINSIN..
İlçenin geleceği gerçekten çok/çok güzel olacak.

KARABÜK’ÜN EN ÜCRA KÖŞELERİNE,EN KILCAL DAMARLARINA KADAR GİDİN,HEMEN “KARABÜKSPOR KURTULUYORMUŞ DEĞİL Mİ SORUSU..”
Çok ilginçtir,KARABÜKSPOR için bir toplantı yapılacak BÜTÜN KARABÜKLÜLER GELSİN diye bir çağrı yapsanız,katılım gerçekten az olur/olabilir ancak Karabük’ün en ücra yerine gidin,en kenar Mahallelere gidin,orada konuştuklarınız ilk sorunu “KARABÜKSPOR KURTULUYOR MU..?” oluyor.
HAYRET EDİLECEK BİR OLAY.
Bizi bilen insanlar “BU KADAR NASIL YÜRÜYORSUN..” diye sorarlar..
Sağlık noktasında günlük 10-15 bin adım yürüdüğümüz olur..
Örneğin bir Mahalleye gittiğimizde “ABİ NE OLUYOR KARABÜKSPOR KURTULUYORMUŞ.KARABÜK , KARABÜKSPOR’A EL ATMIŞ ÖYLE Mİ..” diye birçok kişi soruyor iyi mi..?
KARABÜKSPOR,KARABÜKLÜNÜN CİĞERİNE ÖYLE İŞLEMİŞ YANİ.
Ancak bir toplantı var gel çağrısı yaptırsanız pek gelen olmaz..
Dönüp baktığınızda ise HEMEN HERKES KARABÜKSPOR ile çok ama çok yakından ilgileniyor,gelişmeleri çok ama çok yakından izliyor,Karabük insanı,hatta KARABÜK DIŞINDA YAŞAYANLAR DA..
Bu nokta da KARABÜKSPOR’A DESTEK VERENLER hayırla yad ediliyorlar..
En küçük bir karşı görüş getirenlere neler söyleniyor acaba..?

15 kişi görüş bildirdi

  1. Karabükte Tarım

    Ahmet abi Karabük’te tarım ve seracılık işsizliği giderme yönünden ve ekonomik katkı yönünden çok fayda sağlar. Bakka ve hibelerden genellikle zenginler faydalanıyor yada maksatı üretim yapmak değil maksat hibeyi desteği almak olanlar faydalanıyordu. Bu işlerden anlamayan gerçek köylüler faydalanamıyordu. Son zamanlar il tarım görevlileri köylere kadar indiler anlattılar sadece söz ve imza aldılar insanlar örtülü üretime (sera) geçtiler. Bunun devam etmesi lazım . Şimdi bunun tekrarını isteyenler var ama 1 tane daha yaptırmak isteyenler var ama destek alamıyorlar bitti cevabını alıyorlar. Demek istediğim işi para olanlar desteklerin prosedürlerini projelerini bir türlü halledip desteği alıyorlar gariban çiftçi evrak kağıt işinden korkuyor, onların yanına kadar inip bu işi kredi çekmek kadar kredi kartı almak kadar kolay hale getirilmeli.
    KARABÜK TE ÜRETİM YAPILIR İNSANLAR TARIMA YÖNELİR FAKAT ÜRETTİĞİNİ KESİN SATACAK GARANTİLİ OFİSLER AÇILMALIDIR. ÜST YÖNETİM BASKILI HAL BUNA DESTEK OLMALIDIR. ÇİFTÇİ ÜRETTİĞİNİ HAFTADA 3 GÜN PAZARA GİDİP AKŞAMA KADAR SATAMADIĞI İÇİN ÇOĞU KİMSE TARIM YAPMIYOR. ÜRETMEK EN KOLAYI SATMAK EN ZORU. ÜRETİME DEĞİL SATMAYA ÇÖZÜM ARANMALIDIR. İSTERSENİZ KÖYLERE GİTTİĞİNİZDE İNSANLARA SORUN NEDEN ÜRETİMİ ARTIRMIYORLAR. BU İNSANLAR BEDAVA PARA DESTEK İSTEMİYORLAR ÜRÜNLERİNİ KOLAY SATACAK İMKANLAR İSYORLAR

  2. KARABÜK

    KARABÜKTE PANDEMİ SÜRECİNDE EN FAAL ÇALIŞAN İL MÜDÜRLÜKLERİ ARASINDA GÖSTERDİĞİNİZ TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ KARABÜKTE TARIM ADINA NE YAPMIŞ ANLAMIŞ DEĞİLİM.İKİ GÜN ÖNCE SOSYAL MEDYADA YAYINLANAN LİSTEDE KARABÜK TARIMSAL ÜRETİM SIRALAMASINDA 81 İNCİ YANİ SON SIRADA YER ALMAKTA İSTEYEN GİDİP ARAŞTIRABİLİR BU BİLE BİZİM TARIMSAL ÜRETİMLE İLGİLİ TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜNÜN NE KADAR AZİMLİ VE ÜRETKEN ÇALIŞARAK SONUNCULUĞU ELDE ETMESİ BÜYÜK BİR BAŞARIDIR.BUNUNLA GURUR DUYMALIYIZ.SİZDE KALKMIŞSINIZ KARABÜKTE ŞÖYLE TARIM YAPILIYOR BÖYLE TARIM YAPILIYOR DİYE OLMAYAN TARIMIN REKLAMINI YAPIYORSUNUZ.GİDİN BAKIN ESKİPAZAR VE EFLANİDEKİ TARLALARIN ÇOĞUNLUĞUNDA HİÇ BİR ÜRÜN EKİLİP BİÇİLMİYOR ÖYLECE BOŞ DURUYOR TARLALAR,GÖLET VE BARAJLARDA BOŞA YAPILMIŞ DURUMDA BU GÖLETLERDEN FAYDALANILMIYOR.

  3. Karabükspora destek vermeyenler

    Abi Karabükspor Karabükün ortak deyeridir demişsinki bir toplantı yapılsa kimse gelmez Trabzonun dışında bütün takımlar aynı durumda mesela Çaykur Rizespor Rizesporun toplantısı var deseniz 50 kişi gelmez ama Çaykur parayı kessin Rize dağlarındaki köyler bile feryat eder bütün takımlar aynı.Karabükte git Yaylacığa herkes bunu konuşuyor,Beşbinevlere git,döküceke git herkes bunu konuşuyor.Karabükspor hakkında kötü laf eden çıkıncada ana avrat malum işte.

  4. Karabük

    gilyos limanını devamlı övdünüz Karabük’ü bitirir Zonguldak ve Bartın’a çok yakın. Bu seferde ismetoala Eskipazar Çerkeş kalkınır Karabük merkez biter . Karabük merkezde dere kenarındaki anlattığınız milyon metrekare yerler boşken nedir bu ? Safranbolu da üç katlı kavşak Karabük’te KARDEMİR kavşağı yalan oldu . Yoksa karabüklüler sevilmiyormu?

  5. Yak Karabük ne kadar negatifsin be

    Ya Karabük diye yazan arkadaş ne kadar negatif ne kadar karamsarsın ya,yokmu seni memnun edecek bişey seni mutlu edicek bişey yokmu allaşkına,nedir bu negatiflik tarım beyenmiyorsun filyosatan yakınıyorsun,İsmetpaşa Osb ye karşı gibisin.Peki ne yapalım kardeşim merak etme Kardemir kavşağıda yapılır.bak vekillerimiz çalışıyorlar,belediyemiz Karabükü Kuzeyin Kuyruklu Yıldızı yaptı ne güzel deyilmi sen mutlu olmaya bak muhterem.

  6. radar

    Karabük rumuzlu arkadaşa sonuna kadar katılıyorum. Tarımsal çalışmalar ilimiz genelinde yetersiz görüyorum. Kahyalar köyüne seracılık yapmakla her şey bitmiyor. Anlayacağınız masa başında bu işler olmuyor.
    Gelelim ismet paşa metal organize sanayisi işine.
    Bu alanın seçilmesi tamamen yanlış bir karardır.
    Neden? Sorarım size o bölge arazileri verimli tarım arazileri değilmi ?
    BU O BÖLGEYE KÖTÜLÜK DEĞİL Mİ?
    GELECEK NESİLLER BİZLERE NE DİYECEK
    HİÇ Mİ İLERİYİ GÖREMİYOR BU YETKİLİLER
    İnsanlar tarıma doğaya saldırırken çok önem veririken verimli arazilere beton ve metallerle yok etmek ne kadar doğru ?
    Şunu unutmayın zaman gelecek insanlar bir karış toprağı arayacaklardır. Şahsım organizelere, sanayilere karşı değil, ama daha verimsiz arazilerin seçilmesi düşüncesindeyim. İl tarım müdürü ileri görüşlü olsaydı bu alanın seçilmesine karşı olurdu. Buradan o bölgedeki halka yazıyorum yanlış yapıoyorsunuz yol yakınken 3 kuruş paraya sarkıp verimli topraklarınızı yok ediyorsunuz.

  7. Yak karabuk ne kadar negatifsin be

    Yak karabuk ne kadar negatifsin be rumuzlu yla yazan değerli arkadaşım .yıllarca safranbolu iktidar Belediyesinde ondan hizmet alıyor diye düşünüyordum ,şimdi muhalefette ama bütün hizmetler orada. Yapılmadı yol kavsak kalmadı karabukte hiç hareket yok hatta kardemir kavşağı yapılsa yetmez şehre en az on kavsak lazım.
    Filyos projesine gelince bartin zonguldak yerel basınını internetten okursanız anlarsınız. Proje zonguldak 30 km, bartin 30 km ve yollar bölünmüş yol. Karabük sanırım 82 km civarı ve yolun yarısı tek şerit. Birde şu düşünce var efendim kardemir trenle hammaddeyi filyos tan getirir.üretir trenle filyos taşır ne süper olur Düşünsenize ben olsam direk filyos ta üretim yapar hiç bir şey taşıma. Gaddeci olsam şimdiden yer bakarım diye düşünüyorum. Sonuc: karabuk nerkezde daha çok yatırım daha çok hizmet istiyoruz. Çünkü biz bu toprağın çocuğuyum gidecek yerimiz yok. Buraya yatırım yapan proje üreten herkese şimdiden allah razi olsun.

  8. KARABÜKSPOR TEKTİR

    Karabüksporun 7 yıl içerisinde ödenmesi gereken 14 milyon lira borcu var ondan sonrası çok iyi gidecektir geriye 25-30 lira kadar daha borcu kalıyormuş ve onlarda zaman içerisinde ödenecek paralar.Biri çıkıpta yeni kulüp kurulsun falan derse bilgisizliğindendir.Bugün Karabük Amatör kümeden çıktınızdiyelim PAF takımlarının şu günkü harcamaları neredeyse Karabükspor burcu kadar ordan çıkıp öncü üçünvü lig takımı olmak filan mümkün deyil.Onun için hayalci olmayın Karabükspor tektir ve Karabükte ben Karabüklüyüm diye herkese düşen göre bu takıma sahip çıkmaktır.

  9. Haklısın arkadaşım

    KARABÜKSPOR TEKTİR rumuzula yazan arkadaşım çok haklasın.Yapılacak iş Karabükspor üzerinden Devlete para ödemektir,Vergi ve SGK Devlete gidecek paralar gerisi şahıslara ve senin dedigindende az.Yolbulanlar bu paraları için acele etmediklerine göre geride 15-20 milyon borç kalıyor ve bu paralarda 3 sene 5 sene içerisinde ödenir.Zaten Karabükspor bu günlerden sıyrılınca heyecan artar gelirde ona göre artar .Bırakın yeni takım makım demeyi çünkü PAF liginde oynayan bir takımı harcadığı para yıllı 10 milyondan kuruş aşağı deyildir.Haydi Karabük siyaseti AK Partisi,CHP si MHP si İYİ Partisi bu işe sahip çıkın.Yapılacak iş KARDEMİRLE MARZİNCİN SOSYAL SORUMLULUK ALMASIDIR hepsi bu.

  10. Gönderen

    LC Waikiki Aksaray’a 4500 bin kişinin çalışacağı fabrika kuruyor. O fabrika İsmetpaşa’ya kurulsaydı Karabük ihya olurdu. Herhalde teşvik konusundan Aksaray seçildi. 3,65 milyar liralık yatırım yapacaklarmış……

  11. Doğrucu Davut

    Karabük gibi havası süper bir yerde seracılıkta süper olur. Nasılki ulusal basında yazdığı üzere havası en temiz ilk 5 vilayetten biriysek seracılıkta da ilk 5 e girebiliriz.

  12. KARABÜKLÜ

    KARDEMİR ÖLDÜ BİTTİ DİYENLERE ŞİRKETİN ÜRETİM İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI AŞAĞIDADIR,İYİ OKUYUN LÜTFEN VE ART NİYETLİLERİN GAZINA GELMEYİN”Korona virüs ile mücadelenin sürdürülüp, bir yandan da üretim faaliyetlerinin daha ileri noktalara taşındığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
    “Pandeminin iş dünyamızdaki, gerek iş gücü gerek çalışan psikolojisi üzerindeki yıkıcı etkisi bir yana, çalışma alanlarımızdaki zor şartlara rağmen, KARDEMİR A.Ş. ailesi olarak belirlediğimiz hedefleri aşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çelik Üretim Müdürlüğümüzden elde edilen veriler ışığında, 23 Aralık 2020 tarihi itibari ile yıllık 2,5 milyon ton sıvı çelik üretim hedefimizi aşmış ve üretim rekorumuzu kırmış bulunmaktayız.”

  13. Eflanili

    Eflani kaymakamı niçin esnafalara ceza yazarım vb kelimelerle korkutuyor ve yüksek sesle dile getirdi iki veya üç sabit esnafala terst düstü. Okul servişçisi esnaflarla da sorun yasayı.çörekli köyünde köylüler yolumuz yarım kaldı deyince buraya bu para yazık gibi kelimeler kulanmış.demeki bir sorun var inkar ediyor Hamalara cebinde 10 TL olmayan kişilere bahçede otururken ceza yazılmış.hiç.idare yokmu 900 TL ceza vazmışler böyle diyorlar.ve kaymakam bunlarla niçin görüsmemiş bu kişiler kapısından geri çevirmiş.kaymakam inkar ediyor sizden bir dügünde izinli olduğu halde 26 bin ceza yazmıştır çengelerde. İnkar etmesin halka tepeden bakmasın Eflani bunu hak etmiyor

  14. AHMET Aytaç CHP ilçe bsknı

    Kaymakam bey bayramlarda ve toplantılarda millet itifakı partilere yer konusunu niye çözmüyor. Resepsiyonlara millet itifakını davet etmiyor.ve Verilen dilekçeleri cevap niye vermiyor 7/10 da dilekçe verdik cevap gelmedi ve verilen dilekçeleri, sorusturmaları niçin kapatı bir memurum bize hakeret ettigi sorustumaları niçin kapatıyor.ve geregini yapmıyor.yazık bize bunu yaparsa baskalarına ne yapmaz malefef .CHP ilçe başkanı olrak Randavu talep ettik iki aya yakın oldu daha çıt yok .Devletin makamları burası birilerinden izin alamadım acaba yazık diyorum.ve zamana bırakıyorum üst makama , vali beye daha demedim ama onada deycem CHP ye niye böyle davranıyor.zamanolsun bakalım.bizlere bunu yaparsa vatandasa nasıl davranır.allah bilir

  15. Cemalettin YILMAZ

    Aday Camyurt Corekli koyleri gru yolunun yapimina baslandiginda cok sevindik.
    Corrkli koyu yol ayrimindan sonra si yapilmadi.ptograma alinan yolumuz tamamlanmadi.
    Cimer e koyluler sikayette bulunduk.
    EFLANI KAYMAKAMIMIZ koyumuze geldi.
    Durunumuzu gordu.yol yarim kaldi.
    Gorev suistimali var dedik.
    Koylulerle tartisti.2 km nin 500000 tl maliyeti var bukoyde kac kisi var.Ne uretiyorsunuz da yol istiyorsunuz. dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Enerjisa dağıtım şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Türkiye'de 3 elektrik dağıtım bölgesinde hizmet verdiği 14 ilde kesintisiz ve kaliteli elektrik için yürüttüğü çalışmaları, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik aldığı tedbirlerle sürdürdü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Başkent EDAŞ ile Ankara, Bartın, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale ve Zonguldak'ta, Ayedaş ile İstanbul Anadolu Yakasında, Toroslar EDAŞ ile Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Osmaniye ve Mersin'deki kritik noktalar için seçimden haftalar önce başlattığı bakım çalışmalarını tamamladı.

Seçim sürecinde enerji arz güvenliği kritik hale gelen noktaları Yüksek Seçim Kurulu (YSK) koordinasyonunda belirleyen şirket, bu noktaları besleyen dağıtım merkezi, Kesici Ölçü Kabini (KÖK), trafo, pano ve aydınlatma tesisleri gibi elektrik dağıtım şebekesi unsurlarındaki kontrol ve bakımlarını tamamladı.

İl ve ilçe seçim kurulları, oy toplama merkezleri, parti genel merkezleri başta olmak üzere 502 kritik noktada özel tedbir alan Enerjisa Dağıtım Şirketleri, seçim günü sabahın erken saatlerinden, oy sayımının tamamlanacağı saate kadar YSK, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Valilikler, Kaymakamlıklar ve kolluk kuvvetleri ile koordineli bir şekilde seçim sürecinin sorunsuz tamamlanması için faaliyetlerini sürdürecek.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri, 31 Mart'ta ülke genelinde gerçekleştirilecek mahalli idareler seçim süreci boyunca, normal şartlarda daha iyi elektrik hizmeti sunmak için gerekli olan planlı kesintileri de iptal etti. Şirket, seçimlerin güvenilir ve şeffaf bir şekilde gerçekleşmesi için seçim günü 5559 personel, 1956 ekip ve 1811 aracın seçim günü sahada olacak. Olası her senaryoya karşı göreve hazır olacağı nöbet yerlerini belirleyen Enerjisa Dağıtım Şirketleri, tüm yönetim kademesi ile seçim günü boyunca kesintisiz enerji için nöbette olacak.

Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ, bölgelerinde seçim süreci boyunca kesintisiz elektrik hizmeti sunmak için çeşitli kapasitelerdeki 500'den fazla jeneratörü sorumluluk bölgesinde göreve hazır bulunduracak. Elektrik dağıtım şebekesinin yaşanmaması adına dünyada ilk kez Enerjisa Dağıtım Şirketleri tarafından geliştirilerek hizmete sokulan Mobil SCADA Kontrol Merkezi, operatörleriyle hazır tutulacak.

6 Şubat 2023 tarihli depremlerden etkilenen 11 ilin 5'inin elektrik dağıtımını üstlenen Toroslar EDAŞ'ın bölgesinde ise özellikle depremden yoğun olarak etkilenen Hatay ile Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde de tedbirler üst seviyeye çıkarıldı. Felaketin gerçekleştiği günden bu yana bölgedeki elektrik dağıtım şebekesini 1,9 milyar liralık yatırımla deprem öncesi değerlere tekrar ulaştıran Enerjisa Dağıtım Şirketleri, bölgede seçim sürecinde hizmet verecek konteynerlerde enerji arz sürekliliği için gerekli kontrolleri gerçekleştirdi.

Türkiye'de İş Sağlığı ve Güvenliği için yine Enerjisa Dağıtım Şirketleri tarafından bir ilk olarak devreye alınan Görüntülü Teyit Sistemi, seçim sürecinde kritik noktaların güvenliği için de kullanılacak. Çok tehlikeli olarak sınıflandırılan elektrik dağıtım faaliyetlerinde, sahadaki çalışanın iş aşamalarını canlı görüntülerle merkeze aktarıp merkezin teyidiyle ilerlemesini sağlayan bu sistemdeki görüntülü aktarım cihazları, kritik noktalarda bu noktaların güvenliğini gözlemleyecek. Olası arızalar teyakkuzdaki saha çalışanları tarafından yine merkeze iletilen canlı bağlantılarla takip edilebilecek ve ivedilikle giderilecek.

Ayrıca seçim süreci boyunca vatandaşlardan gelen kesinti ihbarları başta olmak üzere her türlü bilgilendirme ve talepler 186 numaralı Çağrı Merkezleri aracılığı ile takip edilirken, Enerjisa Dağıtım Şirketleri web siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden gerekli tüm bilgilendirmeler anlık olarak yapılacak.