Her Telden (24.Eylül.2018)

Her Telden (24.Eylül.2018)

Yayın: 23.09.2018 21:07 |Güncelleme: 24.09.2018 08:37
Paylaş:
A+ A-

MARMARA GERİ KAZANIM ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI SAYIN AYHAN İLERİ “MARZİNÇ ÇEVRE DOSTU BİR KURULUŞ OLDU..”
Kısa adı MARZİNÇ olan MARMARAK GERİ KAZANIM Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın AYHAN İLERİ ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile uzunca bir süre sohbet etme imkanımız oldu.
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN MARZİNÇ ile ilgili olarak başlattığı mücadele ile belirli yeni yatırımlar yaptıklarını anlattı Sayın AYHAN İLERİ.
Örneğin “JAPONYA İLE ATIK MADDEMİZ CURUFUN İŞLENMESİ,YENİ BİR ÜRÜN ELDE EDİLMESİ İÇİN TEMASLARIMIZ VARDI.O NEDENLE 360 BİN TON CURUF BİRİKTİ,ÖNCELİKLE ONLARI ÇEŞİTLİ YERLERE GÖNDERDİK..” bilgisini verdi Sayın AYHAN İLERİ.
Su arıtması ile ilgili “TÜM DÜNYA İLKELERİNDE ENDER,ÜLKEMİZDE TEK OLAN SON SİSTEM BİR UYGULAMA YAPIYORUZ.ATIK SULARIMIZ ÇOK TEMİZ HALE,ADETA,İÇİLEBİLECEK NİTELİĞE KAVUŞUYOR.SON TEKNOLOJİ..” gibi bilgiler verdi.
Sayın AYHAN İLERİ Tesis bacalarından “EN KÜÇÜK,AMA,EN KÜÇÜK BİR ZARARLI DUMAN ÇIKMIYOR.BAKANLIKÇA DENETLENİYOR,AYRICA BİZ BU KONUDA ÇOK AMA ÇOK HASSAS DAVRANIYORUZ..” dedi.
MARZİNÇ Yönetim Kurulu Başkanı Sayın AYHAN İLERİ “YILLIK 50 MİLYON DOLAR CİVARINDA İHRACAT YAPAN TESİSİMİZLE GURUR DUYUYOR ,ÇEVRE DOSTU OLMAKTAN DA ÇOK MUTLUYUZ..” açıklamalarında bulundu..
Sayın AYHAN İLERİ ve Yönetim Kurulu Üyeleri “MARZİNÇ İLE ÖVÜNÜLECEK BİR ÇEVRECİLİK DÜZEYİNİ YAKALADIK..” görüşlerini dile getirirken bu nokta da “HERKESİN DENETİMİNE,HERKESİ BİLGİLENDİRMEYE DE TALİP OLDUKLARINA..” dikkat çektiler..
MARZİNÇ,ARTIK,HİÇBİR KİRLİLİĞE YOL AÇMIYORMUŞ.

KARDEMİR ÜZERİNDE ÇOK ETKİLİ OLAN BİR İSİM “BİR YIL ÖNCE SÖZÜNÜ VERDİĞİMİZ, PROJELERİNİ BELEDİYEMİZE VERDİĞİMİZ YATIRIMLAR..”
KARDEMİR konusunda ve üzerinde çok etkili olan bir isim ile sohbet ettik,özellikle ÇEVRE YATIRIMLARI noktasında bilgiler aldı ve “ BİR YIL KADAR ÖNCE,GEREK ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI’NA,GEREKSE KARABÜK BELEDİYESİ’NE YATIRIM PROJELERİMİZİ VERMİŞTİK..” dedi.
Hatta bu projelerin “VERİLDİĞİ YERLERDE TEŞEKKÜRLE KARŞILANDIĞINI DA..” sözlerinin arasına ekledi ve “ O PREJELER SON AŞAMAYA GELDİ VE ZATEN 2018 YILI SONUNA KADAR YAPILACAK GİBİ BİR TERMİN PROGRAMIMIZI DA ANLATMIŞTIK..” ifadelerini kullandı..
Son günlerin günden konusu olan SKAL KIRMA Tesisi noktasında da “ÇOK UZUN SÜRMEZ,PLANLANMIŞ VE DEVAM EDEN YATIRIMLARIMIZ KISA SÜRE İÇİNDE DEVREYE ALINIR..” gibi bilgiler verdi.
Bu arada,son günlerin tartışmalarının,GENEL İTİBARI ile KARABÜKSPOR kaynaklı olduğuna işaret eden O İSİM,KARABÜKSPOR’A HALEN YILLIK 8 MİLYON LİRA REKLAM PARASINI ÖDÜYORUZ.YILLARDIR DA SOSYAL SORUMLULUK ANLAYIŞI ÇERÇEVESİNDE KARABÜKSPOR’U FİNANSE ETTİK..” dedi.
Daha sonra TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ olayını sorduk ve “KARDEMİR,KUR FARKI NEDENİ İLE CİDDİ BİR SIKINTILI SÜREÇTE.BUNU MUTLAKA AŞACAĞIZ,AŞARIZDA.ANCAK,KUR FARKI 2018 KAZANÇLARIMIZI ÖNEMLİ ORANDA MENFİ ETKİLEYECEKTİR.BUNA RAĞMEN ÇOK İYİ BİR SÖZLEŞME YAPARIZ..”
KARDEMİR’İN umutlu olması Karabük insanını rahatlatıyor elbet..
Zira KARABÜK’ÜN “OLMAZSA OLMAZI..” KARDEMİR..

SAYIN ŞEFİK DİZDAR’IN “AK PARTİ SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞINI DÜŞÜNMESİ..” VE BU NOKTA DA OLUMLU/OLUMSUZ GÖRÜŞ
Ülkenin ÜNLÜ İŞADAMLARINDAN Sayın ŞEFİK DİZDAR’IN Safranbolu Belediye Başkan Adayı olacağına ilişkin bilgiler veriliyor ve Adaylığını da AK Parti’den koyacağını ileri sürülüyor..
BU NOKTA DA ÇOK OLUMLU GÖRÜŞ VERENLER VAR.
Elbet,BU NOKTA DA OLUMSUZ DÜŞÜNENLER DE VAR..
Olumlu düşünenler “Sayın ŞEFİK DİZDAN,SAFRANBOLU’YA ÇOK BÜYÜK YATIRIMLAR YAPTI.BELEDİYE BAŞKANLIĞI SIRASINDA ÇOK BÜYÜK YATIRIMLAR GERÇEKLEŞTİRİR.SAFRANBOLU İÇİN BULUNMAZ BİR FIRSAT OLUR..” gibi yaklaşım gösteriyorlar..
Olumsuz düşünenler ise “Sayın ŞEFİK DİZDAR,BU YÖRENİN AĞABEYİ DURUMUNDA.HER PARTİ KENDİSİNİ SEVİYOR/SAYIYOR.ŞİMDİ KENDİSİNİ BİR PARTİYE MAHKUM EDER GİBİ BİR TUTUMA GİRMESİ,EN AZINDAN KENDİSİ AÇISINDAN SORUMLU BİR HAREKET OLUR..” anlamında hareket ediyorlar..
Sayın ŞEFİK DİZDAR’IN adaylığına sıcak bakmayanlar “BUGÜN KENDİSİNE EN BÜYÜK SAYGIYI,SEVGİYİ GÖSTEREN AK PARTİ DIŞINDA Kİ ÇEVRE PARTİSEL NEDENLERLE KENDİSİNE KARŞI ÇIKACAKLARDIR..” görüşünden yola çıkıyorlar..
Hatta “AK PARTİ İÇİNDE BİLE,ÖNÜNÜN Sayın ŞEFİK DİZDAR TARAFINDAN KESİLDİĞİNİ ÖNE SÜREN,ÖYLE DÜŞÜNEN ÇOK İNSAN OLACAKTIR..” gibi görüş veren çevrelerde dikkatlerden kaçmıyor..
Sayın ŞEFİK DİZDAR’IN vereceği KESİN KARAR merakla bekleniyor elbet.

RAHMETLİ SÜLEYMAN DEMİREL ;“DÜN/DÜNDÜR-BUGÜN BUGÜNDÜR..” VE “DÜNÜN GÜNEŞİNDE BUGÜNÜN ÇAMAŞIRI KURUTULMAZ..” DERDİ
Türkiye Cumhuriyeti’nin 9. Cumhurbaşkanı ve Türk Siyasi hayatının fenomen isimlerinden Rahmetli SÜLEYMAN DEMİREL ,öylesine veciz sözler ederdi ki,bunları unutmak bile mümkün değil.
“DÜN/DÜNDÜR-BUGÜN/BUGÜNDÜR..” sözleri mesela.
Şimdi etrafınıza SİYASET DÜNYASINA bir bakın ALLAHAŞKINA,bu sözleri “RAHMETLİ NE KADAR HAKLIYMIŞ..” dedirtecek o kadar bol örnek görürsünüz ki..
KARABÜK’TE BİLE,BU ÖRNEKLER TÜMENLE,ÇUVALLA,ADETA.
Rahmetli SÜLEYMAN DEMİREL’İN ünlü sözlerinden birisi de “DÜNÜN GÜNEŞİN-BUGÜNÜN ÇAMAŞIRI KURUTULMAZ..” sözleridir ve şöyle etrafınıza bir bakın,bu sözlere “RAHMETLİ NE KADAR HAKLIYMIŞ..” dedirtecek o kadar bol örnek görürsünüz ki..
İLİŞKİLERİ BELİRLİ BİR ÇERÇEVE DE TUTMAK BU KADAR ZOR MUDUR..?
Öylesine cıvık,öylesine güvenilmez,öylesine aşağılık ilişkiler görüyorsunuz ki Rahmetli SÜLEYMAN DEMİREL’İN bu sözleri aklınıza geliyor ve bu türlü davranan insanlar için “LANET OLSUN BÖYLE CEMİYETÇİLİK,BÖYLE İNSANLIK..” diyorsunuz..
O KADAR BOL ÖRNEKLERİ VAR BUNLARIN…!!

DSİ HİZMETLERİNE SUSAMIŞ OLAN KARABÜK,SAYIN YASİN DEVRİM’İN ŞUBE MÜDÜRÜ OLMASI İLE DERECE YAPMAYA BAŞLADI
Karabük yıllarca DSİ hizmetlerinden yeterince yararlanamamıştı,daha sonra ki süreçte,ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ kuruldu ve AK Parti’nin Karabük Özelinde ki,en başarılı ataması olarak gözüken Sayın YASİN DEVRİM Karabük Şube Müdürlüğü görevine getirildi.
Önceleri çok zayıf olan ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ çalışmaları,Sayın YASİN DEVRİM’İN bu göreve atanması ile müthiş bir ivme yakaladı,gelen hizmetler noktasında ivme yakaladı,makine parkı açısından büyük aşama kaydetti,personel sayısı çok arttı falan.
DSİ KARABÜK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ,SİLİK HALİNDEN SİLKELENDİ ADETA.
Şimdi bir hatırlatma yapalım,SIKI DURUN.
Karabük ÜLKE GENELİNDE,en fazla YATIRIM ALAN bir Kent haline geldi,bu alanda KARABÜK BİRİNCİ sırada,ARTVİN ikinci sıra da gibi bir durum söz konusu.
DSİ Karabük ŞUBE MÜDÜRÜ Sayın YASİN DEVRİM fazla Kamuoyu karşısına çıkan bir bürokrat değil,ancak,üretken bir insan,o nedenledir ki KARABÜK EN FAZLA DSİ HİZMETİ ALAN bir Yöre haline geldi.
Sayın YASİN DEVRİM’İ Karabük’e kazandıran SİYASET KURUMU’NUN etkili isimleri,Karabük’e en büyük hizmeti vermiş sayılmalı ve işin gerçeği de öyledir elbet.
DSİ KARABÜK’TE MÜTHİŞ İŞLER BAŞARIYOR/BECERİYOR..

TÜM ÜLKE GENELİNDE,DSİ YATIRIMLARINDAN EN FAZLA YARARLANAN KARABÜK’ÜN EN BÜYÜK SORUNU “ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMESİ..” ELBET
Karabük,DSİ Karabük ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ görevine Sayın YASİN DEVRİM’İN atanması ile,çok büyük bir ivme yakaladı ve TÜM ÜLKE genelinde EN FAZLA DSİ yatırımı alan birinci İl konumuna geldi..
Bir tek konu,en azından şimdilik,gelen yatırımların dışında ve ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMESİ mutlaka yapılmalı,ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMESİ,galiba DSİ Genel Müdürlüğü İLGİ ALANINA kadar girdi..
Önce ki aylarda bu yönlü YAZILARIMIZ OLMUŞTU..
Bu yazılarımızı,değerlendirmelerimizi DSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE kadar taşıyan Bürokratlar,o noktada da belirli bir yol aldılar ve “BAKIN ARAÇ ÇAYI KARABÜK’ÜN ÇOK CİDDİ BİR SORUNU,YAZILARDA BUNUN KANITI..” gibi yaklaşımlarla,belirli bir yol aldılar..
Bize gelen bilgiler “GAZETENİZİN ÇOK EMEĞİ GEÇTİ..” noktasında..
Aslında DSİ Genel Müdürlüğü,Ülkenin birçok yerinde DERE/ÇAY ISLAH ÇALIŞMALARI yapmıştı ve bunu bize bir OKURUMUZ YAZDIĞI YORUM ile duyurmuş.biz oradan hareketle birçok kez konuyu Karabük gündemine taşımıştık..
ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMESİ KARABÜK’ÜN EN BÜYÜK SORUNLARINDAN..
DSİ Genel Müdürlüğü’nün ilgi alanına girmiş bu sorun..

CHP KARABÜK MİLLETVEKİLİ SAYIN HÜSEYİN AVNİ AKSOY VE İL ÖRGÜTÜ BELİRLİ ÇALIŞMALARIN İÇİNE GİRDİLER VE TABANIN SEVİNCİ..
24 Haziran Genel Seçimlerinde,İLK KEZ MİLLETVEKİLİ çıkartan CHP,üzerinde ki dingin,Karabük sorunlarını umursamaz tavrını atıyor,seri refleks ile HALKA ULAŞMAYA çalışan bir görüntü veriyor..
CHP TABANI BU TUTUMDAN ÇOK MEMNUN,ÇOK SEVİNÇLİ.
Geçtiğimiz günlerde CHP Karabük Milletvekili Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY’UN bir beyanatını okuduk ve “KARABÜK’TE 4 BELEDİYE BAŞKANLIĞI CHP’Lİ ADAYLAR TARAFINDAN KAZANACAK..” diyor Sayın AKSOY.
SİYASET BİR İDDİA İŞİDİR ELBET.
Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY o beyanatı ile CHP Tabanına ve KARABÜK YAŞAYANLARINA çok önemli bir mesaj veriyor,PARTİCİLİK,SİYASET bağlamında mükemmel bir açıklama olarak görmek gerek.
CHP Milletvekili Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY,Karabük MERKEZ,SAFRANBOLU,YENİCE ve OVACIK Belediye Başkanlıklarını alacaklarına işaret ediyor,bu açıklama CHP tabanında da,Halk nezdinde de ciddi bir dalgalanma ve sevinç yaratmış görünüyor.
CHP KARABÜK’TE VARLIĞINI HİSSETTİRMEYE BAŞLADI..
Bu süreç hızlanarak devam edecektir kanaatindeyiz.

KARDEMİR “YENİ ELEMAN ALIMI SIRASINDA,ÇOK TİTİZ,KILI KIRK YARAN VE KENDİSİNE EN YARAYIŞLI ELEMANLARI ALMAYA ÇALIŞTI..” SÖZLERİ
KARDEMİR geçmiş yıllarda da ELEMAN ALIMLARINDA hep sorunlar yaşamıştır,bu defa da öyle oldu ve “ELEMAN ALIMINDA O PARTİSEL SEMPATIZANLIK AÇISINDAN..” değerlendirmeler yapan çevreler oldu..
KARDEMİR ÜST DÜZEY YÖNETİM ELEMANLARINA SORDUK..
“BİZ HERHANGİ BİR veya BİRKAÇ PARTİYE ELEMAN ALMADIK. KARDEMİR’E YARARLI HİZMET VERECEK BİRİKİMDE,DONANIMDA VE EHLİYETTE ELEMANLAR ALMAYA GAYRET ETTİK..” gibi bilgiler verdiler..
“KURULAN BİR KOMİSYON,GEREKLİ ŞARTLARI HAİZ GENÇLERİ MÜLAKATA TABİ TUTTU.ÇOK ÖNEMLİ BAZI REFERANSLARIN ELEMANLARI BAZI YETERSİZLİKLERİNDEN ÖTÜRÜ ELENDİ..” gibi bilgiler verdiler.
“EFENDİM A PARTİSİNDEN 8 KİŞİ,B PARTİSİNDEN 10 KİŞİ,D PARTİSİNDEN 40 KİŞİ GİBİ BİR TASNİFLE,ELEMAN ALIMLARINA YAKLAŞMAK YANLIŞ İNSANLARIN BELİRLİ SİYASİ GÖRÜŞLERİ OLABİLİR.ANCAK,BİZ KARDEMİR’E YARARLI OLACAK DONANIM,BİRİKİM VE EHLİYETİ GÖZETTİK..” görüşlerini verdiler..
Olayı SİYASET bağlamında ele almanın yanlışlığını dile getirdiler..

KARABÜK CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI GÖREVİNE ATANAN SAYIN MEHMET PATLAK’I ZİYARET EDEREK “HOŞ GELDİNİZ..” DEDİK
Karabük CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI Görevine atanan Sayın MEHMET PATLAK görevine başladı ve bu anlamda çeşitli ziyaretler yapılıyor,şu an itibarı ile,bu anlamda hayli yoğun Sayın Başsavcı..
Sayın MEHMET PATLAK’I bizde ziyaret ettik.
Kendisi ŞIRNAK İlinden Karabük’e atandı ve deneyimli bir Hukukçu elbet,bir de ŞIRNAK gibi hayli enteresan bir yerden gelmiş olması mesleki açıdan kendisine çok büyük katkılar yapmıştır mutlaka.
UZUNCA BİR SÜRE SOHBET ETTİK.
Karabük SON AYLARDA çok ciddi bir savrulma yaşıyor,çok zayıf içerikli bir dizi tartışma yaşanıyor Kentte,aslında tartışma da değil,bir monolog yaşanıyor,olmaması gereken işler oluyor..
Başsavcı Sayın MEHMET PATLAK ile bu konularda da sohbet ettik..
Sayın Başsavcımıza HOŞ GELDİNİZ dileğimizi buradan da yineliyoruz elbet.

11 kişi görüş bildirdi

  1. Yiğit

    Selamünaleyküm nasılsın iyimisiniz inşallah iyisindir Ahmet abi biz iş akti fesihlerin 350 davası hakkında bilgilerinizi bekliyoruz kucak dolusu sevgiler saygılar sunuyorum teşekkür ediyorum kendine iyi bak Allaha emanet ol saygılar teşekkür ederiz

  2. Sorun

    Karabükün girişi dört yol projesi noldu buarada hani eski valilik yıkılıp hemen herşeyi projesi hazır olan 2 dönemdir yapılmak istenen çelik camii 3 dönememi kaldı teşekkürler..

  3. Gönderen

    Filmaşin üretimi başlayınca Karabük’te makine imalatı ve yedek parça sanayisinde yatırımlar olabileceği söyleniyordu. Bu konuda yatırım yapan var mı?

    Kardemir organizeye modern bir tesis kursa iyi olmaz mı? Belki Kardemir’in peşinden yedek parça veya makine imalatı için yatırıma gelenler olur. Futbola, topa on milyonlar savuracağına organize sanayi bölgesine bağlı ortaklık şeklinde yada bulacağı ortaklarla iştiraki olacak şekilde modern bir fabrika kursunlar. İhracata dönük olursa ülkeye döviz de kazandırırlar. Devlet teşviği de alırlar muhtemelen. Memleketin çocukları iş sahibi olur hiç olmaz ise….
    Hiç kimse de Kardemir’e havayı kirletmeyecek yeni yatırımlar yap, gençlere iş alanı aç diye baskı yapmıyor. Kardemir’e varsa yoksa top için on milyonları savur diye baskı yapıyorlar….
    Top asgari ücretle çocuk okutmaya çalışan, emekli aylığı ile işsiz çocuğuna harçlık vermeye çalışan aileleri avutmuyor….

    Çankırı’da TCDD ve Avusturyalı firma ile demiryolu makası için yatırım yaptılar fena mı oldu? Çankırılı vatandaşlar iş sahibi oldu….
    Devam eden yatırımların büyük kısmı bu yıl bitiyor olmalı. Kur olayı şirketin mali yapısını çok fazla bozmadıysa organize sanayi bölgesine filmaşin işleyecek modern bir fabrika kursa çok iyi olur…..

  4. karabuklü çevreci

    Ahmet bey birçok kerede araç çayının çevre düzenlemesini yazılarınızda dile getiriyorsunuz. Fakat hiç bahstmediğiniz konu Kayabaşı köprüsünden sonra ARAÇ çayın da bir tane canlı yaşamamaktadır,.kokudan ankara caddesinde dahi yürünemektedir.madem bütün tesisler çevreci bu kirlilik nerden gelmektedir ? İyi günler dilerim .

  5. Sözleşme öncesinde hale bak ya

    Kardemir sözleşme öncesinde ne hale düştü ya,sanki biriler aynı saniyede düymeye bastılar neymiş Karabükspora 10 milyon verilmeliymiş 10 milyon verecek olan Kardemir cesinden vermicek işçinin Sözleşme parasından kısarak vericek.Bu hesaptan her işçi aylık 300 milyon az zam alır.İşçi arkadşal buna rızanız varmıdır acaba.

  6. Gönderen

    Eskipazarlı bir vatandaş lavanta ekimini deneyecekti.
    O proje gerçekleşti mi acaba?
    Gerçekleşti ise verim alınabildi mi?

    Bir ara da sakız ağaçlarına fıstık aşılama gibi bir düşünce vardı. Arkası gelmedi galiba.
    Köylü sahip çıkmaz ise iş yürümez. Köylünün sahip çıkması için ise para kazanıldığını görmesi lazım…
    Eskipazar’da lavanta ziraatını deneyen vatandaş başarılı olursa ve para da kazandığını görürlerse başkaları da o işe soyunabilir.
    Nor mal karşılama lazım. Yeni bir işe başlamak kolay değil. Nasıl yapılacağını bilmiyor, para edip etmeyeceğini, kime satacağını bilmiyor vatandaş. Önünde örnekler olması lazım….
    İnşaallah o vatandaş başarılı olmuştur…

    Şimdi son yıllarda sahlep ziraatı başladı. Bazı illerde küçükten küçükten ekim yapıyorlarmış. Sahlep’in tarlaya dikilmesi için, yumruların doğal ortamdan sökülmesi lazım. Bunun için ormandan izin gerekiyor. Ziraatını yapmak isteyenlere belki orman da yumru verebilir. Orman fidanlıklarında doğal ortama dikilmek üzere nesli tükenmesin, yaygınlaşsın diye yumru yetiştiriyor olmalılar. Önceki yıllarda talana uğramıştı. Bilinçsiz toplandığı için nesli tehlikeye girmişti, son zamanlarda denetimler artırıldı, ihracatı yasaklandı.
    Birkaç gün önce sahlep üretimi için, Samsun’da köylüler ve üniversite arasında üretim için işbirliği yapıldığı konusunda haber çıkmıştı. Bir ilçesinde yaygınlaşmaya başlamış. Yeni üretim teknikleri geliştirmişler. Hollandolı bilimadamlarının bile dikkatini çekmiş, Atlayıp tekniğini öğrenmek için Samsun’a gitmişler. Hatta ortak üretimi bile teklif etmişler. Adamlar laleyi bizden alıp bütün dünyaya pazarlamışlardı. Hatta laleyi biz bile Hollanda’dan almaya başladık. Sahlep de öyle olmaz inşaallah.

    Sahlep Karabük havalisinde yetişen bir bitki. Suyu sevmiyor ve kıraç toprakta yetişebiliyor. Zaten yağışların olduğu sonbahar kış aylarında dikiliyor, yine yağışların olduğu baharda da hasat ediliyor. Fazla yağışlar zarar vermesin diye tarlalarda set oluşturup tümseğe dikiliyormuş. Su isteyen bitkilerde ise tam tersi. Çok kurak olduğu zamanlarda biraz sulamak gerekiyormuş….
    Dönümden 50 bin lira kadar kazanmak mümkünmüş. Doğal ortamdan sökümü yasaklandığı için müşterisi de hazırmış…..

  7. CHP'li

    CHP Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy’un açıklaması çok önemli. CHP bir an önce çalışmalara başlamalı. Çalışılırsa, kazanılır.

  8. CHP KIPIRDASIN BİRAZ

    CHP KARABÜKTE KIPIRDASIN BİRAZ GENEL YÖNETİMDE TAM BAŞIBOŞLUK YEREL YÖNETİMDE HERKESLE KAVGA HERYERE SALDIRI CHP BUNLARI SEYREDİYOR.İL BAŞKANI ABDULLAH BEY BİRAZ LOKALİ BIRAKIP İNANLARLA VAKİT GEÇİRSİN.İŞYERLERİNİ GEZSİN SOKAKTA GÖRÜNSÜN.CHP BİRAZ KIPIRDAMALI BURALARDA

  9. Hadi chp

    Arkadaşlar gezmeyle bu iş olmaz.
    Chp nin Karabük ün sorunları ile İlgili bir açıklaması var mı.
    Karabükspor…
    Hava kirliliği…
    Doların yükselişi.
    Hayat pahalılığı.
    Katı atık bertaraf tesisi
    Karayolları.
    Tıkanan Trafik..
    Belediye
    Milli eğitim sistemi
    Sağlık
    Hastaneler.
    Yahu ziyaret etmeyle bu iş olmaz

  10. karabüklü

    saygı deger ahmet bey ben yazılarınız dışında bir kaç sorum olacak 1 karabüke katı atık tesisi ne oldu 2 hani meşhur bir hava alanı vardı o ne alemde 3 bir ara dillerden düşmeyen ismet paşa sanayi bölgesi ne aşamada 4 karabük girişi kardemir cıkışı ne alemde daha çok şeyler var söylenecekde ben merak ediyorum acaba bu saydıklarımı bir karabüklü olarak ne zaman gercekleşir ssk ek binasını bile yazmadım ha unutdum bunların hepsi 2019 belediye secimlerinde tekrar ısıtılıp halka servis edilir galiba laf var icraat yok karabüklü olarak bilgilendirir ve yardımcı olursanız memnun olurum saygılarımla karabüklü başka karabük yok

  11. anjiyo

    Hastanede anjiyo tekrar faaliyete başladı mı acaba

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Psikoterapistlerin gözünden hayali terapi seansları kitaplaştı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 04:00
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Psikoterapiye dair farklı bir bakış açısı sunan “Seans Sahnesi Üzerine Psikodinamik Yaklaşımdan Süreç Notları” kitabı, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları tarafından yayımlandı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Alev Çavdar'ın derlediği kitapla ilgili santralistanbul Kampüsü'nde söyleşi düzenlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çavdar, kitabın ilk olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisansı Programı Yetişkin Altdalı öğrencilerinin bir projesi olarak ortaya çıktığını belirtti.

Derste öğrencilerden hayali seanslar yazmalarını istediklerini kaydeden Çavdar, öğrencilerin bu seansları birbirlerine okutarak psikodinamik düşünmeyi ve uygulamayı pratik ettiklerini vurguladı.

Çavdar, “Kitap yazılırken yazarları henüz terapist bile değildi. Sonra bu sınıftaki yazarlarımız, yani öğrencilerim, staj senelerinde seans yapmaya başladılar, onlar terapistlik deneyimini de öğrendikten sonra biz bu hayali seansları tekrar önümüze aldık. 'Bu gözle baktığımız zaman ne görüyoruz?' diyerek seanslarla ilgili bir yansıtma süreci daha yaşandı. Tüm bunları bir araya getirip bir kitapta toplamaya karar verdik ve bu kitap ortaya çıktı.” değerlendirmelerinde bulundu.

Kitabın yazarlarından Doğukan Kocabaş da kitabın terapistlik deneyimlerini yansıttığını ve sürecin oldukça keyifli geçtiğini aktardı.

Kitabın bir diğer yazarı Ayşe Leyla Ok ise kitaptaki terapist ve danışanın aynı kişi olmasına rağmen analizler ve notlar aracılığıyla üçüncü perspektifin ortaya çıktığını ifade ederek, “Bu üçüncü perspektif, analizi yazan kişi ve notları yazan kişi arasındaki etkileşimle ve seansı tekrar gözden geçirme süreciyle oluşuyor. Bu döngüsel süreç, bizler için hem keyifli hem de öğretici bir deneyim oldu.” yorumunu yaptı.

– “Seans Sahnesi Üzerine Psikodinamik Yaklaşımdan Süreç Notları” kitabı

Dr. Alev Çavdar'ın derlediği kitap, 12 psikoterapist adayı, hayali danışan ve terapistlerin yer aldığı seanslardan oluşuyor.

Kitabın yazım süreci, yazarların klinik psikoloji eğitimlerinin ilk yılında “Herhangi bir zamanda, herhangi bir danışan ve terapist ikilisinin, herhangi bir seansını hayal edin ve yazın.” yönergesiyle başladı. Yazarlar, hayallerini, arzularını, korkularını, rüyalarını, benliklerini ve ötekilerini düşlemsel seans sahnesine koydu ve onlar üzerine düşündü.

Yazılan seanslar üzerine başka bir yazar, süreci anlamlandırmak üzere gözlemsel ve kuramsal notlar düştü. Eğitimlerinin ikinci yılında yazarlar, terapist olarak seans deneyimlemeye başladıktan sonra hep birlikte hayali seansları ve notları yeniden okuyup yazdı.