Her Telden (24.Eylül.2019)

Her Telden (24.Eylül.2019)

Yayın: 24.09.2019 00:15
Paylaş:
A+ A-

DÜN,SABAHIN ERKEN SAATLERİNDEN İTİBAREN,İŞKUR MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN ÖNÜNDE BİNLERCE KİŞİ “İŞ UMUDUYLA KUYRUK OLMUŞTU..” VEEE
Dün sabah yürüyüş yapıyorduk,İstasyon Meydanı’nda bulunan İŞKUR MÜDÜRLÜĞÜ önünde,büyük çoğunluğu Bayan olan BİNLERCE KİŞİ kuyruk olmuşlardı,binlerce kişi vardı oluşan kuyrukta.
TOPLUM YARARINA ELEMAN ALIMI VARMIŞ..
Toplam 445 kişi alınacakmış,BİNLERCE KİŞİ KUYRUĞA girmişti ve büyük çoğunluğu bayandı bunların,yürürken YAZIK BU İNSANLARA diye düşündük,YAZIK BU İNSANLARA,Ülkemiz ne hale geldi Yarabbi diye düşündük.
Oradan geçerken,iki bayan “GIIIZ,O PARTİ ALINACAKLARIN LİSTESİNİ VERMİŞTİR.BİZE SIRAMI GELİR,YİNE KAYDIMIZI YAPTIRALIM..” falan gibi konuşuyorlardı ve kimse normal,dürüst bir İŞE ALIMININ YAPILACAĞINA DA inanmıyor sanki..
KAÇ KİŞİDEN AYNI MEALDE SÖZLER İŞİTTİK İYİ Mİ..?
Daha sonra,çok uzaktan da olsa tanıdığımız bir/iki kişi bize gelerek “ABİ YARDIMCI OLUR MUSUN..” falan dediler,bizim bir etkimizin olmayacağını,bildiğimiz kadarı ile KURA İLE İŞE YERLEŞTİRMELER yapılacağını söyledik.
Pek inanmadılar ve sandılar ki yardımcı olmaktan kaçınıyoruz..
İnsanımız ne yazık ki bu hale gelmiş/getirilmiş.
Dün BİNLERCE İNSAN KUYRUĞA GİRMİŞTİ.
Bütün umutlarını 9 aylık TOPLUM YARARINA PROGRAM kapsamına girerek,en azından, gelecek ilkbahar mevsimine kadar asgari ücretten de olsa,evine bir ekmek parası götürebilmek..
İŞSİZLİK BU ÜLKENİN EN BÜYÜK SORUNLARININ BAŞINDA GELİYOR..

KREDİ YURTLAR KURUMU,MÜLKİYETİ KARABÜK BELEDİYESİ’NİN OLAN,SOĞUKSU MAHALLESİ’NDE Kİ O YEPYENİ BİNAYI KİRALAMADI İYİ Mİ..?
TOKİ Tarafından,SOĞUKSU Mahallesi’nde uygulanan KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINDA,Karabük Belediyesi’nin mülkiyetine bırakılan çok şık bir bina var..
Yapılışı, ÖĞRENCİ YURDU veya YAŞLILAR EVİ gibi bir konseptte düşünülmüş ve o bağlamda bitirilmiş,KARABÜK BELEDİYESİ bu binayı KREDİ YURTLAR KURUMU’NA,Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu olmak üzere teklif etti..
KREDİ YURTLAR KURUMU,ÜNİVERSİTE’YE UZAK gerekçesi ile kabul etmedi..
Şimdi insanın aklına “EĞER BURASI ÖZEL BİR FİRMA veya KİŞİ TARAFINDAN YAPILMIŞ OLSAYDI,KYK YİNE UZAK,BİZ KİRALAYAMAYIZ GİBİ ÇOK SUDAN BİR GEREKÇE ÖNE SÜREBİLİR MİYDİ..?” gibi bir soru geliyor..
KARABÜK ÖZELİNDE KİRALANAN ÖĞRENCİ YURTLARI VAR..
Bunların aylık kiraları 800-900 bin veya MİLYON,MİLYON Lirayı aşanları da var,ayrıca,bu aylık kiralara BU YIL yüzde 19.5 gibi yeni zamlarda yapıldı/yapılıyor..
KREDİ YURTLAR KURUMU,Mülkiyeti KARABÜK BELEDİYESİ’NİN olan SOĞUKSU Mahallesi’nde ki binayı UZAK GEREKÇESİ ile kiralamadı ve bu bina bakalım ne olarak kullanılacak..
ŞIK/GÜZEL/YEPYENİ BİR BİNA BOMBOŞ DURUYOR..
KYK Burayı kiralamaktan OKULA UZAK gerekçesi ile kaçındı..!!

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ.PROF.DR.Sayın REFİK POLAT “BEŞBİNEVLER SAKİNLERİ, YAPTIRDIĞIMIZ BİNAYI HASTANE OLARAK İSTEDİ..”
Geçmişte birkaç kez daha yazdık,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT,Beşbinevler’de yapımı sürdürülen MESLEK YÜKSEKOKULU Binasını “MAHALLE SAKİNLERİ,HASTANE YAPIMI İÇİN İSTİYORLAR..” demişti.
Rektör Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT bu binaya,eskisi gibi KADIN/DOĞUM/ÇOCUK HASTANESİ yapılmak kaydı ve şartı ile SAĞLIK BAKANLIĞI’NA verebileceklerini söyledi..
Ancak SAĞLIK BAKANLIĞI bu binayı alarak KADIN/DOĞUM/ÇOCUK HASTANESİ yapmayı kabul eder mi veya BİR BAŞKA HASTANE yapmayı kabul eder mi..?
KİM KABUL ETTİRECEK..?
Çevrede bulunan Mahalle Muhtarları,bu konuya duyarlı yaklaşırlar,sesleri çıkar gibi beklenti vardı,MUHTARLARIMIZDA bu işle ilgilenmeyince İŞ ŞU AN ÖYLECE durup/duruyor..
BEŞBİNEVLER CİVARINA BİR HASTANE GEREKİYOR ELBET..
Bunu yüksek sesle dile getirecek/getirebilecek kim var ortalıkta..?
Biz, birkaç kez, yazdık Kamuoyu’na duyurduk..!!

“BİLGİ/BİRİKİM/DENEYİM Mİ..?” YOKSA SİYASİ TERCİHLER Mİ,RAYLI ULAŞIM TEKNOLOJİSİ ENSTİTÜSÜ VE KARABÜK ÜNİVERSİTESİ VE KARABÜK
Ülkemizde BİLGİ/BİRİKİM/DENEYİM Mİ ön planda,yoksa,HAYATIN HER ALANINDA,Siyasi Tercihler,Siyasi öne geçmeler mi,GEÇERLİ,bunu hayatın her alanına nakşetmek mümkün..!!
Bakın KARABÜK ÜNİVERSİTESİ RAYLI SİSTEMLER MÜHENDİSLİĞİ Bölümü var,yıllardır bu konuda eğitim veriyor,hatta MEZUNLAR VERDİ ve ayrıca KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Dünyanın en PRESTİJLİ,en iyi 800 ile 1000 ÜNİVERSİTESİ arasına girmeyi başardı..
Gelelim işin KARDEMİR yönüne..
KARDEMİR,BU ÜLKENİN TEK RAY ÜRİTİCİSİ DURUMUNDA..
VE,Sanayi/Teknoloji Bakanlığı,TÜBİTAK,Ulaştırma Bakanlığı,RAYLI ULAŞIM TEKNOLOJİLERİ ENSTİTÜSÜ’NÜ Kocaeli/GEBZE İlçesinde kuruyor,bu iş için gerekli protokollar imzalandı..
KARABÜK’ÜN BU ANLAMDA Kİ BİLGİSİ/BİRİMİ/DENEYİMİ hiç mi hiç dikkate alınmadı,zira,KARABÜK SİYASETİ BU İŞLERİ KOVALAYACAK,HATTA KOTARACAK GÜÇTE değil ki..!!
BİLGİ/BİRİKİM/DENEYİM o nedenle havada kalıverdi,iyi mi..?

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ RAYLI SİSTEMLER MÜHENDİSLİĞİ,KARDEMİR RAY ÜRETİMİ VE GEBZE İLÇESİNDE “RAYLI ULAŞIM ENSTİTÜSÜ..” İŞİ..
Karabük gerçekten sahipsiz,Karabük’ü Ankara nezdinde savunan,eden, “KARABÜK’ÜN POTANSİYELLERİNİ ANLATAN,TANITAN,HAKKINI VE HUKUKUNU SAVUNAN..” kimsesi yok galiba..!!
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ RAYLI SİSTEMLER MÜHENDİSLİĞİ VAR.
KARDEMİR RAY ÜRETİMİ YAPIYOR..
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın MUSTAFA VARANK,GEBZE İlçesinde RAYLI ULAŞIMLAR ENSTİTÜSÜ KURACAKLARINI açıklıyor ve bununla ilgili TÜBİTAK başta olmak üzere bazı Kurum ve Kuruluşlarla işbirliğine gidileceğinden söz ediyor..
GEBZE İLÇESİ’NDE RAYLI ULAŞIM TEKNOLOJİLERİ ENSTİTÜSÜ KURULACAK..
İlk etapta 100 uzman,daha sonra AR-GE Çalışmalarını yürütmek üzere 500 uzman daha görevlendirilecek ve RAYLI ULAŞIM TEKNOLOJİYERİ ENSTİTÜSÜ hayata geçirilecek…!!
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ RAYLI SİSTEMLER MÜHENDİSLİĞİ Bölümü var,KARDEMİR RAY ÜRİTİMİ yapıyor ve TÜBİTAK,İlgili Bakanlık,TCDD ne yazık ki RAYLI ULAŞIM TEKNOLOJİSİ ENSTİTÜSÜNÜ Kocaeli/GEBZE İlçesinde kuruyor..
VAR MI KARABÜK’ÜN TANITAN,POTANSİYELLERİNİ ANLATAN..
Düğün-nişan-mevlit,köy gezilerini,muhtar toplantılarına devaaamm..!

VALİ SAYIN FUAT GÜREL,MİLLETVEKİLLERİ VE GENİŞ BİR KARABÜK HEYETİ SANAYİ/ TEKNOLOJİ BAKANI’NI ZİYARET ETMİŞTİ VE RAYLI SİSTEM..!
Geçtiğimiz aylarda Vali Sayın FUAT GÜREL,AK Parti Karabük Milletvekilleri ve geniş bir Heyet Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın MUSTAFA VARANK’I makamında ziyaret etmişlerdi..
Hatta,zaten,KAMULAŞTIRMA LİSTESİ içerisinde olan,ESKİPAZAR/İSMETPAŞA OSB noktasını “ ISRAR VE İNATLA TALEP ETTİK,KAMULAŞTIRMA LİSTESİNE ALDIRDIK..” falan gibi açıklamalar bile yapılmıştı..!!
Şimdi duyuyoruz ki..
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı,TÜBİTAK,Ulaştırma Bakanlığı,KOCAELİ/GEBZE İlçesinde RAYLI ULAŞIMLAR TEKNOLOJİSİ ENSTİTÜSÜ kuruluşu için PROTOKOLLAR imzalamış..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ RAYLI SİSTEMLER MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ VAR..
KARDEMİR,ÜLKENİN TEK RAY ÜRETİCİSİ,KONUMUNDA…
Bakıyorsunuz,RAYLI ULAŞIMLAR TEKNOLOJİSİ ENSTİTÜSÜ,Kocaeli/GEBZE İlçesinde kuruluyor,ilk etapta 100 uzman görevlendirilecek,daha sonra AR-GE Çalışmaları için 500 eleman daha işe dahil edilecek..
KARABÜK’ÜN elinde ki POTANSİYELLER kimin umurunda yahu..!!

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ “DÜNYA ÜZERİNDE EN PRESTİJLİ,EN İYİ 800 İLE 1000 ÜNİVERSİTE ARASINDA..” RAYLI SİSTEMLER MÜHENDİSLİĞİ..!!
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT,kurduğu sistemle,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’Nİ Dünyanın en prestijli,en iyi 800 ile 1000 Üniversitesi arasına sokmayı başardı..
BU ÇOK BÜYÜK BİR BAŞARI ELBET..
Dünyanın en prestijli,en iyi 800 ile 1000 Üniversitesi arasında yer alan KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü var ve yıllardır Öğrencisi var.
ÜLKENİN TEK RAY ÜRETİCİSİ KARDEMİR,KARABÜK’TE..
Buna karşılık Sanayi Bakanlığı,TÜBİTAK,Ulaştırma Bakanlığı,adeta,”BU CİDDİ POTANSİYELLERİ OLAN KARABÜK’Ü GÖZARDI EDEREK..” RAYLI ULAŞIM TEKNOLOJİLERİ ENSTİTÜSÜNÜ Kocaeli’nin GEBZE İlçesine kuruyor..
GEREKLİ PROTOKOLLAR İMZA ALTINA ALINDI..!!
KARABÜK’ÜN SAHİPSİZLİĞİNE yanmaktan başka,ne diyelim..!!
“FİLYOS LİMANI’NDA Kİ GELİŞMELERDEN HABERİMİZ OLMADI..” diye yakınanlar,Allahaşkına KARABÜK’Ü YAKINDAN İLGİLENDİREN HANGİ KONULARDAN HABERİNİZ VAR…?”
Buyurun size bir örneğini TAKDİM EDİYORUZ..!!

“KIRSAL DEZAVANTAJLI İLLER..” KARADENİZ KAPSAMINA ALINAN BARTIN/ KASTAMONU/ SİNOP İLLERİ, BAŞKA HANGİ TEŞVİKLER ALIYOR ACEP..!
Biz yazdık,gündeme getirdik,KIRSAL DEZAVANTAJLI İLLER olayı hakkında,Karabük usul/usul KIŞ UYKUSUNDAN uyanmaya başladı,burada bir hakkı teslim edelim,bu işi Karabük İL TARIM Müdürlüğü bir süredir takip ediyordu,bu hakkı teslim etmemiz gerek.
SİYASET KURUMU Köy gezilerinde,nişan,düğün,mevlit gezilerinde,muhtar toplantılarında olduğu için,geç haberdar oldu,sonuçta haberdar oldu işte..
BARTIN/KASTAMONU/SİNOP bu kapsama alındı..
KIRSAL DEZAVANTAJLI İller kapsamında olan,yüksek rakımlı ve tarımın zor yapıldığı,tarımın sınırlı yapılabildiği İlçelere yüzde 70-yüzde 80 HİBE DESTEKLERİ var..
Peki BARTIN-KASTAMONU-SİNOP İlleri,acaba,başka HANGİ TEŞVİKLERDEN yararlanıyorlar ki,KARABÜK’ÜN YARARLANAMADIĞI başka hangi TEŞVİKLERDEN yararlanıyorlar ki..!!
Başka hangi teşviklerden yararlanıyorlar acaba..?

KARDEMİR,ŞU ANA KADAR,750-800 MİLYON LİRA HARCAMA YAPTIĞI “TREN TEKERİ ÜRETİMİNDEN,TEK KURUŞLUK SATIŞ YAPMADI..” GALİBA
KARDEMİR,büyük umutlarla ve yıllar öncesinden TREN TEKERİ Üretmek üzere yola çıktı,bu anlamda bir türlü SERİ ÜRETİME GEÇEMEDİ ve şu ana kadar,sanıyoruz,bu iş için 750-800 milyon lira civarında harcama yapıldı..
Bu işi bir İTALYAN Firması mı yapıyor ve nedense KARDEMİR bir türlü SERİ ÜRETİME GEÇEMEDİ,harcanan 750 ile 800 milyon lira civarında ki paranın GERİ DÖNÜŞÜMÜ noktasında hiçbir mesafe alınamadı..
YIL SONUNA DENEME ÜRETİMLERİ BİTER deniliyor..!!
O zaman,KARDEMİR harcadığı o paranın GERİ DÖNÜŞÜMÜNE kavuşacak ve piyasaların çok kırık gittiği günümüzde elini biraz rahatlatacak,bu büyük bir heyecanla bekleniyor elbet.
KARDEMİR,fiyatların geri gelmesinden müthiş etkileniyor elbet..
FİYATLAR geri geliyor,ÜRETİM MALİYETLERİ ise tırmanıyor galiba..!!

6 kişi görüş bildirdi

  1. önemli degil

    sayin golbek filyos limani icin neler yazdik neler. buyuk bir firma bu is icin zonguldakta ve ankarada kulis calismalari yurutuyor, bu is bizi asar dedik, milletvekiller bos durmuyor calisiyor dedik. aynen dediginiz gibi bizimkiler acilis, soz, kina, dugun merasimlerinde, koy, tarla, muhtarlik gezilerinde. ilimizi adam gibi anlatacak, ankarada yatip kalkacak insanlari secememisiz..hani nerde ismetpasa ihtisas organize sanayi? hani yerli araba icin gorusmuslerdi? 1 kez gorusunce olup bittimi? canakkale,.balikesir, izmir illeri nasil ugrasiyor o yatirimi kendilerine almak icin bir arastirin. hani ilimize eximbank gelmeliydi? oda zonguldakta kurulacak merak etmeyin. filyosta demir celik ureticilerimiz guzel depolarin sahibi olurlar onuda goreceksiniz. kisacasi bizim vekillerimiz haric butun illerin vekilleri tam gaz.
    daha gecenlerde ilimize dunya kadar doktor atamasi yapildi. ama gelin safranboluya bir bakin kac tane brans doktoru yok. insanlar sabah gelip bos dönuyorlar. gelen pratisyenler anca acillerde gorev yapabilir. bu arada 5000 evlerdeki universitenin binasi hastane olacagina uygun bur yer bulunup bina ona gore tasarlanip yapilsa daha iyi degilmi? universite amacli yapilan binayi hastaneye döndürmek ayri bir masraf gerektirmezmi? ya allah askiniza bunu biz cahil halimizle dusunuyoruz, yetkililerimiz dusunemiyormu? bu milletin odedigi vergilere yazik degilmi?
    ilimizden kac tane siyaset buyugu insan cikardik ama ne yazikki bir turlu istedigimizi yaptiramadik. en basitinden bir kati atik bertaraf tesisi bile kurduramadik. daha ne diyelim !!!

  2. Karabuklu

    Safranbolu da dağın başındaki kız yurdu uzak olmuyor, soguksu mu uzak oluyor ?
    Safranbolu da bir sürü yüksekokul var jarabuk şehir merkezinde hiçbir bölüm yok.
    ÜNİVERSİTE KARABÜK E UZAK SAFRANBOLU YA Mİ YAKIN ?

  3. Karabük seven

    Neden Yenişehir mahallesinde örneğin eski mühendisler kulübünde bir yuksek okul yok, safranbolu olmadığı içinmi ?

  4. Soğuksu Binası

    Soğuksu Binası için öğrenci yurdu olarak neden düşünülüyor oranın sakinleri bunu istemiyor sanırım.
    Soğuksu binası başka amaçlı da kullana bilinir yazınızda diğer konulara bakıldığında ihtiyaçları da belirtmişsiniz.
    Devlet hastanesi, Kadın/Doğum ve Çocuk hastanesi olabilir…
    Karabük belediyesinin Bilim merkezi olabilir…
    Kardemir ve üniversite kendi çapında RAYLI ULAŞIM TEKNOLOJİLERİ ENSTİTÜSÜNÜ yada başka bi enstitü bu binada kurabilir
    Resmi kurumlar idare binası olabilir İl Özel İdare binası diğer kurumlar v.b..

  5. Kardemir Ray ve Tekerde Pazarı kendisi oluşturmalı

    Kardemir Ray ve Tekerde Pazarı kendisi oluşturmalı, Bunun için konsorsiyum (şirketler birliği) bir yapım şirketi kurmak ve devletten yap işlet devret modeli ile yolcu garantili olarak ihaleler açtırarak bu işi hızlandırabilir ancak… Buda devletin işine gelir zaten bu doğrultuda büyük projeleri ihaleye çıkartıyor hatta özel şart ile % oranda yerli ürün kullanılması isteniyor.

  6. Dusununce

    Soğuksu binası rumuzlu arkadaşım safranbolu da hem yurtları hemde üniversiteyi istemeyen pek çok insan olduğunu düşünüyorum, safranbolu nun aile yaşantısını bozdukları,safranbolu nun sade ilçe havasını bizdukkarini gibi sebepleri ileri surduklerini düşünüyorum. O zaman oradaki yurtları ve yuksekokullarıkapatıp karabük şehir merkezine açalım.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Visa, Türkiye’de yeni ayrıcalıklar sunan my Visa programını başlattı

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 12:12
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Visa, Türkiye'deki Visa Infinite ve Visa Signature kart sahiplerine yönelik yeni programı my Visa'yı hayata geçirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, kullanıcıların hem Türkiye'deki hem de dünya genelindeki çeşitli avantaj ve fırsatlardan ücretsiz olarak yararlanmalarını sağlayan my Visa, üyelerine Türkiye'de ve dünyada yeme içmeden konaklamaya, alışverişten seyahate özel fırsatlar ve deneyimler sunuyor.

Program, yeme içme, konaklama, alışveriş ve seyahat alanlarında 50’den fazla yerel ve global marka ile yüzde 40'a varan indirimlerin yanı sıra yanı sıra ücretsiz hizmetler de sunuyor.

Avrupa ve Amerika'da restoran harcamalarında yüzde 10 indirim elde etme fırsatı sunan my Visa, İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda da ücretsiz Fast Track ve buggy hizmetlerinden yararlanma imkanı sağlıyor.

Ayrıca, my Visa üyeleri Visa'nın Luxury Hotels Collection kataloğundaki lüks otellerde özel ayrıcalıklarla rezervasyon yapabilecek.

Visa'nın Avrupa genelinde üst gelir grubundaki tüketicilerle gerçekleştirdiği “Üst Gelir Grubu Tüketicilerin Beklentilerini Anlamak” isimli araştırmaya göre, Avrupa'daki yüksek gelir grubu tüketiciler kartları genellikle kullanım kolaylığı için tercih ederken, Türkiye'deki yüksek gelir grubu ise bu kartları sunduğu fayda ve ayrıcalıklar için kullanmayı tercih ediyor.

Avrupa'daki yüksek gelirli tüketiciler, sağlıklı yaşam, konforlu ve özel seyahat deneyimleri, gösterişsiz lüks ürün ve hizmetler ile sorunsuz ve güvenilir online alışveriş deneyimlerine öncelik veriyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Visa Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin, şirketin Türkiye'de 40. yıl dönümünü kutladıklarını belirterek, “40 yıldır müşterilerimiz ve onların ihtiyaçları hep odağımızda oldu. Visa Infinite ve Visa Signature kart hamilleri için sunduğumuz my Visa programı, Türkiye'de bir kart şemasının üst segment kart sahiplerine doğrudan sunduğu ayrıcalıklar programı olarak bir ilke imza atıyor. Ülkemizde bu kartları kullanan kart sahiplerini, Türkiye'nin yanı sıra tüm dünyada yaşam tarzlarına hitap eden mekan ve markalarda kendilerine özel ayrıcalıklarla bir araya getirmekten mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Visa Güney Avrupa Bireysel Ürünler Başkanı Zeynep Ürkmez de Visa'nın Güney Avrupa bölgesinde my Visa programını ilk defa Türkiye’de hayata geçirdiğine dikkati çekerek, “My Visa programı ile amacımız Visa Infinite ve Visa Signature kart sahiplerine, ihtiyaç ve alışkanlıklarına hitap eden, yaşamlarına değer katacak hizmet, ayrıcalık ve fırsatları sunmak.” değerlendirmesinde bulundu.