Her Telden (24 Ocak 2020)

Her Telden (24 Ocak 2020)

Yayın: 23.01.2020 22:44 |Güncelleme: 24.01.2020 08:31
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK AİLE,ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER MÜDÜRÜ Sayın GALİP SÖKMEN’İ ÇOK MUTLU GÖRDÜK VE SEBEBİNİ SORUNCA ANLATTI..
Geçtiğimiz gün,İŞKUR Müdürü Sayın COŞKUN GÜVEN,Valilik Özel Kalem Müdürü Sayın MUSTAFA CÜCÜ,Valilik Basın Halkla İlişkiler Müdürü Sayın BİLAL YATMAZ ve Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın GALİP SÖKMEN ile karşılaştık.
AKBANK yanında ki geleneksel yerimizde,birer çay içtik ve güzel havanın tadını çıkartmaya gayret ettik,orada Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın GALİP SÖKMEN’İ çok mutlu,çok sevinçli görünce,sebebini sorduk.
Sayın GALİP SÖKMEN üretken,verimli çalışan bir İl Müdürü ve “UZUN SÜREDİR İZLEDİĞİMİZ BİR OLAYI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ..” dedi ve konu ile ilgili izinlerin alındığını anlattı.
SAFRANBOLU’DA Sayın NURİYE SIĞIN,Sayın MEHMET KALEM ve arkadaşlarının yönetiminde bir Dernek YAŞLILAR YURDU veya HUZUREVİ gibi bir tesis yapmaya karar vermiş.
Bunun için SAFRANBOLU Sarı Çiçek Evleri civarında bulunan 10 dönümlük bir alanın BU DERNEK adına tahsisi için yapılan çalışmalar olumlu sonuçlanmış ve Sayın GALİP SÖKMEN’İN mutluluğuna yol açan gelişme buradan kaynaklanıyormuş.
Daha sonra Sayın MEHMET KALEM ile görüştük ve böyle bir girişimlerinin olduğunu anlattı,başta Vali Sayın FUAT GÜREL,Safranbolu Kaymakamı Sayın FATİH ÜRKMEZER,Belediye Başkanı Sayın ELİF KÖSE,Eski Bakan Yardımcısı Sayın MEHMET CEYLAN,Milletvekilleri Sayın CUMHUR ÜNAL,Sayın NİYAZİ GÜNEŞ olmak üzere çok geniş bir kesimin bu işe destek verdiklerini anlattı.
SAFRANBOLU ŞIK/ZARİF ve YARARLI BİR TESİS KAZANACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR.

SAĞLIK BAKANLIĞI,HASTANE YAPILMAK ÜZERE,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ALANI İÇERİSİNDE 70 DÖNÜM YER KAMULAŞTIRDI VE SONRASI İLGİNÇ
Yıllar önce,Sağlık Bakanlığı TIP FAKÜLTESİ hizmetinde de kullanılmak üzere,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Merkez Kampusu içerisinde 70 dönüm kadar bir yeri Kamulaştırmıştı..
BU KAMULAŞTIRMA ÜZERİNDEN UZUN SENELER GEÇTİ.
Oraya HASTANE YAPILMASINA karşı çıkanlar oldu,özellikle KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İdaresi,o zamanlar “BURAYA HASTANE YAPILMASIN..” görüşü üzerinden hareket etti..
HASTANE YAPILMADI ve o 70 dönüm kadar olan arazi için,daha sonra KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bakanlığı’na “BURASI BENİM KAMPUS ALANIM İÇERİSİNDE,HASTANE DE YAPILMIYOR,BU ARAZİYİ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NE VERİN..” şeklinde bir talep yaptı.
Sağlık Bakanlığı,bu araziyi KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NE vermedi ve tuttu KREDİ YURTLAR KURUMU’NA verdi,ARAZİ HALEN BOMBOŞ duruyor,ne olarak kullanılacağı belli değil..
Veya KULLANILACAK MI,O BİLE BELLİ DEĞİL..
70 DÖNÜM ARAZİ ŞU AN İTİBARI İLE BOMBOŞ DURUYOR İYİ Mİ..?

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ KAMPUS ALANI İÇERİSİNDE VE KYK’YA DEVİR EDİLEN 70 DÖNÜM ALAN KULLANILACAK MI,NE OLARAK KULLANILACAK
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Kampus Alanı içerisinde,yıllar önce,SAĞLIK BAKANLIĞI Hastane yapmak üzere 70 dönüm civarında bir alanı Kamulaştırmıştı.
HASTANE YAPILAMADI/YAPILMADI/HASTANE İSTENMEDİ..
Hastane yapılmayacağı belli olduktan sonra,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ bu alanı SAĞLIK BAKANLIĞI’NA başvuru yaparak “BİZİM KAMPUS ALANIMIZ İÇERİSİNDE,BİZE VERİN..” dedi.
Sağlık Bakanlığı da bu alanı tuttu,KREDİ YURTLAR KURUMU’NA verdi ve şimdi o 70 dönüm civarında ki alan,bomboş duruyor ve ne yapılacağı belli değil.
Yer KREDİ YURTLAR KURUMU’NA GEÇMİŞ VAZİYETTE..
Keşke,KYK bu alanı,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NE verse ve ÜNİVERSİTE buraya bir şeyler yapsa,örneğin DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ veya bu Fakülte için gerekli bir şeyler olarak düzenleyebilse.
Böyle bir gelişme olur mu/olabilir mi..?

SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI Sayın ELİF KÖSE,SAFRANBOLU GİRİŞİNDE BULUNAN KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ’Nİ KALDIRABİLİR Mİ ACABA..?
Karabük istikametinden Safranbolu’ya giriş yolunun sağında bulunan ve geçtiğimiz süreçte ÇÖP YIĞINLARI ile Karabük Basınına malzeme de olan KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ var biliyorsunuz.
Bu SANAYİ SİTESİNİN kaldırılması yolunda,belirli adımların atıldığını ve bunun için 30 dönüm civarında bir yerin İMAR PLANINDA işaretli olduğu ,böyle bir yer ayrıldığı yolunda da,hatırladığımız bilgiler var.
Kaldı ki,BU KONU,31 Mart YEREL SEÇİMLERİ sırasında,HAYLİ TARTIŞMA KONUSU yapılmış ve bir AK Partilinin yaptığı konuşma içerisinden cımbızlama sureti ile çekilen ifadeler,istismar konusu bile edilmişti..
Şimdi, MİMAR Sayın ELİF KÖSE,Safranbolu gibi şık,güzel,estetik değerler yönü çok güçlü olan DÜNYA MİRAS KENTİ bir yere,pek yakışmayan bu SANAYİ SİTESİ’Nİ kaldırabilir,yeri yerlerine taşınmasını temin edebilir mi gibi bir soru var.
Sayın ELİF KÖSE BUNU YAPABİLİR Mİ ACABA..?
Safranbolu Belediyesi’nin maddi gücü böyle bir olayı gerçekleştirmeye yeter mi veya Safranbolu Belediyesi’nin Siyasi iradesi böyle bir konuyu gerçekleştirmeye yeter mi..?
Bırakın BASİT/BASİT PARALARI İÇEREN İHALE KAVGASINI…
Sadete gelin, BU TÜR HAYATİ İŞLERE BAKIN,öyle değil mi..?

İŞ SAĞLIĞI/İŞ GÜVENLİĞİ İŞİ İLE MEŞGUL BİR KARDEŞ “ABİ SAFRANBOLU BELEDİYESİ’NİN BU İŞ İÇİN AÇTIĞI İHALE SONUCU PARA KAZANMAZ.”
Safranbolu Belediyesi tarafından açılan İŞ SAĞLIĞI İŞ GÜVENLİĞİ İhalesi nedeni ile yaygara kopartmaya çalışan çevreler oldu,ancak iş öylesine küçük ki,bütün yaygara havada kalakaldı..
Geçtiğimiz gün bu işi yapan iki Kardeş ile sohbet ettik “ABİ O İHALEYE BİZDE GİRDİK.58 BİN LİRA CİVARINDA TEKLİF VERDİK.ÇOK ŞEFFAF İHALE OLDU.SONRA KAZANAN FİRMA 52 BİN LİRA VERDİ İŞİ KAZANDI..” dedi.
Vay efendim CHP’Lİ Belediye CHP’Lİ Milletvekilinin kızına ihale verdi,iş verdi diye yaygara kopartan çevreler oldu,bize gelen ve bu işi yapan O İKİ KARDEŞ güldüler “ABİ SİYASET BU KADAR UCUZ OLMAMALI.İŞİN TAMAMI 52 BİN LİRA.BUNUN NERESİNDE YOLSUZLUK ARANIR..” dediler.
SAFRANBOLU,BİR ANDA ATEŞLENDİ,SİYASİ ISI YÜKSELDİ..
Daha sonra ISIYI YÜKSELTEN konu da haksızlık yapıldığı ortaya çıktı.

KARABÜK,BÜYÜK MÜCADELE VE EMEKLE KURMAYI BAŞARDIĞI DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ NOKTASINDA,ÇOK BÜYÜK ÇEKİŞMELER YAŞAR MI..?
Bakın BU YAZIMIZI KESİN BİR YERDE SAKLAYIN,Karabük büyük emek ve mücadele sonucu kurmayı başardığı,Eğitim verdirmeyi başardığı DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ yüzünden büyük bir çekişme ortamına sürüklenmeye aday.
GELECEK YIL BÜYÜK ÇEKİŞMELER YAŞANACAKTIR.
Neden öyle olacak anlatmaya çalışalım.
DİŞ HEKİMLİĞİ Öğrencileri 3.sınıftan itibaren POLİKİLİNİK ÇALIŞMALARINA başlayacaklar,bu Öğrenciler için 40-50-60 ayrı birim,ayrı Ünite tesis edilmesi gerek.
FAKÜLTE bu manada gözünü AĞIZ/DİŞ HASTANESİ’NE çevirmiş gibi görünüyor ve sanki “HAZIR ORADA BİR AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ VAR VE BİZİM ÖĞRENCİLER POLİKLİNİK ÇALIŞMALARINI ORADA YAPARLAR..” gibi bir anlayış içerisinde görünüyor.,
O nedenle başka bir hazırlıkları yok.
Buna karşı AĞIZ/DİŞ HASTANESİ Yetkili isimleri “GÜNLÜK 800 HASTAYA BAKIYORUZ.DÜN İTİBARI İLE AMELİYATHANEMİZ DE AÇILDI.AYRICA İMPLANT HİZMETİNE GİRECEĞİZ.BU NEDENLE HASTA SAYIMIZ BİN veya BİN İKİYÜZLERE TIRMANACAK..” diyorlar.
O nedenle FAKÜLTE ÖĞRENCİLERİNE HİZMET VEREMEYİZ görüşü hakim.
Israr edilirse şayet “ÇAY BARDAĞINA SÜRAHİ SIĞMAZ..” diyerek AĞIZ/DİŞ Hastanesi’nin hem Hastane,hem Fakülte Öğrencilerine hizmet vermeyi kaldıramayacağına vurgu yapıyorlar..
Şimdiden söyleyelim,ARADA SİYASET KURUMU sıkıntı çeker..!!

KARABÜK MİLLETVEKİLLERİ,KARABÜK SİYASETİ “DAHA ŞİMDİDEN MÜCADELEYE HAZIR OLUN..” VEYA AYRI POLİKLİNİKLER YAPIN/YAPTIRIN..
KARABÜK MİLLETVEKİLLERİ Sayın CUMHUR ÜNAL,Sayın NİYAZİ GÜNEŞ,Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY şimdiden 2020 yılının EYLÜL/EKİM ayları içerisinde patlayacak bir MÜCADELE İÇİN HAZIRLIKLI OLUN..
Veya bu mücadelenin önlenmesi için DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Öğrencileri için POLİKLİNİK ÇALIŞMASI YAPABİLECEKLERİ mekanları,şimdiden hazır edin,öğrenciler gerekli tıbbi çalışmalarını orada versinler.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ bu konu için “AĞIZ/DİŞ HASTANESİ’Nİ KULLANIRIZ,BAŞKA BİR YERE GEREK YOK..” gibi bir düşünce içerisinde görünüyor,o nedenle,HERHANGİ BİR HAZIRLIKLARI GÖRÜLMÜYOR.
AĞIZ/DİŞ Hastanesi Yöneticileri ise “BİZİM GÜNLÜK 800 HASTAYA HİZMET VERMEMİZ GEREK.AMELİYATHANEMİZDE AÇILDI.BU SAYI KISA SÜRE İÇERİSİNDE BİN,BİN İKİYÜZ HASTAYA ÇIKACAK..” diyerek FAKÜLTEYE HİZMET VERMEMEK DÜŞÜNCESİ İÇERİSİNDE GÖRÜNÜYOR.
Ne olacak bu işin sonu..?
2020 Yılı eylül/ekim aylarında DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 3.sınıf öğrencileri NEREDE POLİKLİNİK ÇALIŞMASI yapacaklar,şimdiden bu işin çözümü gerek ve bir mücadele,bir çekişme ortamı şimdiden önlenmeli.
Biz şimdiden olacakları duyuralım,haberimiz yok,denilmesin..

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI “HER İL İÇİN ÖĞRENCİLERE KAYNAKÇA OLABİLECEK DERS KİTABI HAZIRLATTIRIYOR..” VE KARABÜK İÇİN KİTAP OLAYI
Dün Gazetemiz Bürosuna Milli Eğitim görevlisi üç kardeşimiz geldi ve Bakanlığın özellikle orta dereceli okullarda Ders Kitabı olarak okutulacak İL KİTAPLARI hazırlattırdığını anlattılar.
KARABÜK KİTABINI HAZIRLIYORLARMIŞ.
Hazırlık aşamasında olan kitabı gösterdiler,samimiyetle söyleyelim bayıldım yapılan çalışmalara,içerik olarak,çok geniş bir araştırmanın ürünü olduğu besbelli,kullanılan fotoğraflar konularla bire/bir uyumlu.
KİTABI ELİME ALDIM,BIRAKMAKTA ZORLANDIM GERÇEKTEN.
Aslında 7 kişilik bir Komisyon tarafından hazırlanıyormuş KARABÜK KİTABI,Büromuza üç arkadaş geldi ve diğerlerinin mazereti varmış sanıyoruz ve yapılan çalışma,harcanan emek gerçekten mükemmeldi.
KİTAP DİLERİZ KISA SÜRE İÇERİSİNDE YAYINLANIR.
Karabük’ü her yönü ile araştırmışlar,sanatından,sporuna,ticaretinden,sanayisine,bilimsel çalışmalara katkı veren isimlere,öylesine geniş bir hazırlık yapmışlar ki anlatmak zor.
KİTAP YAYINA GİRDİĞİNDE GÖRÜRSÜNÜZ.
Öğrenciler açısından,elden bırakılması zor bir kitap olacak..
Emeği geçenleri yürekten kutluyoruz doğrusu.

GEÇTİĞİMİZ GÜN,UZUN SÜRE SOHBET ETTİĞİMİZ,KARDEMİR YÖNETİM KURULU BAŞKANI Sayın MUSTAFA YOLBULAN “ HALEN ÖDÜYORUZ..”
Geçtiğimiz gün,uzun süre sohbet ettiğimiz KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MUSTAFA YOLBULAN,KARABÜKSPOR noktasına değindi ve 2021 tarihine kadar “YILLIK 8 MİLYON LİRA REKLAM PARASI ÖDÜYORUZ..” DEDİ.
Bilindiği gibi,taahhüt edilen YILLIK 8 MİLYON lira reklam parasını,HİKMET FERİDUN TANKUT bir finans şirketine kırdırmış,paraları almış ,harcamış,şimdi KARDEMİR bu paraları ödüyor.
2021 TARİHİNE KADAR YILLIK 8 MİLYON ÖDEMEYE DEVAM.
Buradan yola çıkan Sayın MUSTAFA YOLBULAN,KARABÜKSPOR noktasında pek olumlu sinyaller vermiyor ve “BİZİM DE CİDDİ BİR ALACAĞIMIZ VAR.BUNA RAGMEN KARABÜKSPOR’A KARDEMİR OLARAK SAHİP ÇIKAMAYIZ..” anlamında görüşler dile getiriyor.
2021 YILINA KADAR YILLIK 8 MİLYON LİRA ÖDÜYOR KARDEMİR.
Olaya bu pencereden baktığınızda,KARDEMİR yıllardır finanse ettiği,ayakta tuttuğu KARABÜKSPOR’A sıcak bakmamakta haklı,ayrıca Karabük’te bu iş için pek kıymet bilen de olmadı..
KARABÜKSPOR 2021 YILINI BEKLEMEK ZORUNDA GALİBA..
O zaman,artık,KAÇINCI LİG DE OLACAKSA,2021 beklenecek gibi.

3 kişi görüş bildirdi

  1. Mehmet Özcan

    Ahmet Bey,Karabük üniversitesi rektörüyle Öğlebelililer olarak yaptığımız görüşmede Rektör Bey”Üniversitenin fiziki olarak büyümesine zaten YÖK izin vermiyor,bizim , sizlerin arazilerine ihtiyacımız yok”demişlerdi…Karabük Belediyesi 4000 dönüm araziyi ÜNİVERSİTE ALANI olarak ilan ederek binlerce dönüm arazisi olan toprak sahiplerinin elini kolunu bağladı…Toprağımızın sadece tapusu bizde,vergisi bizde,üzerinde hiç bir tasarrufta bulaunamıyoruz,ne alınıyor,ne satılabilinir durumda…Bir keyfiyettir gidiyor…BEN YAPTIM OLDU anlayışı devam ediyor..İnsanlar mağdur ve bir hak gaspıyla karşı karşıyayız…Eğer bu arazilere ihtiyaç varsa kamulaştırılsın,insanların birşey dediği de yok,bir sürüncemedir gidiyor…Resmen benim malıma devlet dolaylı olarak el koymuş durumda…Bu sorunu çözecek tek bir kurum ve tek bir kişi var…Bu üniversite alanını ilan eden Karabük Belediyesi ve başkan RAFET VERGİLİ’dir…Bir kentsel dönüşüm bekleyen ÖĞLEBELİ ,şehrin tam merkezinde,o güzel panoramasıyla planlı bir imar değişikliği bekliyor ve bu hizmeti Karabük’ümüzü bağrından çıkarmış bir yer olarak da hakediyor…Selamlarımla.

  2. Karabüklü

    Ahmet bey bir gazeteci olarak araştırıp açıklayın lütfen

    Ben karabükteki şehir merkezindeki KYK yurtlarının yetersiz , Safranbolu ilçesindeki KYK yurtlarının yeterince dolu olmadığını düşünüyorum. Soğuksu kız yurdu kesinlikle dolacaktır. Şehir merkezindeki kız yurdunun yetmediğini bir sürü közümüzün açıkta olduğunu düşünüyorum. Bu yurtlarını doluluk oranını gösteren belge nerede yayınlanıyor ?

  3. Gönderen

    Karabük ileri gelenleri Karabükspor’u kurtarmak için enerjisini ve mesaisini harcarken, diğer vilayetler önemli mesafeler katediyor. Yozgat Üviversitesi endüstriyel kenevir üzerinde ihtisaslaşmak için YÖK’ten izin almış. Kenevirin ekonomiye kazandırılması, endüstriyel değeri yüksek olan ürünlere dönüştürülmesi için çalışmalar yapacaklarmış….
    Diğer vilayetlerde üretilen kenevirin Yozgat’ta işlenmesi için sanayi kurulması yönünde çalışmalara başlayacaklarmış..

    Oldukça da iddialılar. Elektrikli otomobilller için kenevir tabanlı batarya üretmek için bile arge yapacaklarmış..
    Biz top peşinde milyonları savururken, enerji ve mesai harcarken onlar nelerle uğraşıyor?

    Elimizde hazır İsmetpaşa organize sanayi bölgesi projesi var. Burası niye kenevir konusunda ihtisaslaşmasın?
    Kenevir üretilecek birçok vilayet için ve büyük pazar İstanbul için en uygun yol kavşağında….

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 zanlı gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu imalatı ve satışı yapanların yakalanması amacıyla çalışma yürüttü.

İlkadım ilçesi Derecik Mahallesi'nde şüphe üzerine durdurulan bir araçta, otomobilin tavan kısmı ve araçta bulunan çantaya zulalanmış 122 gram uyuşturucu, uyuşturucu öğütücü ve içerisinde uyuşturucu madde bulunan sarma sigara ele geçirildi.

Otomobildeki 2 zanlı gözaltına alındı.