Her Telden (24 Şubat 2020)

Her Telden (24 Şubat 2020)

Yayın: 23.02.2020 21:10 |Güncelleme: 24.02.2020 08:13
Paylaş:
A+ A-

ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI “METAL İŞKOLUNDA,EN FAZLA ÜYE KAYDEDEN SENDİKA HALİNE,ELBET KOLAY GELMEDİ..” VE ÜYELERİN MUTLULUĞU..
Geçtiğimiz haftalar içerisinde yine yazdık ve okurlarımızla paylaşmaya gayret ettik “ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI,METAL İŞKOLUNDA EN FAZLA YENİ ÜYE KAZANAN,BİRİNCİ SENDİKA..” oldu.
Buraya elbet kolay gelmedi,ÖZÇELİK-İŞ Sendikası..
Hatırlayanlar vardır,İŞKOLU BARAJI’NIN yürürlüğe konulduğu dönemler,o zaman ki ÇELİK-İŞ Sendikası çok ciddi sıkıntıları kıl payı aşıyordu ve O süreçlerde,önce Karabük’te yaşanan SENDİKAL MÜCADELE,sonra İskenderun’da yaşananlar,SENDİKAYI çok ciddi olarak yıpratmıştı.
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası,artık bütün bu olumsuzlukları geride bıraktı,Genel Başkan Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve Genel Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşları Şubeler, çok ciddi,çok verimli bir çalışma düzeni içerisinde SENDİKANIN GELECEĞİNİ KURDULAR,adeta,YENİDEN İNŞA ettiler.
SENDİKA ÜYELERİ HER ALANDA MUTLULAR,ücretleri çok/çok iyi,Sendika içi çekişmeler,vırıltı/dırıltı/hizip/ çekişme yok,Sendikal harcamalara çok titiz bir şekilde uyuluyor ve bu durum MADDİ AÇIDAN rahatlama getirdi..
Yeni gayrımenkuller yapılıyor,alınıyor ve bütün bu güzellikle METAL İŞKOLUNDA Kİ TÜM İŞÇİLERİN dikkatini çekiyor ve o nedenle de ÖZÇELİK-İŞ METAL İŞKOLUNDA en fazla Üye kazanan Sendika.
Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve TÜM BİRİMLER MÜTHİŞ ÇALIŞIYORLAR..
Ve ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI sürekli büyüyor,güçleniyor..

VALİ Sayın FUAT GÜREL’İN SGK ZİYARETİ ve İL MÜDÜRÜ Sayın İSMAİL YILDIRIM’IN “53.360 EMEKLİ AYLIĞI ALANLAR 105 BİN KİŞİYE BAKMAK.”
Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL,Kamu Kurumlarını ziyaret ediyor,çalışmalar hakkında,yapılanlar/yapılması gerekenler hakkında bilgiler alıyor ve Vali Sayın GÜREL’İN bu tutumu elbet çok ama çok yararlı oluyor.
Vali Sayın GÜREL geçtiğimiz hafta içerisinde SGK İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti,ilgililerden bilgiler aldı ve bu arada SGK Karabük İl Müdürü Sayın İSMAİL YILDIRIM’IN verdiği bilgiler bizim çok dikkatimizi çekti.
Öncelikle İL MÜDÜRLÜĞÜNÜN başarılı çalışmaları teslim edilmeli..
Bakın SGK İl Müdürü Sayın İSMAİL YILDIRIM nasıl bir bilgi veriyor ve bu bilgi ışığında,gerek SİYASETÇİ,gerekse CEMİYET YAŞAMINDA olanlar kendi çalışmalarını düzenlerlerse akılcılık yaparlar..
Sayın İSMAİL YILDIRIM “TOPLAM 53.360 EMEKLİ AYLIĞI ALAN İNSANIMIZ VAR.BU 53.360 EMEKLİ AYLIĞI ALAN İNSANIMIZIN BAKMAKLA yükümlü olduğu insan sayısı 105.421 kişi..” diyor.
Karabük’ün toplam nüfusu 248 bin ve 105420 kişi EMEKLİLİK AYLIĞI ile direkt bağlantılı,Karabük’ün YAPISI BÖYLE,bu yapı EKONOMİK BAĞLAMDA nasıl size göre..?
Sayın İSMAİL YILDIRIM’IN verdiği bilgiler çok önemli gerçekten..

SGK KARABÜK İL MÜDÜRÜ Sayın İSMAİL YILDIRIM “KARABÜK’TE TOPLAM 63.481 AKTİF ÇALIŞAN SGK’LI VAR..” AÇIKLAMASI VE EKONOMİ..
Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL geçtiğimiz günlerde Kamu Kurumlarını ziyaret ederek,çalışmaları hakkında bilgiler aldı ve bu bağlamda SGK İl Müdürlüğü’nü de ziyaret etti Sayın GÜREL.
SGK Karabük İl Müdürü Sayın İSMAİL YILDIRIM ve mesai arkadaşları,çalışmaları hakkında geniş bilgiler verdiler ve olayın tam bu noktasında Sayın İSMAİL YILDIRIM ve mesai arkadaşlarının başarılı bir çalışma düzeni içerisinde olduklarını kabul etmemiz gerektiğini söylemek gerek.
Sayın İSMAİL YILDIRIM çok ilginç bir bilgi veriyor ve “ŞU AN İTİBARI İLE 63.481 AKTİF ÇALIŞANIMIZ VAR..” diyor,Sayın YILDIRIM’IN verdiği bu rakamı,KARABÜK’TE 53.360 EMEKLİ AYLIĞI alan kesim ile karşılaştırın isterseniz.
ÇALIŞANLARIN oranı,EMEKLİLERİN oranı ile karşılaştığında,ortaya nasıl bir GELİR/GİDER TABLOSU çıkar acaba,olaya bu pencereden baktığınız zaman ortaya nasıl bir tablo çıkar..?
Her 4 çalışana,1 Emekli düşmesi olayın normal hali sayılıyor.
Ülkemiz ortalaması 1.63 çalışana,1 emeklinin düşmesi..
Peki KARABÜK’TE DURUM NE ve bu durumun KARABÜK EKONOMİSİNE YANSIMASI ne olur/ne oluyor,öncelikle KARABÜK SİYASETİ ve KARABÜK ÜNİVERSİTESİ bu konuları ciddi bir incelemeye tabi tutar mı acaba..?
Ne dersiniz böyle bir inceleme yapılır mı..?

KARABÜK’TE “EN BÜYÜK İŞVEREN KAMU KURUMLARI,DAHA SONRA KARDEMİR,ÇAĞ-ÇELİK BAĞLI ŞİRKETLERİ,HADDANELER.” ÖYLE DEĞİL Mİ.?
Karabük’te çalışan,emekli oranları hakkında SGK İl Müdürü Sayın İSMAİL YILDIRIM’IN,Vali Sayın FUAT GÜREL’İN ziyareti sırasında,kendisine verdiği bilgilerden yola çıkarak kısa değerlendirmeler yapmaya çalıştık,
Karabük’te ÇALIŞAN/EMEKLİ dengesi ne durumda buna baktık.
Peki KARABÜK’TE ÇALIŞANLARIN durumu nedir diye bakarsak,ortaya EN BÜYÜK İŞVERENİN DEVLET olduğunu görürüz herhalde,Karabük’te en büyük İŞVEREN KAMU KURULUŞLARI..
Daha sonra KARDEMİR 5-6 BİN ÇALIŞANI ile geliyor.
ÇAĞ-ÇELİK BAĞLI KURULUŞLARINDA 1400 CİVARI ÇALIŞAN VAR.
Daha sonra, FAAL OLARAK ÇALIŞAN 20-22 HADDANE var ve bunların her biri 200-250 civarında çalışanı ile hizmet veriyor kabul edilirse,ortaya belirli bir veri çıkar herhalde..
Karabük’ün ana omurgası EMEKLİLER gibi görünüyor..

KARABÜK’TE ÇALIŞAN/EMEKLİ DENGESİ VE BU MANADA MARZİNÇ KAPASİTE ARTTIRIMINA,HİÇBİR BİLİMSEL YANI OLMADAN KARŞI ÇIKMAK..
Karabük’te ÇALIŞAN/EMEKLİ dengesine ilişkin,SGK İl Müdürü Sayın İSMAİL YILDIRIM’IN verdiği rakamları size anlatarak,görüşlerine sunmaya gayret ettik.
Bu arada bir serzenişimizi dile getirmemiz gerek,Karabük’te Vali Sayın FUAT GÜREL,Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,Karabük ÇEVRE Müdürlüğü “MARZİNÇ KİRLETİCİ BİR TESİS DEĞİL..” yolunda açıklamalar yapıyorlar ve şu an orada 280 civarında çalışan insan var galiba.
Eğer KAPASİTE ARTTIRIMINA 80-100 kişilik bir gurup karşı çıkmamış olsaydı,önce KAPASİTE ARTIŞI ile 200-250 kişi iş,aş,ekmek sahibi olacaktı ve daha sonra da kurulacak ÇİNKO FABRİKASI kanalı ile 1300-1500 kişi iş,aş,ekmek sahibi olacaktır..
KULAKTAN DOLMA BİLGİLERLE 80-100 KİŞİ KARŞI ÇIKTI..
Bakanlık, bir anlamda,Kayseri’nin önünü açan bir tutum sergiledi..
MARZİNÇ Kapasite artırımına,iş hukukta,şimdilik izin vermedi..

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YARD.DOÇ.Sayın GÜZİN KANTÜRK YİĞİT’İN EFLANİ ARAŞTIRMASI ve ÖNERİLERİ
Geçtiğimiz gün belirli konularla ilgili,google de geziniyorduk,bu arada KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr GÜZİN KANTÜRK YİĞİT’İN bir araştırması takıldı gözümüze.
EFLANİ NÜFUSU ve İLÇE ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Yapmış Yard.Doç.Dr.Sayın GÜZİN KANTÜRK YİĞİT,ancak,araştırmasına tarih koymadığı için ,ne zaman yaptığı konusunu anlayamadık.
ENFES BİR ARAŞTIRMA OLMUŞ..
Özellikle EFLANİ’DE NÜFUS AZALMASININ önüne geçebilmek amacı ile belirli önerilerde bulunmuş Sayın YİĞİT ve örneğin bu öneriler arasında son günlerin iki Belediye Başkanı arasında yaşanan tartışmanın,önemli bir ayağı gibi görülen HAVAALANI KONUSU bulunmuyor.
HAVAALANI OLAYI bulunmuyor,ancak,ZİRAAT Odası,TARIM KREDİ KOOPERATİFİ gibi Kuruluşların gündeme getirdiği TARIM/HAYVANCILIK olayı önerilerin temelini oluşturuyor..
Örneğin TEKSTİL SEKTÖRÜ GELİŞME yer almıyor,ancak,TARIM ve MADENCİLİK noktasına ve buradan hareket edilirse MERMER İŞLEMECİLİĞİ noktasına özenle yer veriliyor..
Bir konu daha var ki,bu nokta da CHP Eflani İlçe Başkanı Sayın AHMET AYTAÇ geçenlerde değinmiş ve “EFLANİ MESLEK YÜKSEKOKULU’NA ÇOK ÖZEN GÖSTERİLMELİ…” yolunda açıklamalar yapmıştı.
Yine EFLANİ’Lİ İstanbul İlinde yaşayan bazı İş İnsanları da YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİ YURDU yapmaktan söz etmişlerdi ve Sayın YİĞİT Eflani noktasında MESLEK YÜKSEKOKULU’NUN Öğrenci sayısını,o potansiyeli ciddiyetle öneriyor..
EFLANİ üzerine bu ARAŞTIRMA gerçekten dikkatimizİ çekti..
EFLANİ’YE kendini beğenmişlik,kincilik önermemiş Sayın YİĞİT,projeler önermiş.

KARABÜK SAĞLIK NOKTASINDA NE DURUMDA VE MEDİKAR HASTANESİ OLMASA,DEVLETE VE ÜNİVERSİTEYE AİT HASTANELER YETER Mİ..?
Karabük SAĞLIK NOKTASINDA ne durumda acaba ve biz olayın bu noktasında “KARABÜK SAĞLIK NOKTASINDA İYİ veya KÖTÜ DURUMDA..” gibi bir yargı getirmekten ziyade “BU KONUDA KARABÜKLÜLER NE DÜŞÜNÜYOR ACABA..?” noktasına daha ağırlık veriyoruz.
Olayın tam da bu noktasında İYİ Kİ MEDİKAR HASTANESİ VAR demek en doğru hareket olur herhalde ve KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM ARAŞTIRMA Hastanesi KARABÜK’TE YETERLİ Mİ/YETERSİZ Mİ..?
Örneğin ;KBÜ ŞİRİNEVLER HASTANESİ’NE yapılacağı açıklanan EK BİNA ve EK YATAK OLAYI ne oldu,neden başlanamadı veya bir adım ötesi NE ZAMAN BAŞLAYABİLİR..?
CHP KARABÜK İL KONGRESİ’NDE,CHP Karabük İl Eski Başkanlarından Sayın BAYRAM KARADAĞ çok güzel bir konuşma yaparak,örneğin bu konu hakkında da bilgiler verdi.
Sayın BAYRAM KARADAĞ konuşmasında “ZONGULDAK MERKEZİN TOPLAM 6 HASTANE VAR,KARABÜK’TE NEDEN TEK HASTANE..” gibi görüş dile getirdi,olayı Karabük adına sorguladı.
Peki HEKİM SAYILARI YETERLİ Mİ Karabük’te..?
Görüşünüz/görüşleriniz varsa BUYURUN YORUM YOLLAYIN..

SOĞUKSU MAHALLESİ MUHTAR ADAYI Sayın RECEP ELLİALTIOĞLU “MAHALLEMİZDE Kİ 11 KATLI BİNA NEDEN KULLANILMIYOR..” DİYOR…
Mart 2019 Yerel Seçimlerinde SOĞUKSU Mahallesi Muhtar Adayı olan,ancak seçimi kaybeden Kardeşim Sayın RECEP ELLİALTIOĞLU,Karabük ve Mahallesi’nin en büyük sorunu olan 11 KATLI DEVASA BİNAYA değinmiş.
Sayın RECEP ELLİALTIOĞLU “BU BİNA NE OLACAK..” diye soruyor..
Hatırlayanlarınız vardır,bu binayı gündeme getirdiğimizden bu yana gerek KARABÜKLÜLER gerekse SOĞUKSU Mahallesi sakinleri “BU BİNA NE OLACAK..? “ diye sorup duruyorlar..
NE OLACAK O 11 KATLI BİNA..?
Şimdi gündeme “BU BİNA NE İÇİN YAPTIRILDI,O ZAMAN NE DÜŞÜNÜLDÜ DE BÖYLE BİR BİNANIN YAPILMASI TALEP EDİLDİ..?” sorusu gündem oluyor..
Sahi O BİNA NEDEN,NE İÇİN YAPILDI/YAPTIRILDI..?
Şimdi NEDEN KİMSE İLGİLENİP,KULLANMAYI DÜŞÜNMÜYOR..
Sayın RECEP ELLİALTIOĞLU bunu sorguluyor/sorgulamış..

METAL SEKTÖRÜNDE Kİ DURGUNLUK,ÖZELLİKLE KARABÜK PİYASALARINI CİDDİ OLARAK ETKİLİYOR VE İHRACATA YÖNELME OLAYI ARTIYOR
Metal sektöründe çok ciddi bir durgunluk olduğundan yakınan geniş bir çevre var ve bu manada,özellikle İNŞAAT SEKTÖRÜNDE henüz istenen açılmanın olmayışına dikkat çekiliyor.
BANKA FAİZLERİ ÇOK DÜŞTÜ..
Buna rağmen inşaat sektöründe istenilen hızlanma henüz temin edilemediği için METAL SEKTÖRÜNÜN demir/çelik üreticileri ayağında halen bir hızlanma olmadığından söz ediliyor..
Bu nokta da “EN AKILCI DAVRANAN KARDEMİR OLDU.ÜRETİMİNİ ÇEŞİTLENDİRDİ.DURGUNLUKTAN DİĞER ÜRETİCİLERE ORANLA DAHA AZ ETKİLENİYOR.EĞER GEÇMİŞ YILLARDA Kİ GİBİ OLSA,DURUM DAHA KÖTÜ OLABİLİRDİ..” görüşleri hakim.
Yine de durgunluktan ÜRETİCİ ÇELİKÇİLERİN müthiş etkilendikleri genel kanaat ve bunun için üretimini durdurmuş olanlardan söz ediliyor ve KARDEMİR ÇOK AKILLI DAVRANARAK ÜRETİMİNİ ÇEŞİTLENDİRDİ gibi görüşler veriliyor.
Yine de herkesin dikkati 2020 yılına çevrilmiş durumda..
ÇELİK PİYASALARI 2020 yılında açılır umudu var.

10 kişi görüş bildirdi

  1. önemli degil

    sayin golbek karabugun tek hastaneye mahkum edilmesi hem siyasilerin is bilmezliginden hemde ozel hastane sahiplerinin kurnazligi sonucu meydana gelen bir durum. yenisinin yapilacaginin garantisi olmadan binalarin yikilmasi, mevcut bulunan bir vatan hastanesinin kapanmaya mecbur birakilmasi sonucu durum meydanda. fakat bu durumu zonguldakla kiyaslamak ne derece dogru? zonguldagin merkez nufusu karabugun merkez nufusunun 2 katindan fazla. birakalim su ilde su kadar hastane var sozlerini de o koca devlet ve kadin dogum hastanelerinin kapanip yikilmasina kimler goz yumdu, yerine yenisinin yapilmasini saglamakla gorevli olanlar neden bunu yaptiramadi onu tartisalim. karabuk bu yapiyla 1 adim oteye gidemez. kimse kusura bakmasin..bizim vekillerin en iyi yaptigi sey bakanlara dosya sunmasi ve acilislar. yalansa yalan deyin.

  2. önemsiz bilgi

    Zonguldak merkez ilçe Karabükten küçük orda 6 hastane var.Ayrıca Çaycuma da Ereğlide,Devrekte hastaneler var.Yani Zonguldak merkez nüfusu Karabükten küçük amma 6 hastane var.Eregli zaten almış başını gitmiş İlçelerdede hastaneler var peki Karabükte noluyor yeterli hastane varmı

  3. Sarı

    CHP nin sarısı Kardemir’den işten ayrıldıktan sonra şimdide Safranbolu Belediyesine işe giriyormuş.
    ayıp be
    onca emek veren genç onca emek veren partili varken hep siz mi işe gireceksiniz
    gerçi Safranbolu belediyesi chp il yönetim kurulu gibi avukat ordan özel kalem ordan Sarı da girer tam olur
    hak hukuk adalet

  4. ali tel

    Önemli değil rumuzlu arkadaşa tamamen katılmakla beraber eklemek istediklerimizde var elbette.Karabüke eğitim araştırma hasrtanesinin yetmediği aşikar.Hekim bazında bazı branşlara fazla yatırım yapılırken bazıları yerlerde sürünüyor.safranbolu yada farklı hastanelere eğitim araştırma hastanesinden geçici görev ile hekim ve diğer sağlık personeli görevlendirmesi yapılıyor.bu nedenle eğitim araştırmanın yükü bir kat daha artıyor.mhrs,randevu sıkıntılı.özellikle ağır bir travmadan sonra 10-15 gün sonra kontrol denilen hasta ne mhrs üzerinden ne de başka bir şekilde numara alabiliyor.mesela anjiyo olmuş,stent takılmış bir hastaya 15 gün sonra kontrole gel dediğin zaman mhrsde randevu bulamıyorsun.vücudunda kırık olan hastaya ameliyat sonrası kontrol diyorsun,ama numara yok.bu nasıl bir sistem ki hasta kontrolünü sağlayacak.burada olması gereken ek bina dışında ya ayrı bir devlet hastanesi yapacaksın yada üniversite kendi hastanesini yapacak,afiliasyon sona erecek.bu durumdan ne çalışan memnun ne de hasta.eğer adamın varsa ,şansın varsa muayene olursun.şimdi bu açıklamalardan sonra bir sürü açıklama yapılır,yok şu şöyle yok bu böyle.öyle değil işte.insan bizim insanımız.

  5. Konut Sektörü Canlanmaz...

    Konut Sektörü Canlanmaz fiyatlar düşmedikçe, çünkü hane halkının gelirleri artmadı. Kolay ticaret kolay satış devri bitti. Şu an uygulanmak istenen yine borçla tükettirmek, Faiz maliyetleri inşaat şirketi için önemli değil fakat bankacı ve tüketici için sorun bankacı gelir seviyesine göre zenginin parasını vermek zorunda geri dönüşümü ipotek konut değerini v.b düşünmek zorunda.
    Konut iş yeri artık yatırım aracı olarak kullanılma oranı düştü, her geçen günde düşmeye devam ediyor.
    Tüketiciler bilinçli zaten bilinçli olmasa da gelir artrışları olmadığı için talep etmiyecektir.
    Bizim inşaat firmalarında rekabet yok, üretim standartları ve kar oranları çok yüksek. Aracılar, al-sat cılar da piyasayı yükseltiyor. Bir kaç İnternet manipülatör ilanları ile Vatandaş da bu sürü psikolojisine uyuyor.. 25-30 yıllık 90m2 2+1 280000 tl ev satış ilanı veriyor… bu gün ev alan yarın evi yüzde yüz kar ile satmam diyor.:)
    Yani bu işi sürekli yapan kurumsal inşaat firmaları piyasayı ancak onlar düzeltebilir konut arzını çoğaltarak. En azından barınma ihtiyacı olan talebi karşılayabilir
    Oda sürekli üretim yaparak Kar marjlarını ve kendi finans sistemlerini kullanarak. Hatta Karabük ilimizde faizsiz kuruluşların büroları var oradaki talebe göre anlaşarak üretim yapabilirler…
    Corvid 19 virüsü hızlı yayılıyor ülkelere, bu durumda tüm ekonomik faaliyetleri etkileyebilir.
    Araba, Ev, değersiz hale gelebilir. Gıda, giyim den başka geçici bir süre…. Allah göstermesin…
    Konutta Umarım insanlara faydalı iyi niyetiyle üretim iş yapar firmalar, Tarım arazilerine saygılı arada sırada devlet gibi sosyal konut projeleri satışları yaparlar evi olmayan ikametgah şartı v.b koyarak.
    Böyle faaliyet yapabilecek inşaat firmaları vardır.

  6. tc yagmur

    Karabük de hastane olarak yeni bina ek bina yapmak yerine personel bulmaları gerekiyor.bina yapmakla olmuyor.doktor yok personel yok olanlarda zaten yetersiz durumda vatandaş muayene olamıyor 1 ay sonrasına ya sıra buluyor yada bulamıyor.gelen numara yok diye kapıdan dönüyor.lafda sağlıkta çığır açtılar ama berbat durumda .film emar gibi çekimler için 6 ay bekliyosunuz.bumu sağlıkda çığır açmak.çoğu branşlar eksik.anlamadığım bişide bazı doktorların saat üç de numara kapatması hasta almaması birde hastalara doktor üçden sonra hasta almıyor bi rica edin demesi var.doktorun kapısına gidiyosun tıkla dur içerden sesler geliyor bakıyosunki keyfi hasta almayıp içerde oturuyolar.vatandaş ne yapsın Karabük 3 tane vekili olmasına rağmen gerçekten çok sahipsiz bir kent.iş sağlık her alanda sahipsiz bir kent

  7. Öneri

    Bu platformda yıllardır yazıyoruz yorumlarda seçimlerden önce baya bi yazmıştık .hastene yetersiz 2inci hastane artık Karabük için farz yoksa 2 millet vekili çıkaran akp 1 millet vekiline kadar düşecek SEÇİM lerde.biraz olsun halkın sorunlarına çözüm arasalar problem ortadan kalkacak.bu arada yüzde 50-60 projesi yarım kalmış uygulamalara devam edilmesi nedense Karabükte uygulanıyor bahane olarak mı gösterilmeye çalışıyor acaba…

  8. BOTANİKÇİ

    Soguksu mahallesınde tokı tarafından yapıla 11 katlı öğrenci yurdu boş kaldı,cözüm aranıyorsa eğer çözüm cok en kolayı ve ekonoık olanı ise Esentepe mahallesınde tokı tarafından Konut olara inşaa edilen fakat suanda öğrençi yurdu olarak kullanılan bınların,soguksu mahallesindeki öğrenci yurdu ile takas edilmesidir.Böylece hem yurd boş kalmaz hemde daire olarak inşa edilen binalarda satıllarak elden cıkarılmış olur.çözüm isteniyorsa çözüm basit.

  9. Hamide Eser

    Karabük’te hastane yetersiz geliyor ve soğuksu mahallesinde 11 katlı bina 3 senedir atıl durumda. Niye hastane yapılması yönünde çaba sarfedilmiyor?

  10. G.Kantürk Yiğit

    Merhaba,
    Eflani ile ilgili yazmış olduğum makale ile ilgili yorumlarınızı bugün tesadüfen gördüm.
    Alıntı yapılırken kaynak belirtilmediyse tarih yazılmamış olabilir.
    Eflani ile ilgili yapmış olduğum çalışma 2011 yılına aittir,
    Doğu Coğrafya Dergisi, 26. sayıda.163-181. sayfalarda yayınlanmıştır.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çatalzeytinliler Derneği’nin geleneksel iftarı yoğun ilgi gördü

Yayın: 28.03.2024 18:47
Paylaş:
A+ A-

Çatalzeytinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin geleneksel hale getirdiği ramazan iftarına bu yıl rekor düzeyde katılım oldu.

Yaylacık’ta kahveler meydanında düzenlenen iftar programına siyasi parti adayları, muhtar ve muhtar adayları da katılım sağlarken mahalleli yoğun ilgi gösterdi.

Geleneksel Yaylacık ramazan iftarı organizasyon komitesi bir mesaj yayımlayarak katılımcılara teşekkür etti. Komite mesajında; “Geleneksel Yaylacık iftarımıza katkılarından dolayı;

Çatalzeytin yardımlaşma ve dayanışma derneği yönetim kuruluna, Dernek üyelerimize,

Karabük Yaylacıkspor kulübü sporcuları ve yönetim kuruluna,

Her memleketten gönüllü hayırsever dostlarımıza,

iftarımıza katılan ve bizleri yalnız bırakmayan 1300 değerli misafirlerimize,

bizzat arayarak ve mesaj atarak mazeretleri dolayısı ile katılamayan kardeşlerimize,

organizasyon komitesine, yardımlarını esirgemeyen yemek dağıtım ekibine,

aşçımıza ve yardımcı ablalarımıza etkinliğimizin başlangıcından bitişine kadar emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerini kulandı.

Karabük Çatalzeytinliler Derneği Başkanı Ozan Şentürk de yoğun ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi şöyle seslendi; “1300 kişiye yakın misafirlerimizle Bugün burada güzel bir birlikteliği ortaya koyduk. İftarımıza katılım sağlayan tüm siyasi parti yöneticilerine, mahalle sakinlerimize, uzaktan yakından katılım sağlayan herkese tek tek teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun, Allah bizi onlardan ayırmasın. Ramazan; gönüllerin, insanların bir araya geldiği, sofrada buluştuğu bir aydır. Biz de bugün bunu gerçekleştirdik. Her yıl burada iftar programımızı yapıyoruz. Her yıl da aynı şekilde o heyecanı görüyoruz.

İyi ki varsınız. Destek veren ve katılım sağlayan herkesten Allah razı olsun Allah yardımlarını kabul etsin.”