Her Telden (25.Aralık.2018)

Her Telden (25.Aralık.2018)

Yayın: 24.12.2018 22:50 |Güncelleme: 25.12.2018 07:54
Paylaş:
A+ A-

VALİ SAYIN FUAT GÜREL,ESKİPAZAR/İSMETPAŞA METAL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YÖNETİM KURULU İLE TOPLANTI VE KAMULAŞTIRMA İŞİ
Vali Sayın FUAT GÜREL,geçtiğimiz hafta içerisinde,Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’Nİ ziyaret etti,orada ki İKİ TESİSTE incelemeler yaptı ,ilgili/yetkili kişilerden bilgiler aldı.
Yine Karabük Eskipazar İSMETPAŞA METAL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ Müteşebbis Kurulu ile bir toplantı yaptı Sayın FUAT GÜREL,bilindiği gibi,burası henüz yolun başında bir yer.
Sanıyoruz GİRİŞ/ÇIKIŞ Karayolları için KARAYOLLARI BÖLGE Müdürlüğü’nde bir dizi görüşme yapılması için İSMETPAŞA OSB Müdürü Sayın EMİN DEMİR görevlendirildi.
KARAYOLU belirlendikten sonra,İMAR PLANI AŞAMASINA gelecek iş ve bu ara KAMULAŞTIRMA Çalışmaları yapılacak mı/yapılmayacak mı,esas önemli nokta burası.
İlgili Bakanlık KAMULAŞTIRMA yapılacak listesine aldı diye biliyoruz,hatırlıyoruz,ancak,yine İlgili Bakanlık “ÖNCE YATIRIMCILARI GÖRELİM DAHA SONRA KAMULAŞTIRMA PARALARINI ÇIKARTIRIZ..” gibi bir yaklaşım gösterdiğini de hatırlıyoruz.
Şimdi İSMETPAŞA METAL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NE yatırım yapacak Firmalar ve bu Firmaların “YER TALEPLERİ GEREKİYOR..” ki o zaman Kamulaştırma paraları İlgili Bakanlıkça verilmeye başlansın..
Vali Sayın FUAT GÜREL’İN ilgisi ciddi bir hareketlenme yarattı sayılır..
Şimdi İSMETPAŞA’YA YATIRIM YAPMAYI TALEP EDECEKLER tespit edilecek.

SAYIN EMİNE ERDOĞAN HANIMEFENDİ’NİN GÜNDEME GETİRDİĞİ “SIFIR ATIK PROJESİ..” 2019 YILININ EN ÇOK KONUŞULANI OLMAYA ADAY
Sayın EMİNE ERDOĞAN Hanımefendi’nin aylar önce gündeme getirdiği “SIFIR ATIK PROJESİ..” 2019 yılı içerisinde çok konuşulacak,çok tartışılacak ve çok önemli mesafelerin alınması beklenen, bir konu olmaya aday.
SIFIR ATIK PROJESİ GENİŞ BİR ALANI ETKİLEYECEK.
SIFIR ATIK PROJESİ kapsamında Belediyeler,AVM’LER,Okullar,Hastaneler,Oteller,ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ,Sanayi Tesisleri gibi çok geniş bir alan KURULUM üzerinde yoğunlaşmak zorunda kalacaklar..
SIFIR ATIK PROJESİ hayatın her alanına yayıldığı ve insanların bunu içselleştirdiği zaman,örneğin ARAÇ ÇAYI o rezil halden kurtulacaktır veya kurtarılacaktır..
NE ARARSANIZ ARAÇ ÇAYI’NA ATILMIŞ DURUMDA..
2019 SIFIR ATIK PROJESİNİN,aydınlanma ve yaygınlaşma başlangıcı olacak.
Böylesine güzel,böylesine verimli bir anlayış geliyor gündemimize..
2019 Bunun başlangıcı olacak..

ÜLKEMİZ,SAYIN EMİNE ERDOĞAN’IN GÜNDEME GETİRDİĞİ “SIFIR ATIK PROJESİ’NİN..” YAYGINLAŞTIĞI BİR DÖNEME GİRİYOR VE KARABÜK ..!!
CUMHURBAŞKANI Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN eşi Sayın EMİNE ERDOĞAN,bu Ülkenin en temel sorunlarının başında gelen ATIKLAR olayına öyle güzel bir bakış getirdi ki,Ülkenin geleceği bu bakış,bu proje ile yepyeni bir görünüm kazanacaktır.
SIFIR ATIK PROJESİ,2019 yılında start alıyor..
ÇOK GENİŞ BİR ÇEVRE bu projeyi uygulayacak,kurulumunu yapacak ve gerek tüketimin azaltılması,daha rantabl hale getirilmesi,gerekse atık madde noktasında büyük bir anlayış değişikliğine gidilmeye başlanacaktır.
Örneğin KARABÜK KATI ATIK BERTARAF TESİSİ,etkilenecektir bu konudan..
12 YILDIR YAPILAMAYAN KATI ATIK BERTARAF TESİSİ yapılacaktır..
YAPILMAK ZORUNDA KALINACAKTIR..
SIFIR ATIK PROJESİ’NDEN Hastaneler,Okullar,Sanayi Tesisleri (Örneğin KARDEMİR,MARZİNC ,ALTER V.b.),Üniversiteler,Belediyeler önemli bir şekilde etkilenecekler ve bu yönlü kurulumlar yapacaklar.
ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜKLERİ çok işlevsel olacaklar..
2019 Yılı bu anlamda bir MİLAT OLACAK,bunu bekleyelim..
ÇOK ÖNEMLİ GELİŞMELERE YELKEN AÇTIK Ülke olarak..

CHP SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI’NI TESPİT İÇİN,GEÇTİĞİMİZ PAZAR GÜNÜ “ÖN SEÇİM YAPTI..” VE MİMAR SAYIN ELİF KÖSE ADAY
CHP Safranbolu Belediye Başkan Adayı tespiti için,geçtiğimiz Pazar günü,”ÖNSEÇİM YAPTI..” ve çok seviyeli geçen “ÖN SEÇİM..” sonucu CHP Safranbolu Belediye Başkan Adayı Mimar Sayın ELİF KÖSE oldu.
Yapılan ÖN SEÇİM sonucu açıklandıktan sonra,Sayın İSMET ZÜHTÜ SARAÇOĞLU bir konuşma yaparak “BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZ Sayın ELİF KÖSE’NİN BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ KAZANMASI İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPACAĞIMIN BİLİNMESİNİ İSTERİM..” yolunda ifadeler kullandı.
CHP SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKAN Adayı olan Mimar Sayın ELİF KÖSE’NİN,hayli iddialı olduğu belirtilirken “CHP SAFRANBOLU’YA,İLÇENİN HAK ETTİĞİ BİR MİMARI ADAY GÖSTEREREK, ÖNEMLİ BİR İŞ YAPMIŞTIR.SAFRANBOLU Sayın ELİF KÖSE’Yİ KAZANDIRACAK BİR ANLAYIŞA SAHİPTİR..” şeklinde ki görüşler dikkati çeker ölçü de ifadeleri de dikkati çekiyor.
CHP Belediye Başkan Adayı Mimar Sayın ELİF KÖSE’NİN,daha önce ki yıllarda,Safranbolu Belediyesi İmar Servisinde çalıştığına işaret eden konuya yakın çevreler “Sayın ELİF KÖSE,SAFRANBOLU’NUN TARİHSEL/TOPLUMSAL DOKUSUNU ÇOK İYİ BİLEN BİR İSİM.SEÇİMİN EN BÜYÜK FAVORİSİ ..” diyorlar
CHP’NİN ÖNSEÇİMİNE YOĞUN BİR KATILIM OLDUĞU DA belirtiliyor..

CHP KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SAYIN MEHMET DURUM “KARABÜK BELEDİYESİ’Nİ VE KARABÜK’ÜN ÇOK İYİ BİLİYOR/TANIYORUM..”
Dün Gazetemize bir nezaket ziyaretinde bulunan CHP Karabük İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR,Karabük Belediye Başkan Adayı Sayın MEHMUT DURUM ve kalabalık bir Heyet “BU SEÇİMLERİN EN İDDİALI PARTİSİ CHP’DİR.BU SEÇİMLERİ CHP KAZANACAKTIR..” anlamında ifadeler kullandılar..
CHP Karabük Belediye Başkan Adayı Sayın MEHMET DURUM “GEÇMİŞ YILLARDA,ORMAN MÜHENDİSİ,ELEKTRİK MÜHENDİSİ,SANAYİCİ VEYA DİĞER MESLEK KOLLARINDAN BELEDİYE BAŞKANLARI SEÇİLDİ.ANCAK KARABÜK BELEDİYESİ’Nİ ÖĞRENMELERİ BİLE BİR/BİRBUÇUK YILLARINI ALDI..” dedi.
Daha sonra da “BEN UZUN YILLAR İMAR KOMİSYONU BAŞKANLIĞI GÖREVİNDE BULUNDUM.KARABÜK BELEDİYESİ’Nİ ÇOK İYİ TANIYAN BİR İNSANIM.O NEDENLE,BELEDİYEMİZİ TANIMAK İÇİN ZAMANA İHTİYACIM OLMAYACAK VE HEMEN HİZMETLERE BAŞLAYACAĞIZ..” anlamında ifadeler kullandı.
“BİZİM BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZDA HALK VE HAK ÖN PLANDA OLACAKTIR..” görüşlerini dile getiren CHP İl Başkan Sayın ABDULLAH ÇAKIR bu seçimlerin favori Partisi olduklarını söyleyerek “BU SEÇİMLERİ CHP OLARAK BİZ KAZANACAĞIZ.BU KADAR İDDİALIYIZ..” dedi.
CHP KARABÜK BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NI İSTİYOR VE KAZANACAĞIZ diyor.

AK PARTİ İL BAŞKANI SAYIN İSMAİL ALTINÖZ’ÜN TOPLANTISINA, MİLLETVEKİLLERİ VE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SAYIN BURHANETTİN UYSAL..
AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ’ÜN düzenlediği toplantıya katılan Karabük Milletvekilleri Sayın CUMHUR ÜNAL ve Sayın NİYAZİ GÜNEŞ ile Karabük Belediye Başkan Adayı Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL,Basın Mensuplarına çok çarpıcı bilgiler verdiler.
Sayın CUMHUR ÜNAL son günlerde Basında çıkan bazı haberleri değerlendirirken “BU TÜR ASILSIZ ve DAYANAKSIZ HABERLERİN KİMSEYE BİR YARARI OLMAZ VE BASIN BUNLARA ÇOK DİKKATLİ OLMALI..” anlamında görüşler dile getirdi.
Sayın NİYAZİ GÜNEŞ ise 31 MART 2019 YEREL SEÇİMLERİNE giderken,Karabük’ün geleceği için neler yapılabildiğinin,en ince ayrıntılarına kadar düşünüldüğü yolunda yolun da bilgiler verdi.
Bu nokta da SEÇİM ÇALIŞMALARI sırasında “KARŞILIKLI AĞIR ELEŞTİRİLERİN YAPILMAMASI,DAHA ZİYADE PROJELERİN,YAPILACAK İŞLERİN ÖN PLANA ALINMASI VE ÖZELLİKLE BEL ALTI VURUŞLARIN YAPILMAMASI..” üzerinde durularak “AK PARTİ OLARAK BÜTÜN BUNLARA DİKKAT EDİLECEKTİR..” mesajları verildi..
AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ Parti olarak bu seçimlere bütün kurulları ile abandıkları mesajlarını verdi ve “Sayın GENEL BAŞKANIMIZ VE CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN DİREKTİFLERİ DOĞRULTUSUNDA BU SEÇİMLERİ AK PARTİ ALACAKTIR..” dedi.
AK PARTİ’NİN GELENEKSEL BU TOPLANTILARI SÜRDÜRÜLECEK..
HER AY BU TÜR TOPLANTILARA DEVAM EDİLECEKTİR mesajı da verildi..

AK PARTİ KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI PROF.DR.SAYIN BURHANETTİN UYSAL “ŞEHİRİÇİ TRAFİK SORUNUNU MUTLAKA ÇÖZECEĞİZ…”
Dün Öğretmen Evinde AK Parti İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ ile Milletvekilleri Sayın CUMHUR ÜNAL,Sayın NİYAZİ GÜNEŞ’İN DE katıldığı bir toplantı da ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR yapan Karabük Belediye Başkan Adayı Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL “ŞEHİRİÇİ TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLECEKTİR..” dedi.
KARDEMİR önünde ki KAVŞAK PROJESİ’NİN kesinlikle yapılacağını söyleyen AK Parti Belediye Başkan Adayı Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL bunun için KARAYOLLARI ile gerekli görüşmelerin yapıldığını söyleyerek “300 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK BU PROJEYE KISA SÜRE İÇİNDE BAŞLANACAK..” dedi.
Bu projenin gerçekleşmesi ile YIKILAN VALİLİK BİNASI’NIN yerine yapılacağı söylenen ÇELİK CAMİ’NİN artık yapılamayacağına da dikkat çekilirken,AK Parti Belediye Başkan Adayı Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL esas itibarı ile de “BU PROJE ÖLÜ YATIRIMDI..” anlamında bilgiler de verdi.
Bu ara CADDE ve SOKAKLARDA PARK EDEN ARAÇLARDAN ALINAN OTOPARK PARALARINI DA kaldıracağını vurgulayan AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Sayın BURHANETTİN UYSAL “ŞEHİRİÇİ SORUNUNU MUTLAKA ÇÖZECEĞİZ..” görüşlerinde ısrar etti.
KENT MEYDANI hakkında da bilgiler veren AK Parti Belediye Başkan Adayı Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL “KENT MEYDANI’NI YENİDEN ELE ALARAK DÜZENLEYECEĞİZ..” bilgilerini verdi..
AK PARTİ,ŞEHİRİÇİ TRAFİK OLAYINA BÜYÜK AĞIRLIK VERİYOR..

PROF.DR.SAYIN BURHANETTİN UYSAL “MİLLETVEKİLLİĞİM DÖNEMİNDE,BU PROJEYİ ADIM/ADIM İZLEDİM VE EN BÜYÜK HAYALİM BU PROJE.”
KARDEMİR Önünden yapılacak olan ŞEHİR GİRİŞİ KAVŞAK Projesi hakkında bilgiler veren,AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Prof.Dr Sayın BURHANETTİN UYSAL,Milletvekilliği döneminde “ADAM/ADIM İZLEDİĞİ BU PROJEYİ BELEDİYE BAŞKANI OLARAK GERÇEKLEŞTİRECEĞİNE..” vurgu yapıyor.
Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL Milletvekili olarak KARAYOLLARININ proje çalışmalarını,hazırlıklarını adım/adım izlediğine vurgu yaptıktan sonra “İNŞAALLAH BELEDİYE BAŞKANI OLARAK YAPIMINI DA TEMİN EDECEĞİM..” mesajını veriyor.
PROJENİN BEDELİ 300 MİLYON LİRA CİVARINDA..
Yani Karabük Belediye Bütçesinin,neredeyse İKİ KATI kadar bir maliyeti var ve bunun KARABÜK BELEDİYESİ imkanları ile yapımı,pek mümkün değil ve O nedenle KARAYOLLARINA yaptırılması gerek.
Sayın BURHANETTİN UYSAL BU KONU DA HAYLİ NET..
BU PROJE MUTLAKA YAPILACAK,HAYATA GEÇİRİLECEK görüşünde.
Proje görselleri ortaya çıktı,O PROJE HAYATA GEÇİRİLDİĞİNDE,işte o zaman KARABÜK BİR KENT HAVASINI YAKALAR,Kasaba görünümünden kurtulur ve Karabük’e ilk gelenler “ÇAĞDAŞ BİR KENT GELDİKLERİ..” algısını edinirler..
MÜTHİŞ BİR PROJE DOĞRUSU..
Bir de PARKOMAT PARALARININ KALDIRILACAĞI sözü var Sayın UYSAL’IN
“BİR AK PARTİLİ,BU UYGULAMAYI BAŞLATTI,BİR DİĞERİ KALDIRACAK..” demek ki.
Öyle demek lazım..

ÇOK ÖNEMLİ BİR KARDEŞİMİZ “AK PARTİ SAFRANBOLU ADAY TESPİTİNDE TİTİZ DAVRANMAZSA, CHP SAYIN ELİF KÖSE İLE SEÇİMİ KESİN ALIR..”
Çok önemli bir Kardeşimiz YEREL SEÇİMİN Safranbolu ayağı ile ilgili bir tespitte bulunarak “AK PARTİ ADAY TESPİTİNDE TİTİZ BİR ÇALIŞMA YAPMAZ VE YANLIŞ YAPARSA,SEÇİMİ Sayın ELİF KÖSE RAHATLIKLA ALIR..” dedi.
“SİZE GÖRE AK PARTİ KİMİNLE SEÇİMİ ALABİLİR..?” diye sorduk “Sayın ŞEFİK DİZDAR,Sayın AHMET GÜNEŞ,Sayın MEHMET CEYLAN İLE BU SEÇİMİ ALMA ŞANSI VAR.BUNLAR BANA GÖRE ŞANSI OLAN İSİMLER..” gibi tespitler yaptı.
“BAK YİNE SÖYLÜYORUM.AK PARTİ YANLIŞ BİR ADAY TESPİTİ İLE SAFRANBOLU SEÇİMİNİ MİMAR ELİF KÖSE’YE TESLİM EDER.Sayın ELİF KÖSE BU SEÇİMİ RAHATLIKLA ALIR.ONUN İÇİN AK PARTİ ADAY TESPİTİ ÇOK ÖNEMLİ..” görüşünde ısrar etti.
AK Parti’nin Safranbolu’da SEÇMENE NE SÖYLEYECEĞİNİ DE merak eden O Kardeşimiz “ÖRNEĞİN Sayın NECDET AKSOY’U NEDEN GÖREVDEN ALDIKLARINI NASIL İZAH EDECEKLER..?” diye sordu.
Hatta “SEÇİLEREK GÖREVE GELEN Sayın NECDET AKSOY’UN NEDEN GÖREVDEN ALINDIĞI SEÇMENE ANLATILMADAN,BİZ BU ADAYIMIZA OY İSTİYORUZ DEMEK SEÇMENE NE DERECE İNANDIRICI GELEBİLİR..?” gibi görüşler de dile getirdi..
SAFRANBOLU’DA MİMAR ELİF KÖSE RÜZGARI ESMEYE BAŞLAMIŞ SANKİ.

3 kişi görüş bildirdi

  1. Trafik, Çevre ve Sağlık gibi sorunların çözümünde ücretsiz uygulamalar yapılıyor çözümler aranıyor artık

    Trafik, Çevre ve Sağlık gibi sorunların çözümünde ücretsiz uygulamalar yapılıyor çözümler aranıyor artık
    Ülkeler, Belediyeler Toplu taşıma ücretsiz uyguluyor planlıyor
    Kamu ve Belediye Otoparkları belirli saatlerde günlerde ücretsiz hale getiriliyor.
    Çevre yolları, bisiklet yolları yapıyor
    Dizel ve fosil yakıtlarını yasaklıyor
    Bizde trafik kanuna göre kazaya sebep verebilecek v.b sebeplerle park yasağı getirilmiş yerleri Trafik Komisyonu kararı ile ücretli yapıyoruz kanuna muhalefet ederek… 🙂
    Toplu taşımayı da ücretsiz yada alternatif hizmetler getirseler yok şunlar karşı çıkar yok bunlar batar

  2. "Fena Vurdu" "Vurdu" başlık yorumları editörlerce iki farklı haber sitesinde

    “Fena Vurdu” “Vurdu” başlık yorumları editörlerce iki farklı haber sitesinde, bu kurumsal yönetim ilkesine zarar verici sizde neden yok haber başlıklarda yorumlarınız :)))
    Biraz eğitim şart böyle haberlere de yorum başlığı genelde o haberi yorumlayan kişi ce atılır ve kurumda onun yorumu ve sorumluluğu diye yayımlar haberi….
    Siz biraz daha profesyonel siniz birde artık renkli baskı çıkarsanız iyi olur du

  3. Anatomik

    Şehirde bitmeyen iki sorun bir liman iki şirketteki kadro yapılanması yıllarca konuşulur ama bir türlü gerçekleşmez 2018 aralik dı son durumu acaba başka baharamı kaldı kadrolar

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kaçkar Dağları’nda “heliski” heyecanı sona erdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

RİZE (AA) – Dünyada sayılı merkezlerde, Türkiye'de ise Rize'de Kaçkar Dağları'nda gerçekleştirilen helikopterle kayak etkinliğine bu yıl 300'e yakın sporcu katıldı.

Avrupa'ya yakınlığı ve kar kalitesi ile yerli ve yabancı kayakçıların gözdesi haline gelen Kaçkar Dağları, helikopterli kayak olarak bilinen “heliski” tutkunlarını ağırladı.

Helikopterle dağın zirvesine bırakılan kayakçıların sarp yamaçlar ve yüksek eğimli yerlerde kaydıkları spor dalı olan heliski, Türkiye'de 2005'ten itibaren Kaçkar Dağları'nın Rize sınırları içinde kalan Çamlıhemşin ve İkizdere ile Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapılıyor.

Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası ile Kaçkar Dağları'nda gerçekleştirilen heliski sporu, Türkiye-İsviçre ortaklığındaki Turkey-Ayder Heliski Havacılık ve Turizm Şirketi tarafından yürütülüyor.

Bölgede üç helikopterle gerçekleştirilen faaliyetin sona erdiği 15'nci haftasında Fransa, İngiltere, İsviçre ve İtalya'dan 18 kişilik sporcu kafilesi karın keyfini çıkardı.

Elverişli hava koşullarının yanında kar kalınlığının 1 metreye yakın olduğu zirvelerde kayan sporcular için güvenlik en üst seviyede tutuluyor.

Sporcular, zirvelerin yanı sıra helikopterlerin uçamadığı günlerde karla kaplı çam ormanları arasında adrenalin dolu zaman geçirdi.

Bölgeye bu yıl getirilen snow-track (paletli kar aracı) ile getirilen sporcuların, orman içlerine taşınarak burada kaymaları sağlandı.

Bu yıl 6 Ocak'ta başlayan etkinliğe 400 civarında sporcu akredite olurken hava şartları nedeniyle 300'e yakın sporcu katıldı.