Her Telden (25 Aralık 2020)

Her Telden (25 Aralık 2020)

Yayın: 24.12.2020 22:11
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK İL SAĞLIK MÜDÜRÜ Dr. Sayın AHMET SARI “ALINAN ÖNLEMLER SONUÇ VERİYOR . AŞI BAŞLADIKTAN SONRA ÇOK DAHA İYİ SONUÇ..”
Karabük İl Sağlık Müdürü Dr. Sayın AHMET SARI, Karabük’te VAKA SAYILARININ süratle azalma eğilimine girdiğine işaret ederek “ALINAN CİDDİ ÖNLEMLER SONUÇLARINI VERMEYE BAŞLADI..” şeklinde bilgiler verdi.
Vali Sayın FUAT GÜREL öncülüğünde,gerçekten çok sıkı önlemler alınmasıyla “İLK ZAMANLAR GÜNLÜK VAKA SAYISI 300 CİVARINA KADAR ÇIKMIŞ OLMASINA KARŞILIK,ŞU AN VAKA SAYILARI GÜNLÜK 50 LERE KADAR GERİLEDİ..” şeklinde bilgiler verdi İl Müdürü Dr.Sayın AHMET SARI.
Bu olumlu gelişmenin HASTANE YATAK SAYILARINDA DA rahatlamaya yol açtığına değinen DR. Sayın SARI “ŞU AN HASTANEMİZDE YER SIKINTISI FALAN YOK. VAKA SAYILARINDA Kİ DÜŞÜŞ SÜRECİ BÖYLE DEVAM EDERSE, SAĞLIK PERSONELİMİZDE ÇOK RAHATLAYACAK..” dedi.
Karabük İl Sağlık Müdürü Dr.Sayın AHMET SARI “BİLİNDİĞİ GİBİ AŞI ÇALIŞMALARI VAR. ÖYLE SANIYORUZ Kİ,BİRKAÇ GÜN İÇERİSİNDE,BAĞLANTI YAPTIĞIMIZ ÜLKELERDEN AŞILAR GELMEYE BAŞLAYACAK..” ifadelerini kullandı.
GENİŞ BİR AŞI ÇALIŞMASI İLE,BU İLLETİN SÖNEBİLECEĞİ ÜZERİNDE DURDU.
Bugün bazı sitelere AŞILARIN GELDİĞİ yönünde bilgiler düştü,diyen İl Sağlık Müdürü Dr.Sayın AHMET SARI,Karabük ve İlçeleri olarak gerekli tüm hazırlıkları yaptıklarına da işaret etti.
“AŞILAR GELİR GELMEZ,UYGULAMAYA BAŞLAYACAĞIZ..” dedi.
Galiba 2021 yılının ilk günleri AŞI UYGULAMALARI başlayacak..

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ Dr.Sayın AHMET SARI “AŞILARIN ÖNCE SAĞLIK,ECZANE,DİŞ HEKİMLERİNE YAPILACAĞI YOLUNDA BAKANLIK KARARI..”
Karabük İl Sağlık Müdürü Dr.Sayın AHMET SARI,Karabük Özelinde görülen koronavirüs salgını hakkında sevindirici bilgiler verdi ve “BİR SÜRE VAKA SAYILARIMIZ 300 LERE KADAR ÇIKMIŞTI.ŞU AN 50 LERE KADAR GERİLEDİ..” anlamında değerlendirmeler yaptı.
Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL başta olmak üzere,müthiş bir denetim çalışması yapıldı,bu çalışmalara TÜM MÜDÜRLÜKLER,YEREL YÖNETİM müthiş destek verdi ve bugün gelinen nokta bu gelişmelerin ürünüdür elbet.
Bu arada KARABÜK SAKİNLERİ DE MÜKEMMEL UYUMLU DAVRANDI.
Alınan önlemlere HALKIN BÜYÜK KESİMİ DESTEK VERDİ.
Şimdi VAKA SAYILARI AZALMA EĞİLİMİNE GİRDİ.
Olayın tam bu noktasında AŞI ÇALIŞMALARI BAŞLATILACAK ve görülecektir ki,O ÇALIŞMALARDAN SONRA bu illet hastalık,bu lanet salgın dibe vuracak,süreçte de başımızdan def olup gidecektir.
AŞILAMA önce SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN Başlayacak.
Sonra ECZANE,DİŞ HEKİMLİĞİ,EMNİYET,BELEDİYE ÇALIŞANLARI .
Liste böyle uzayıp gidiyor,daha sonra kısa sürede vatandaşa gelecek

ÜÇTE/İKİSİ, ORMAN ALANI OLAN KARABÜK’TE,TARIM YAPANLARIN YÜZDE 10 ARTIŞI ELBET ÖNEMLİDİR VE TARIM SEKTÖRÜ KIPIRDANIYOR..
Karabük’ün üçte/ikisi Orman Alanı ve buraların TARIM SEKTÖRÜNDE kullanılması mümkün değil,yani Karabük’te TARIMSAL ALAN esas olarak sıkıntılı,
PANDEMİ SÜRECİ TARIM SEKTÖRÜNÜ HAREKETLENDİRİYOR..
Bu hareketlenmeye paralel biçimde,hatta biraz daha önünde bir hareketlenmeyi KARABÜK TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN yönlendirmesi ve yapılan çalışmaları ile KARABÜK’TE TARIMSAL ALANLARIN KULLANIMI Yüzde 10 u aşkın biçimde artıyor.
Şöyle düşünün EFLANİ’Lİ BİR HAYVANCI/BESİCİ,kendisine gereken YEM BİTKİLERİNİ yetiştirebilmek amacı ile OVACIK/HATİPOĞLU Göleti çevresinden TARLA KİRALIYOR,YER KİRALIYOR..
Olayın tam burasında EFLANİ’Lİ HEMŞERİLERİM bize “İYİ DE BİZİM BİR TANESİNİN YAPIMI BİTMEK ÜZERE OLAN,HALEN YILLARDIR SU TUTULMUŞ OLAN, ÜÇ GÖLETİMİZ VAR.NEDEN O İNSANLAR OVACIK’A GİDİYORLAR..” diye sorabilirler..
Böyle sormaları da en doğal haklarıdır elbet.
Biz de “ HERHALDE KEYİFLERİNDEN GİTMİYORLARDIR..” der..
Ve “EFLANİ İLÇESİNİ YÖNETENLERE SORUN..!!” diye adres gösteririz.

YENİCE BELEDİYE BAŞKANI Sayın ZEKİ ÇAYLI’NIN MUHTEŞEM ESERİ “IHLAMUR TERAS VE BURADA Kİ MACERA PARKURU,PANDEMİ SÜRECİ..”
YENİCE Belediye Başkanı Sayın ZEKİN ÇAYLI’NIN muhteşem eseri IHLAMUR TERAS ve bu alanda ki BUNGALOV Tipi konaklama alanları ile yeni hizmete alınan MACERA PARKURU müthiş ilgi görüyordu.
PANDEMİ SÜRECİ,BU MUHTEŞEM TESİSİ DE, OLUMSUZ ETKİLEDİ..
IHLAMUR TERASA gelenler ORMAN DENİZİNİ seyrederek rahat bir nefes alıyorlar,kafalarını dinliyorlardı,pandemi her şeyi olduğu gibi burayı da etkiledi elbet.
IHLAMUR TERAS,Karabük’ün en güzel dinlenme tesisi.
TÜM KARABÜK’ÜN EN GÜZEL TURİZM TESİSİ..
Keşke KARABÜK’ÜN DİĞER Belediye Başkanları da Sayın ZEKİ ÇAYLI’NIN yaptığı bu muhteşem TURİZM/KONAKLAMA/YEME/İÇME Tesisi gibi yatırımlar yapmış/yapabilmiş olsalardı..
Ne yazık ki bunu yapabilen,akıl eden tek, Belediye YENİCE oldu..

YAPILANDIRMA ÇALIŞMALARI SÜREN/SÜRDÜRÜLEN VERGİ ve SGK BORÇLARININ,ÖDEME TARİHİ ÖTELENEREK HAZİRAN/TEMMUZ AYLARINA
Dün çok önemli bir Mali Müşavir kardeşimiz ile ayak üzeride olsa görüştük “VERGİ DARİLERİ,SGK DAİRELERİ BORCU OLANLARIN YAPILANDIRMA ÇALIŞMALARI İLE ÇOK YOĞUN BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDELER..” dedi.
Daha sonra da “BİLİYORSUNUZ ÖDEMELER ŞUBAT AYI SONUNDA..” bilgisini vererek “ŞU SALGIN YÜZÜNDEN İŞYERLERİ KAPALI VEYA İŞLER BICAK GİBİ KESİLDİ.O NEDENLE ÖDEMELERİN HAZİRAN SONU,TEMMUZ SONU GİBİ BAŞLAMASI İÇİN YOĞUN İSTEK VAR..” ifadelerini kullandı..
O zaman bu süreç bitiyormuş,BİLİM ADAMLARI ÖYLE SÖYLÜYORLAR,diyerek piyasalar açılır, işyeri sahiplerinin ödeme kabiliyetleri artar ve bu yapılandırılmış borçların ödenmesi sürecine girilir gibi bir varsayım yürüttü.
Bu arada çok önemli bir söz söyledi “BAKIN KARABÜKSPOR’UN BORÇLARI YAPILANDIRILMIŞ. DEVLETİN PARAYA ÇOK ŞİDDETLE İHTİYACI OLAN ŞU DÖNEMDE,KEŞKE MARZİNC veya KARDEMİR veya BİR BAŞKA YER 8 MİLYON 300 BİN LİRAYI ÖDESE. DEVLETE KATKI VERMİŞ OLUR.HANİ NERDE İBAN NUMARI İSTENDİĞİNDE PARA YATIRMAK İÇİN SIRAYA GİRENLER..” anlamında bir dizi görüş dile getirdi..
YAPILANDIRMA ÖDEMELERİ SARKABİLİRMİŞ,öyle söyledi.

KORONAVİRÜS SÜRECİNİ “EN İYİ YÖNETEN MÜDÜRLÜKLERİN İÇERİSİNDE,HATTA BAŞINDA..” AİLE VE ÇALIŞMA MÜDÜRLÜĞÜ,İLE HUZUREVİ..
Koronavirüs süreci ilk patladığı MART AYI ortalarında,konu ile ilgili YENİŞEHİR HUZUREVİ’NE dikkat çekmiştik,burasının çok hassas bir yer olduğuna değinmiştik.
GERÇEKTEN SÜRECİ ÇOK/ÇOK İYİ GÖTÜRDÜLER..
Tam 8 ay en küçük bir vaka olmadı,daha sonra OLAY KARABÜK’ÜN TAMAMINDA GÜNLÜK 300 Düzeyine kadar yükselince YÜCEL HUZUREVİ DE bundan etkilendi..
O KADAR SIKI ÖNLEMLER ALINMIŞTI..
Diyelim ki YÜCEL HUZUREVİ’NE GİRECEKSİNİZ,hasta olsanız da/olmasanız da YAZIKÖY’DE bu iş için ayrılan BİNA DA 14 GÜNLÜK KARANTİNA süreci geçirecektiniz,bu kadar sıkı önlemler alınmıştı.
Bir sorunu için Hastaneye gidip/gelen bir kişinin yol açtığı bulaşma nedeni ile sıkıntılı günler yaşandı,ancak,ŞU AN YÜCEL HUZUREVİ ÇOK İYİ durumda ve 110 misafir herhangi bir sorun yaşamıyor.
AİLE/ÇALIŞMA ve SOSYAL HİZMETLER İl Müdürü Sayın GALİP SÖKMEN,o süreçte annesini kaybetti ve o acılı halinde bile önlemleri adım/adım izleyerek sıkıntının aşılmasına çalıştı,başardılar da.
YÜCEL HUZUREVİ koronavirüs sürecinde,en hassas yerlerin başında geliyordu,kronik hastalığı olan,yatalak olan ve tamamı yaşlı 110 insan var burada ve bu felaketi,bir ara sıkıntılar yaşamalarına rağmen en hafif atlattığı söylenebilecek bir Tesis oldu..
İŞİ GERÇEKTEN ÇOK/ÇOK SIKI TUTTULAR/TUTUYORLAR…

BİR MALİ MÜŞAVİR KARDEŞİMİN HATIRLATTIĞI “KARABÜKSPOR VERGİ ve SGK BORÇLARI DEVLETE GİDECEK PARALAR VE EN DAR ZAMANDA..”
Dün MALİ MÜŞAVİR bir Kardeşim ile son günlerin gelişmelerini konuşuyorduk,YAPILANDIRMA olayını konuşurken “İŞYERİ SAHİPLERİNİN ÇOK BÜYÜK BÖLÜMÜ,YAPILANDIRMALAR İÇİN SIKINTI YAŞAR..” dedi.
Daha sonra da “SEN ESAS KARABÜKSPOR’A BAK..” diyerek “KARABÜKSPOR’UN VERGİ ve SGK ÖDEMELERİNE YARDIMCI OLANLAR,AYNI ZAMANDA DEVLETE YARDIM ETMİŞ OLURLAR.ÇÜNKİ O PARALAR DEVLETİN KASASINA GİDECEK..” anlamında bilgi verdi.
Doğrusu olayın bu tarafını pek düşünmemiştik.
O Mali Müşavir Kardeşim “GEÇEN GÜN DURUM NEDİR DİYE KULAK KABARTTIM.EĞER PEŞİN VERİLİRSE VERGİ DAİRESİNİN BORCU 8 veya 8.5 MİLYONA BİTİYORMUŞ.KİM BU PARAYI ÖDERSE DEVLETE 8 veya 8.5 MİLYON KOLAYLIK SAĞLAMIŞ OLUR..” falan dedi.
Gerçekten de öyle..
Bu noktadan sonra “DEVLET ADINA İBAN NUMARASI VERİLİNCE,ORAYA PARA ÖDEYENLERLE,KARABÜKSPOR’UN BU ÖDEMELERİNE YARDIMCI OLANLAR ARASINDA ÇOK BİR FARK OLMAZ.HATTA BU TARAF DAHA ÖNEMLİ,DAHA MÜBAREK..” gibi de değerlendirmeler yaptı..
İNSANLAR BİR KONUNUN,NERELERİNE DİKKAT EDİYORLAR,YARABBİ.

 

14 kişi görüş bildirdi

  1. hakkı danal

    Koskoca milletvekili Cumhur Ünal beyefendi hesap versinler kapatmayız meseleyi kapansın Karabükspor açarız yenisini diyor, Koskoca Belediye Başkanı Rafet Vergili beyefendi olmaz bu iş diyor, kentin Valisi Fuat beyefendi hukuksal süreç var diyor, kanun var diyor, siz 8.5 milyon bulunursa yatsın Devlet kazanacak diyorsunuz. Ahmet Bey ya siz farklı bir dünyadasınız ya biz okuduklarımızı anlamıyoruz. Saygılar sevgiler.

  2. Çift Kaşarlı

    Ahmet Bey yapma lütfen, nüfusa oranla Ülkemizin pandemideki en kötü şehirlerinden biriyiz. Araştırmadım ama ilk 10’da kesin varizdir. Yücel Huzurevinden de bu illet virüs nedeniyle vefat eden insanlarımızın sayısını da öğrenip yaziverde kamuoyu karar versin işi ne derece sıkı tuttuklarina. Yukarıya sorun aktaramayan, kral çıplak diyemeyen, koltukta oturduğu hergünü kar sayan bürokrat ve idarecilerin yol açtığı sıkıntıları şehir ve ülke olarak yaşıyoruz maalesef.

  3. Cefakar

    Karabükspor davası bu şehir siyasilerinin namusudur. Sonuna kadar araştırılmasını, tüm gerçeklerin ortaya çıkarılmasını sağlamak boyunlarının borcudur.

  4. ŞU SÜPER LİG TAKIMLARINA BAKIN

    Şu süper lig takımlarına bakın hepsini finanse eden sponsorlar var.Yahutta Belediyeler var.Karabüksporada Kardemir yıllarca sponsor oldu ve ne zamanki o Adıyamanlı kaçtı gitti mahkemesi devam ediyor Karabükspor sahiplikle boğuşuyor.Toplam ve çok uzun vadelere yayılan 25-30 milyon borç Karabük için nedirki.Burada sporun sosyal önemini futbol endüstrisinin bir Kente neler getirdiğini bilen yöneticiler olsan bu durum yaşanmaz Karabükte.

  5. Muhasebeci

    Karabükspor eyer peşin öderse borcu 8 milyon 400 bir lira hatta dahada düşmesi mevzubahis eğer taksitlenirse 12 milyon lira civarı oluyor bunu bende araştırdım 84 ay vade 12 milyon peşin ödenirse 8 milyon 400 bin lira.SGK yaysa 2.5 milyonu biraz aşkın peşin ödenirse daha çok düşüğü.Ahmet beyin yazısında dediği gibi bu paralar doğrudan DEVLETE GİDECEK ve HADİ DEVLETİ İdare edenler görelim,idare ettiğiniz devletimize bir katkı verin.

  6. Aklınla yaşa Mali Müşavuir

    Ahmet abi sana bilgi veren mali müşaviuri ayakta alkışlarım Karabüksporun Vergi ve SGK borcu hakkaten devlete gidiyor.Eyer MARZİNÇ bu parayı verirse Devlete direk vermiş olacak KARDEMİR bu parayı verirse direk develet vermiş olacak.Bunu duyuran mali müşavire ve sana teşekkür ediyorum abi.Hadi buyrun bu paralar ödenmesin devlete para gitmesin deyin devlete yapılan her türlü güzelliye kim karşı çıkıyor bu ülkede PKK lılar deyilmi

  7. Üretim rekoru

    Ahmet abi maşallah Kardemir üretim rekoru kırmış. Allah daha çok versin. Bu sene sözleşme zamanı.Artık belediyelerden aşağı kalmaz %40 zam verir çalışanlarına. Bakalım üretim rekoru reklamı yapanlar sözleşme reklamı yapacaklar mı. Yoksa kriz var o nedenle az zam verdik mi diyecekler. Gerçek rekor o zaman belli olacak.

  8. Bizim Karabük

    Sayın Ahmet Abim. Bir söz vardır boş yapma devam et diye. Sayın vekil geçenlerde bir televizyon canlı yayınında Karabükspor için söylediği inanılmaz sözler Karabük ümüzün işinin ne kadar zor olduğu gözler önüne serdi.Sayın vekil Karabükspor için yapılan yapılandırmada her ay ödenecek 300000 tl ile Safranbolu da bir daire 72 ayda da 72 daire alınabileceğinden sözetti. Kulaklarıma inanamadım bunlardan yardım bekliyor Cumhuriyet kenti Karabük ün takımı Kardemir Karabükspor. Delik diyor çok büyük diyor. Kapanmaz diyor. E kardeşim o deliği yaparken sizin hiç mi sorumluluğunuz yoktu. Sayın Şefik Dizdar bey ikna edildi, siz değilmiydiniz sabah herşeyi değiştirip kulübü bu duruma sokan Ferudun Tankut a yol veren. Siz pislettiniz siz temizleyeceksiniz. Ne demek her ay bir daire parası. Milli takımı çalıştıranlara milyonlarca euro para ödeniyor. Sırf milli takımın başında dur diye. Şenol Güneşe verilen parayla kaç daire alınabiliyor diye soran var mı. Garip olan da ne biliyormusunuz Karabükspor kurtuluyor diye koskoca bir kente umut verenler sayın vekilin bu konuşmasından sonra sus pus oldu. Evet Karabüksporu siz bu hale getirdiniz, etinden sütünden kemiğinden herşeyinden istifade ettiniz. Cenazeyi Karabük kent meydanına bıraktınız. Siz düzelteceksiniz.

  9. Anonim

    Bencede bir vekil adına talihsiz bir açıklama olmuş. Sanırım hesap kitap yapmadan konuştu. Aylık 300.000 bin tl koskaca karabük için hiç de büyük bir para değil. Kabaca bir hesapla aylık 100 tl verebilecek 3.000 kişi çıksa iş çözülür. Koskoca karabükte de 3.000 kişi çıkar diye düşünüyorum. Ama koskoca vekil bu durumu dipsiz kuyu olarak yorumlarsa karabüksporda umutsuz vaka olmaktan kurtulamıyor.

  10. Hasan bağcı

    aklinla bin yasa malimüşavir baslikli arkadas pkk konusunu biraz acarmisin.Konuyla alakasini çözemedik

  11. 300,000 Lirada deyil zaten

    Anonim diye yazan kardeş aylık 300.000 lira deyil zaten iki ayda bir o kadar para hemde peşin ödenirse topu 8 bin 8.500 milyonmuş taksit olursa 12 milyon deniyor ve 7 yılda ödenecek yok efendim 72 daire alınacakmış yok efendim ağlanılmış gülünmüş hemde bazı mali müşavirlerin dediyi gibi bu para kişilerin borcuna deyil devletin kasasına gidecek öyle deyilmi.

  12. Hasan bağıcı beye

    Orda ne deniyor Devlete yapılan her güzelliye kim karşı çıkıyor denip cevabı PKK olarak veriliyor.Tesislere sabotaj onlarda maden ocaklarını basma onlarda bir aralar petrol akaryakıt boru hatlarını tahrip ediyolurdı ya.Karabükspora adına vergi SGK paraları nereye gidecek doğrudan devlete benim anladığım anlatılmak istenen o husub

  13. Karabük lü

    Evet ekilen akanlar yüzde on artmıştır Yenişehir’den iyi millet öamların altına yer kazıp ekiyor ?

  14. Karabük lü

    Evet ekilen alanlar yüzde on artmıştır. Yenişehirdeyim mahallede millet çamların altını kazıp yer açıp Ekim yapıyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Çuvalcı’dan 23 Nisan mesajı

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Çuvalcı, yayımladığı mesajda, Türk milletinin milli iradesinin tecelli ettiği ve tam bağımsızlığını tüm dünyaya ilan ettiği bu kutlu günde, “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.” saikiyle görevine başlayan TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümünü ve geleceğin teminatı tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Prof. Dr. Çuvalcı, şunları kaydetti:

“Aziz milletimizin, istiklali ve istikbali uğruna gözünü kırpmadan canı pahasına cepheden cepheye savaştığı, vatanımızın işgal edildiği Milli Mücadele yıllarında, bağımsızlığımıza giden o kutlu yolun önünü açan TBMM, Cumhuriyetimizin ilan edilişinin sağlam temellerini de oluşturmuştur. Açıldığı günden bu yana adını tarihe altın harflerle kazıyan zaferlere imza atan aziz milletimizin yoluna ışık tutan, halkımızı kutlu bir amaç etrafında birleştiren şanlı Meclisimiz aynı zamanda milli iradenin ve demokrasinin parlayan yıldızı olmuştur. Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 23 Nisan'ı, onlara duyduğumuz sonsuz inancın bir sembolü olarak çocuklarımıza armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, silah arkadaşlarına, kahraman askerlerimize, tüm şehitlerimize ve gazilerimize şükranlarımı sunar, tüm çocuklarımızın bu güzide bayramını canı gönülden tebrik ederim.”