Her Telden (25.Ekim.2016)

Her Telden (25.Ekim.2016)

Yayın: 25.10.2016 08:36
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖR YARDIMCISI PROF.DR.SAYIN ALİ GÜNEŞ VE “YEREL YÖNETİMLERİN ÜNİVERSİTEYE DESTEKLERİ…”
Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Sayın ALİ GÜNEŞ İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında “YEREL YÖNETİMLERİN,İLGİSİZ OLUŞUNDAN YAKINDI..”
“YEREL YÖNETİMLER ÜNİVERSİTENİN BAZI TALEPLERİNE OLUMLU CEVAP VERMİYORLAR.RESMİ YAZILARIMIZA ÇOK UZUN SÜRELER CEVAP BİLE VERMİYORLAR..” anlamında sözler etti Prof.Dr.Sayın ALİ GÜNEŞ.
Geçmiş yıllarda YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ Yurdu yapımı için KREDİ YURTLAR KURUMU’NA yer gösterilmesi bağlamında da belirli sıkıntılar yaşanmıştı..
Prof.Dr.Sayın ALİ GÜNEŞ bu iddialarını verdiği somut örneklerle ortaya koydu ve bu örneklerin bir bölümünde yüzde/yüz haklılık payı olduğu besbelli.
Hele/hele TOPLU TAŞIMA noktasında yaşanan sıkıntıların çözümü için KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YÖNETİMİNİ adres görenlerin durumu var ki,HİÇ OLACAK ŞEY DEĞİL doğrusu.
ÖĞLEBELİ ALTINDAN GEÇEN BİR YOL VARDIR.O YOLUN İHYASI için Karabük Belediyesi’nden beklenenler karşılık bulamıyormuş,Sayın ALİ GÜNEŞ BUNLARI ANLATTI.
Peki kim/kimler yapacak o yolu..
Kaldı ki O YOL ÖĞLEBELİ MAHALLESİ içinde çok önemli.

2017 YILI İÇİNDE YAPILACAK OLAN TİCARET VE SANAYİ ODASI MESLEK KOMİTESİ VE MECLİS SEÇİMLERİ İÇİN BAŞLAYAN KULİSLER..
Karabük 2017 yılı içinde önemli seçimler yaşayacak ve bunların başında da TİCARET VE SANAYİ ODASI MESLEK KOMİTESİ Seçimlerini saymak en doğru hareket olur.
TİCARET VE SANAYİ ODASI SEÇİMLERİ ENTERESANDIR.
Önce MESLEK KOMİTESİ SEÇİMLERİ yapılıyor ve orada seçilenler,daha sonra kendi içlerinden MECLİS ÜYELERİNİ seçiyorlar,daha sonra YAPILANMA devam ediyor.
BU TSO MECLİSİ ve YÖNETİMİ İYİ İŞLER YAPTI..
Yeni oluşacak MECLİS ve O Meclisin içinden çıkacak olan YÖNETİM NASIL olacak acaba,zira TİCARET ve SANAYİ ODASI kanalı ile izlenecek,gündeme getirilecek birçok işin olduğu bir gerçek.
HAZIRLIK YAPAN EKİPLER VAR.
Bu ekiplerin işbaşına geldiklerinde neler yapacaklarını,hangi iş ve işlemlerin peşine düşeceklerini de önlerine koymaları,Kamuoyu ile bunu/bunları paylaşmaları gerekir herhalde.
TİCARET VE SANAYİ ODASINDA SIKI BİR SEÇİM YAŞANACAK..
Bunu şimdiden görmek gerek.

“HER EV MİNİ BİR ATÖLYE,HER KADIN ÜRETEN BİR İNSAN OLACAK..” SÖZLERİNİN GÜZELLİĞİNE HAYRAN OLMAMAK MÜMKÜN MÜ..?
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler adı altında bir örgütlenme biçimi var,burada Sayın NURAY ALPBOĞA Başkanlığında o kadar güzel işler yapılıyor ki,hayran olmamak mümkün değil.
“ÜRETEN ELLER KOOPERATİFİ KURULDU..” örneğin
Sayın NURAY ALPBOĞA,öylesine güzel işler yapıyor,birlikte çalıştığı arkadaşları ile öylesine güzel işler üretiyorlar anlatmak bile hayli zor.
Sayın NURAY ALPBOĞA yaptıklarının/yapacaklarının özeti olarak “HER EV MİNİ BİR ATÖLYE,HER KADIN ÜRETEN BİR İNSAN OLACAK..” anlayışını dile getiriyor.
EV HANIMLARINI ÜRETİME YÖNLENDİRİYORLAR..
Bunun için ENGELLİLER DERNEĞİ-İŞKUR MÜDÜRLÜĞÜ-HALK EĞİTİM MERKEZİ-TİCARET ve SANAYİ ODASI birlikteliği ile KURSLAR düzenliyorlar.
EV HANIMLARINI EL BECERİLERİNİ GELİŞTİREREK ÜRETİM YAPMAYA yönlendiriyorlar,TİCARET ve SANAYİ ODASI Binasının alt katında ki mağazalarında SATIŞLAR YAPARAK,üreten ev hanımlarını para kazandırıyorlar..
BU ÇALIŞMALARA HERKESİN DESTEK VERMESİ GEREKİR..
“HER EV MİNİ BİR ATÖLYE-HER KADIN ÜRETİCİ OLACAK…”
Bu müthiş anlayışa destek vermemek mümkün mü..?

ENGELLİ BAYANLARA,ERKEKLERE EL BECERİLERİ KAZANDIRMAK,EV HANIMLARINI EL BECERİLERİ İLE ÜRETİME KATIP/KAZANDIRMAK
Karabük’te ciddi bir engelli insan grubu var,bu insanlara el becerileri kazandırmak,kazandıkları bu el becerilerini üretime yönlendirmek veya ev hanımları için aynı yolları denemek ne kadar güzel bir düşünce değil mi..?
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimcileri adına Sayın NURAY ALPBOĞA bu yolu açmak,insanları bu yola yönlendirmek için olağanüstü gayret ve çabanın içinde.
“HER EV MİNİ BİR ATÖLYE,HER KADANI ÜRETİCİ OLACAK..” sözünün gereğini yerine getirmek için,kısa süre içinde MUHTARLARDAN DA destek isteyecek Sayın NURAY ALPBOĞA.
Ticaret ve Sanayi Odası Binasının altında mağaza açtılar.
Geçtiğimiz hafta sonu Karabük’ü ziyaret eden Bilim/Sanayi/Teknoloji Bakanı Sayın FARUK ÖZLÜ bu mağazayı da ziyaret etti,Sayın NURAY ALPBOĞA Bakana çalışmaları hakkında kısa bilgi verdi.
Sayın Bakan hayretle,takdirle ve büyük bir memnuniyet içinde dinledi yapılanları,yapılmak istenenleri,talep halinde her türlü yardımı vereceğinin de sözünü verdi sanıyoruz
“ÜRETEN ELLER ÇOĞALACAK..”
Bunun çalışmaları,çabaları,gayretleri var ve karşılıksız kalmayacak..
Herkes elinden gelen desteği verecek bu çabalara

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ,GELECEK GENEL SEÇİMDE “MİLLETVEKİLİ ADAYI OLURSA..” DENGELER DEĞİŞİR Mİ.
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,ilk seçildiği 2009 tarihinden bu yana ÜYESİ olduğu,AVRUPA YEREL YÖNETİMLER Parlamentosu’nda ÇOK BEĞENİ KAZANAN bir konuşma yaptı/yapmış.
KONUŞMA ÇOK BEĞENİ KAZANDI..
Sayın RAFET VERGİLİ,hemen her platformda “YENİDEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLMAYACAĞIM.ANCAK SİYASETİN İÇİNDE OLACAĞIM ,SİYASETTEN KOPMAYACAĞIM..” mesajını veriyor,bu görüşleri dile getiriyor.
Belediye Başkan Adayı olmayacağım,ancak,Siyasetten kopmayacağım yolunda ki bu mesaj,bu yönde yaratmaya gayret ettiği algı “BEN İLK GENEL SEÇİMDE MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAĞIM..” anlamına gelmez mi..?
Bize göre Avrupa Yerel Yönetimler Parlamentosu’nda yaptığı konuşma “MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAĞININ İLK VE EN CİDDİ SİNYALİ..” ve çok akıllıca bir stratejinin ürünü.
Ülkenin,en hassas olduğu bir konuyu seçerek,yaptığı bu konuşma AK Partili,MHP’Lİ CHP’Lİ herkesin beğenisini kazandı elbet ve Sayın VERGİLİ bu konuşması ile çok ciddi destek aldı/alıyor..
MİLLETVEKİLİ ADAYI OLURSA DENGELER ÇOK DEĞİŞİR ELBET..
2017 YILINDA GENEL SEÇİMLER YAPILACAK DENİLİYOR..
Karabük’te sonucu Sayın VERGİLİ’NİN durumu/tutumu belirler..

2017 YILINDA YAPILACAĞI ISRARLA ÖNE SÜRÜLEN “GENEL SEÇİMDE..” SAYIN RAFET VERGİLİ MİLLETVEKİLİ ADAYI OLURSA,SARSINTI.!!
2017 Yılında “GENEL SEÇİM YAPILACAK..” şeklinde çok iddialı sözler ediliyor,birçok çevre,bu yönlü iddialarda bulunuyorlar ve gerekçe sunuyorlar..
2017 YILINDA GENEL SEÇİM YAPILIRSA ve bu Genel Seçimde Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ Milletvekilliği için Aday olursa neler değişebilir bir düşünün..
Eğer MHP Milletvekili Adayı olur,MHP ÜLKE BARAJINI AŞARSA ne olur,eğer böyle bir tehlikeyi göze alamam diyerek,BİR BAŞKA SİYASİ PARTİ Adayı olursa ne olur..
Diyoruz ya,Sayın RAFET VERGİLİ,gelecekte KARABÜK’ÜN SİYASİ DENGELERİNİ belirleyecek tek isimdir,bunu hiç ama hiç kimse aklından çıkartmasın sakın..
MHP Adayı olursa,AK Parti İKİNCİ SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI sıkıntılı süreç yaşar,kesinlikle sıkıntılı bir süreç yaşar ve bu anlamda MHP ÜLKE BARAJINI aştığı an Sayın VERGİLİ TBMM’NE gitme ihtimali çok yüksek bir isim olur..
Karabük’ün toplam seçmeninin YARIDAN BİRAZ FAZLASI Karabük Merkezinde ve bu seçmen 2014 yılında Sayın VERGİLİ’YE yüzde 52 oy verdi,bunu kimse unutmasın sakın..
KARABÜK SİYASİ DENGELERİ Sayın VERGİLİ ile bağlantılı…

ESKİPAZAR/İSMETPAŞA,METAL VE METAL ÜRÜNLERİ İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ VE SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN’İN TESPİTİ..
ESKİPAZAR/İsmetpaşa METAL ve METAL ÜRÜNLERİ İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ,artık,konuşulan değil,YAPIM AŞAMASINA gelen bir yatırım hüviyetine büründü.
Geçtiğimiz hafta sonu Karabük’e gelen BİLİM/SANAYİ ve TEKNOLOJİ Bakanı Sayın FARUK ÖZLÜ,gelişmeler hakkında çok önemli bilgiler verdi,umutlarımız yükseldi.
SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN ÖZETLEDİ OLAYI..
“BU ORGANİZE SANAYİ PRESTİJ SANAYİ OLACAK..” dedi.
“ÜLKENİN EN PRESTİJLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ OLACAK..”
Gelişmelerin özeti bu,uzun/uzun “ŞÖYLE YATIRIM GELECEK,BÖYLE YATIRIM GELECEK..” noktası yerine “BU ÜLKENİN EN PRESTİJLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ OLACAK..” sözleri olayın geleceğini özetledi.
ESKİPAZAR/İsmetpaşa ORGANİZE SANAYİ Bölgesi olayı Sayın SEDAT NAMAL’IN TSO Yönetim Kurulu Başkanlığı döneminde çok ciddi bir ivme kazanmıştı,hatta o dönem gündeme gelmişti.
Sayın TİMURÇİN SAYLAR,Sayın TUNCAY ÖZCAN çok emek verdiler..
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN adeta bir orkestra şefi gibi yönlendiriyor
Nerede takıldı ise,o nokta da olayın önünü açıyor Sayın ŞAHİN..

SAYIN MEHMET CEYLAN,KARABÜK’ÜN 10 YILI AŞKIN ZAMANDIR ÇÖZEMEDİĞİ KATI ATIK BERTARAF TESİSİ OLAYINI ÇÖZMEYE KARARLI
Karabük 10 yılı aşkın bir zamandır KATI ATIK BERTARAF TESİSİ olayını çözemedi,ne yazık çözemedi ve ne zaman Sayın MEHMET CEYLAN ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKAN YARDIMCILIĞI görevine geldi,olay hız kazandı..
Sayın MEHMET CEYLAN Karabük’ün,hemen her sorununda olduğu gibi,bu soruna da BÜYÜK BİR DUYARLILIKLA yaklaştı ve KATI ATIK BERTARAF Tesisi noktasında önemli gelişmeler yaşanmaya başlandı.
Daha önce harcanan 1 milyon 250 bin lira para ÇÖPE GİTTİ, iş bilmeyen insanlar ne yazık ki bu parayı HAVAYA HARCATTILAR ve iş şimdi SİL BAŞTAN ELE ALINIYOR.
Sayın MEHMET CEYLAN “YENİ BİR YER BULUNMASI GEREKİYOR..” demişti,bu sözlerini talimat bilen,başta ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK İl Müdürü Sayın MUSTAFA AYNACI ile birlikte çalıştığı mesai arkadaşları YER ARIYORLAR..
HUMMALI BİR YER ARAYIŞI SÜRECİ YAŞANIYOR..
Öyle sanıyoruz,kısa süre içinde,bir yer temin edilecektir..
Teşekkürler Sayın MEHMET CEYLAN teşekkürler..
Sayenizde bu iş çözüm aşamasına geldi..

YAYA KALDIRIMLARIN İŞGALİNE SON VERİLDİ,ŞİMDİ SIRA CADDE KENARLARININ ARAÇ PARKINDAN TEMİZLENMESİNDE GALİBA..
Karabük Belediyesi YAYA KALDIRIMLARINA esnafların mal çıkartmalarını önledi ve bunu titizlikle denetliyor,titiz biçimde takip ederek ne kadar KARARLI OLDUKLARINI belli ediyorlar.
Bir esnaf kardeşimiz “ABİ BENDE İLK ZAMAN SIKINTI ÇEKTİM,AMA,UYGULAMA SANKİ KARABÜK’Ü BÜYÜTTÜ.ŞİMDİ İYİ Kİ BÖYLE YAPMIŞLAR DİYORUM..” gibi ifadeler kullanmıştı.
Yaya kaldırımları işgalden kurtarıldı..
Şimdi sıra CADDELERİN ARAÇ İŞGALİNDEN KURTARILMASINDA galiba,emin olun Karabük’te OTOPARK SORUNU yok,burada araç sahiplerinin araçlarını OTOPARKLARA ÇEKMEMEK gibi bir sorunu var.
Sanıyoruz CADDELERİN İŞGALİNE SON VERİLECEK/VERİLMELİ DE..
ŞEHİRİÇİ TRAFİK TIKANMALARI O ZAMAN SONA ERER..

9 kişi görüş bildirdi

  1. OFLU78

    BİZ NEDEDİK KARDEMİR PROFOSYONEL YONETİLMSSE KÜÇÜK YATIRIMCI ZARAR ETTİRİLİRSE SONUÇTA KARABUKUN EVLATLARI ÇALISAMASSA FABRİKADA O RADA KALMANIN HİCBİR ANLAMI YOKTU ZATEN 20 AY BOSU BOSUNA GEÇTİ KOÇ HOLDİNG GİBİ OYAK GİBİ SABANCI GİBİ CEO LARA EMANET EDİLİP ZARAR ETTİĞİNDE HESABI SORULMALI KAR ETTİĞİNDE BENİM SAYEMDE DEĞİL İŞÇİNİN EMEKÇİNİN SAYESİNDE OLDUĞUNU KABUL EDEN PROFOSYONEL İNSANLARA İHTİYAC VAR.HAYDİ HAYIRLISI AHMET ABİ

  2. Anonim

    sayın gölbek trafik sıkışması hürriyet caddesinden eski balık pazarına ve ankara caddesine doğru akan yok nedeni ilede fazlasıyla ışıklarda sıkışıyor ordaki evkurun önüne araç park edilmesine izin verilmez ise trafik 2 şerit akar ve biraz daha rahatlar

  3. yatırımcı

    gece düşen haberlere göre kardemir genel müdürü Sn. Uğur Yılmaz görevinden ayrılmış, istifa mı görevden alma mı belli değil.Haber sitelerine düşen bilgilere göre ” kardemirin kurumsallaşması yönünde büyük çaba sarfeden Sn. Uğur Yılmaz’ın, yönetim kurulundan gelen bazı talepleri (yönetim kurulu derken,her zamanki talep sahipleri kastediliyordur muhtemelen,bütün yönetim kurulunu zan altında bırakmamak lazım) kendi süzgecinden geçirdikten sonra uygulamaya alması yönetim kurulunda rahatsızlık yarattı deniliyor”. Ahmet Bey, bu haberi bugünkü köşenizde göremedik. Artık kardemir genel müdürünün görevden ayrılması/alınmasının Derya pidenin paça çorbası kadar haber değeri yokmu sizin gözünüzde. Ayrıca; her genel müdür ayrılışında 23 nisan çocuğu gibi koltuğun kısa süreliğine teslim edildiği abimize de vekalet verilmeyip,başka bir genel müdür yardımcısına verilmesi de ayrı bir konu.Kardemir çok önemli gelişmelere gebe. 2017 yılı için ücretsiz izinlerin kaçınılmaz olduğu konuşuluyor.2017 de başlayacak olan fadıl demirel kazığı yatırımların ödemelerinin ve toplu iş sözleşmesinin kapıya dayanması da ayrı bir konu.kardemiri kurtaracağı söylenen filmaşin haddenin kapısında müşteriler kuyruk olmuş,mal almak için birbirini yiyiyormuş!!!profil stokları 100.000 tonları bulmuş; yoldan geçerken kafanızı çevirseniz zaten görürsünüz.fadılın eteğinde gelen tayfanın sorgusuz sualsiz harcadığı paralar,mantarı sertleştirilmiş ray v.s. fantaziler ne zaman katma değer getirir hale gelecek acaba. ray verimleri v.s. ne durumda.Yıllık ihtiyacın 10.000 adet olduğu halde 200.000 adetlik tren tekeri fabrikası kurmak da ileri görüşlülüğün bir örneği olsa gerek. hele bir de üretim esnasında (forging) kabak çekirdeği gibi açılacak olan yarı mamulü düşündükçe içimiz kararıyor.Velhasıl kardemirin işi zor. Gemiyi sakin denizde seyrettirmek kolay,şimdi görelim çapınızı,maharetinizi.2002 de madur ettiğiniz,rezil ettiğiniz,sefil ettiğiniz,bankalara mahkum etiğiniz ve yıllarca kendine gelemeyen çalışanları birdaha madur etmeyin.Bu sefer ki daha öncekine benzemez,çünkü çok açılıp saçıldınız.har vurup harman savurdunuz,asgari ücret alamayacak kapasitedeki insanlara 15.000-25.000 Tl maaşlar ödediniz.kadroları şişirdikçe şişirdiniz. Müdürlükler icat ettiniz, saçma sapan müdürlükler açıp erdemirden isdemirden atılan adamları doldurdunuz.Seversiniz-sevmezsiniz Osman Kılavuzun sıkı politikaları sayesinde düzlüğe çıkan fabrikayı ondan sonra gelen işbilmeze teslim edip çöküşü başlattınız. Şimdi sakın ola alt kadrolardan fedakarlık falan beklemeyin.

  4. karabük düşmanı

    SAYIN GÖLBEK EV-KUR BİNASI VE BATTI ÇIKTI KAZULET GİBİ KARABÜK ÜN BAŞINA BELA EDİLMİŞTİR FAKAT ŞEHİR İÇİ YOLLARI OTOPARK HALİNE GETİREN BELEDİYE BAŞKANI TRAFİK SORUNUNUN BAŞ SORUMLUSUDUR.İKİNCİ SORUMLU KIZILAY ÖNÜNE VE ZONGULDAK CADDESİNE PARK EDİLMESİNE HATTA ARABA GALERİSİ AÇILMASINA VE ARABALARIN ORADA BULUNDURULMASINA MÜSAADE EDEN KURDELA KESME VE TÖREN MERAKLISI EMNİYET MÜDÜRÜDÜR.ZONGULDAK CADDESİNDEKİ BATTI ÇIKTI GİRİŞİ BİLE OTOPARK GİBİ.50 METRE İÇERİYE GİDİYOR ARAÇLARIN OTOPARKI.SAYIN VALİNİN ACİLEN BU SORUNA EL ATMASI VE EMNİYET MÜDÜRÜNE GÖREVLERİNİ HATIRLATMASI GEREKMEKTEDİR.
    ŞEHİRCİLİKTEN VE BELEDİYECİLİKTEN ANLAMAYAN BEN YAPTIM OLDU ZİHNİYETİNDEKİ BAŞKAN YEREL SEÇİMLER İLE GENEL SEÇİMLERİ KARIŞTIRMASIN.GENEL SEÇİMLERDE VATANDAŞ FARKLI DÜŞÜNÜR.HA AK PARTİYE GEÇERSE BAŞKA.
    KATI ATIK BERTARAF TESİSİ KONUSUNA GELİNCE EVET İYİ NİYETİ İLE ÇALIŞIYOR FAKAT MÜLAYİM BİR KİŞİLİĞE SAHİP EMİR VEREMEYEN MEHMET CEYLAN TEK BAŞINA BU İŞİN ALTINDAN KALKAMAZ . HEM MEHMET CEYLANI ÇOK ÖN PLANA ÇIKARIYORSUNUZ M.A.ŞAHİN KENDİNE RAKİP GÖRÜR YER CEYLANI ONA GÖRE FAZLA POMPALAMAYIN.
    KARDEMİR DE SÖZ SAHİBİ OLANLAR ARTIK YENİŞEHİR BÖLGESİNDE ATIL DURUMDAKİ MÜHENDİSLER KULÜBÜ,HAVUZLU BAHÇE YAZLIK VE KAPALI SİNEMA GİBİ KARABÜK İÇİN ELZEM OLAN SOSYAL TESİSLERİN DURUMUNA EL ATSINLAR. VEYAHUT KARABÜK İLERİ GELENLERİ BİR KAMU OYU OLUŞTURSUN VE BASKI YAPSIN KARDEMİR YÖNETİMİNE.KARDEMİR LOJMANLARINDA OTURAN ÜST YÖNETİMDEN VE VALİ YARDIMCISI GİBİ BÜROKRAT KESİMİN GÜRÜLTÜ OLUR DİYE KARŞI ÇIKTIKLARI DUYUMLARI GELİYOR . BU TÜR SORUNLAR AŞILIR LÜTFEN KARŞI ÇIKMASINLAR VE KARABÜK SOSYAL TESİS KAZANSIN.
    KARDEMİR PROFESYONEL KADRODA BİR DEĞİŞİKLİK PLANLANDIĞI ORTADA.YATIRIMCI RUMUZLU ARKADAŞ ÇOK GÜZEL ÖZETLEMİŞ DURUMU, ANLATTIKLARINA GÖRE KONULARA VAKIF GÖRÜNÜYOR .İDDİALARI DOĞRU İSE Kİ TREN TEKERİ FABRİKASI İLE İLGİLİ İDDİA BİLE BAŞLI BAŞINA TÜM PROFESYONEL KADRONUN BAŞINI YİYECEK TÜRDEN KARDEMİR İ ZOR GÜNLER BEKLİYOR .GENEL MÜDÜRÜN AYRILMASI BAŞLANGIÇ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE DAHA FAZLA AYRILIK OLACAKTIR.YÖNRTİMDEKİ AİLELERİN KENDİ ARALARINDAKİ ÇEKİŞME VE SİYASET KARAR VERECEK YENİ YAPILANMAYA.KERKESİN MALUMU OLDUĞU GİBİ MEVCUT HALİ İLE KARDEMİR KAR ETMEK İÇİN UĞRAŞMIYOR YÖNETİMDEKİ AİLELER DAHA ÇOK NASIL KAR EDER ONUN TELAŞINDA.KARDEMİR GİBİ BÜYÜK BİR TESİSİN SATIN ALMA , SATIŞ VE FİNANS MÜDÜRLÜKLERİ İLE BAŞKA FİRMALARI MESELA ERDEMİRİ BİR BİR KIYASLAYIN NE DEDİĞİMİ ANLARSINIZ Kİ KARDEMİR DE FİNANS MÜDÜRÜ HATTA FİNANS ŞEFİ BİLE YOK.KARDEMİR SATIN ALMA MÜDÜRLÜĞÜ ÜÇ AİLE VE ONLARA BAĞLANTILI ŞİRKETLERİN FATURALARINI İŞLİYOR ,SATIŞ MÜDÜRLÜĞÜ DE AİLE ŞİRKETLERİNE FATURA KESİYOR.YÖNETİM KURULUNU OLUŞTURAN AİLELERİN AYNI SEKTÖRDE FİRMALARI OLMASI HASABİYLE MAMÜLÜN , KÖMÜRÜN HASILI GEREKLİ MALLARIN DAHA UCUZA MAL EDİLMESİ YA DA ÜRETİLEN MALIN DAHA İYİ FİYATA SATILMASI GİBİ BİR SORUNLARI YOK .KARDEMİR YÖNETİM YAPISININ ACİLEN DEĞİŞMESİ ÜÇ AİLE HEGOMANYASINA SON VERİLMESİ GEREKMEKTEDİR.EN İYİSİ İÇLERİNDEN BİRİ, YOLBULAN VE YÜCEL AİLELERİNİN GÜCÜ YETİYOR ALSINLAR HİSSELERİ ONLARDA KAZANSIN ÇALIŞANLARDA , KARABÜK DE.

  5. 1 KASIMDA NE ALDIYDI

    AHMET BEY RAFET VERGİLİYE NERDEYSE MİLLETVEKİLİ MAZBATASINI VERMİŞSİN.MAHALLİ SEÇİMDE YÜZDE 52 OY ALDI DİYESON.PEKİ 1 KASIMDA MHP BURDA YÜZDE KAÇ OY ALDI.DOKTOR ADEM KAR ÖYLE SIRADAN BİR ADAY FİLANDA DEYİLDİ,MHP NİN DURMUŞ YALÇANDAN SONRA BELKİ ONDANDA DAHA ÜSTÜN NİTELİĞİ OLAN BİR ADAYDI NOLDU NE KADAR OY ALDI .RAFET VERGİLİ O KADAR GÜÇLÜ OY POTANSİYELİNE SAHİP DEYİL ONU Bİ GEÇ.CHP LİLER YEREL SEÇİMDE RAFET BEYE OY VERDİLER GENEL SEÇİMDE KENDİ PARTİLERİNE OY VERİRLER.RAFET VERGİLİYİ POHPOHLAMIŞSIN AMA KAZIN AYAĞI PEK ÖYLE DEĞİL BEYEFENDİ.

  6. krdmli

    Yine puslu havayı sevenler ortaya çıktı. Eski yönetim gideli 2 sene oldu beyler. Ve eski yönetim zamanında bu şirket hiç zarar etmedi. Yönetim becerisi ayrı bir şey. İki sene az süre değil. Bir yemek ihalesini bile eline yüzüne bulaştıran adamlara koskoca yatırımlardan kar ettirmeyi bekliyorsunuz. ne yani eski yönetimin yaptığı yatırımları haber ederken sahiplenirken iyi,, Gazdan çevrim elektrik üretimi, yüksek fırın, haddehanaler, ray sertifikaları vb bunlar da eski yönetimin eserleri. bunlar ile maliyetler aşağı indirilmiş ama yönetim eksikliği ile yatırımlar paraya dönüşmüyorsa bu kimin suçu. Millet şakır şakır filmaşin satıyor. EE sen niye satamıyorsun . bu yatırımın eksikliğimi olur yoksa acaba doğru düzgün bir satış pazarlamanın olmamasından mı. Erdemirin satış birimine bir bakın bakalım nasıl bir profosyonel kadro var. siz çıkmışsınız yatırımı kötülüyorsunuz. Ne yani ne olcaktı kardemir hala inşaat demiri satıp eski hamam eski kılavuz olsa sizlerde oturduğunuz yerde iş yapmadan otursanız herkez memnun olurdu sanırım !!!! bırakın beyler bu işleri. Yönetim vizyon ister. dünden bugüne de öğrenilmez.

  7. yorumcu

    Vah Enginim Altanım Düzyatanım vah. Bu da mı gol değil? Demek ki neymiş? Kendini ve daha birçoklarını satacaksan seninki gibi satmayacakmışsın. Satacaksan fellah gibi satacakmışsın. Otur da derdine yan şimdi.

  8. çalışan

    krdmli rumuzuyla yazan arkadaş; senin fadıl demirel olduğuna iyiden iyiye kanaat getirmeye başladım.fadıl demirele laf edildiğinde aynı klasik cümlelerinle,aynı basmakalıp savunma yönteminle harekete geçiyorsun.Buna birçok yorumunda şahit oldum. fadıl demirel olmasan bile; ya çok yakını yada okey masasından alıp getirdiği yanaşmalarından birisin. Eski yönetim zamanında şirket hiç zarar etmedi demişsin;çünkü osman kılavuzdan çok güzel bir miras devraldı ve 5 sene o mirası yedi,tam tersi uğur beyde fadıl demirelden enkaz devraldı ve maalesef başarılı olamadı.beğenmediğin osman kılavuz min. kaynakla max. iş yaptı,bir kuruşu harcarken kılı kırk yardı,toplam 15-16 müdürlükle fabrika yönetti,yatırım yaptı,2002 de dibe vuran,moralsiz,çaresiz şirketi hükümetlerin de yardımıyla düze çıkardı.Burada hem Ecevit döneminde,hem Ak parti döneminde emeği olan herkesten Allah razı olsun.otla böcekle uğraşmadı,95 tane yandaş müteahhiti fabrikaya sokmadı,kardemir imkanlarıyla yatırım yaptı.boşta gezen,kahve köşesinden aldığı,ordan burdan kovulmuş takımı kardemire doldurmadı.konjektüre göre hareket etti. senin efendin ne yaptı;paraları har vurdu harman savurdu.Dörtte bir fiyat teklif edilen kardemirin kendi skalını 4 katı fiyat veren firmaya peşkeş çekti.trilyonları çöpe attı.ha tek suç ondamı hayır,onunda üzerinde YK var.Türkiyede lokomotif sektör inşaat iken, kardemirin nervürlü üretmesi seni niye rahatsız ediyor.üstelik üretilen 550.000 ton nervürlünün tamamı aylar öncesinden satılırken,50.000 ton borçlarla ay devrederken ve üstelik üretim verimi en yüksek mamulken sen neyin kafasındasın.%75 verimlerle yapılan ray mı satalım tonlarca hem de zararına.beğenmediğiniz osman kılavuz 1100 Euroya 36.000 ton ray satarken,senin ağababan 640 dolardan TCDD ye zor sattı.yönetim vizyon istermiş;her tarafınız vizyon olsa ne olur.her gittiği yerden kovulan,arkasından hayır duasıyla anılmayan,sıkıştımı sıvışan adamın ne vizyonundan bahsediyorsun.bıraktığı enkazı kaldıracak adam bulamıyorlar.kardemir dibe vurmak üzere ve çok radikal tedbirler almak şart.üst kadrolarda çok iyi bir temizlik şart.ücretsiz izinleri bu çalışan birkez daha kaldıramaz.2010 dan çok daha kötü olaylar yaşanır. Ey kardemir yönetimi şu fabrikaya genel müdür seçerken 3 kere 5 kere düşünün,bir şehrin,bir yörenin kaderiyle oynuyorsunuz.

  9. puslu kentli

    İyi günler Ahmet Bey.
    Öncelikle belirtmeliyim ki; kaldırımlardan güzel fiziki anlamda karabükümüzün tertip düzenli olmasından memnunum. Bazı arkadaşlar yorum yaparken dikkat etmelerinde yarar var diye düşünüyorum.
    Niye derseniz Hangi şehirleri gezmişler ki ya da biliyorlar ki, yorum yapıyorlar .3-5 dk trafikte beklemeye göre karabükün trafik sorunu var deniliyor yahu. 15-20 dk. beklersen sorun vardır arkadaş bunu iyi analiz etmek lazım.Birde şu sorunu halletsek iyi olacak öğrencilerin adres kayıt sistemine dahil edilmesi lazım ki; belediye mernise kayıtlı adresindeki sayıya göre kişi başı hizmet bedeli ödeniyor. ama öğrencileri de dahil edersek bu sayı 160 bini geçiyor galiba.bu para belediyenin hizmet açısından önemi çok büyüktür.Bunu da ayrıca yerel yöneticilerimiz biran önce halletmelidirler ki; hizmette maddi anlamda belediyemizin eli güçlü olsun .
    Biraz da bizler dikkatli daha titiz olursak iyi olur. çevreye dikkat edelim çöplerimizi akşamdan sokağa çıkarmayalım.evde çocuklarımıza ayrıca cevreye duyarlı olmaları ve temiz tutmaları konusunda uyarmamız lazım. gerçekten bazı yerler çöpten pislikten geçilmiyor.
    birde maçlarda küfürlü olmazsak bundan iyisi şamda kayısı diyorum.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İsviçre’nin Blick Gazetesinden Togg’a, “Türk Teslası” Övgüsü

Yayın: 16.04.2024 11:01
Paylaş:
A+ A-

İsviçre’de ulusal çapta yayın yapan tek gazete olan Blick, “Türk Teslası” benzetmesi yaptığı Togg’a övgüde bulundu.

Blick’te Wolfgang Gomoll imzasıyla yayımlanan haberde, yapılan test sürüşünün ardından Togg’un akıllı cihazı T10X’in bir Türk prestij objesine dönüştüğü belirtildi.

Haberde, “Elektrikli araç, yapay zekanın radyo çalma listeleri oluşturabildiği dijital ekosistemiyle etkileyici. Ancak test sürüşümüzün de gösterdiği gibi sürüş ve şarj performansı da etkileyici.” ifadeleri kullanıldı.

Togg’un 2018’de kurulduğu hatırlatılan haberde, pandemi sürecini zarar görmeden atlattığı ve Türkiye’nin bu markayı geliştirmek için büyük yatırımlar yaptığı belirtildi.

Haberde, “Türk Teslası” benzetmesi yapılan Togg’a övgüde bulunuldu.

Togg’a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kişisel olarak verdiği desteğe işaret edilen haberde, Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş’ın ise deneyimli bir yönetici olduğu aktarıldı.

T10X’in kokpitinde geniş bir ekran olduğu belirtilen haberde, bu aracın bir uygulama mağazası da içeren kendi işletim sisteminin geliştirildiği kaydedildi.

Togg’un yolcu bölümünü “ikinci bir oturma odası” olarak tanımladığına yer verilen haberde, bilgi sisteminin buna göre tasarlandığı belirtildi.

Sürüş özellikleri bakımından da yeterli olduğu belirtilen Togg’un, 468 kilometreye kadar menzil sağlayabildiği vurgulandı.

Togg’un yakıt ikmali sırasında Skoda Enyaq veya Tesla gibi rakiplerine kolayca ayak uydurabileceği ve hatta bazı durumlarda onları geçebileceği kaydedilen haberde, T10X’in Almanya’ya yıl sonunda gelmesinin beklendiği, İsviçre’ye geliş tarihinin net olmadığı belirtildi.

Haberde, 2032’ye kadar Avrupa yollarında 1 milyon Togg’un dolaşmasının beklendiğine işaret edildi.