Her Telden (25.Kasım.2015)

Her Telden (25.Kasım.2015)

Yayın: 25.11.2015 08:28
Paylaş:
A+ A-

AÇILAN MAHKEMELERİ PEŞİ/PEŞİNE KAZANAN KARDEMİR YÖNETİMİ KARŞI ATAĞA GEÇTİ VE VERİLEN İLANLAR..
Haklarında açılan davaları peşi/peşine kazanan KARDEMİR Yönetimi,karşı atağı geçti ve VERİLEN İLANLARLA haklılığını Kamuoyu’na duyurmaya başladı.
MAHKEMELER KAZANILDI..
Kazanılan bu MAHKEMELER Kamuoyu’na duyuruluyor.
Verilen İLANLARDA bir konu dikkatimizi çekti ve HUKUKSAL HAKLARIMIZ SAKLI KALMAK KAYDI İLE şeklinde bir ifade düşülmüş ilanlara.
Demek konu ilerleyen süreçte HUKUK ZEMİNİNE TAŞINACAK.
Açılan MAHKEMELERİ esas alarak GAZETELERE TAM SAYFA İlan verenlere karşı,ilerleyen süreçte HUKUK ZEMİNİNDE DE bir hak arayışı olacak gibi görünüyor.
Zaten AÇIKÇA DA YAZILMIŞ BU DURUM.
KARDEMİR yıllardır açılan bu MAHKEMELERLE uğraşıyordu,haklılığını kanıtlamaya çalışıyordu ve sonuçta Mahkemeleri peşi/peşine kazanmaya başladı.
ŞİMDİ,KAZANILAN MAHKEMELERİ KAMUOYU’NA duyuruyor.
Zira,MAHKEME AŞAMASI sürerken aleyhte verilen ilanlar vardı.
Ve ; O İLANLAR BİR ALGI YARATMIŞ OLABİLİRDİ..

BAŞBAKAN SAYIN AHMET DAVUTOĞLU 64.HÜKÜMETİ DÜN AÇIKLADI VE ÜLKENİN KRİZLİ HALİNİ OMUZLAYACAKLAR
Dün bir RUS UÇAĞI düşürüldü ve son yıllarda yaşadığımız en büyük krize girdik sayılır,böylesi bir zamanda ÜLKENİN KADERİNİ OMUZLAYACAK 64.HÜKÜMET Başbakan Sayın DAVUTOĞLU tarafından dün açıklandı.
İNŞAALLAH HAYIRLI HİZMET VERECEKLER..
RUS UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ PİYASALARI KARIŞTIRDI..
Döviz fiyatları anında reaksiyon verdi,tırmanışa geçti.
Şimdi RUSYA NE TEPKİ VERECEK,ÖNEMLİ OLAN BU.
Dün çok önemsediğimiz bir SANAYİCİ ile sohbet ediyorduk, “RUSYA’NIN BU İŞİ DÜŞÜK PROFİLLİ TEPKİ İLE GEÇİRMESİNİ DİLEMEK GEREK..” dedi.
“DOĞALGAZ KOZUNU OYNAR VE GAZ AKIŞINI KESERSE,HEM SANAYİ,HEM KONUTLAR CİDDİ SIKINTI ÇEKER..” noktasına getirdi görüşlerini.
“BİZİM VATANDAŞIMIZ SIKINTIYA FAZLA GELEMEZ.ÖRNEĞİN KIBRIS BARIŞ HAREKATI HEPİMİZ TARAFINDAN ALKIŞLANDI.SONRA AMBARGO NEDENİ İLE SIKINTILAR BAŞLAYINCA İNSANIMIZ BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİ..” gibi hatırlatmalar yaptı..
64.HÜKÜMET ÇOK ZOR BİR DÖNEMDE İŞBAŞI YAPTI..
O nedenle “AHMET BAKAN OLDU,ALİ BAKAN OLAMADI,HÜSEYİN KEŞKE..” gibi analizler fazla itibar görmez,hepimiz UÇAK DÜŞÜRME OLAYINA odaklanırız..
Son yılların en ciddi krizini yaşıyoruz..

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI GÖREVİNE,YİNE/YENİDEN SAYIN BİNALİ YILDIRIM’IN GELMESİ,KARDEMİR AÇISINDA İYİ..
Başbakan Sayın AHMET DAVUTOĞLU’NUN açıkladığı Hükümette,ULAŞTIRMA Bakanlığı görevine Sayın BİNALİ YILDIRIM’IN gelmiş olması,sanıyoruz Karabük ve KARDEMİR açısından çok iyi oldu.
Öncelikle Sayın BİNALİ YILDIRIM daha önce ki süreçlerde,KARDEMİR noktasından çok önemli olan TCDD’NİN kullanabileceği bütün malzemeyi buradan aldırıyordu ve Karabük’ün potansiyelini de iyi biliyordu.
AYRICA FİLYOS LİMANI OLAYI VAR.
Bilindiği gibi FİLYOS LİMANI Sayın BİNALİ YILDIRIM’IN çok yakından bildiği bir konu,ayrıca da,daha önce ki Bakanlığı döneminde ALT YAPI İHALESİ yapılmıştı.
FİLYOS LİMANI YENİDEN GÜNDEM OLACAKTIR MUTLAKA.
Zira,Sayın BİNALİ YILDIRIM konuyu çok ama çok yakından bilmektedir,FİLYOS LİMANI’NIN yaşadığı serüvenlerinde en yakın tanığı Sayın BİNALİ YILDIRIM sayılır.
Bu arada KARDEMİR sanıyoruz Mülkiyeti kendisinin olan İSKELEYİ RESTORE ETMEK ve DÜZENLEMEK için ciddi adımlar atıyor,bu nokta da belirli anlaşmalarda yaptı.
Sayın BİNALİ YILDIRIM ULAŞTIRMA Bakanlığı’na geldi yeniden.

KARDEMİR KARABÜKSPOR YÖNETİMİ,ÇOK BAŞARILI BİR İŞE İMZA ATTI VE HASAN DOĞAN TESİSİNİ KİRAYA VERDİ..
KARABÜKSPOR Yönetimi,en azından bize göre,çok başarılı bir işe imza atarak HASAN DOĞAN TESİSLERİNİ KİRAYA verdi/vermiş,bu konuda ki bilgiyi KİRAYA ALAN kardeşlerimizden öğrendik.
Sayın HAKAN ŞENTÜRK ile Sayın BÜLENT YAŞAR kiralamışlar.
AYLIK HAYLİ YÜKSEK BİR RAKAMA KİRALAMIŞLAR..
KARABÜKSPOR Yönetimi,HASAN DOĞAN TESİSİ’Nİ kiraya vererek,masraflardan kurtulduğu gibi,üstüne üstlük aylık ciddi bir gelir elde etme imkanı buldu sayılır.
HALI SAHA ve DİĞER KULLANIM ALANLARI elden geçiriliyor,elden geçirilerek belirli ÇOK CİDDİ GELİŞMELER yaşanacaktır o Tesis İşletmesinde.
HALI SAHA AYDINLATMASI BAŞTA olmak üzere,YUKARI KISIMLARDA Kİ oturma yerleri,ikram malzemeleri velhasıl aklınıza gelen her yer elden geçirilecektir.
YAKINDA O TESİSİN MÜŞTERİ PORTFÖYÜ DEĞİŞİR.
Zira,Kiralayan kardeşler heyecanlı,kiralayan kardeşler büyük bir azimle,ciddi bir yükün altına girmişler,bize göre,kesinlikle üstesinden gelir ve orayı yakında bir CAZİBE MERKEZİ haline getirirler.
KARDEMİR KARABÜKSPOR YÖNETİMİ ÇOK İYİ BİR İŞ ÇIKARTMIŞ DOĞRUSU.
Sırtında ki ciddi bir yükü atmış,hatta,artı değere geçmiş.

“KARDEMİR ÜRETİM FAALİYETLERİNDEN PARA KAZANIYOR.ZARAR KUR ARTIŞINDAN..” YOLUNDA BİLGİLER ..
KARDEMİR 2015 Yılının İLK ÜÇ AYLIK çeyreğinde 211 milyon lira civarında zarar etti,ilgili yerlere bu bilgiler verildi,şimdi,bu zararın nereden kaynaklandığı yolunda görüş ayrılıkları var.
“KARDEMİR ÜRETİM FAALİYETLERİNDEN DOLAYI ZARAR ETMİYOR..” görüşünde olanlar var ve bu kesim “ZARAR DÖVİZ FİYATLARINDA YAŞANAN YÜKSELMEDEN KAYNAKLANIYOR,KUR FARKINDAN KAYNAKLANIYOR..” diyorlar.
Bu görüşe karşılık YANLIŞ YATIRIM,SAVURGAN PERSONEL POLİTİKASI,gibi bir dizi gelişmeyi gündeme getirerek “KARDEMİR ZARARI BURALARDAN KAYNAKLANIYOR..” iddiasında olan bir çevre,bir kesim var.
BÖLGENİN SESİ Gazetesi İnternet Sayfasına çok düzeyli yorumlar geliyor,özellikle TONYUKUK,REMİNGTON,KARDEMİR, KARABÜK, GÖNDEREN Rumuzları ile yollanan yorumlar gerçekten içerikli.
Bu yorum sahipleri arasında da görüş farklılığı var..
Tartışmaları,görüş farklılıkları hayli düzeyli,hayli içerikli..
KARDEMİR ZARARI NOKTASINDA FARKLI GÖRÜŞLER VAR..
Bu görüşler ORTAK AKIL noktasına kadar uzanır mı dersiniz..

KARABÜK’ÜN BAŞARILI İL EMNİYET MÜDÜRÜ SAYIN SERHAT TEZSEVER VE BİRLİKTE ÇALIŞTIĞI EMNİYET TEŞKİLATI
Karabük’ün EMNİYET TEŞKİLATI,İl Müdürü Sayın SERHAT TEZSEVER’DEN başlayarak,en ALT BİRİMDE görev yapan elemanına kadar,müthiş başarılı işler yapıyorlar.
GERÇEKTEN ÇOK BAŞARILI ÇALIŞMALAR YAPIYORLAR.
Önce ki gün Sayın SERHAT TEZSEVER,özellikle İSTASYON CİVARI hakkında bilgiler verdi ve burada İŞYERİ SAHİPLERİ ile görüşmeler yaparak sorunlarını dinlediğini anlattı.
Sayın SERHAT TEZSEVER buralarda yer alan içkili mekanlara dikkat çekerek,en ciddi önlemleri bu civarda aldıklarına değindi ve HASSAS BİR BÖLGE,BURASI BİZİ DE DAHA HASSAS OLMAYA YÖNLENDİRİYOR gibi bilgiler verdi.
Bu civarda 7/24 EKİPLER DOLAŞIYORMUŞ..
İl Müdürü Sayın SERHAT TEZSEVER ve mesai arkadaşları,buralarda işyeri bulunan esnaflarla görüşmeler yaparak,dertlerini,sorunlarını dinlemiş ve önlemler üzerinde yoğunlaşmışlar..
CADDE ESNAFININ YÜREĞİ RAHAT ARTIK.
Biliyorlar ki KARABÜK EMNİYET ELEMANLARI buralardalar,7/24 atmaca gibi Caddeyi kolluyorlar ve Emniyetin bu tutumu çok ama çok CAYDIRICI BİR ortam yaratıyor.
KARABÜK ÖZ OLARAK SAKİN,HUZURLU BİR KENT.
BİR DE BÖYLE YOĞUN ÖNLEMLER ALININCA,TADI BAŞKA OLUYOR ve hırsızın,uğursuzun,yasa tanımazın barınması,yaşayacak bir iklim bulamaması sonucunu doğuruyor..
Karabük İL EMNİYET MÜDÜRÜ Sayın TEZSEVER başta olmak üzere..
TÜM EMNİYET BİRİM VE ÇALIŞANLARINA sonsuz teşekkürler.

KREDİ YURTLAR KURUMU İKİ AYRI ÖĞRENCİ YURDUNDA,YAKLAŞIK 3500 KİŞİLİK EK KAPASİTEYE KAVUŞMAK ÜZERE.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ile birlikte,Karabük YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURT İşletmecili ile,PANSİYON İşletmeciliği ile,ayrıca BURALARIN İŞLETİLMESİ GİBİ YEPYENİ BİR sektör İLE TANIŞTI.
Bunlar güzel gelişmelerdi elbet.
Ancak,bu gelişme,beraberinde YENİ SOSYAL SORUNLAR,YENİ EKONOMİK SORUNLAR getirdi elbet,örneğin belirli Mahallelerde EV KİRALARINDA artış göründü.
Şimdi TERSİNE BİR DURUMA DOĞRU YÖNLENDİ İŞ..
Bakın 2500 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ bir YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURDU ile 1000 ÖĞRENCİ YURDU KAPASİTELİ bir YURT kısa süre içinde İŞLETMEYE ALINACAK.
Zaten bunun için YEMEK ve KANTİN İŞLETMESİ için TORPİL ARAYIŞLARI ayyuka çıkmış durumda ve hemen herkes birisinin ardına takılmış,umutla bekliyor.
Bu 3500 kapasite devreye girdiğinde BİR DAİRE DE 3 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ KALAN BİN KONUT AÇIĞA ÇIKACAK demektir değil mi..?
SİZCE ÖYLE OLMAZ MI..?
Zaten özellikle BİR ARTI BİR konut fiyat ve kiralarının düştüğü yolunda çok ciddi bilgiler geliyor,bu noktalarda çok önemli gelişmelerin yaşanabileceği üzerinde bilgiler veriliyor..
YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURTLARI YAKINDA AÇILIR..

AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ PROF.DR.SAYIN BURHANETTİN UYSAL’IN BELİRLİ BİR NOKTAYA GETİRDİĞİ OLAY..
Şimdi AK Parti Karabük Milletvekili olan Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörlüğü döneminde,çok önemli bir proje üzerinde uzun çabalar harcadı.
BELİRLİ BİR NOKTAYA KADAR GETİRDİ PROJEYİ..
KARABÜK’E HAVAALANI OLAYINDAN SÖZ ETTİĞİMİZİ ANLAMIŞSINIZDIR mutlaka ve bu iş önümüzde ki süreçte,mutlaka sonuç bulacaktır diye düşünmek gerek.
Sayın UYSAL BU İŞİ GERÇEKLEŞTİRECEKTİR..
En azından belirli bir kapasitesi olan UÇAKLARIN İNİP/HAVALANABİLECEĞİ bir Havaalanı yapılacaktır Karabük’e ve o zaman çok önemli gelişmelerin yaşanacağını hep birlikte göreceğiz demektir.
Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL bu işe gönül koymuş.
Rektörlüğü döneminde,HAVAALANI OLAYINI belirli aşamaya getirmişti,şimdi o aşamadan alarak,sonuçlanacak bir noktaya taşıyacaktır konuyu ve Karabük önemli bir eksiğini gidermiş olacaktır.
Peki YEREL ÖLÇEKTE buna ilişkin bir hazırlık var mı..?
DOĞRUSUNU İSTERSENİZ BİZ PEK GÖREMİYORUZ.
Neyse iş başladığında senkronize biçimde YEREL hazırlıklar da tamamlanır ve yolları ile diğer yapılması gereken konuları ile KARABÜK HAVAALANI devreye girer,hizmete alınır..
BU YATIRIMA OLMUŞ GÖZÜ İLE BAKMAK İYİMSERLİK Mİ OLUR..?

CHP KARABÜK İL KONGRESİ BU PAZAR GÜNÜ VE AYRICA OLAĞANÜSTÜ KURUTAY İÇİN TOPLANAN İMZALAR..!!
CHP Karabük İl Kongresi,önümüzde ki Pazar günü yapılacak ve Avukat Sayın ERDOĞAN DİNÇEL tek aday olarak bu Kongreye girecek gibi görünüyor.
BURASI CHP NE OLACAĞINI KESTİRMEK GÜÇTÜR..
Ancak,ŞU AN İTİBARI İLE Sayın ERDOĞAN DİNÇEL tek İL BAŞKAN ADAYI olarak görünüyor,kucaklayıcı bir İL YÖNETİM listesi yapacak mı Sayın DİNÇEL.
Yoksa dar bir kadro ile mi yola devam edecek.
Ayrıca HALEN CHP KURULTAY DELEGELERİ sanıyoruz OLAĞANÜSTÜ KURULTAY için imza verdiler,ancak,olayın tam bu noktasında Safranbolu İlçe eski Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR kendisinin KURULTAY DELEGESİ olduğunu ve imza vermediğini söylemişti.
CHP KARABÜK’TE DURAĞAN BİR YAPI SERGİLİYOR..
Ancak,ANKARA ve GENEL MERKEZ BAĞLAMINDA hareket var.
Her zaman olduğu gibi BÜTÜN ENERJİ içe dönük harcanıyor..
BU DURUM,ADETA,CHP’NİN KADERİ OLDU..

3 kişi görüş bildirdi

  1. Şener

    Ahmet abi Kardemir ile ilgili olarak Filyos limanı ile ilgili herhangi bir gelişme varmı.Sayın Cumhurbaskanı ile randevu alınacaktı ne olduki.Kardemir profosyonel yöneticilere emanet edilmesi gerekmektedir.Daha şeffaf bir şirket olması gerekmektedir.

  2. Karabük

    Kardemir ve Ak Yatırım çok büyüüüük(!) bir başarıya imza atarak tahvil ihraç etmişler. Bu çok büyük başarı sonucu ihraç edilen borçlanma senetlerinin faiz oranları nasıl acaba? Ne büyüklükte? Az faiz oranlı kredi borçlarını geri ödeyebilmek , hissedarlara kar payı dağıtmak ve işletme sermayesi yoksunluğundan ödenemeyen hammadde harcamaları ve diğer harcamaların bedellerini ödeyebilmek için çıkarılan bu finansman araçları acaba övünülerek açıklanması gereken bir durum mu? Ne mutlu bize ki borcumuzu daha yüksek finansman maliyetli borçla kapatabilmeyi başarıyoruz diye başarılı bir iş açıklaması yapılıyor. Tebrikler. . İçlerinden bugünü de böyle borcu borçla kapatarak kurtardık sonrasına Allah Kerim diye geçirdikleri halde piyasaya çok olumlu bir şey yapılmış gibi bir mesaj vermek aynı Osmanlı’da borcunu kapatmak için iç borçlanma senedi çıkararak bunu gururla kamuoyuna duyuran Sultan Mustafa’nın açıklamalarına benziyor. İnşallah sonu Osmanlıda bu borcu borçla kapatma döneminin sonu gibi olmaz. Tahvili eğer katma değer yaratacak bir iş , bir operasyon , bir inovasyon, bir yatırım için kullanmak üzere çıkarırsanız bu bir başarıdır. Ama Şirkete hiçbir katma değeri olmayacak yapamadığınız ödemeler için çıkarırsanız bu bir fiyaskodur. Bu tahvil bedeli ile yapılan ödemeleri çok merak ediyoruz doğrusu. Bu para ile hissedarlara (Yani bir kısmı patronlara zaten) kar payı mı verilecek? İşetme sermayesinden ödenmesi gereken hammadde ve diğer ödemeler mi yapılacak? Yoksa çoktan tamamlanıp şirkete getiri sağlıyor ve kendini geri ödüyor olması gereken yatırım kredilerinin geri ödemeleri mi yapılacak? Bu tahvil ihracının başarısı galiba sadece bu şartlarda finansman sağlayabilme başarısıdır. Onun da yüksek bir bedeli mutlaka vardır ve ödenecektir.

  3. KARABÜK SPOR

    SAYIN GÖLBEK KARABÜK SPORUN HALI SAHAYI KİRALAMASINI ÖYLE GÖRÜYORUZ Kİ ÖVGÜLER YAĞDIRARAK ÇOK BAŞARILI BULMUŞSUN
    PEKİİİİİ
    ŞUNLARI NEDEN YAZMIYORSUN?
    DEVRE BİTMEDEN 2,HOCA DEĞİŞİKLİĞİNİ
    YİNE MENEJER SEYİDİN GİDİŞİNİ
    KUKANIN KAÇA MAL OLDUĞUNU VE ŞUANDA NERDE OLDUĞUNU…
    KULÜP BAŞKANINA KİRASININ KULÜP TARAFINDAN ÖDENEN EV TAHSİS EDİLDİĞİNİ…
    YİNE KULÜP BAŞKANINA SON MODEL MAKAM ARABASI TAHSİS EDİLDİĞİNİ….
    SEZON BAŞI ALINAN KAÇ TANE FUTBOLCUNUN 18E DAHİ GİREMEDİĞİNİ…
    MENEJER BAYRAMIN KAÇ TANE FUTBOLCUYU KARABÜK SPORA VERDİĞİNİ..
    NEDEN YAZMIYORSUNUZ???
    DAHA ÇOK YAZACAK ŞEY VAR DA NE DEYELİM KARABÜK BASINI GÖRMESİ GEREKENLERİ GÖRMEK İSTEMİYOR..YAZMIYOR…YAZAMIYOR…
    BUNUN İÇİN DE BASINA ARTIK KİMSE İNANMIYOR

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Altınbaş Üniversitesi öğretim üyeleri sosyal sorumlulukla ilgili söyleşi gerçekleştirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Altınbaş Üniversitesi, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile gerçekleştirdiği söyleşide sosyal sorumluluk konusunu masaya yatırdı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesinin düzenlediği söyleşide, evsiz bireylere yardım elini uzatan Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüleri ve öğretim üyeleri bir araya geldi.

Açıklamada söyleşideki konuşmasına yer verilen Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Ayşegül Bayraktaroğlu Güner, İşletme Fakültesi öğrencilerinin, Sosyal Sorumluluk ve Kariyer Planlama dersi kapsamında, gruplar halinde, derneğin günlük rutin faaliyetinde, yemeklerin paketlenmesi, taşınması ve dağıtılması sürecinde gönüllü olduklarını belirtti.​​​​​​​

Öğrencilerin, sistematik bir faaliyet dahilinde, dezavantajlı gruplarla iletişim kurarak sosyal fayda yaratılması ve gönüllülük ruhu hakkında deneyim kazandıklarını anlatan Güner, “Bu deneyimin, öğrencilere yaşam boyu benimseyecekleri ve uygulayacakları değer ve prensipleri kazandırdığına eminim. Umarım tüm öğrencilerimiz, yeni gönüllü faaliyetler başlatma için inisiyatif alacak, katılımcı olacak ve çevresine de bu etkiyi aktaracaktır.” ifadelerini kullandı.

Altınbaş Üniversitesi ​​​​​​​​​Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü​​ Öğretim Üyesi Dr. Deniz Akgül, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile ortak gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesinde, öğrencileriyle birlikte 12'şer kişilik 3 grup halinde 3 akşam yemek dağıtımında aktif rol aldıklarına değindi.

Akgül, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Coşkulu katılımları, gönüllü olarak topluma hizmet etmenin ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha gösterdi. Her bir öğrenci, küçük bir katkının bile insanların hayatlarında fark yaratabileceğini deneyimledi. Ders kapsamında yapılan bu etkinlik, empati ve yardımlaşma duygularını da güçlendirdi. Öğrencilerimiz, birlikte çalışmanın ve bir amaç uğruna bir araya gelmenin getirdiği güçlü bağları hissetti. Bu deneyimin, onların gelecekte daha büyük toplumsal sorumluluklar almalarına ilham vermesini umuyorum.”

Çorbada Tuzun Olsun Derneği Başkanı Evren Tüfekçi de dernek olarak Taksim'de Gezi Parkı civarında yaşamlarını geçiren, ufak kazançlar elde ederek hayatta kalmaya çalışan evsiz bireylere destek olmaya çalıştıklarının altını çizdi.

– “6 bin 430 gönüllümüz var”

Gönüllülüğün sürdürülebilir olmasına dikkati çeken Tüfekçi, “Perşembe günleri tek kişiydim yanıma bir kişi arıyordum. Ama 7 yılda gönüllü ağımız arttı, 6 bin 430 gönüllümüz var. Sizin gibi üniversitelerin, akademisyen ve öğrencilerin desteği bizim için önemli. Gönüllülerimizin yüzde 85-90'ı üniversite öğrencilerinden oluşuyor. İnsanın böyle erken bir döneminde bu farkındalığa varması bireysel gelişimleri ve gelecek hayatları için önemli. Kariyerlerin açısından da önemli. Bu sürecin liselilere kadar inmesi gerekiyor.”açıklamasında bulundu.

Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüsü olarak çalışan Altınbaş Üniversitesi öğrencisi Qasim Ali ise dernekle yaptığı faaliyetlerin empati kurmasına yardımcı olduğunu aktararak, “Beni derinden etkileyen şey ise bu modern dünyada tüm ayrıcalıklar ve kolaylıklara rağmen, insanların hala temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele etmeleriydi. Bu yüzden bu sosyal sorumluluk bilinci dersini ve Çorbada Tuzun Olsun deneyimini çok değerli buluyorum.” yorumunu yaptı.