Her Telden (25 Kasım 2020)

Her Telden (25 Kasım 2020)

Yayın: 24.11.2020 21:59
Paylaş:
A+ A-

AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLLERİ Sayın CUMHUR ÜNAL,Sayın NİYAZİ GÜNEŞ, İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’Nİ ISRARLA İZLEDİ..
Geçtiğimiz süreci hatırlayın, Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL, AK Parti Karabük Milletvekilleri Sayın CUMHUR ÜNAL,Sayın NİYAZİ GÜNEŞ Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın MUSTAFA VARANK’I makamında ziyaret etmişlerdi.
Bizim hatırladığımız kadarı ile bu ziyarette AK Parti İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ,Sayın MEHMET CEYLAN,TSO Başkanı Sayın MEHMET MESCİER,Haddeciler Derneği Başkanı Sayın PEHLİVAN BAYLAN,Sayın UĞUR BOSTANCI gibi isimlerde vardı,
O Toplantı da İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NE Kamulaştırma parası çıkması üzerinde durulmuştu, Bakan Sayın VARANK bu olayı Kamulaştırma Parası ödenecekler listesine alarak/aldırarak bir adım atmıştı.
Daha sonra AK Parti Milletvekilleri olayı bırakmadılar izlediler ve şimdi KAMULAŞTIRMA PARASI çıktığına ilişkin açıklamalar yapılıyor, demek ki olay,ete/kemiğe bürünüyor.
SÜREÇ BUNDAN SONRA HIZLANACAK demektir..
Bilindiği gibi İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ perderpey büyütülecek ve ilk etapta 3 milyon metrekare bir alan üzerine tesis edilecek ve bu 3 milyon metrekare alan için, daha öncesinden,metrekare BİRİM FİYATLARI belirlenmişti.
Şimdi paraların ödenmesi sürecine girilecek..
Doğal olarak da,belirli sıkıntılar çıkacaktır bu aşamada..

İSMETPAŞA METAL İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ CİVARINDA,İLGİLİ BAKANLIK “KAMULAŞTIRMALARA HAZIR OLUN..” MESAJINI VERDİ..
AK Parti Milletvekilleri Sayın CUMHUR ÜNAL ve Sayın NİYAZİ GÜNEŞ,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın “KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRIN..” yolunda bir görüş verdiğine dikkat çektiler.
BU KAMULAŞTIRMA PARALARININ ÇIKACAĞI ANLAMINI TAŞIR ELBET.
3 Milyon metrekare civarında bir alan Kamulaştırılacak ve hafızamız yanıltmıyorsa, metrekare birim fiyatı olarak 15 ile 18 lira arasında bir para tespiti yapılmıştı.
Demek ki BAKANLIK 50-55 MİLYON LİRA VERECEK.
Öyle sanıyoruz,oralarda yeri olan hak sahipleri bu Kamulaştırma bedellerine karşı herhangi bir itiraz da bulunmazlar,zira,tespit edilen BEDEL ,GÜNÜN ŞARTLARINA göre hayli iyi.
OLAYIN TAM BU NOKTASINDA,en büyük sıkıntı,buralarda ki yer sahiplerinin VERASET DURUMU ve gelen bilgilere göre 3-4 bin varisin işleri çözülecek ve olayın tam bu noktasında Karabük İL ÖZEL İDARESİ ekipleri hummalı bir çalışma içerisinde görünüyorlar..
İL ÖZEL İDARESİ Genel Sekreterliği elemanlarının işleri çok zor.
Kamulaştırma hazırlığını, O İNSANLAR yapacaklar ANLAYACAĞINIZ.

İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ “İMAR PLANLARI DAHA ÖNCESİNDEN HAZIRLANMIŞTI..” VE MÜDÜR Sayın EMİN DEMİR’İN ÇABALARI
İsmetpaşa Metal Organize Sanayi Bölgesi yapılacak 3 milyon metrekare civarında ki alanın İMAR PLANLARI daha öncesinden hazırlanmış ve İlgili Bakanlığa sunularak kabul edilmişti.
En azından biz öyle hatırlıyoruz.
Bu nokta da İsmetpaşa Organize Sanayi Bölge Müdürü Sayın EMİN DEMİR yoğun bir çalışma gösteriyordu,hazırlanan İMAR PLANLARI İlgili Bakanlıkça kabul edildi.
Şimdi süreç KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARINDA..
Dedik ya,BU ALANDA 3-4 BİN VARİS VAR.
O kişiden,bu kişiye intikal eden yerler ve bunların temizlenmesi KAMULAŞTIRMAYA açık hale getirilmesi İL ÖZEL İDARESİ Birimlerince tamamlanacak ve bu nokta da en ağır yük ÖZEL İDARE üzerinde..
İMAR PLANLARI HAZIR,Kamulaştırma da yapıldıktan sonra parselasyon çalışmalarına geçilecek ve bunlar elbet ki hayli uzunca bir süre alacak,bu arada da AK Parti Milletvekilleri yatırımcı çağrıları yapıyorlar..
İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ HAREKETLENDİ..
Dileriz bu hareketlenme,ivedilikle sonuca gider.

ŞU AN İTİBARI İLE “ÇOK BUNALIMLI GÜNLER YAŞAYAN..” KARABÜKSPOR,”KÜLLERİNDEN DOĞACAK GALİBA..” VE UMUT VEREN İŞARETLER…
Şu an itibarı ile 50 YILLIK TARİHİNİN en bunalımlı günlerini yaşayan KARABÜKSPOR’DA umut veren işaretler olduğundan söz ediliyor ve bu durum gönül verenleri sevindiriyor elbet.
KARABÜKSPOR noktasında detaylı bilgileri olan bazı dostlarımızla görüştük ve “KARABÜKSPOR KÜLLERİNDEN DOĞABİLİR..” gibi görüşler aldı ,bu nokta da VERGİ ve SGK Yapılandırmasından sonra çok önemli gelişmeler olabileceğinden söz edenler oldu.
Örneğin BU YAPILANDIRMA İLE KARABÜKSPOR 6-7 YIL SOLUK ALACAK.
O süreç içerisinde HİÇ UMULMAYAN,HİÇ BEKLENMEYEN 13 ile 15 milyon lira ekstra paralardın gelebileceğinden söz edildi ve bu arada bazı futbolcu alacaklarını “BEN PARA VERMEDEN O ALACAKLARI HALLEDERİM veya MİNİMİZE EDERİM..” diyen isim diyormuş sanırız.
KARABÜKSPOR’UN KÜLLERİNDEN DOĞMASI BEKLENİYOR..
Anlatılanlara göre ÖYLE AMAN/AMAN bir borç yükü olduğu kabul edilmiyor ve Rahmetli METİN TÜRKER’İN vasiyeti/emaneti,yeniden tırmanışa geçebilir,diyenler oldu/oluyor..
Çok olumlu bilgeler veriliyor bu nokta da..

CHP GENEL BAŞKANI Sayın KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN,SON SAFRANBOLU ZİYARETİ “BU PARTİ İÇİN KAZANÇ MI OLDU,YOKSA KAYIP MI..?”
CHP Genel Başkanı Sayın KEMAL KILIÇDAROĞLU geçtiğimiz hafta Safranbolu’ya geldi ve her Partinin Genel Başkan düzeyinde ki ziyareti O İL veya İLÇE açısından Siyasi bir kazanç meydana getirir,en azından moraller yükselir,heyecan artar,sorunlar Genel Başkana anlatılır.
CHP İÇERİSİNDE,ACABA,BÖYLE Mİ OLDU..?
Bizim edindiğimiz bilgiler,CHP Genel Başkanı Sayın KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN ziyareti ne yazık ki böyle olmamış ve “PARTİ İÇİ HESAPLAŞMA ve PARTİ İÇİ BİR EKİBİN TASFİYESİNE DÖNÜK..” gibi bin anlam yüklenmiş.
Bu gelişme devam edebilir,edecek gibi görünüyor..
Herkes bir/birini eleştiriyor,suçluyor,tasfiyeye gayret ediyor..
CHP Bu nokta da kimsenin,pek umurunda görünmüyor,iyi mi..?

KARABÜKSPOR,EĞER 8-10 AY SABREDEBİLİRSE, “KÜLLERİNDEN VE ÇOK GÖRKEMLİ BİÇİMDE DÖNECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR..” ÖNEMLİ GELİŞME..
Geçtiğimiz günlerde,KARABÜKSPOR noktasını çok/çok iyi bilen bazı isimlerle görüştük,ortaya öylesine güzel gelişmeler koydular ki,gerçekten çok ama çok mutlu olduk.
Örneğin,O kardeşlerden birisi “KARABÜKSPOR 8-10 AY KADAR DAHA SABREDİP,BİR SIKINTI YAŞAMAZSA,KÜLLERİNDEN DOĞACAK GİBİ BİR GÖRÜNTÜ VAR..” yolunda bilgiler verdi.
KARABÜKSPOR’A ekstra 13-15 milyon lira para gelmesi ihtimalini anlattı.
Ayrıca KARABÜKSPOR’UN BORCU ÇOK ABARTILDI şeklinde yaklaşımlar getirdi ve “ŞU AN KARABÜKSPOR’UN 8-10 AY KADAR BİR ZAMANA İHTİYACI VAR..” anlamında görüşlerini tekrarladı..
Hele/hele “FUTBOLCU BORÇLARINI BEN HALLEDERİM.YA SIFIRLARIM veya EN MİNİMİZE EDİLMİŞ HALE GETİRİRİM..” diyen bir isimden söz etti ki,doğrusu bizimde aklımıza yattı.
Olayın tam bu noktasında “KARABÜKSPOR 8-10 AY SONRA KÜLLERİNDEN DOĞARKEN,BAŞINDA Kİ BAŞKANIN,YÖNETİM KURULUNUN HEYKELİ DİKİLİR..” gibi birde tahminde bulundu..
Daha sonra da “BUGÜN Kİ BAŞKAN ve YÖNETİM DE OLABİLİR.YENİ BİR BAŞKAN ve YÖNETİM DE OLABİLİR..” gibi yaklaşımlar getirdi,bütün bu gelişmelerin nasıl olacağını sorduk “ÇOK CİDDİ İHTİMALLER VAR.OLASILIĞI ÇOK YÜKSEK İHTİMALLER..” dedi.
Bunlara sevinmemek mümkün mü..?
Gerçekten çok/çok sevindik bu anlatımları dinlediğimiz de..

KARABÜK BELEDİYESİ, İŞÇİLERİNE SOSYAL HAKLARINDA Kİ ARTIŞLARLA BİRLİKTE YÜZDE 40 ZAM VERİNCE, KARDEMİR SÖZLEŞMESİ NE DİKKAT
Karabük Belediyesi, işçileri/çalışanları ile TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ yaptı ve verilen bilgilere göre,Sosyal Hakları ile birlikte yüzde 40 civarında ücret artışı yapılmış,bu Sözleşme de.
Bu konuyu önemsemek gerek.
Bakın 1 OCAK 2021 itibarı ile KARDEMİR İşvereni ile ÖZÇELİK-İŞ Sendikası arasında TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ başlayacak ve olayın tam burasında İKİ KONU öne çıkıyor sanki.
Birinci konu KARDEMİR 2020 YILINI İYİ BÜTÇELERLE KAPATAMADI..
İkinci konu,KARDEMİR YÖNETİM KURULU Devlet Bürokratı ağırlıklı ve öyle sanıyoruz ki Sayın MUSTAFA YOLBULAN,Sayın KAMİL GÜLEÇ dışında hiçbir Yönetim Kurulu Üyesi daha önce TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ süreci yaşamamıştır.
Devletin EMEKLİLERE,MEMURLARINA verdiği zamlar var.
KARDEMİR Yönetim Kurulu Üyeleri de bu Sözleşme sırasında aynı yolu izlerler mi,yoksa belirli pazarlıklar da bu rakamlar esnetilir mi,nasıl bir yol yöntem izlenir.
Olayın tam burasında ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ,Genel Başkan Yardımcıları kendi alanların da, yani Sendikacılıkta çok/çok iyi yetişmiş insanlar diye düşünerek Sözleşmenin masada anlaşma ile bitirileceğini ummak gerekir.
Ayrıca,Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve mesai arkadaşları için KARABÜK ÖZEL BİR YERDİR,olayın ekonomik yönü kadar SOSYAL YÖNÜ Karabük’ün tümüne hitap edecek gelişmelerden de geri durmazlar elbet.
KARABÜK BELEDİYE SÖZLEŞMESİ elbet emsal olmaz..

İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KAMULAŞTIRMA BEDELİ 18 LİRA,AYNI CİVARDA, BOTAŞ 7.20 KURUŞ ÜZERİNDEN KAMULAŞTIRMA…
İSMETPAŞA Organize Sanayi Bölgesi civarı için kurulan KOMİSYON,1 metrekare birim fiyatı olarak 18 lira tespit etmiş,çok/çok iyi bir fiyat tespiti yapılmış.
AYNI CİVARDA BOTAŞ KAMULAŞTIRMA YAPMIŞ.
BOTAŞ KAMULAŞTIRMASINDA 1 metrekare birim fiyatı olarak 7.20 kuruş ödenmiş hak sahiplerine ve şimdi inceden/inceden hak sahiplerinde bir endişe,bir korku var..
ACABA,BU FİYATLAR DA İNDİRİLEBİLİR Mİ korkusu yaşanıyor.
Öte yandan bazı Avukatların BU FİYATLARA İTİRAZ için hak sahipleri ile görüşmeler yaptıklarına ilişkin iddialar var ve YAPILACAK HER İTİRAZ YER FİYATLARININ DÜŞMESİNE DE YOL AÇABİLİR diyen çok geniş bir çevre var..
Zaten hak sahipleri verilen fiyattan çok memnunlarmış.
Ola ki, bazı avukatların bir memnuniyetsizlik yaratarak, DAHA FAZLA ÜCRET ALMAYA ikna ettikleri/edecekleri,istismar edebilecekleri,hak sahibi vatandaşlar olursa,bu ücretlerden geriye gidiş bile olabilir gibi bir hava da dolanıyor elbet.
KOMİSYON gerçekten mükemmel bir fiyat belirlemiş.

ŞU AN “YEŞİLLENDİRİLMİŞ OLAN BELEDİYE ESKİ BİNASINA..” TİCARET VE SANAYİ ODASI YENİ BİR TESİS YAPIMI İÇİN DÜĞMEYE BASTI..
Hatırlarsınız,YAYALAŞTIRILMIŞ YOL üzerinde Karabük Belediyesi’nin eski binası vardı ve bu bina yıkıldı,o alan yeşillendirildi,şimdi de Karabük Ticaret ve Sanayi Odası,Belediye ile bir protokol yaparak O YER ÜZERİNE TESİS YAPACAK.
ZEMİN ETÜTLERİ YAPILIYOR ŞU AN.
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ o yer konusunda uzun süredir fikir jimnastiği yapıyordu ve kafasında ki olayı gerçekleştirerek ALT KATLARDA çok ciddi para getirebilecek İŞYERLERİNİ Karabük Belediyesi alıyor,diğer kısımlar Ticaret ve Sanayi Odası’na kalıyor.
Orada bir de ÖZEL MÜLKİYET VAR.
O bir şekilde halledilecek galiba.
Şu an zemin etüdü yapılıyor,daha sonra PROJE AŞAMASINDA gelişmeleri BİRLEKTE GÖRECEĞİZ DEMEKTİR,dün itibarı ile zemin etütlerine başlandı,sonra projelendirme aşamasına geçilecek..
KARDEMİR Yenişehir Cami yanında ki yerini vermedi..
TİCARET ve SANAYİ ODASI buraya yönlendirildi,

12 kişi görüş bildirdi

  1. enerji

    “…..bu arada bazı futbolcu alacaklarını “BEN PARA VERMEDEN O ALACAKLARI HALLEDERİM veya MİNİMİZE EDERİM..” diyen isim diyormuş sanırız” ne demek anlayan bize de anlatsın.Alacakları para vermeden halletmek nasıl bir şey,milleti boşa gazlamayın.Erzak veya öpücük mü verecek bu arkadaş alacaklar için.

  2. radar

    Kardemir yönetim kuruluna tavsiyemdir
    A.K.P SİNİN KARABÜK DE GÜÇLENMESİNİ İSTİYORSANIZ
    1- KARABÜK SPORU KURTARIN
    2- YENİŞEHİR BÖLGESİNİN DOĞAL DOKUSUNU BOZMAYARAK ASLINA UYGUN GÜZELLEŞTİRİLEREK ,
    BETONLAŞMANIN ÖNÜNE GEÇİNİZ. RANTİYEYE İZİN VERMEYİNİZ.

    BU YAZDIKLARIMI YAPIN A.K.P SİNE HİÇ OY VERMEDİM VERMEZSEM NAMERDİM.

  3. karabiklu

    sayin golbek bu kotu sureci yonetebilecek iyi bir yonetim olmasi lazim adamlar konusmasini bilmiyorlar dogrudurfutbolcu alacaklari yari yariya duser yeterki pazarlik boyutuna gelinsin vergi borclarida yari yariya iner ama bunu yapacak adam yokki mevcut yonetimde tarihin en kotu yonetimi is basinda .malzemeleri satarak ayakta duruyorlar.

  4. Gönderen

    İsmetpaşa Organize Sanayi bölgesi civarlarında bulunan termal sular sanayide kullanılamaz mı? Bu konuda araştırmaar yapılsa olmaz mı? Jeotermal enerji santrali olan şirketlerden görüş istenilse, hatta Organize sanayi bölgesine jeotermal enerji santrali kurması için davet edilseler nasıl olur? Hiç olmazsa etüd edip fizibilite hazırlarlar….

    Bir de Organize sanayi bölgesi Hadrianapolis kazılarının yapıldığı yere çok yakın. Organze sanayi için altyapı çalışmaları başladığında bazı kesimlerden mozaik, bina kalıntısı vs. falan çıkarsa ne olur? Bu konu düşünüldü mü acaba?

  5. Temenni

    Kardemir işçilerine yeni yönetim konut yapmayı düşünürmü acaba, böyle bir çalışmaları olabilirmi.Olursa Karabük ve Kardemir tarihine adlarını altın harflerle yazdırmış olurlar.Yeni yönetime çalışmalarında başarılar diliyorum.

  6. Raylı taşımacılığında yatırımlar hızlandıra bilinir.

    Ülkemizde son yaşanan ekonomi süreçlerinde yeni yol haritasında şehirler arası Yüksek Hızlı tren ve organize sanayileri arasında Raylı Taşımacılık alt yapısı faaliyete geçirilmesi önem kazanmıştır.
    Bu alt yapımı yatırımları 2-3 yılda hızlanabilir
    Karabük yolcu taşımacılığında yüksek hızlı teren hattında mutlaka ilk faydalananlar arasında olmalıdır.

  7. Hastane

    5000 evler bölgesine halen hastane düşünülmüyor mu Ahmet bey bilginiz var mı.karabükte hastane olayı bu salgın döneminde iyice sıkıntı yarattı

  8. Karabük

    Filyostan sonra bir darbede Eskipazar metal organize bitti Karabük. Merkezde sanayi kuracak yerim yok? Bitti. Karabük geçmiş olsun

  9. Magdur Kardemirli

    Kardemir yönetimi Akp’ nin Karabükte güçlenmesini istiyorsa radarın yazdıklarının yanında hani Kardemirde yapilanmak icin bir vesileyle fesih ve anlasmayla isten gonderilen gercek Kardemir sevdalısi calişanlarının ayrılmalarını gözden gecirip, bunlardan calışmak isteyenleri çalıstirmalı. Karabükte Sosyal barısı ve adaleti saglamalıdır. Sosyal barışı ve adaleti saglarsa hem kahraman olurlar hem de mensup oldukları partiyi Karabükte güclendirirler. Fesih yada isteyerek ayrilma emin olsunlar o ayrilanlarin hepsi kardemir icin canini disine takarak calisan insanlardır. Ve o insanlardan ne kardemire ne de yönetim kuruluna zarar gelir

  10. Ömer Coskun

    Kulubun herseyini satan geldiği gunden beri cebimden para hatciyorum yalanlarına kanmadigimiz futbolla uzaktan yakindan alakasi olmayan baskanla mi olacak bunlar. Once millete verdigi senetleri odesin.Sonra sattigi cim bicme ve antremsn malzemelerini yerine koysun

  11. HAS KARABÜKLÜ

    ozkan cetinkaya diye biri var her yerde adamı konusuyorlar ahmet bey. akp gelecek arıyorsa bu elemanın pesini birakmasin. ayrica baktıgım gorduugum kadarıyla ıyı de bır arkadas karabuke kazandılırılması lazım

  12. Hüseyin yurtal

    Burada okuduğum yorumlarda sanki köylünün malına 18 lira ederiinden fazla para verilmiş gibi bir hava estiriliyor bu kökten yanlış bir teşhis bu millet sözleşme imzalıyorsa sebebini söyleyeyim. 1- mallar veraset görmüş adamın 2 dönüm yeri var alacağı para 35000 bin lira dava açsa devlet mahkeme masrafı bilirkişi avukat vs. 10000 bin lirasını buraya kaptıracak korkusu bundan. 2 köylü borca batmış nefes parası gibi olmuş. 3 bir paket sigara parasını büyük bir paraymış gibi gösteren bu işten menfaat bekleyen taklacılarla dolu ortam.4. Verdiğiniz 18 lira çevreye verdiğiniz zararı telafi etmek için 180 lira harcasak düzeltmeyiz .5 yahu birde zayıftan yana olun burda birileri iş kurup para kazanacak köylüyü koruyun burda bir rant oluşuyor bu rantı hakkaniyetle paylaşın ve mal sahibine hakkını verin.6 yarın kamulaştırma yaptığınız fiyatın 20 katına burda parselleri tahsis veya satıma giderlerse bu taklacılar bu memlekette gezerken hiç mi yüzü kızarmayacak.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Vali Mustafa Yavuz’dan Başkan Çetinkaya’ya İade-i Ziyaret

Yayın: 18.04.2024 10:37
Paylaş:
A+ A-

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi sonrasında Karabük Belediye Başkanı olarak seçilen ve ilk ziyaretini kendisine gerçekleştiren Özkan Çetinkaya’ya iade-i ziyarette bulundu.

Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya tarafından karşılanan Vali Mustafa Yavuz, Başkan Özkan Çetinkaya’ya hayırlı olsun dileklerini ileterek, çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, nazik ziyareti ve güzel temennileri için Valimiz Mustafa Yavuz’a teşekkür etti.