Her Telden (25.Mart.2019)

Her Telden (25.Mart.2019)

Yayın: 24.03.2019 22:24 |Güncelleme: 25.03.2019 08:41
Paylaş:
A+ A-

SAFRANBOLU’LU İŞ ADAMI VE SAFRANBOLU KÜLTÜR TURİZM VAKFI BAŞKANI SAYIN ŞEFİK DİZDAR “ SAFRANBOLU’DA BÜROKRASİ ÇOK YAVAŞ
Safranbolulu Ünlü İş Adamı ve Safranbolu Kültür/Turizm Vakfı Başkanı Sayın ŞEFİK DİZDAR ile,geçtiğimiz cumartesi günü DERYA Restaurantta bir süre sohbet ettik.
Restaurant Sahibi Sayın RASİM ERTAŞ,Çevre Derneği Başkanı Sayın BÜNYAMİN COŞKUN ile birlikte bir süre sohbet ettik Sayın ŞEFİK DİZDAR ile ve yeni bir yeri restore ettiğini,kısa süre içinde oraya taşınacağını söyledi.
Sayın ŞEFİK DİZDAR,ADETA,Safranbolu ve Karabük Aşığı bir isim.
Özellikle Safranbolu denildiğinden,Sayın DİZDAR için akan sular duruyor,birçok hizmeti var Safranbolu’ya,tüm yatırımlarını da,yine,Safranbolu için seferber etmiş durumda.
Sayın ŞEFİK DİZDAR,biraz dertli gibi geldi bize ve “SAFRANBOLU’DA BÜROKRASİ ÇARKI ÇOK YAVAŞ İŞLİYOR.O NEDENLE SAFRANBOLU’NUN ÇOK CİDDİ ZARARI VAR..” anlamında bilgiler verdi.
Gerek KÜLTÜR ve TURİZM Vakfı kanalı ile,gerekse Safranbolu kökenli HAYIRSEVER insanların yapacağı bazı yatırımların “YAVAŞ İŞLEYEN BÜROKRASİ NEDENİ İLE GECİKMEYE UĞRADIĞINI SÖYLÜYOR..” Sayın ŞEFİK DİZDAR..
Safranbolu’nun özellikli bir Kent olduğuna dikkat çeken Sayın ŞEFİK DİZDAR,çok iddialı ve “EĞER ÇABUK İŞLEYEN,SAFRANBOLU’NUN ÖNÜNÜ AÇACAK BİR BÜROKRASİ YAPISI OLSA,BU KENT ÇOK ŞEYLER KAZANIR..” diyor.
Bir süre sohbet ettik,daha sonra Safranbolu KÜLTÜR/TURİZM Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Sayın AHMET SOYKÖK’ÜN yanına giderek bir konuyu görüşeceklerini söyledi ve öyle ayrıldık.
Sayın ŞEFİK DİZDAR,SAFRANBOLU’YA ve bu Yöreye aşık adeta..

KARDEMİR BÜNYESİNDE İŞÇİ OLARAK ÇALIŞANLAR,YAPILAN TOPLU İŞ SÖZLEMESİ İLE MUTLULAR,PEKİ,YA KAPSAMDIŞI PERSONELİ DURUMU..?
KARDEMİR İşçisi,ÖZÇELİK-İŞ Sendikası’nın imzaladığı TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ ile çok mutlu,Sendika Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ile Genel Başkan Yardımcıları Sayın BAYRAM ALTUN,Sayın RECEP AKYEL,Sayın FERHAN ÖNER sözlerini tuttular..
Sürekli “ÇOK İYİ BİR SÖZLEŞME YAPACAĞIZ..” diyorlardı, “BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN İŞÇİNİN GÜLEN YÜZÜ,MUTLULUĞU,HUZURU..” diyorlardı ve bunu TOPLU İŞ SÖZLEŞME bağlamında dört,dörtlük yerine getirdiler..
PEKİ,YA,KARDEMİR KAPSAMDIŞI PERSONEL NE OLACAK..?
Sayıları 700-800 civarında olan KAPSAMDIŞI personelin durumu ne olacak ve bu kesimin merakla beklediğine ilişkin bilgiler geliyor,Kamuoyu bu yönlü bir beklenti içinde görülüyor.
KARDEMİR ÇALIŞANLARININ İŞÇİ KESİMİ MUTLU,HUZURLU.
Ancak,KAPSAMDIŞI olarak çalışanların için aynı şeyleri söylemek mümkün mü,KADRO BEKLENTİLERİ var,ÜCRETLER noktasında beklentileri var ve adeta, varoğlu/ var..
KARDEMİR Bünyesinde BU KESİMİN BEKLENTİLERİ SÜRÜYOR..
Dileriz BU BEKLENTİ FAZLA SÜRMEZ/SÜRDÜRÜLMEZ..

BİR YATIRIMCININ “KARDEMİR HİSSE SENETLERİNİN YÜZDE 8 KADARINI TOPLADIĞI BİLİNİYOR..” BU YATIRIMCI KALICI MI,SPEKÜLATÖR MÜ..?
Bir Yatırımcının,KARDEMİR HİSSE SENETLERİNİN yüzde 8 kadarını aldığından söz ediliyor ve belirli bir kesim,alınan bu yüzde 8 hisse senedi ile HAKİM ORTAK konumunda olanların elinde ki HİSSE SENETLERİNİ kıyaslıyorlar..
Buradan KARDEMİR YÖNETİM KURULU’NA varmaya çalışıyorlar.
Bakın KARDEMİR üzerinde HAKİM ORTAKLAR,alınan/satılan bu yüzde 8 oranından,yüzde 10,yüzde 20 oranından veya herhangi bir oran HİSSE SENEDİ hareketinden etkilenmezler.
Zira HAKİM ORTAKLAR 4 Yönetim Kurulu Üyesi çıkartan A GRUBU HİSSELERİNİN Yüzde 52 kadarına,2 Yönetim Kurulu Üyesi çıkartan B GRUBU HİSSELERİNİN Yüzde 52-55 civarına sahipler,yani 11 Yönetim Kurulu’nun 6 Üyesini çıkartabiliyorlar..
ANA SÖZLEŞME DEĞİŞMEDEN ister yüzde 8 ister yüzde 40,ister yüzde 60 hisse senedi alın sonuca tesir etmez,ancak,A-B GRUBU HİSSEDARLARININ kendi aralarında yaptıkları ÜYE BELİRLEMEYİ,Genel Kurula geldiğinden REDDEDERLER,yeniden seçilir,yeniden REDDEDERLER KİLİTLERLER..
Yönetim Kurul seçimleri kilitlenir,hepsi,hepsi bu olur.
Bu durum da KARDEMİR’İ Yönetimsiz bırakır,felakete götürür..
Sonra bu kişi KARDEMİR Hisse senetlerinde kalıcı mı,spekülatif oyuncu mu,olayın bu yönü de çok/çok önemli elbet ve son günlerde böyle bir söylenti dolandırılıyor Kamuoyu’nda..
Değişen bir şey olmaz yani..

Prof.Dr.SAYIN UYSAL “RAFET BEY İÇİN ÇIKARI ÖNEMLİ..”,SAYIN VERGİLİ “BENDEN BAŞKA PROJESİ YOK..” SAYIN ALTIPARMAK “KAVGA YOK..”
Karabük Belediye Başkanlığı için iddialı olan AK Parti Adayı Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL ile MHP Adayı Sayın RAFET VERGİLİ arasında çok şiddetli bir tartışma yaşanıyor,CHP-İYİ Parti Adayı Sayın DURSUN ALTIPARMAK ise “BENİM KAVGA İLE İŞİM YOK..” diyor.
Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL, Sayın RAFET VERGİLİ için “ RAFET VERGİLİ’NİN İLKELERİ YOKTUR,ÇIKARLARI VARDIR..” gibi çok ağır bir eleştiri dile getiriyor.
Buna karşılık Sayın RAFET VERGİLİ’DE,Sayın UYSAL’IN Karabük’ü bilmediğine,Karabük’ü tanımadığına vurgu yaparak “CİDDİYE ALINACAK BİR PROJESİ BİLE YOK.TEK PROJESİ RAFET VERGİLİ..” şeklinde aynı sertlikte cevaplar veriyor..
Öte yandan CHP-İYİ Parti Seçim İşbirliği Adayı Sayın DURSUN ALTIPARMAK ise “BEN KARABÜK’ÜN ORTAK ADAYIYIM,İTTİFAK ADAYIYIM VE KAVGA ETMEK İÇİN DEĞİL,HİZMET ETMEK İÇİN SAHNE DE VARIM..” ŞEKLİNDE GÖRÜŞLER DİLE GETİRİYOR..
Yerel seçimin son 6 gününe girdik işte..
Karşılıklı eleştiriler,tartışmalar gırla gidiyor..

HACI NAZIM ÇAPRAZ’IN VEFATI İLE BOŞALAN,KARABÜK ÖZEL SEKTÖR HADDECİLER DERNEK BAŞKANLIĞI’NA SAYIN PEHLİVAN BAYLAN..
Karabük’ün önde gelen Sanayici,İş adamı ve Siyasetçilerinden HACI NAZIM ÇAPRAZ’IN vefatı ile boşalan Karabük ÖZEL SEKTÖR HADDECİLER DERNEĞİ Başkanlığı’na Sayın PEHLİVAN BAYLAN getirildi.
Daha önce TİCARET ve SANAYİ ODASI Yönetim Kurulu Başkanlığı başta olmak üzere,çok üst düzey Cemiyetçiliklerde ve Siyasette bulunmuş olan Sayın PEHLİVAN BAYLAN’IN Derneği çok daha aksiyoner hale getireceği sanılıyor.
Aynı zamanda Sanayici de olan Sayın PEHLİVAN BAYLAN’IN,ÖZELLİKLE haddecilik Sektörünü çok/çok iyi bildiği,bu sektörün sorunlarına vakıf oldu biliniyor..
Dernek Başkanlığı görevine getirilen Sayın PEHLİVAN BAYLAN “KEŞKE HACI NAZIM ÇAPRAZ AĞABEYİMİZ,BÜYÜĞÜMÜZ OLARAK BAŞKANLIK GÖREVİNİ SÜRDÜRÜYOR OLSAYDI.KENDİSİNDEN,GERÇEKTEN ÇOK ŞEYLER ÖĞRENDİK.HEM BİZ,HEM ÜLKE ÇELİK SANAYİ ÇOK ŞEYLER ÖĞRENDİ..” dedi.
HACI NAZIM ÇAPRAZ’DAN sonra bu göreve gelmenin zorluğundan söz eden Sayın PEHLİVAN BAYLAN “HACI ABİNİN VEFATI BÜYÜK BİR BOŞLUK BIRAKTI.BU BOŞLUĞU DOLDURMAK HAYLİ ZOR.BEN BUNU BAŞARMAYA ÇALIŞACAĞIM..” gibi görüşler dile getirdi.
Sektörün büyük sıkıntıları olduğuna işaret eden Karabük ÖZEL SEKTÖR Haddeciler Dernek Başkanı Sayın PEHLİVAN BAYLAN,bu sıkıntıların aşılması için ciddi bir çaba içine gireceğini ifade ediyor.
Sayın PEHLİVAN BAYLAN’A hayırlı olsun diyoruz.

AK PARTİ İL BAŞKANI SAYIN İSMAİL ALTINÖZ “SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN BU HAFTA ÇALIŞMALARIMIZA KATILIYOR ,SAYIN MEHMET CEYLAN.”
Geçtiğimiz hafta,İl Başkan Yardımcısı Sayın HAKAN EREN ile birlikte Gazetemize bir nezaket ziyaretinde bulunan AK Parti Karabük İl Başkanı Avukat Sayın İSMAİL ALTINÖZ “MİLLETVEKİLLERİMİZ VE TÜM TEŞKİLATLARIMIZ SEÇİM SAHASINDA ÇALIŞIYORLAR..” dedi.
Bu arada,TBMM Eski Başkanlarından ve Karabük Eski Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN DE bu hafta içinde Seçim Çalışmalarına katılarak İlçelerde ki çalışmalara destek vereceğine söyleyen AK Parti İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ hedeflerinin “7 BELEDİYENİN TAMAMINI ALMAK OLDUĞUNU..” söyledi.
Bu arada Karabük eski Milletvekillerinden ve Eski Bakan Yardımcılarından Sayın MEHMET CEYLAN’IN Seçim Çalışmalarına aktif biçimde katıldığına işaret eden Sayın İSMAİL ALTINÖZ “Sayın CEYLAN MÜTHİŞ BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDE,ÇOK GAYRETLİ,ÇOK KATKI VERİYOR..” anlamında bilgiler verdi.
Sayın İSMAİL ALTINÖZ tüm Kurulları ile Seçim Sahasında olduklarını özellikle vurgularken TÜM MAHALLELERDE VE TÜM KAPILARI ÇALARAK SEÇİM ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ.ÇOK OLUMLU SONUÇLAR ALACAĞIMIZA İNANIYORUM..” dedi.
Sayın MEHMET CEYLAN Seçim çalışmalarına katkı veriyormuş..
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ise bu hafta içinde çalışmalara katılıyor..

“BİRŞEY DEĞİŞECEK-HERŞEY DEĞİŞECEK..” SÖZÜ VE 1 NİSAN SONRASINDA YAŞANACAK, KÖKLÜ DEĞİŞİMLER,YENİ YÖNETİM TARZLARI..
AK Parti İl Başkanı Avukat Sayın İSMAİL ALTINÖZ geçtiğimiz hafta içinde “BİRŞEY DEĞİŞECEK-HERŞEY DEĞİŞECEK..” yolunda bir ifade kullandı ve bunun açılımı BELEDİYE BAŞKANI DEĞİŞECEK-HERŞEY DEĞİŞECEK gibi algılanabilir elbet.
Şimdi düşünün..
1 NİSAN Tarihinden itibaren SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI Seçimle gelecek görevine oturacak,dolayısı ile KAYYUM Belediye Başkanı olan Sayın FATİH ÜRKMEZER asli görevi olan Kaymakamlık makamına dönecek,ağırlık verecek.
SEÇİMİ KAZANANLAR eskiden beri bu görevi yapıyorlarsa değişen olmaz.
SEÇİMİ YENİ KAZANAN Başkanlar yeni bir düzen getirirler elbet.
Biz birkaç kez yazdık,örneğin İL GENEL MECLİS BAŞKANLIĞI’NDA bir değişim yaşanırsa,yeni bir düzen nasıl kurulur,bilindiği gibi İL GENEL MECLİS Başkanlıkları çok/çok önemli.
BİRŞEY DEĞİŞECEK,HERŞEY Değişmese bile,gerçekten çok/çok şeyler değişecek demektir ve BUNUN İÇİNDE HAFTAYA BUGÜNÜ beklemek gerekiyor elbet..
ÖYLE DEĞİL Mİ..?

ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI “ÜLKE ŞARTLARINA GÖRE..” ÇOK İYİ BİR TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ YAPTI VE BU SÖZLEŞMENİN SİYASETE ETKİSİ OLUR MU.?
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası ile KARDEMİR İşvereni arasında TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ imzalandı,KARDEMİR HADDANE Meydanın da yapılan imza töreninde KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın KAMİL GÜLEÇ,Başkan Yardımcısı Sayın ÖMER FARUK ÖZ birer konuşma yaptılar..
İŞVEREN ADINA BU İKİ İSİM KONUŞTU.
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası adına Genel Başkan Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ konuştu ve gerek İŞVEREN adına konuşanlar,gerekse İŞÇİ adına konuşanlar gerçek birer MUTLULUK TABLOSU SERGİLEDİLER.
Çok/çok iyi bir SÖZLEŞME YAPILDIĞI KESİN..
Ayrıca KARDEMİR Bünyesinde,İŞVEREN ile İŞÇİ Kesimi arasında ciddi bir SEVGİ ve SAYGI bağının oluştuğu da besbelli,öyle olmasa “KAMİL BABA SLOGANI..” atılır mıydı,”İŞÇİ KARDEMİR EL ELE SLOĞANI..” atılır mıydı..?
BU TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ’NİN ETKİSİ NE OLABİLİR..?
YEREL SEÇİMLERDE SİYASETE BİR ETKİSİ OLUR MU SÖZLEŞMENİN..?
Bu nokta da ÇOK CİDDİ ETKİSİ olur diyen de,HİÇBİR ETKİSİ OLMAZ diyen de var.
SİZ NE DÜŞÜNÜRSÜNÜZ..

İSMETPAŞA METAL İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MÜDÜRÜ SAYIN EMİN DEMİR “ÇOK CİDDİ MESAFELER ALDIK,ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”
Geçtiğimiz gün İSMETPAŞA METAL İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ Müdürü Sayın EMİN DEMİR ile bir süre sohbet ettik ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
“ÇALIŞMALARIMIZ DA ÖNEMLİ MESAFELER ALDIK..” dedi.
İMAR PLANLARININ hazır hale getirildiğinden söz etti,gerekli makamlarla yapılan görüşmelerden çok olumlu sonuçlar aldığını anlattı Sayın EMİN DEMİR ve Bölge noktasında yapılan talepler olduğunda bilgiler verdi.
2018 YILININ YAZ AYLARINDA KARABÜK GÜNDEMİ BURASIYDI..
Şimdi,sanki gündemden düştü,KARABÜK BU HAYALİ üzerinde söz eden yok,açıklama yapan yok,oysa ki İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ aynı zamanda OTOMOTİV SANAYİ İÇİN seçenek olarak görülüyor,gösteriliyordu..
BİRKAÇ KİŞİ DEĞİŞTİ-HERŞEY DEĞİŞTİ desek yanlış olur mu..?

2 kişi görüş bildirdi

  1. Meraklı

    Sayın Gölbek
    Öyle tahmin ediyorum ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Karabüke küstü
    Etrafımızdaki illere hep geldi, Zonguldak, Bartın, Kastamonu v.s. ama Karabük’ü müze gelmedi (bunun sebebi il başkanlığınca araştırılıyor mudur bilmiyorum) Bunun yanında İl Sınırlarımız içine gelen bakanlarımız Sadece çevre bakanımız hariç, belki de Karabük’te bir çay dahi içmeden geri gidiyorlar,
    Karabük kaderine mi terkediliyor yoksa
    Paradan Altı Sıfır atıldığı zaman gece saat 24:00’te Safranbolu’dan işlem yapan, Karabük’ü dilinden düşürmeyen Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız maalesef Karabük’e gelmiyor artık. Bakanlar Karabük sınırlarına girince hemen ilçelere yöneliyorlar. Başka illere giden bakanlar miting yapıyorlar Karabük sıfır sıfır sıfır. sadece bi spor salonu açılışı oldu onu da gazetelerden okuduk.
    sayın gölbek karabük nereye gidiyor.
    karabükspordan sonra karabük’te mi ligden düşüyor

  2. Çoşkun

    Ahmet bey, %52 lik hisse ile A da olsun B de olsun A ve B nin %100 hakkına sahip olmak pek mantıklı değil. A grubunda 4 yönetim hakkı varsa A grubunun %25 ini elde eden kişi 1 yönetim kurulu elde edebilir.
    Yani vatandaşın elinde A grubunda %26 hisse var ama yönetime giremiyor diyelim. Diğer üyelerin kişi başına düşen hisse miktarından fazla olduğu için yasal yollardan bu hakkı elde eder diye düşünüyorum. Ya da D grubunda hakim kişiler genel kurulda Ana sözleşme tadili ile bu işi bitirebilir. Elimde %50 var diye bazı konuları atlanır ve hisselere sahip çıkılmaz ise her şey yaşanabilir. Nasıl elinde hisse yok iken bağımsızdan yönetim kurulu başkanı çıkarılabiliyorsa, artık yatırımlarını bitiren , temettü dağıtan bir şirket haline gelen kardemir birilerinin iştahını kabartabilir.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Merkez Bankası faiz oranını yüzde 50’de sabit bıraktı

Yayın: 25.04.2024 14:34
Paylaş:
A+ A-

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 50’de sabit bıraktı.

TCMB Para Politikası Kurulu, “Kurul, politika faizinin sabit tutulmasına karar vermekle birlikte, enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşunu yinelemiştir.” açıklaması yaptı. (AA)