Her Telden (25.Mayıs.2016)

Her Telden (25.Mayıs.2016)

Yayın: 25.05.2016 08:55
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR “MÜTEAHHİT YANINDA ÇALIŞANLARA KARŞI ÇOK BÜYÜK BİR HAKSIZLIK YAPTI..” VE BU GENÇLERİN HAYALLERİ YIKILDI..!!
KARDEMİR’İN 70-80 kadar işçi alacağına ilişkin bilgiler veriliyordu ve bunun için MÜLAKATLARIN başladığı belirtiliyor,İŞKUR Müdürlüğü HİÇBİR YERDE ÇALIŞMAYAN,Endüstri Meslek Lisesi METAL BÖLÜMÜ öğrencilerinin listelerini göndermiş KARDEMİR’E.
BUNLAR ARASINDAN MÜLAKATLAR YAPILIYOR..
KARDEMİR daha önce “MÜTEAHHİT YANINDA ÇALIŞANLAR,BELİRLİ BİR DENEYİM SAHİBİ OLACAKLAR.EĞER KADROYA İŞÇİ ALINACAKSA BU İŞÇİLER TERCİH EDİLECEK..” şeklinde bilgiler vermişti.
Birçok Endüstri Meslek Lisesi çıkışlı genç,GEBZE/BURSO/ÇERKEZKÖY/ÇORLU gibi kolaylıkla iş bulacağı yerlere gitmedi,”ANAMIN BABAMIN YANINDA KALMAK İÇİN MÜTEAHHİT YANINA GİREYİM,SONRA KARDEMİR KADROSUNA GEÇERİM..” düşüncesine girdi.
Şimdi “KARDEMİR’DE MÜTEAHHİT YANINDA ÇALIŞANLAR KESİNLİKLE İŞE ALINMAYACAK.İŞSİZ OLANLAR MÜLAKATA DAVET EDİLİP ONLARIN ARASINDAN İŞÇİ ALINACAK..” sözleri ediliyor.
KARDEMİR’İN daha önce Kamuoyu ile çeşitli platformlarda paylaşılan “MÜTEAHHİT YANINDA Kİ İŞÇİLERDEN ALACAĞIZ..” yolunda ki sözler tamamen TERS/YÜZ EDİLDİ..
Doğrusu hiç mi hiç hoş olmadı bu durum..!!
Zaten KARDEMİR PERSONEL POLİTİKALARI ciddi biçimde eleştiriler alıyor,birde bu iş bindi üzerine ve “DENİZDEN GEÇİP,DEREDE BOĞULMAK GİBİ..” bir pozisyon doğdu..
GENÇLERİN HAYALLERİ İLE OYNADILAR DOĞRUSU..!!

“BURADA,MEMLEKETİMDE KALAYIM DİYEREK KARDEMİR’E MÜTEAHHİT YANINA GİRDİM.KARDEMİR’E GEÇMEYİ BEKLERKEN..!!”
KARDEMİR’DE Müteahhit yanında çalışan Endüstri Meslek Lisesi Elektrik/Elektronik Mezunu genç bir kardeşimiz,KARDEMİR’E çok/çok ciddi sitemlerde bulundu.
Kamuoyu’na yansıyan KARDEMİR’DE Müteahhit yanında çalışanlar,ilerleyen süreçlerde KARDEMİR’E KADROLU İŞÇİ OLARAK alınır şeklinde Kamuoyu’na verilen bilgilerden etkilenerek,bu işlere girmişler..
ŞİMDİ TAMAMINA YAKINI PİŞMAN/PERİŞAN..
“BİZ BİR ANLAMDA İŞBAŞINDA EĞİTİM ALIYORUZ.KARDEMİR’İ TANIYORUZ,İŞLERİ ÖĞRENİYORUZ.BEKLENTİMİZ,KARDEMİR’E KADROLU İŞÇİ ALINIRKEN,BİZLERDEN TERCİH ETMELERİYDİ.BU YÖNLÜ BİR ALGIYI KARDEMİR YETKİLİLERİ YARATMIŞTI..” diyorlar..
Şimdi TAMAMEN İŞSİZ OLANLARI ALIYORLARMIŞ..
KARDEMİR MÜTEAHHİT YANINDA ÇALIŞANLAR ALINMAYACAKMIŞ.
Bu gençler kendi ayaklarına sıkmış gibi oldular..
KARDEMİR şimdi hiçbir işyeri bilgisi olmayan,iş disiplini nedir bilmeyen,işyerlerini tanımayan gençleri işe alarak MÜTEAHHİT yanında eğitilen gençlerin önünü tıkadı..!!
Allah korusun İŞ KAZALARI bile gündeme gelebilir..
Kim yapıyor bu yanlışları dersiniz..?

KARABÜK’ÜN FİZİK/TEDAVİ NOKTASINDA Kİ DURUMU ; “ÖNCEDEN 9 AY SONRAYA RANDEVU VERİLİYORDU,ŞİMDİ4-5 AY SONRAYA..”
Kimse yanlış anlamasın eleştirimiz kesinlikle ve kesinlikle SAĞLIK SEKTÖRÜ YÖNETİCİLERİNE yönelik değil,KARABÜK İNSANINA bu sistemi dayatan iradeye karşıdır..!!
SAĞLIK SEKTÖRÜ Yöneticileri bir Basın Toplantısı yaptılar ve “GÜNLÜK 200 CİVARINDA HASTAYA FİZİK/TEDAVİ UYGULANIYORDU.BU ALINAN ÖNLEMLERLE GÜNLÜK 300 HASTAYA ÇIKARTILDI..” bilgilerini verdiler.
Daha sonra da “OCAK 2016 TARİHİNDE 9 AY SONRASINA FİZİK/TEDAVİ RANDEVUSU VERİLİYORDU.YAPILAN DÜZENLEMELERLE BU SÜRE 4-5 AY SONRASINA KADAR İNDİRİLDİ..”
Yanı FİZİK/TEDAVİ almanız gerekiyorsa 4 veya 5 ay kadar bekleyeceksiniz,bu yılın başında bekleme süresi 9 ay civarındaymış ve bir dizi düzenleme sonunda 4-5 aya kadar indirilmiş..!!
BU DURUM KARABÜK’TE KİMİN UMURUNDA ACABA..?
Örneğin SİYASİ İRADE böyle bir sorunu kendisine dert ediyor mudur,Siyasi İRADE derken ayırım yapmadan İKTİDARI ile MUHALEFETİ ile bir bütünden söz ediyoruz..
Bir ÇÖZÜM ÖNERİLERİ VAR MIDIR..?

“HÜKÜMET AFİLASYON SİSTEMİNİN YERİNE YENİ BİR SİSTEM GETİRECEKTİR..” SÖZLERİ VE RADİKAL ÇÖZÜME YANAŞILMAMASI…!!
Türk Tabip Birliği,HASTANELERİN BİRLİKTE KULLANIMINI engelleyen bir karar için Danışkay’a başvuru yaptı ve buna uygun karar çıktı kısa süre içinde tebligatı yapılacak.
YANİ AFİLASYON SİSTEMİ UYGULAMASI KALKTI..
Karabük ne yapacak..?
TEK HASTANE AFİLASYON SİSTEMİ İLE ÇALIŞIYOR..
ŞİRİNEVLER Hastanesi,hem TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ olarak,hem DEVLET HASTANESİ olarak kullanılıyordu ve DANIŞTAY bu uygulamayı bozdu..
ŞİMDİ NE OLACAK PEKİ..?
Hükümet AFİLASYON sisteminin yerine,benzer bir uygulamayı,ancak,ismi değişik bir uygulamayı gündeme getirecektir herhalde ve bu işin tam bu noktasında KARABÜK’TE KİMSE,YENİ BİR DEVLET HASTANESİ YAPILIRSA,SIKINTI KALMAZ demiyor iyi mi..?
YENİ SİSTEM BEKLENİYOR,eskisi neydi ki,yenisi ne olacak..?

SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI SAYIN NECDET AKSOY “BASIN MENSUPLARINA KONUT İÇİN GEREKLİ ARAZİ ÜRETİMİNİ YAPABİLİRİZ.”
Geçtiğimiz günlerde,Yıllık Olağan Kongresi’ni yaparak Sayın METİN KAYA Başkanlığında Sayın NURAY ALPBOĞA,Sayın NURETTİN ACAR,Sayın SADIK ASLAN,Sayın HAKAN TÜÇEL,Sayın MUSTAFA ÖZYURT ve Sayın ERDİNÇ DERELİ’DEN oluşan bir Yönetim oluşturan Karabük Gazeteciler Derneği Üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Safranbolu Belediye Başkanı Sayın NECDET AKSOY olumlu mesajlar verdi.
KARABÜK BASIN MENSUPLARI için TOKİ tarafından yaptırılacağı üzerinde çalışmalar bulunan KONUTLAR noktasında yardımcı olma sözü veren Safranbolu Belediye Başkanı “BUNUN İÇİN ARAZİ ÜRETİMİ YAPARIZ..” yolunda ifadeler kullandı.
Siyaset ile Basın/Medya arasında sürekli bir iletişimin olduğuna dikkat çeken Safranbolu Belediye Başkanı Sayın NECDET AKSOY,bu görüşlerini dile getirdi ve “TOKİ NEZDİNDE DE SİZLERİ DESTEKLEYEN GİRİŞİMLER YAPARIM..” ifadelerini kullandı.
Yönetim Kurulu Üyeleri ile sohbet eden Sayın NECDET AKSOY,son yapılan AK Parti Olağanüstü Büyük Kongresi içinde “MUHTEŞEM BİR KONGRE OLDU.CANLI,DİRİ,HEYECANLI VE COŞKULU BİR KALABALIK VARDI..” dedi.
Sayın NECDET AKSOY Basına yardımcı olmak yolunda söz verdi.

ESKİ MİLLETVEKİLİ VE CHP MİLLETVEKİLİ ADAYI, BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLMUŞ SAYIN MUSTAFA EREN’İ PARTİDEN İHRAÇ ETMİŞ..
Safranbolu eski Belediye Başkanlarından,bir dönem Milletvekili olarak görev yapmış olan,daha sonra girdiği CHP’DE Belediye Başkan Adayı,Milletvekili Adayı olarak Seçimlere girmiş Sayın MUSTAFA EREN,CHP’DEN İHRAÇ EDİLMİŞ.
Bunu duyduğumuzda şaşırdık doğrusu.
Nedenlerini sorduk,gerek 7 HAZİRAN 2015,gerekse 1 KASIM 2015 Genel Seçimlerinde CHP’YE yardımcı olmadığı gibi,diğer Partilere destek olduğu yolunda bilgiler verdiler.
DİGER PARTİ ADAYLARI İLE RESİM VERDİĞİNİ SÖYLEDİLER..
Sanıyoruz İL DİSİPLİN Kurulu tarafından alınmış olan İHRAÇ KARARI,CHP Genel DİSİPLİN KURULU tarafından da onaylanmış ve Sayın MUSTAFA EREN,Partiden kesin olarak ihraç edilmiş.
Bu nokta da bir olay dikkatimizi çekti.
Sayın MUSTAFA EREN ve bir bölüm arkadaşı,hafızamız bizi yanıltmıyorsa,CHP’DEN istifa ederek BAĞIMZI KALMAYI yeğlemişlerdi ve o süreçten sonra Sayın EREN yeniden CHP’YE Üye mi oldu,yoksa söylendiği gibi istifa etmedi mi..?
Yöremizde çok önemli bir SİYASİ FİGÜR olan Sayın MUSTAFA EREN’İN,CHP’DEN İHRAÇ KARARINA karşı nasıl bir tepki vereceği noktasında herhangi bir bilgi sızmaması da enteresan bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
Sayın MUSTAFA EREN Siyasete devam edecek mi..?
Yoksa bu istifa ile Siyasete nokta mı koyacak..?

MHP GENEL BAŞKAN ADAYLARINDAN SAYIN MERAL AKŞENER YURT GEZİLERİNİ SÜRDÜRÜYOR VE KASTAMONU/ÇANKIRI GEZİSİ
Geçtiğimiz akşam,MHP Sempatizanı olduğunu bildiğimiz iki Kardeşimizle karşılaştık,ne oluyor GENEL BAŞKAN KİMİ YAPACAKSINIZ gibi takıldık kendilerine.
Sayın MERAL AKŞENER’İ destekliyorlar.
O iki arkadaştan birisi Sayın MERAL AKŞENER’İN birçok gezisine iştirak etmiş,Sayın MERAL AKŞENER ile çok yakın çalışan bir Kardeşimiz ve “YAKINDA ÇANKIRI/KASTAMONU GEZİLERİ OLACAK..” diye bilgi verdi.
BU GEZİLERE KATILACAKLARMIŞ..
Özellikle KASTAMONU GEZİSİNE Karabük’ten çok kalabalık bir grupla katılım olacak sanıyoruz,O Kardeşimizde buna benzer bilgiler verdi bize.
“ABİ BU GEZİLERİ GÖRMELİSİN..” dedi ve “BİR GEZİMİZDE SİCİM GİBİ YAĞMURUN ALTINDA ONBİNLERCE İNSAN,ÇOK BÜYÜK BİR COŞKU İLE VE YAĞMURA ALDIRMADAN MERAL HANIMA DESTEK VERDİ..” şeklinde bilgiler verdi.
Biz bu satırları yazarken YARGITAY MHP’DE KURULTAY KARARINI VERDİ ve işler tamamen kızışacak gibi görünüyor,MHP içinde ki gelişmeler Ülke SİYASET HAYATINI DA yakından etkileyecek elbet.
SİYASET YENİDEN HIZ KAZANIYOR..

“SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN,NE MKYK,NE MYK,NE BAKANLIK TALEBİNDE BULUNDU” ŞEKLİNDE BİLGİLER VE KARABÜK’E TAM MESAİ
AK Parti Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN,Olağanüstü Büyük Kongre de,NE MKYK,NE,MYK,NE BAKANLIK gibi en küçük bir talebinin olmadığı ısrarla belirtiliyor.
HİÇBİR GÖREVİ KABUL ETMEDİĞİ ANLATILIYOR..
Buna karşılık,özellikle,AK Parti içinde belirli bir kesim,pek böyle düşünmediğini çeşitli platformlarda dile getiriyorlar/getiriyorlarmış biz bu tüm sözleri bizzat duymadık.
Belki de duymaya tahammül edemeyeceğimiz,tersleyeceğimiz için yanımızda bu tür konuşmalar yapılmıyordur,bunun da bir alternatif olması muhtemel.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN Karabük Milletvekili olarak bütün mesaisini Karabük’e harcayacağı üzerinde bilgiler veriliyor ve böyle olması halinde Karabük çok önemli gelişmeleri kaydeder.
Dileriz böyle olacaktır..
AK Parti içinde “AMAN BİR MİLLETVEKİLLİĞİ BOŞALSIN.BANA EN AZINDAN BİR ŞANS DOĞABİLİR..” gibi düşünenler mutlaka vardır ve 1 Kasım Seçimleri öncesinde Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN noktasında bazı insanların yaptıkları değerlendirmeleri çok iyi biliyoruz.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN engin tecrübesini,Devlet Adamlığın,tamamen Karabük’e harcarsa,Karabük bundan çok ama çok büyük yarar sağlar..
UMARIZ,DİLERİZ BÖYLE OLUR,BÖYLE OLACAKTIR..

2017 YILINDA YAPILACAK OLAN ÇELİK-İŞ SENDİKASI KARABÜK ŞUBE KONGRESİ VE TSO MESLEK KOMİTELERİ SEÇİMİ KULİSLERİ..
2017 Yılı içinde ÇELİK-İŞ Sendikası KARABÜK ŞUBE KONGRESİ yapılacak ve KARDEMİR işçisi arasında bir hayli heyecanlanma olur diye beklemek mümkün.
Özellikle 2010 GİRİŞLİLER HAYLİ HEYECANLI BİR BEKLEYİŞTE..
Geçmiş yıllarda yaşanan heyecan bitti,söndü.
Ancak yine de,ÇELİK-İŞ KARABÜK ŞUBESİ için belirli bir heyecanlanma olacağını beklemek mümkün,dileriz sağlıklı bir yapı kurulur ve Sendika eski işlevselliğini yakalar.
Öte yandan TSO SEÇİMLERİ DE 2017 TARİHİNDE..
Ticaret kesimine kulak kabartıyoruz,bu SEÇİMLERE HAZIRLANAN ekipler var,bu ekipler kimlerle hareket edeceklerini saptamaya ve ekip yapmaya çalışıyorlar.
2017 YILI KARABÜK’TE HAREKETLİ GEÇMEYE ADAY..
Şimdiden ufak/ufak kulisler başlamış bile..

14 kişi görüş bildirdi

  1. Celikci

    Celik is şube
    Cetin yılmaz
    Ali kaplan
    Mustafa karayel
    Emrullah aydın
    Ali bilen den oluşur.

  2. BaşkenT kulis

    Mehmet Ali Şahin Cumhurbaşkanımız güvenini sarstıgi için çizik yedi.zaten 1 kasımda da Davutoğlu’nun ricasiyla milletvekili olabilmişti. Davutoğlu gidince kendisine de yol gözüktü.

  3. sessiz çoğunluk

    Temsilcilik atamasında hakkı yenen CANER ARICIOGLU Çelik is sendikası Karabük şube Başkanı olacaktır.Hem duruşuyla hem kalitesi ile sonuna kadar hak ediyor.Çelik İş Sendikası nı derleyip toplayacak işçilere tekrar sendikayı sevdirecek,güvendirecek tek insan O.Altına kim yazarsanız yazın Şube Başkanı CANER ARICIOGLU olsun yeterli.

  4. Karabük

    BaşkenT kulis Sn. Mehmet Ali Şahin’in Cumhurbaşkanımızın güvenini sarstığını belirtmiş. Mümkün. Karşılığı ne olursa olsun Sn. Cumhurbaşkanımızın tepki gösterdiği , randevu bile vermediği bazı kişileri kollamaya yönelik icraatleri çok yanlış olarak algılandı kamuoyunda. Kamu vicdanı unutmaz. Yapılanların da sadece Karabük’te kalmadığı artık malum. Ne için olursa olsun insan yanında olduğu insanlara dikkat etmeli. Şımarıklara , kibirlilere , ticari ahlak yoksunlarına , adalet ve hak hukuk tanımayanlara , kul hakkı yiyenlere, açgözlülere, paraya tapanlara ve menfaatleri için hem Ak Partiye hem MHP’ye yakın gibi davranan dansözlere prim vermemek lazım. Bazıları adım adım batağa doğru giderken Mehmet Ali Beye de zarar verdiler.

  5. Adnan

    Türkiye de şeklen sivil toplum görüntüsünde olup ama üyelikler bazında zorunlu olan kurumlar yeniden yapılanmalı.Özgürce üye olunacak yapılara döüştürülmeli. Odalar barolar birlikler vs. En demokratik olduklarını iddia eden kurumlar bunlar.Serbest üyeliğe evet deme noktasında en katı yapılar.Çünkü rant konusunda büyük yapılar bunlar.Devletin gücüyle devletten üstün davranışlar.Sendikalar gibi dernekler gibi gönüllü kuruluşlar gibi tercihli üyeliklere dönülmeli.Mesele devlet hastanelerindeki dönerin paylaşımı problemi mi yoksa hak talebi mi.Sunulan hizmet kalitesi mi.Küçük olsun bizim olsun derdi mi.Halkı kollama mı.Rantı kollama mı.Bilinmez.
    Ülkenin en demokrat partisi chp nin seçkin bir eski vekili diğer partililere selam verdi diye ihraç ediliyorsa vay karabük’ün ve ülkenin haline.Bir tarafta teröre destek verenlerin dokunulmazlıklarının kaldırılması için destek veren vekilleri kollama bir tarafta basit bir meseleden ihraç.Yani zor mesele Karabükün ve ülkenin meseleleri

  6. yiğit

    ahmet abi nasılsın iyimisin inşallah iyisindir biz iş akti fesihlerin 350 davaları ne durumda bilgilerinizi bekler saygılar sunarız.iş akti fesihler adına

  7. Cemil arseven

    Mustafa Eren’in suçu herhalde
    CHP’de yapılan milletvekili ön seçiminde
    Erdoğan Dinçer den fazla oy alarak
    1 Sıra olmasıdır
    Kimse Kendini kandırmasın…
    2011 seçimleri Mustafa Eren aday 29000 oy
    2015 seçimleri Erdoğan Dinçer aday 22000 oy…
    Gözün gördüğü bu.
    Erdoğan Dinçer in Mustafa Eren’e düşmanlık nedeni bu…
    Hayırlı Günler CHP

  8. celikci

    CANER ARICIOĞLU ŞUBE BAŞKANLIĞINA CUK DIYE OTURUR.ALLAH IN YAZDIĞINI KULLAR BOZAMAZ EĞER KADERİNDE VARSA ENINDE SONUNDA OLUR.

  9. yolcu

    Ahmet Bey;
    Bu Karabük girişindeki ilk ışıklardaki mazgalları ne olacak. İçine araç düşünce mi yapılacak acaba?.

  10. alakasız

    Mehmet ali sahin’in eğer Cumhurbaskanı ile arası bozuk olsa idi, MYK’da yer alamazdı Davutoğlu döneminde. Saçmalamaya gerek yok. Kendisi görev talep etmedi o sebeple şimdi bu durum oluştu.

  11. Osman baskan

    CHP den birisi partiye gelen kız öğrencilere mesaj mı çekmiş ne
    Sahi bu mesaj olayının CHP deki istifada etkisi var mı.
    Yani istifaların nedeni ne
    Istifa edince is bitiyor mu.

  12. alın teri78

    ÇELİK İŞ KARABÜK ŞUBE YÖNETİMİNİ OLUŞTURAN ARKADAŞLAR ÇOK KOMİKSİNİZ 2 GÜNLÜK TEMSİLCİ ÇETİN Mİ ŞUBE BAŞKANI OLACAK? KLAVYE BAŞINDA SENARYO YAZMAK İYİYMİŞ BE. ELBETTE ŞUBE BİR DAHA Kİ SEÇİMDE AĞIRLIKLI OLARAK AK PARTİDEN OLUŞACAK AMA BİRAZ YAVAŞ. HER ZAMAN TEMSİLCİLERİN DEDİKLERİNE BAKARAK YORUM YAPMAYIN BİRAZ DA TABANA KARDEMİRİN İÇİNDE ÇALIŞAN ALIN TERİ DÖKEN BİZ İŞÇİLERİN DEDİĞİNİ DİNLEYİN. KİM DAHA ÇOK SEVİLİYOR KİM DAHA DÜRÜST KİM DAHA DOĞRUCU BİZ GÖRÜYORUZ. HERŞEYE TAMAM KARDEŞ HALLEDERİZ YAPARIZ SIKINTI YOK DEMEKLE OLMUYOR HERKES YAPABİLECEĞİ ŞEYLERİN SÖZÜNÜ VERECEK GEÇİŞTİRMEK BASİT TABİ SEN İŞÇİYE UMUT VERİRSİN İŞÇİ DE İNANIR BİZ BUNLARI ÇOK GÖRDÜK AHMET AMCA DA KARABÜK ŞUBEYİ SEVMEDİĞİ İÇİN SALLAR DA SALLAR BÖYLE SİZ DE GÖRECEKSİNİZ Kİ BU ŞUBEDEN GİDENLER OLDUĞU GİBİ KALANLAR DA OLACAK. 2017 SEÇİMLERİNDEN SONRA GÖRÜŞÜRÜZ BU DEDİKLERİMİ UNUTMAYIN :))))))))) TABİ Kİ ŞİMDİ Kİ RECEP YALAKALARI DA KARŞILIĞINI ALACAK BU EMEKLERİNİN AMA MECBUREN BİR KAÇ KİŞİ BU YALAKALIKLARIN KARŞILIĞINI ALACAK SONRA ŞUBEYE GİREMEYEN TEMSİLCİLER BİRBİRİNİ YİYECEK HEPSİ BİRBİRİNE DÜŞMAN OLACAK ÇÜNKÜ HEPSİ YALAKLIKLARININ KARŞILIĞINI ALACAĞINI DÜŞÜNÜYORLAR AMA ALAMAYANLAR NAPACAK? ONCA ETTİKLERİ YALAKALIKLA KALACAKLAR . HEPSİ BİR BEKLENTİ İÇİNDE AMA YAZIK OLACAK YAZIIKKK :)))))))))

  13. alın teri78 doğru

    YAPTIĞINIZ YORUMA KATILIYORUM.RECEP YALAKALARINDAN HİÇBİRİ GÖREV ALAMAYACAK.YUKARDA YAZILAN ÇETİN ALİ MUSTAFA EMRULLAH ALİ LİSTESİDE BUNLARIN KENDİ KENDİNE OYNADIKLARI SENERYODUR.BU ŞUBE DEĞİŞİRSE TABANIN İSDEDİĞİ İNSANLAR GELİR.BU ŞUBE BU LİSTEYE KALDIYSA ÇELİK İŞE KİLİT VURUN DAHA İYİ .))))))) SANAL ORTAMLARDA REKLAM YAPMAYIN YEMEZ BU İŞÇİİİİİİİİİİİİİ..

  14. Alınteri

    Bi beslide ben yapayım.
    Ali bilen başkan
    Kenan yılmaz şb sekreteri
    Osman çelik mali sekreter
    Levent yazıcı eğitim sekreteri
    Emrullah aydin teşkilat sekreteri.
    Super yonetim

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Gölgeyim Ben” Karabük’te okuyucusuyla buluşuyor

Yayın: 29.03.2024 16:54
Paylaş:
A+ A-

The Poet House tarafından yayımlanan mini kitapta Tuğba Turan’ın “Gölgeyim Ben” adlı hikayeleri İsmail Sertaç Yılmaz tarafından çizilen illüstrasyonlarla bir araya getirildi.

Karabük’te polisiye ve gerilim türünde kitap yazan Tuğba Turan, güçlü kalemiyle yeni bir başarıya imza attı. Karabük’ün yetenekli yazarı Tuğba Turan, bu kez okuyucusunu dört hikayede buluşturuyor. Hikayelerinde, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmaktan çıkıp, kendi güçlerini keşfetmelerine vurgu yapıyor. Karakterinin gölge üzerinden güçlenmesi, aslında kadınların toplumda ikinci planda tutulduğu, bastırıldığı ve görmezden gelindiği gerçeğini simgeliyor. Ancak bu hikayeler, kadınların içlerindeki gücü keşfetmeleri ve erkek egemen topluma karşı mücadele vermeleri üzerinden umut ve ilham veriyor. Gölgelerden güç alan anti-kahramanın, kadınların kendilerini güçlü ve değerli hissetmelerine yönelik bir metafor olması da bu mesajın önemli bir parçasını taşıyor. Bu hikayeler, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını, seslerini duyurmalarını ve adalet arayışlarında korkusuzca ilerlemelerini konu alıyor. Bu sayede, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmayı reddederek kendi ışıklarını yakmaları ve hayallerine doğru ilerlemeleri teşvik ediliyor.

Bu kitap aynı zamanda sakin kitap ‘slow book’ projesi, hızlı tüketilen kitaplara karşı bir başkaldırı niteliği de taşıyor. Hikayelerinde gücünü gölgeden alan anti-kahramanın yaratıcısı Turan, kitabında şu ifadelerde bulunuyor: “Ben yoklukla güçlendim. Hiçlikten doğdum. Bir kadının içine düşerken zevk veren, düştükten sonra istenmeyen bir bebek gibi, boşluğu doldurdum. Ben oldum” sözleriyle karakterinin iç dünyasını anlatarak, kadınların sessizliklerine ses katmayı hedefliyor.

“Gölgeyim Ben”, kadınların güçlenme sürecini ve adalet arayışını ele alan etkileyici hikayelerle dolu bir kitap olarak okuyucularla buluşacak. Bu kitap ile Yazar Tuğba Turan’ın Karabük ve Türkiye genelinde edebiyata ve sanata farklı bir bakış açısı getireceğinin mesajı veriliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)