Her Telden (26.Eylül.2016)

Her Telden (26.Eylül.2016)

Yayın: 26.09.2016 08:41
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK BELEDİYESİ’NİN “İŞYERLERİN DIŞINA MAL ÇIKARTTIRMAMAK KARARI ESNAFI RAHATSIZ ETTİ..” ANCAK VATANDAŞ MEMNUN
Karabük Belediyesi Zabıta Ekipleri DÜKKAN SAHİPLERİNİN yaya kaldırımlarına,işyerlerinin dışına mal çıkartmasına kesinlikle izin vermiyor ve olayı çok ciddi biçimde takip ediyor..
ESNAFLAR KARARA KARŞI ŞİDDETLE TEPKİ GÖSTERİYORLAR..
VATANDAŞLAR İSE HAYLİ MEMNUNLAR..
Geçtiğimiz akşam yürüyoruz,önümüzden 4-5 kişilik bir grup gidiyor ve yaşları ilerlemiş,büyük ihtimal emekli olan bu insanlar,belli ki AKŞAM NAMAZINDAN çıkmışlar..
Kendi aralarında “YAHU NE İYİ OLDU.ESNAF DIŞARIYA MAL ÇIKARTMAYINCA YAYA KALDIRIMLARI AÇILDI,NASIL RAHAT OLDU..” diye konuşuyorlardı.
Yanlarından geçerken,içlerinden bizi tanıyanlar çıktı ve “NASIL BELEDİYE İYİ YAPMADI MI.BAK YAYA KALDIRIMLARI NASIL RAHATLADI. VALLAHA ÇOK İYİ OLDU..” diye laf attılar..
Bizde kendilerine 2İYİ AMA ESNAFLAR BU UYGULAMADAN MÜTHİŞ DERTLİLER.ONLARI DA DÜŞÜNMEK LAZIM..” gibi bir şeyler söyledik,hemen itiraz ettiler “ONLAR HEP KENDİLERİNİ DÜŞÜNÜYORLAR.RAHAT YÜRÜYEMİYORDUK..” falan dediler..
Hatta birisi “ŞU İLERİ DE,TEMİZLİK MALZEMESİ SATAN BİR DÜKKAN VAR.BAK ABDESTİMLE YEMİN EDEREM,KALDIRIMA ÇIKARTTIĞI MAL KADAR,DÜKKANIN İÇİNDE MAL YOKTU..” dedi.
Bunun yanında bazı ESNAFLAR ise AYIRIMCILIKTAN YAKINIYORLAR..
“BEN ÇIKARTMIYORUM,İLERİDE Kİ DÜKKANLAR ÇIKARTIYOR..” diyenler var.

KARABÜK VALİLİĞİNİN,YEŞİL MAHALLEDE Kİ BELEDİYE BİNASINA TAŞINMASI HAYLİ UZUN SÜRE ALACAK GİBİ VE YENİ İHALE..
Karabük Valiliği,YEŞİL MAHALLE DE bulunan ve mülkiyeti KARABÜK BELEDİYESİ’NİN olan binaya taşınacaktı ve bu bina VALİLİĞE Tahsis edilecek veya tamamen devir edilecekti.
BİNA ÇOK CİDDİ BİÇİMDE HARAP OLMUŞ..
2009 YILINDAN BU YANA KULLANILMIYOR..
Boş bina durduk yerde harabiyet yaşamış ve bunun giderilmesi için İhale açılmıştı,galiba o ihale iptal oldu,yeni bazı yerlerinde yapılması için yeni bir ihale açılacak.
ANLAYACAĞINIZ,VALİLİĞİN TAŞINMASI HAYLİ UZUN SÜRECEK.
Söylenilenlere göre BİNA TABANINDA 8-10 santimlik bir SU BİRİKİMTİSİ VARMIŞ ve bu bina üzerinde ki harabiyeti arttıran bir durum olur elbet.
YENİ İHALE YAPILACAK diye biliyoruz.
KARABÜK BELEDİYESİ şimdiye kadar meydana gelen deformasyonu 5-6 milyon liraya giderebilir mi,neredeyse BİNANIN TOPLAM MALİYETİNİN yüzde 50-60 kadarı daha harcanacak demektir.
VALİLİK,YEŞİL MAHALLEDE Kİ O BİNAYA TAŞINACAK.
BUGÜN Kİ VALİLİĞİN OLDUĞU YERE ÇELİK CAMİ YAPILACAK..
Böyle bir planlama,böyle bir düşünce vardı..
Dileriz,süreç daha fazla uzamaz,yoksa bina tamamen harap olur.

TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ “OVACIK KARAGÖL’E BALIK YAVRULARINI BIRAKTI..” EFLANİ GÖLETLERİNE BIRAKILMASI DA GÜNDEMDE..
OVACIK KARAGÖL’E Özel İdare kaynaklarından yapılan ciddi düzenlemelerden sonra,TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ’NCE DE balık yavruları bırakıldı.
KARAGÖL YAPILAN ONCA MASRAFA KARŞI gerekli ilgiyi bir türlü yakalayamamış durumda,ancak,EFLANİ İLÇESİNDE bulunan ORTAKÇI ve KADIKÖY GÖLETLERİNİN çok büyük ilgi gördüğü de bir gerçek.
EFLANİ İLÇESİNDE Kİ üç göletten,yalnızca BOSTANCI GÖLETİNİN gerekli ilgiyi göstermediğine de işaret eden,konuya yakın çevreler “BU GÖLETİN ETRAFI SAZLIKLARLA KAPLI.ÖZELLİKLE OLTA BALIKÇILARININ,OLTA ATABİLECEKLERİ YER YOK.İLGİSİZLİK O YÜZDEN..” diyorlar.
ORTAKÇI ve KADIKÖY GÖLETLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR.
BU YAZ AYLARINDA,hemen hergün 80-100 aile piknik yapmaya ORTAKÇI ve KADIKÖY GÖLETLERİNE geldi şeklinde bilgiler veriliyor ve buralara yeterli tesislerin yapılması gerektiği üzerinde duruluyor.
Bu arada OVACIK KARAGÖL’E Tarım İl Müdürlüğü tarafından BALIK YAVRULARININ bırakıldığını söyleyen ilgili Müdürlük elemanları “BU ANLAMDA EFLANİ GÖLETLERİNE DE BALIK BIRAKILMASI DÜŞÜNÜLÜYOR..” bilgilerini veriyorlar.
Konu ile yakından ilgilenen kaynaklar ise “BALIK YAVRULARININ BIRAKILMASI KADAR,BU GÖLETLER ÇEVRESİNİN TEMİZ TUTULMASI VE KULLANILABİLECEK KÜÇÜK BAZI TESİSLERİN YAPILMASI DA ŞART..” diyorlar.
EFLANİ GÖLETLERDEN ÇOK CİDDİ BEKLENTİ İÇİNDE..
ANCAK,BAKIMSIZLIK DİKKAT ÇEKEN ÖLÇÜLERE VARMIŞ BULUNUYOR.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NE GELEN YURTDIŞI VE YURTİÇİ ÖĞRENCİLER,KENTİN SOSYAL VE EKONOMİK DOKUSUNA KATKI YAPIYOR..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NE gerek YURT İÇİNDEN,gerekse YURT DIŞINDAN binlerce öğrenci geldi ve Caddelerin şekli/şemali değişti adeta.
ÖZELLİKLE YURT DIŞINDAN GELEN ÖĞRENCİ SAYISI ÇOK ARTTI.
Dünyanın birçok Ülkesinden 2 bin veya 2500 civarında ÖĞRENCİ va KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NDE,bunların bir bölümü ASYA,bir BÖLÜMÜ Afrika,BİR BÖLÜMÜ Avrupa Ülkelerinden gelmişler..
KARABÜK’ÜN SOSYAL RENGİNİ DEĞİŞTİRİYORLAR..
YURT İÇİNDEN gelen binlerce öğrenci var ve bu öğrenciler ile Yurt dışından gelen öğrenciler çok güzel,çok şık bir armoni yaratarak Karabük’ün,adeta,sosyal havasını değiştiriyorlar.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ,KARABÜK’ÜN LOKOMOTİFİ ADETA..
Geçmişte böyleydi,bir ara durakladı,yeniden rayına girdi.
KARABÜK CADDELERİNİN RENGİ DEĞİŞTİ ADETA.
DİKKAT EDİN ; “ŞEHİRİÇİ TRAFİK..” TÜM ŞEHİRLER GİBİ “KARABÜK’ÜN DE EN BAŞ SORUNU..” VE SÜRATLE ÇÖZÜM ÜRETİLEMEZSE..!!
Lütfen dikkat edin,TÜM ŞEHİRLER gibi,KARABÜK’ÜN DE Şehiriçi Trafik sorunu var ve gittikçe büyüyen bu soruna çözüm üretilmesi gerekiyor,hem de SÜRATLE ÇÖZÜM ÜRETİLMESİ gerekiyor.
SORUN ; TÜM İL ve İLÇELERİN SORUNU GERÇİ..
Bizi ilgilendiren yanı KARABÜK ELBET..
Karabük Merkezinde bu sorun yaşanıyor,gittikçe kendisini daha net,daha acıtıcı biçimde hissettiriyor,zira daha önce TIKANMALAR AZ sürelerde oluyordu,TIKANMALARIN SÜRESİ ve MESAFESİ gittikçe uzuyor..
ARAÇ SAYISI HERGÜN ARTIYOR..
YOL VE OTOPARK,AYNI KALIYOR,GENİŞLEMİYOR..
Bir ara,KARDEMİR ÖNÜNDE Kİ KAVŞAĞIN DÜZENLENMESİ gündeme gelmişti,buraya bir ALT GEÇİT veya ÜST GEÇİT yapılarak trafik akışının kesintiye uğratılmaması düşünülüyordu..
Sonra üzerinde durulmaz oldu..
Veya üzerinde yine duruluyor,bilgi akışı sağlanmıyor..
Öyle veya böyle,ŞEHİRİÇİ TRAFİK GİTTİKÇE büyüyen bir sorun.

YERLİ VE YABANCI MARKETLER, “KULLANDIKLARI ALANIN YÜZDE BİRİNİ YERLİ ÜRETİCİLER İÇİN AYIRACAKLAR..” HAZIRLIKLARA DEVAM
YERLİ veya YABANCI MARKETLER,ticaret yaptıkları İŞYERLERİNİN yüzde biri kadar bir alanı “YERLİ ÜRETİCİLERE AYIRMAK..” zorunda olacaklar..
BUNUN İÇİN HAZIRLIKLAR SÜRDÜRÜLÜYOR..
Buralarda YEREL ÜRÜNLER SATILACAK..
Örneğin EV/EL ÜRÜNÜ erişteler,mantılar,tatlılar veya KARABÜK’TE üretilen gazozlar,lokumlar,süt/süt ürünleri satılacak ve her MARKET İşyerinin yüzde biri kadar ALANI AYIRMAK zorunda kalacak.
SEBZE/MEYVE REYONLARINDA BU ZATEN MEVCUT.
Ancak,KÜÇÜK EL ÜRÜNLERİ için reyon ayrılması gerekiyor,bunun için TOPLANTILAR YAPILIYOR/YAPILACAK ve Karabük TSO,Esnaf Odaları,ilgili birimler bu işleri düzenleyecekler..
ÖZELLİKLE EL ve EV ÜRÜNLERİ YAYGINLAŞABİLİR..
YEREL ÜRETİM MUTLAKA ARTAR ve böyle bir uygulama ile çok önemli sonuçların ortaya çıkması muhtemeldir,yeni/yeni ürünlerin bu alanlarda boy göstermesi beklenmelidir..
UYGULAMA İÇİN TOPLANTILAR SÜRDÜRÜLÜYOR…

KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİMİNİ KUTLAMAMIZ GEREK,BİNANIN ALT KATINI “ÜRETEN ELLERE..” TAHSİS ETMİŞLER..
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın Fevzi Fırat Caddesi üzerinde ki Binasının ALT KATINDA genişçe bir alan var,burasının camları falan kapatılmış durumda..
TSO Genel Sekreteri Sayın CEM BİÇEN ile karşılaştık geçtiğimiz gün ve bu yerin camlarının neden kapalı olduğunu,ne olarak kullanmayı düşündüklerini sorduk.
Sayın CEM BİÇEN’İN verdiği bilgi gerçekten çok hoş oldu ve TSO Yönetimini bu kararları için kutlamak gerek,gerçekten çok güzel bir karar almışlar.
Başkanlığını Sayın NURAY ALPBOĞA Kardeşimizin yaptığı “ÜRETEN ELLER..” isimli bir organizasyon var,bu organizasyon ev hanımlarına EV ÜRÜNÜ YİYECEKLER/GİYECEKLER ÜRETTİRİYOR,DAHA SONRA kendi MAĞAZASINDA SATIŞI yapılıyor..
ÜRETİCİ EV HANIMLARI BURADAN PARA KAZANIYORLAR..
Daha önce ÇOK YÜKSEK BİR KİRA BEDELİ ile başka yerde MAĞAZALARI vardı,şimdi TSO sözünü ettiğimiz yeri ÜRETEN ELLER Organizasyonuna tahsis etmiş,MAĞAZALARINI BURADA AÇACAKLARMIŞ.
Gerçekten mükemmel bir düşünce ile yer tahsis edilmiş..
EFLANİ CEMBER BEZİ ÜRÜNLERİ DE SATILACAKMIŞ burada..
DİLERİZ KARABÜKLÜLER İLGİ GÖSTERİRLER,burayı yaşatırlar..

GEÇTİĞİMİZ GÜN,KARDEMİR İŞÇİSİ BİR KARDEŞİMİZ “ABİ KENT MEYDANI’NA YAPILACAK ATATÜRK ANITI NE OLDU..?” DİYE SORDU..
Geçtiğimiz gün AKBANK’IN yanında,6-7 kişilik bir grup halinde oturuyorduk,grupla olan KARDEMİR İŞÇİSİ bir Kardeşimiz “ ABİ NE OLDU KENT MEYDANI’NA ATATÜRK ANITI YAPILACAKTI..?” diye sordu.
HENÜZ CİDDİ BİR GELİŞME YOK..
Hatırlayanlar vardır,KENT MEYDANI’NA YAPILMASI DÜŞÜNÜLEN ATATÜRK ANITI ile ilgili olarak Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ ile CHP Karabük İl Başkanı Avukat Sayın ERDOĞAN DİNÇEL arasında ciddi bir tartışma yaşanmıştı.
O tartışma sırasında Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN “İSTİYORSANIZ CHP OLARAK GELİN BU ANITI SİZ YAPIN/YAPTIRIN..” gibi bir yaklaşımına,CHP İl Başkanı Sayın ERDOĞAN DİNÇEL “YER GÖSTER HEMEN YAPTIRALIM..” gibi bir cevap vermişti..
O ARADA “KIRICI ÜSLUPLAR..” FALAN KULLANILMIŞTI HATTA..!!
Atatürk Anıtı gündemden düştü galiba..
BU ANIT YAPILACAK MI,YAPILACAKSA KİM YAPTIRACAK..?
Karabük Belediyesi mi,CHP İL Örgütü mü yaptıracak acaba..?
O KARDEMİR İŞÇİSİ KARDEŞİMİZ BUNU MERAK EDİYORDU..!!

KARABÜK’E “ÜSTÜN ZEKALI ÇOCUKLAR OKULU..” AÇILAMAZ MI VE “ENGELLİ ÇOCUKLAR İÇİN İSE DERLİ TOPLU BİR OKUL..” OLAYI..
Geçtiğimiz günü ÖĞRETİM/EĞİTİM noktasında otorite olarak bildiğimiz/tanıdığımız bir ÖĞRETMENİMİZLE oturduk sohbet ettik,kendisi BELİRLİ ÇEVRELERCE çok ciddi yaptırımlarla karşılaşan bir Öğretmenimiz..
GÖREV YAPTIĞI DÖNEMDE BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATMIŞTI..
MÜDÜRLÜĞÜNÜ yaptığı OKUL BAŞARI ÜZERİNE BAŞARI kazanıyordu ve bu durumdan rahatsız olan çevrelerde ÖNÜNÜ KESMEK için dolap üzerine dolap çeviriyorlardı..
“KARABÜK’TE ÜSTÜN ZEKALI ÇOCUKLAR OKULU AÇILMALI..” dedi ve “KARABÜK’TE ÇOK SAYIDA ÜSTÜN ZEKALI ÇOCUK OLDUĞUNA İNANIYORUM,HATTA BİLİYORUM,BÖYLE BİR OKULA ŞİDDETLE İHTİYAÇ VAR..” gibi yaklaşımlar getirdi.
Ayrıca da “ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ ÇEKENLER İÇİN OKULLAR VAR,ANCAK,NE ÖĞRETMENLER,NE MEKANLAR UYGUN.BUNUN İÇİN BİR TEK OKUL OLMALI,AMA,TAM DONANIMLI BİR OKUL OLARAK FAALİYET GÖSTERMELİ..” DEDİ..
Bilmiyoruz kulak veren bir ilgili/yetkili çıkar mı..?

4 kişi görüş bildirdi

  1. Gönderen

    Çoğu kimse bilmiyor, Karabük’te bir arkadaş grubu var sessiz sedasız imarat çalışmaları yapıyorlar. Kazma kürekleri alıp, çizmeleri giyip yol kenarlarına su getiriyorlar, çeşme ve mescit yapıyorlar. Mevcut çeşmelerin tamiratını yapıyorlar. Çoğu kimse kimin yaptığını bilmediği o çeşmelerde yüzünü yıkamış, su içmiştir…

    Benim bildiğim ovacık yolu üzerinde birkaç tane yapmışlar. Birkaç sene önce bir tanesinde tamirat yaparken görmüş konuşmuştum. Çeşmenin suyu kesilmiş, ellerinde kazma kürek, ayaklarında çizme tamirat için uğraşıyorlardı. Kurban bayramında kurban kesim yerinde bir genç de bahsetti, Yenice yolunda da yapmışlar. Toprakcuma’ya giderken Çerçen yol ayırımının biraz ilersinde de var, sanırım o çeşme ve mescid de onların işi. Karşılıklarını insanlardan beklemeden, tanınmak, meşhur olmak gayesi gütmeden yapıyorlar. Çeşme yakınlarına dut ağacı falan da dikiyorlar, gelen/geçen, kurt/kuş yesin diye. Zamanlarını kahvehane köşelerinde oyun ile, dedikodu ile, malayani ile geçirmiyorlar. Tabiat ortamında bizzat kendileri çalışarak insanlara faydalı birşeyler yapmaya çalışıyorlar. Semaver ve azıkları ile pikniklerini de yapıyorlar. Yapılan işte, karşılığı Allah’tan beklendiği için hayrı ararsan, var. Bedenen bizzat çalışıldığı için spor ararsan, var. Semaver ve azıkları yanlarında, tabiat/sessizlik/sakinlik ortamında piknik/eğlence ararsan, o da var.
    Tam bilmiyorum ama, sanırım o arkadaş grubu köy yollarında da aynı faaliyetlerde bulunuyorlar. Ne diyelim? Allah razı olsun….

    Kimisi böyle ayağa kaldırmak için sessiz sedasız uğraşıp duruyor, kimileri de baltalamak, yıkmak için uğraşıyor. Sessiz sedasız, insanlar faydalansın diye karşılıksız yapılan o çeşme, mescid ve meyve ağaçları ise kimileri tarafından hor kullanılıyor. Etrafları çöplük yapılıyor, meyve ağaçlarının dalları kırılıyor. İnşaallah mescidlerin kapı pencerelerini sökmezler!..

    Mesala geçen bahsetmiştim, Eflani yolu üzerine yapılan o çeşmelerin çevresinin hali içler acısı. O çeşmeleri kimbilir kimler hayır için yaptırdı. Sanırım benim bahsettiğim arkadaş grubunun işi değil o çeşmeler. Üzerinde işleme falan da var, göze de hitap ediyor, o işten geçimini sağlayan bir ustanın işine, ücreti bir hayırsever tarafından verilerek yaptırılmışa benziyor. Ancak gel gör ki etrafları çöplük olmuş. Yenice yolu üzerinde olanların çevresi de çöplüğe dönmüş….

  2. ÜSTÜN ZEKALI ÇOK

    SİYASETÇİ YEGENLERİ ÇOK ÜSTÜN ZEKALI OLUYORLAR DÜN KARABÜKE DELİK AYAKKABIYLA GELİP SİYASETÇİNİN SAYESİNDE KARABÜKTE KARABÜK DIŞINDA ÇOK BÜYÜK PARALAR KAZANAN İHALELER ALAN ÜSTÜN ZEKALI DEYİLSE BİLE SİVRİ ZEKALI ÖYLE ÇOK ÇOCUK VARKİ OHOO SAYMAKLA BİTMEZ.EE NE DEMELİ DEVİR DÖNER DEVRAN DÖNER.BUNLARIN PARASI ÇOK YA ÜÇ BEŞ KURUŞA NELER YAZDIRIP NELER ÇİZDİRDİKLERİ NELERİ BAĞLADIKLARI MEYDANDA ARTIK KENDİ YAKINLARINA SİYASETÇİLERİNEDE ZARAR VERMEYE BAŞLADILAR HERALDE İNSANLAR HERŞEYİN FARKINA VARMAYA BAŞLADILAR HERALDE.DAHA NELER GÖRÜCEZ BAKALIM.,

  3. Abi bırak anıtı

    Abi bırak Atatürk anıtını Sözleşme nolur sözleşme Atatürk Anıtını Belediye yapar CHP yapar nihaleyitne yapılır.Kardemir Sözleşmesini Sendika yapar amma daha Sendike Genel başkanını göremedik.Ah be kader tam bir Genel başkan bulmuştuk onuda siyaset elimizden aldı galiba amma bu işçi vefalıysa CCENGİL GÜL başkanı yeniden geri getirir.Sözleşme nolacak sözleşme ondan haber verin

  4. malazgirt

    “abi bırak Atatürk anıtını sözleşme ne olur” diye yorumuna başlayan işçi arkadaş. Sözleşme ve Atatürk anıtı apayrı iki konu olmasına rağmen, sözleşme konusundaki merakını gidermek için lafa “bırak Atatürk anıtını” diye başlamak nasıl bir ruh halinin tezahürüdür anlamak mümkün değil. Bir başkası da “boşver kardemir işçisinin toplu sözleşmesini,Atatürk anıtı ne oldu” diye bir cümle ile yorumuna başlasa eminim rahatsızlık duyarsın. kardemir işçisinin eğitim kalitesini yükseltmek için özellikle 2010 yılında aldığı elemanlarla ve sürekli eğitimlerle, personel politikasıyla bir çaba içersinde ama demekkki bu işler sadece eğitimle olmuyor; biraz vefa,biraz vicdan,biraz saygı lazım.Eğitimlerinizi daha iyi planlayın kardemirciler.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kaçkar Dağları’nda “heliski” heyecanı sona erdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

RİZE (AA) – Dünyada sayılı merkezlerde, Türkiye'de ise Rize'de Kaçkar Dağları'nda gerçekleştirilen helikopterle kayak etkinliğine bu yıl 300'e yakın sporcu katıldı.

Avrupa'ya yakınlığı ve kar kalitesi ile yerli ve yabancı kayakçıların gözdesi haline gelen Kaçkar Dağları, helikopterli kayak olarak bilinen “heliski” tutkunlarını ağırladı.

Helikopterle dağın zirvesine bırakılan kayakçıların sarp yamaçlar ve yüksek eğimli yerlerde kaydıkları spor dalı olan heliski, Türkiye'de 2005'ten itibaren Kaçkar Dağları'nın Rize sınırları içinde kalan Çamlıhemşin ve İkizdere ile Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapılıyor.

Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası ile Kaçkar Dağları'nda gerçekleştirilen heliski sporu, Türkiye-İsviçre ortaklığındaki Turkey-Ayder Heliski Havacılık ve Turizm Şirketi tarafından yürütülüyor.

Bölgede üç helikopterle gerçekleştirilen faaliyetin sona erdiği 15'nci haftasında Fransa, İngiltere, İsviçre ve İtalya'dan 18 kişilik sporcu kafilesi karın keyfini çıkardı.

Elverişli hava koşullarının yanında kar kalınlığının 1 metreye yakın olduğu zirvelerde kayan sporcular için güvenlik en üst seviyede tutuluyor.

Sporcular, zirvelerin yanı sıra helikopterlerin uçamadığı günlerde karla kaplı çam ormanları arasında adrenalin dolu zaman geçirdi.

Bölgeye bu yıl getirilen snow-track (paletli kar aracı) ile getirilen sporcuların, orman içlerine taşınarak burada kaymaları sağlandı.

Bu yıl 6 Ocak'ta başlayan etkinliğe 400 civarında sporcu akredite olurken hava şartları nedeniyle 300'e yakın sporcu katıldı.