Her Telden (26 Kasım 2019)

Her Telden (26 Kasım 2019)

Yayın: 25.11.2019 21:06
Paylaş:
A+ A-

CHP KARABÜK ESKİ İL BAŞKANLARINDAN,SAYIN BAYRAM KARADAĞ “ENFES BİR YORUM YAZARAK ZONGULDAK-KARABÜK HASTANE OLAYINA”
CHP Karabük İl Eski Başkanlarından ve ismi halen İl Başkan Adayı olabilecekler arasında geçen Sayın BAYRAM KARADAĞ,duyarlı ve Karabük sorunlarına vakıf,bu sorunları da sık/sık YÜKSEK SESLE dile getiren bir isimdir.
Geçmiş yıllarda,O zaman Karabük İL MİLLİ EĞİTİM Müdürü olan bir zata karşı yaptığı çıkış/eleştiri,hafızalardan silinmemiştir ve PARTİSİNİN hak ve çıkarları doğrultusunda,Karabük’ün sorunları noktasında “AMAN BÜROKRATLARLA İYİ GEÇİNEYİM..” gibi bir kasaba politikası izlemez.
Sayın BAYRAM KARADAĞ bir YORUM YOLLAMIŞ.
Gazetemiz İnternet Sayfasına bir yorum yollayarak SAĞLIK NOKTASINDA,KARABÜK ile ZONGULDAK arasında ki farkları yazmış,ZONGULDAK İli ile KARABÜK’ÜN karşılaştırmasını yapmış.
Kaldı ki Sayın BAYRAM KARADAĞ,bu karşılaştırmasında Zonguldak MERKEZ Nüfusunu yazmış,ZONGULDAK’TA bulunan HASTANELERİ ve adreslerini yazmış.
Sayın BAYRAM KARADAĞ,CHP İl Eski Başkanlarından,bu nokta da CHP KARABÜK MİLLETVEKİLİ ne yapıyor acaba,mutlaka Milletvekili Uzman Hekim Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY’UN DA düşündükleri,PARLAMENTO zemininde yaptığı çalışmalar vardır..
İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR ise bu konuları izliyordur..
KARABÜK SAĞLIK ALANINDA PEK İYİ DEĞİL,özeti,ne yazık,bu..!!

“BİR CHP’Lİ CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ’NE ÇIKTI VEE..” TARTIŞMALARI ALEVLİ BİÇİMDE SÜRÜYOR VE BUNUN KARABÜK’E YANSIMALARI..
Biliyorsunuz,SÖZCÜ Gazetesi’nden Sayın RAHMİ TURAN bir yazı kaleme aldı ve “BİR CHP’Lİ İSİM CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ’NE GİTTİ VE Sayın CUMHURBAŞKANI’DA O İSME CHP GENEL BAŞKANI OLMASI YOLUNDA ÖNERİ GÖTÜRDÜ..” gibi aslı/faslı olmayan bir yazı kaleme aldı..
TARTIŞMALAR ÇOK ALEVLİ BİÇİMDE SÜRÜYOR..
Öyle görünüyor ki,bu tartışmalar CHP KURULTAYI’NA etki bağlamında belirli sonuçlar verecek ve söylentilerin ucunda Sayın MUHARREM İNCE ismi var..
Sayın MUHARREM İNCE,daha önce OLAĞANÜSTÜ KURULTAY Toplanması için,Örgütlerden imza toplamıştı ve KARABÜK’ÜN KURULTAY delegeleri BİR İSİM dışında İMZA VERMİŞLERDİ..
Şimdi,bu tartışma ÖRGÜTLERE NASIL YANSIYACAK acaba..?
Dün Sayın MUHARREM İNCE adına imza verenler,bugün KARARLARINI DEĞİŞTİRMİŞ olabilirler mi,böyle bir ortama girmeleri halinde kendileri için “NE DEĞİŞTİ DE,SİZ TAVIR DEĞİŞTİRDİNİZ..?” sorusu sorulabilir mi..?
İler/tutar yanı olmayan bir iddia,CHP içerisinde dalgalanma yarattı.

KARDEMİR BÜNYESİNDE BULUNDUĞU SÖYLENEN “TERMİK SANTRAL VE BACA FİLTRELERİ BAĞLAMINDA 2.5 YIL SÜRE..” BELEDİYE BAŞKANI..
Ülke genelinde BACALARINA FİLTRE TAKMALARI için kendilerine 2.5 yıl daha süre verilen TERMİK SANTRALLAR bağlamında,KARABÜK ve KARDEMİR’DE yer alıyor,Basına bu yönlü bilgiler geliyor,Basın da bu yönlü bilgiler yer alıyor.
KARDEMİR TERMİK SANTRALİ’NDEN SÖZ EDİLİYOR..
Biliyorsunuz,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,KARDEMİR noktasında belirli sıkıntılardan söz ederek “KARABÜK’E KARŞI DUYARLI DEĞİLLER..” bağlamında görüşler dile getiriyor.
“KARABÜK HALKI ADINA TALEPTE BULUNABİLECEĞİNE İLİŞKİN..” mesajlar veriyor Sayın RAFET VERGİLİ ve bu bağlamda Sayın VERGİLİ’NİN eli öylesine güçlendi ki..
Ülke Basınına KARDEMİR TERMİK SANTRALİ olayı düşünce,zaten çok haklı gerekçeleri olan Sayın RAFET VERGİLİ’NİN eli öylesine güçlendi ve bu haklılık düzeyi öylesine yükseldi ki..
Oysa KARDEMİR sürekli ÇEVRE YATIRIMLARI yapıyor,bununla ilgili çok önemli mesafeler aldı yolunda sürekli haberler çıkıyor,açıklamalar geliyordu,şimdi ortaya paaat diye bu TERMİK SANTRAL olayı düştü.
Bu iddianın bir yanlış yönü var mutlaka,kesinlikle bir yanlış yönü var ve sanıyoruz KARDEMİR Genel Müdürü Dr.Sayın HÜSEYİN SOYKAN veya bir başka isim detaylı açıklamalar yapacaktır..
KARABÜK ŞU ANDA,BU OLAYI TARTIŞIYOR/KONUŞUYOR..

NEDİR,KARABÜK’TE YAŞANAN BU SAVURGAN GELİŞMELER,İŞE YARAMAYAN HARCAMALAR,BU MİLLETİN PARASI DEĞİL Mİ ALLAH AŞKINA…?
Karabük’te yaşanan bu savurganlık nedir Kardeşim,harcanan bir şeye yaramayan bu paralar MİLLETİN CEBİNDEN ÇIKMIYOR MU ALLAH AŞKINA ve nasıl ÇAR/ÇUR EDİLEBİLİYOR..?
SOĞUKSU MAHALLESİ’NE 11 KATLI BİNA YAPILMIŞ BOMBOŞ..
KATI ATIK BERTARAF TESİSİ’NE 1 MİLYAR 250 BİN HARCANDI gitti.
DÜZÇAM GÖLETİNE,KAÇ MİLYON HARCANDI..?
RAFTA DURAN VALİLİK BİNASI PROJESİ’NE NE ÖDENDİ..?
ÜNİVERSİTE STADYUMU’NA NE KADAR HARCANACAK..?
Bu listeyi uzatmak o kadar kolay ki,Karabük de, DEVLETİN PARASINI BOŞA HARCA KORKMA,ne arayan olur,ne soran olur,ÖYLE DEĞİL Mİ Allah Aşkına siz söyleyin,öyle değil mi..?
Yazık değil mi MİLLETİN dişinden/tırnağından arttırdığı bu paralara..
Yazık değil mi..?

DÜZÇAM GÖLETİ’NİN YAPILACAĞI ALAN ZEMİNİ KAYMA GÖSTERİNCE,BÜYÜKÇE PARALAR HARCANARAK YAPILAN SULAMA KANALLARI..!!
DÜZÇAM GÖLETİ yapılacaktı,zeminde kayma olduğu görülünce askıya alındı,oysa ki SULAMA KANALLARININ büyük bölümü yapılmıştı,bir dizi harcamalar gerçekleştirilmişti..
NE OLACAK ŞİMDİ..?
Yeni ve zemini sağlam bir alan mı bulunacak,yoksa BU YATIRIM tamamen iptal mi olacak,yapımının büyükçe bölümü tamamlanan SULAMA KANALLARI için harcananlar ne olacak..?
Tam anlamı ile İLER/TUTAR YANI OLMAYAN bir iş,bir girişim..!!
Sahi ; KATI ATIK BERTARAF TESİSİ içinde 1 milyon 250 bin lira güme gitmişti ..!
Burası KARABÜK “BURADA HESAP VEREN DE YOK,HESABI YAPILMIŞ İŞTE YOK..!!”

DÜN,UZUNCA BİR SÜRE SOHBET ETTİĞİMİZ CHP’Lİ BİR KARDEŞ “ SAYIN MUHARREM İNCE YANLISI BİR YAPI VAR VE İLERLEYEN GÜNLERDE..”
Dün,öğlen saatlerinde CHP’Lİ bir Kardeş ile uzunca bir sohbetimiz oldu ve “TAM KONGRELER ÖNCESİNDE,ORTAYA ÇIKAN TARTIŞMA ZEMİNİ GÖRECEKSİN İLERLEYEN GÜNLERDE NERELERE VARACAK..” dedi.
Nasıl yani diye sorduk..
“ABİ DİKKAT ET,Sayın MUHARREM İNCE’NİN,YALOVA’DA, KÖYÜNDE YAPTIĞI BASIN TOPLANTISINI,HANGİ KANALLAR VERDİ,CANLI OLARAK HANGİ KANALLAR VERDİ..?” diye sordu.
Sonra sözü Karabük’e getirdi “Sayın İNCE,DURDUK YERDE OLAĞANÜSTÜ KURULTAY İÇİN İMZA TOPLARKEN,KARABÜK KURULTAY DELEGELERİ İMZA VERMEDİ Mİ..?” diye sordu.
Daha sonra da “KARABÜK’TE O YAPI DEVAM EDİYOR..” dedi.
Bu son CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ olayının,hiçbir doğru yanı olmadığını söyledi “ANCAK,O TARTIŞMA CHP İÇİNDE KOLAY BİTMEZ.ÇOK CİDDİ AŞAMALARA GELİR..” gibi bir varsayım yürüttü..
Sayın KILIÇDAROĞLU’NUN,özellikle YEREL SEÇİMLER DE çok başarılı sonuçlar aldığından söz etti,MİLLET İTTİFAKI nedeni ile Karabük’te de CHP başarılı sonuçlar aldı görüşlerini dile getirdi “ANCAK,KARABÜK MERKEZİNDE,O İTTİFAKI İL ÖRGÜTÜ VE MERKEZ ÖRGÜTÜ YÜRÜTEMEDİ,GÖTÜREMEDİ..” dedi.
Karabük Merkezinde CHP Oylarının dağıldığından söz etti..
Son tartışmalar CHP içerisinde uzun süren bir şekil alacak görüşünde..
Uzunca bir süre sohbet ettik kendisi ile.

KARABÜK,NEDEN UZMAN HEKİMLERİ TUTAMIYOR,GELEN UZMAN HEKİMLER KISA BİR SÜRE BURADAN GİTMENİN YOLLARINI ARIYOR ACABA.?
Karabük SAĞLIKTA İYİ DEĞİL,öncelikle yeterli SAĞLIK TESİSİ,yani hastane yok bu Kentte,ayrıca Karabük’e gelen UZMAN HEKİMLER en kısa süre içerisinde neden başka yerlere gitmek istiyorlar acaba..?
BİZ KARABÜK’Ü GÖZÜMÜZDE FAZLA MI BÜYÜTÜYORUZ..?
Yoksa KARABÜK YAŞANABİLECEK BİR KENT DEĞİL Mİ..?
UZMAN HEKİMLER neden Karabük’te fazla durmak istemiyorlar..?
KARABÜK SAĞLIK NOKTASINDA İYİ DEĞİL..
Eğer MEDİKAR HASTANESİ OLMASIN,Karabük Sağlıkta tam dibe vurur,MEDİKAR Karabük’ün çok büyük bir açığını kapatıyor,CHP İl Eski Başkanı Sayın BAYRAM KARADAĞ dün bize Yorum yollamış ve ZONGULDAK MERKEZİNDE olan HASTANELERİ adresleri ile birlikte yazmış.
ZONGULDAK ÖYLE,peki KARABÜK NEDEN ÖYLE DEĞİL..?
ESKİPAZAR DEVLET HASTANESİ’NİN başına gelenleri duymuşsunuzdur,YENİCE Devlet Hastanesi’nde UZMAN HEKİM noksanı var,SAFRANBOLU Devlet Hastanesi yine öyle,ŞİRİNEVLER KBÜ EĞİTİM/ARAŞTIRMA canını dişine takmış öyle çalışıyor..
NE OLACAK KARABÜK’ÜN SAĞLIKTA YAŞADIĞI BU ÇİLE,NASIL BİTECEK..?

KARABÜK’ÜN “EN İYİ,EN YAŞANABİLİR TEK SEKTÖRÜ EMNİYET NOKTASINDA..” BU ANLAMDA KARABÜK SAKİN,HUZURLU,GÜVENLİ BİR KENT..
Karabük SAĞLIK SEKTÖRÜNDE iyi değil,MİLLİ EĞİTİM noktasında geçmiş başarılar sürekli AŞAĞI gidiyor,Karabük EMNİYET NOKTASINDA çok/çok iyi durumda.
KARABÜK SAKİN,HUZURLU,GÜVENLİ BİR KENT..
Bu konuda TOPLUMSAL YAPI sakin,İL EMNİYET MÜDÜRLYÜĞÜ noktasında,geçmiş İL EMNİYET Müdürlerimiz de,bugün ki Müdürümüz Sayın SIRRI TUĞ’DA, çok/çok iyi emniyetçiler,kimseyi rahatsız etmeden,en ciddi önlemleri alıyorlar,huzur,güven,tesis ediliyor.
İL JANDARMA BİRİMLERİ DE GEÇMİŞTEN BU YANA ÇOK İYİLER..
Sokakta vatandaşı rahatsız etmeden,kimseye hissettirmeden fevkalade ÖNLEYİCİ TEDBİRLER alıyor ki Emniyet güçleri,it/kopuk/halkı rahatsız edenler göz açamıyorlar..
İL EMNİYET Noktasında Karabük’ün yumuşak karnı ŞEHİRİÇİ TRAFİK.
O noktada da yapılabilecekler oldukça sınırlı,zira ARAÇ SAYISI çok yüksek,ANA ARTERLER yetersiz,öyle olunca da ŞEHİRİÇİ TRAFİK olayında bir sıkıntı yaşanıyor elbet..
Özetlersek şayet KARABÜK SAKİN,HUZURLU,GÜVENLİ BİR KENT.

GÜNLÜK 25 BİN CİVARINDA ARACIN “ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİNDE OLMASI..” VALİLİK TARAFINDAN VERİLEN KÖMÜR KALİTESİ,SOBALARIN YANMASI
Karabük’te günlük 25 bin civarında ARAÇ ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİNDE ve daha önce de yazdık HER ARACIN EGZOS çıkışı 3 santim ve 25 bin adet 3 santim KAÇ METRE ÇAPINDA BİR BACA eder hesaplayın.
BURALARDAN ZEHİRLEYİCİ EGZOS GAZI ÇIKIYOR.
HAKİM RÜZGARLARIN ÇOK AZ ESTİĞİ BİR KENT KARABÜK..
Ayrıca Sobalar yanmaya başladı,Valilik tarafından ihtiyaç sahiplerine verilen Kömür kalitesi üzerinde de menfi görüşler var,üstüne üstlük KARDEMİR gibi bir tesis,her ne kadar ÇOK BÜYÜK YATIRIMLAR YAPMIŞ OLSA DA,mutlaka kirletici bir yönü vardır.
KARABÜK BUNA RAĞMEN YAŞANABİLİR BİR HAVAYA SAHİP.
Bunu biz değil ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakanlığı yetkilileri söylüyor..
ULUSAL HAVA İZLEME AĞI verileri de bunu gösteriyor zaten.
İsteyen girer bakar..
Yalnız GÜNDE 25 BİN ARAÇ Şehiriçi trafiğinde seyrediyor ve bu rakamı hiç ama hiç kimse görmezden gelemez,dikkate almamazlık edemez,bu ÇAPI KAÇ METRE OLAN, BİR BACADAN ÇIKAN ZEHİRLİ GAZ ETKİSİ YAPIYOR,hesaplayın lütfen.
Yine de İLGİLİ BİRİMLER KARABÜK YAŞANABİLİR BİR KENT havasında diyor.

10 kişi görüş bildirdi

  1. sağlık

    Sağlıkta sadece hastane problemi değil sorun. İnsanları şehre binalar bağlamaz. İnsanlar çalışma ortamını severse kalır. Yıkılan Karabük Devlet hastanesi binası yetersizdi. ancak, hekimler gitmiyordu. Bakmak lazım problem ne, Gitmek isteyen sadece hekimler de değil. Her meslek gurubundan çalışan gitmek istiyor

  2. HASTANELER

    pazartesi günü yazınızda ,insanlar en değerli varlıkları olan çocuklarının hastalanmasını istemezler elbet,hastalanma halinde de,Uzman Hekime en kısa süre içerisinde ulaşmak isterler. demiştiniz. Safranbolu devlet hastanesinde çocuk doktoru olmaması daha doğrusu unesko kenti bir çok ilden daha çok nüfus u olan bir ilçenin kış ayında okullar da açıkken uzman hekimsiz bırakılması aylardır bu durumun devam etmesi sonuçta parası olanların özelle dolmuş parası olanların karabük eğitim araştırma hastanesine olmayanlarında geri evine dönmesine neden oluyor .Safranbolu daki bebekler ve çocuklar zulüm çekmeye devam ediliyor.

  3. Gönderen

    Yakın zaman önce Kardemir’in yeni bir yüksek fırın kuracağı açıklandı. Kardemir bu yeni yüksek fırını en iyisi Filyos’a kursun. Yüksek fırın kurulurken bir taraftan profil ve ray haddehanesini, çelilhane ve kontinü kütük makinelerinin bir kusmını söküp peyderpey Filtos’a taşısın. Peşinden de curuf kırma tesisi, kok, sinter derken beş on sene içersinde Kardemir komple Filyos’a taşınsın. Böylece Karabük pırıl pırıl havaya kavuşur. Kardemir’in olduğu alan da temizlenerek pirinç ekilir. Yemyeşil ne güzel. Belediye başkanı da pırıl pırıl havası olan kenti yönetir….

  4. Aristo

    Ahmet bey, sadece gelen uzman hekimler gitmenin yolunu aramıyor, diğer sağlık personeli de aynı şekilde. Neredeyse Karabük ve çevresine hizmet veren eğitim araştırma hastanesi çalışanları anlamsız bir şekilde mesai takibine maruz bırakılıyor. Sağlıkta mesai mevhumunun olmadığı bir yerde yani sekizde gelip dört buçukda çıkamadığınız bir yerde beş on dakika mesaiye geç gelmenizi problem eden Bi yerde nasıl mutlu olursunuz.yeri geliyor sağlık personeli mesai saati dolsa bile hastayı mağdur etmemek için o işi tamamlamaya çalışıyor, hadi bana eyvallah demiyor. Çalışan insanları neden huzursuz edersiniz. Neden sadece seçilmişlerin mesaisini takip edersiniz anlamış değiliz

  5. YENİCE YENİCE

    SAYIN GÖLBEK.CHP DE İLÇE VE İL BAŞKANLIĞI SEÇİMİ OLACAK.KURULTAY DELEGELERİ TAMAMI DEĞİŞECEK.ŞİMDİKİ KURULTAY DELEGELERİ,,SAFRANBOLUDA İBRAHİM AYHAN.YENİCEDE HÜLYA ÖZGÜ.MEHMET DURUM VE İL BAŞKANI ABDULLAH ÇAKIR.BİR DE VEKİL HÜSEYİN AVNİ AKSOY.

  6. Hava Kirliliği "Çevre Yolu ve Kentsel yenileme "

    Hava kirliliğinde egzoz gazları için çevre yolu acil yapılmalı,hava dolaşımı yok belkide ölümcül hastalıkların zemini oluşuyor insanlarda. Baca dumanları, şehir görüntüsü ve yaşana bilinir bir şehir merkezi içinde kentsel yenilemeler yapılmalı Kardemir skala tesisi kaldırılmalı curuf yığınlarını ve dökme işi soğanlı çaydaki koku ve siyah atık…
    Karabük de sorumlulukları farklı kurumlar olarak yapılacak iş var.
    Belediyenin de yapması gerekenleri de çok… (ses debisi yüksek,dizel yakıtlı otobüs ve dolmuşlar, şehir estetiği, şehir imaj çalışması v.b) Çevre ve hava kirliliği şehrin kalkınması büyümesi açısından şu an ülke genelinde Karabük imaj olarak en olumsuz etken…

  7. Bayram Karadağ

    Evet Karabük hesapsizca iyice düşünülmeden fizibilitesi yapılmadan
    Ben yaptım oldu denilerek,
    Sonradan kullanılmayan yatırımların olduğu bir düşünce ile yönetiliyor.
    SOĞUKSU MAHALLESİ’NE 11 KATLI BİNA YAPILMIŞ NIYE YAPILMIŞ…?
    KATI ATIK BERTARAF TESİSİ’NE 1 MİLYAR 250 BİN HARCANDI … NEDEN
    DÜZÇAM GÖLETİNE,KAÇ MİLYON HARCANDI..? YAZIK DEĞİL Mİ
    PLANLANAN VALİLİK BİNASI PROJESİ ICIN PARA ÖDENDI MI İ..?
    ÜNİVERSİTE STADYUMU’NA NE HALDE.
    ESKIPAZAR DEVLET HASTANESININ YERI KAYIYOR…
    YAZIK DEGIL MI BURALARA HARCANAN PARALARA…
    DUR DENMELI BU HESAPSIZ IŞLERE

  8. Beyaz yaka

    Kardemirde yeni yılda beyaz yaka zamları ne olacak?

  9. Mühendis

    Kardemirdeki mühendislerin maaşlarında iyileştirmelerin olmasını yeni yılda temenni ediyoruz.

  10. tc yağmur

    güya üniversite hastanesi yaptılar bina yapmakla olmuyor.personel yok doktor yok olanlarda vatandaşa insan gibi davranmıyor.burunları kaf dağında.temzlik personeli bile AKP VEKİL O BU TANIDIĞI BURNU KAF DAĞINDA .sanırsınki başbakanlar hastanede.ilk önce baş hekim personeline insan ilişkileri konusunda seminer versin.ankara istanbul gibi büyük şehirde ki hastanelere gittiğimde hayran kalıyorum.davranış konuşma hastalara ve hasta yakınlarına nasıl yaklaşılacağı konusunda insanlık dersi alsınlar.suratları beş karış vatandaşı azarlamayı bıraksınlar.doktorlar kafalarına göre mesai saati daha bitmeden odalarında sohbet etmek için saat daha üç bile olmadan numarayı kapatmasınlar.vatandaş geliyor numara yok.odasını tıklayıp rica edilecek saat daha üç bile olmamış hasta alamıyoruz diyorlar.kapıdan duyulan sohbet gülme sesleri dışardan geliyor zaten keyfi oturuyorlar.tABİ BU BÜTÜN PERSONEL İÇİN DEĞİL KİMSEYİ KARALAMAK DEĞİL AMAÇ.ama doktorundan memuruna hasta bakıcısına kadar geneli böyle .şikayete gidiyorsun.çalşından yana vatandaştan yana olan yok.her bölüm yok her doktor yok tam teşhis yok vatandaş anakara zonguldağa gitmek zorunda kalıyor.güya sağlıkda çok ilerledik.ne ilerlemesi geriledik bence.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’taki Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, depremlerde zarar görmedi.

İlçede yaşanan 4,7 ve 5,6 şiddetindeki depremlerin ardından Sebastapolis Antik Kenti, Anadolu Ajansı tarafından dron ile görüntülendi.

Antik kentin depremlerde zarar görmediği belirlendi.

Tokat kent merkezine 69 kilometre uzaklıktaki Sulusaray ilçesinin altında yer alan antik kentin ortaya çıkarılması için Tokat Müze Müdürlüğünce 1986'da sondaj kazılarıyla başlayan çalışmalar, sonraki yıllarda kurtarma kazısı şeklinde devam etti. 1991'de ara verilen çalışmalara 2013 yılında tekrar başlandı. Antik kentteki kazı çalışmaları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Temür'ün danışmanlığında sürüyor.

– Sebastapolis Antik Kenti

Antik kentin bazı kaynaklarda M.Ö 1. yüzyılda kurulduğu ifade ediliyor.

Roma İmparatoru Trajan zamanında M.S 98-117 yıllarında Pontus Galatius ve Polemoniacus eyaletlerinden ayrılarak Kapadokya eyaletine dahil edilen antik kentin 2 bin yıl önce Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olduğu belirtiliyor.

Döneminde çok az şehrin sahip olduğu, zenginliğin göstergesi olarak para basma yetkisi bulunan Sebastapolis'in büyük savaşlar, yıkımlar, afetler ile geçiş yollarının değişmesi sonucu eski önemini kaybettiği, zamanla da unutulduğu kaydediliyor.