Her Telden (26 Mart 2020)

Her Telden (26 Mart 2020)

Yayın: 25.03.2020 22:00
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK BELEDİYESİ,KARDEMİR,ÖZEL İDARE “MALZEME KATKISI VERİYOR..”,KARABÜK ŞUAN İTİBARI İLE COVİD-19 NOKTASINDA SIKINTISIZ..
Karabük İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri sahaya çıktılar yoğun biçimde çalışıyorlar,VEFA GRUBU adı ile EVLERE SERVİS yapanlar var,sahada çalışıyorlar ve bunlara benzer çok geniş bir kesim sahada.
BUNLARA,KORUYUCU MALZEME GEREKİYOR ELBET..
İl Sağlık Müdürlüğü bu manada KORUYUCU MALZEME SIKINTISI çekmesin diye,KARABÜK BELEDİYESİ,KARDEMİR,İL ÖZEL İDARE başta olmak üzere hemen her Kurum maddi/manevi destek oluyor.
MASKE,ELDİVEN,DEZENFEKTAN gibi malzemelerin tedariki önemli.
Zira,Koronavirüs salgını için,çok geniş bir kesim sahada insanüstü bir gayretle çalışıyor,örneğin KARABÜK’ÜN GİRİŞ/ÇIKIŞLARI sürekli kontrol altında tutuluyor,o kontrolleri yapan ekiplere KORUYUCU MALZEME gerekiyor.
KORONAVİRÜS NOKTASINDA,ŞUAN KARABÜK ÇOK İYİ DURUMDA..
Kısa süre içerisinde TESTLERİN DE BAŞLAYACAĞI belirtiliyor..
KORONAVİRÜS veya COVİD-19 noktasında Karabük çok/çok iyi durumda ve bu nokta da Vali Sayın FUAT GÜREL,İl Sağlık Müdürü Dr.Sayın AHMET SARI başta olmak üzere müthiş bir çalışma temposu sürdürülüyor..
KARABÜK ŞUAN İTİBARI İLE ÇOK/ÇOK İYİ DURUMDA..

KARABÜK VE İLÇELER ŞU AN İTİBARI İLE ÇOK/ÇOK İYİ DURUMDA VE KARABÜK DIŞINDAN GELENLERİN KONTROLLERİ,MUHTARLARIN GÖREVİ
Koronavirüs veya covid-19 denilen salgın illeti noktasında KARABÜK ŞUAN İTİBARİ ile çok/çok iyi durumda,bu salgın ile en etkin biçimde mücadele ediliyor,bu konuda ilgili birimler canını dişine takmış vaziyette çalışıyorlar,gayret gösteriyorlar.
ELDE Kİ İMKANLAR EN VERİMLİ BİÇİMDE DEĞERLENDİRİLİYOR.
Karantina Hastanesi olarak görülen ŞİRİNEVLER HASTANESİ bağlamında,bu salgının izlenebileceği YOĞUN BAKIMLAR ayrıldı,ihtiyaç halinde yenilerinin temini için bütün hazırlıklar yapıldı.
KARABÜK’ÜN TEK SORUNU,KARABÜK DIŞINDAN GELENLER..!!
Özellikle İSTANBUL/ANKARA ve diğer büyük kentlerden gelenler ve bunların takibi noktasında MERKEZ ve İLÇELERDE Kİ KÖY ve MAHALLE MUHTARLARINA büyük görevler verildi,büyük görevler düşüyor.
KARABÜK DIŞINDAN GELENLER MUTLAKA BİLDİRİLECEKLER..
Birçok insan KÖYLERE GELDİLER ve bunlar izlenecekler..
İL ve İLÇE SAĞLIK Müdürlükleri MUHTARLAR ile yakın temas kuracak.

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ VE JANDARMA EKİPLERİ,KARABÜK’ÜN GİRİŞ/ÇIKIŞLARINI KONTROL EDİYORLAR VE ÖZELLİKLE KARABÜK’E GELENLER
Özellikle büyük Kentlerden,adeta,kaçarak Karabük ve İlçelerine,daha çokta KÖYLERİNE GELENLER belirli bir süre,bulundukları yerlerde gözetim altında,denetim altında tutulacaklar..
BU NOKTA DA,MUHTARLARA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR.
Olayın tam bu noktasında Karabük İL EMNİYET Müdürlüğü ve JANDARMA EKİPLERİ Karabük’ün giriş/çıkışlarında denetimlerini,insanların sağlığı noktasında bazı önlemleri almış bulunuyorlar.
EN AZINDAN İNSANLARIN ATEŞİNİ ÖLÇÜYORLAR..
KARABÜK’TE KORONAVİRÜS SALGINI YOK,ÖNLEMLER VAR.
Henüz pozitif çıkan bir hasta yok.
BU NOKTA DA,HERKESİN GÖNLÜ RAHAT OLABİLİR..
GİRİŞ/ÇIKIŞLAR Gerektiği biçimde denetleniyor ve özellikle KARABÜK’E GELENLER,Muhtarlarca ilgili birimlere bildiriliyor,evlerinde olmak üzere 14 gün dışarı çıkmamaları yolunda uyarılıyorlar,bilgilendiriliyorlar..
KARABÜK,ŞU AN İTİBARI İLE ÇOK/ÇOK İYİ DURUMDA..

5000 EVLER BÖLGESİ’NDE, İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TÜBERKÜLOZ LABORATUVARI “KORONAVİRÜS TEST LABORATUVARI.” HALİNE GETİRİLİYOR
Sürekli yazıyoruz,Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL ve İl Sağlık Müdürü Dr.Sayın AHMET SARI başta olmak üzere,ilgili her Kurum,her Kuruluş bu koronavirüs salgını noktasında müthiş bir özveri ve iyi niyetle çalışıyorlar.
ELDE Kİ İMKANLARI,EN VERİMLİ BİÇİMDE KULLANMAYA ÇALIŞIYORLAR..
Olayın tam bu noktasında,5000 EVLER İL SAĞLIK Müdürlüğü’nün TÜBERKÜLOZ LABORATUVARI,kısa süre içerisinde KORONAVİRÜS LABORATUVARI,TEST MERKEZİ haline getirilecek.
Şuan GÖZETİM ALTINA alınanların KAN TESTLERİ Ankara’da yapılıyor ve bu laboratuvar,kan testlerinin yapıldığı bir merkez haline getirilerek kısa süre içerisinde sonuçların alınmasına başlanacak.
Daha sonra ÇİN’DEN GELEN TEST KİTLERİ Karabük’e geldiğinde,test sonuçları çok daha kısa süre içerisinde alınmaya başlanacak ve KARABÜK BU NOKTADA ,iyiden iyiye rahatlayacak..
Bu arada İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ekiplerine değinmek gerek.
Gencecik polis memurları,ÖYLESİNE KİBAR,ÖYLESİNE ZARİF davranıyorlar ki..
İl Emniyet Müdürü Sayın SIRRI TUĞ başta hepsini yürekten kutluyoruz.

KORONAVİRÜS SALGININA KARŞI “EN CİDDİ ÖNLEMLERİ ALAN KURUMLARIN BAŞINDA KARDEMİR GELİYOR..” VE YEMEK DÜZENİ BİLE..
Dünya ve Ülkemizi kasıp/kavuran koronavirüs salgınına karşı en ciddi,en geçerli önlemleri alan Kurumların başında KARDEMİR geliyor ve kendi içerisinde çok ciddi,çok sıkı önlemler aldı KARDEMİR.
YEMEKHANELER DE MASALAR İKİ KİŞİLİK HALE GETİRİLDİ.
İsteyenlere YEMEK yerine KUMANYA verilmesine başlandı,bunun/bunların yanı sıra istirahat edilen yerler,hamamlar,tuvaletler,işçilerin toplu biçimde olabileceği yerler sürekli dezenfekte ediliyor.
İŞE GİRİŞ ÇIKIŞLARDA VÜCUT ISISI KONTROL EDİLİYOR.
Kalıcı hastalıkları olanlara izinler veriliyor..
KARDEMİR Genel Müdürü Sayın HÜSEYİN SOYKAN ve mesai arkadaşları müthiş.
Dünya ve Ülkemizi kasıp/kavuran bu hastalığa karşı müthiş önlemler alındı.

HÜKÜMET 2 MİLYON AİLEYE,BİN LİRA YARDIM YAPILACAĞINI AÇIKLAMIŞTI VE BU YARDIMLAR NASIL YAPILACAK HENÜZ NET BELLİ DEĞİL..
Hükümet 2 BİN AİLEYE,BİNER LİRA Yardım yapılacağını açıklamıştı,şimdi bu yardımın nasıl yapılacağı tartışılıyor ve henüz bu konuda bir NETLİK YOK,Muhtarlar da tam bilmiyorlar.
Geçtiğimiz akşam YENİ MAHALLE Muhtarı Sayın RECEP AKAY’I gördük,ayak üzeri bir süre sohbet ettik “VATANDAŞLAR MUHTARLIĞA GELEREK 1000 LİRA YARDIM YAPILACAKTI,NE OLDU.BENDE BU YARDIMDAN ALMAK İSTİYORUM DİYOR..” gibi görüşler dile getirdi.
Dün bu konuyu KARABÜK MERKEZ MAHALLE Muhtarları Dernek Başkanı Sayın MEHMET ÖZEN’E sorduk,yanında başka Mahalle Muhtarları da vardı,kendilerine bu yönde bir bilgi verilmemiş.
O NEDENLE VARSAYIMLAR ÜZERİNDEN GÖRÜŞ BİLDİRDİLER..
Galiba VALİLİKTE yardım yapılan,kumanya verilen kömür verilen aileler varmış,bu ailelere verilecekmiş 1000 liralık yardımlar/destekler,yani ne olduğunu MAHALLE MUHTARLARI DA tam bilmiyorlar.
Bu arada 65 YAŞ ÜSTÜ İNSANLARIN listeleri çıkartılıyor,bilindiği gibi bu insanlara Hükümet tarafından KOLONYA ve MASKE VERİLECEK ve henüz bu malzemeler gelmemiş,ancak isimler ilgili Bakanlıklara bildirilecekmiş.
MAHALLE MUHTARLARI DERNEK Başkanı Sayın MEHMET ÖZEN,tüm Muhtarların sahada olduklarına işaret etti ve “BU SALGIN NEDENİ İLE BİZE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR.BÜTÜN MUHTARLAR SAHADA..” dedi.
Özellikle KARABÜK DIŞINDAN GELENLERİN İZLENMESİ OLAYI VAR.
Bu konu MUHTARLARI HAYLİ YORACAK GİBİ.

KARABÜK’TE EN SIKI ÖNLEMLERİN ALINMASI GEREKEN YER “P.T.T.ÖNÜ VE BURADA ÇALIŞANLARIN İŞ YÜKÜ ÇOK FAZLA..” EMEKLİ KUYRUĞU..
Karabük’te en sıkı önlemlerin alınması gereken yerlerin başında P.T.T ve BANKALARIN önü geliyor,özellikle bugünler EMEKLİLERİN MAAŞ ALMA günleri..
BURALAR ANA/BABA GÜNÜ GİBİ OLUYOR..
Bakın P.T.T. çalışanı olan bazı isimler HER İHTİMALE KARŞI GÖZETİM altında tutuluyorlar,zira P.T.T İŞ HACMİ ÇOK YÜKSEK BİR KURUM halinde ve aklınıza gelen/gelmeyen HER TÜRLÜ PARA ALIŞ/VERİŞİ buradan yapılıyor..
KORUMA ÖNLEMLERİ YETERİNCE ALINIYOR MU P.T.T. tarafından..?
Öte yandan BANKA ÖNLERİ,aynı MİTİNG ALANI gibi.
İnsanlar,sanki tıklım/tıkış durmaktan,marazi bir keyif alıyorlar gibi,ilgili kişiler “ABİLER/AMCALAR,ABLALAR/ NE OLUR BİRAZ ARALIK BARİ DURUN DEDİKÇE,İNSANLAR SANKİ ÜŞÜMÜŞLER DE,BİR/BİRLERİNE SARILARAK ISINMAK İSTER GİBİ,SOKULUYORLAR..”
Biraz anlayış gösterenlerin sayısı oldukça düşük.
Bankalar keşke GECELERİ DE ÇALIŞARAK ve TAM KADRO HİZMET VERİP,ŞU YOĞUNLUKLARI SAVABİLSELERDİ,ne yazık ki tam tersini yapıyorlar ve müthiş birikmeler var..
ÖNLEM ALINACAK YERLER,BURALAR GALİBA.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI “YOLCU SAYISININ YARISI KADAR İNSAN TAŞIYABİLECEK..” ANCAK,BU ARAÇLARIN MASRAFLARI AYNI ELBET Kİ..
Şehir içi veya Şehir dışı çalışan TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI, kapasitelerinin yarısı kadar yolcu alacaklar ve böylece seyahat edenler,YAKIN TEMAS İÇERİSİNDE OLMAYACAKLAR..
Peki bu araçların MASRAFLARI AYNI KALACAK..
O İŞ NE OLACAK..?
MİNİBÜS,örneğin Yenişenir’e 14 yolcu alacaksa,artık 7 yolcu ile kalkacak ve fazla yolcu alamayacak,iyi de O MİNİBÜSÜN MASRAFI AYNI,YAKIT AYNI,zararını kim karşılayacak.
Veya ŞEHİRLERARASI BİR YOLCU OTOBÜSÜ..
YOLCULAR BİR/BİRLERİ İLE TEMAS ETMESİNLER İYİ GÜZEL,ancak,bir otobüsün masrafı aynı,o masraf azalmayacağına göre bu durum nasıl ve ne şekilde karşılanacak..
Aynı kararlar HAVAALANINDA UÇAKLAR İÇİNDE GEÇERLİ Mİ..?
Kaldı ki UÇAK YOLCULARINA,UÇAKLARA KDV İNDİRİMİ DE GELDİ değil mi..?
Bir kararı alırken BİRAZ ETRAFLI DÜŞÜNMEK GEREKMEZ Mİ..?

DÜN,AK PARTİ KARABÜK İL BAŞKANI AVUKAT Sayın İSMAİL ALTINÖZ İLE GÖRÜŞMEMİZ OLDU VE “TELEKONFERANS İLE BAŞKANLAR KURULU..”
Dün AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ ile bir telefon görüşmemiz oldu,Sayın ALTINÖZ “EVDE KAL,SOKAĞA GEREKMEDİKÇE ÇIKMA..” anlamında ki slogana uyma gayreti içerisinde olduğuna işaret etti.
EVDEN PEK ÇIKMADIĞINI SÖYLEDİ Sayın ALTINÖZ.
Ancak,AK Parti gerçekten,diğer Partilere örnek olacak bir sistem de yürüyor/yürütülüyor ve GENEL MERKEZ/TAŞRA BAĞLANTILARINI HİÇ Mİ HİÇ kopartmıyor bu Parti.
TELEFONFERANS İLE BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI YAPMIŞLAR..
Genel Başkan Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN,Telekonferans sistemi ile İL BAŞKANLARI TOPLANTISI yapmış,gerekli konuşmaları yaparak,İl Başkanlarının görüş ve düşüncelerini almış.
DİĞER PARTİLER ÇALIŞMALARINA ARA VERDİLER..
Böyle yapmakla,elbet,iyi yaptılar,ancak,bakın AK Parti bu kriz ortamında bile GENEL BAŞKAN/GENEL MERKEZ/TEŞKİLATLAR bağlamında irtibatı koparmamış,TELEKONFERANS SİSTEMİ İLE BAŞKANLAR KURULU Toplantısı yapıyor..
Sayın İSMAİL ALTINÖZ ile bir süre sohbet ettik.
Son gelişmeleri,son konuları konuştuk.

14 kişi görüş bildirdi

  1. Karabüklü

    Karabük’ü çok seviyorum ama artık terketmeyi düşünüyorum, bana göre Karabük her yünden çöküyor.

  2. Gündem Dışı

    Sayın Gölbek,
    Bugünki yazınızda dünyada ve ülkemizde çıkan coronavirüs salgını hakkında ilimizde pembe senaryolar yazıyorsunuz ama ne yazık ki marzinç örneğinde olduğu gibi memleketlerine bile kabul edilmeyen söylentilere göre sayıları 1000 civarında olan Cezayir vatandaşı İstanbulda havalarında kaldıkları için sanki İstanbulda ve İstanbula yakın çevre illerde barındıracak yer yokmuş gibi Kastamonu yolu üzerindeki kyk yurduna yerleştirlecekmiş şimdi canım bunda ne var biz misafir perveriz kaldıkları yurttan çıkarılmaz izole okur derseniz dün o yurtta çalışan biriyle görüşmede çalışmaya devam edeceklerini söyledi tabi mesai bitince evlerine dönecekler markete gidip ihtiyaç görecekler vs vs ve durumları ne olduğu bile belli olmayan Cezayirli vatandaşlardan eğer hastalık varsa şehrimize bulaşacak zaten hastanemizin yetersiz olduğunu göz önüne alırsak Allah muhafaza böyle bir salgında hiç iç açıcı olmayan durumlar gelişebilir ve şu ana kadar karabük ün ileri gelenlerinden yetkililerinden idari amirlerden milletvekillerinden ve karabükün abisi diye anılan sayın Mehmet Ali Şahin beyden bir açıklama gelmedi zaten halkımızın tedirgin olduğu bu günlerde yetkililersen bir açıklama bekliyoruz

  3. Anonim

    hadi hastaneye gidip gizunuzle girmediniz hicmi bi calisan tanidik es dost yok hastanede. en son pozitif hasta sayisini ogrenin sonra karabuk iyi durumda diye yazin millet yazinizi yanlış anlayip rahat takilmasin. karabuk e bi kurusluk hizmeti olmayan vekiller basimiza 1000 tane cezairliyi sarmislar.hayirli olsun karabuk e iyi oluyor

  4. ELDEKİ İMKANLAR NEDİR

    AHMET ABİ O ELDEKİ İMKANLAR NİSPETİNDE ÇOK İYİ ÇALIŞIYORLAR SÖZLERİNE BAYILIYORUM.ÖYLE HAKKATEN VALİ İL SAĞLIK MÜDÜRÜ VEYA BAŞKA İLGİLİ ELİNDEKİNİ İYİ YÖNETECEK YAPACAĞI BAŞKA NE VARKİ DOKTOR YETERSİZSE MALZEME YOKSA MASKE ELDİVEN KORUYUCU ELBİSE YOKSA TEMİNİ İÇİN ÇABA GÖSTERİYOLARDIR.İYİDE KARABÜKÜN VEKİLLERİ NERDE GÖREN DUYAN VARMI

  5. imkanlar bu kadar demek

    Karabükün elindeki imkanlar az bu imkanlara ragmen Karabükte pozitif hadise çıkmaması Karabük insanının ne kadar uyanık olduğunu ne kadar hassas davrandını gösterir Karabüke imkan tanınmamışsa bu Karabüklülerin suçu elbet verdikleri oylarla geleceklerini belirliyolar ve imkanlar azsa onların deyil oy verenlerin suçu

  6. Eco

    Sayın golbek farkında mısınız araç trafiği azaldığı için Karabük’te hava ne kadar temiz. Marzinc çalışıyor Kardemir çalışıyor hava kirligi yok. Uzun zamandır söylüyorum Karabük’te havayı araçlar kirletiyor. Bunu bu salgın nedeni ile yaşayarak öğrendik. Karabük’te araç trafiği kısıtlamalı .Tek çift plaka uygulaması olmalı veya şehir merkezine arac kısıtlaması getirilmelidir

  7. Kenan kaşi

    Esnaf ne olacak kardeşim Işten çıkarmalar başladı…

  8. Anonim

    17 pozitif vaka olduğu söyleniyor. Eşlerimiz hala işe gidip geliyor. Biz çocuklarla evde oturuyoruz. Oturmakta sıkıntı yok kabul de evden hergün çıkıp eve gelenler virüs kaparsa bunun vebalini kim alacak. Çünkü o bir kişi hem ev halkına hemde yaşadığı çevreye çok hızlı bir şekilde enfekte edecek. Kendi ohalimizi almamız nasıl mümkün olabilir.işten çıksak bir daha iş nasıl bulunur. İşe gitmesek, karnımız nasıl doyar.

  9. Bayram Karadağ

    Karabük’ümüze 1500 CEZAYİR,ÜRDÜN ve TUNUS’lu KARANTİNA İÇİN GÖNDERİLDİ.
    ya Gönderilen Hastalarda Bu Virüs varsa
    Kaldıkları Yurt
    Yatacakları HASTANE
    YOĞUN BAKIM ünitesi ne derece yeterli olacak.
    KARABÜKlü insanlar bu hastalığa yakalanırsa
    hangi yoğun Bakımda kalacak.
    Karabük’ümüzün Yoğun Bakım Yatak Kapasitesi nedir,
    Kendi Hastalarımıza Yetiyor mu,
    Gelecek insanlara yetecek mi…
    YAZIK.

  10. ULUSAL MARKETLERE

    ULUSAL MARKETLERE KIZAN BELEDİYE BAŞKANLARI SESİNİZ ÇIKMIYOR CEZAYİRLİ MİSAFİRLER NE YER NE İÇER BUNLARADA KIZSANIZA O MARKETLER OLMASA YERLİLERE GÜÇ KUVVET YETERMİ BE.KOLONYAYI ÖNCE ONLAR ZAMLAMADIMI FİYATLARI ÖNCE ONLAR ARTTIRMADIMI.HADİ CEZAYİRLİLEREDE KIZIP SÖYLENİN

  11. Harun

    Bence rektör hoca ve sürekli yurt dışındaki dolaşanlara kesin yapsınlar. Bu arada bu kadar şey varken ünv kapıda ve rektörlük önünde iş makineleri var acep neden bu sırada bile

  12. KARABÜKLÜ

    BU İŞİN İÇİNDE BİR İŞ, BİR ÇAPANOĞLU OLMALI , YOKSA 15.500.000 NÜFUSLU İSTANBUL VARKEN , ONLARCA BÜYÜKŞEHİR VARKEN , 250.000 NÜFUSLU KARABÜK’E KADAR GETİRİLMİŞLER. MUTLAKA BİRİLERİ İSTEMİŞTİR KARABÜK’E GELMELERİNİ. YURDU KİM İŞLETİYOR, YEMEĞİNİ KİM VERİYOR ARAŞTIRMAK LAZIM.

  13. Umut

    Karabük sürgün yeri mi? Başka şehir mi yok? Bunlar hastalandığında Araştırma hastanesi yeterli mi gelecek? Zaten tek hastane var. Kaç tane yoğun bakım yatağı var Karabükte? Bu rezilliktir. Karabüke ihanettir. Karabükün vekilleri nerede ? Sahibi yok mu bu şehrin? Yazıklar olsun.

  14. DÜŞÜNCELERİNİZİ YAZIN

    UMUT ARKADAŞ DÜŞÜNCELERİNİ YAZMIŞ.SİZLERDE YAZIN BU CEZAYİRLİ İŞİ ÇOK CİDDİ BİR İŞ KARABÜK SÜRGÜN YERİMİ

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Enerjisa dağıtım şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Türkiye'de 3 elektrik dağıtım bölgesinde hizmet verdiği 14 ilde kesintisiz ve kaliteli elektrik için yürüttüğü çalışmaları, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik aldığı tedbirlerle sürdürdü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Başkent EDAŞ ile Ankara, Bartın, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale ve Zonguldak'ta, Ayedaş ile İstanbul Anadolu Yakasında, Toroslar EDAŞ ile Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Osmaniye ve Mersin'deki kritik noktalar için seçimden haftalar önce başlattığı bakım çalışmalarını tamamladı.

Seçim sürecinde enerji arz güvenliği kritik hale gelen noktaları Yüksek Seçim Kurulu (YSK) koordinasyonunda belirleyen şirket, bu noktaları besleyen dağıtım merkezi, Kesici Ölçü Kabini (KÖK), trafo, pano ve aydınlatma tesisleri gibi elektrik dağıtım şebekesi unsurlarındaki kontrol ve bakımlarını tamamladı.

İl ve ilçe seçim kurulları, oy toplama merkezleri, parti genel merkezleri başta olmak üzere 502 kritik noktada özel tedbir alan Enerjisa Dağıtım Şirketleri, seçim günü sabahın erken saatlerinden, oy sayımının tamamlanacağı saate kadar YSK, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Valilikler, Kaymakamlıklar ve kolluk kuvvetleri ile koordineli bir şekilde seçim sürecinin sorunsuz tamamlanması için faaliyetlerini sürdürecek.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri, 31 Mart'ta ülke genelinde gerçekleştirilecek mahalli idareler seçim süreci boyunca, normal şartlarda daha iyi elektrik hizmeti sunmak için gerekli olan planlı kesintileri de iptal etti. Şirket, seçimlerin güvenilir ve şeffaf bir şekilde gerçekleşmesi için seçim günü 5559 personel, 1956 ekip ve 1811 aracın seçim günü sahada olacak. Olası her senaryoya karşı göreve hazır olacağı nöbet yerlerini belirleyen Enerjisa Dağıtım Şirketleri, tüm yönetim kademesi ile seçim günü boyunca kesintisiz enerji için nöbette olacak.

Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ, bölgelerinde seçim süreci boyunca kesintisiz elektrik hizmeti sunmak için çeşitli kapasitelerdeki 500'den fazla jeneratörü sorumluluk bölgesinde göreve hazır bulunduracak. Elektrik dağıtım şebekesinin yaşanmaması adına dünyada ilk kez Enerjisa Dağıtım Şirketleri tarafından geliştirilerek hizmete sokulan Mobil SCADA Kontrol Merkezi, operatörleriyle hazır tutulacak.

6 Şubat 2023 tarihli depremlerden etkilenen 11 ilin 5'inin elektrik dağıtımını üstlenen Toroslar EDAŞ'ın bölgesinde ise özellikle depremden yoğun olarak etkilenen Hatay ile Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde de tedbirler üst seviyeye çıkarıldı. Felaketin gerçekleştiği günden bu yana bölgedeki elektrik dağıtım şebekesini 1,9 milyar liralık yatırımla deprem öncesi değerlere tekrar ulaştıran Enerjisa Dağıtım Şirketleri, bölgede seçim sürecinde hizmet verecek konteynerlerde enerji arz sürekliliği için gerekli kontrolleri gerçekleştirdi.

Türkiye'de İş Sağlığı ve Güvenliği için yine Enerjisa Dağıtım Şirketleri tarafından bir ilk olarak devreye alınan Görüntülü Teyit Sistemi, seçim sürecinde kritik noktaların güvenliği için de kullanılacak. Çok tehlikeli olarak sınıflandırılan elektrik dağıtım faaliyetlerinde, sahadaki çalışanın iş aşamalarını canlı görüntülerle merkeze aktarıp merkezin teyidiyle ilerlemesini sağlayan bu sistemdeki görüntülü aktarım cihazları, kritik noktalarda bu noktaların güvenliğini gözlemleyecek. Olası arızalar teyakkuzdaki saha çalışanları tarafından yine merkeze iletilen canlı bağlantılarla takip edilebilecek ve ivedilikle giderilecek.

Ayrıca seçim süreci boyunca vatandaşlardan gelen kesinti ihbarları başta olmak üzere her türlü bilgilendirme ve talepler 186 numaralı Çağrı Merkezleri aracılığı ile takip edilirken, Enerjisa Dağıtım Şirketleri web siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden gerekli tüm bilgilendirmeler anlık olarak yapılacak.