Her Telden (26.Mayıs.2017)

Her Telden (26.Mayıs.2017)

Yayın: 26.05.2017 00:07
Paylaş:
A+ A-

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NE “BAKKA DESTEKLİ TEST EĞİTİM MERKEZİ İÇİN YAPILAN İLK İHALE İPTAL EDİLDİ..” YENİ İHALE 29 MAYIS..
Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NE yapılacak olan BAKKA DESTEKLİ TEST EĞİTİM MERKEZİ için bir ihale yapılmıştı,bu ihale gerekli REKABET ORTAMI YAKALANAMADIĞI için iptal edildi.
GEREKLİ REKABET ORTAMI YAKALANAMAMIŞ..
İptal gerekçesi böyle açıklandı..
ŞİMDİ YENİ İHALE 29 MAYIS GÜNÜ YAPILACAK..
Bakalım bu ihale de REKABET ORTAMA YAKALANABİLECEK Mİ,ihale bedeli olarak 4 milyon lira civarında bir rakamdan söz ediliyor ve bu sektörde iş yapanlar ihale gününü bekliyorlar sanki.
İLK İHALENİN İPTALİ NOKTASINDA devreye giren güçler oldu mu acaba ve bu nokta da Kamuoyu’na sansasyonel bilgiler sunmaya çalışanlar var elbet..
ŞİMDİ YENİ İHALE BEKLENİYOR..
İlk ihalenin bir biçimde iptal edilmesi ve biraz önce yazdığımız gibi,bunun Kamuoyu’na sansasyonel biçimde takdim edilmesi,belirli yerlerden çıkan/çıkartılan haberler nedeni ile 29 MAYIS GÜNÜ yapılacak ihaleye ilgi oldukça büyük.
KAMUOYU BU İHALEYİ YAKINDAN İZLEYECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR..
TEST EĞİTİM MERKEZİ büyük bir proje olarak anlatılıyor..

KARABÜK VE YÖRESİ “MEDİKAR HASTANESİ’NİN KIYMETİNİ BİLMELİ VE SAHİP ÇIKMALI..” MEDİKAR OLMASA SAĞLIKTA TIKANIRIZ..
Karabük ve Yöresi MEDİKAR HASTANESİ’NİN KIYMETİNİ BİLMELİ ve şu gerçeği kimse aklından çıkartmamalı,MEDİKAR Hastanesi olmasa,KARABÜK başta olmak üzere “BU YÖRE SAĞLIK NOKTASINDA TIKANIR KALIR..”
ÇOK GENİŞ BİR ÇEVRE SAĞLIK NOKTASINDA TIKANIR KALIR..
Böylesine önemli,böylesine fonksiyonel bir SAĞLIK KURULUŞU MEDİKAR ve biliyorsunuz burası için ÜNİVERSİTE HALİNE GELECEK gibi ciddi bir söylem gündeme gelmişti.
Bu Sokakta söylenmiş bir söz değildi elbet..
MEDİKAR HASTANESİ Yönetim Kurulu Başkanı Sayın KAMİL GÜLEÇ,Karabük İktisadi Kalkınma ve Sosyal Dayanışma Vakfı’nın Olağan Genel Kurul Toplantısında açıkladı bu projeyi.
MEDİKAR HASTANESİ etrafına birkaç Fakülte daha kurularak SAĞLIK BİLİMLERİ ÖZEL ÜNİVERSİTESİ kurulması için çalışmalar yapıldığı haberini verdi Sayın KAMİL GÜLEÇ.
MEDİKAR Hastanesi,kısa bir süreçte ÜNİVERSİTE ÇEKİRDEĞİ haline gelir veya uzun vadeli bir süreçte bu gerçekleşir,ancak Karabük ve bu Yöre insanı MEDİKAR HASTANESİ’NİN kıymetini bilmeli,takdir etmeli.
MEDİKAR OLMASA SAĞLIKTA TIKANIR BU YÖRE İNSANI..

TİCARET VE SANAYİ ODASI 7.MESLEK KOMİTESİ “MEDİKALCİLERİN SORUNLARINI TOBB’A İLETTİ VE..” SAYIN SEZGİN DIRAVACI..
Dün Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Sayın SEZGİN DIRAVACI bir mesaj atmış,ayrıca,telefonla da bizatihi arayarak bilgi verdi,bir konuya açıklık getirdi..
Biz TİCARET ve SANAYİ ODALARI’NIN MESLEK KOMİTELERİ pek işlevsel değildir,pek çalışmalar şeklinde bir değerlendirme yapmıştık ,Sayın SEZGİN DIRAVACI bu konuya ilişkin bilgiler verdi.
Sayın DIRAVACI kendisinin 7.Grup MESLEK KOMİTESİ’NDEN seçilerek MECLİS ÜYESİ olduğunu anlattı ve MESLEK KOMİTESİ Üyelerinin genellikle MEDİKAL ÜRÜNLER satan ticaret erbabı olduğuna işaret etti.
“MEDİKALCİLERİN ÇOK BÜYÜK BİR SORUNU VAR.BU SORUN GİDERİLMEZSE,YÜZDE 80 KADARIMIZ KAPANIR GİDER..” dedi ve yeni bir uygulama ile ECZAHANELER MEDAKİL ÜRÜNLER satacakmış,böyle olunca MEDİKAL CİLER kapanır görüşünde.
Meslek Komitesi Üyeleri Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sayın CEM BİÇEN imzası ile TOBB Genel Sekreterliği’ne bu konuyu içeren bir yazı göndermişler..
SORUNA ÇÖZÜM İSTEMİŞLER ve BİZİM KOMİTE ÇALIŞIYOR dedi Sayın SEZGİN DIRAVACI,bu arada da “ÇALIŞMAYAN MESLEK KOMİTELERİ VAR MIDIR,ELBET VARDIR..” diyerek “MECLİS TOPLANTILARINA BİLE KATILMAYAN BİRÇOK ARKADAŞIMIZ VAR..” diye sitem etti.
Sahi ; TİCARET ve SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTILARI YAPILIYOR MU..?
Bakın BU TOPLANTILARA HERKES KATILSIN,YAKINDA SEÇİMLER VAR..!!

KARABÜK BELEDİYESİ MENDERES VE FEVZİ FIRAT CADDELERİ’NİN ASFALTI NOKTASINDA SERİ HAREKET EDİYOR VE SULAMA OLAYI..
Karabük Belediyesi,üzerinde yoğun bir trafik olan MENDERES ve FEVZİ FIRAT Caddeleri noktasında çok seri hareket ediyor,ASFALT OLAYI SÜRATLE tamamlanma aşamasına geliyor/getiriliyor.
Dün sabah yollar henüz sulanmamıştı..
Müthiş bir TOZ BULUTU vardı..
Özellikle FEVZİ FIRAT Caddesi üzerinde Ticarethane sahipleri TOZ nedeni ile homurdanmaya başladılar ve içlerinden bir esnaf kardeşimiz “BAKIN GÖRÜN..” dedi.
“NEYİ GÖRECEĞİZ..” diye sorduk “BİR GÖREVLİ GÖREVİNİ SAVSAKLIYOR,ZAMANINDA YOLLARI SULAMIYOR,FATURAYI HEMEN BELEDİYE BAŞKANI’NA ÇIKARTIYORUZ…” diye cevap verdi.
Birlikte olduğumuz esnaflar YÜZDE YÜZ DOĞRUSUN dediler..
Yani Caddenin erken saatlerde sulanması,tozun bulutunun olmaması ÇOK MU ZOR arkadaş veya bunun içinde Belediye Başkanı mı talimat verecek..
Ancak,ASFALTLAMA OLAYI ÇOK SERİ GİDİYOR,HERKES MEMNUN..

YAPILACAK İLK YEREL SEÇİMLERDE “EN BÜYÜK,EN CİDDİ SÜRPRİZİ YENİCE İLÇESİNDE YAŞAYACAĞIZ GALİBA..” VE GELEN YORUMLAR
Yapılacak ilk YEREL SEÇİMLER için AK Parti KARABÜK MERKEZ-SAFRANBOLU ve YENİCE Belediye Başkanlığı noktasında çok ciddi bir araştırma yaparak ADAY BELİRLEMEK zorunda gibi görünüyor..
Aslında ESKİPAZAR içinde aynı şeyleri söylemek mümkün.
Ancak ; göründüğü kadarı ile YEREL SEÇİMLERDE en büyük sürpriz YENİCE İLÇESİNDE yaşanacak gibi görünüyor,dün Gazetemiz İnternet sayfasına gelen yorumlar bunu gösteriyor..
Örneğin Sayın ZEKİ ÇAYLI’NIN AK Parti tarafından ADAY GÖSTERİLMEMESİ halinde,CHP ADAYI olabileceğine ilişkin yorum yazan Okur hatta Okurlar oldu..
YENİCE İLÇESİ YEREL SEÇİMLERDE SÜRPRİZLERE ÇOK AÇIK DURUYOR..
Safranbolu’da ADAY SEVİLEN/GÜVENİLEN BİRİSİ OLMAZSA İŞ ZOR diyenler var.

RAYLI SİSTEM TOPLU TAŞIMACILIĞA NE ZAMAN GEÇİLEBİLİR,MALİYET/GETİRİ OLAYI KARABÜK BELEDİYESİ’Nİ SIKINTIYA SOKAR MI..?
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,RAYLI SİSTEM TOPLU TAŞIMACILIK olayına çok önem veriyor/veriyordu,ancak bir süredir bu konu pek konuşulmuyor..
Sayın VERGİLİ bu yakında bir TELEVİZYON PROGRAMI yaparsa,oradan doğru h0em bize cevap verir,hem de Kamuoyu’na açıklama yapar sanıyoruz.
DAHA ÖNCE ÖYLE YAPMIŞTI..
Raylı Sistem Toplu Taşıma olayı maliyet açısından hayli pahalı,eğer bu sistem ile taşıyacağınız yolcu miktarı,belirli bir sayıya gelmezse sürekli zarar etmekte söz konusu.
YANİ MALİYET ile GETİRİ dengesi iyi kurulmazsa hoş bir durum çıkmıyor ortaya ve Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ bu konuları çok iyi bilen,çok iyi analiz eden bir Yönetici,o nedenle mutlaka iyice hesaplayacaktır..
13-14 KİLOMETRELİK BİR HAT DÜŞÜNÜLÜYORDU..
Bu nokta da KARAYOLLARI ile sorunlar var veya KARAYOLLARININ gerekli izinleri vermesi gibi bir keyfiyet nedeni ile gecikmeler yaşanıyor olabilir..
RAYLI SİSTEM TOPLU TAŞIMACILIK KARABÜK GÜNDEMİNE GİRDİ..
Ancak fazla bir ilerleme görülmüyor bu konuda..

YAPILACAK İLK GENEL SEÇİMDE,KARABÜK 3 MİLLETVEKİLİ ÇIKARTACAK ŞEKLİNDE BİR ALGI YERLEŞMİŞ GÖRÜNÜYOR,ACABA ÖYLE Mİ.?
16 Nisan ANAYASA REFERANDUMU ile Milletvekili sayısı 550 den 600 e çıktı,yani 50 milletvekili arttı,bunlar İLLERE dağıtılacak elbet ve Karabük’te “ARTIK 3 MİLLETVEKİLİ ÇIKARTIRIZ..” gibi bir algı yerleşmiş görünüyor..
ACABA KARABÜK 3 MİLLETVEKİLİ Mİ ÇIKARTIR..?
Eğer KARABÜK’TE MİLLETVEKİLİ sayısı 3 olursa,eskiden olduğu gibi AK Parti 3 Milletvekilinin tamamını mı alır,yoksa MUHALEFET Partilerinden birisi BİR MİLLETVEKİLİ çıkartır mı..?
GERÇİ HENÜZ SEÇİM SİSTEMİ DEĞİŞMEDİ..
Eğer beklendiği gibi DAR BÖLGE veya DARALTILMIŞ BÖLGE Seçim Sistemi getirilirse,ÇIKACAK SONUÇU çok değişik olabilir,bugün kullanılan seçim sistemi sürerse şekil daha değişik olur..
7 HAZİRAN 2015 GENEL SEÇİMİ 1 AK PARTİ 1 MHP ÇIKMIŞTI..
1 KASIM 2015 GENEL SEÇİMİNİ AK PARTİ 2-0 YAPMIŞTI..
Eğer Karabük 3 Milletvekili çıkartan bir SEÇİM BÖLGESİ olur ve bugün ki Seçim Sistemi sürerse KARABÜK’ÜN 2-1 olması muhtemel ,ancak,Seçim Sistemi değişir DAR BÖLGE/DARALTILMIŞ BÖLGE getirilirse sonuç çok farklı olabilir..
MİLLETVEKİLİ ADAYLARIMIZ KİM OLABİLİR DERSİNİZ.?

AK PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI SAYIN MUHAMMET KAYA “İLÇE KONGREMİZ İÇİN BÜTÜN HAZIRLIKLARIMIZI YAPIYORUZ ELBET..”
Geçtiğimiz gün Gazetemiz Bürosuna bir nezaket ziyaretinde bulunan AK Parti Karabük Merkez İlçe Başkanı Sayın MUHAMMET KAYA ve AK Parti Medya,Tanıtım Sorumlusu Sayın ERDAL AKINCI ile uzunca bir süre sohbet ettik.
Sayın MUHAMMET KAYA,Partili/Partisiz hemen herkesin takdiri almış,pırıl/pırıl genç bir Siyasetçi ve “İLÇE KONGRELERİ SANIYORUM RAMAN AYINDAN SONRA BAŞLAR..” diyor.
Kendilerinin KONGRE için hazırlıklara başladıklarına işaret ediyor..
Sayın MUHAMMET KAYA yeniden İlçe Başkan Adayı olmak noktasında pek istekli gibi durmuyor,gerçi AK Parti bünyesinde ADAYLIK çok ciddi süzgeçlerden geçirilerek Genel Merkez tarafından belirleniyor.
Ancak,Sayın MUHAMMET KAYA pek istekli,hevesli durmuyor konuya.
AK Parti Genel Başkanlığı görevine gelen Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN,Parti içi gelişmelerle ilgili olarak ÇOK/ÇOK ÖNEMLİ BİR AÇIKLAMA yapmıştı..
“HASBİ DEĞİL,HESABİ YÖNETİCİLER İSTEMİYORUM..” anlamında ifadeler kullanmıştı Sayın ERDOĞAN ve işte olayın tam burasında Sayın MUHAMMET KAYA kesinlikle HASBİ BİR İNSANDIR,PARTİLİDİR..
Hiçbir anlamda HESABİ AK PARTİLİ olmamıştır..
Dileriz SİYASETTEN AYRILMAZ,zira Siyasete kalite katan bir insandır..

ARDEMİR KARABÜKSPOR 10 HAZİRAN GÜNÜ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINI YAPACAK VE SAYIN TANKUT İLE DEVAM MI..?
KARDEMİR KARABÜKSPOR Olağan Genel Kurul Toplantısı 10 haziran günü yapılacak ve öyle görünüyor ki Sayın HİKMET FERİDUN TANKUT ile yola devam edilecek.
ŞU AN İTİBARI İLE GÜNDEMDE BAŞKA İSİM YOK..
Kaldı ki; ÇELİK-İŞ Sendikası yapısında yaşanan değişiklik,Sayın HİKMET FERİDUN TANKUT’UN göreve devamı noktasında,ortamı hayli rahatlattı..
KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN bu Yönetiminde görev almış,sorumluluk almış bir Kardeşimizle karşılaştık geçtiğimiz akşam “İLK KONGRE 3 HAZİRAN GÜNÜ,ÇOĞUNLUK OLMAYACAĞI KESİN,İKİNCİ KONGRE 10 HAZİRAN GÜNÜ YAPILACAK..” dedi.
Bu arada KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN ekonomik durumu hakkında pek olumlu bilgiler vermedi “BORÇLAR ÇOK CİDDİ BİÇİMDE ARTTI VE SIKINTI BİR SÜRE SONRA ÇOK DAHA BÜYÜR..” anlamında bilgiler verdi.
Sayın HİKMET FERİDUN TANKUT göreve devam edecekse nasıl bir Yönetim ile devam eder noktası da önemli,daha önce ki yıllarda KARDEMİR-ŞEHİR-BELEDİYE gibi Kurum ve Kuruluşlar Yönetim de temsil ediliyordu..
10 HAZİRAN GÜNÜ KARDEMİR KARABÜKSPOR KONGRESİ VAR..
Sayın HİKMET FERİDUN TANKUT devam edecek mi,yeni isim çıkar mı..?
Yeni bir ismin çıkması,elbet,BELİRLİ YERLİREN DESTEĞİ ile olur..

11 kişi görüş bildirdi

  1. NUSRET

    Desenize CHP’nin nur topu gibi bir çocuğu olacak.

  2. OLMAZ OLMAZ

    Olmaz olmaz deme olmaz olmaz. Geçmişte CHP’nin adaylarına bir bakın… Enver Tümen, Mustafa Eren… Oylur mu olur..

  3. AKP SAFRANBOLU ADAYI

    AKP SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KESİNLİKLE AHMET NUR OLACAKTIR.BUNU YÜZDE YÜZ OLARAK YAZABİLİRİM.MÜSİAD BAŞKANI AHMET NUR AKP SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLUR VE SEÇİMİDE BÜYÜK FARKLA KAZANIR.BİRDE ETRAFINDAKİ YAMYAM TİPLİ BAZI İNSANLARI UZAKLAŞTIRABİLİSE BÜYÜK FARKLA KAZANIR

  4. OLABİLEMEZ

    Olmaz. Olamaz. Bir Atatürk düşmanı Atatürk’ün partisine aday olamaz. Yapılırsa, yuh olsun CHP’ye.

  5. ÖZ CHP'Lİ

    CHP İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri böyle bir adayda karar kılarlarsa, şimdiden intihar etsinler.

  6. HAKİKİ CHP Lİ

    GÖLGE BOKSU YAPMAYIN KİM HANGİ ADAYDAN BAHSEDİYORSA ADINI AÇIKÇA YAZSIN.CHP İLÇE BAŞKANI YÖNETİM KURULU ÜYELERİ HANGİ İLÇENİN İLÇE BAŞKANI YÖNETİCİLERİ HANGİ KİŞİYİ ADAY GÖSTERİRLERSE İNTİHAR ETMELERİ GEREKİR.CHP İÇİNDEN ÇIKACAK BİR ADAYLA BU PARTİNİN HANGİ İLÇEDE ŞANSI OLUR (BİRAZ SAFRANBOLUDA ŞANSI OLABİLİR) ALLAŞKINA KİMSENİN AKLI HIRSININ GERİSİNDE KALMASIN

  7. YENİCELİ

    Ahmet Beyin, yorumunu iyi okusaydınız kimin kastedildiğini anlardınız. Yenice’den bahsediliyor.

  8. Öz hakiki CHP li

    Çok Güzel yorumlar yazıyorsunuz da
    Yenicede Mustafa Akaya seçim kaybettiren CHP liler değil mi
    Yenicede Celal Beşevliye oy vermeyenler CHP liler değil mi
    Safranbolu da Mustafa Eren kazanmasın diye Oy vermeyenler CHP liler değil mi
    Eskipazar da
    Eflani de
    Ovacık da CHP adaylarına oy vermeyenler kimler CHP liler değilmi
    Erdal Demir e oy vermeyenler Kendisine aday ol diyen CHP liler değilmi.
    Boş konuşmayın
    CHP kimi aday yaparsa yapsın
    Dışardakilerden önce kendi eleştirir.
    Eleştirirken de öldürür.
    CHP liler önce kendi oylarına sahip olsunlar
    Sandığa gidince ona buna değil kendi partilerine oy versinler.

  9. Bir Umut

    “Yapılacak ilk YEREL SEÇİMLER için AK Parti KARABÜK MERKEZ-SAFRANBOLU ve YENİCE Belediye Başkanlığı noktasında çok ciddi bir araştırma yaparak ADAY BELİRLEMEK zorunda gibi görünüyor..
    Aslında ESKİPAZAR içinde aynı şeyleri söylemek mümkün.
    Ancak ; göründüğü kadarı ile YEREL SEÇİMLERDE en büyük sürpriz YENİCE İLÇESİNDE yaşanacak gibi görünüyor,dün Gazetemiz İnternet sayfasına gelen yorumlar bunu gösteriyor..
    Örneğin Sayın ZEKİ ÇAYLI’NIN AK Parti tarafından ADAY GÖSTERİLMEMESİ halinde,CHP ADAYI olabileceğine ilişkin yorum yazan Okur hatta Okurlar oldu..
    YENİCE İLÇESİ YEREL SEÇİMLERDE SÜRPRİZLERE ÇOK AÇIK DURUYOR..
    Safranbolu’da ADAY SEVİLEN/GÜVENİLEN BİRİSİ OLMAZSA İŞ ZOR diyenler var.” Bunlar Ahmet Beyin değerlendirilmesi… Demek ki, AKP’den adaylık rezerve olarak bir köşede duruyor. Olmazsa, gidilecek kapı CHP ise bu işte bir yanlışlık var.

  10. FENASİ

    Bakın sevgili arkadaşlar ben şahsım CHP li değilim ama şahsım ve ailem YENİCE de oylarımızı hep CHP si adayına vermiş bulunmaktayız.Bir kere aklınıza şunu iyi sokun FAŞİST ten CHP li bir aday olması mümkün değildir.YENİCE de CHP sinin tüm yükünü sayın MUSTAFA AKAY çekmektedir.Bakıyorum şöylede cenazede düğünde dernekte heryerde M.AKAY.Bir MHP linin AKP li bir AKP linin MHP li olma şansı olabılır.Sonuçta iki kişide sağ vizyondan gelmektedir.ZEKİ ÇAYLI nın CHP adayı olması ihtimalinde inanıyorumki bu durum kesinlikle ters tepecektir.Örnek mi mesela ben YENİCE siyasetınde kendi partisinde vizyonunu tamamlamış herkesten ters tepki alan bir şahısa oymu vereyim.Hiç kusura bakmayın sayın CHP ilçe yönetimi size vereceğim oy yerine sadece 3 ün 1 i olur.Dışarıdan aday getırdınız sandığa çakıldınız ZEKİ ÇAYLI ile daha da beter olacağınıza inanıyorum.Açık ve net söylüyorum bu işler CHP ilçe yönetimi içerisinde 3 4 tane çakalın söylemleriyle olmaz.CHP si YENİCE de özüne dönmeli ve sayın MUSTAFA AKAY ı tekrar aday olarak çıkarmalıdır.Bu ipi MUSTAFA AKAY dan başka kımse göğüsleyemez.

  11. Abdurrahman

    EEEYYY YENİCE CEHAPE YÖNETİMİ.

    Tüysüz itte bit bulunmaz.

    Yavşaktan yiğit olmaz.

    Şerefsizle dostluk kurulmaz.

    Adam gibi adamlara tuzak kurulmaz.

    Bu yerın birde altı var.

    Kahpelik yapanın cenaze namazı bile kılınmaz.

    Mevzu anlaşılmıştır umarım.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Giresun’da 19 kişi tutuklandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun'da, aranan şahıslara yönelik operasyonda 19 kişi yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi, 15-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen “Mercek-6” operasyonunda 43 kişiyi yakaladı.

Bu kişilerden 19'u işlemlerinin ardından Espiye L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildi.