Her Telden (27.Ağustos.2019)

Her Telden (27.Ağustos.2019)

Yayın: 27.08.2019 01:10
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK İNSANI “TERTEMİZ BİR KENTTE YAŞAMAMAK İSTER GİBİ,ELİNDE Kİ HERŞEYİ SOKAKLARA ATIYOR..” ÇÖP KOVALARI,KONTEYNIRLAR..
Karabük insanı “TERTEMİZ BİR KENTTE YAŞAMAK İSTEMİYOR..” bu isteğini de “ELİNE GEÇİRDİĞİ HERŞEYİ SOKAKLARA ATARAK..” gösteriyor,ne yazık ki böyle yapıyor.
İSTEYEN DİKKATLİCE BAKAR VE BİZZAT KENDİSİ GÖRÜR..
Karabük Belediyesi Cadde ve Sokaklara ÇÖP KOVALARI ve ÇÖP KONTEYNIRLARI koymuş,bunlar sık aralıklarla konulmuş,ayrıca TEMİZLİK ELEMANLARI vızır/vızır çalışıyorlar..
İSTEYEN ÇÖP KOVALARININ,KONTEYNIRLARININ yanlarına bakar.
Karabük’ün yiğit evlatları,Karabük’e misafir olarak gelmiş olanlar ELLERİNE GEÇİRDİKLERİ hemen her şeyi ÇÖP KOVASINA,KONTEYNIRA değil bunların dibine Caddeye,Sokağa atıyorlar.
Misafir olarak gelenler bile,Karabük yaşayanlarından etkileniyor olsa gerektir,sigara izmaritlerini,ellerinde ki bazı çöpleri,iki adım yürüyüp çöp kovasına atmak yerine,Caddeye,Sokağa atıveriyor..
Ne yazık ki,KARABÜK TEMİZ BİR KENT değil..
Ve ;KARABÜK YAŞAYANLARI,temiz/pak bir Kentte yaşamak istemiyorlar,Karabük’ü temiz tutmamak için,ellerinden gelenin fazlasını yapıyorlar ve daha sonra da kendileri yakınıyorlar..
ETRAFINIZA BİR BAKIN ALLAHAŞKINA,NE OLUR..!!

KARABÜK’ÜN 16 AĞUSTOS 2006 TARİHİNDE BAŞLAYAN “KATI ATIK BERTARAF TESİSİ YAPIMI..” HÜKÜMETİN YENİ DÜZENLEMESİ İLE ÖTELENDİ
Bilindiği gibi,Karabük,günlük 160 ton civarında ki çöpünü,ASİT KÖYÜ sakinlerinin tepesine/tepesine döküyor ve bu çöpler de zaman/zaman yanıyor,hayatı çekilmek hale getiriyor..
SAFRANBOLU’DA,BU YANGIN DAHA KÖTÜ HİSSEDİLİYOR..
Karabük’te yaşanan VAHŞİ ÇÖP DEPOLAMA işi,İlçelerle birlikte yapılacak bir KATI ATIK BERTARAF TESİSİ yapılarak,daha çağdaş bir biçimde ele alınacaktı ve bunun için 16.AĞUSTOS 2006 Tarihinde KARÇEV kuruldu.
KARABÜK İLİ ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ 31.Temmuz 2006 tarihli BAKANLAR KURULU kararı 16 AĞUSTOS 2006 Tarihinde RESMİ GAZETE DE yayınlandı ve KARÇEV fiilen kurulmuş oldu.
Şimdi HÜKÜMET,yani ilgili Bakanlık “KİŞİ BAŞINA ÇÖP TÜKETİMİ ARTTI.BUNA GÖRE YENİ BİR ÇED RAPORU ALMANIZ GEREKİYOR..” diyor ve Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,yeni durum işlemlerini başlattıklarını söylüyor..
Sanki ÇÖPLER ASİT KÖYÜ üstüne dökülürken ÇED Raporu almışlardı..
BU İŞ BİR SÜRE DAHA SÜRECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR..

ON YILI AŞKIN BİR ZAMANDIR “VAHŞİ ÇÖP TOPLAMAKTAN,KATI ATIK BERTARAF  TESİSİ ÇAĞDAŞLIĞINA GEÇEMEYEN..”KARABÜK VE TEMİZLİK
Biz de durmuş, “KARABÜK YAŞAYANLARI TEMİZ BİR KENTTE YAŞAMAK İSTEMİYORLAR GALİBA..” falan diyoruz,Karabük’ü Yöneten Valilerin Başkanlığını yaptığı KARÇEV sanki TEMİZ BİR KARABÜK’Ü çok mu istiyor..?
16 ağustos 2006 yılında resmen KARÇEV resmen kuruldu..
EEE..!! KURULDU DA NE OLDU,KARABÜK’ÜN BAŞI GÖĞE Mİ ERDİ..?
Karabük yıllardır,günlük yaklaşık 160 ton ÇÖPÜNÜ,götürüyor ASİT KÖYÜ sakinlerinin TEPESİNE/TEPESİNE döküyor ve VAHŞİ ÇÖP DEPOLAMA noktasından,daha çağdaş,KATI ATIK BERTARAF TESİSİ olayına geçemedi..
TRİLYONLARCA LİRA PARA HARCANDI O İŞ İÇİN,PARALAR DA BOŞA GİTTİ..!!
Biz de durmuş, “KARABÜK YAŞAYANLARI TEMİZ BİR KENTTE YAŞAMAK İSTEMİYORLAR GALİBA..” falan gibi ütopya kokan,hayalcilikle bezenmiş ifadeler kullanıyoruz..
Şimdi de “KİŞİ BAŞINA ÇIKAN ÇÖP MİKTARI DEĞİŞMİŞ..” iş yine ötelendi.
ASİT KÖYÜ sakinleri KARAYOLUNU BİR DAHA MI kapatsınlar isteniyor..
Yoksa,gizli/gizli,böyle bir talep mi var ASİT KÖYÜ sakinlerinden…!

“BANGLADEŞ BAŞKONSOLOSU SİZİ NEDEN ZİYARET ETMEK GEREĞİ DUYDU..?” DİYENLERE CEVABIMIZ “NE BİLELİM KARDEŞİM…” CEVABI…
Geçtiğimiz hafta içerisinde BANGLADEŞ İstanbul Başkonsolosu Sayın Dr.MOHAMMAD MONİRUL İSLAM Gazetemiz Bürosuna bir nezaket ziyaretinde bulundu,oturduk sohbet ettik.
Bu ziyareti,doğal olarak haber de yaptık.
Şimdi bazı dostlar soruyorlar “BAŞKONSOLOS NEDEN SİZİ ZİYARET ETTİ,BAŞKA YERE/YERLERE UĞRAMADI..” diye,sanki BİZİM GELENEKLERİMİZ içerisinde,gelen misafire “HAYROLA NEDEN GELDİN..?” diye sormak varmış,biz sormamışız gibi..!!
BANGLADEŞ Başkonsolosu genç,sempatik bir insan ve kendi Ülkesini tanıtma gayreti içerisinde olan bir Bürokrat,Ülkemiz için de “BİZ İKİ MÜSLÜMAN ÜLKE OLARAK DOSTLUKTAN ÖTE,KARDEŞİZ..” diyor..
“BANGLADEŞ BİR FIRSATLAR ÜLKESİ..” diyerek,Dünya nüfusunun ÇOK YOĞUN olarak yaşadığı HİNDİSTAN-ÇİN-PAKİSTAN-NEPAL gibi Ülkelere komşu olduğunu,BANGLADEŞ Ülkesine yapılan yatırımların BU ÜLKELERE DE hitap edebileceğini anlatıyor..
Sayın MOHAMMAD MONİRUL İSLAM ile uzunca süre sohbet ettik..
Karabüklüleri BANGLADEŞ Ülkesine çağırıyor..

GEREK,KARDEMİR İŞVEREN KESİMİ,GEREKSE ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI “KARABÜK’TE GENİŞ BİR KESİMİN MUTLU/HUZURLU OLMASINI TEMİN..”
Yaşadığımız süreçte,bir olaya net biçimde tanıklık ettiğimizi rahatlıkla söyleyebiliriz “EĞER KARABÜK DEMİR/ÇELİK,YANİ KARDEMİR İŞÇİSİ VE ÇALIŞANI MUTLU/HUZURLU İSE,KARABÜK MUTLUDUR/HUZURLUDUR..”
Son yıllara iyi dikkat edin,gerek KARDEMİR İşvereni,gerekse ÖZÇELİK-İŞ Sendikası kanalı ile KARDEMİR İŞÇİSİ MUTLU/HUZUR,dolayısı ile Karabük’te bunu hissediyor,yaşıyor..
NE KADAR GÜZEL TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ YAPILIYOR..
Ayrıca SÖZLEŞMELER yerinde yapılıyor,GEREDE’DE OTELLERDE değil,İŞÇİNİN YOĞUN Biçimde yaşadığı KARDEMİR’DE yapılıyor ve KARDEMİR İŞÇİSİ bu anlamda çok/çok mutlu/huzurlu..
Söz verildi KARDÖKMAK İŞÇİSİ DE SÖZLEŞME KAPSAMINA ALINDI..
Karabük açısından bu gelişmeler gerçekten çok önemli

“O ZAMAN, SAYIN YUNUS DEĞİRMENCİ VE EKİBİ İŞBAŞINDA OLSAYDI.2010 SENDİKAL MÜCADELESİ KESİNLİKLE YAŞANMAZDI..” DİYEN KARDEŞ
Dün Yayalaştırılmış yol üzerinde 2010 yılında yaşanan SENDİKAL MÜCADELE nedeni ile KARDEMİR’İN hesabını kestiği bir Kardeş ile karşılaştık ve bu Kardeş cok önemli şeyler söyledi.
“O ZAMAN Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve BUGÜN Kİ EKİP SENDİKA GENEL MERKEZİNDE OLSAYDI.KESİNLİKLE O MÜCADELE DÖNEMİ YAŞANMAZDI..” dedi.
Şimdi yapılan TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ’NE,KARDEMİR işçisinin aldığı ücretlerin iyiliğine,SENDİKAL huzurun olduğuna işaret etti ve “ABİ DİKKAT ET,SENDİKA SENDİKACILIĞINI,İŞVEREN İŞVERENLİĞİNİ YAPIYOR.SENDİKACILAR ZIRT/PIRT KARABÜK’E GELİYOR MU,KARDEMİR’E GELİYOR MU..?” dedi.
Kendi dönemlerinde böyle huzurlu bir ortam olmadığını ileri sürdü.
Sendikacıların,kendi işlerinden çok KARDEMİR’İ Yönetmeye çalışır gibi bir görüntü sergilediklerini söyledi ve “TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ BİLE GEREDE İLÇESİNDE BİR OTELDE İMZALANIRDI.ÖYLE OLMAZ MIYDI..?” diye sordu.
Bu arada şahsen bize de sitemlerde bulundu..
O dönemler geride kaldı artık,KARDEMİR işçisi gerçekten aldığı ücretlerden memnun,işyerlerinde büyük bir huzurun olduğu biliniyor,bunun yanı/sıra SENDİKACI Sendikacılık yapıyor,İŞVEREN İşverenliğini yapıyor,karşılıklı saygı büyük..
Allah bu mutluluğu bozdurmasın demek en iyisi..

DAHA ÖNCE YAZDIK,BİR KEZ DAHA YAZALIM “KARDEMİR YÖNETİMİ ÜÇ AYAK ÜZERİNE KURULMUŞ, HERKES BUNU KABULLENMEK DURUMDA”
Daha önce yazdık,bir kez daha yazalım “KARDEMİR YÖNETİM KURULU ÜÇ AYAK ÜZERİNE KURULMUŞ DURUMDA..” ve öncelikle HİSSEDARLAR adına YOLBULAN artı YÜCEL Ailesi,GÜLEÇ Ailesi,A ve B Hissedar Gruplarında HAKİM HİSSEDAR durumundalar.
Bu nokta da KİMSE/KİMSEYİ TASFİYE EDEBİLECEK DURUMDA DEĞİL.
YOLBULAN artı YÜCEL Ailesi KARDEMİR’İN somut bir gerçeği..
B HİSSEDAR GRUBUNDA ise GÜLEÇ AİLESİ somut bir gerçek durumunda..
Yani HAKİM HİSSEDAR konumunda olan YOLBULAN Ailesi ile GÜLEÇ Ailesini KARDEMİR Yönetiminden tasfiye etmek mümkün değil,bunu HİSSEDARLAR biliyorlar..
BAĞIMSIZLAR İSE YASALAR İLE KONULMUŞ BİR MÜESSESE.
4 BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU,KARDEMİR Yönetiminde hep olacak,zira orta yerde YASAL ZORUNLULUK var,burada AHMET BEY gider ALİ BEY gelir,ancak 4 BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU Üyesi hep olacak..
Daha önce BAĞIMSIZ YÖNETİM Kurulu Üyeleri HAKİM HİSSEDAR GRUPLARIN görüşü de alınarak tespit ediliyordu,ne zaman ki “YÖNETİM KURULU BAŞKANI OLARAK BİR İSİM DAYATILDI..” Hakim Hissedarlar arasında anlaşmazlık çıktı,BAĞIMSIZ YÖNETİM Kurulu Üyeleri SİYASET AĞIRLIKLI hale geldi.
Ne yazık ki,BAĞIMSIZLARIN SİYASİ AĞIRLIĞI O ZAMAN BAŞLADI..
Keşke YOLBULAN,GÜLEÇ Aile dayanışması sürüp gitmiş olsaydı..
Bir isim dayatılması 20 yıllık ittifakı,sevgi ve saygıyı darmadağın etti..

ÖNÜMÜZDE Kİ AYLARDA “İLÇE VE İL KONGRELERİNİ YAPACAK OLAN..” AK PARTİ VE CHP İÇİNDE “YENİ/GENÇ/GELECEĞİ OLAN İSİM ARAYIŞI…”
Biliyorsunuz AK Parti ve CHP Genel Merkezleri,İLÇE ve İL KONGRELERİNİN önümüzde ki aylarda başlayacağına ilişkin Kamuoyu açıklamaları yapıyorlar..
KARABÜK ŞU GÜNLERDE TARİHİNİN EN KÖTÜ SÜREÇLERİNİ YAŞIYOR..
Yeni YATIRIMLAR görünmüyor.yeni HEDEFLER yok..
Kent tam anlamı ile SAHİPSİZ BİR PORTRE VERİYOR ve bunun yerine düğün/dernek resimleri,Köy ziyaretleri,MEVLİD-İ ŞERİF katılımları hayli bolca görünüyor..
GEÇEN YILLARI BİR HATIRLAYIN HELE..
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ genişletiliyor,yeni YATIRIMCILAR geliyordu ve İSMETPAŞA OSB için çalınmadık kapı bırakılmıyor,OTOMOTİV SANAYİ noktasında HEDEFLER konuluyordu..
AK Parti ve CHP sempatizanları,galiba bu durumu dikkate alarak “BU KONGRELERDE,YENİ VE GENÇ İSİMLER/UFKU/VİZYONU OLAN VE HEDEF KOYABİLECEK İNSANLAR BAŞKANLIKLARA GETİRİLMELİ,YÖNETİMLERDE YER ALMALI..” gibi görüşler dile getiriyorlar..
Bu YENİ İSİMLER olayını hem AK Parti içerisinde,hem CHP İçerisinde öyle çok duyuyoruz ki,tabi olayın tam bu noktasında,böyle yeni isimler ortaya çıksalar,bu defa da “GİT KARDEŞİM,SİYASET ÇOLUK/ÇOCUK İŞİ Mİ..?” denileceğine yüzde/yüz gözü ile bakıyoruz.
Ancak SİYASETTE YENİ İSİMLER sözlerini hemen her Parti de duyuyoruz..

DÜN,BİR İŞYERİNDE OTURUYORDUK,ÇOK SAMİMİ,SEVDİĞİMİZ BİR DOSTUMUZ “YENİCE İLÇESİNDE KANSER HASTALIĞI HAYLİ YAYGIN…” DEDİ
Dün bir işyerinde oturuyorduk,birkaç dost sohbet ediyorduk,sevdiğimiz,önemsediğimiz bir Kardeşimiz “ABİ YENİCE’DE KANSER HASTALIĞI HAYLİ YAYGIN,BU KONUDA YAPILMIŞ BİR ARAŞTIRMA VAR MI..?” diye sordu.
Bilmediğimizi söyledik o Kardeşimize.
Ancak,YENİCE’DE özellikle çok yakından tanıdığımız,dostumuz olan insan,bu çağın illeti denilen Kanser Hastalığından hayatını kaybettiğini ve İlçe de böyle bir durum olduğunu biliyoruz.
Oradan bir Kardeş “YAHU YENİCE’NİN HAVASI TERTEMİZ.HAVASINI KİRLETECEK NE MARZİNÇ VAR,NE KARDEMİR VAR,NE BAŞKA SANAYİ TESİSLERİ VAR.O ZAMAN,BUNUN GEREKÇESİ NE OLABİLİR Kİ..?” diye sordu.
ÇEVRE İL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN su ve toprak analizleri yaptırması gerektiğini söyledi ve “BİZİM ÇEVRE İL MÜDÜRLÜĞÜ BU KONULARDA PEK İSTEKLİ,PEK ATAK GİBİ DURMUYOR..” falan gibi yaklaşımlar getirdi..
Örneğin TARIM İL Müdürlüğü “TARIMSAL TOPRAK ANALİZLERİ YAPTIRIYOR VE HANGİ ARAZİ YAPISINDA,HANGİ ÜRÜN DAHA VERİMLİ YETİŞİR GİBİ ÇALIŞMALAR YAPIYOR/YAPTIRIYORMUŞ..”
Peki “AĞIR METALLER NOKTASINDA ANALİZ YAPTIRIYOR MUSUNUZ..?” diye sorulduğunda ise “O KONU TARIMIN DEĞİL,ÇEVRE İL MÜDÜRLÜĞÜNÜN KONUSU,ONLARIN YAPTIRMASI GEREKİR..” diyorlar..
Özetlersek şayet YENİCE İlçesinde toprak su analizleri yaptırılıyor mu..?

5 kişi görüş bildirdi

  1. 70 LİKLER CHP Sİ

    Sayın Gölbek AKP belki genç isim bulur 35-40 yaş gurubundan genç isimler bulur ona lafım yök.Ancak sende iyi bilirsinki CHP 7O likler partisi İl Başkan adayı olarak adı geçenlere bak Allaşkına hepsi 66 i devirmiş.Genç yok.Birtek Bayram Karadağ 45 yaş aralığında galiba.Gerisi 65-70 yaş aralığında.CHP Karabükte süratle gençlere açılmalı genç bir jenerasyon yakalamalı.Amma o 70 likler geriden gençler gelir bizim parti içindeki saltanatımızı alır filan diye düşünürler gençlerin önünü tıkarlar.
    CHP li morukların birisine sorun İstanbulda çok müthiş başarılı çalışmalar yapmış olan Avukat DOĞUŞCAN AYGÜN için ne düşünüyorlar hepsi de olumsuz konuşur hiçbiride olumlu tek söz etmezler.Niye belki Karabüke gelirde Partinin içindeki saltanatımızı elimizden alıverir diye düşünürler.70 likler bu Partiyi küçülte küçülte bu hale getirdiler Karabükte bu zincirin kırılması lazım CHP nin meselesi bu.

  2. Enerji

    Yahu kardeşim chp ile yatıp chp ile kalkıyorsunuz, buraya yazılan yorumların yüzde 50sinde chp geçiyor, hiç başka gündeminiz işiniz gücünüz yokmu yorum köşesi siyaset alanı değildir içimiz dışımız futbol ve siyaset oldu. Yok chpli bilmem kim şunu demiş yok bu isimle bu iş olmazmış şu daha iyiymiş falan. Bazen diğer partiler içinde durum aynı. Bırakın şu siyaset işlerini. Hiç faydası yok konuşup durmanın. İşinize gücünüze bakın.

  3. Öneri

    Ahmet bey neden herkesimi eleştiriyorsunuzda rafet beyi eleştiremiyorsunuz sadece söz verip de yapmadıklarını ve yapamadıklarını yazsanız yeter bizim için teşekkürler.

  4. Tabiki chp

    Chp yi konuşacağız tabi biz CHP liyiz
    Akp liler AKP’yi konuşsun.
    Bu arada CHP Başkanlığı emekliler derneği yöneticiliği değil
    Bu yüzden Bayram Karadağ

  5. Karabük'ten Biri

    Sayın Gölbek
    Ülkemizin her yerinde 2 olan hastane sayısı 3’e, 5’e çıkarken maalesef Karabük’ümüz bu konuda pilot bölge temsilcisi olarak üç hastaneyi bir yapıp bu konuda dünya rekorunu elinde bulunduruyordur.
    Şimdi esas konuya gelelim;
    Dün haberlerde izliyoruz. İstanbul Gaziosmanpaşa’da hastanede yangın çıkıyor, yatan hastalar kısa sürede diğer hastanelere naklediliyor.
    Allah Korusun; Karabük’te böyle bir durum olsa, hangi hastaneye nakil ederler hastaları. Şimdi hemen yanı başımızda Safranbolu hastanesi ve özel hastane var denilebilir, onların doluluk oranları ve kabul edebileceği hasta sayıları ne olur acaba.
    Bu arada Kardemir kavşağına çok acil çözüm aranmalı. Gerekirse büyük şehirler bu konuda daha tecrübeliler. Onlardan yardım istenip uygun bir projeyle en kısa sürede hayata geçirilmeli. Eğer ağır kazalı ya da Kalp Krizi nedeniyle Cuma pazarı yönünden bir ambulans hastaneye gidecek olsa Kızılay binası önünde hasta ölür. çünkü trafik özellikle akşamüstü geç saatlere kadar orada kilit oluyor.
    İnsan odaklı bir yer olduğumuzda belki öğrenci kardeşlerimiz Safranbolu yerine Karabük’ü de tercih edeceklerdir. Safranbolu’ya gelen turistler gelmişken Karabük’e de bir bakalım bir tur atalım diyeceklerdir. Gazeteci gözüyle siz de öyle görmüyormusunuz.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”