Her Telden (27 Ekim 2020)

Her Telden (27 Ekim 2020)

Yayın: 26.10.2020 19:34 |Güncelleme: 27.10.2020 07:56
Paylaş:
A+ A-

CHP İL BAŞKANI Sayın ABDULLAH ÇAKIR,MERKEZ İLÇE BAŞKANI Sayın MUSTAFA ERTEN VE BAZI YÖNETİCİLER ve 17 MADDELİK ESNAF BİLDİRİSİ
Geçtiğimiz cumartesi günü işlerimizi bitirdik,tam Ofisin kapısından çıkarken,CHP Karabük İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR,Merkez İlçe Başkanı Sayın MUSTAFA ERTEN ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Sayın CİHANGÜL YASALI ile Sayın HARUN DEMİR girdiler kapıdan.
CHP Genel Merkezi tarafından hazırlanan 17 maddelik bir ESNAF BİLDİRİSİ çıkmıştı,o bildiriyi 10 bin adet bastırıp SIKINTI DA OLAN ESNAFLARA DAĞITIYORLARMIŞ,gerçekten güzel bir gelişme sayılmalı bu durum.
AŞAĞIDA BEKLEYEN DİĞER ARKADAŞLARI olduğu için oturmadılar ve ESNAFLARA KAPI/KAPI gezerek bu bildirilerden vermeyi sürdürdüler,bu tutumları hayli de ilgi görmüş anladığımız kadarı ile.
CHP İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR kapıdan çıkarken “ABİ NASIL SİCİLİMİZİ TEMİZLEMEYİ BAŞARIYOR MUYUZ..?’’ diye ince bir gönderme ,zarif bir sitem de bulundu..
Daha sonra birkaç ESNAF ARKADAŞIMIZLA görüştük.
CHP HEYETİ onlara da bu 17 maddelik ESNAF SORUNLARINI içeren “17 MADDELİK ESNAFLAR İÇİN TALEP..” bildirisini almışlar ve hayli hoşnut olmuşlar “CHP SÜREKLİ BUNU/BUNLARI YAPMALI İŞTE..” diyenler oldu..
ESNAF KESİMİ ŞU GÜNLERDE ÇOK AMA ÇOK SIKINTILI..
ÇÖZÜM önerilerine açık bir duruşu var ESNAFLARIN,CHP bunu yapmış.

CUMHURBAŞKANI VE AK PARTİ GENEL BAŞKANI Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN “MALATYALI BİR GRUP ESNAFI DİNLEMİŞ VE ABARTI VAR SÖZÜ.”
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN,son Malatya gezisi sırasında,bir grup Malatya esnafının dertlerini dinlemiş.
Esnaf Kardeşler EVE EKMEK GÖTÜREMİYORUZ sözü edince Sayın ERDOĞAN bu sözü abartılı bularak,bir sıkıntı olduğunun ancak,eve ekmek götüremeyecek kadar sıkıntı olmadığını zımni olarak anlatmış.
SON HAFTALARI LÜTFEN İYİ İZLEYİN..
İYİ Parti Genel Başkanı Sayın MERAL AKŞENER,İL/İL,hatta,İLÇE/İLÇE dolaşıyor,bu gezileri sırasında ESNAFLARLA SOHBET EDİYOR,esnafların dertlerini dinliyor,sıkıntılarına ortak oluyor.
Öte yandan CHP Genel Başkanı Sayın KEMAL KILIÇDAROĞLU ve CHP Genel Merkezi ESNAF KESİMİNİN sorunlarına çözüm için 17 maddelik bir paket hazırlayarak esnaflara yönelik mesajlar veriyor.
ESNAFLAR SORUNLARINI CUMHURBAŞKANI’NA ANLATIYORLAR..
İyi izleyin ORTA DİREK ESNAF KESİMİ sıkıntılı bir süreç anlatıyor topluma.

AK PARTİ İL KONGRESİ İÇİN “ABİ,GENEL MERKEZ BOYUTUNDA KULİSLER YAPAN İSİM ÇOK..” GÖRÜŞÜNDE Kİ ÇOK SEVDİĞİMİZ BİR PARTİLİ…
AK Parti İl Kongresi için henüz bir tarih açıklanmadı,ancak,dün de yazdığımız gibi “KULİS YAPAN İSİMLER VAR..” ve olayın tam bu boyutunda çok sevdiğimiz AK Partili bir Kardeşim “ ABİ,SENİN YAZDIĞIN İSİMLERİN DIŞINDA DA KULİS YAPANLAR VAR..” dedi.
Bazı SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN söz etti..
Daha sonra da “YAZDIĞIN BİR NOKTAYA YÜZDE MİLYON KATILIYORUM..” diyerek “BİZİM PARTİ DE TABANIN PEK HÜKMÜ OLMAZ.İŞİNİ YUKARIDAN GENEL MERKEZ YÖNETİCİLERİNDEN BAĞLAYACAKSIN..” bilgisini verdi,katıldığı bizimde dün yazdığımız bu noktada ki görüşlermiş.
Sayın İSMAİL ALTINÖZ’ÜN Karabük de PARTİNİN HAFIZASI olduğuna işaret etti ve en ücra köydeki AK Partiliyi bilir,AK Parti Teşkilatları ile çok sıcak ilişkileri vardır.Genel Merkez boyutunda da bir sorunu yoktur,o nedenle en şanslı Sayın İSMAİL ALTINÖZ’Ü gördüğünü anlattı..
Diğer ismi geçenlerin artılarını eksilerini anlattı O Kardeş.
Örneğin dedi “Sayın BÜLENT ERSÖZ ÇOK DEĞERLİ BİR KARDEŞ,ANCAK,HEM MERKEZ İLÇE,HEM İL BAŞKANI ÇATALZEYTİN’Lİ OLMAZ..” dedi ve “Sayın SALİH AYDIN ÇOK GENÇ PARTİ DENEYİMİ YOK.Sayın ALİ KAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ KAYBETMİŞ.Sayın HASAN KUL PEK ŞANSLI DEĞİL..” dedi.
Ancak diğer kulis yapanlar noktasında pek bilgi vermedi..
Şu sıralar Siyasetin dilende “ESNAFLARIN SIKINTILARI VAR DEĞİL Mİ..?” dedi.
Genel Merkez boyutunda çok kulislerin olduğundan söz etti..

GEÇMİŞ YILLARDA,AK PARTİ İÇERİSİNDE ÇOK ETKİN GÖREVLER ALMIŞ BİR KARDEŞ “ BİZİM EVDE, HANIM DEVA PARTİNE,OĞLUM İSE CHP’YE..”
Bize “ BİZİM PARTİ DE TABANIN PEK HÜKMÜ OLMAZ,İŞİNİ YUKARIDAN BAĞLAYACAKSIN..” gibi bilgiler veren ve AK Parti içerisinde çok etkin görevler yapmış bir Kardeş ile sohbet ettiğimizi yazmıştık.
O Kardeş,hiç ummadığımız,hiç beklemediğimiz ve sanki bir Aile itirafı gibi bazı konuları da söyledi “ABİ,GELECEK SEÇİMLERDE BİZİM PARTİNİN İŞİ HAYLİ ZOR..” dedi.
Sebebi için de “ÖRNEĞİN,BİZİM EVDE,HANIM DEVA PARTİSİ’NE OY VERECEĞİNİ SÖYLÜYOR.İLK KEZ OY KULLANACAK OLAN OĞLUM İSE CHP DİYOR..” dedi.
Daha sonra da “GEÇENLERDE SENDE YAZDIN,DEVA PARTİSİ ÖYLE ANKETLERDE Kİ SONUÇLAR GİBİ Yüzde 2-3-4 FALAN DEĞİL ABİ,BİZİM HANIM GÜN ARKADAŞLARININ, TAMAMI İÇİN DEVA PARTİSİNE OY VERECEKLER DİYOR..” gibi çok enteresan yaklaşımlardan söz etti.
Eğer bir ERKEN GENEL SEÇİM yapılırsa,SİYASET DÜNYASI çok ama çok enteresan bir OY DAĞILIMI yaşayacak gibi görünüyor,baksanıza O Kardeş nelerden söz ediyor ve kendisi için ise “ABİ REİS NEREDE BEN ORADAYIM.HİÇ SEKMEZ,HİÇ TAVİZSİZ REİS NEREDE BEN ORADAYIM..” dedi.
Siyaset Dünyası hayli ilginç gelişmeler gebe gibi görünüyor..!!

PROF.Dr.Sayın MUSTAFA YAŞAR “İRLANDA ve ABD’Lİ KONUKLARIMIZ VAR.BİZE DE PİROLİZ TESİSİ KURAR MISINIZ DİYORLAR..” DİYOR..
Dün Karabük Belediyesi,TSO ve KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ortaklığında PETROL TÜREVLİ KATI ATIKLARI ayrıştırarak SIVI YAKIT haline getirecek olan PİROLİZ TESİSİ noktasında yaşanan gelişmelerden söz etmiştik..
Projenin asıl Sahibi sayılması gereken Prof.Dr.Sayın MUSTAFA YAŞAR’I bir konu da bilgi almak için aramıştık “ŞU AN İÇİN İRLANDA VE ABD’DEN KONUKLARIMIZ VAR.ONLARA DA BU DÜŞÜNCEMİZİ ANLATTIM,ÇOK İLGİLENDİLER,DETAYLI ÖĞRENMEK İSTEDİLER..” dedi.
Biz Prof.Dr.Sayın MUSTAFA YAŞAR’A bu tesiste ESKİ OTOMOBİL LASTİKLERİNİN kullanıp/kullanılmayacağını sormuştuk,şu an için bunu pek tercih etmeyeceklerini,zira,içinde ki ince çelik telleri ayrıştırmasının zor olacağını söyledi ve ilerleyen süreçte kullanılabileceğinden söz etti.
İRLANDA ve ABD’Lİ KONUKLAR “BİZE DE BU TESİSİ KURABİLİRSİNİZ..” demişler.

CHP ELANİ İLÇE BAŞKANI Sayın AHMET AYTAÇ’IN “EFLANİ İLÇE MİLLİ EĞİTİMİ HAKKINDA ELEŞTİRİLERİ” VE VALİ, İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ..
CHP Eflani İlçe Başkanı Sayın AHMET AYTAÇ, kendi Sosyal Medya hesabından “EFLANİ İLÇE MİLLİ EĞİTİMİ NOKTASINDA..” zehir/zemberek bir açıklama yayınlamış.
EFLANİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM CAMİASI İÇİN DEHŞETLİ SIKINTILARDAN SÖZ ETMİŞ.
Öncelikle EFLANİ’DE çalışan bazı öğretmenlerin SAFRANBOLU ve KARABÜK’TE oturduklarını iddia ederek “GÜNLÜK OLARAK EVLERİNE GİDİP /GELİYORLAR.ZAMAN/ZAMAN DA DERSLERİNE GEÇ KALIYORLAR..” iddialarında bulunmuş Sayın AHMET AYTAÇ.
Zaman/zaman bizde bu yönle bazı gelişmeleri duyardık doğrusu.
Bu geliş/gidişlerde kullanılan araçları,EFLANİ Milli Eğitiminin BİRÇOK SINAV DA ALDIĞI DERECELERİ dile getirmiş Sayın AHMET AYTAÇ ve bu arada bazı kişilerin SİYASAL TERCİHLERİNİ Sosyal Medya aracılığı ile açıklamaktan çekinmediklerini bile iddia etmiş.
Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL bu iddialara kayıtsız kalmaz elbet.
Karabük İL MİLLİ EĞİTİM Müdürü Sayın NEVZAT AKBAŞ kayıtsız kalmaz.
Bu arada EFLANİ OKULLARININ HİJYEN durumuna da değinmiş Sayın AHMET AYTAÇ ve doğrusunu isterseniz, yenilir/yutulur gibi iddialar değil bunlar..
EFLANİ, geçmiş de ki, gibi değil, YAŞANAN SORUNLAR varsa dile getiriliyor..
HEM DE YÜKSEK SESLE DİLE GETİRİLİYOR..!!
Bu gelişmeler kimine zor gelse de,HERKES ALIŞACAK tamam mı..?

AK PARTİ İL KONGRESİ İÇİN,İL BAŞKANLIĞINDA İSMİ GEÇEN Sayın BÜLENT ERSÖZ ve “İKİ ÇATALZEYTİNLİ KALDIRMAZ SÖZÜNE,NİYE OVACIKLI..”
AK Partili birkaç kardeş ile sohbet ediyorduk, söz Sayın BÜLENT ERSÖZ isminin de İL BAŞKAN ADAYI olabileceğinden açıldı ve orada ki bir Kardeş “BU OLMAZ,HEM MERKEZ İLÇE BAŞKANI,HEM İL BAŞKANI ÇATALZEYTİN KÖKENLİ OLURSA,SIKINTI YAŞANIR..” falan gibi görüş verdi.
Bunun üzerine Sayın BÜLENT ERSÖZ’ÜN bir tarafı Karabük BELEN Mahallesinden olduğuna ilişkin bilgiler verildi,şu an tam hatırlayamıyoruz ya annesi veya babası BELEN Mahallesi sakini,kendisi ise ÖZ BE ÖZ KARABÜK ÇOCUĞUYMUŞ..
Bunlar anlatılırken,bir diğer AK Partili bir Kardeş “BIRAKIN BU İŞLERİ BE..” dedi “MERKEZ NÜFUSU 600 civarında olan OVACIK İlçesine getirdi sözü ve “İKİ OVACIK KÖKENLİ MİLLETVEKİLİ OLUYORDU,İKİ BAŞKAN ÇATALZEYTİN’Lİ OLUNCA DİKKATİNİZİ Mİ ÇEKİYOR..” dedi.
Daha sonra bize dönerek “ABİ ALLAHAŞKINA BU SÖYLEDİKLERİMİZ YAZ.AMA ALLAHAŞKINA BENİM DE İSMİMİ VERME..” dedi,zaten hep,her zaman böyledir..
“SÖYLEDİKLERİMİ YAZ,ANCAK,ALLAHAŞKINA İSMİMİ VERME..” denir.
Yazdık işte.
Peki “BİR ERKEN GENEL SEÇİMDE,BU OVACIK KÖKENLİLERDEN BİRİSİ KESİN GİDER..” sözünü de yazalım mı, diye sormadık, o nedene o sözleri de, gerekli tembihat yapılmadığı için yazdık işte..!!
Ne dersiniz söylenenler haklı mı,yoksa haksız yönü var mı..?

“BİZ LİMANA SIĞINANLARDAN DEĞİL,ÇOK BÜYÜK ÇİLELERLE O LİMANI İNŞA EDEN, YAPANLARDANIZ. HELE FETÖCÜ HİÇ OLAMAYIZ..” SÖZLERİ
MHP İçinde çok eski tanıdıklarımız,Kardeşlerimiz,dostlarımız var,geçmişte çok ciddi görüş ayrılıkları yaşanmış olsa da çok sevdiğimiz, önem verip, sevdiğimiz, saydığımız birçok insan var.
Zaman/ zaman oturur,sohbet eder dertleşiriz.
1980 Öncesi İÇİŞLERİ Bakanlığı dahil çok önemli görevler üstlenen,daha sonrasında da uzun yıllar Siyasetin içinde aktif görevler almış Sayın MEHMET AĞAR’IN bir sözü olmuştu “1980 ÖNCESİNDE SAĞDA ve SOLDA VURUŞANLARIN HEPSİNİ DE ABD ORGANİZE EDİYORMUŞ..” şeklinde.
Ülkenin pırıl/pırıl gençlerine yazık edildiği noktasını falan konuşuruz.
Ancak,her zaman karşılıklı güven,dostluk duygularını kaybetmemişizdir.
O Kardeşlerden birisi “ABİ,MHP İÇİNDE SON GÜNLERİN MODA TARTIŞMASI SIĞINILACAK LİMAN ve FETÖCÜ OLUP/OLMADIĞI..” dedi,sonra da “BİZ O LİMANI BÜYÜK ÇİLELERLE İNŞA EDEN,YAPANLARDANIZ,BURAYA SIĞINANLARDAN DEĞİL..” dedi.
Daha sonra “HOŞ SIĞINANLAR DAHA ÖN PLANA GEÇTİLER AMA..” dedi.
“BİR KARDEŞ SÖYLEMİŞ,BİZ ÜLKÜ OCAKLARINDAN TÜRKLÜK ŞUURU,ALDIK,9 IŞIK DOKTRİN BİLGİLERİNİ ALDIK.BİZDEN KESİNLİKLE FÖTÜCÜ ÇIKMAZ..” falan dedi.
Sonra İl Kongresi’ni işaret etti.
“SIKINTILI BİR SÜREÇ YAŞANIYOR.KONGRE DE BU YANSIYABİLİR..” dedi.
MHP İl Kongresi için Genel Merkezden tarih bekliyor..

BİR YANDAN “PETROL TÜREVLİ KATI ATIKLARIN BERTARAFI,EKONOMİYE KATKI SAĞLANMASI..” ÖTE YANDAN KATI ATIK BERTARAF TESİSİ İŞİ
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın MUSTAFA YAŞAR’IN gündeme getirdiği PİROLİZ TESİSİ tanıtım toplantısı yapıldı, çok da ilgi gördüğünü söylemek mümkün.
PİROLİZ TESİSİNDE petrol türevli katı atıklar, kullanılacak ve günlük 500-600 kilogram civarında pet şişe, plastik maddesi kullanılacak, böylece ÇEVRE BUNLARDAN TEMİZLENİRKEN, aynı zamanda Milli Ekonomiye katkı yapılacak.
PİROLİZ TESİSİ gündeme geldi,üzerinde fikir jimnastikleri yapılıyor..
Peki TAM/TAMINA 16 YILDIR KARABÜK GÜNDEMİNDE OLAN KATI ATIK BERTARAF TESİSİ için son gelişmeler nedir,önce bu tesisi kurulan KARÇEV Mİ yapacak,yoksa KARABÜK BELEDİYESİ Mİ..?
Kafalar bu nokta da hayli karışık..
Karabük KATI ATIK BERTARAF TESİSİ’Nİ tam tamına 16 yıldır yapıp, becerememişti, MAZERET ÜRETİMİ yapar konu tam 16 yıldır yüzüstü kaldı başarılamadı..
BAKALIM HANGİSİ DAHA ERKEN YAPILIP,HİZMETE GİRECEK..!

 

15 kişi görüş bildirdi

  1. AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI

    İnsanların nereli olduğundan öte verecekleri hizmet önemli sayın Gölbek. Bülent Ersöz’ün il başkanlığı için ismi geçmesi bizi çok memnun etti. Hangi makam olursa olsun Taze kan her zaman o makama heyecan dinamiklik getirir. Karabük de Son seçimlerde yaşananların ardından bayrağı yeni arkadaşımıza teslim etmek partiye katkı sağlayacaktır. Beş ilçesi olan bir il de en az nüfusa sahip bir ilçeden iki milletvekili adayı çıkması ilk başta yadırgansa dabu konu şuan gündeme dahi gelmiyor. önemli olan verilen hizmet. kimin nereli olduğunun hiçbir önemi yok. Bülent Ersöz beyle yan yana gelip bir bardak çay içmişliğim yok ama partim ve partimin başarısı adına taze kana ihtiyacımız olduğunu düşünenlerdenim. Seçimlerde tekrar üzülmek istemiyoruz. Taze kan demek heyecan demek.

  2. Gönderen

    Dün 500-600 ton diye yazmıştınız. Bugün 500-600 kg. demişsiniz. Herhalde dün 500-600 ton diye sehven yazdınız. Zira 500-600 ton Karabük için çok büyük rakam. Karabük’ün toplam günlük katı atık o miktarın üçte biri kadar. 500 – 600 kg. plastik atıktan 375 – 400 litre motorin elde edilirse, günlük 2000 lira civarında gelir elde edilir. Yarısı masraf dersek günlük 1000 lira gelir. Dünkü göndermiş olduğum yorumu niye yayınlamadınız? Hakret yok, suç unsuru yok. Sadece bilgi ve öneri vardı. 500-600 ton denilince ciddi bir rakam, gaz türbini kurup elektirik üretilse daha iyi olur diye düşünmüştüm. Van’da İranlı’ların piroliz makineleri yapıp ihraç etmesi Karabük üniversitesinin çalışmasına gölge düşürmez ki. Haberi yapan da devletin haber ajansı. Neyse sizin de vardır bir düşündüğünüz…..

  3. Akp li bülent

    Bülent Ersöz son seçimde açık alenen MHP ye çalışmıştır.kendisi ak partili değil akp lidir hayırlı işler

  4. Ak ak ak

    Ahmet bey yok istanbul yok bursa yok Angara ne iş ya anlamadık gitti yok çatalzeytin yok Sivas Maraş keltepe ovacık yazıyor duruyorsunuz kaleminize sağlık yazınuz birilerinin derdi koltuk hırsı aklının ötesine geçmiş ak davayı düşünen kalmamış ak davayı düşünüyorum diye birileri çıkmış kendine kamuoyu yaptırıyor Karabük küçük bir il her kes her kesi bilir tanır. Kimin ne yaptığı hemen duyulur dört beş isim yazmıssınız .bulent demişsin Rafet beyin il başkan adayı Bülent bence çünkü Bülent bey Allah için Rafet bey için çok gayret verdi arkadaşları ile sürekli toplantıları hiç ara vermeden yaptı Ali Kaya bey Safranbolu da seçim kaybetti kendi egosu yüzünden ondan sonrada on buna çamur attı şunun yüzünden kaybettim yok teşkilat bana kazık attı filan diye yaygara yaptı yazıklar olsun sana Ali bey böyle kelimeler şık depil size yakışmaz Salih bey sizden il başkanı filan olmaz işinize gücünüze bakın

  5. Gönderen

    Karabük çok ilginç bir yer. Bir koltuğa Karabük dışından birisi otursa “kardeşim Karabük’ün çocuğu varken yabancı geliyor oturuyor. O da ekibini Karabük dışından kuruyor” diye dert yanılıyor. Karabüklü birisi otursa “kardeşim niye oraya Eskipazarlı oturdu da Keltepeli oturmadı? Eskipazarlı hep Eskipazarlılar’ı, kendi akrabalarını kayırıyor. Yeniceliler’in başı kel mi.” deniliyor. Adam yıpratıp harcamakta Karabük’ün üstüne yoktur belki de. Tam bir kıyma makinesi…..

  6. Doğrucu Davut

    Günde 1000 lira yılda 365 bin lira eder her sene 1 adet kamyon alınabilir 10 yılda 10 kamyon demek. Küçümsememek lazım bence faydalı bir yatırım olur.

  7. MHP Lİ TİTRE KENDİNE DÖN

    MHP Lİ TİTRE KENDİNE DÖN,MHP Yİ SIĞINILACAK LİMAN GÖRENLERDEN KURTUL.ÜLKÜCÜ HAREKET ŞEHİTLER VEREREK BUGÜNLERE GELDİ VE HİÇBİR ZAMAN ŞİKAYET ETMEDİ DAVASINA BAKTI.
    BİZ KARABÜKTEDE ÜLKÜCÜ HAREKETİ SOKAKTA BULMADIK.
    DÜNÜN ANAP LISI DÜNÜN AKP LİSİ DÜNÜN DYP LİSİ DEYİLİZ BİZ ÜLKÜCÜYÜZ.

  8. Cenk

    Siyaseti İsmail Altınöz anasının karnında mı öğrenmiş.Şunu unutmayın Fatih Sultan Mehmet 21yaşında İstanbul’u fethetti.Salih kardeşim bu sayılan isimlerinin içinde en iyisi.Karabük’ü bir üst lige taşıyacağından eminim.

  9. Gönderen

    Sayın yazar Babacan ve Davutoğlu parti kuracağı söylenmeye başladığından itibaren, Karabük’te kurulacak partilere hayli ilgi olduğunu, kurulacak parti teşkilatlarında görev almak isteyenler olduğunu, büyük bir heyacan olduğunu falan birçok kez yazmıştınız. Nabız yoklama bakımından tecrübelisiniz. Fakat Mustafa Sarıgül ve Muharrem İnce hareketleri hakkında hiçbir kulis bilgi yazmıyorsunuz. Karabük’te bu hareketlere ilgi nasıl? Bir dalgalanma bir heyecan var mı? Chp’den ümidini kesmiş Karabüklüler’in chp’den yeni partiler hususunda nabızları nasıl atıyor? İsminin açıklanmasını istemeyen, chp’liler falan gelip Sarıgül ve Muharrem İnce hareketleri hususunda sizinle konuşmuyorlar mı?

  10. Köylü

    İsmail altınöz en iyi yatırımı köylere yaptı yol asfaltsız köy kalmadı Bülent bey de kemal bey rafet bey ile bir olurlar şehir merkezi yollarını yaptırırlar

  11. Eflanili

    Köylü gel Eflani nin köy yollarına bak.İhtilalden kalmış gibi.Bırakın bu işleri.İsmail gidecek dertler bitecek.

  12. millet can derdinde

    oturdugum apt 5 katli apt 5 inci katinda covidli bir aile karantinaya alinmis apt sakinlerinin haberi 1 hafta sonra oluyor.. sonuc her gun yukardan asagi 1 kata kadar salgin yayiliyor bina sakinleri karantinada ama apt gorevliside pizitif temizlik sirketi elemani kimbilir kac apt ye siteye asansorune temuzlige gitti. herkes markete gidiyor yuruyuse cikiyor kim kime dum duma.. mahelle ismi vermiyecegim ama 300 apt varsa 300 aptmandada karantinali daire var ve apt site sakinlerinin yan komsularinin pozitif oldugundan haberi yok.
    böyle mucadele olurmu yazin binanin girisine bu binada covidli hasta karantinasi var diye. bizlerde tedbirimizi alalim binayi dezenfektan ettirelim asansor kullanmayalim. bizler her türlü önlemimizi aliyorken devlet hastaligi kucagumiza birakip kaciyor. bi haber verin uyarin apt ve site sakinlerini ayiptir gunahtir .
    sakin ha yanlis anlasilmasin saglikcilara degil sitemimiz. muhtarlari bu islerle ilgilenme gorevini vermeyen emretmeyen devlet gorevlilerine.
    millet can derdinde kim olursa olsun siyasi partilerin baskani umurumuzda degil..

  13. Hastane

    Şuan en acil hastane hastane hastane karabükün acil hastaneye ihtiyacı vardır.

  14. Karabük Gelişiyor

    Karabük sürekli gelişiyor özellikle karayolu taşımacılığı karabükte çok gelişti. Bakın ken içi trafiğe özellikle akşam saatlerinde kent girişindeki araç yoğunluğuna.. Muhteşem bir canlılık ve araç bolluğu. Mesela beştepeler-saranbolu yoluna bakın 20 yıldır harıl harıl yol yapım çalışması var neredeyse her sene o yol yeniden yapılıyor bu yıl yine çalışma var yaz boyu devam etti kışa giriyoruz ama çalışmalar hız kesmeden devam ediyor yılbaşına biter inşallah, ama 2021 ilkbaharında tekrar aynı yol bi daha yapılır o yol yapılmaya başladığında gençtim, emekliliğim geldi yaşlandım yakınde ölecem ama o yol çalışması bitmedi, bitemedi neyse torunlarım görür insallah o yolun bittiğini. Ama sevindirici tarafı bir türlü bitmesede devam etmesi.

  15. MHP İl Başkanı

    MHP İl Başkanlığına Ülkücü kesimin tek adayı Fatma Danışman olmalı.Kökenden Ülkücü çile çekmiş bi Ülkücü,İl Başkan adayı Fatma Danışman bizim asenamız olmalı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Adalet Bakanı Tunç, Karabük’te konuştu:

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Neymiş, 17 bakan İstanbul'da. Niye 17 bakan İstanbul'da? 17 bakan Türkiye'nin her yerinde, 81 vilayetinde, halkının arasında. Hem ülkeyi yönetiyor hem de milletini dinliyor.” dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Karabük'ün Safranbolu ilçesine gelen Bakan Tunç, ilçe merkezindeki bir otelde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluştu.

Daha sonra Sunal Tülbentçi Öğretmenevi önünden partililerle Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'na kadar yürüyen Tunç, burada yaptığı konuşmada, AK Parti Safranbolu Belediye Başkan adayı Ali Büyüközdemir seçildiği takdirde Safranbolu için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

Gerçek belediyeciliğin AK Parti belediyeciliği olduğunu dile getiren Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994'te Büyükşehir Belediye Başkanı olarak CHP'den devraldığı İstanbul'u 4,5 yılda yaşanır hale getirdiğini, bunun da AK Parti'nin kurulmasını sağladığını anlattı.

Tunç, AK Parti'nin iktidarda olduğu 22 yıldır hep “önce insan” dediklerini belirterek, “Eğitimden sağlığa, sosyal politikalardan kültüre, adalete, güvenliğe varıncaya kadar her alanda insanımızı güçlendirmek için çalıştık. İstikrarlı kalkınma hamleleriyle Türkiye'mizin 81 vilayetini yatırımlarla donattık.” diye konuştu.

Terörle mücadeledeki kararlılıklarından hiçbir zaman taviz vermeyeceklerini vurgulayan Tunç, ülkenin, çocukların, gençlerin huzurlu bir geleceğe kavuşabilmesi için gece gündüz çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Tunç, temel hak ve özgürlüklerin önündeki engelleri birer birer kaldırdıklarına işaret ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu ülkede bir daha darbeci, vesayetçi anlayış hortlamasın, milli iradenin önü kesilmesin diye reformlar yaptık. Anayasa değişiklikleri yaptık. Tüm bunları sizler onayladınız. Referandumlarda sizlerin huzuruna geldik, evet oylarınızla Türkiye'nin önünü açtınız. 22 yıldan bu yana 81 vilayetimizi yatırımlarla donatırken dünya projeleriyle tanıştırırken şer güçleri de hiç boş durmadı. Ülkemizin önünü kesmek, Recep Tayyip Erdoğan'ı iktidardan düşürmek, AK Parti iktidarını sona erdirmek için türlü türlü hilelere başvurmadılar mı? Parti kapatma davaları, 367 krizleri, Gezi olayları, 17-25 (Aralık) emniyet yargı darbe girişimi, 15 Temmuz hain darbe kalkışması, tüm bu karanlık günleri, geceleri milletimize yaşatmak istemediler mi? Ne yaptık? Size güvendik. Sizler hep o önümüze konulan taşları birer birer ayıkladınız ve bizim önümüzü açtınız.”

– “Milli irade bayrağını hiçbir zaman yere düşürmeyeceğiz”

Demokrasiye hep beraber sahip çıkacaklarını, milli irade bayrağını hiçbir zaman yere düşürmeyeceklerini vurgulayan Tunç, şöyle devam etti:

“O başbakanların asıldığı, bakanların asıldığı, siyasetçilerin zindanlara tıkıldığı, darbe mağdurlarının hapislerde çürütüldüğü o eski günlere bir daha geri dönmek yok. O geri dönmek isteyenler de hiçbir zaman bu ülkede iktidar yüzü görmeyecek. Bu millet onlara fırsat vermez, vermeyecek.

Şimdi belediye seçimlerinden sonra diyorlar ki acaba 'AK Parti'yi tökezletebiliriz de yeniden bir istikrarsızlık ortamı oluşturabilir miyiz? Yeniden ekonomiyi olumsuz etkileyerek 2028'den önce bir proje yapabilir miyiz?' Sizin projeleriniz tutmaz.”

Tunç, hakkaniyetli, adaletli ve dengeli dış politikayla dünyada insan haklarını, mazlumun hakkını, Filistinli mazlumu savunmaya, “Dünya beşten büyüktür.” demeye devam edeceklerini anlattı.

Bir belediye başkanının, bakanıyla, milletvekiliyle uyum içerisinde çalışmasının o şehre avantaj getireceğine vurgu yapan Tunç, şunları kaydetti:

“Ali Büyüközdemir, gençliğiyle, dinamikliğiyle, çalışkanlığıyla ve bizlerle uyumlu çalışmasıyla Safranbolu'muza değer katacak. O tarihi eserleri yeniden gün yüzüne çıkaracak, onarım bekleyen tarihi evleri yeniden ayağa kaldıracak çalışmaları hükümetimizle beraber yapacak. Şunu söylüyorlar biz bunu dediğimiz zaman; '17 bakan, siz seçim çalışmasındasınız.' Bakanların seçim çalışmasında olmasıyla ilgili anayasal yasak mı var? Nereden çıkardınız bunu? Kendi beceriksizliğinizi, kendi kayıp yıllarınızı örtmek için sürekli bunu gündemde tutmaya çalışıyorsunuz. Neymiş, 17 bakan İstanbul'da. Niye 17 bakan İstanbul'da? 17 bakan Türkiye'nin her yerinde, 81 vilayetinde, halkının arasında. Hem ülkeyi yönetiyor hem de milletini dinliyor.

Sen geleceksin vatandaşa o hükümetin çalışmalarını, bakanların çalışmalarını karalayacaksın, dezenformasyon yapacaksın, biz milletimize doğrusunu anlattığımızda da rahatsız olacaksın öyle mi? Sen işine bak. Sen İstanbul'a yaşattığın kayıp yıllara üzül, üzül. Sen kendi perişanlığına üzül. Nasıl İSKİ skandallarıyla bu ülkeyi çalkalandırdınız geçmişte. Şimdi de para kuleleriyle maalesef İstanbul'a o kara görüntüleri yaşatıyorsunuz.”

– “Millete hizmet yolunda durmadan çalışmaya devam edeceğiz”

Tunç, bakanların milletiyle beraber millete hizmet yolunda hiç durmadan çalışmaya ve koşturmaya devam edeceğinin altını çizerek, “Maalesef öyle bir karalama yapmaya çalışıyorlar ki o karalamayı şunun için yapıyorlar. Yaptıkları bir eser yok. Ürettikleri bir icraat yok. Çaktıkları bir çivi yok. Sırf onu gölgelemek, örtmek için böyle dezenformasyona başvuruyorlar. Nereye başvurursa başvursunlar, milletimiz 17 sandıkta 'Recep Tayyip Erdoğan' dedi, 22 yıldan bu yana 'AK Parti' dedi, 'Cumhur İttifakı' dedi. Şimdi 18. sandıkta da inşallah yine 'AK Parti' diyecek, 'Recep Tayyip Erdoğan' diyecek, 'Cumhur İttifakı' diyecek.” ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç, millete güvendiklerini ifade ederek, “Seçimlerden sonra da inşallah 2028'e kadar 4 yıllık seçimsiz geçecek bir süre var. Geçmişte enflasyonu tek haneli rakamlara düşürdüğümüz gibi yine düşüreceğiz. Yine emeklimizin, memurumuzun, işçimizin maaşını, alım gücünü artırmaya devam edeceğiz.” dedi.

Programda, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt ve AK Parti Safranbolu Belediye Başkan adayı Ali Büyüközdemir de konuşma yaptı.