Her Telden (27.Mayıs.2016)

Her Telden (27.Mayıs.2016)

Yayın: 27.05.2016 08:52
Paylaş:
A+ A-

AK PARTİLİ BİR KARDEŞİMİZ “AK PARTİ’NİN GELECEKTE KURACAĞI BİR HÜKÜMETİN AB BAKANI SAYIN BURHANETTİN UYSAL OLUR…”
Geçtiğimiz gün,bir işyerinde oturduk sohbet ediyorduk,konu Siyasete geldi ve O Kardeşimiz “Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN KENDİSİ GÖREV ALMAK İSTEMEDİ.BUNU EN YAKINLARINDAN BİLİYORUM..” dedi.
Buna benzer bilgiler verdi.
Daha sonra da “AK PARTİ ESKİ HAVASINDA DEĞİL.MESELA KARABÜK MİLLETVEKİLİ Sayın BURHANETTİN UYSAL’A KARŞI CEPHE KURMAK İSTEYEN BİR GURUP VAR.PARTİ İÇİNDE ETKİLİ SAYILABİLECEK BİR GURUP VAR..” dedi.
İlk Kuruluş yıllarında,daha sonra ki yıllarda “PARTİ İÇİNDE BÖYLE ŞEYLER GÖRÜLMEZDİ.ŞİMDİ BÖYLE SAÇMA/SAPAN İŞLERE GİRENLER VAR BUNLAR HEM ŞIK DEĞİL.HEM YARARLI DEĞİL..” gibi değerlendirmeler yaptı.
Daha sonra da “GÖRECEKSİNİZ,BUNDAN SONRA AK PARTİ HÜKÜMETTE REVİZYON YAPARSA VEYA YENİ BİR HÜKÜMET KURARSA AVRUPA BİRLİĞİ BAKANI PROF.DR.Sayın BURHANETTİN UYSAL BU BAKANLIĞA GETİRİLİR..” şeklinde görüşler dile getirdi.
O Kardeşimiz bu değerlendirmeleri yaparken,4-5 arkadaş daha vardı ve “Prof.Dr.Sayın UYSAL TBMM’NİN EN ÇALIŞKAN MİLLETVEKİLLERİ ARASINDA GÖSTERİLİYOR.AVRUPA BİRLİĞİ TOPLANTILARINDAN GELİYOR,GECE YARILARINA KADAR TBMM ÇALIŞMALARINA KATILIYOR..” dedi.
“Sayın UYSAL SÜRATLE BAKANLIĞI DOĞRU KOŞUYOR..” dedi.
Biz ve birlikte olduğumuz diğer kardeşler “İNŞAALLAH..” dedik.
Böyle bir gelişme “KARABÜK’E ve BİZE MUTLULUK VERİR..” dedik.

SAFRANBOLU KÜLTÜR VE TURİZM VAKFI FEVKALADE GÜZEL BİR GİRİŞİMİ TAMAMLADI VE TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSUNU KURDU..
Sayın ŞEFİK DİZDAR Başkanlığında ki SAFRANBOLU KÜLTÜR ve TURİZM VAKFI mükemmel işlere imza atıyor,geçtiğimiz akşam Rahmetli HULUSİ YAZICIOĞLU anlatıldı.
Avukat Rahmetli HULUSİ YACIOĞLU bu Yörenin yetiştirdiği en önemli KÜLTÜR İNSANI olarak yaşadı ve ebedi hayata intikal etti,kendisi ve Sayın HÜR KALYONCU ile yaptığımız televizyon sohbetleri büyük ilgi görüyordu.
Sayın HULUSİ YAZICIOĞLU’NU çok yakından tanıyan,hakkında derin araştırmalar yapan Sayın HÜR KALYONCU ile Sayın AYTEKİN KUŞ’UN anlatımları da mükemmel bir gelişme.
Şimdi TÜRK SANAT MÜZİĞİ KORUSU kurdu VAKIF ve bu işin gönüllüsü Sayın HÜSEYİN DEMİR arkadaşları ile birlikte KORONUN kurulmasına çok emek verdiler.
SAFRANBOLU KÜLTÜR ve TURİZM VAKFI mükemmel işlere imza atıyor dedik,bakın TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU Kuruluşundan kısa süre geçmiş olmasına karşın İLK KONSERİNİ 4 Haziran günü veriyor.
BAHAR KONSERİ Mimarlık Fakültesi Konferans Salonunda..
Sayın ŞEFİK DİZDAR ve Yönetimi mükemmel çalışmalar yapıyor..
BİR DEĞERLENDİRMEMİZE GELEN YORUMLAR,ÇELİK-İŞ SENDİKASI KARABÜK ŞUBE KONGRESİ İÇİN İPUÇLARI VERİYOR,ÇEKİŞME BÜYÜK
Geçtiğimiz gün 2017 Yılının Karabük’te hayli hareketli geçebileceğine işaret eden bir yazımız çıkmıştı ve hareketlenme için ÇELİK-İŞ Sendikası KARABÜK ŞUBE Kongresi ile TSO MESLEK KOMİTELERİ seçimlerine işaret etmiştik
GEREK ÇELİK-İŞ SENDİKASI’NIN..
GEREKSE TİCARET/SANAYİ ODASI’NIN..
Çok geniş tabanları var,binlerce ÜYELERİ VAR ve bu Üyeler KATILIMCI BİR ANLAYIŞLA bu seçimlere hazırlanıyorlar gibi değerlendirmelerde bulunmuştuk.
ÇELİK-İŞ SENDİKASI ÜYELERİ YORUMLAR YOLLUYORLAR..
Dikkat ediyoruz,gönderilen yorumlarda SENDİKA ŞUBE YÖNETİMİ hakkında,gönüllerinden geçen veya kendilerini iyi temsil edeceklerine inandıkları isimleri LİSTE HALİNDE Kamuoyu ile paylaşıyorlar.
ÇELİK-İŞ KARABÜK ŞUBE Kongresi’nde 2010 Yılı girişlilerin çok büyük bir hazırlık içinde oldukları hakkında HEMEN HERKESİN HEMFİKİR oldukları görüşler dikkati çekiyor.
Öte yandan bir Okurumuz,bizi kastederek ÇELİK-İŞ KARABÜK ŞUBE YÖNETİCİLERİNİ sevmez ve onlara sürekli sallar gibi bir değerlendirme yapmış,bu değerlendirmeyi şiddetle reddederiz.
İnsanı/insanları sevmemek ne demek Allahaşkına..?
Bizim hiç öyle bir tarzımız/tutumumuz yok/olmaz bunu bilin..

KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE 150 YATAK DAHA İLAVESİ İÇİN YER SEÇENEĞİ VE DEVLET HASTANESİ YAPILMASI
KBÜ TIP FAKÜLTESİ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA Hastanesi’ne 150 YENİ YATAK ilavesi yapılacak,bunun için İMAM/HATİP Lisesinin arazisi veya KARDEMİR KARABÜKSPOR İdman Sahasının/Sosyal Tesisinin bulunduğu alan kullanılacak.
HER İKİ ŞIK UZUN SÜRE ALACAKTIR ELBET..
Veya İKİSİNİN BİRDEN KULLANIMI SÜRE ALACAKTIR.
Diyelim ki 150 DAHA İLAVE YATAK için yola çıkıldı ve BİR DİZİ PROJE TADİLATLARI,SİYASİ BASKILARLA ilave yatak sayısı 250 ye yükseltildi bu durumda KARABÜK SAĞLIK SORUNUNU ÇÖZMÜŞ OLUR MU..?
Ayrı bir DEVLET HASTANESİ yapılmadan mümkün değil çözülmez..
Karabük’e mutlaka ama mutlaka bir DEVLET HASTANESİ ŞART.
Düşünün en küçük bir operasyon ile en ağır hastalıkların tanısı/tedavisi/bu konularda araştırmaların yapılması AYNI ÇATI ALTINDA olacak bunun yaratacağı sıkıntıyı düşünebiliyor musunuz..?
YATAK İLAVESİ ELBET Kİ ÇOK/ÇOK İYİ BİR OLAY..
DEVLET HASTANESİ Yapılması ayrı ve şart olan bir iş.
“ABİ ÇELİK-İŞ SENDİKASI,BİR DAHA 2010 YILINDA YAŞADIĞI BADİRELİ GÜNLERİ YAŞAMAZ,BÖYLE BİR BEKLENTİ İÇİNDE OLAN UNUTSUN..”
Geçtiğimiz gün ÇELİK-İŞ Sendikası Karabük Şubesi’nin TEMSİLCİLİK düzeyinde ki bir yetkilisi geldi,uzunca bir süre sohbet ettik “ABİ BİR DAHA 2010 YILINDA YAŞANAN O SIKINTILI GÜNLER YAŞANMAZ..” dedi.
O günler çok sıkıntı çektiklerini anlattı.
Hatta “ÇELİK-İŞ BİR ARA TAM ANLAMI İLE BOŞALMIŞTI.HATIRLARSIN 2 GÜN İÇİNDE ÜYELERİNİN YÜZDE 60/65 KADARINI RAKİP SENDİKAYA KAPTIRMIŞTI..” dedi.
“ORADA BİR TAKTİK HATA YAPTILAR,İŞVERENE HÜCUM ETMEYE,İŞVEREN ALEYHİNE DUVARLARA SLOGANLAR YAPIŞTIRMAYA BAŞLADILAR VE İŞVEREN DEVREYE GİRİNCE GERİ DÖNÜŞLER BAŞLADI.. “gibi bilgiler verdi.
“PEKİ RAKİP SENDİKAYA GEÇEN,SONRA DÖNEN İŞÇİ YOK MU KARDEMİR’DE..” diye sorduk “OLMAZ MI ABİ,AMA O İŞİN BİTTİĞİNİ HEMEN HERKES BİLİYOR.O ARKADAŞLARDA ARTIK ÖYLE BİR MACERAYA GİRMEZLER..” dedi.
Sonra da “KALDI Kİ 2010 GİRİŞLİ 1100 CİVARINDA İŞÇİ VAR.BUNLARI GENEL BAŞKAN Sayın CENGİZ GÜL’DEN AYIRMAK,KOPARMAK HİÇ AMA HİÇ KİMSENİN BECEREBİLECEĞİ BİR HADİSE DEĞİLDİR..” bilgilerini verdi..
Şimdi gözler YAPILACAK ŞUBE KONGRESİNDE..
DEMOKRATİK bir ortam oluşursa,kazanan ÇELİK-İŞ olur..
O zaman 2010 yılı tamamen unutulur gider..

“2010 YILINDA YAŞANAN O MÜCADELEYİ EN İYİ BİLENLERDEN BİRİSİ SENSİN ABİ,AZ SIKINTI YAŞAMADIN SENDE,O ARTIK GERİDE KALDI..”
Geçtiğimiz gün ÇELİK-İŞ Sendikası’nın temsilcilerinden bir kardeşimiz uğradı Büromuza,bir süre sohbet ettik,gelecek yıl yapılacak ŞUBE KONGRESİ üzerine konuştuk falan.
2010 YILINDA YAŞANAN SENDİKAL MÜCADELEDEN SÖZ ETTİK.
“O MÜCADELE DE SENDE ÇOK SIKINTI ÇEKTİN ABİ..” dedi.
“ÇELİK-İŞ SENDİKASI’NIN YANINDA DİMDİK DURDUN.BÜYÜK VE CİDDİ SIKINTILAR YAŞADIĞINI DUDUYORDUK..” gibi sözler etti ve artık öyle bir dönemin yaşanma ihtimalini SIFIR olarak gördüğünü anlattı.
O DÖNEM KARABÜK’ÜN ÜZERİNE KARABASAN GİBİ ÇÖKMÜŞTÜ ve her gün 16.oo vardiyası çıkışında işçiler KIZILAY’IN önünde toplanıyor UZUN BİR GRUP OLUŞTURARAK,sloganlar atıp,Çarşı Merkezinde ki kendi Sendika binalarını geliyorlardı.
O TEMSİLCİ KARDEŞİMİZ “ARTIK YAŞANMAZ..” dedi.
“ABİ O DÖNEM İKİLİ OYNAYANLAR VARDI.ONLAR KAZANÇLI ÇIKTILAR.O DÖNEM GİDİP/GELEN ARKADAŞLARA HİÇBİR AYIRIM YAPILMADI KİM NE HAK ETTİYSE ALDI.HATTA O ARKADAŞLARA BİRAZ DAHA MÜSAMAHALI DAVRANILDI..” şeklinde değerlendirmeler yaptı.
“OLAN İŞ AKTİ FESİH EDİLENLERE OLDU..” dedi..
“KEŞKE ARAMIZA DÖNEBİLSELER..” görüşlerini dile getirdi..

SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI SAYIN NECDET AKSOY “ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİ RAHATLATMAK İÇİN BİR DİZİ GİRİŞİM YAPIYORUZ..” DİYOR
Geçtiğimiz günlerde Safranbolu Belediye Başkanı Sayın NECDET AKSOY ile uzunca bir süre sohbet ettik “ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİN TIKANMA OLAYINI SORDUK..
“BİZ ALTERNATİF YOLLAR AÇTIK.ANCAK,UZUN TATİL GÜNLERİNDE,GELEN ÇOK OLUYOR VE O ZAMAN TIKANMALAR YAŞANIYOR.BUNU AŞMAK İÇİN YENİ ANA GÜZERGAHYAR AÇACAĞIZ..” şeklinde bilgiler verdi.
Sanıyoruz yeni yerleşim bölgesi olan GÖZTEPE CİVARINDA yeni güzergahların açılması ve ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİ bu kanaldan rahatlatmayı düşünüyor Sayın NECDET AKSOY.
Ancak mutlaka çözüm bulunması gereken bir konu..
ARAÇ sayısı artıyor,gün geçtikçe araç sayısına yeni ilaveler oluyor ve olayı bu yönden ele aldığınızda ŞEHİRİÇİ TRAFİK olayının önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.
BUGÜN TIKANMALAR 5 DAKİKA İSE GELECEK YIL 10 DAKİKA OLACAKTIR,daha sonra ki yıllar için önlemler alınmazsa durum tam anlamı ile kilitlenmeye yol açacaktır..
Sayın NECDET AKSOY “ÜZERİNDE CİDDİ BİÇİMDE ÇALIŞIYORUZ..” dedi.
Dileriz sıkıntı daha da büyümeden önlenebilir..
BİR ZAMANLAR “BOLU VE KASTAMONU MERKEZ NÜFUSLARI KARABÜK MERKEZ NÜFUSUNUN YÜZDE 50-60 KADARI İDİ,YA ŞİMDİ..”
Bir zamanlar BOLU ve KASTAMONU İllerinin MERKEZ NÜFUSU,KARABÜK İLÇESİNİN yüzde 50/60 kadarıydı,şimdi BOLU farkı kapattı 154 bin nüfusu yakaladı.
KASTAMONU ise 112 bin nüfusu ile Karabük’ü yakaladı..
GERÇİ BUNA ŞÜKRETMEK GEREK..
Eğer KARABÜK ÜNİVERSİTESİ KURULMAMIŞ olsaydı ve KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörlük görevine Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL gibi üretken,verimli çalışan bir isim getirilmemiş olsaydı,NE OLURDU ACABA..?
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ’NİN ÖĞRENCİ SAYISI NE KADAR..?
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’DE O KADAR ÖĞRENCİ İLE KALSAYDI,Karabük herhalde şimdi 90-95 nüfuslu bir Kent olurdu ve bir zamanlar yarısı olan Kentlerin arkasında kalırdı..
SİZCE NEDEN BÖYLE OLDU veya OLUYOR..?
BİR YORUMUNUZ VAR MI BU KONU İÇİN..?

KARABÜK “PARALEL YAPI İLE YÜRÜTTÜĞÜ MÜCADELEYE HIZ KAZANDIRDI..” VE YENİ GELİŞMELER,OLASI GELİŞMELER,İZLEMELER..
Karabük İl Emniyet Müdürlüğü kanalı ile son ayların gündem konusu halinde olan PARALEL YAPI ile mücadeleye iyiden/iyiye hız verildi ve bu anlamda yeni/yeni gelişmeler yaşanmaya başladı.
DEĞERİ ÇOK YÜKSEK OLAN OKUL BİNALARI ÇOK DÜŞÜK FİYATA SATILMIŞ,bu konulara muhatap olanların hukuka teslim edildiğine ilişkin bilgiler gelmeye başladı.
OPERASYONLAR SÜRECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR.
Bu anlamda Karabük İl Emniyet Müdürü Sayın SERHAT TEZSEVER ve mesai arkadaşlarının çok ciddi,çok kararlı çalışmaları sürüyor /sürdürülüyor,yeni gelişmelerin olabileceğinden söz ediliyor.
KARABÜK’TE İŞ NERELERE KADAR VARABİLİR..?
Örneğin CHP Safranbolu İlçe Örgütü tarafından Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan bir suç duyurusu vardı ve AK Parti İlçe eski Başkanı Sayın AHMET GÜNEŞ referans gösterilmişti..
Her ne ise artık,bakalım ne gelişmeler yaşanacak,birlikte göreceğiz

 

4 kişi görüş bildirdi

  1. 2010 YILI MÜCAHİDİ

    BEN 2010 YILINDA TÜRK METAL İÇİN EN SERT MÜCADELEYİ VERENLERDENİM.İŞVEREN YA GÖRMEDİ VEYA ÇALIŞMA PERFORMANSIMI DEYERLENDİRDİ İŞ AKTİDİ FESİH ETMEDİ.SAĞOLSUNLAR BENDE HAKKINI VERMEK İÇİN DAKİKAMI BOŞ GEÇİRMİYORUM.O ZAMAN BİZ NİYE ÖYLE BİR HAREKETE GİRDİK.RUHİ AYHANLA FERİDUN TANKUT İŞÇİYİ KÜÇÜMSEDİLER BİZİ YOK SAYDILAR ONLARIN YÜZÜNDEN ÇELİK-İŞ SENDİKASINA BAYRAK AÇTIK.HATTA İŞ BİTMİŞTİ İŞVERENİMİZ DEVREYE GİRDİ ONLARA SAYGIMIZDAN GERİ DÖNÜŞLER BAŞLADI.,ŞİMDİ TUTTULAR FERİDUN TANKUTU KARABÜKSPORA BAŞKAN YAPTILAR HA VALLAHİ HA BİLLAHİ ESKİ YENİ HEPİMİZİN TÜYLERİ İSMİNİ DUYUNCA DİKEN DİKEN OLDU.RUHİNİN DAMADIDA KAYINPEDERİ ADINA KARABÜKSPOR YÖNETİMİNE SOKULUNCA OLAN MORALİMİZ YENİDEN TERSE DÖNDÜ.O SENDİKACI ARKADAŞ HAKLI DEMİŞ ARTIK 2010 HAREKETLERİ YAŞANMAZ AMA İNSANLARIDA BÖYLE ZORLAMAMAK LAZIM.BAKIN KARABÜKSPOR MAÇLARINA İŞÇİLER GİTMİYOR.KARABÜKSPOR İÇİN HERŞEYİ YAPACAK OLAN İŞÇİLER NİYE MAÇLARA GİTMİYOR ONLARIN YÜZÜNDEN.2010 YILI ARTIK YAŞANMAZ AMA ŞARTLARIDA FAZLA ZORLAMAMAK LAZIM DEYİLMİ BU ADAMLARI NİYE GELİP KARŞIMIZA DİKTİLER

  2. CHP YÖNETİMİ ve AKÇELİ İŞLER

    CHP’si Karabük İl ve ilçe örgütlerini bir telaştır almış gidiyor……İl başkanı Avukat Erdoğan Dinçel yanına aldığı ilçe başkanı ve mali sekreterle basın toplantısı yapıyor…..Tam bir mahkeme salonu gibi,avukat müvekkillerini savunuyor ,onlar adına gerekçeler ortaya koyuyor neymiş OSMAN başkanın Kardemir’de işlerinin yoğunluğu gibi sudan benzetmelerle istifa ettiği biçiminde bir açıklama yapıyor…..Akıllara zarar…..Oysa senin örgütünde AK AKÇELİ İŞLER dönüyor ve sen bunu örtüyorsun…..Partide bu işler ayyuka çıkmış sen bunu saklıyorsun….Adama sormazlar mı????Neden o basın toplantısında konuyu ortaya çıkaran merkez ilçe sekreteri ve diğer yönetim kurulu üyeleri yoktu??????Şu pişkinliğe bir bakın ve yine yapılacak olağanüstü kongrede bu insanlar tekrardan seçilebileceklermiş??????İktidardan bir farkınız olsun CHP’si bu türden kokuşmuş kişilerden arındırılmalı, CHP’si camiasında bu görevi yapacak binlerce insan olduğu da unutulmamalıdır…..

  3. Kamuoyu

    Ülkemiz Tek adamlılık sistemine doğru gidiyor ve maalesef bunu yapan ve önünü açanlar da yıllardır bundan yakınanlardır. Cumhurbaşkanımız MSP döneminden RP son dönemine kadar Rahmetli Necmettin Erbakan’ın yanında siyaset yaptı. Peki neden ayrıldı? “Ben lidere dayalı siyaset yapmayacağım, herkes özgür ifadesini söyleyecek ve koltuğa yapışmayacak” diyerek üç dönem kuralını da kendileri koymadı mı?
    Peki şimdi kendilerinin yaptığı nedir?
    Sayın Bahçeli, böyle bir siyasetin içinde tavan yapması gerekirken neden dip yapıyor? Çok ilginçtir ki, koltuğu bırakmamak için he türlü oyunu planı oynuyor. Sokakta yürüyen vatandaşa sorun, destek veren var mı?
    Belediye Başkanımız, Karabük halkının çok sevdiği ve yaptığı hizmetlerle de, ülkenin tanıdığı Rafet Vergili bu kaos ortamında, her gün eriyen MHP’nin daha fazla kan kaybetmemesi için, doğruları Bahçeli’ye söylemek zorundadır. Eğer bu gidişle baraj altında kalınılırsa bunun vebalini, etkin olan Rafet Vergili de çekecektir.
    Benim bu ülkenin gidişatına kaygım varken, sizin seyirci olmanıza hiç tahammülüm yok. Bu ülke çok çekti, çok basiretsiz siyasetçiler gördü ki, bugünlere geldik, yeri geldi şükretttik. Ama şükrümüz, sizin kudretinizden her zaman büyüktür. İster iktidar olun, ister muhalefet, Sizi oraya oturtanlar, oradan da almasını elbet bir gün gelir bilir.

  4. karabük düşmanı

    SAYIN GÖLBEK KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAYESİNDE BOLU VE KASTAMONU ŞEHİRLERİNİN GERİSİNDE KALMADIĞIMIZI SÖYLEMİŞ.TAZE VEKİL ESKİ REKTÖRÜN ÇALIŞKANLIĞINDAN BAHSETMİŞ.TABİİ YİNE KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ SAYISI İLE PARALEL ARTMAYAN YURTKUR KAPASİTESİNDEN BAHSETMEMİŞ.ÇÜNKÜ YURTKUR KAPASİTESİ ŞEHRİMİZDEKİ KİFAYETSİZ MUKTEDİRLER TARAFINDAN ÜÇ KURUŞ DAHA FAZLA KAZANABİLMEK ADINA ÖZELLİKLE ARTTIRILMAMIŞTIR.HATIRLAYIN O GÜNLERİ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ AYNI TARİHLERDE KURULAN EMSALLERİNDEN KARDEMİRİN BİNA YAPMASI SAYESİNDE ÇOK DAHA HIZLI BÜYÜMÜŞ ÖĞRENCİ SAYISI 2-3 YIL GİBİ KISA BİR SÜREDE 4-5 KATINA ÇIKMIŞTI ÇALIŞKAN REKTÖRÜMÜZ SAYESİNDE .PEKİ BU BÜYÜMEDEN KİM YA DA KİMLER KAZANMIŞTI.KARABÜKTE YAŞAYAN MEMUR,İŞÇİ,YA DA EMEKLİLER Mİ YOKSA HER BİRİ MÜTEAHHİTLİĞE YA DA YURT İŞLETMECİLİĞİNE BAŞLAYAN KARABÜK ÜMÜZÜN ZENGİNLERİ Mİ? KONUT FİYATLARI VE KİRALAR NASIL ARTMIŞTI BİR HATIRLAYIN LÜTFEN.GARİBAN DAR GELİRLİ HALK GELİRİNİN YARISINI YA DA 1/3 ÜNÜ KİRAYA AYIRMAK ZORUNDA KALMIŞ VE ÇOLUĞUNUN ÇOCUĞUNUN RIZKINI GÖZÜ DOYMAZ ZENGİNLERİMİZE VERMİŞTİ VE HALA VERİYOR.
    PEKİ BUNDAN SONRA NASIL OLACAK KARABÜK ÜNİVERSİTESİNE BU KÖŞENİN VE KARABÜK ZENGİNLERİNİN DAHA AZ SEVDİĞİ ONLARA GÖRE DAHA AZ ÇALIŞAN KEMİYETE DEĞİL KEYFİYETE ÖNEM VEREN YANİ ÖĞRENCİ SAYISINA DEĞİL EĞİTİMİN KALİTESİNİN ARTMASINA ÖNEM VEREN BİR REKTÖRÜMÜZ VAR.ÖZEL SEKTÖR ELİYLE DE OLSA YAPILAN VE ÖNÜMÜZDEKİ EĞİTİM SEZONUNDA HİZMETE GİRECEK 10-12 BİN KAPASİTELİ DEVLET YURDU VAR.ÜNİVERSİTE 8.000 CİVARI MEZUN DA VERDİ.BU DEMEKTİR Kİ YENİ GELECEK 8.000 ÖĞRENCİ VAR VE ONLAR MEZUN OLANLAR GİBİ EV TUTMAK YERİNE DEVLET YURDUNU TERCİH EDECEKLER.HERKESİN BİLDİĞİ GİBİ YENİ ÖĞRENCİ YURDU , ESKİ ÖĞRENCİ EVİ TERCİH EDER.GÖRECEĞİZ BAKALIM ÖĞRENCİNİN VE GARİBAN DAR GELİRLİNİN SIRTINDAN MİLYONLAR KAZANANLARI.İNŞALLAH O 1+1 LER O YURTLAR ELLERİNDE PATLAYACAK MI PATLAMAYACAK MI? İNŞALLAH YEDİKLERİ GARİPLERİN HAKKI BURUNLARINDAN FİTİL FİTİL GELİR.FAKAT SADECE ZENGİNLERLE SINIRLI KALMAMALI BU DENGESİZ BÜYÜMEYE SESSİZ KALAN BÜROKRAT, SİYASETÇİ VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI DA NASİBİNİ ALMALI.NE DEMİŞLER ALMA MAZLUMUN AHINI ÇIKAR AHESTE AHESTE.
    BU YAZININ KARABÜK SEVDALISI SAHİBİNİ KARABÜK DÜŞMANI İLAN EDENLERDEN ÇIKACAK AHESTE AHESTE.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

arabam.com mart ayı ikinci el ilan verilerini açıkladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – arabam.com, mart ayındaki ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizini yayımladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, mart ayı ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizde ikinci el araç sektöründe hareketlilik başladı. Mart ayında ikinci el araç fiyatlarında yüzde 1 artış gözlemlendi. Artış, daha çok 800 bin liranın üzerindeki araçlara yansıdı.

Sıfır araçlardaki kampanyaların bitişi ve fiyat artışları, ikinci el araç fiyatlarını da yukarı yönlü etkileyeceği sinyalini verirken, yükselişe geçeceği ön görülen ikinci el otomobil arzı ile birlikte fiyat artışının da enflasyondaki değişimi gelecek aylarda yakalaması bekleniyor.

İkinci el araçların ortalama fiyatı 679 bin lira 4 kuruş olurken, 5 yaşa kadar olan araçların ilan oranı arttı. Mart ayında ilanı en çok görülen markalar Fiat, Renault, Volkswagen, en çok görüntülenen modeller ise Clio, Astra, Megane oldu.

– Yaşı genç araçların ilan sayısı arttı

arabam.com'da mart ayında 5 yaşına kadar olan araçların oranı yüzde 2 artarak, ilanlarda yüzde 18 ile yer aldı. 10-20 yaş arası araçlarda ise yüzde 1,2 azalma görüldü. Ayrıca, düz vitesli araçların da ilanlardaki oranı yüzde 2 azaldı.

İlanlarda 800 bin liranın üzerindeki araçlar, ağırlıklı 1 milyon lira üzerindeki araçlar olmak üzere, yüzde 2 arttı. İlanlardaki 500 bin lira 1 kuruş – 600 bin lira fiyat aralığındaki araçlar ise yüzde 1 azaldı.

500 bin lira ve altı araçların ilan oranı yüzde 47, 500 bin lira 1 kuruş – 600 bin lira aralığındaki araçlar ile 1 milyon lira ve üzeri araçların oranı ise yüzde 12 oldu.

600 bin lira 1 kuruş – 700 bin lira aralığındaki araçların oranı yüzde 11, 800 bin lira 1 kuruş – 1 milyon lira aralığındaki araçların oranı yüzde 8 ve 1 milyon liranın üzerindeki araçların oranı yüzde 12 oldu.