Her Telden (27 Mayıs 2020)

Her Telden (27 Mayıs 2020)

Yayın: 26.05.2020 22:32
Paylaş:
A+ A-

TÜRKİYE VARLIK FONU “CEO’SU Sayın ZAFER SÖNMEZ..” KORONAVİRÜS SALGINI SONRASINA İŞARET EDEREK ; “BAZI STRATEJİK ŞİRKETLERE..”
Hatırlayanlarınız vardır mutlaka,bizim Okurlarımız dikkatlidir ve hatırlarlar mutlaka,TÜRKİYE VARLIK FONU,nisan ayının son günlerinde TBMM tarafından kabul edilen bir Yasa ile STRATEJİK BAZI ŞİRKETLERE ortak olma hakkı kazanmıştı,bunları yazmış okurlarımıza duyurmuştuk.
BU YASA KARABÜK İÇİN HAYLİ ÖNEMLİ GELİŞMELERİ GETİREBİLİR,şeklinde de ifadeler kullandığımızı Okurlarımız bilir,hatırlar ve TÜRKİYE VARLIK FONU noktasında,Fon CEO’SU Sayın ZAFER SÖNMEZ çok önemli açıklamalarda bulunmuş.
Sayın ZAFER SÖNMEZ Amerikan Ekonomi kanalı CNBC televizyonuna açıklama yaparak “KORONAVİRÜS SALGINI FON İÇİN FIRSAT OLDU..” diyor ve “ÖNÜMÜZDE Kİ ÜÇ YILA İŞARET..” ediyor.
Sayın ZAFER SÖNMEZ “VARLIK FONU’NA STRATEJİK ŞİRKETLERDE KONTROL HİSSESİ ALMA İMKANININ YASA İLE VERİLDİĞİNİ..” anlatıyor ve bu durumun TÜRK TİCARET YASASI ve SERMAYE PİYASASI KANUNU’NUN HİSSE YAPISI ve NAKİT AKIŞIYLA ..” ilgili engellerin de bypass edilmiş olacağını vurguluyor.
Okurlarımız iyi dikkat etsinler..
TÜRKİYE VARLIK FONU,KARABÜK GELECEĞİNDE önemli yer tutabilir..
Örneğin,1999-2002 yılları arasında BU FON ve FON YASALARI olsaydı,acaba KARDEMİR Hisse yapısı ve bu yapıdan kaynaklanan YÖNETİM YAPISI nasıl tecelli ederdi..?
GELİŞMELER,KARABÜK AÇISINDAN ÇOK/ÇOK,ÖNEMLİ..

KARABÜK’ÜN OLMAZSA/OLMAZI KARDEMİR,  BİR YANDAN “KUR FARKLARI..” BİR YANDAN “SEKTÖREL DURGUNLUK..” NEDENİ İLE SIKINTILI..
Karabük’ün OLMAZSA/OLMAZI kabul edilen ve gerçekten de öyle olan KARDEMİR bir yandan KUR FARKLARI nedeni ile,bir yandan SEKTÖREL KÜÇÜLME nedeni ile sıkıntılı bir süreçten geçiyor.
Olayın tam bu noktasında “ÜÇÜNCÜ ve HAYLİ ÖNEMSENMESİ GEREKEN BİR KONU DA,İKİ BÜYÜK HAKİM HİSSEDAR GRUP ARASINDA..” çıkan veya belirli kişi ve grupların körüklediği çekişmenin yer aldığı,bunun da sıkıntıyı tetiklediği iddiaları.
BELİRLİ KİŞİ veya GRUPLAR BU ÇEKİŞMEYİ KÖRÜKLÜYORLAR MI..?
Evet,böyle bir gerçeklik hissediliyor,hatta bir adım ötesi,görülüyor..!!
Şu gün görünen tablo,seçimle gelen Yönetim Kurulu Üyelerinden KİMSENİN/KİMSEYİ TASFİYE EDEMEYECEĞİ gerçeği,o zaman, kısır çekişmeler ne sonuç verecek,o kısır çekişmelerin kaybettirdiği enerji KARDEMİR için kullanılsa daha yararlı olmaz mı,gibi sorular havada uçuşuyor.
Her ne hal ise artık,SERMAYE KAVGA ETMEZ,MÜZAKERE EDER gibi basit bir kural,bu tablo da geçerlilik kazanmamış ve arada ki uçurumların artması için çaba gösterenlerin ekmeğine yağ/bal sürülüyor olması daha geçerlilik kazanmış.
KARDEMİR,NE YAZIK SIKINTILI BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR..!!
Bu gerçeği,herkes görüyor ve birlik/dirlik,ortak akıl gerektiği biliniyor.

KARABÜK’ÜN “OLMAZSA/OLMAZI KARDEMİR..” 2020 YILINI NASIL BİR MALİ TABLO İLE GEÇİRECEK VE BAŞLAYACAK TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ…
KARDEMİR biliyorsunuz “KARABÜK’ÜN OLMAZSA/OLMAZI..” ve koronavirüs salgını hem Dünyayı,hem de Ülkemizi çok kötü etkiledi,piyasalar adeta pestile döndü.
Bu gelişmelerden Karabük çok kötü etkileniyor..
Önümüzde ki süreçte bu etkilenme,kendisini daha sert biçimde hissettirebilir ve bu bağlamda gerek sosyal açıdan,gerekse ekonomik açıdan çok önemli değişimlerin/dönüşümlerin yaşanabileceği üzerinde uzman görüşleri var.
Onları bir kenara bırakalım.
2020 Yılını KARDEMİR nasıl bir mali tablo ile kapatacak ve 1.1.2021 tarihinde başlayacak olan KARDEMİR ile ÖZ ÇELİK-İŞ Sendikası arasında ki TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ’NE İşveren nasıl bir tablo ile oturacak.
KARDEMİR Çalışanları,en azından şu an itibarı ile,maddi açıdan iyi durumdalar,zira,daha önce ki TOPU İŞ SÖZLEŞMESİ çok/çok iyi bağıtlanmıştı ve İşveren KAZANILANDAN/OLANDAN hiç sakınmadan vermişti,ÖZ ÇELİK-İŞ Sendikası da KAZANILANDAN/OLANDAN hakkını almıştı.
Durum bu kez öyle olacak mı..?
ÖZ ÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ,Genel Başkan Yardımcıları Sayın BAYRAM ALTUN, Sayın RECEP AKYEL, Sayın FERHAN ÖNER ile Karabük Şube Başkan ve Yönetimi sorumluluklarını bilen,işçiyi temel alırken,İş yerlerini de yaşatmanın önemine müdrik insanlar.
Karabük ve KARDEMİR’İN en büyük şansı bu olsa gerektir..

KARABÜK’ÜN “UNUTMAYA BAŞLADIĞI KARABÜKSPOR,İSTANBUL’DA YAŞAMINI SÜRDÜREN KARABÜKLÜLERİN İLGİ ALANINDA..” GELİŞMELER
Koronavirüs salgını sırasında,hayatın durma noktasına geldiği hepimiz malumu,belki bundan dolayı,belki de “ARTIK UNUTALIM ANLAYIŞI..” içine girilmiş olmasından dolayı KARABÜKSPOR tam anlamı ile gündemden düştü.
ÖZELLİKLE KARABÜK GÜNDEMİNDE, KARABÜKSPOR YOK GİBİ.
Bayram nedeni ile İSTANBUL’DAN arayan KARABÜKLÜLER oldu ve hemen hepsi de KARABÜKSPOR’U GÜNDEME getirerek BELİRLİ ÇALIŞMA yaptıklarına işaret ettiler..
İLK HESAPLAMALARI 3/4 MİLYON LİRA CİVARINDA bir kaynak temin ederek,KARABÜKSPOR’U belirli bir plan çerçevesinde AYAĞA KALDIRMAK ve bu manada belirli gelişmeler yaşadıklarına işaret ediyorlar.
KARABÜK’TE DE,BELİRLİ ÇEVRELERLE GÖRÜŞÜYORLAR GALİBA..
Karabük,ne yazık ki,KARABÜKSPOR’U gündeminden düşürdü..
İstanbul’da yaşamını sürdüren KARABÜKLÜLER daha ilgililer..

OVACIK HATİPOĞLU GÖLETİ “SULU TARIM HİZMETİNDE KULLANILIRKEN..” EFLANİ GÖLETLERİ NE YAZIK “SULU TARIM İÇİN KULLANILMIYOR..”
Ovacık HATİPOĞLU Göleti,yapım amacı olan SULU TARIM için kullanılırken,Eflani’de bulunan 3 Gölet,ne yazık ki SULU TARIMIN hizmetinde kullanılmıyor ve burada EFLANİ ZİRAAT kesimi yıllardır bu yolu denemedi,bu yola gitmedi.
O nedenle,tüm sulama kanalları bozulmuş,tahrip olmuş,hatta tamamen ortadan kalkmış,EFLANİ ziraat kesimi,şimdi SULU TARIM YAPACAĞIZ diyor olsa bile SULAMA KANALLARI yok ki.
Koronavirüs salgını nedeni ile ZİRAAT/TARIM ÇOK ÖNEMLİ bir sektör oldu,hoş eskiden de öyleydi,ancak bu salgın TARIMIN ÖNEMİNİ bir kez daha ve net biçimde insanlara gösterdi.
TARIM ve HAYVANCILIK DÜNYANIN GELECEĞİ OLUYOR..
Ovacık HATİPOĞLU Göleti ile sulu tarıma geçti,Eflani henüz uyanıyor.

KARABÜK GENELİNDE VE RAMAZAN SÜRECİNDE “EN FAZLA HALKIN YANINDA GÖRÜNEN BELEDİYE BAŞKANI Sayın ELİF KÖSE..” MÜTHİŞTİ..
Bu yıl,ne mübarek RAMAZAN AYI,ne de daha sonra kutladığımız RAMAZAN BAYRAMI,geçmiş yıllara hiç mi hiç benzemedi ve insanlar bu buruk,bu ne olduğunun tadına pek varılamayan günlerden geçtiler.
İŞ YERLERİNİN BÜYÜK BÖLÜMÜ KAPALIYDI..
İNSANLAR CİDDİ SIKINTILARIN İÇİNE YUVARLANMIŞLARDI.
Bu ve buna benzer çok ciddi sorunlar yumağı içerisinde RAMAZAN ayı ve RAMAZAN BAYRAMI geçti bu yıl,insanların ortak dileği “ALLAH BİZE BİR DAHA BÖYLE GÜNLER YAŞATMASIN..” noktasında düğümlendi.
Bu süreçte KARABÜK GENELİNDE en müthiş çalışmaları yapan tek Belediye Başkanı olarak Sayın ELİF KÖSE gösterildi ve gerek YARDIM DAĞITMA, gerek HALKIN YANINDA olma bağlamında çok büyük sükse yaptı Sayın ELİF KÖSE.
Çok mütevazi,cana yakın,sempatik tavırlarına,bir bayan olması da eklenince Safranbolu Belediye Başkanı Sayın ELİF KÖSE büyük beğeni topladı/topluyor..
7/24 Halkın yanında Sayın ELİF KÖSE ve Safranbolu sakinlerinin kendisine ulaşması hayli kolay ve zaten kimsenin ulaşmasına da gerek yok,O HEP SAFRANBOLU YAŞAYANLARI ile birlikte..
Halka dokunma,halk ile iç/içelik noktalarında Sayın ELİF KÖSE gerçekten müthiş bir çalışma ve çabanın içerisinde,ayrıca,hareketleri yapmacık ve yasak savma kabilinden değil,samimi ve içtenlik dolu.
Bu süreci,çok hareketli geçirdi Sayın ELİF KÖSE,gerçekten hareketli geçirdi.

KATI ATIK BERTARAF TESİSİ YAPAMAYAN/BAŞARAMAYAN/BECEREMEYEN KARABÜK “VAHŞİ ÇÖPLÜKLE KUCAK/KUCAĞA İNSANLAR..” VE CHP
Karabük 2006 yılında KATI ATIK BERTARAF Tesisi yaptırmak üzere yola çıktı ve çıktığı bu yolda TIK NEFES OLARAK KALAKALDI ve ne yazık İŞİ BAŞARAMADI/BECEREMEDİ/YAPAMADI iyi mi../
Hoş TOPLUMSAL BİR TEPKİ DE OLMADI bu beceriksizlikle ilgili.
Bir tek Sayın BAYRAM KARADAĞ’IN İl Başkanlığı döneminde CHP KATI ATIK BERTARAF Tesisi için tepki gösteriyor,yapılmamasına eleştiriler getiriyor ve olayı TBMM zeminine taşıyordu.
Sayın BAYRAM KARADAĞ ve O zaman ki CHP İl Yönetimi konuyu sürekli diri tutuyor,yapılması,başarılması için çaba harcıyordu,DİĞER SİYASİ PARTİLERİN bu iş halen ne umurlarında,ne de gündemlerinde..
Hatırlayanlar vardır..
Karabük’ün günlük 160-170 ton çöpü,hemen her gün TEPELERİNE DÖKÜLEN ve Köylerinde yaşamın gün geçtikçe çekilmez hale geldiğini gören ASİT KÖYÜ sakinleri,tepki olarak KARABÜK-ANKARA/İSTANBUL Kara yolunu kapatmışlardı.
AŞAĞI KIZILCAÖREN Köyü ASİT Mahallesi sakinleri TEMMUZ 2017 yılında Kara yolunu kapatmışlardı,EEE NE OLDU,O GÜNDEN BUGÜNE kadar gelişmeler,var mı bir ilerleme..?
Ama bol mazeret var,YAPILAMADI,ama,MAZERETİ VAR..!!

VALİ Sayın FUAT GÜREL,AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLLERİ Sayın CUMHUR ÜNAL,Sayın NİYAZİ GÜNEŞ ve İL BAŞKANI Sayın İSMAİL ALTINÖZ
Vali Sayın FUAT GÜREL,AK Parti Karabük Milletvekilleri Sayın CUMHUR ÜNAL,Sayın NİYAZİ GÜNEŞ ve İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ ramazan ayının son günlerinde ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakanı Sayın MURAT KURUM’U makamında ziyaret etmişler.
KARABÜK’ÜN SORUNLARINI Sayın KURUM’A AKTARMIŞLAR.
Biliyorsunuz ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakanı Sayın MURAT KURUM Karabük’ün damadı ve böyle bir aidiyeti var Kentimizle,dolayısı ile Karabük’ün sorunlarına hayli yakın bir isim.
Sanıyoruz KATI ATIK BERTARAF TESİSİ üzerinde durulmuştur.
Karabük 2006 yılından bu yana KATI ATIK BERTARAF TESİSİ kuramadı,bu işi başaramadı,beceremedi ve ne yazık ki BU DEVLETİN HAYLİ YÜKLÜ PARALARI bu iş için çarçur edildi..
ÇEVRE BAKANLIĞI’NI İLGİLENDİRİR BU İŞ HERHALDE..!!
Yazık/günah,AŞAĞI KIZILCAÖREN,ASİT MAHALLESİ sakinlerinin tepesine/tepesine Karabük’ün çöpü dökülüyor Kardeşim,KARABÜK İL SAĞLIK Müdürlüğü elemanları ASİT Mahallesinde ciddi bir sağlık taraması yapsa ACABA HANGİ SAĞLIK SORUNLARI ÇIKAR ortaya..?
MUTLAKA BU SORUN GÖRÜŞÜLMÜŞ,ELE ALINMIŞTIR değil mi..?

SİYASET DÜNYASI “ERKEN SEÇİM VAR MI/YOK MU NOKTASINDA,ADETA,PAPATYA FALI AÇIYOR…” OLURSA KARABÜK’ÜN ADAYLARI KİMLER..?
Son haftalarda,Ülke Siyaset Dünyası “ERKEN SEÇİM VAR MI/YOK MU..” diye,adeta,papatya falı açıyor,Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN kesin bir dille ERKEN SEÇİM YOK diyor..
Buna karşın ERKEN SEÇİM OLACAK diyenler de genişçe bir grup.
Diyelim ki bir ERKEN GENEL SEÇİM VAR,o zaman,yine İTTİFAKLAR OLACAK MI/OLUR MU veya SİYASİ İTTİFAKLARIN PARTİLERİ DEĞİŞİR Mİ ve diyelim ki değişmedi.
Genel seçimlere haziran 2018 ittifakları ile girildi..
KARABÜK’TE İTTİFAKLARIN veya SİYASİ PARTİLERİN Milletvekili Adayları kimler olur dersiniz,örneğin AK Parti ve CUMHUR İttifakı Adayları kimler olur..
MİLLET İTTİFAKI Adayları kimler olur..
İTTİFAKLAR Dışında kalan Siyasi Partilerin Milletvekili Adayları kimler olur.
ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI beraberinde YEREL ADAYLARIN kim olacağını,kimler olacağını da getiriyordur mutlaka,şu koronavirüs salgın sürecinde SİYASETTE TAM DİBE VURDU gerçi,ama,yine de bu ihtimallerin düşünülmesinde yarar vardır herhalde..
Ne dersiniz..?

17 kişi görüş bildirdi

  1. Anonim

    Eflanimiz tarımı için un/toprak-tarla var, şeker/su-gölet ve çaylar var
    Helva yapacak usta/ Bunu sahiplenecek irade yok. Tüm meselenin özeti budur…

  2. Veli Gözlemeci

    Eflanimiz tarımı için un/toprak-tarla var, şeker/su-gölet ve çaylar var
    Helva yapacak usta/ Bunu sahiplenecek irade yok. Tüm meselenin özeti budur…

  3. Karabük lü

    Basından haberler

    Çaycuma batikaradenizin hava limanı oluyor. ☺

  4. KARABUK

    AHMET ABİ BUGÜN SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI ELİF KÖSE’NİN RAMAZAN AYI BOYUNCA HALKIN ARASINDA,YANINDA VE SAHADA OLDUĞUNU YAZMIŞSINIZ. ANCAK SAYIN KARABÜK BELEDİYE BAŞKANIMIZI DA KARABÜK’TE GÖREN OLMAMIŞ KORONA GÜNLERİNDE HİÇ EVDEN ÇIKMIYOR GALİBA,BİR SENE ÖNCE SEÇİMLERE HAZIRLANIRKEN ŞOV YAPIYORDU PROJELER AFİŞLER GÖRSELLER GIRLA GİDİYORDU,SEÇİMDEN BU YANA ONDÖRT AY GEÇTİ PROJELERDEN SES YOK, TIK YOK, KARABÜK ALLAHA EMANET,KARABÜK MODERN KENT GÖRÜNÜMÜNDEN HIZLA UZAKLAŞIP ORTA BÜYÜKLÜKTE BİR ANADOLU KASABASINA DÖNÜŞTÜ.YANİ ÜZERİNE ÖLÜ TOPRAĞI SERPİLMİŞ,İÇİNDE YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZIN DUYARSIZ, SAHİPSİZ,KENT AİDİYETİ OLMADAN GÜNÜ BİRLİK YAŞAYAN,ÇOĞUNLUĞUNU EMEKLİLERİN VE İŞSİZLERİN OLUŞTURDUĞU,KARABÜK MERKEZİNDEKİ BİNALARINDA ESTETİKTEN UZAK ÇİRKİN YAPILAŞMALARIN OLDUĞU,SIKIŞIK TRAFİĞİN VATANDAŞLARI CANINDAN BEZDİRDİĞİ,SORUNLARIN ÇÖZÜLMEDİĞİ,GÜNDEN GÜNE BÜYÜDÜĞÜ BİR KENTTEN BAHSEDİYORUM.YİNEDE KARABÜK’TEN UMUDUMU KESMİŞ DEĞİLİM,ELBET LİYAKATLI İŞİNİN EHLİ YÖNETİCİLER GELECEK,KARABÜK’E HİZMET EDECEK,ŞİMDİYE KADAR KARABÜK’HER KİM BİR ÇİVİ ÇAKMIŞSA ALLAH ONDAN RAZI OLSUN,

  5. AKP Belediye Meclis Üyesi

    Karabük diye yazan arkadaş sen Rafet beyi ortalıkta gören yok diyorsun amma AKP Belediye Meclis Üyesi bi arkadaşta kendisini teprik ediyor,kendisine övgüler dizeliyor şimdi o arkadaş Belediye meçlis üyesi yani belediyenin içinde o Rafet beyi beyeniyor sen çalışmaları beyenmiyorsun.Hangini haklı anlamadım doğrusu o arkadaşmı haklı senmi haklısın .Rafet beyin ağrılı bir hastalıktan dolayı pek çıkmadığıda belediye personelince söyleniyor zatten

  6. KARABUK

    SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZA BURADAN GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİZİ İLETELİM,KENDİSİNE SAĞLIKLI, HUZURLU BİR GELECEK DİLİYORUM.KENDİSİ RAHATSIZMIŞ ANCAK YERİNE BAKAN BAŞKAN YARDIMCILARI ARDAŞLARINDA GIKI ÇIKMIYOR SADECE ZABITA MÜDÜRÜ SEDAT KÖSE KARDEŞİMİZ CANLA BAŞLA VE ÖZVERİYLE SAHADA BİZZAT ÇALIŞARAK VEDE GÖREVLİLERİ ÇALIŞTIRARAK KARABÜKLÜLERE HİZMET EDİYOR . VEDE KARABÜKLÜLERİN TAKDİRİNİ KAZANIYOR.AK PARTİLİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ RAFET BEYİ BEĞENİYORMUŞ NESİNİ BEĞENİYOR ANLAYAMADIM DOĞRUSU YAP(A)MADIĞI PROJELER VE HİZMETLERDEN DOLAYIMI BEĞENİP TEBRİK EDİYOR.SEN NE DİYORSUN BU KONUDA SENİN GÖRÜŞÜN NE ONU BİLELİM ,BAŞKASININ AKLIYLA YAZMA

  7. Varlık fonu mu Aileler mi

    Ahmet bey yazıyorsunuz ancak
    Yolbulan ve Güleç aileleri arasındaki kavgadan kim prim yapacak.
    İki gazeteci var biri Yolbulan i savunuyor kamil Güleç e vuruyor
    Diğeri Kâmil Güleç i savunuyor Yolbulan a vuruyor.
    Ortak noktaları ikiside hangi siyasete hangi siyasetçiye yakın…

  8. Veli Gözlemeci kardeşim

    Veli gözlemeci kardeşim Eflani belediye başkanlıgı senin hakkındı o zaman bu şirin ilçe gelişirdi sana Gama tarafında yarım duran inşatı sorucam seçilseydin sen o inşatı ne yapardın nasıl gullanırdın mesela başka neler yapardın onnarı bi daha yazarsan çok makbule geçer Veli bey gardeşim

  9. Sahipsiz karabük

    Sayın Golbek,karabükün sorunlarını sürekli gündemde diri tuttuğunuz için teşekkürler yaza yaza murekkebiniz kurudu,söyleye söyleye dilinizde tüy bitti,kardemirdeki aile cekismesinin kardemire dolayısıyla uzun vadede karabüke zarar vereceğini,filyos limani ile ilgili trenin kaçmakta olduğunu, karabük belediyesi seçimlerinde verilen sözlerin yerine getirilmediğini bu kadar yazdınız çizdiniz söyleyin allahaşkına sizi hiç bir yetkili aradimi bu konuların birtanesini duzeltmek ,yapmak için cabalama gösteren yada fikir alan veren varmı sorunlari cozmede öncü olabilecek bir babayiğit yok .işte karabükün sorunu burda,karabukte karabukluler birbirine düşman herkes birbirinin altını oyuyor maalesef zengin karabuklu sevilmiyor,maalesef akıllı ve akıl üreten karabuklu sevilmiyor,karabuklu karabukte yabancı muamelesi görür oldu,iş yapmak isteyenler ama siyasi ama ticari küstüruldüler bu ölü toprağını karabükün uzerinden atacak bir babayigite ihtiyaç var.

  10. ÖZ KARABÜK

    KARABÜK rumuzlu arkadaş sana sadece sokakta maske dağıtan başkan yeterli sanırım. Rafet başkanın yapacakları, yaptıkları, düşündüklerine senin kapasiten yetmez.

  11. KARABUK

    ÖZ KARABÜK RUMUZLU SAYIN BAŞKANIN ON SENEDEN BERİ YAPACAKLARINA KARABÜKLÜLERİN KAPASİTESİ TABİKİ YETMEZ AKLIMIZ HAYALİMİZ ALMAZ,ÖYLE OLDUĞU İÇİN KARABÜK’ÜN DURUMU ORTADA HER TARAF MEZBELELİK GİBİ ŞEHİR GÖRÜNTÜSÜ YOK,ARAÇ ÇAYININ HER İKİ TARAFIDA OTLAR VE AĞAÇLARDAN ORMAN OLMUŞ, PARKLARDA HİÇ BİR BAKIM YOK, KALDIRIM VE YOLLAR DERSEN DELİK DEŞİK YAMALI ,TÜMSEK VE ÇUKUR OLAN YOLLAR SÜRÜCÜLER VE YAYALAR İÇİN TEHLİKE YARATIYOR KALDIRIMLARDA BULUNAN AĞAÇ DİPLERİNE PİSLİKTEN BAKILMIYOR.KIRK SENE ÖNCEKİ KARABÜKÜN HALİ BUNDAN İYİYDİ,TRAFİK YOKTU HER TARAF BETON YIĞINI OLMAMIŞTI,SOKAKTA ANKET YAPTIRSAN VATANDAŞIN %75 İ BAŞKANIN YAP(MA)DIĞI HİZMETLERDEN MEMNUN DEĞİLDİR BENCE

  12. karbuksevdalısı

    karabuk kalkınması kardemırsız olmaz kardemır yönetimi varlık fonuna devredilirse daha güçlü hale gelebilir .karabuk için hayırlısı olsun.

  13. önemli degil

    sayin yorumcular filyos treni kacti bunu bilin. hep bacasiz demir celik sanayi diyorlardi ya, o bacasiz sanayi gemi söküm atolyeleriymis gozunuz aydin. sayin vekiller su bakanla gorustu suna dosya sunuldu diye haber cikmisti ya hepsi fos. ilgili yuklenici holding herseyi planlamış is bitmis. bizede gemilerden cevher ve komur bosaltmak icin biraz yer verirler yuksek fiyata olur biter. hey karabuk gozunuz aydin..

  14. Elani konuşmaya başlar demiştin

    Ahmet bey,İstanbuldan yazıyorum.Senin yazdıklarını fırsat buldukça okurum ve uzun süre önce Eflani yıllardır sessiz sakin ancak yakındır bu sessizlik bozulur demiştin.Seni tebrik ediyorum hakkaten Eflanide sessizlik bozuldu sosyal medyada ne açıklamalar çıkıyor hayretle izliyorum.Sosyal medyadaki bu açıklamalardan İlçede sorunlar olduğu belli oluyor.Uzun zamandır gitmesemde Eflani benim memlekitim ve böyle açıklamalar yapılmasından çok hoşnut oluyorum.Gerçektende 20 yıl önce Türkiyenin nüfusu 20 milyon artarken,Eflani nüfusu çok geri gitmiş.Demek basiretsiz yöneticiler İlçeyi iyi yönetememişler ve sonunda herkes patladı işte.Kurulduğundan beri AKP li bir akram halen Eflanide ve her konuştuğumuzda Eflanide AKP adınada siyaset adınada her bir şeyi yürüten tek bir isim var başka kimse yok falan diyordu bak insanlar artık dayanamadı patladı.Sizi teblik ederim çok önceden bu durumu gördünüz

  15. ÖZ,HAKİKİ, GERÇEK KARABÜKLÜ

    SAYIN GÖLBEK,22 MAYIS TARİHLİ YAZINIZDA “Geçtiğimiz gün,izin süresi içerisinde,büyükçe bir bakkal çalıştıran kardeşimizin yanına uğradık,kardeşimiz dertli mi/dertli,ŞU SÜREÇTE AİDAT ÖDEDİĞİMİZ ODA YÖNETİCİLERİNDEN YANIMIZA UĞRAYIP HALİNİZ NEDİR DİYEN BİLE OLMADI anlamında yakındı.Hiç halini/hatırını soran bile olmamış.Kaldı ki,çok işlek bir ana cadde üzerinde.” DEMİŞSİNİZ.KARDEMİR’DE ÇATI ÜZERİMİZE GÖÇÜYOR EDEBİYATLARI TEKRAR DİLLENMEYE BAŞLADI.SÖYLEYİN O BAKKAL ARKADAŞINIZA AZ SABRETSİN.MERHUM MUTULLAH AMCA GİBİ (MALUMUNUZ OLDUĞU ÜZERE RAHMETLİ YOLUNUBULAN MUTULLAH AMCA DA BİR ZAMANLAR BAKKAL DÜKKANI İŞLETİYORDU) YANINA BİR DE KAMİL BULUR KARDEMİRİ BATMAKTAN KURTARIR. O DA KURTULUR KAMİL’DE KARDEMİR DE.. SAYGILARIMLA………

  16. Dam üstünde saksağan

    Öz,hakiki gerçek karabüklü ne demek istediyini senden başka kimse anladımı acaba.Hani bi söz vardır dam üstünde saksagan vur beline kazmayı diye.O bakkalın derdi başkan senin derdin başka galiba.Tam dam üstünde saksağan olmuş yorumun arkadaşım

  17. KARABÜKLÜ

    DAM ÜSTÜNDE SAKSAĞAN RUMUZLU YORUMCU ,SİZ MERAK ETMEYİN ANLAYAN ANLADI. BU SÜREÇTE DEVLET MEMURLARI DIŞINDA(SAĞLIKÇILARI TENZİH EDERİM) İŞÇİSİ,ESNAFI HATTA İŞ İNSANI HERKES ZOR DURUMDA. TABİİ Kİ BAKKAL ARKADAŞA DA ALLAH YARDIM ETSİN LAKİN BEN SAYIN GÖLBEK’E (BAKKAL ARKADAŞ HAKKINI HELAL ETSİN)ESPRİLİ OLMAYA ÇALIŞARAK BİR GÖNDERME YAPTIM O KADAR.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başvurularımız hiç dikkate alınmıyor!

Yayın: 24.04.2024 14:32
Paylaş:
A+ A-

Karabük Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Atakan İrken, “130 bin Mali Müşavirin işlerini daha sağlıklı bir şekilde yapabilmesi için haklı ve insani taleplerimiz ivedilikle hayata geçirilmeli” dedi.

Oda binasında meslektaşlarıyla bir araya gelen ve yaşadıkları mesleki sorunları bir kez daha gündeme getiren Başkan İrken, Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri ile yaptıkları hem yazılı hem sözlü başvuruların dikkate alınmadığını hatırlatıp “Meslektaşlarımızın masa başında ölmesi mi gerekli!” diye isyan etti.

Karabük SMMMO Başkanı İrken toplantıda şunları söyledi;

“Devletlerin vergi gelirlerini toplamak ve hükümetlerin çeşitli alanlarda geleceğe yönelik planlamalar yapmak için bazı verilere ihtiyaçlarının olduğu açıktır. Ancak, bu veriler toplanırken, istenilecek verilerin mümkün olduğunca tek elden alınması, gereksiz bilgi toplamanın önüne geçilmesi ve veri toplama için kullanılan yöntemlerin de sağlıklı çalışması büyük önem arz etmektedir.

Bugün Mali Müşavirlerin sırtındaki yük artık dayanılmaz bir boyutlara ulaşmıştır. Meslek mensupları aracılığıyla alınan beyan ve bildirimlerin sayısı her geçen gün artmakta, bu beyan ve bildirimlerin içerikleri kolaylaşacağına zorlaşmaktadır.

GERİLİM DOLU KOŞUŞTURMA VAR

Sürekli beyanname, bildirge, bildirim, form, rapor, tutanak, mali tablo hazırlamak, kontrol etmek ve her birini belli sürelerde göndermekle mükellef bırakılan meslek mensuplarının her ay yaşadıkları bu gerilimli koşuşturma, insanın fiziksel sınırlarını zorlayacak dereceye gelmiştir. Buna birde sürekli değişen mevzuatı ve iş dünyasının bizlerden beklentilerini eklediğimiz zaman ortaya çıkan tablo hiçte iç açıcı değildir.

Meslek mensupları adeta 8. gün ve 25. saati yaşamaktadırlar.

GELİR İDARESİNİN GÖNÜLLÜ MEMURU OLDUK

Mali müşavirler olarak artık işlerimizi yapamaz duruma geldik, Adeta Gelir

idaresinin gönüllü memurları olduk. Sürekli artan ve giderek karmaşıklaşan iş

yükü ile karşı karşıya kaldık. İdare tarafından sürekli üzerimize yüklenen angaryaların esiri olduk.

Gelişmiş ülkelerde iş verimini artırmak için haftalık çalışma günlerinin dört güne indirilmesi tartışılırken biz Mali Müşavirler olarak neredeyse 7/24 ofislerimize hapsediliyoruz.

Görünürde mükellef veya işverenlerden istenilmekle beraber, iktisadi ve sosyal hayata ilişkin ihtiyaç duyulan hemen her veri Mali Müşavirler aracılığıyla toplanılır hale gelmiştir.

Bu durum meslek mensuplarının zaten çok ağır bir iş yükü altında ezilmelerine sebebiyet vermekte iken bir de beyan ve bildirimleri almak için kullanılan sistemlerin sağlık çalışmaması ve yoğunluk dönemlerinde tıkanması, zamanla yarışan meslektaşlarımızın streslerini katbekat artırmaktadır.

Meslektaşlarımız, rutin dönemlerde dahi beyan ve bildirimleri sağlıklı bir şekilde hazırlayamaz hale gelmiştir.

BU KADAR AĞIR İŞ YÜKÜ OLMAZ

3568 sayılı Meslek Yasamızın 1. Maddesinde Kanun’un amacı, “işletmelerde faaliyetlerin ve işlemlerin sağlıklı ve güvenilir bir şekilde işleyişini sağlamak, faaliyet sonuçlarını ilgili mevzuat çerçevesinde denetlemeye, değerlendirmeye tabi tutarak gerçek durumu ilgililerin ve resmî mercilerin istifadesine tarafsız bir şekilde sunmak ve yüksek meslekî standartları gerçekleştirmek, …” şeklinde tanımlanmıştır.

Ancak, bu kadar ağır iş yükü altında çalışmak zorunda bırakılan meslek mensupları bir işletmeninin faaliyetlerini ve işlemlerini sağlıklı bir yürütmesi mümkün müdür?

NİSAN’DA 18 ÇALIŞMA GÜNÜ VAR

Sadece Nisan ayında GİB tarafından ilan edilen vergi takviminde toplam elli altı beyan ve bildirimin verileceği açıkça görülmektedir. Bu beyan ve bildirimlerin yanında bir de en son 20 yıl önce uygulanan ve genel tebliği ile sirküleri henüz iki üç ay önce yayımlanan, hala uygulamada birçok tereddüttü barındıran enflasyon düzeltme işlemlerine ilişkin yapılacak çalışmaları da aynı takvimde tamamlanmak zorunda bırakılmasını adil ve uygulanabilir bulmuyoruz!

Resmi, idari ve hafta sonu tatilleri Ramazan Bayramı ile birleşince toplam on iki günlük tatil nedeniyle Nisan ayında çalışma günü olarak sadece on sekiz gün kalmaktadır. Bu kadar kısa süreye bu kadar beyan ve bildirimin sağlıklı bir şekilde verilmesine imkân yoktur.

MASA BAŞINDA ÖLMEMİZ Mİ GEREKİYOR

Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerine yaptığımız hem yazılı hem sözlü başvurularımızı dikkate alması için meslektaşlarımızın masa başında ölmesi mi gerekli!

Mali Müşavirlerin iş yükünü hafifletecek çözüm önerilerini Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerine hem yazılı hem de sözlü olarak birçok kez aktardık.

Yaptığımız her görüşmede, Mali Müşavirlerin ağır iş yükü altında ezildiği, omuzlarındaki yükün artık dayanılmaz bir seviyeye geldiğini, meslektaşlarımızın beden ve ruh sağlıklarının bu yükü kaldırmadığı sıklıkla ifade edilmiştir.

ALT YAPI MODERNİZASYONU ŞART

Önerilerimize yıllardır sessiz kalınması sebebiyle büyüyen bu sorunların ortadan kaldırılması için beyan ve bildirimlerin sadeleştirilmesi, bilgi sistemleri alt yapılarının modernizasyonu şarttır.

Ölçüsüz bir iş yükü ve adil olmayan ücret tarifesi, mali müşavirlerin iş ve yaşam dengesini olumsuz etkiliyor ve insani yaşam hakkını ellerinden alıyor.

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

Sorunlarımıza ivedi olarak çözüm üretilmesi için haykıran 130 bin meslek mensubunun çığlıklarına duyarsız kalınmamalıdır. Artık mevcut işlerimizi yapamaz hale geldik, bıçak kemiğe dayandı!

İnsani şartlarda yaşamak biz mali müşavirlerin de anayasal hakkıdır.

BİR İNFİAL HALİ MEVCUT

Hazine ve Maliye Bakanlığından her ay beyan sürelerinin uzatılmasını değil, günümüzde yapay zekâ teknolojisinin kullanıldığı bir çağda, elektronik uygulamalar aracılığıyla toplanan verilerin etkin bir şekilde sınıflandırılmasını ve yasal olarak veri talep eden kurumlarla, örneğin TUİK, Merkez Bankası ve Kamu İhale Kurumu gibi tüm kamu kurumlarıyla paylaşılmasını talep ediyoruz.

Aynı verilere dayalı olarak yapılan tekrarlı beyan ve bildirim yüklerinin hafifletilmesini istiyoruz.

Ayrıca, vergi beyan dönem ve sürelerinin, resmî tatil günleri dikkate alınarak düzenlenmesini talep ediyoruz.

Şu an meslek camiasında bir infial hali mevcuttur.

Meslektaşlarımız gece gündüz demeden rutin işlerinin yanında ay sonuna kadar kurumlar vergisi beyannamelerini yetiştirmek için uğraşmaktadırlar.

NEREDEYSE CİNNET GEÇİRECEĞİZ

Bayram tatili nedeniyle çalışmaların sekteye uğraması, mükelleflerden bilgi ve belgenin toplanamaması sebebiyle kurumlar vergi beyannamelerinin süresinde sağlıklı bir şekilde hazırlanabilmesi mümkün değildir.

Kurumlar vergisi beyannameleri bile süresinde hazırlanıp beyan edilemeyecek durumda iken bir de bundan 17 gün sonra geçici vergi döneminde enflasyon düzeltmesi işlemlerinin yapılmasının ve beyanname ekine bilançonun eklenmesinin istenmesi, biz mali müşavirlerin adeta cinnet geçirmesine sebebiyet vermektedir.

2024 yılı geçiş dönemi olması ve ikincil mevzuatın oldukça geç yayımlanması ve aşırı yoğunluk nedeniyle 2024 yılında geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltme işlemlerinin yapılmaması için dayanakları ile birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı ve gelir idaresi başkanlığına yaptığımız müracaatımızın hayata geçirilmesini talep ediyoruz.

2023 yılına ilişkin Kurumlar Vergisi Beyannamelerinin ve elektronik defter beratlarının yüklenmelerinin Nisan ayındaki resmî tatil sürelerinin uzun olması nedeniyle zamanında yapılması mümkün değildir.

ZAMAN YETMİYOR, SÜRE UZATILMALIDIR

Bu nedenle kurumlar vergisi beyannameleri ile e-defter beratlarının yükleme sürelerinin ve geçici vergi beyan süresinin uzatılması talebimizin yerine getirilmesi gerekir.

Ayrıca deprem bölgesinde devam eden mücbir sebep halinin bölgede yaşanan olağanüstü koşullar dikkate alınarak yıl sonuna kadar uzatılması ve bölgedeki mükellefler için enflasyon düzeltmesinin vergi etkisi olmaksızın uygulanması talebimizin yerine getirilmesi gerekmektedir.

Bizler, devletimiz için her türlü fedakarlığı yapan tıpkı pandemi döneminde olduğu gibi ekonominin çarklarının dönmesi için sağlımızı tehlikeye atarak üzerimize düşen görevleri yüksek sorumluluk bilinci ile yerine getiren bir meslek grubuyuz.

Devlet bizim devletimizdir. Tabi ki kriz dönemlerinde herkesin elini taşın altına koyması ve var gücü ile çalışması gereklidir. Ancak, hiçbir kamu gücünün de bir meslek grubuna bu kadar yüklenmeye, insanların psikolojilerini bozmaya hakkı yoktur.

SESİMİZE KULAK VERİN

Buradan idarecilerimize sesleniyorum. sesimizi duyun, çığlığımıza kulak verin.

Bizlerde insanız, ve herkesin olduğu gibi bizimde dinlenmeye, ailesiyle vakit geçirmeye, sosyal yaşama katılmaya hakkı var.

Gelir idaresinin bir türlü randımanlı çalışmayan sistemleriyle mi uğraşalım, sıkıştırılmış takvim içinde insan üstü bir çaba ile yetiştirmeye çalıştığımız beyanname ve bildirimleri göndermekle mi uğraşalım.

Artık bu iş yapılamaz noktadadır, biz meslek mensuplarının ,stajyerlerimizin, çalışma arkadaşlarımızın sabrı, takati , yaşama sevinci tükenmiştir.

130 bin Mali Müşavirin işlerini daha sağlıklı bir şekilde yapabilmesi için haklı ve insani taleplerimizin ivedilikle hayata geçirilmesini bekliyoruz.”