Her Telden (27 Ocak 2020)

Her Telden (27 Ocak 2020)

Yayın: 26.01.2020 22:23 |Güncelleme: 27.01.2020 08:31
Paylaş:
A+ A-

SİYASİ İRADE “BAYIR MAHALLE SAKİNLERİNE AĞIZ/DİŞ HASTANESİ VE DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SÖZÜ VERMİŞTİ..” HANİ NE OLDU,TUTULDU MU..?
Siyasi İrade “BAYIR MAHALLE DEVLET HASTANESİ yıkılırken,ÇEVRE SAKİNLERİNE bir söz vermişti,denildi ki “HASTANE YIKILIYOR,ANCAK,YERİNE AĞIZ/DİŞ HASTANESİ ve BU HASTANE İLE ENTEGRE OLACAK BİR DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ YAPACAĞIZ..”
HANİ NE OLDU..?
Siyasi iradenin verdiği sözün tutulmamasını kim temin etti..
Yine SİYASİ İRADENİN başka bir bölümümü BU SÖZÜ TUTMADI..!!
Yoksa BÜROKRATİK İRADE Mİ,Siyasi İradenin sözünü tutmadı..?
BAYIR Mahalle ve çevresi sakinlerine “BURADA Kİ HASTANEYİ YIKIYORUZ,ANCAK,BU ALANA AĞIZ/DİŞ HASTANESİ ve BU HASTANE İLE AFİLİYE veya ENTEGRE OLARAK ÇALIŞACAK BİR DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ KURACAĞIZ..” yolunda söz verildi mi/verilmedi mi..?
Tamam AĞIZ/DİŞ HASTANESİ YAPILDI..
Hani DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ nerede ve kaldı ki AĞIZ/DİŞ HASTANESİ DE,Diş Hekimliği Fakültesi ile afiliye olacak şekilde yapılmadı,Diş Hekimliği Fakültesi ile entegre çalışacak biçimde yapılmadı..
Bir Mahalle sakininin dediği gibi “HASTANEYİ KİBRİT KUTUSU KADAR YAPTILAR,FAKÜLTE ÖĞRENCİLERİ BUNUN NERESİNDEN YARARLANACAK Kİ,VERİLEN SÖZLER TUTULMADI..”,o Mahalle sakini öyle demişti..
HANİ NE OLDU VERİLEN SÖZLER,NEDEN TUTULMADI..

AĞIZ/DİŞ HASTANESİ AMELİYATLARA BAŞLADI,ANCAK,SİYASİ İRADE DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İÇİN VERİLEN SÖZÜ NEDEN TUTMADI Kİ…!!
Yıkılan/yıktırılan BAYIR MAHALLE DEVLET HASTANESİ’NDE kalan alana AĞIZ/DİŞ Hastanesi yapıldı çalışıyor,aslında,bu Hastane BAYIR MAHALLE ve O ÇEVRE insanlarına verilen sözler büyüklüğünde değil.
Zira,O ÇEVRE SAKİNLERİNE verilen sözler “BURAYA AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ YAPILACAK ve BU HASTANE İLE PARALEL ÇALIŞACAK BİR DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DE BURADA İNŞA EDİLECEK..” yolunda sözler verilmişti.
NE OLDU,SİYASİ İRADEYİ VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAYAN,POZİSYONUNA KİM DÜŞÜRDÜ,kim ve kimler Siyasi İradeyi bu hale düşürdü,DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ile bu Hastane paralelliğini kim/kimler engelledi..
2020 SONBAHARINDA OLACAKLARI İYİ İZLEYİN..
Bayır Mahalle ve O Çevre sakinlerine verilen sözler tutulmayınca 2020 sonbaharında DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Öğrencileri POLİKLİNİK EĞİTİMİ için nereyi kullanacaklar bakın görün.
Ne diyelim “HANİ NERDE VERDİĞİN SÖZLER..” şarkısı söyleriz..
Belki bir duyan olur..!!

SAFRANBOLU GİRİŞİNDE Kİ,KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ’NİN KALDIRILMASI OLAYINI BELEDİYE BAŞKANI Sayın ELİF KÖSE GERÇEKLEŞTİREBİLİR Mİ..?
Karabük-Safranbolu karayolunun,Safranbolu girişinde bulunan KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ’NİN kaldırılması yolunda bir FİKİR JİMNASTİĞİ olduğunu biliyoruz,bu konu üzerinde düşünenler,fikir üretenler olduğunu biliyoruz.
PEKİ BU İŞ GERÇEKLEŞTİRİLEBİLİR Mİ..?
Örneğin,Safranbolu Belediye Başkanı Sayın ELİF KÖSE,böyle bir işi yapabilir mi/başarabilir mi,yoksa,MİRAS KENTİ SAFRANBOLU’NUN bütün güzelliğine darbe vuran burası,öylece kalır mı..?
BÖYLE BİR İŞ İÇİN 30 DÖNÜM YER AYRILDIĞI BİLİNİYOR..
Kaldı ki YEREL SEÇİMLER sırasında,bu konu gündem olmuştu ve iyi hatırlıyoruz “SİYASETEN İSTİSMAR BİLE EDİLMİŞTİ..”,peki şu gün itibarı ile böyle bir konu gündeme gelirse,Belediye Başkanı Sayın ELİF KÖSE nasıl bakar..?
Bunun İKİ ŞIKKI VAR elbet.
Ya SİYASİ EYYAM YAPAR,BU DURUM SÜRSÜN der..
Ya YÜREKLİ BİR TAVIR KOYAR,BU ÇİRKİNLİK BİTSİN der..
Ancak,bugün değilse yarın,yarın değilse bir sonra ki gün,SAFRANBOLU KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ’NİN yarattığı o görüntüler mutlaka giderilir ve O SİTE bir başka yere taşınır..
Artık; SAFRANBOLU O GÖRÜNTÜLERİ KALDIRAMIYOR..!!

SOĞUKSU MAHALLESİ’NDE Kİ 11 KATLI DEVASA BİNA KULLANIMA AÇILAMIYOR VE KREDİ YURTLAR KURUMU ÖĞRENCİ YURTLARINDA DURUM
Soğuksu Mahallesi’nde ki 11 KATLI DEVASA BİNA için ne yapılacağı henüz kesinlik kazanmadı,bu bina hangi amaç için kullanılacak belirsizlik sürüyor..
KREDİ YURTLAR KURUMU BİNAYI ALMAK İSTEMİYORMUŞ.
Söylendiğine göre Kredi Yurtlar Kurumu KARABÜK YURTLARINDA kapasite tam doluluk göstermiyormuş ve KYK Yetkilileri “MEVCUT YURTLAR DOLMUYOR,BİR DE O BİNAYI ALIP NE YAPALIM..” gibi yaklaşımlar getiriyorlarmış.
“BİZ MEVCUT YURTLARI DOLDURAMIYORUZ,YENİSİNE GEREK YOK..”
KYK Genel Müdürlüğü’nün bu yönlü görüş verdiği söyleniyor..
Bir önemli konu da “BU BİNA NE AMAÇLA YAPILDI,NE OLARAK KULLANILMAK ÜZERE YAPTIRILDI..” sorusunun cevabı,bina yapıldı/yaptırıldı şimdi SİYASET KURUMU bunu bir işe yaratmak için didinip duruyor..!!
KYK Bu binayı kesinlikle kullanmak istemiyormuş

YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURTLARI NOKTASINDA HEM KYK YURTLARI,HEM ÖZEL YURTLAR VE KAPASİTE KULLANIMI YOLUNDA YAKINMA
Karabük’te KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Öğrencilerine hitap eden KYK Yurtları var,buralar Devlet tarafından işletiliyor,bir de ÖZEL FİRMALARIN işlettiği Öğrenci Yurtları var.
HER İKİ KESİM DE KAPASİTE KULLANIMINDAN YAKINIYOR sanki ve YURTLARI TAM DOLDURAMADIKLARINI söyleyen o kadar fazla ki,örneğin SOĞUKSU Mahallesi’nde ki bina için KYK Yetkilileri “ELİMİZDE Kİ YURTLARI DOLDURAMIYORUZ.O BİNAYI NE YAPALIM..” diyorlarmış.
DİYANET İşleri İKİ YURT KİRALAMIŞTI,onlarda mevcut YURTLARINI dolduramadıklarından yakınıyorlar ve SOĞUKSU BİNASINI almaktan imtina ediyorlarmış iyi mi..?
PLANSIZ-PROGRAMSIZ YAPILAN BİNA İÇİN,SİYASİ İRADE çırpınıyor..
BİNAYI İŞE YARATMAK AMACI İLE ÇIRPINIP DURUYOR..

SAĞLIK BAKANLIĞI,KARABÜK ÜNİVERSİTE KAMPUSU İÇERİSİNDE 70 DÖNÜM YER KAMULAŞTIRDI,HASTANE YAPMADI,KYK BU ARAZİYİ ALDI..
Bu Karabük kadar enteresan bir yer bulunabilir mi acaba,bakın GEÇMİŞTE BİR ZAMANLAR,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Kampus alanı içerisinde SAĞLIK Bakanlığı “BURAYA HASTANE YAPACAĞIZ..” diyerek 70 dönüm civarında bir yeri Kamulaştırdı..
70 DÖNÜM BİR ALAN KAMULAŞTIRILDI..
Daha sonra “BURAYA HASTANE YAPILAMAZ..” gibi bir görüş ortaya çıktı ve özellikle KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Yönetimi bu fikri savundu,sonuçta O 70 DÖNÜM ALANA Hastane yapılamadı/yapılmadı/yaptırılmadı.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Kampus Alanı içerisinde ki BU 70 DÖNÜM ALANI,aradan geçen zaman içerisinde,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ tuttu “BU ALANI ÜNİVERSİTEYE VERİN..” diyerek SAĞLIK BAKANLIĞI’NA başvurdu.
Sağlık Bakanlığı,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN bize verin talebini kabul etmedi,KREDİ YURTLAR KURUMU’NA verdi bu alanı ve anılan,Hastane yapılacak denilen o 70 dönüm alan,şuan itibarı ile KREDİ YURTLAR KURUMU’NUN malı.
BİR İŞE YARIYOR MU..?
Yooo,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ KAMPUS ALANI İÇERİSİNDE DURUYOR İŞTE..!!
En azında YARIM KALAN İNŞAATLAR gibi,neden yapıldığı/yaptırıldığı bilinmeyen BOMBOŞ DURAN BİNALAR gibi,durduğu yerde çürümüyor veya bozulmuyor,deforme olmuyor..
Gerçi EKİLİP/BİÇİLMİYOR DA,ama,en azından olduğu yerde durup/duruyor..
Kaçmıyor ya..!!

AK PARTİ,YENİCE İLÇESİNDE,ÇOK AMA ÇOK YOĞUN BİR KULİS HAREKETİNE MARUZ GÖRÜNÜYOR VE İLÇE BAŞKANLIĞI İÇİN BİRÇOK İSİM…
AK Parti içerisinde yapılması planlanan YENİCE OPERASYONU,çok ciddi dalgalanmalara yol açmış görünüyor,Sayın YILMAZ KIRIK’IN yeniden İlçe Başkan Adayı olmayacağını açıklaması,İlçe de müthiş bir hareketlenme yaratmış.
Hatırlanacağı üzere,Sayın YILMAZ KIRIK,yapılacak YENİCE İLÇE KONGRESİ’NDE İlçe Başkan Adayı olmayacağını duyurdu,İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ’DE,Sayın YILMAZ KIRIK’IN İl Kongresinde,İl Yönetimine alınacağını açıkladı.
ŞİMDİ AK PARTİ YENİCE İLÇE BAŞKANLIĞI İÇİN BOL KULİS VAR.
İlçe Başkanı kim olabilir..?
AK Parti Yenice İlçe Başkanı kim olabilir..?
Bizim gördüğümüz kadarı ile,bize intikal ettiği kadarı ile,çok önemli 4 5 isim üzerinde çalışmalar yapılıyor,Yenice Siyasetinde etkili,egemen ne kadar isim varsa,KULİS HALİNDELER..
Birçok Kooperatif,Dernek,İsim “BENİM ADAYIM OLSUN..” işine soyunmuş ve anormal bir kulis çalışması içerisinde görünüyorlar,hemen herkesin ardında olduğu bir isim var.
Bakalım AK Parti YENİCE İLÇE BAŞKANI KİM OLACAK..?

HER TELDEN KÖŞESİNE,Sayın MEHMET ÖZCAN’IN YOLLADIĞI YORUM DİLERİZ İLGİLİ YERLERDE DİKKATLE İNCELENMİŞTİR VE ÇÖZÜMÜ İÇİN..
Sayın MEHMET ÖZCAN ismi ile Gazetemiz İnternet Sayfasında yayınlanmış olan HER TELDEN Köşesine çok ama çok ilginç bir yorum geldi ve Sayın MEHMET ÖZCAN,ÖĞLEBELİ Mahallesi’nin ciddi bir derdini dile getirmiş.
Bilindiği gibi KARABÜK ÜNİVERSİTESİ genellikle ÖĞLEBELİ Mahallesi ile KILAVUZLAR Köyü/Mahallesi sınırları içerisinde kuruldu,buraların çok ciddi arazileri Kamulaştırıldı ve KARABÜK ÜNİVERSİTESİ öyle kuruldu.
Sayın MEHMET ÖZCAN bu konuda yaşanan sıkıntılardan söz ediyor.
Çok geniş arazilerinin ÜNİVERSİTE ALANI içerisinde görünmesi nedeni ile BU ARAZİLER üzerinde herhangi bir tasarrufta bulunamadıklarına değiniyor..
Aynı sıkıntı ESKİPAZAR/İSMETPAŞA OSB NOKTASINDA DA YAŞANIYORMUŞ..
Kamulaştırma yapılmıyor,arazi sahibi arazisini satamıyor..
Gelin aynı sıkıntı BAYIR MAHALLE’NİN hemen arka kısmında kalan ÇOK GENİŞ BİR ALANDA DA görün,orası da KENTSEL DÖNÜŞÜM BÖLGESİ ilan edilince,insanların eli/ayağı bir/birine dolanmış vaziyette..
Sayın MEHMET ÖZCAN kendi gerçeğinden yola çıkarak Yorum yollamış.
Aynı gerçek,birçok kesimde yaşanıyor..

KARABÜK İL EMNİYET MÜDÜRÜ Sayın SIRRI TUĞ ; “HUZURLU BİR KENT OLAN KARABÜK,ÇALIŞMALARIMIZLA DAHA DA HUZURLU OLACAK…”
Göreve geldiğinden bu yana,Karabük yaşayanlarının takdirini,sevgisini kazanan Karabük İl Emniyet Müdürü Sayın SIRRI TUĞ,geçtiğimiz cumartesi günü bir kahvaltı düzenleyerek,KARABÜK BASINI ile bir araya geldi çalışmaları hakkında geniş bilgiler verdi.
İl Emniyet Müdürü Sayın SIRRI TUĞ,ellerinde bulunan personel,araç/gereç,hakkında detaylı bilgiler verdi ve “BUNLARI EN VERİMLİ BİÇİMDE KULLANMA GAYRETİ İÇİNDE OLDUKLARI..” yolunda mesajlar iletti.
Öte yandan,kullandıkları EMNİYET BİNALARI hakkında da bilgiler veren Sayın SIRRI TUĞ,yeni ve daha çağdaş binaların yapımı noktasında 2020 Yatırım Programı kapsamında önemli “ KARABÜK YATIRIMLARI OLACAĞININ..” sinyallerini verdi.
Sayın SIRRI TUĞ çalışmaları hakkında bilgiler verirken FETÖ olayına özel bir yer ayırdı ve yapılan soruşturmaların,tutuklanmaların sayılarını tek/tek anlattı.
İnsanların huzur ve güveni,çocukların/gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması,Kadına Şiddetin Önlenmesi,Şehir içi Trafiğin Karabük Belediyesi ile ortaklaşa bir çalışma ile düzenlenmesi gibi ÇOK GENİŞ UFUK TURU yaptı ve konulara ilişkin bilgiler sundu.
Karabük İl Emniyet Müdürü Sayın SIRRI TUĞ,verdiği bilgiler arasına, KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Öğrenci Potansiyeli,KARABÜK’TE Sayıları 8 BİN civarında olan YABANCI KONUKLARI,yine KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NDE Okuyan YABANCI ÖĞRENCİLERİ DE,özenle yerleştirdi “BUNLARIN TAMAMI İLGİ ALANIMIZ İÇERİSİNDE..” görüşlerini de net biçimde dile getirdi.
Sayın SIRRI TUĞ,açıklamalarını,hele/hele UYUŞTURUCU noktasına getirince “7 BÜYÜK OPERASYON YAPTIKLARINI 6 OPERASYONUN SONUÇLANDIĞINI ve BİR OPERASYONUN ÇALIŞMALARINA DEVAM ETTİKLERİNİ..” söyledi ki,kararlılığı,duyarlılığı konuşmasına hemen yansıdı.
Özetlersek şayet “KARABÜK ve İLÇELERİ RAHAT UYUYABİLİRLER..” dedi
Ve 7/24 GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ mesajını net verdi.

2 kişi görüş bildirdi

  1. Gönderen

    Çin’de ortaya çıkan salgın hastalık hızla yayılıyor. Amerika ve Avrupa’da da vakalar görülmeye başladı. Safranbolu da uzakdoğudan oldukça yoğun turist çekiyor….

  2. Karabük'te Olası Bir Deprem...

    Karabük’te Olası Bir Deprem olduğunda ve can kayıpları için, Elazığ da olduğu gibi tedbirler alınması gerekiyordu, bundan sonra çalışma yapılacak, denetimler artacak denilmeden tedbirler alınıyor mu?
    Şehir Merkezinde Kentsel yenilemeler acaba neden yapılmıyor, engelleniyor zorluklar çıkartılıyor. Bunlar planlı ve bilinçli
    Tarım arazilerinde ki ve diğer inşaat faaliyetleri için olabilir mi? (Bulak, Safranbolu Esentepe, barış mah)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeniköy Kemerköy Enerji, Milaslı çocuklara “Gezici Tiyatro” gösterileri düzenledi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Yeniköy Kemerköy Enerji, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Milas bölgesindeki okullarda çevre temalı “gezici çocuk tiyatro” gösterileri düzenledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 16-18 Nisan'da Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatro oyuncuları tarafından sergilenen oyunlarla çocuklar coşku dolu bir gün geçirdi.

Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatrocular tarafından sergilenen “Hayalci Tırtıl” isimli tiyatro oyunu ile çocuklar gün boyu doyasıya eğlendi.

Masal kahramanları ile sohbet edip interaktif şekilde oyuna dahil olarak oyun içerisinde yer alan çocuklar, etkinlik boyunca eğlendiler.

Keyifli bir gün geçiren çocuklar, gösteri sonunda kendilerine sunulan ikramlar ve minik hediyelerle evlerine döndüler.

– “Oyun yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaştı”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeniköy Kemerköy Enerji Genel Müdürü Erol Demir, çocuklara sanatı, sosyalleşmeyi ve tiyatro kültürünü aşılamanın çok kıymetli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, uzun süredir bölgemizdeki okulları destekliyoruz. Özellikle köy okullarının fiziksel koşullarının iyileştirilmesinin yanı sıra öğrencilerin daha geniş bir perspektifle dünyayı algılamaları için çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda profesyonel tiyatro oyuncularının sergilediği, çevre bilincini ve hassasiyetini artıran 'Hayalci Tırtıl' isimli çocuk oyununu bölgemizdeki ilkokul öğrencileri ile buluşturduk. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında oyun bölgemizdeki 3 okulda sergilendi ve yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaşmış olduk. Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, bölgemizdeki okullara nitelikli eğitim prensipleri çerçevesinde yaptığımız çalışmalarla destek olmaya devam edeceğiz.”