Her Telden (27.Şubat.2018)

Her Telden (27.Şubat.2018)

Yayın: 26.02.2018 21:18 |Güncelleme: 27.02.2018 08:04
Paylaş:
A+ A-

BİR OKURUMUZ,KARDEŞİMİZ BİZE SORUYOR “KARABÜKSPOR’UN BORÇLARI NERELERE DİYE..”, BİLDİĞİMİZ KADARINI KÜSURATSIZ YAZALIM.
Bir Okurumuz,kardeşimiz KARDEMİR KARABÜKSPOR Kulübünün borçları hakkında bilgi istiyor ve borcun nerelere olduğunun yazılmasını istiyor,
Küsuratlarını bırakarak,yazmaya gayret edelim.
YOLBULANLAR FİRMASINA 73 MİLYON LİRA..
KARDEMİR,REKLAM PARASI KIRDIRILMIŞ 32 MİLYON LİRA.
KARABÜK ESNAF VE TÜCCARLARINA 8 ile 10 MİLYON LİRA.
TFF’DEN 32 PUANA KADAR ALINAN PARA,24 MİLYON LİRA.
ESKİ/YENİ FUTBOLCULARA 20-25 MİLYON LİRA.
Bunların yanı sıra,bazı finans kuruluşlarından alınan paralar da var ve toplam borç stoku 190-195 milyon lira dolayında,buna karşılık,gelir olmadığı gibi,gider olarak da FAİZ GİDERLERİ anormal boyutta.
Sayın ŞEFİK DİZDAR’IN KARDEMİR KARABÜKSPOR Kulüp Başkanlığına Seçilip,daha sonra “İYİ SAATTE OLSUNLARIN..! “ baskısı ile bırakması KARDEMİR KARABÜKSPOR Tarihine bir MİLAT OLARAK geçmeli.
Zira ÇÖKÜŞ Sayın ŞEFİK DİZDAR’IN bırakması ile başlamıştır..

YABANCI FONLARIN,KARDEMİR HİSSE SENETLERİNDEN ALMASI, GENİŞ BİR ÇEVRENİN DİKKATİNİ ÇEKTİ,OLAYIN KİMSE İLE BAĞI YOK…
Yabancı FONLAR,son zamanda KARDEMİR HİSSE SENETLERİNE karşı büyükçe bir ilgi gösteriyorlar,galiba büyük bölümü D Grubundan olmak üzere,Yabancı FONLARIN aldığı Hisse senedi miktarı yüzde 50 civarını buldu.
ÇOK ÇEŞİTLİ FONLAR BUNLAR,BİR TANE DEĞİL ANLAYACAĞINIZ.
1 KASIM Seçimli Genel Kurul öncesinde yüzde 40 civarında ki YABANCI FONLARIN Hisse senedi miktarı,şu anlarda yüzde 50 civarına kadar yükseldi gibi bilgiler veriliyor.
BUNLARIN BİR KİŞİ,BİR AİLE İLE İLGİSİ YOK..
Hatta,daha önce 263 MİLYON DOLARLIK KARDEMİR Hisse senedi aldığı ile sürülen bir YABANCI FON,daha sonra “BİZ 263 MİLYON DOLAR DEĞİL,O CİVARDA BİR TÜRK LİRASI HİSSE SENEDİ ALDIK..” gibi düzeltmeler yaptı ve bunun da yüzde 7.29 oranına tekabül ettiği belirtildi.
Bu açıklama Kamuoyu’na pek yansımadı,gerekli ilgiyi bulamadı..
Burada incelik BİR DEĞİL,BİRÇOK FON Hisse senedi alıyor/satıyor..
Ne bir Aile,ne bir Firma,ne bir Kişi ile bağı var bu gelişmelerin..

YENİCE IRMAĞININ,DAHA SONRA FİLYOS NEHRİNİN GEÇTİĞİ YERLERDE Kİ BELEDİYELER, ÇEVRE DERNEKLERİ “SUÇ DUYURUSUNDA YAPARSA..”
Biliyorsunuz,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,geçtiğimiz süreçte “MARZİNÇ ATIK SULARINDA İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLI ÇOK SAYIDA MADDE VAR..” gerekçesi ile sularını KARABÜK BELEDİYESİ kanalizasyon şebekesine kapattırmıştı/kapatmıştı.
ŞİMDİ MARZİNÇ,ATIK SULARI ESKİSİ GİBİ,Karabük Belediyesi kanalizasyon şebekesine verilecek ve bu arada MARZİNÇ Firması SU ARITMA TESİSİ yaptıracak,ancak,bu tesis yapılıncaya kadar O TEHLİKELİ MADDE içeren atıklar eskisi gibi Karabük Belediyesi kanalizasyonuna deşarj edilecek.
KARABÜK BU ANLAMDA SESSİZ KALMAYI YEĞLİYOR..
Peki önce YENİCE IRMAĞI’NIN,daha sonra,FİLYOS ÇAYI’NIN geçtiği yerlerde ki BELEDİYELER,ÇEVRE DERNEKLERİ Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN daha önce yaptığı “KARADENİZ’E KADAR KİRLETİYORLAR..” açıklamasından yola çıkarak “SUÇ DUYURUSUNDA..” bulunurlarsa..?
O ZAMAN NE OLUR ACABA..?
Buralarda ki BELEDİYELER,ÇEVRE DERNEKLERİ Cumhuriyet Savcılarına SUÇ DUYURULARI YAPARLARSA ne olur acaba,böyle bir ihtimali fazla göz ardı etmemek gerek,bunu yapabilirler..!!
O ZAMAN MARZİNÇ YEPYENİ BİR DURUM İLE KARŞI/KARŞIYA KALMAZ MI..?
Ne dersiniz kalmaz mı..?

YENİCE,ŞEKER KANYONU’NA YAPILACAĞI AÇIKLANAN,HİDRO ELEKTRİK SANTRALİ’NE ŞİDDETLE KARŞI ÇIKIYOR VE İŞ MARZİNÇ’İ KAPSAR MI..?
YENİCE İlçesi,geniş bir destek alarak ŞEKER KANYONU’NA yapılması düşünülen HİDRO ELEKTRİK SANTRALİ olayına karşı çıkıyor ve bu manada bir İNSAN ZİNCİRİ eylemi yapıldı..
ÇEVRE YERLEŞİM BİRİMLERİNDEN DE BU ZİNCİRE KATILIM OLDU.
ŞEKER KANYONU’NA yapılması düşünülen HES civarda ki DOĞAL GÜZELLİĞİ bitirecektir elbet,doğal güzelliklerin TURİZME kazandırılması noktasında başlayan/başlatılan hareketlenme bitecektir..
BUNU DÜŞÜNEN KESİMLER “İNSAN ZİNCİRİNE KATILDILAR..” ZATEN.
Bu anlamda YENİCE bir adım daha atarak MARZİNÇ ATIK SULARINDA bulunduğu iddia edilen İNSAN SAĞLIĞINA ZARARI maddeler içinde,bir hareket başlatarak Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunabilir..
Zira BU ATIKLARIN DEŞARJI,akarsu kanalı ile YENİCE’Yİ DE etkileyen bir konu..
GÖKÇEBEY-CAYCUMA Belediyeleri de aynı yola gidebilirler demek bile mümkün..
Ne dersiniz,olmayacak gelişmeler mi bunlar..?

16.08.2006 TARİHİNDE KURULAN KARABÜK İLİ ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ (KARÇEV..) VE KURULAMAYAN KATI ATIK BERTARAF TESİSİ OLAYI..
Karabük ve İlçelerinde yaşanan VAHŞİ DEPOLAMANIN sona erdirilmesi amacı ile 16.08.2006 Tarihinde KARABÜK İLİ ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ kuruldu ve Resmi Gazete de yayınlandı..
KATI ATIK BERTARAF TESİSİ KURULACAKTIR,KURULAMADI..
ARADAN 12 YIL GEÇTİ KURULAMADI..
ASİT KÖYÜ sakinleri geçtiğimiz süreçte ANKARA-İSTANBUL KARAYOLUNU kapattılar,Karabük bu anlamda BİR SALLANDI,sonra unutuldu gitti ve KATI ATIK BERTARAF TESİSİ kurulamadı..
ASİT KÖYLÜLER tepelerine dökülen Karabük çöpünden,anormal derecede rahatsızlar ve KARAYOLUNU trafiğe kapatarak seslerini duyurmak istediler,duyurdular,sonra iş yeniden UNUTULDU GİTTİ..
ÖYLE OLMADI MI,O GECE YAŞANANLAR UNUTULDU..
Neyse ; SENEYE YEREL ve GENEL SEÇİMLER VAR HATIRLARIZ İNŞAALLAH..!!

GEÇEN YILLARDA KARABÜK GÜNDEMİNDE OLAN “HAVAALANI-HASTANEYE EK BİNA-OTOMOTİV SANAYİ..” BAŞTA OLMAK ÜZERE UMUTLAR..!!
Geçen yıllarda Karabük gündeminde olan konuları hatırlıyoruz da,şu an hemen hiçbiri yok,neden acaba ve Karabük tam anlamı ile içine kapandı,hiçbir yatırımı tartışmıyor,üzerinde duran bile yok.
NE OLDU HAVAALANI KONUSU,hani Başbakan Sayın BİNALİ YILDIRIM söz vermişti ve “Sayın ŞEFİK DİZDAR,HAVAALANI ALT YAPISINI KENDİ KAYNAKLARINDAN YAPTIRACAK..” demişti..
NE OLDU,VAR MI BİR İLERLEME..?
Şirinevler Hastanesine EK BİNA YAPILACAKTI..
BU BAĞLAMDA ÇALIŞMALAR YAPILIYOR denilmişti/deniliyordu..
NE OLDU,GEREKLİ ARAZİ SORUNU ÇÖZÜLDÜ MÜ,EK BİNA YAPILACAK MI..?
Yoksa yerine SAĞLIK BAKANLIĞI nezdinde girişim yapılarak,”EK BİNA YERİNE,BİZE YENİ BİR DEVLET HASTANESİ YAPIN MI..?” denilecek,durum nedir,bir bilen var mı..?
Karabük’ün önüne konulan OTOMOBİL FABRİKASI veya OTOMOTİV SANAYİ KURULURKEN,Karabük’e de bir şeylerin alınması için,dile getirilen konular,tam anlamı ile gündemden kalktı/ kaldırıldı..
BAKIN BİR YIL SONRA YEREL SEÇİMLER YAPILACAK..
19 Ay sonra da CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ,GENEL SEÇİMLER VAR..
Bu konuları,galiba,o zaman konuşacağız,biraz geç olur ama o zaman galiba..!!

SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI SAYIN TEMEL KARAMOLLAOĞLU’NUN KONFERANSI VE TOPLANTIYA KATILAN AK PARTİLİLERİN ZARAFETİ..
SAADET Partisi Genel Başkanı Sayın TEMEL KARAMOLLAOĞLU geçtiğimiz hafta sonu Safranbolu’da bir KONFERANS verdi ve toplantıya hayli kalabalık bir katılım oldu.
KATILANLARA BAKTIK,TİCARET KESİMİ ÇOK FAZLAYDI..
SANAYİCİ,İŞADAMI,ESNAF AĞIRLIKLIYDI KATILANLAR..
Bu arada,dikkatimizi çekti,MİLLİ GÖRÜŞ Kökeninden gelen,daha sonra AK Parti bünyesinde Siyaset yapan çok sayıda isim gördük,salonun çok büyük bölümü AK Parti içinde Siyaset yapan veya AK Parti sempatizanı olarak bildiğimiz isimlerdi.
Eğer nezaketen katıldılarsa,büyük bir zarafet örneği sergilediler..
Yok,MİLLİ GÖRÜŞ gömleğini yeniden giymeye niyetlilerse,bu oldukça önemli sonuçlar vermeye aday bir gelişme,AK Parti’nin ciddi bir kan kaybı var,olarak değerlendirilebilir..
Sayın TEMEL KARAMOLLAOĞLU,sanıyoruz Salonda ki kalabalığın yapısı hakkında bilgi aldı,zira sık/sık Rahmetli NECMETTİN ERBAKAN’DAN söz etti,konuşmalarından pasajlar verdi..
Rahmetli NECMETTİN ERBAKAN yıllar önce öyle konulara değinmiş ki,adeta,bugünleri anlatmış,bugünleri tarif etmiş,ileri görüşlülük bu olsa gerektir,liderlik bu olsa gerektir.
Özetle ;SALONDA ÇOK SAYIDA AK PARTİLİ İSİM VARDI..

2019 YEREL SEÇİMLERİNDE “EN BÜYÜK DEŞİKLİK İL GENEL MECLİS ÜYELERİ ARASINDA OLACAK..” İDDİASINDA BULUNAN BİR AK PARTİLİ..
Dün AK Parti içinde etkin Siyaset yapan bir kardeşimizle sohbet ederken “ABİ BAK GÖRECEKSİN,2019 YEREL SEÇİMLERİNDE,AK PARTİ İL GENEL MECLİS ÜYELERİ ARASINDA BÜYÜK DEĞİŞİM OLUR..” dedi.
Öyle olunca,İL GENEL MECLİS ÜYELERİ büyük ölçü de değişecek demektir,zira bilindiği gibi,İL GENEL MECLİSİ büyük ölçü de AK Partili Üyelerden oluşuyor..
“NEDEN İL GENEL MECLİS ÜYELERİ DEĞİŞİYOR..” diye sorduk..
AK Parti İl,Merkez İlçe ve İlçelerle fazla irtibatları yok sanki,daha kafalarına göre,daha özgür biçimde çalışıyorlar,Teşkilat bağlamında fazla bir bilgi verme,talimat alma,ortak akıl arayışı içinde bulunmuyorlar gibi bir hava var,anlamında bilgiler verdi.
Daha sonra da “İL GENEL MECLİS BAŞKANI SEÇİMİNDE YAŞANANLAR UNUTULDU SANILMASIN.ZAMANI GELİNCE O DOSYA RAFTAN İNER VE MASAYA YATIRILIR..” gibi sözler etti.
2014 YEREL SEÇİMİNDE alınan sonuçların,2019 yılında alınabileceği hakkında da,hayli tereddütlü sözler etti,o Kardeşimiz,”2019 YEREL SEÇİMİNDE,ZORLANMA İHTİMALİMİZ BÜYÜK.O NEDENLE Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN TABİRİ İLE METAL YORGUN OLANLAR ADAY OLMAMALI..” dedi.
Kimler onlar diye sorduk..
“TAMAMINA YAKINI..” GİBİ BİR DEĞERLENDİRMEDE BULUNDU..

2019 YEREL SEÇİMLERİ İÇİN,ÖZELLİKLE AK PARTİ BÜNYESİNDE “BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ İÇİN ADAY OLMAYI DÜŞÜNENLER..” KALABALIK..
AK Parti içinde aktif Siyaset yapan bir Kardeşimiz,2019 YEREL SEÇİMLERİ noktasında tahminlerini dile getirdi ve AK Parti İL GENEL MECLİS Üyelerinin büyük çapta değişeceğine ilişkin görüşler dile getirdi.
“BELEDİYE MECLİSLERİ NE OLUR..?” diye sorduk.
“KARABÜK-SAFRANBOLU ve YENİCE BELEDİYLE MECLİSLERİNDE CİDDİ DEĞİŞİMLER OLUR.BUNA ESKİPAZAR’I DA İLAVE EDEBİLİRİZ,EFLANİ VE OVACIK VE YORTAN’DA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI POTANSİYELİ OLAN İSİMLERİ YAZAR,PEK MÜDAHALE OLMAZ..” dedi.
“KARABÜK MERKEZDE NE OLUR..?” diye sorduk,sıkıntı yaşanabileceğine ilişkin düşünceler dile getirdi ve “ÖZELLİKLE DAHA SONRA MAHALLE OLAN KÖYLERDEN LİSTENİN SEÇİLEBİLECEK YERLERİNDE YER ALMAK İSTEYEN İSİMLER ÇIKABİLİR..” dedi.
YEREL SEÇİMLERE şunun şurasında bir yıl kaldı.
Aday belirleme,listeleri hazırlama,falan derken,10 ay kadar süre kalır..
Şimdiden ADAYLIĞI DÜŞÜNENLER kulislere başlıyor demek..
Allah herkese gönlünden geçeni versin diyelim.

9 kişi görüş bildirdi

  1. Murat ohran

    Yolanlarin alacaginin yarisindan fazlasi faiz…
    Kalan ana paranin cogunuda binde 2 kesintilerinden almislar…
    Kimse sormuyor , yaw arkadas bu kulubu 5 yildir en kotu sekilde yonetip borc sarmalina soktunuz, hakan ayvaz sizin ceo nuz , sizin hirsiziniz .. ziya yonetimi varken bile binde 2 tahsilatlari devam etti , çekler döndü durdu ..SIZ NE AYAKSINIZ ? diye

  2. seffaflık

    Sayın Gölbek,

    Sefik Dizdar baskanlıgı neden bıraktı, kim baskı yaptı biliyorsanız bunu acıklayın lütfen. Karabüklünün bunu bilmeye hakkı var. Kimdir O?

  3. Seçimlerde sıkıntı olur, Safranbolu - Bartın yolu , Çevre yolu ne oldu. Diğer illerde yatırımlar çalışmalar devam ediyor

    Evet bazı yatırımlar ile ilgili yazmışsınız bunlara Safranbolu – Bartın yolu , Çevre yolunu da ekleyelim Hatta ülke zor duruma girdi filan diyorduk fakat geçen ulusal bir tv kanal Diğer illerde verilen sözler yatırımlar çalışmalarını gösterdi Tüneller köprüler v.b gibi daha da hızlı yapılmaya gayret ediliyor muş.
    Karabük te verilen sözler vaat edilen yatırımlar Bence burada bir sıkıntı var. hemen hemen hiç birisine başlanılmadı bile…
    Konu çok derin siyasette birileri malzeme olarak kullanabilir. Belediye de bir çok yatırımını yapamadı.
    Garip neyse siyasi sonuçlarını onlar düşünsün.
    Bizlerin adına vaat edilen yatırımları sizler sorabilir misiniz sorumlulara, bir açıklama yaparlar herhalde.
    Bir gerçek, siyasette Karabük En çok kandırılan İl

  4. Karo

    iyide sayın Dizdarı kim vazgeçirdi? Kendisi yetenekli ve yöresini seven bir işadamıdır. Bu yöreye hizmetleri ve katkıları olmuştur, keşke başkan olsaydı.

  5. radar

    Kardemir Karabüksporun yakasından düşmediği taktirde KARABÜKSPOR KURTULMAZ. Beceriksizliklerinden dolayı şehri ve takımımızı kepaze ettiler. Artık bu takımı zenginlere BIRAKIN onlar alsın yürütsün . borçlarıda beceriksizler ödemek kaydyla o borçların yarısını ödesinler geri kalan borçları alan zengin karşılar merak etmeyin BAŞKA DA ÇARESİ YOK ARAPLARAMI SATACAKSINIZ ZENGİNLEREMİ SATACAKSINIZ KURTARIN ŞU GÜZİDE TAKIMI ŞU BECERİKSİZLERİN ELİNDEN LÜTFEN.

  6. Feridun Başkan Karabük Şampiyon

    Feridun Tankut başkan Karabük şampiyon,eyer yanına Tolga Gülü Hakan Ayvazı alırsa UEFA Şampiyonu olur Karabükspor varmısınız iddiaya Feridun-Tolga işbaşına haydi Karabük haydi.

  7. Rowenta

    Karabükspor yine iyi hiç olmazsa kepaze olmadı. Bakın şu zavallı beşiktaşa her sene şampiyon oluyor sonra avrupada 5-6 yiyip geliyor. Bide utanmadan gururlanıyor şampiyon oldum büyük takımım diye. Gerçi fenerde aynı gitti vardar ovası takımına elendi geldi. Bunların efeliği edirneye kadar.Kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz, sponsor kardemir ise her hafta rekor kırıyom diyor kimse umursamıyor millet cebine girene bakar bikaç kişi malı götürsün sonra bu haftafa rekor kırdık ey ahali diye ilan etsin sanki milletin çok umurunda.

  8. Karabüklülük Ruhu

    Karabüksporla beraber Karabük her alanda vaadedilen yatırımlarda da düşüyor,düşürülüyor,kandırılıyor…..Yok mu bunun sahibi????Bir şehrin kanaat önderleri olmalı,siyasiler üzerinde ağırlığı olmalı ki o şehirde bir Karabüklülük ruhu oluşturularak siyasetçiler ,kara alıcılar üzerinde etkin olurlar….Özellikle sağlık,ulaşım,hava alanı ile ilgili meydanlarda verilen sözleri kim takip ediyor…..Öncelikle tüm siyasilerin ortaklaşacağı konu Karabüklülük ruhu olmalı,bu şehre sahip çıkma anlayışı olmalı…Verilen sözlerin hesabı sorulmalı…

  9. Ahmet Başkaya

    Havaalanı yapılmadı o zaman hızlı tren yapılsın İstanbul dan başlayıp Karabük Safranbolu Eflani Daday dan geçip Kastamonu ya kadar giden hızlı tren Karabük ün ve çevre ilçelerin değerine değer katar Yatırımlar artar

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum’da 1 kişinin yaralandığı trafik kazası kamerada

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Çorum'un Alaca ilçesinde hafif ticari araçla otomobilin çarpışması sonucu 1 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı.

Erdal K. idaresindeki 19 BE 891 plakalı otomobil, Çorum-Yozgat kara yolu Zile Kavşağı'nda Ali Yücel Ç'nin kullandığı 60 DG 424 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı.

İhbar üzerine kaza yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kazada yaralanan otomobil sürücüsü, sağlık ekiplerince Alaca Devlet Hastanesine, ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Kaza anı çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi.