Her Telden (27.Temmuz.2016)

Her Telden (27.Temmuz.2016)

Yayın: 27.07.2016 08:46
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK BİR DÖNEM “FETULLAH GÜLEN HAREKETİNİN ÖNDE GELEN İLLERİNDENMİŞ DEMEK..” VALİ,İL EMNİYET MÜDÜRÜ,ADLİYESİ..
Karabük belirli dönemlerde “FETULLAH GÜLEN HAREKETENİNİN ÖNDE GELEN İLLERİNDEN BİRİSİYMİŞ DEMEK..” baksanıza eski Vali ,eski İl Emniyet Müdürü ve Karabük Adliyesi’nde görev yapan Savcı,Hakim bu davadan ciddi sıkıntılar çekiyorlar.
KARABÜK’TE CİDDİ BİR ÖRGÜTLENME OLMUŞ DEMEK.
Ancak 15/16 Temmuz ALÇAK CUNTA DARBESİNİ çok ama çok ucuz atlattı Karabük ve bu anlamda en küçük bir hareketlenme,in küçük bir girişim olmadı..
OLAYIN SEVİNDİRİCİ YANI BURASI..
FETULLAH GÜLEN ile birçok görüntülü kaset çıktı/çıkıyor piyasaya,geçtiğimiz günlerde yazdıklarımızı doğrulayan görüntü kasetler piyasaya sürülüyor..
Rahmetli SÜLEYMAN DEMİREL ile BÜLENT ECEVİT ile,ALPARSLAN TÜRKEŞ ile,TURGUT ÖZAL ile,Sayın TANSU ÇİLLER ile,Sayın MESUT YILMAZ ile görüntülerini görmedik ama sempati ile baktığı gibi bir izlenim her zaman vardı,daha sonra SON DÖNEM SİYASETÇİLER ile..
Yani FETULLAH GÜLEN HAREKETİ bir SİYASAL DÖNEMİN ÜRÜNÜ değil,30-35 yıllık SİYASAL DÖNEMLERDE hep pışpışlanmış,hep ilgiye mahzur olmuş ve işini sinsin/sinsi götürmüş..
Birtek Rahmetli NECMETTİN ERBAKAN mesafeli davranmış..
Geride kalan tüm Siyasetçiler ilgi,alaka göstermiş,destek vermiş.

BİRÇOK OLAY İÇİN “O AN GEREKTİĞİ GİBİ KONUŞAN,İKİ AY ÖNCE ETTİĞİ SÖZLERİ UNUTAN..” BİR TOPLUM YAPIMIZ OLDU GALİBA..
Özellikle bir dizi TOPLUMSAL OLAYA bakıyoruz da,insanlarımız O ANIN GETİRDİĞİ ŞARTLAR ÇERÇEVESİ İÇİNDE KONUŞUVERİYORLAR VE DAHA İKİ/ÜÇ AY ÖNCE ETTİKLERİ SÖZLERİ HATIRLAMIYORLAR BİLE..
NE GÜZEL BİRŞEY DEĞİL Mİ..?
Daha önceleri “FETULLAH GÜLEN HOCAEFENDİYE SÖZ EDEN ŞEREFSİZDİR,DİNDEN ÇIKAR..” diyen öyle insanlar tanıyoruz ki,bu insanlar şimdi “FETÖ YANLISI ŞEREFSİZLER,BİLMEM NE ÇOCUKLARI..” demekte hiç sakınca görmüyorlar..
YA O GÜNLERDE biraz daha alçak perdeden,NAAT EDERCESİNE konuşsalardı veya bugün “O GÜNLERDE YAPTIKLARI KONUŞMALARI HATIRLAYIP..” bir parça daha alt perdeden karşı çıksalar..
Veya SUSALAR..!!
Bunu birçok olaya uygulamak mümkün..
Şimdi düşünün HÜRRİYET GAZETESİ’Nİ daha önce KİMLER BASMIŞTI,aynı HÜRRİYET GAZETESİ’Nİ 15/16 Temmuz ALÇAK DARBE GİRİŞİMİ sırasında kimler bastı..
BU BASMA OLAYINDA HANGİ TARAFI HAKLI GÖRECEKSİNİZ Kİ..!!
Her iki olayda YANLIŞ,her iki olayda GÜÇ BENDE yaparım mantığı..!!

“DARBEYİ BAŞARIRSAK,SÜRATLE DEMOKRATİK DÜZENE GEÇERİZ..” MANTIĞI İLE HAREKET EDEN,TBMM’Nİ BOMBALAR MI YAHU..
15/16 Temmuz ALÇAKÇA DÜZENLENEN DARBE GİRİŞİMİ sırasında,ASKERİ CUNTA ne yazık ki TBMM’Nİ bombaladı/bombalattı,buradan yola çıkarak “BU CUNTACILAR ÜLKEYİ TAMAMEN ELE GEÇİRMEYİ HEDEFLEMİŞLER..” demek mümkün..
DARBEYİ BAŞARSALAR KALICI OLARAK ÜLKENİN BAŞINDA DURACAKLARMIŞ ve daha önce yaşanan darbeler,ihtilaller sırasında,işbaşına gelenler “DEMOKRATİK DÜZENE EN KISA ZAMANDA DÖNÜLECEK..” mesajlarını vermişlerdi.
15/16 TEMMUZ OLAYINDA TBMM’Sİ BOMBALANDI..
Demek bu KAHPE HAREKATIN yeniden DEMOKRATİK DÜZENE dönmek,TBMM’Nİ çalıştırmak,HALK İRADESİNE başvurmak gibi bir dertleri yokmuş..
HALK İRADESİNİN TECELLİGAHINI BOMBALADILAR BUNLAR..
Başta Cumhurbaşkanımız Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN çok dik bir duruş sergiledi,bu CUNTAYA KARŞI DURDU ve halkı sokağa çıkmaya,Demokrasiyi sahiplenmeye davet etti,daveti karşılık buldu..
CUNTACILAR BAŞARILI OLAMADILAR..
Eğri oturup,doğru konuşmak gerek,ÜLKE TAM ANLAMI İLE BİR UÇURUMUN KENARINDAN DÖNDÜ/DÖNDÜRÜLDÜ,bu uğurda kimin ne katkısı varda ayırım yapmadan hepsine sükran duymamız,minnet duymamız gerek.
UÇURUMUN KENARINDAN DÖNDÜ ÜLKEMİZ..

KREDİ YURTLAR KURUMU,ÖĞRENCİ YURTLARINDA LOKANTA VE KANTİN İŞLETMECİLİĞİ İÇİN İŞLETMECİ SEÇİMİ VE 7O CİVARI TALEP..
KREDİ YURTLAR KURUMU,yükseköğrenim öğrenci yurtlarında LOKANTA hizmeti,KANTİN Hizmeti verecek İŞLETMELERİN SEÇİMİ için ilana çıktı.
KARABÜK’TE 7O DOLAYINDA BAŞVURU OLDU.
AYLIK 4-5 MİLYON LİRA PARANIN DÖNECEĞİ BİR İŞ..
O nedenle 70 civarında Firma ve Kişi “İŞLETMECİ SEÇİLMEK İÇİN BAŞVURU YAPTI..” ve bu noktada sonuçlar bekleniyor,nasıl bir sonuç olacak hep birlikte göreceğiz.
DAHA ÖNCELERİ,SİYASETİN BU İŞLERE GİRDİĞİ SÖYLENİYORDU.
SİYASET KURUMU şimdi yine bu işlere müdahil olacak mı göreceğiz.
70 Civarında Firma veya Kişi başvuruda bulunmuş,bunların içinde YEMEK/PASTANE/GİBİ HİZMET SEKTÖRÜNDE Karabük’ün önde gelen Firma ve İsimler var,pek fazla tanınmayanlar da var.
KARABÜK DIŞINDAN GELENLERDE VAR ELBET..

AYLIK OLARAK,VERESİYE ALINIP,PEŞİN SATILMAK KAYDI İLE 4-5 MİLYON LİRALIK CİRO YAPAN YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURTLARI..
KREDİ YURTLAR KURUMU,çok önemli bir olayın ilanını verdi,AYLIK 4-5 MİLYON LİRA CİRO yapan,işin en güzel yanı 3-4 ay veresiye mal alıp,parasını AYDAN/AYA TAHSİL ETMEK imkanı olan YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURTLARI LOKANTA ve KANTİN HİZMETİ satın alacak.
İŞLETMECİ SEÇİMİ VAR..
70 CİVARINDA FİRMA VE KİŞİ BAŞVURUDA BULUNMUŞ..
Daha önce ki yıllarda bu işe SİYASET KURUMU çok ciddi biçimde bulaşmış ve MAHKEMELERE kadar intikal eden olaylar cereyan etmişti ,bu anlamda çok/çok önemli gelişmeler yaşanmıştı..
BAKALIM BU KEZ DE OLACAK..?
LOKANTA/KANTİN İŞLETMECİSİ/İŞLETMECİLERİ SEÇİMİ YAPILACAK..
70 CİVARINDA TALİPLİ SONUCU BEKLİYOR ELBET..
GELİŞMELERİ İYİ İZLEYİN,BAKALIM NELER YAŞANACAK..!!

KARABÜK BELEDİYESİ “RAYLI SİSTEM TAŞIMACILIĞA GEÇİŞ..” VE BÖYLESİ BÜYÜK BİR YATIRIMIN KARABÜK ÖLÇEĞİNDE TARTIŞILMASI..
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,Karabük TARİHİNİN EN BÜYÜK YATIRIMLARINDAN birisini yapacaklarını açıkladı ve bu anlamda “RAYLI SİSTEM TAŞIMACILIĞA GEÇİŞ..” sinyalini verdi.
80 MİLYON DOLARLIK BİR YATIRIM..
KARDEMİR DIŞINDA BÖYLE BÜYÜK YATIRIM YAPILMADI BU KENTE.
Tek bir proje için BÖYLESİ BÜYÜK BİR YATIRIM yapılmadı Karabük’e ve Karabük Belediyesi’nin elinde ki birçok gayrımenkul bu proje finansmanı için satılacak galiba.
Bakın KARDEMİR bazı yatırımlar yapıyor ve bazı çevreler “BU YATIRIM YANLIŞ OLDU.BU YATIRIM VERİMSİZ OLDU.BUNUN YERİNE ŞU ŞEKİLDE BİR YATIRIM YAPILSAYDI DAHA VERİMLİ OLURDU..” gibi değerlendirmelerde bulunuyorlar.
Şimdi Karabük Belediyesi 80 MİLYON DOLAR civarında maliyeti olacak bir YATIRIMA GİDECEK ve hiç ama hiç tartışılmıyor,bu yatırım verimli olur mu,İşletmecilik aşamasında Karabük’e ne gibi artıları,ne gibi eksileri olur,finansmanın geri dönüşü ne süreçte gerçekleşir..?
Biz BUNLARIN TARTIŞILMASI GEREKTİĞİNE İŞARET EDİYORUZ..
Konuyu YA ŞİMDİ TARTIŞMALI veya EBEDİYYEN SUSULMALI,ileri de KARABÜK BELEDİYE BAŞKANLIĞI el değiştirdiği zaman,yeni BAŞKAN BU YATIRIM ÇOK VERİMSİZ falan derse,bugün sesi çıkmadığı için kimse O BAŞKANI ciddiye almaz..
YEŞİL MAHALLEDE Kİ O BİNA HİÇ TARTIŞILMADI..
SONRA YAŞANAN SÜREÇLERİ HEMEN HEPİNİZ BİLİYORSUNUZ..!!
Bu büyük yatırım enine/boyuna tartışılmalı bize göre..

ÖRNEĞİN ; MAHALLE MUHTARLARI “RAYLI SİSTEM TAŞIMACILIK İÇİN..” NE DÜŞÜNÜRLER,HANGİ MAHALLELER BU İŞTEN YARARLANIR
Karabük Belediyesi tarafından gündeme getirilen “RAYLI SİSTEM TAŞIMACILIK..” olayını ilk kez 2009 yılı sonlarında veya 2010 yılı başlarında ilk kez yazdığımızı çok iyi hatırlıyoruz.
ARŞİVLERE BAKARSAK YAZILARI BULABİLİRİZ..
O zaman KARABÜK BELEDİYESİ ile KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN ortak bir projesi gibi takdim edilmişti veya fikrin oluşmasında bu iki KURUM ,fikir jimnastiği yapıyorlardı.
Şimdi KARABÜK BELEDİYESİ OLAYA TEK TABANCA GİDİYOR..
Peki MAHALLE MUHTARLARI bu iş için nasıl bir tutum alacaklar acaba,RAYLI SİSTEM TAŞIMACILIK başarılı bir İŞLETMECİLİKLE ve verimli olarak çalışırsa,GÜZERGAH ÜZERİNDE Mahalleler yaşadı demektir..
Eğer İŞLETMECİLİK VERİMLİ OLMAZSA,YAPILAMAZSA o zaman Karabük Belediyesi ELİNDE Kİ TÜM KAYNAKLARI bu işin finansmanı için kullanacağından dolayı,MAHALLELERE GELEN HİZMETLERDE DE bir azalma kaçınılmaz olacaktır..
YANİ OLAY BİRE/BİR MAHALLELERİ İLGİLENDİREN BİR POZİSYONDA..
MAHALLE MUHTARLARI ne düşünürler acaba..?
Karabük sınırları içinde hemen herkesi çok yakından ilgilendiren “RAYLI SİSTEM TAŞIMACILIK..” noktasında SİYASİ İRADE DE herhangi bir görüş vermekten kaçınıyor..
Örneğin İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ için-en azından dost sohbetlerinden-görüş veren insanlar BÖYLESİNE DEVASA BİR PROJE hakkında hiç mi hiç görüş vermiyorlar..
Gerçekten çok enteresan bir durum gibi geliyor bize..

KARDEMİR “YILLIK 200 BİN TREN TEKERLEĞİ YAPACAK OLAN FABRİKA 140 MİLYON DOLAR CİVARINA MAL OLACAK..” VERİMLİ OLMASI
Şimdi diyoruz ki KARDEMİR Yıllık 200 bin civarında TREN TEKERLEĞİ ÜRETECEK BİR TESİS YAPIYOR,KARDEMİR’İN yapacağı bu yatırımın KARABÜK İLE TARTIŞILMASI mümkün değil..
KENDİ İÇLERİNDE TARTIŞMASINI YAPMIŞLARDIR MUTLAKA..
“BU YATIRIM VERİMLİ OLUR MU,YOKSA YANLIŞ BİR YATIRIM MIDIR..” KARDEMİR, KENDİ İÇ BÜNYESİNDE BUNU ENİNE/BOYUNA tartışıp,hesabını kitabını yapmıştır mutlaka..
Bunu neden yazıyoruz.
Bakın Karabük Belediyesi RAYLI SİSTEM TAŞIMACILIK için 80 MİLYON DOLAR civarında bir yatırım yapacak,bu YATIRIM Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN dediği gibi “KARABÜK BELEDİYESİ’NE GÜNLÜK 50 BİN LİRA CİVARINDAN GELİR GETİRİRSE..” iş mükemmel demektir.
Ya tersi olur VERİMSİZ BİR YATIRIM OLARAK ortaya çıkarsa ne olur..
Karabük’e gelecek BELEDİYE HİZMETLERİ ciddi biçimde aksar.
BELKİ İKİ ÖRNEK ARASINDA BİR PARALELLİK KURMAK hayli zordur,ancak,bir yatırımın verimliliği/verimsizliği noktasında her iki olay arasında bire/bir paralellik kurmakta mümkün..
RAYLI SİSTEM TAŞIMACILIK OLAYI İYİCE TARTIŞILMALI..
Zira ; kritik bir yatırım olduğuna ilişkin ciddi bilgiler geliyor..
BİR TERS DURUM KARABÜK’E ÇOK AĞIRA PATLAR..

3 kişi görüş bildirdi

  1. karabük düşmanı

    KARABÜK Belediye Başkanı Rafet Vergili, kentte kurmayı düşündükleri ve 240 milyon TL’ye mal olacak raylı sistem için proje çalışmalarına başladıklarını söyledi.

    Başkan Vergili, raylı sistem için proje çalışmalarını 3-4 ay içerisinde tamamlayacaklarını, gerekli izinleri aldıktan sonra da önümüzdeki sene yapımı ile ilgili ihaleye çıkabileceklerini söyledi. Başkan Vergili, “Bu raylı sistemin uzunluğu 13-14 kilometre olacak. Soğuksu Mahallesi’nden başlayacak ve Bostanbükü Köyü’nde bitecek. Projenin yapım değeri 240 milyon lira. Bu projeyi kendi kaynaklarımızla yapmaya çalışacağız. Böyle bir değeri Karabük’e kazandırmak önemli. Belediyeye sürekli gelir getirecek bir sistem kurma peşindeyiz” dedi.

    SAYIN BAŞKANIN RAYLI SİSTEM İLE İLGİLİ BİR TEK YUKARIDA Kİ AÇIKLAMASINI BULDUM.SOĞUKSU DAN BAŞLAYIP BOSTAN BÜKÜ KÖYÜNDE BİTECEK DİYOR.FAZLA DETAY YOK.ZANNEDERSEM ARAÇ ÇAYI BOYUNCA YAPILACAK.YOKSA SOĞUKSU MAHALLESİNDEN BAŞLAYIP ESKİ DEVLET HASTANESİ VE ÇARŞI İÇİNDEN GEÇMESİ İMKANSIZ.ÇARŞI İÇİNDE Kİ YOLLAR ARAÇ TRAFİĞİNE BİLE YETMİYOR.BİR DE RAYLI SİSTEM İÇİN BÖLÜNMESİ İMKANSIZ.SONRA ŞİRİNEVLER , ESENTEPE, 5000 EVLER MAHALLERİ VE SAFRANBOLU YU İÇİNE ALACAK ŞEKİLDE BİR (O) ÇİZECEK ŞEKİLDE YAPILMAZSA ŞEHRİN TAMAMINA HİZMET VERMEZ.

  2. Ya zarar ederse

    Raylı sistem-yaylı sistem çok büyük bir risk.İyi bir işletmecilik olmaz ve zarar ederse Karabük Belediyesi bırakın hizmet vermeyi Ovacuk Belediyesi gibi personeline maaş ödeyemez hale gelir.Eyer iyi hesaplanmazsa olacağı budur.Zaten dikkat edin Belediye Başkanıda bir 13 kilometre diyor bir 14 kilometre diyor,izin alırsak diyor hep kem kümle geçiştiriyor.Tam manasıyla üstünde çalışılmış bir proce deyilde laf olsun kabilinden açıklanmış bir proce gibi görünüyor.

  3. Meraklı

    Ya Ahmet Bey sanki düne kadar her şeyden bihabermişiz de şimdi duymuşuz gibi bir de Karabük bu örgütün önde gelen illerindenmiş demek yazmışsınız.
    Kimse bilmiyor mu bu örgütün Karabükteki kaynaklarını? Bu örgütten kaynak elde eden ve dolayısıyla bu örgüte kaynak aktaranlar yok mudur daha Karabükte? O okulları o hayır evlerini o dershaneleri kimler yaptırdı kimler fonladı? Himmet paralarını kimler organize etti? Kimlerin üzerlerinden fon transferleri yapıldı ? Bunlar açıklanacak mı kamuoyuna acaba? Merak ediyoruz. Yoksa gizlenmeyi çok iyi başaran bu örgüt üyeleri tespit edilemiyor mu? Hayırsever iş adamlarımız niye yaptı bu hayırları acaba bunları da merak ediyoruz.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kaçkar Dağları’nda “heliski” heyecanı sona erdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

RİZE (AA) – Dünyada sayılı merkezlerde, Türkiye'de ise Rize'de Kaçkar Dağları'nda gerçekleştirilen helikopterle kayak etkinliğine bu yıl 300'e yakın sporcu katıldı.

Avrupa'ya yakınlığı ve kar kalitesi ile yerli ve yabancı kayakçıların gözdesi haline gelen Kaçkar Dağları, helikopterli kayak olarak bilinen “heliski” tutkunlarını ağırladı.

Helikopterle dağın zirvesine bırakılan kayakçıların sarp yamaçlar ve yüksek eğimli yerlerde kaydıkları spor dalı olan heliski, Türkiye'de 2005'ten itibaren Kaçkar Dağları'nın Rize sınırları içinde kalan Çamlıhemşin ve İkizdere ile Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapılıyor.

Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası ile Kaçkar Dağları'nda gerçekleştirilen heliski sporu, Türkiye-İsviçre ortaklığındaki Turkey-Ayder Heliski Havacılık ve Turizm Şirketi tarafından yürütülüyor.

Bölgede üç helikopterle gerçekleştirilen faaliyetin sona erdiği 15'nci haftasında Fransa, İngiltere, İsviçre ve İtalya'dan 18 kişilik sporcu kafilesi karın keyfini çıkardı.

Elverişli hava koşullarının yanında kar kalınlığının 1 metreye yakın olduğu zirvelerde kayan sporcular için güvenlik en üst seviyede tutuluyor.

Sporcular, zirvelerin yanı sıra helikopterlerin uçamadığı günlerde karla kaplı çam ormanları arasında adrenalin dolu zaman geçirdi.

Bölgeye bu yıl getirilen snow-track (paletli kar aracı) ile getirilen sporcuların, orman içlerine taşınarak burada kaymaları sağlandı.

Bu yıl 6 Ocak'ta başlayan etkinliğe 400 civarında sporcu akredite olurken hava şartları nedeniyle 300'e yakın sporcu katıldı.