Her Telden (28.Ağustos.2019)

Her Telden (28.Ağustos.2019)

Yayın: 28.08.2019 00:57
Paylaş:
A+ A-

“SAFRANBOLU RAHMETLİ EMİNE BULUT’U UNUTMADI..” BUNA YÜREKTEN SEVİNMEK GEREK,ANCAK,ÇÖPLÜK OLAYINI DA HATIRDA TUTMAK.
CHP’Lİ Bayanlar geçtiğimiz hafta sonu,Kırıkkale’de boşandığı eşi tarafından küçük kızının gözü önünde katledilen,Rahmetli EMİNE BULUT’U andılar,KADINA KALKAN ELLER KIRILSIN dediler.
Yerel Basın bunu “SAFRANBOLU EMİNE BULUT’U UNUTMADI..” başlığı ile verdi,CHP’Lİ Bayanların düzenlediği anma ve protesto olayına CHP Karabük Milletvekili Uzman Hekim Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY’DA katılmış,birlikte resim vermişler.
“SAFRANBOLU EMİNE BULUT’U UNUTMADI..” bu duyarlılığa yürekten sevinmek gerek ve doğrusunu isterseniz,bizde sevindik,ancak bu arada SAFRANBOLU’NUN HATIRLAMASI GEREKEN bazı konuları da geldi aklımıza..!!
Örneğin SIK/SIK YANGIN ÇIKAN ÇÖPLÜK OLAYI geldi..!!
“SAFRANBOLU YANAN ÇÖPLÜĞÜ UNUTMADI..” denilmesi gerekmez mi “SAFRANBOLU HAYIRSEVER’İN YAPTIRACAĞI İLETİŞİM FAKÜLTESİ’Nİ UNUTMADI,MESLEK YÜKSEKOKULU’NU UNUTMADI..” denilmesi yararlı olmaz mı..?
Bize göre Milletvekili Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY,bu konulara ilişkin de “RESİMLER VERECEK PLATFORMLAR OLUŞTURMALI..” bu konulara çok ciddi ağırlıklar vermeli..
“SAFRANBOLU EMİNE BULUT’U UNUTMADI..” iyi yaptı,hoş yaptı..
“SAFRANBOLU’NUN KENDİ SORUNLARI DA UNUTULMAMALI..” değil mi..?

ÖRNEĞİN,HEMEN HER İL VE  HER İLÇE “HAYIRSEVER BULAYIM/OKUL YAPTIRTAYIM..” DİYE ÇIRPINIR, SAFRANBOLU’DA İSE HAYIRSEVERE, HAYIRSIZLIK..!!
Bu Ülke de,birçok iş tersine gider,mekanizmalar tersine çalışır/çalıştırılır,en güzel örneği SAFRANBOLU’DA yaşanır bunun ve “BEN İLÇEME BİR FAKÜLTE BİNASI YAPTIRAYIM..” diye yola çıkan HAYIRSEVER’İN burnundan fitil/fitil getirilir..
Sayın TÜRKER İNANOĞLU,doğup,büyüdüğü İlçe olan Safranbolu’ya bir İLETİŞİM FAKÜLTESİ yaptıracağını açıkladı,gerekli protokollar yapıldı ve ne yazık ki,inşaatlara henüz başlanamadı..
Yine Sayın ŞEFİK DİZDAR,doğup/büyüdüğü SAFRANBOLU’DA birçok HAYIR İŞİ yapıyor/yaptırıyor,son olarak da bir MESLEK YÜKSEKOKULU yaptırmak istedi,yer temini nedeni ile henüz başlanamadı..
“SAFRANBOLU BUNLARI DA UNUTMAMALI..” değil mi..?
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT uzun süre önce SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ kurulabilir gibi bir konuyu gündeme getirmişti..
İLETİŞİM FAKÜLTESİ DE yapılıp/devreye girse,SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ kurulmasının önü,sonuna kadar açılıyor,ancak,YAZIKÖY’ÜN TAPU olayında ki duyarlılık,ani refleksler,geliştirilen temaslar,ne yazık ki BU GİBİ KONULARDA GÖRÜNMÜYOR..
“ SAFRANBOLU BU SORUNLARINI DA UNUTMAMALI…” değil mi..?

YENİCE İLÇESİNDE HAYLİ YOĞUN GÖRÜLEN KANSER HASTALIĞI NOKTASINDA “ÇERNOBİL YENİ/YENİ ETKİSİNİ GÖSTERİYOR..” GİBİ TAHMİN..!!
Dün yine yazmıştık,özellikle son zamanlarda,YENİCE İLÇESİNDE KANSER HASTALIĞINDAN hayatını kaybedenlerin sayısında gözle görülen, bir artış olduğundan söz ediliyor.
YENİCE İLÇESİ’NDE SANAYİ YOK,HER TARAF ORMAN.
Yani YENİCE İLÇESİNDE havayı kirletecek,çevreyi kirletecek herhangi bir SANAYİ TESİSİ yok,o zaman KANSER OLAYININ sık görülmesinde ki gerekçe ne olabilir..
Dün YENİCE’DE Kİ bazı dostlarımızla görüştük.
Bir dostumuz RUSYA’DA yaşanan ÇERNOBİL REAKTÖR Kazasının etkileri yeni/yeni mi görülüyor nedir gibi bir yaklaşım getirdi ve 1986 yılında meydana gelen bu kazanın serpintileri yeni/yeni mi etkisini gösteriyor,gibi bir yaklaşım getirdi..
YENİCE Kaymakamlığı,YENİCE Belediye Başkanlığı veya YENİCE Sağlık İlçe Müdürlüğü bu yönde bir araştırma yapıyor/yaptırıyor mu bilmiyoruz ,ancak,bu iddia ciddiye alınacak bir düzeyi buldu herhalde.
YENİCE İLÇESİNDE HAVAYI KİRLETEBİLECEK HİÇBİR SANAYİ TESİSİ YOK..
O zaman olan/bitenin gerekçesi nedir ki..?

BAKIMSIZLIKTAN PERİŞAN HALDE Kİ “YENİŞEHİR ATATÜRK ANITI’NA..” VALİLİK BİNASI VEYA VİLAYET KONAĞI YAPIMI İÇİN BİR İRADE GEREK..
Karabük VİLAYET KONAĞI veya VALİLİK BİNASI,biliyorsunuz YEŞİL MAHALLE civarında ve KARABÜK BELEDİYESİ tarafından yıllarca kullanılmayan binanın restorasyonu ile kullanıma açılması sonucu temin edildi.
O BİNADA ÇALIŞAN MEMURLAR YAKINIYORLAR..
KARABÜK İNSANI YAKINIYOR, falan
Şu an itibarı ile VALİLİK BİNASI olarak kullanılan binanın YAKIT ÖDENEKLERİ bitirilmiş sanıyoruz ve binanın kışın ısıtılması,yazın soğutulması büyük sorun iddiaları havalarda uçuşuyor.
Bu arada yeni VİLAYET KONAĞI için,yapılan İNŞAAT PROJE İhalesi sonucu,ihaleyi alan firma gerekli projeleri bitirdi,tamamladı,teslim etti ve TOKİ sözünü verdiği inşaat işine hemen başlayabilir..
YENİŞEHİR ATATÜRK ANITI şu an itibarı ile perişan durumda..
Bakımsız ve BİR DİZİ istenmeyen işlerin mekanı durumunda..
VİLAYET KONAĞI YAPIMI İÇİN sıkı bir irade gerekiyor..!!

“EMEĞE SAYGI ,ADALETE DAVET ..” EYLEMİ VE MEMUR-SEN İLE HÜKÜMET ARASINDA Kİ İLİŞKİLERİN RENGİ/ÇEŞİDİ VE SİYASET KURUMU..
Siyasi İktidarın,özellikle MEMUR ATAMALARINA etkisi anlamında,çok yakındığı MEMUR-SEN geçtiğimiz gün eylem yaptı ve HÜKÜMET ile yapılan TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ noktasında yaşananlar dile getirildi.
MEMUR SEN’İN EYLEMİNE verdiği isim çok dikkatimizi çekti ve “EMEĞE SAYGI,ADALETE DAVET..” mitingi,bir başka okunuşu ile EMEĞE SAYGI kavramına yeterli değer verilmediği gibi algılanabilir mi..?
HÜKÜMET EMEĞE FAZLA SAYGI GÖSTERMİYOR MU denilmek isteniyor.
“ADALETE DAVET..” kavramı da insana ister/istemez CHP Genel Başkanı Sayın KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN, yaptığı ADALET YÜRÜYÜŞÜNÜ çağrıştırıyor mu sizce.
SİYASİ İKTİDAR bir noktaya dikkat etmeli..
Önemli olan SİYASET,Sendika atamalara fazla karıştırılmamalı..!!

SAYIN ABDULLAH GÜL,SAYIN ALİ BABACAN VE SAYIN AHMET DAVUTOĞLU’NUN KURMAYI DÜŞÜNDÜKLERİ YENİ PARTİLER İÇİN ÇALIŞMALAR..
Biliyorsunuz Bir önce ki Cumhurbaşkanımız Sayın ABDULLAH GÜL ve uzun yıllar Bakanlık yapmış Sayın ALİ BABACAN Siyasi Parti kurmak için yola çıktılar gibi,çok güçlü sinyaller geliyor.
Yine AK Parti Eski Genel Başkanlarından,yine Eski Başbakanlardan Sayın AHMET DAVUTOĞLU’NUN DA bir Siyasi Parti kurmak üzere hazırlık yaptığından söz edenler var.
Özellikle Sayın AHMET DAVUTOĞLU geçtiğimiz günlerde öyle bir açıklama yaptı ki,etkisi gerçekten büyük oldu ve hemen herkes Sayın DAVUTOĞLU’NA ne biliyorsan açıkla gibi mesajlar vermeye başladı.
PEKİ BU PARTİLER İLE KARABÜK’TE KİMLER İLGİLENİYOR..
İlgilenenlerin olduğuna ilişkin bilgiler geliyor,özellikle Sayın ABDULLAH GÜL,Sayın ALİ BABACAN’IN çalışmalarına,Karabük özelinden destek olmak isteyenlerin daha aktif olduklarına ilişkin haberler geliyor.
Şimdiye kadar SİYASETE GİRMEMİŞ İSİMLERDEN SÖZ EDİLİYOR..
Sayın AHMET DAVUTOĞLU’NUN ise daha önce AK Parti de Siyaset yapmış bazı isimlerle temasta olduğuna ilişkin “RESMİ OLMAYAN..” ve henüz bir açıklama ile teyit edilmeyen bilgiler veriliyor..
Bakın bir tespitimizi daha yazalım..
Sayın GÜL,Sayın BABACAN hareketi Safranbolu’da hayli etkili..
Safranbolu insanı bu anlamda daha istekli gibi duruyor..

BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ “YEREL SEÇİMLERDE VERDİĞİMİZ SÖZLERİN, PROJELERİ, HAZIRLIKLARI YOĞUN BİÇİMDE SÜRÜYOR..”
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’YE şu an itibarı ile hangi konuları ele aldıklarını,31 Mart Seçiminde söz verdikleri hangi yatırıma yöneldiklerini sorduk.
Sayın VERGİLİ,çok ciddi yatırımların sözünü verdiklerine işaret ederek “BUNLARIN HAZIRLIKLARI YOĞUN BİÇİMDE SÜRDÜRÜLÜYOR.SÖZÜNÜ VERDİĞİMİZ YATIRIMLAR,ÖYLE DERME/ÇATMA İŞLER DEĞİL.ÇOK CİDDİ PROJELENDİRİLMESİ,ÜZERİNDE ÇALIŞILMASI GEREKEN İŞLER..” diyor.
Daha sonra da örneğin “ BİR SAĞLIK MERKEZİ PROJEMİZ VAR.ÇOK CİDDİ,ÇOK BÜYÜK BİR PROJE.HAZIRLIKLARI,İLGİLİ BİRİMLERLE GÖRÜŞÜP ORALARDAN DA GÖRÜŞ ALINMASI.EN UYGUN YERİN TESPİTİ,GİBİ ÇOK DETAYLI HAZIRLIK GEREKİYOR..” bilgilerini verdi.
Yine “KESİNTİSİZ KARAYOLU..” noktasında da “GÜZERGAH BELİRLENMESİ,KARAYOLLARI İLE MUTABAKAT SAĞLANMASI.BİRÇOK ALT VE ÜST GEÇİT PROJELERİNİN HAZIRLANMASI SÜRECİ YAŞANACAK..” diyor.
Bu arada SERİ BİR ASFALTLAMA ÇALIŞMASI İÇERİSİNDELERMİŞ.
Çok kaliteli bir asfaltlama çalışması yaptıklarını söylüyor Sayın RAFET VERGİLİ ve bu anlamda vatandaşın hiçbir biçimde şikayet edemeyeceği çalışmalar yapılıyorlar..
Sayın RAFET VERGİLİ,çok yoğun bir hazırlık döneminde olduklarını söylüyor.
Bu sürecin epeyi bir zaman alacağından da söz ediyor.

HANİ NE OLDU..! “FİLYOS VADİSİ PROJELERİ KAPSAMINDA KARABÜK’ÜN ÇIKARI/ETKİSİ KONULARINDA NE GELİŞMELER SAĞLANDI..?” ACABA.?
Karabük’te ilgili/ilgisiz çok geniş bir kesimin FİLYOS LİMANI diye bildiği,aslında gerçek yüzünü bilmediği için,böyle dediği VEYSEL ATASOY FİLYOS VADİSİ PROJESİ hakkında KARABÜKLÜLER BİR SÜRE ÖNCE ESİP/GÜRLEMİŞLERDİ..!!
HANİ NE OLDU,NE SONUÇ ALDIK KARABÜK İÇİN..?
Sayın FUAT TOSYALI,Yönetim Kurulu Başkanı olarak FİLYOS VADİSİ ENDÜSTRİ BÖLGESİ çalışmalarına başladı mı,orada kendisine verilecek olan 600 hektar yeri düzenledikten sonra,SATIŞ FİYATI NE OLACAK ACABA..?
METREKARE FİYATI 50 DOLAR CİVARINA ÇIKAR MI..?
Orada BACALI SANAYİ kurulmayacak yolunda alınmış bir karar var,Sayın FUAT TOSYALI,kendi alacağı yerlere SOĞUK SAÇ HADDESİ KURACAK gibi söylentiler dolanıyor..
SOĞUK SAÇ HADDESİ BACALI BİR SANAYİ DEĞİL..
Karabük Özelinden VEYSEL ATASOY FİLYOS VADİSİ ENDÜST Rİ BÖLGESİ’NE giderek tesis kurmak isteyen,örneğin HADDECİ/HADDECİLER olur mu ve bu nokta da ARAZİ FİYATLARI ÇOK ÖNEM ARZ EDECEK elbet.
Mutlaka gitmek isteyenler olacaktır,ama,arazi fiyatları..!!

KREDİ YURTLAR KURUMU,ÜCRETLERİNE YÜZDE 20 CİVARINDA ZAM YAPINCA “KİRALANAN YURT SAHİPLERİNE DE,KİRA ARTIŞLARI..” REKABET
KREDİ YURTLAR KURUMU Genel Müdürlüğü YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURTLARININ fiyatlarına yüzde 20 civarında zam yaptı,bilindiği gibi KYK Mülkiyeti özel kişilerin olan birçok YURT BİNASI kiralamıştı..
O KİRA BEDELLERİNE DE ZAM YAPILIYOR ŞİMDİ..
Bu arada ÖZEL YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURT İşletmecileri de,kapasitelerini doldurmak üzere,yoğun bir çalışma içerisinde görünüyorlar ve Öğrencilerle temas kurmaya çalışıyorlar.
Dün bir işyerinde,Kızı 19 MAYIS ÜNİVERSİTESİ’Nİ kazanan bir Kardeşim ile sohbet ettik “KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NDE EĞİTİM GÖRECEK ÖĞRENCİ ÇOK ŞANSLI.KARABÜK’TE ÖĞRENCİ YURTLARI HEM UCUZ,HEM KALİTELİ..” dedi.
Kendisi SAMSUN’DA bu imkanı bulamamış.
Samsun’da ÖĞRENCİ YURTLARI kalite olarak,hizmet olarak Karabük ile kıyas edilemeyecek kötü kötü,buna karşılık kiralarda Karabük’e oranla çok pahalı falan gibi bilgiler verdi.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ GERÇEKTEN ÇOK ŞANSLI dedi.
Bunu çocuğu Samsun’u kazanan bir baba anlattı iyi mi..?

4 kişi görüş bildirdi

  1. KARABUK

    SAYIN AHMET ABİM YİNE SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZIN GÖRÜŞLERİNE BAŞVURMUŞSUNUZ,SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZ YİNE BİR SÜRÜ VAADLERDE BULUNMUŞ, YAPACAĞI PROJELERLE İLGİLİ HAZIRLIKLARINI YOĞUN BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRÜYORMUŞ,BU HAZIRLIK SÜRECİ 2023 Ü BULUR GALİBA BAKSANIZA SEÇİMDEN BU YANA BEŞ AY GEÇTİ HALA BİR ÇİVİ ÇAKILMIŞ DEĞİL KARABÜK’E,SERİ BİR ASFALTLAMA ÇALIŞMASI İÇİNDE OLDUKLARINI BELİRTMİŞ,ANCAK BEN KARABÜKTE BÖYLE BİR ASFALTLAMA GÖREMİYORUM HER YER ÇUKUR, DELİK DEŞİK,TÜMSEK VE YOLLARIN BOZUK OLDUĞUNDAN TÜM SÜRÜCÜLER ŞİKAYETÇİ,BELEDİYENİN YAPMASI GEREKEN ONLARCA HİZMET VARKEN,SAĞLIK MERKEZİ PROJESİ VARMIŞ,NASIL YAPACAK BEN ÇOK MERAK EDİYORUM,BİR AYRICA KESİNTİSİZ KARAYOLU PROJESİ VARMIŞ TAM EVLERE ŞENLİK KARAYOLLARI MÜCAVİR ALAN İÇERİSİNDE SEN BU PROJEYİ NASIL YAPACAKSIN BUNA YETKİN VARMI?BÜTÇEN VARMI? ÖYLE SALLAMAKLA OLMUYOR BU İŞLER SAYIN BAŞKANIMIZ KENTSEL DÖNÜŞÜMLE İLGİLİ 2017-2018 YILLARINDA DA YENİ MAHALLE ,BAYIR AHALLE VE İSTASYON CİVARININ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜNE BİR AN ÖNCE BAŞLANACAĞINI VATANDAŞLARIMIZIN BU MAĞDURİYETTEN KURTARACAĞINI SÖYLEMİŞTİ ,ANCAK BU İŞLERDEN HALA BİR SES ÇIKMADIĞI GİBİ SAYIN BAŞKANIMIZ BUNU BİR DAHA DİLE GETİRMEDİ.BAKALIM SAYIN GÜZİDE BASINIMIZ BUNU SAYIN BAŞKANIMIZA SORABİLECEKMİ.

  2. Proje

    Ahmet keşke 2014 yılından kalan projeleride sorsaydınız örneğin kanyon park ,çelik cami araç çayı projesini söylemeyecem onu dsi ye kaldı muhtemelen kesintisiz yol karayollarına sağlık merkezide sağlık bakanlığına kalır hiç bişi yapılmaz.

  3. Özel Vakıf Üniversitesi

    Karabük’te çoğu iş adamlarının fakülte yapımında bağış istekleri varsa Merkezi Karabük Şehir merkezinde kentsel yenileme alanlarında olan bir özel vakıf üniversitesi kurulsun Özel üniversitelere zengin yerli ve yabancı kaynaklı öğrenciler tercihleri her geçen gün artıyor. Bu durum artık ekonomi haline geldi artık zengin aileler çocukların istedikleri bölümleri okumaları için 1 yılda 30-60 bin tl ödemeler yapabiliyor..
    Bu bağışçı iş adamları bir araya gelip belediye ile işbirliği yaparak yer yer temini ederek özel Vakıf üniversitesi kurabilirler buna katılım da olur “3 Nisan Karabük Özel Üniversitesi “

  4. 5000 evler

    Sosyal bilimler yüksekoklunun Hasteneye devri haberinden bi sonuç var mı Ahmet bey 5000 evler merakla bekliyor bari bu hatadan dönülsede yüzünüz gülse biraz olsun

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da “Savunma Sanayinde Stratejik Malzemeler” konulu konferans düzenlenecek

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'da, Karadeniz Teknik Üniversitesince (KTÜ) “Savunma Sanayinde Stratejik Malzemeler” konulu konferans organize edilecek.

Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü tarafından gerçekleştirilecek programa, Girişimci Alüminyum Sanayici ve İş Adamları Derneği (GALSİAD) Başkanı, SİMA Alüminyum Genel Koordinatörü Celalettin Kırboz, Gebze Teknik Üniversiesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Türkmen, GALSİAD Başkan Yardımcısı SEYKOÇ Sima Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çığlı, konuşmacı olarak katılacak.

Konferans, yarın 14.00'de Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Amfisinde düzenlenecek.