Her Telden (28.Mart.2017)

Her Telden (28.Mart.2017)

Yayın: 28.03.2017 01:01
Paylaş:
A+ A-

ÇOK SEVGİLİ “FUAT YAVUZ KARDEŞİM HASTA YATAĞINDA BİR YAZI KALEME ALMIŞ..” OĞLU, YEĞENİM ONUR YAVUZ YOLLADI YAZIYI..
Çok sevgili FUAT YAVUZ Kardeşim,hasta yatağında bir yazı kaleme almış,oğlu/yeğenim Sayın ONUR YAVUZ yolladı yazıyı,gerçekten çok ama çok duygulandım.
Buyurun,yazıyı birlikte okuyalım.
Ölümün ayak seslerini duyan bir insanın duyguları bunlar..
BİR HELALLEŞME,BİR VASİYET,BİR VEDA..

Hoşçakal Karabükspor’um…

69 yıllık ömrümün neredeyse tamamını taraftarı ve yaklaşık 25 yılını da spor yazarı olarak sürdürdüğüm ahir ömrümün bu son yazısına başlarken hepinizi sevgi ve muhabbetle selamlarım…
Bugüne kadar Karabükspor’umda emeği gecen tüm yöneticilerimiz ve kulüp emektarlarına teşekkürlerimi iletirken bazı önemli yıllara da değinmeden geçmek istemedim…
Öncelikle 1992-1993 sezonunda tarihimizde ilk defa 1.Lige çıkmamızda emeği gecen basta Başkan Dursun Altıparmak ile yönetimi ve teknik direktörümüz Ali Kemal Denizci, 1993-1994 sezonunda da Zeytinburnu maçıyla çok üzücü sonuçlansa da hepimize büyük heyecan yaşatan İlyas Tüfekçi’ye selam olsun…
1996-1997 sezonunda rahmetli başkan Metin Türker ile yönetimi ve teknik direktörlerimiz Zeynel Soyuer ve Giray Bulak ile tekrar 1.Lig ve çok kıymetli rahmetli Nejat Biyediç ile gelen 9.’luk…
Takip eden yıllarda 2. ligde devam eden yolculuğumuz çok sevdiğim Başkanım Feridun Tankut ile yönetimi ve çok sevdiğim dostum teknik direktörümüz Yücel İldiz ile 2009-2010 sezonu sonunda tekrar 1. lig yada yeni adıyla Süper Lig…
5 sezon boyunca devam eden Süper Lig yolculuğumuzda Başkan Mustafa Yolbulan ve çok iyi bir teknik direktör ve adam gibi adam olan Tolunay Kafkas’ın da katkılarıyla tarihimizde ilk defa Avrupa Kupalarına katılma mutluluğunu yaşadık…
Sonuç olarak Karabukspor’uma emeği gecen herkese şükranlarımı sunarım çünkü Karabükspor benim için bir yasam bicimi adeta vazgeçilmez bir sevda oldu ve bu sevdayı çocuklarıma hatta torunlarıma emanet ettim…
Cümlelerime son verirken kadim dostum, patronum, mesai arkadaşım Ahmet Gölbek’e en kalbi duygularımla
teşekkürlerimi bir borç bilirim…
Hepiniz hakkinizi helal edin benimde hakkim olduysa helali hoş olsun, hoşçakalın hemşerilerim hoşçakalın dumanlı kentin puslu çocukları kalbim ve ruhum her zaman Karabuksporumla olacak…
Ne mutlu Cumhuriyet Kenti Karabüklü olana….

Fuat Yavuz  / 1948-2017

“EVET OYLARI İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR..” VE “HAYIR OYLARI İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR..” NOKTASINDA “HAYIRCILAR..” ÖNDE GİBİ..
“EVET OYLARI İÇİN “yapılan çalışmalara baktığınızda sahada tek AK Parti ve AK Parti Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ile İl Başkanı Sayın Timurçin Saylar ve Merkez İlçe Başkanı Sayın MUHAMMET KAYA’YI görüyorsunuz.
“EVET OYLARI İSTEYEN..” kadro çeşitlendirilemedi..
Örneğin MHP Sahada pek görünmüyor..
Buna karşılık “HAYIR OYLARI İÇİN..” çalışma yapanlar çok daha RENKLİ İSİMLERLE sahayı tarıyorlar,bakıyorsunuz CHP Milletvekilleri “HAYIR OYU..” istemek üzere sahadalar..
CHP Milletvekilleri sahadan çekiliyorlar,devreye anında MHP içinde ki MUHALİFLER giriyor ve en az CHP Milletvekilleri kadar ilgi görüyorlar,etki yaratıyorlar..
Bakıyorsunuz Prof.Dr.Sayın METİN FEYZİOĞLU-Prof.Dr.Sayın SÜHEYL BATUM-Prof.Dr.Sayın YALÇIN KARADERE devreye giriyorlar sahaya çıkıyorlar ve büyük ilgi görüyorlar.
“HAYIR OYU İSTEYENLER..” daha renkli tablolar veriyorlar..
Örneğin 1 Nisan günü CHP Milletvekili Sayın MUHARREM İNCE geliyor..
“HAYIR OYU İSTEYENLER..” çok geniş bir kadro ile bastırıyorlar..
“EVET OYU İSTEYENLER..” daha dar,ama,etkili bir kadro ile sahadalar..

PROF.DR.SAYIN ÜMİT ÖZDAĞ,GEÇTİĞİMİZ PAZAR GÜNÜ BÜYÜK BİR KALABALIĞA KONUŞTU VE HER SİYASİ GÖRÜŞTEN İNSAN DİNLEDİ
Geçtiğimiz Pazar günü,MHP’DEN İHRAÇ edilen Prof.Dr.Sayın ÜMİT ÖZDAĞ,Karabük’e geldi ve kalabalık bir dinleyici kitlesine Referandumda neden HAYIR OYU VERİLMESİ gerektiğini anlattı.
ÇOK ENTERESAN KONULARA DEĞİNDİ Sayın ÖZDAĞ.
Özellikle,son yaşanan HOLLANDA OLAYINA değinerek,AİLE İŞLERİNDEN Sorumlu Bakan Sayın FATMA BETÜL SAYAN KAYA noktasından hareketle,Başbakan Sayın BİNALİ YILDIRIM’A göndermelerde bulundu..
Prof.Dr.Sayın ÜMİT ÖZDAĞ’I dinleyenler arasında hemen her SİYASİ GÖRÜŞTEN insan vardı ve özellikle CHP-MHP gibi partilerden çok yoğun katılım olduğu gözlendi.
Burada çok sıkı bir MHP’Lİ Kardeşimizin yaptığı değerlendirme çok ama çok ilginç geldi bize “ELBET TÜZÜĞÜNDE,PARTİ İŞARETİNDE MİLLİYETÇİLİK OLAN CHP ve CHP’LİLERLE BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ..” dedi o MHP’Lİ Kardeşimiz..
“HER TÜRLÜ MİLLİYETÇİLİĞİ AYAKLARIMIN ALTINA ALDIM DİYENLERLE NE İŞİMİZ OLABİLİR Kİ..” dedi ve sonra Salonu göstererek “İŞTE TÜRKİYE MANZARASI BU.HER GÖRÜŞTÜN İNSAN VAR..” dedi.
Biz REFERANDUM SONRASINDA ilginç gelişmeler bekliyoruz doğrusu.
Çok/çok ilginç SİYASAL GELİŞMELERİN OLACAĞINA VURGU yapıyoruz.

AK PARTİ SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZİ VE AK PARTİ İL TEŞKİLATI,MERKEZ İLÇE TEŞKİLATI MÜTHİŞ BİR ÇALIŞMA İÇİNDELER
AK Parti son günlerde iyiden iyiye vites yükseltti,Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN AK Parti’nin ağır topu ve dileriz nazar değmez,hemen herkes “BU ENERJİYİ NEREDEN BULUYOR ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL.MÜTHİŞ ÇALIŞIYOR.SKM NEREDE GÖREV VERİRSE,SANİYESİ/SANİYESİNE ORADA..” diyor
SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZİ çok beğeni alıyor..
AK Parti içinde Siyaset yapanlar “SKM ÖYLE PROGRAMLAR YAPIYOR,DAKİKA,SANİYE BOŞ GEÇMİYOR..” gibi görüşler dile getiriyorlar ve özellikle SİTE TOPLANTILARININ yararına dikkat çekiyorlar.
Yapılan çalışmaların BASINA DUYURULMASI noktasında,AK Parti adına Sayın ALİ ERORHAN’IN çok önemli çabalarına dikkat çeken AK Partililer “İL BAŞKANI Sayın TİMURÇİN SAYLAR ile MERKEZ İLÇE BAŞKANI Sayın MUHAMMET KAYA,ADETA,İŞYERİ ADRESLERİNİ UNUTTULAR..”diyorlar.
Olayın bu noktasında AK Parti Karabük Milletvekili Sayın BURHANETTİN UYSAL’IN daha çok İlçelerde çalıştığına işaret edilerek “Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN BÜYÜK BİR AĞIRLIĞI VAR.SÜREKLİ HABERLERİ ÇIKIYOR.O NEDENLE Sayın UYSAL SANKİ PEK ORTADA YOK GİBİ DURUYOR..” diye yorum getiriyorlar..
Sayın BURHANETTİN UYSAL’IN ÇALIŞMALARINI ANLATIYORLAR..
AK Parti Karabük’te yüzde kaç oy alır..?
1 Kasım GENEL SEÇİMİNE baz alırsanız yüzde 80 leri bulması gerek.
Ancak O kadar oy alması çok zor görünüyor..

16 NİSAN ANAYASA REFERANDUMU BİTER/BİTMEZ “GÖZLER KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI SEÇİMLERİNE ÇEVRİLECEKTİR…”
16 Nisan Anayasa Referandumu biter/bitmez,gözler KARABÜK TİCARET ve SANAYİ ODASI Meslek Komitelerinin Seçimine çevrilecektir ,bu o kadar net,o kadar sabit bir biçimde görülüyor..
KIRAN/KIRANA BİR SEÇİM OLACAĞI BESBELLİ.
Geçtiğimiz gün,KARABÜK TİCARET ve SANAYİ ODASI bünyesinde uzun yıllar Yöneticilik yapmış,Yönetim kademelerinde bulunmuş ve bu anlamda gelişmeleri,çok iyi yorumlayabilecek isimlerden birisi olan Sayın ZİYA ÜNSAL ile sohbet ediyorduk.
“BU YIL SEÇİMLERE OLAĞANÜSTÜ BİR İLGİ OLACAĞINI GÖRÜYORUM..” anlamında görüşler dile getirdi ve kendisinden de bazı beklenti ,bazı çıkış bekleyen çevreler olduğunu söyledi.
Karabük TİCARET ve SANAYİ Odası Meslek Komitesi Seçimlerinde AK Parti-MÜSİAD-Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ çok belirleyici olacaklardır..
Bunu şimdiden görmek,hissetmek mümkün..
Mevcut TİCARET ve SANAYİ ODASI MECLİS Grubunun oluşmasında Sayın SEDAT NAMAL’IN çok ciddi çabası,çalışması,organizatörlüğü vardı,bakalım bu kez nasıl olacak..
TSO SEÇİMLERİ ÇOK SIKI GEÇECEK,BU GÖRÜNÜYOR..

BU YIL 3 NİSAN KUTLAMALARININ,EN CİDDİ GELİŞMESİ OLARAK,SAYIN KAMİL GÜLEÇ’İN YAPTIRDIĞI KÜTÜPHANE GÖRÜLÜYOR..
3 Nisan Karabük’ün KURULUŞ YILDÖNÜMÜ Törenlerine,şunun/şurasında çok az bir zaman kaldı,bakalım ne tür etkinlikler yapılacak ve neler yaşayacak Karabük.
BU YIL EN CİDDİ ETKİNLİK KÜTÜPHANE AÇILIŞI OLACAK GİBİ.
Sayın KAMİL GÜLEÇ tarafından KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Kampus Alanı içinde yaptırılan KÜTÜPHANE Üniversite açısından çok/ama çok büyük bir kazanç sayılmalı.
Geçtiğimiz cumartesi BÖLGENİN SESİ Gazetesi SANAT SAYFASINDA Gazetemiz çalışanı Sayın FATMA TÜFEKÇİNİN,KÜTÜPHANE ile ilgili çok/çok güzel bir yazısı vardı..
Sayın KAMİL GÜLEÇ mükemmel bir yatırıma imza attı doğrusu..

KARDEMİR 2002 YILINDA NE HALE DÜŞMÜŞ/DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ,ŞİMDİ İSE YENİ ALACAĞI 400-500 İŞÇİ İLE YÖRENİN İSTİHDAM KAYNAĞI
KARDEMİR 2002 yıllarında ne hale düşmüş/düşürülmüştü hatırlayanlar vardır,o yıllarda uygulanan ticari sistem,sınai sistem ile KARDEMİR batırılma noktasına gelmişti.
BUNLARI HATIRLAYANLAR VARDIR MUTLAKA..
Şimdi ise KARDEMİR 3 Milyar doları aşan yatırımları ile çok ciddi noktaları yakalamış görünüyor,3 milyar dolar yatırım,çeşitlendirilen üretim tarzı,katma değeri yüksek ürünler ile geleceğe güvenle bakma noktasını ele geçirmek üzere.
SIKINTILARI YOK MU,ELBET Kİ VAR..
Ancak,BU SIKINTILAR 1998-2002 YILLARI ARASINDA yaşanan krizler gibi değil,o krizler ÜCRETSİZ İŞÇİ İZİNLERİNİ getirmişti,Dönemin İktidarına ÇATI TEPEMİZE GÖÇÜYOR yakınmalarını getirmişti.
ŞU AN ÖYLE BİR DURUM KESİNLİKLE GÖRÜNMÜYOR..
Bakın Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN bir çağrı yaparak İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ istedi,Karabük’te alacağı 400-500 yeni işçi ile önderliği KARDEMİR yapıyor..
BELKİ ÜLKE GENELİNDE EN FAZLA YENİ İŞÇİ İSTİHDAM EDECEK olan Şirket KARDEMİR olacaktır,şu günlerde 400-500 yeni işçi almak ne demektir bir düşünün..
“İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ ÇAĞIRISINA..” Ülke genelinde en yüksek,yeni işçi alarak istihdam sağlayan Kuruluş KARDEMİR OLABİLİR,bu ciddiyetle araştırılırsa gün gibi ortaya çıkar/çıkabilir..
NERELERDEN/NERELERE GELDİ KARDEMİR DEĞİL Mİ..?

4 kişi görüş bildirdi

  1. Has Ak Partili

    Arkadışımızın bir tanesi facebook hesabından bir paylaşımı oldu; “çalışıyormuş gibi yapmak, toplantı yapıyormuş gibi aynı kişilere aynı şeyleri anlatmak, hedefe koşuyormuş gibi görünmek ama aynı yerde eşelenmek” diye; Ak Parti’de bazı kişiler tamda bunu yapıyorlar, dostlar alışverişte görsün misali. Muhtemelen bu arkadaşımızda bunu ima etmek istemiştir.

  2. Ülke macera yaşamasın HAYIR

    Ülkemizi maceraya atmanın gereği yok onun için HAYIR-HAYIR-HAYIR .Bunun için AKP LİLER Recep Tayyip Erdoğan sonrasında Ülkenin başına Fetullah zihniyetinde birinin gelmeyeceyini nasıl garanti edebilir.Yahutta Emekli Orgeneral Cevik Bir zihniyetinde birinin gelmeyeceyini nasıl garanti edebilir.Onun için HAYIR-HAYIR-HAYIR

  3. 307 MAĞDURLARI

    SAYIN GÖLBEK 307 TANE ADAMIN EKMEĞİNE KAN DOĞRADIKTAN SONRA KARDEMİRE İŞCİ ALMAK SİZCE NEKADAR ÖNEMLİYSE BİZCE DE OKADAR BASİRETSİZLİKTİR.ÖNEMLİ OLAN ADAM ATMADAN İSTİHDAM YAPABİLİYORSA KARDEMİR OZAMAN BİZDE BÖYLE BİR ŞİRKET YÖNETİMİNİ TAKDİR EDERİZ. YAZIKLAR OLSUN. ALMA MAZLUMUN AHINI ÇIKAR AHESTE AHESTE…………………………………………

  4. KAÇ MAĞDUR KALDI

    İYİ ARTIK EMEKLİSİ GELİNCEDE KARDEMİR ADAM ALMASIN.O DEVAMLI İSTİSMAR ETTİGİNİZ DUYKU SÖMÜRÜ YAPTINIZ 307 LERDEN KAÇI MAĞDUR KALDI 40 BELKİ 50 BELKİ 60 GERİSİ O VEYA BU ŞEKİLDE EMEKLİ OLMADIMI .KARDEMİRCİLER GELİN İŞE GERİ ALIYORUM DESE KAÇINIZ GİDER İKİDE BİR 307 FİLAN DEMEYİN İŞVEREN HAK EDENİ İŞTEN ATTI.ŞİNDİ GERİ GELİN DESE KAÇINIZ DÖNER BIRAKIN BU İSTİSMARCILIĞI ARTIK.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’taki Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, depremlerde zarar görmedi.

İlçede yaşanan 4,7 ve 5,6 şiddetindeki depremlerin ardından Sebastapolis Antik Kenti, Anadolu Ajansı tarafından dron ile görüntülendi.

Antik kentin depremlerde zarar görmediği belirlendi.

Tokat kent merkezine 69 kilometre uzaklıktaki Sulusaray ilçesinin altında yer alan antik kentin ortaya çıkarılması için Tokat Müze Müdürlüğünce 1986'da sondaj kazılarıyla başlayan çalışmalar, sonraki yıllarda kurtarma kazısı şeklinde devam etti. 1991'de ara verilen çalışmalara 2013 yılında tekrar başlandı. Antik kentteki kazı çalışmaları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Temür'ün danışmanlığında sürüyor.

– Sebastapolis Antik Kenti

Antik kentin bazı kaynaklarda M.Ö 1. yüzyılda kurulduğu ifade ediliyor.

Roma İmparatoru Trajan zamanında M.S 98-117 yıllarında Pontus Galatius ve Polemoniacus eyaletlerinden ayrılarak Kapadokya eyaletine dahil edilen antik kentin 2 bin yıl önce Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olduğu belirtiliyor.

Döneminde çok az şehrin sahip olduğu, zenginliğin göstergesi olarak para basma yetkisi bulunan Sebastapolis'in büyük savaşlar, yıkımlar, afetler ile geçiş yollarının değişmesi sonucu eski önemini kaybettiği, zamanla da unutulduğu kaydediliyor.