Her Telden (27 Mart 2020)

Her Telden (27 Mart 2020)

Yayın: 27.03.2020 13:25
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK’ÜN ELİNDE Kİ İMKANLAR VE 1700 CİVARINDA “YENİ MİSAFİRLER İLE BUNLARIN YARATABİLECEĞİ SORUNLAR..” BÜYÜK TEPKİ..
Koronavirüs salgını, Ülkemizde baş gösterdiğinden bu yana, önlemlerin alınmasına çalışılıyor, bu manada KARABÜK’ÜN yeterli önlem aldığını kabul etmek gerek.
Karabük Valisi, Belediye Başkanı/Başkanları,İl Sağlık Müdürlüğü,elimizde ki TEK HASTANE Yöneticileri, velhasıl hemen herkes ELİNDEN GELDİĞİ ÖLÇÜ DE, önlem almanın peşinde.
BU MANADA SIKINTI YOK.
Bir konuyu,mutlaka ama mutlaka,belirtmek gerek “ALINAN ÖNLEMLER ELDE Kİ İMKANLAR ÖLÇÜSÜNDE OLUYOR ELBET..” bunun mutlaka altının çizilmesi gerek.
KARABÜK’ÜN TEK DEVLET İLE BAĞI OLAN HASTANESİ VAR.
Bir bölümü KARANTİNA MERKEZİ , bir bölümü NORMAL HASTALAR için kullanılacak alanlar,örneğin İNTANİYE UZMAN HEKİMİ var mı veya bu alanda yetişmiş Sağlık elemanları öteden beri var mıydı, yoksa yeni mi geldi/geldiler..?
HEKİM KADROLARI YETERLİ Mİ, bunlar dikkate alınmadan 1700 civarında CEZAYİR/TUNUS vatandaşı Karabük’e gönderildi, neden Karabük bu manada tercih edildi acaba..?
BİR SEBEBİ VARDIR HERHALDE DEĞİL Mİ..?

GEÇTİĞİMİZ GÜN “MEDİKAR HASTANESİNE GİTTİK VE HEKİMLERİN/İNSANLARIN..” İÇİ RAHAT, KİMSENİN KAFASINDA “ACABA SORUSU..” YOK..
Geçtiğimiz gün MEDİKAR HASTANESİ’NE gittik, HEKİMLER, SAĞLIK ELEMANLARI,TIBBİ TEKNİSYENLER rutin çalışmalarını yürütüyorlar ve koronavirüs noktasında en üst düzey önlemlerini almışlar,çalışmalarını yürütüyorlar.
GELEN HASTALARIN GÖNLÜ RAHAT.
Zira MEDİKAR HASTANESİ’NİN koronavirüs salgını noktasında,en küçük bir bağı/ilişkisi yok,bu manada insanlar ŞİRİNEVLER HASTANESİ’NE gitmeye pek cesaret edemiyorlar..
İNSANLARI DA HAKLI GÖRMEK GEREK..
Birkaç katı KARANTİNA MERKEZİ olarak tadil edilmiş ve insanların kafasında çok ciddi olarak “ACABA SORUSU KIVRILIYOR ELBET..” bu yetmez gibi,şu an,bir de 1700 CİVARINDA Kİ YENİ MİSAFİRLER olayı çıktı..
O MİSAFİRLER,ELBET HASTANE DE DEĞİLLER,BU BESBELLİ..
Ancak,insanların tedirginliklerini körükledikleri de besbelli..
MEDİKAR HASTANESİ’N DE gönül huzuru var…

KARABÜK-BARTIN-KASTAMONU-ÇANKIRI İLLERİNİN “TEK ÜNİVERSİTE İLE BAĞI OLAN ŞİRİNEVLER HASTANESİ’NİN YÜKÜ..” VE KARANTİNA..
KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ, Bartın-Kastamonu-Çankırı, hatta Sinop İllerinin ÜNİVERSİTE ile bağı olan TEK TIP FAKÜLTESİ bağlantılı Hastanesi.
HEM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ,HEM DEVLET HASTANESİ..
Örneğin ŞİRİNEVLER AFİLİASYON HASTANE konumunda, yani hem SAĞLIK BAKANLIĞI DEVLET HASTANESİ, hem de KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Hastanesi,yani AFİLİASYON SİSTEMİ ile çalışan bir Sağlık Kuruluşu.
Örneğin AĞIZ/DİŞ HASTANESİ ÖYLE DEĞİL..!!
Şimdi TIP FAKÜLTESİ bağlantılı bir Hastane olması bağlamında BARTIN-KASTAMONU-ÇANKIRI-SİNOP İllerinden de Hasta gelişi, hatta akışı var buraya,böylesine İŞ ve İŞLEM HACMİ DOLU/DOLU bir Hastane ŞİRİNEVLER.
Anlatmak istediğimiz, ZATEN YETERLİLİĞİ, Hekimlerin,çalışanların özverisi, insanüstü gayreti ile direkt orantılı biçimde yürüyordu, şimdi bir de KARANTİNA BÖLÜMLERİ ihdas edildi ki,YETERLİLİK ciddi/ciddi tartışılabilir..
BÖLGE İÇİN BU TARTIŞMA YAŞANIRKEN,BİR DE 1700 KONUK GELDİ..
Elbet ki bu insanların içinde hastalar çıkacaktır..
KARABÜK’ÜN ELİNDE Kİ İMKANLAR BUNLAR/BUNLARDI,DEĞİL Mİ..?
Şimdi bir yük daha yüklediler,İYİ Mİ BÖYLE..?

CHP İSTANBUL İL DİSİPLİN KURULU ESKİ BAŞKANLARINDAN,Sevgili yeğenim, Sayın DOĞUŞCAN AYGÜN’ÜN KARABÜK DUYARLILIĞI VE BASIN..
CHP İstanbul eski Disiplin Kurulu Başkanlarından, hep gurur duyduğumuz,yeğenim olarak kabul ettiğim,Avukat Sayın DOĞUŞCAN AYGÜN’ÜN bir İstanbul Gazetesinde ki açıklamaları dikkat çekti.
KARABÜK İLE BAĞI HEP SÜRÜYOR Sevgili DOĞUŞCAN AYGÜN’ÜN ve o duyarlılık ile, kendi Ülkeleri tarafından henüz kabul edilmeyen CEZAYİR /TUNUS ekseninden ki 1700 insanın KARABÜK’E GÖNDERİLMESİNİ bir İstanbul Gazetesinde eleştirmiş.
Sevgili DOĞUŞCAN bunun bir hata olduğuna dikkat çekmiş.
Karabük’ün SAĞLIK NOKTASINDA kendisine yeterliliğini sorgulamış ve bu nokta da kim kendisine “HAKSIZSIN KARDEŞ..” diyebilir ki ve böyle bir atmosfer de Sayın DOĞUŞCAN AYGÜN’E kim haksızsın diyebilir ki..?
KARABÜK’ÜN,Karabük dışından sağlıklı bir sesi oldu Sayın DOĞUŞCAN AYGÜN, gerçekten sağlıklı bir sesi oldu ve Karabük söylenip,ne yazık ki söyleyemezken,Sayın DOĞUŞCAN AYGÜN açık bir dille söyledi..
KARABÜK’ÜN İHTİYAÇ DUYDUĞU BİR SES OLDU..

KARDEMİR VARDİYA OTOBÜSLERİNİN SAYISINI ARTTIRARAK, ARAÇLARDA Kİ OTURMA DÜZENİNİ “YAYINLANAN GENELGELERE UYGUNLANDI..”
Koronavirüs salgını çıktığından bu yana, toplu işçi çalıştıran iş yerleri arasında,en ciddi,en tutarlı önlemleri alan KARDEMİR Genel Müdürlüğü,bu önlemlerine hemen her gün bir yenisini ekliyor.
Bilindiği gibi TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA OTURMA DÜZENİ değiştirildi.
Araçlar, kapasitelerinin yarısı kadar insan taşıyacaklar ve KARDEMİR Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Dr. Sayın HÜSEYİN SOYKAN’IN talimatı ile anında önlemlerini geliştirdi.
VARDİYA ARAÇ SAYISI ARTTIRILDI, dezenfekte olayı tüm hızı ile sürüyor/sürdürülüyor ve araçların taşıma kapasitelerinin yarısı kadar insanla yolculuğa devam edecekler.
DİĞER TOPLU İŞÇİ ÇALIŞTIRAN YERLERE ÖRNEK OLACAK BİR TUTUM..
KARDEMİR bu konularda gerçekten çok hassas davranıyor.

HÜKÜMET 2 MİLYON AİLEYE 1000 LİRA MADDİ DESTEK VERİLECEĞİNİ AÇIKLADI, MUHTARLARA, BU ANLAMDA BÜYÜK BAŞVURULAR OLUYOR
Hükümet ihtiyaç sahibi 2 milyon aileye 1000 lira maddi destek verileceğini açıklayınca, ihtiyaç sahibi olduğunu söyleyen ailelerin temsilcileri bu başvuruların nereye/nasıl yapılacağı hakkında MUHTARLIKLARA AKIN EDİYOR.
BAZI MUHTARLAR BAŞVURULARDAN BIKMIŞ DURUMDA..
Böyle bir açıklama yapıldı, ancak,henüz başvuruların nasıl,ne şekilde ve ne zaman yapılacağı hakkında herhangi bir bilgi olmadığı için,hemen herkes şaşkın vaziyette.
BİRKAÇ MUHTAR DOSTUMUZLA GÖRÜŞTÜK.
Kendilerine bu manada bir bilgi gelmediğini söylüyorlar ve içlerinden bazıları “GALİBA,DAHA ÖNCESİNDEN YARDIM ALAN,KUMANYA,KÖMÜR ALAN AİLELER VAR,ONLARA VERİLECEK..” anlamında tahmin yürüttüler.
Öte yandan,65 yaş üstüne KOLONYA ve MASKE konularında, galiba MUHTARLAR ETKİN ROL oynayacaklar, dağıtım MUHTARLAR KANALI ile yapılacak,bu yönlü bir çalışma var.
Bu arada BULUNDUKLARI İL/İLÇE DIŞINDAN YENİ GELMİŞ OLAN insanların tespiti için MUHTARLIKLARA çok ciddi görevler verilmiş, bu insanlar bulundukları evlerde karantina hayatı yaşayacaklar galiba.
ÖZELLİKLE,KÖYLERE BU MANADA BÜYÜK YIĞILMALARDAN SÖZ EDİLİYOR..
Bu insanlar EVLERİNDE KARANTİNA MI YAŞAYACAKLAR yani..

KARABÜK’TE, İNSANLARIN SAĞLIĞI, İNSANLARI YAŞATMAK İÇİN HER TÜRLÜ ÖNLEMLER ALINIYOR O TAMAM,YA VEFAT EDENLER OLURSA..!!
Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL, İlçelerde Kaymakamlar, Belediye Başkanları, İl Sağlık Müdürü Sayın AHMET SARI ve İlçe Sağlık Müdürleri, son derece sıkı önlemler alıyorlar..
Bütün önlemler İNSANLARIN SAĞLIĞINI KORUMAK, İNSANLARI YAŞATMAK amacına yönelik, bu noktalarda hemen herkes ELLERİNDE Kİ İMKANLAR NİSBETİNDE önlemleri aldırıyor,alınmasını sağlıyor..
OLAYIN BU NOKTASI TAMAM, HİÇ SÖZÜMÜZ YOK..
Peki ALLAH ESİRGESİN, koronavirüs salgınından dolayı, KARABÜK MERKEZ veya İLÇELERİNDE herhangi bir VEFAT veya VEFATLAR OLURSA nasıl bir yol yöntem izlenecek,bunlar belli mi acaba..?
VEFAT EDENLERİN YIKANMASI, KEFENLENMESİ, İLAÇLANMASI ve en sonunda GÖMÜLECEKLERİ YERLER NOKTASINDA ne gibi önlemler alındı veya alınacak dersiniz..?
YAŞAYANLAR İÇİN ÖNLEMLERİN TAMAMI ALINIYOR,GELİŞTİRİLİYOR..
Ancak,bu konunun bir de VEFAT EDENLER tarafı var değil mi..?
Ne dersiniz, Allah Korusun VEFAT EDENLER olursa ne yapılacak acaba..?

BİRÇOK KENTİN “KENT KONSEYLERİ ÇOK ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATIYORLAR…” KARABÜK’TE KENT KONSEYİ VAR MI/YOK MU,SESİ/SEDASI..
Gazetelerde BAZI KENT KONSEYLERİNİN haberleri çıkıyor ve özellikle SOKAĞA ÇIKMA noktasında aktif rol oynadıklarına ilişkin çok fonksiyonel işler yapıyorlar..
KARABÜK KENT KONSEYİ’NİN SESİ SOLUĞU ÇIKMIYOR..
Geçtiğimiz yıllarda KENT KONSEYİ SEÇİMLERİ hayli dalgalanmalara yol açmıştı,bir süredir KENT KONSEYİ SEÇİMİ yapılıp/yapılmadığı bile Kamuoyu tarafından bilinmiyor..
Bazı KENT KONSEYLERİ o Kentlerde ki sokağa çıkamayan HEMŞERİLERİ için çok ciddi önlemler alıyorlar,çok ciddi işlere imza atıyorlar ve özellikle MARKETLER ile bu manada temaslar kuruyorlar..
KARABÜK/SAFRANBOLU ve KENT KONSEYİ olan diğer İlçeler, bu manada neler yapıyorlar acaba ve özellikle alınan önlemler noktasında başlayan bir zincir çerçevesinde, bulundukları KENT İNSANI için neler yapabilirler acaba..?
ÇOK AKTİF ÇALIŞANLAR OLDUĞUNU BASINDAN ÖĞRENİYORUZ.
O KENTLERİN KONSEYLERİ/MECLİSLERİ ÇOK İYİ ÇALIŞIYORLAR..
Karabük ve İLÇELERİNDE NELER YAPIYORLAR acaba..?
Veya HERHANGİ BİR FAALİYETLERİ/ÇALIŞMALARI VAR MI..?
Ne dersiniz..?

1700 CİVARINDA Kİ CEZAYİR/TUNUS AĞIRLIKLI “YABANCI İNSANIN KALDIĞI ÖĞRENCİ YURDUNUN YEMEĞİNİ KİM VERİR ACABA?” GÖREVLİLER
Kimine göre 1500,kimine göre 1700 civarında MİSAFİRİMİZ VAR, bunların YEMEKLERİNİ, KİŞİSEL GEREKSİNİMLERİNİ kim/kimler temin edecek acaba,ÇAMAŞIRLARINI kim/kimler yıkayacak..?
BU İNSANLAR ÖĞRENCİ YURDUNA GELDİLER/GETİRİLDİLER..
Orada ne kadar kalacakları belli değil, KENDİ ÜLKELERİNİN BU İNSANLARI NE ZAMAN KABUL EDECEKLERİ belli değil,bu konuda DIŞ İŞLERİ nezdinde müzakereler sürüyordur kuşkusuz.
YEMEKLERİNİ KİM KARŞILAŞACAK,o ÖĞRENCİ YURDUNDA Öğrenciler kalırken,yemeklerini veren firma mı karşılayacak,yoksa yeni bir ihale mi açılacak ve BU İNSANLAR İÇİN GEREKLİ OLAN HİZMETLERİ KİM VERECEK..?
Parasal harcamalarını kim,hangi birim karşılayacak acaba..?
Bu insanların arasından SAĞLIK SORUNU olanlar mutlaka çıkacaktır, çıkmasa bile, HARCAMALARI ve BU İNSANLARA VERİLECEK HİZMETLER çok ciddi bir sorundur elbet..
Ne dersiniz,bu konularda bir bilginiz var mı..?
Veya,bunun için KARABÜK’ÜN İLGİLİ BİRİMLERİNE BİR ÖDENEK GELDİ Mİ..?
Yoksa bize gelecek hizmetlere ayrılan ödeneklerden/paralardan mı gidecek..?
Ne dersiniz..?

3 kişi görüş bildirdi

  1. KENT KONSEYİMİ DEDİN

    KARABÜKÜN KENT KONSEYİNİ BİLMEM SAFRANBOLUNUNKİ ŞEFİK DİZDAR BEY VE KENDİSİ YAŞ İTİBARI İLE DIŞARI ÇIKAMAYAN YAŞ GURUBUNDA SAFRANBOLUYA NE YARARI OLACAKKİ

  2. Anonim

    ahmet bey bu musubet virus icin tum yetkililer uzerlerine dusen gorevi yapmali lakin bu gun cuma idi . il merkezinde en cok hem sehir ici postane ve bankalar bolgesi hemde cuma pazarrinda kardeslerimiz cumayani sakinlerinin yogunlugu vardi. cumayani muhtari sayin bilal beyden rica ediyorum illaki temel ihtiyaclar icin sehire inilmesi gerekebilir ama arkalarinda sabi cocuklarini eslerini getirmesinler. inanin bu gun postahane sirasinda bacimizin yaninda yaninda 5 ile 10 yas arasi 4 cocuk vardi ne maske ne eldiven. bu virus cok tehlikeli tamam anliyoruz cuma gunleri kardeslerimiz icin ozel gun haftalik ihtiyaclarini karsiliyorlar ama en azindan her haneden 1 kisi girse sehrin icine normal zaman gibi cümbür cemaat gelmek cok buyuk risk. ozellikle cumayani muhtari bilal beyden rica ediyorum . biz ayni memlekketin insaniyiz ayni havayi soluyor ayni is yerinde calisip ayni yerlerde dolasiyoruz lutfen maske ve eldiven konusunda arti hane insanlarinin cuma gunleri il merkezine gelme aliskanliklarini su sikintili gunlerde kontrol altina alabilirse cok buyuk hizmet olmus olur. biz kardesiz kimse zarar gormesin herkes once kendine ve etrafina sahip ciksin.

  3. Sorun olacaklardır

    Karabüke getirilen 1700 kişi göreceksiniz büyük sorunlar çıkaracaklardır.Bunlar kolay kolay gitmezler Ülkeleri bunları kolay kolay almazlar görüceksiniz çok büyük sorunlar çıkacak.Bunlara hizmet eden Karabüklü insanlar evlerine nasıl gidicekler arkadaş.İçlerinde hasta olan varmı var korkusuyla hizmet eden görevliler evlerine nasıl gidicekler.
    Görüceksiniz Karabükün başına bela olacaklar

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kaymakam Yazıcı’dan Başkan Köse’ye Hayırlı Olsun Ziyareti

Yayın: 16.04.2024 10:10
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde tekrar Safranbolu Belediye Başkanı olarak seçilen Mimar Elif Köse’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’ye hayırlı olsun temennisinde bulunarak, yeni dönemdeki çalışmalarında başarılar diledi ve filografi yöntemi ile hazırlanmış Türk Bayrağı’nın bulunduğu tablo hediye etti.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse ise, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı’ya nazik ziyaretleri ve hediyelerinden dolayı  duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini iletti.