Her Telden (29.Ağustos.2019)

Her Telden (29.Ağustos.2019)

Yayın: 28.08.2019 22:32 |Güncelleme: 29.08.2019 09:01
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK’E YENİ GELEN VE UCUZ FİYATA SATIŞ YAPAN DÖNERCİLER,GÜNDE 700-750 KİLO DÖNER SATIYORLARMIŞ VE OLUMSUZ ETKİLERİ..
Biliyorsunuz,Karabük’e ve özellikle YAYALAŞTIRILMIŞ YOL üzerine İKİ DÖNERCİ açıldı,gelen bilgilere göre,buralarda GÜNLÜK 700-750 KİLO civarında DÖNER SATILIYORMUŞ.
Meğer,Karabük’te ne çok DÖNER KEBAP tüketicisi varmış.
GÜNLÜK 700-750 KİLO DÖNER SATMAK NE DEMEK..?
Bir de,diğer Lokantalarda satılan dönerleri buna eklerseniz,demek ki KARABÜK GÜNLÜK 1.5 TON CİVARINDA DÖNER TÜKETİYOR,öyle değil mi ve bunu TAVUK DÖNER,KIRMIZI ET DÖNER şeklinde bir döşünün..
Dün bir KASAP KARDEŞİM ile sohbet ettik.
Bize “YENİ AÇILAN DÖNERCİLERİN,KARABÜK’ÜN KLASİK LOKANTALARINA BÜYÜK ZARARI OLDU..” dedi,daha sonra da “MEZBAHA KESİMLERİ AZALDI,KASAPLARIN KIRMIZI ET SATIŞI AZALDI..” gibi bir dizi olumsuz etkilerden söz etti.
Biz olayın,daha çok,tüketilen döner tarafına takıldık ve “KARABÜK İNSANI BU GİDİŞLE OBEZ OLACAK,BU NE BİÇİM ÇILGINCA KIRMIZI ET DÖNER TÜKETİMİ..” diye düşündük..
KALİTE NOKTASINDA İSE,TÜKETENLER HAYLİ MEMNUNLAR.
“BU BİR FURYADIR,YAKINDA GEÇER..” diyenlerde var elbet..

GEÇTİĞİMİZ AKŞAM,AKBANK YANINDA Kİ GELENEKSEL YERİMİZE,SAYIN RAFET VERGİLİ UĞRADI,ÖZELLİKLE TCDD ARAZİLERİ ÜZERİNE GÖRÜŞ..
Geçtiğimiz akşam,AK BANK Yanında ki geleneksel hale gelen yerimize,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ uğradı,biz otururken CHP Karabük İl Başkanlığı için ismi geçen Sayın BAYRAM KARADAĞ geldi,başka arkadaşlar geldi uzunca bir süre sohbet ettik.
Bir ara söz TCDD YERLERİNDEN,HATLARINDAN açıldı..
Hatta Sayın BAYRAM KARADAĞ,ÜLKÜ İSTASYONU ile SOĞUKSU çıkışı arasında ki TCDD HATTININ YER ALTINDANA ALINIP/ALINAMAYACAĞINI sordu Sayın RAFET VERGİLİ’YE.
Sayın VERGİLİ bunun mümkün olmadığını anlattı,KOT FARKI örneğini verdi,YANICI/PARLAYICI YÜK TAŞIMA örneğini verdi ve Allah korusun böyle bir facia olması halinde hasarın umulmayacak kadar çok olacağından bahsetti,daha sonra da AVRUPA/ASYA ve DİĞER DÜNYA ÜLKELERİNDEN örnek verdi.
TCDD YÜK İNDİRME/BİNDİRME İŞİNİ ÜLKÜ İSTASYONUNA ALIYORMUŞ.
O zaman,mevcut ÇOK GENİŞ ALANLARI Belediyeye bırakacakmış,bu arada KARTALTEPE Bölgesi’nde 98 konut vererek,orada ki yerleri almışlar ve İMAR DÜZENLEMESİNE başlamışlar..
Sayın VERGİLİ “DEVLET İŞLEYİŞİ BİRAZ YAVAŞ YÜRÜYOR..” görüşünde.

“NORMAL BİR BİNA YAPTIRMAK İÇİN,PROJESİ,İZİNLERİ,DİĞER İŞLEMLERİ,UZUN SÜRE ALIYOR..” DİYEN SAYIN RAFET VERGİLİ “HAZIRLIKLAR..”
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,Yerel Seçimlerde verdikleri sözlerin çalışmalarına başladıklarını söylüyor ve “NORMAL BİR BİNA YAPMAYA BAŞLASANIZ BİLE PROJEYİ,İŞLEMLERİ,HAZIRLIĞI AYLAR SÜRER..” diyor.
KENDİ VAATLERİNİN ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞUNA İŞARET EDİYOR.
Bu arada KESİNTİSİZ KARAYOLU olayın noktasında “KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN DE BİR ÇALIŞMASI VAR.BİR YANDAN BUNU İZLİYOR,BİR YANDAN DA GÜZERGAH,ALT/ÜST GEÇİT ETÜTLERİNİ YAPTIRIYORUZ.ÇOK BÜYÜK BİR PROJE..” diyor.
Yine SAĞLIK MERKEZİ TESİSİ noktasına değiniyor..
BİLİM MERKEZİ için “DÖRT/DÖRTLÜK OLMALI.BUNUN İÇİNDE MİLLİ EĞİTİM ÇEVRELERİNİN,SON TEKNOLOJİ KULLANIMI NOKTASINDA HER TÜRLÜ ARAŞTIRMANIN,DİKKATLİ BİÇİMDE YAPTIRILDIĞINA..” işaret ediyor.
“BUNLAR ELBET,BELİRLİ BİR ZAMAN ALACAKTIR..” diyor..
Örneğin Karabük Çevre Derneği Başkanı Sayın BÜNYAMİN COŞKUN,bir ara gündeme gelen RAYLI SİSTEM olayını sordu “HİÇBİR DEVLET BİRİMİ BU İŞE SICAK BAKMADI,İZİNLER NOKTASINDA YAN ÇİZDİLER.KARABÜK’ÜN YAPISINA UYGUN OLMADIĞINI İLERİ SÜRDÜLER/SÜRÜYORLAR..” dedi.
O iş hemen/hemen gündemden kalkmış gibi.
Sayın VERGİLİ verilen her sözün alt yapısını hazırlıyoruz,diyor..

GEÇTİĞİMİZ AKŞAM,SAYIN RAFET VERGİLİ VE BİR GURUP ARKADAŞ SOHBET EDERKEN “YENİCE’DE KANSER HASTALIĞI..” GÜNDEME GELDİ..
Geçtiğimiz akşam,AKBANK yanında bir gurup arkadaş ile birlikte,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ ile uzunca süre sohbet ettik Karabük’ü,Karabük’ün sorunlarını konuştuk.
CHP Karabük İl Yönetim Kurulu Üyesi,Dostumuz,Kardeşimiz Sayın KAZIM ÖLMEZ,bir ara “YENİCE İLÇESİNDE KANSER HASTALIĞINDAN ÇOK SAYIDA ÖLEN İNSAN..” olduğunu gündeme getirdi..
Sayın RAFET VERGİLİ bu konuya çok ilgi gösterdi..
Ve ; “ÇOK ÖNEMLİ BİR GELİŞME,KAYMAKAMLIK,BELEDİYE,İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ,ÇEVREDE CİDDİ BİR ARAŞTIRMA YAPMALI.YENİCE ORMAN İÇİNDE BİR İLÇE,TERTEMİZ HAVASI VAR.SANAYİ YOK.O ZAMAN KANSER HASTALIĞINA YOL AÇAN BAŞKA UNSURLAR VAR.ARAŞTIRILMALI..” dedi.
Bir ara 1986 yılında ki ÇERNOBİL REAKTÖR patlaması sonucu yayılabilecek olan radyoaktif madde serpintilerinin,böyle bir illete yol açıp açamayacağı üzerinde konuşuldu..
Sayın VERGİLİ,çok uzun süre geçtiğini falan söyledi..
Daha sonra da ısrarla “ÇOK CİDDİ ARAŞTIRMA YAPILMALI..” dedi..

“KİMSE KUSURA BAKMASIN,KARABÜK’TE ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ YETERİNCE ÇALIŞMA YAPMIYOR..” ŞEKLİNDE Kİ BİR GÖRÜŞ..
Geçen hafta içerisinde,özellikle TARIM SEKTÖRÜNDE çalışmalar yapan önemli bir Kardeşimiz “ABİ,KİMSE KUSURA BAKMASIN,KARABÜK ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ YETERİNCE ÇALIŞMA YAPMIYOR..” dedi.
Daha sonra da “KARABÜK’TE TOPRAK ANALİZLERİ YAPILIYOR MU,YAPILIYORSA BİLE SONUÇLAR HAKKINDA KİME NE BİLGİ VERİLİYOR KARABÜK TOPRAĞINDA AĞIR METALLERİN ETKİSİ VAR MI/YOK MU..” falan dedi
Peki TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ NE YAPIYOR diye sorduk,O Kardeş “TARIM TOPRAK ANALİZLERİNİ YAPTIRIYOR.O BU TOPRAKTA HANGİ ÜRÜN VERİMLİ YETİŞİR NOKTASINA BAKTIRIYOR,DAHA SONRA BİZİMLE PAYLAŞIYOR…” gibi görüşler dile getirdi.
Esas TOPRAK-SU-HAVA ANALİZLERİNİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yaptırması CANLI SAĞLIĞINI bu birimlerin koruması gerektiğini anlattı ve “ÇOĞU ZAMAN TELEFONLARA BİLE YETKİLİ İSİMLER ÇIKMIYOR.YOK DEDİRTİYOR,DAHA SONRA DÖNÜŞ NEZAKETİ BİLE GÖSTERMİYORLAR..” dedi..
Daha sonra da “GİTSİNLER YENİCE İLÇESİ’NE BİR BAKSINLAR..” dedi.

YENİŞEHİR ATATÜRK ANITI’NA YAPILMASI DÜŞÜNÜLEN,PROJELERİ ÇIKARTILAN VALİLİK KONAĞI GERÇEĞİ “PARAŞÜTLE İNMEMİŞTİ Kİ…!!”
Bugün ki hali ile,tam bir perişanlık gösteren,sahipsizlik gösteren ve bir takım insanların İSTENMEYEN HER TÜRLÜ HERZEYİ YEDİĞİ mekan olarak bilinen YENİŞEHİR ATATÜRK ANITI’NA Vilayet Konağı yapılması düşünüldü.
Bu düşünce OLGUNLAŞINCAYA KADAR NE AŞAMALARDAN GEÇTİ.
Dönemin Valisi Sayın KEMAL ÇEBER bu fikri olgunlaştırıncaya kadar hayli çaba gösterdi,daha sonra TBMM Eski Başkanlarından Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN devreye girdi,TOKİ ile görüştü,İNŞAATLARIN TOKİ tarafından yapılması sözünü aldı,bu fikri kabul ettirdi.
Bu gelişmeler KARABÜK GÜNDEMİNE PARAŞÜTLE İNMEDİ..
Belirli aşamalardan,belirli ve çok yoğun çalışmalardan geçerek VİLAYET KONAĞI PROJE İHALESİ aşamasına kadar geldi olay,hiç kimse bunların kolayca ve sanki PARAŞÜTLE İNMİŞ BİR GERÇEK olduğu fikrine kapılmasın sakın.
Oluşum bu aşamaya kadar sıkıntılı geçti,ancak,görüyoruz ki “BU İŞİN ERTELENMESİ ÇOK KOLAY OLUYOR.ORTAYA BU İŞ GERÇEKLEŞECEK.BUNA KARABÜK’ÜN İHTİYACI VAR..” diyebilecek bir irade çıkmıyor ne yazık.
“ PROJELER SUMEN ALTINDA,RAFTA DURSUN BAKALIM…”
Kimse kusura bakmasın,bu anlayış “GEÇMİŞTE,BU KONU İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALARA,HARCANAN EMEĞE KARŞI,SAYGI SINIRLARINI ZORLAYAN BİR TUTUM..” gibi düşünülebilir..
YENİŞEHİR ATATÜRK ANITI,ŞU AN NE HALDE BİLEN VAR MI..?
İstenmeyen her türlü herzenin yendiği bir mekan halinde orası..

VAY EFENDİM,YENİŞEHİR ATATÜRK ANITI’NA NASIL VİLAYET KONAĞI YAPILIR,KARABÜK İNSANININ TEK NEFES ALACAĞI YER ORASI FALAN..
Vali Sayın KEMAL ÇEBER,kendi döneminde büyük gayret gösterdi,Sayın ÇEBER’İN bu gayretlerine Dönemin Karabük Milletvekili ve TBMM Eski Başkanlarından Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’DE destek verdi.
KONU ETE/KEMİĞE BÜRÜNDÜ..
Biliyorsunuz,artık,YENİŞEHİR ATATÜRK ANITI kullanılmıyor,KENT MEYDANI’NA yaptırılan ATATÜRK ANITI kullanılıyor ve eski yer şu an için HER TÜRLÜ HERZENİN YENİLDİĞİ bir mekan haline gelmiş durumda.
Buraya VİLAYET KONAĞI yaptırılması Vali Sayın KEMAL ÇEBER ile Dönemin Karabük Milletvekili,TBMM Eski Başkanlarından Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN gayretleri,çalışmaları ve emekleri ile gündeme getirildi.
300 BİN LİRAYA YAKIN PARA İLE PROJE İHALESİ YAPILDI..
Daha sonra PROJELER TESLİM EDİLDİ ve şu an itibarı ile RAFLARDA durup/duruyor,bir irade bekliyor ki “TOKİ İLE TEMAS KURULUP,PROJELER HAZIR İNŞAATLARA BAŞLAYIN.. “
YENİŞEHİR ATATÜRK ANITINI bakımsızlıktan dökülüyor..
Orada GECELERİ HER TÜRLÜ HERZENİN yenildiğine işaret ediliyor..!!

“ARAÇ ÇAYI PROJESİ İÇİN KARABÜK DAHA ÇOK UZUUUN SENELER BEKLER.BU PROJE NERESİNDEN BAKARSANIZ 50 MİLYONUN ÜZERİNDE..”
Karabük’ün en büyük sorunları arasında yer alan ARAÇ ÇAYI PROJE İHALESİ yapıldı ve DSİ Genel Müdürlüğü’ne PROJELER HENÜZ teslim edilmedi galiba.
Dün çok önemli bir TEKNİK İNSANLA görüştük..
“BU PROJELER,DSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE TESLİM EDİLSE BİLE.PROJELERİN,KISA SÜRE İÇERİSİNDE, YAPIM AŞAMASINA GELMESİ İHTİMALİNİ ÇOK ZOR GÖRÜYORUM..” dedi o Arkadaş.
Neden diye sorduk.
“O PROJELERİN HAYATA GEÇİRİLMESİ,YAPIM AŞAMASINA GELMESİ,BÜROKRATİK İŞLEMLERİN KISA SÜRE İÇİNDE BİTİRİLMESİ HALİNDE BİLE,EN AZ 50 MİLYON LİRA PARA GEREKTİRİR..” dedi.
Daha sonra da “BENİM BİLDİĞİM,DSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖDENEKLERİNDE DE SIKINTI VAR.BÖYLE BİR PARA AYIRARAK ARAÇ ÇAYI İHALESİ BİRAZ ZOR YAPILIR..” anlamında bilgiler verdi..
“ANLAYACAĞIN,KARABÜK, DAHA UZUUUN YILLAR BEKLEMEK ZORUNDA KALIR.HAYALCİ OLMAMAK GEREK.AHMET ABİ,ÖZELLİKLE SEN BUNUN ÜZERİNDE ÇOK DURUYORSUN.HAMDOLSUN DİĞER BASIN/YAYIN ORGANLARININ UMURUNDA BİLE DEĞİL.SENDE BOŞVER İNSANLAR UMUTLANMASINLAR..”
Aynen bu mealde bize de sitem etti O Kardeş..
Karabük daha uzun yıllar bu çirkinlikle kucak/kucağa mı yaşar acaba..?

SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ KURULABİLİR Mİ,BUNUN İÇİN İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÇOK/ÇOK ETKİLİ OLABİLİR YOLUNDA GÖRÜŞLER..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT geçtiğimiz süreçte “SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ KURULMALIDIR..” gibi bir yaklaşım getirdi ve bunu Kamuoyu ile paylaştı.
Rektör Sayın POLAT böyle bir girişim için YÖK’ÜN Bütçe ayırmasına,harcama yapmasına fazla bir ihtiyaç olmayacağına işaret ediyordu ve halen O FİKRİNDE ısrar ediyordur kuşkusuz.
Biliyorsunuz SAFRANBOLU GÜNDEMİNDE BİR FAKÜLTE YAPIMI VAR..
Veya böyle bir gündemi vardı Kentin.
Ünlü İŞ İNSANI ve SİNEMACI Sayın TÜRKER İNANOĞLU doğup/büyüdüğü SAFRANBOLU’YA bir İLETİŞİM FAKÜLTESİ Binası yaptıracaktı ve İlçe böylece “SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ’NE..” daha hazır hale gelecektir/getirilecekti.
BU KONU HENÜZ GERÇEKLEŞMEDİ.
Yine Sayın ŞEFİK DİZDAR’DA Safranbolu’ya bir MESLEK YÜKSEKOKULU yaptıracaktı,bu konuda da henüz fazla bir yol alınamadı,başka İl ve İlçeler hayırsever bulmak için çırpınır,SAFRANBOLU ise HAYIRSEVERLERİ KÜSTÜRMEK için çırpınıyor sanki.
SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ KURULABİLİR Mİ..?

12 kişi görüş bildirdi

  1. KARABÜKLÜ

    SAYIN GÖLBEK,YENİŞEHİR DE Kİ ANIT MEYDANI İÇİN SÜREKLİ “İŞLEVİNİ YİTİRDİ , GECELERİ HER TÜRLÜ HERZENİN YENDİĞİ BİR YER OLDU DİYORSUNUZ.”TAMAM O ALANA HÜKÜMET KONAĞI YAPILMASINI DA İSTİYORSUNUZ ESKİ ANIT MEYDANI İÇİN MEZBELELİK OLDU DERKEN FARKINDA OLMADAN ANIT MEYDANININ EMNİYETİNDEN SORUMLU VALİYE VE EMNİYET MÜDÜRÜNE İŞLERİNİ İYİ YAPMADIKLARINI SÖYLÜYORSUNUZ. SİZDE BİZDE TÜM KARABÜKLÜLERDE BİLİR Kİ O BÖLGEDE HEM POLİS LOJMANLARI HEMDE ASKERİ LOJMANLAR VAR .SİZİN DEDİĞİNİZ O BÖLGEDE ASAYİŞ BERKEMAL DEĞİLSE VAY KARABÜK’ÜN HALİNE………………

  2. sevindim

    İyi bugün CHP İl başkanı kim olucak yazısı yok ama ginede Bayram Karadağ ismi biyere sıkıştırılmış yani CHP Karabükte varmı yokmu tartışan yokta kim başkan olucak tartışması iyiki bugün yok yani.

  3. Karabükşü

    Belediye başkanım şehir parkından mangal kaldırılsın lütfen etrafta oturanlar perişan herkesin evi is kokuyor. Çamlık parkında benzer düzenleme yapılabilir. Saygılarımla başkanım

  4. Dobra dobra

    Sn Gölbek, yıllardır KARABÜK’TE şu konuşulur,”karabük halkı dışarıda yemek yemez,bu kültür yok”denir.bu lafı genelde lokanta sahibi isletmecilerden çok duyarız ama öyle değil olduğunu yeni açılan döner işletmecileri ispatladı,kaliteyi ucuza verirsen herkes çoluğu çocuğu ile dışarda yemek yemek ister.tunelden dışarı çıkıp gelen,adana ,urfa,gaziantep gibi yerlere gidip gelenler anlata anlata bitiremez oradaki lokantaların kaliteyi nasıl ucuza verdiklerini,yani diyecegim o ki bizim lokantacilar hiç ağlamasın iki dönerci geldi bizim işler bozuldu diye,dönüp kendilerine baksınlar,koca tabağın üzerinde dört et parçası koyup 30 tl yazarsan yeni gelen donercilerin önündeki uzun kuyrukları uzaktan imrenerek birazda kızgınlıkla izlersin.

  5. 5000 evler

    Kadın doğum ve çocuk hastenesi olayı ne oldu Ahmet bey gelişmelerden bilginiz var mı teşekkürler

  6. Ucuz Mu? Makul Mu? Dayatma mı?

    Ucuz döner dediğiniz yer de bir de kira gideri var demek onuda işletmeci halletse daha uygun fiyata satacak
    Peki fark tüketiciler kendileri yapıyor çoğu işi maliyetler azaltılmış v.b gibi üstelik de iddialı slogan var helal gıda sağlıklı gibi
    Diğerleri de yazınıza göre bu işletmeye bir an önce neşteri vurmak ….
    Ülkedeki sorunda bu Tam rekabet piyasası görünümlü bir ekonomi var fakat oda, birlik, adı altında örgütlenip arz ve fiyat kararı alarak piyasada fark edilmediklerini zanneden bir KARTEL oluşumu…
    İşte tam bunlara rağmen akılcı maliyetlerinden kısarak yada farklı bir yönetim ile bir işletme rekabet etmeye çalışır… sonra çamur at izi kalsın.
    Vatandaş da dayatılan arka planda örgütlenen organize yapının, kontrollü arz ettikleri ürünleri ve hizmetleri, belirledikleri fiyatlar doğrultusunda…
    Yesin, içsin, Binsin, evi alsın. saçını kestirsin,krediyi çeksin Böyle TİCARET NE KOLAY

  7. Karabük seven

    Karabük şü rumuzlu arkadaşım.sana katılıyorum .şehir parkı kesinlikle bir ihtiyaç ve halkımız açıldığı günden beri orada,fakat hiçbiryerde şehir ortasında mangal olayı yok.insanlar daha ormanlık bir alanda eteafindakileri rahatsız etmeden mangal yapabilirler.şehir parkini gezmeye gidenlere mangal kokusu siniyor.

  8. Zorlama ile Satmak, Satamayınca yakınmak

    Her işletmeci değil ama özellikle Türkiye’de kolay üretim kolay Üretim Ticaret yani bir kesimin borç vermesiyle şirketleri büyütmek yatırıma teşvik etmek, halkı da borçlanarak tükettirmek sonra yaramazlık yaparsan faiz,kur mekanizmaları ile dize getirmek…
    Zorlama ile Satmak, Satamayınca yakınmak devlet bizi KURTARSIN argosu “zararımızı halka yayalım”
    Bir işletmeci evi starken krediyi çektireyim de para hesabıma geçsin gerisi koy gitsin
    Hangi işletmeci ben kafa kafaya gideyim de bir kaç kişi ekmek yesin der hangisi pazarındaki insanların alım gücüne bakar
    Hangi işletmeci % 25 kar yeterli allah razı olsun der..
    MOTORLARI ÇALIŞTIRMAK LAZIM
    E ticaret yayılıyor maliyetleri azatmak için..
    Yarın bir gün KARABÜK’ün etrafını telle mi çevireceksiniz

  9. KARABUK

    SAYIN AHMET ABİM YİNE GELENEKSEL AKBANK YANI TOPLANTISINI YAPMIŞSINIZ SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZDA İŞTİRAK ETMİŞ,ANCAK YAZINIZDAN ANLADIĞIM KADARIYLA SAYIN BAŞKANIMIZ VAAT EDİPTE YAP(A)MADIĞI PROJECİKLERİN UZUN ZAMAN ALACAĞINI TOPU TACA ATTIĞINI VEDE DEVLETİN DİĞER KURUMLARININ SICAK BAKMADIĞINI VE YAN ÇİZDİĞİNİ DEVLETİN İŞLEYİŞİNİN YAVAŞ YÜRÜDÜĞÜNÜ SÖYLEYEREK ŞİMDİDEN ÖN ALARAK BU MAZERETLERE SIĞINDIĞINI ÖĞRENMİŞ BULUNUYORUZ,AYRICA RAYLI SİSTEMLER PROJESİNİN YAPILAMAYIŞINI DA AYNI ŞEKİLDE GEÇMİŞTE HAYAL KURMUŞ OLAMAZMIYIM DİYE GEÇİŞTİRMİŞTİ,BU KARABÜK HALKI İLE ALAY ETMEK DEĞİLDE NEDİR.BENİM ZATEN UMUDUM YOKTU ANCAK ÜÇÜNCÜ DEFA NİYE SEÇTİLER SAYIN BAŞKANI, YAZIK KARABÜK HALKINA 2023 YILINA KADAR ÇOOOOOOOK BEKLEYECEK ÇOOOOK

  10. Anonim

    aman sayın yorumcular dikkat edin yorumlarınıza başkanla mahkemelik olursunuz.ben oldum yakında mahkememiz var.sahi sayın yazar sizi de mahkemeye verdi mi?

  11. Öneri

    Anonim rumuzlu arkadaş burdaki yorumlarınız nedeniylemi mahkemelik oldunuz.

  12. KARABÜK'ÜN HAFIZASI

    Karabük basın dünyasının duayen isimlerinden biri olduğuna inandığımız Sayın Ahmet GÖLBEK, valilik binası yapılması düşünülen, proje çalışmalarına başlanıp; şu anda askıya alınan anıt alanıyla ilgili konuyu son günlerde köşenizde sıklıkla gündeme getirmektesiniz. Öncelikle o alanda Karabük’ün mazisi yatıyor. Ülkemiz genelinde olduğu gibi Atatürk heykellerine düşman anlayışın egemen olduğu bir süreçte önce Atatürk’le ilgili o anıtı kaldırmaktır hesap. Buna toleransla bakabilir misiniz? Diyeceksiniz kent meydanında o fonksiyona yönelik anıt ve ortam sağlandığına göre ihtiyaç kalmamıştır. Sadece o ala yetmez, düşünülen proje için ağaçlık alan da yok edilecektir. Orada Karabük’ün geçmişinin tarihi vardır. Dokunmamak gerek. Velev ki valilik binasına ihtiyaç var (mevcut binanın yapım masrafları mı?, tadilat masrafları mı? Öncesiyle, sonrasıyla, şimdisiyle ve yarınıyla tam bir bela. Bu durumların müsebbiplerine bu dünyada hesap sorulmasa da egoların, kul hakkının hesabı öbür tarafta sorulur) o zaman valiliğin eski yerine çelik yığıp, Karabük’ü yazın kavurup, kışın dondurmaktansa adam gibi bir projeyi oraya yani eski yerine yap. Anıt alanının çevresindeki kötü görüntülere ve kaygılara gelince; Karabük polisi merkeze 8-10 km uzaklıktaki ücra alanlarda bile içki içen insanları kontrol edebiliyor. Hem de çok sıkı bir şekilde. Yol boyları ormanlık alan yolları hep kontrollü. Koy anıta 2 bekçi, 2 zabıta sorunu çöz. Alanın hemen dibinde emniyet binası var. Görünümü bahane etmek “cambaza bak cambaza ” hikayesi. Oraların kullanımının mevcut halile devamı, güvenlik ve denetimler yapılarak sağlanması , Atatürk anıtına kimsenin el uzatmaması yönünde yönlendirmelerinizi beklerdim. Ahmet GÖLBEK gibi insanlar Karabük’ün temel taşlarındandır. Belirttiğimiz bakış açısıyla daha güzel görüntüler resmedeceğinden zerre şüphemiz yoktur. Karabük insanı sessiz olsa bile duyarlıdır, geçmişini karartmaz.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’taki Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, depremlerde zarar görmedi.

İlçede yaşanan 4,7 ve 5,6 şiddetindeki depremlerin ardından Sebastapolis Antik Kenti, Anadolu Ajansı tarafından dron ile görüntülendi.

Antik kentin depremlerde zarar görmediği belirlendi.

Tokat kent merkezine 69 kilometre uzaklıktaki Sulusaray ilçesinin altında yer alan antik kentin ortaya çıkarılması için Tokat Müze Müdürlüğünce 1986'da sondaj kazılarıyla başlayan çalışmalar, sonraki yıllarda kurtarma kazısı şeklinde devam etti. 1991'de ara verilen çalışmalara 2013 yılında tekrar başlandı. Antik kentteki kazı çalışmaları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Temür'ün danışmanlığında sürüyor.

– Sebastapolis Antik Kenti

Antik kentin bazı kaynaklarda M.Ö 1. yüzyılda kurulduğu ifade ediliyor.

Roma İmparatoru Trajan zamanında M.S 98-117 yıllarında Pontus Galatius ve Polemoniacus eyaletlerinden ayrılarak Kapadokya eyaletine dahil edilen antik kentin 2 bin yıl önce Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olduğu belirtiliyor.

Döneminde çok az şehrin sahip olduğu, zenginliğin göstergesi olarak para basma yetkisi bulunan Sebastapolis'in büyük savaşlar, yıkımlar, afetler ile geçiş yollarının değişmesi sonucu eski önemini kaybettiği, zamanla da unutulduğu kaydediliyor.