Her Telden (29.Kasım.2017)

Her Telden (29.Kasım.2017)

Yayın: 28.11.2017 22:58 |Güncelleme: 29.11.2017 08:19
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ “KARABÜK ÖZELİNDE ÇEVRE KİRLİLİĞİNE OLAN DUYARLILIĞINI ÖYLESİNE TETİKLEDİ Kİ..”
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,geçtiğimiz ay içinde KARDEMİR ve MARZİNÇ Tesislerini hedef olarak ÇEVRE KİRLİLİĞİNE dikkat çeken açıklamalar yaptı.
KARABÜK ÖZELİNDE ÇEVREYE OLAN DUYARLILIK BİRDEN TAVAN YAPTI..
Sayın VERGİLİ’NİN bu çıkışı önemli gelişmelere yol açtı elbet.
Örneğin ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKAN Yardımcısı Sayın MEHMET CEYLAN bir açıklama yaparak “KARDEMİR’İN BAKANLIĞA VERDİĞİ SÖZÜ TUTMADIĞINI VE 23 KALEM ÇEVRE YATIRIMINI SÖZ VERİLMESİNE RAĞMEN YAPMADIĞINI..” duyurdu.
Öte yandan MARZİNÇ noktasında çok ciddi analizler yapıldığını açıkladı BAKANLIK YETKİLİLERİ ve MARZİNÇ’İN HAVA ve SU KİRLİLİĞİ yapmadığı sonuçlarının çıktığı açıklandı.
MARZİNÇ NOKTASINDA TEK SIKINTILI KONU CURUF FAZLALIĞI..
Bunu da süratle KALDIRIYORLAR,TAŞIYORLAR..
Bir anlamda MARZİNÇ AKLANMIŞ GİBİ OLDU,insanların bakışı değişti..
Özellikle ARAÇ ÇAYI gündeme geldi ve bu nokta da YEREL SEÇİMLER sırasında SEÇMENE SUNULAN sanal projeler gündeme geldi ve SU KİRLİLİĞİ Karabük gündeminde..
Gidin YENİCE IRMAĞINA BİR BAKIN,YEŞİL/SİYAH AKIYOR..

CHP KARABÜK MERKEZ İLÇE BAŞKANI SAYIN MEHMET DURUM,BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ’YE MARZİNÇ İÇİN ATEŞ PÜSKÜRDÜ..
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN,bir açıklama yaparak,”CHP MARZİNÇ İÇİN SESSİZ KALIYOR..” şeklinde eleştiri getirmesine CHP kanadından çok büyük tepkiler geldi.
CHP KARABÜK Merkez İlçe Başkanı Sayın MEHMET DURUM,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN bu açıklamasını talihsizlik olarak gördüklerini,CHP’NİN MARZİNÇ’İ kurdurmamak için çaba harcarken,Sayın VERGİLİ’NİN bir an önce kurulması için gayret gösterdiğini söyledi.
CHP Merkez İlçe Başkanı Sayın MEHMET DURUM bu konuda Milletvekilleri Sayın İZZET ÇETİN’İN Karabük’e kadar gelerek MARZİNÇ noktasında tepkilerini gösterdiğine işaret etti ve “Sayın VERGİLİ DÜN ÖYLE DİYOR,BUGÜN BÖYLE DİYOR..” anlamında ifadeler kullandı..
Sayın DURUM “BELEDİYE BAŞKANI KURULMASINA ÖNCÜLÜK ETTİĞİ MARZİNÇ TESİSİ İÇİN NEDEN GÖRÜŞ DEĞİŞTİRDİ,BUNUN ALTINDA NE VAR.ARADAN GEÇEN 6 YIL OLMUŞ,BELEDİYE BAŞKANI MARZİNÇ’İ ŞİMDİ KEŞFETMİŞ GİBİ..” anlamında da eleştiriler getirdi.
Bilindiği Gibi ÇEVRE ve ŞEHİRİLİK BAKANLIĞI DA MARZİNÇ noktasında çok titiz analizler yaptırıldığına ve MARZİNÇ NUMUNELERİNDEN hava ve su kirliliği yapmadığına ilişkin sonuçlar alındığına ilişkin bilgiler vermişlerdi.
Karabük’te esas kirleticinin KARDEMİR olduğu yolunda bilgiler verilirken,KARDEMİR’İN daha önce sözünü verdiği Çevre Yatırımları için 2 yıl süre istediği de verilen bilgiler arasında yer almıştı.
ÇEVRE KİRLİLİĞİ NOKTASINDA TARTIŞMALAR SÜRÜYOR..

ARALIK AYI İÇİNDE AK PARTİ-CHP-MHP İL KONGRELERİ YAPILACAK VE AK PARTİ-CHP BÜYÜK İHTİMAL TEK ADAYLI,MHP’DE ADAYLAR YARIŞI..
Aralık ayı içerisinde AK Parti-CHP ve MHP İL KONGRELERİ yapılacak,kulislere sızan bilgilere göre AK Parti ve CHP İl Kongreleri büyük ihtimal TEK ADAYLI olarak gerçekleşirken,bu ihtimal MHP içinde yok gibi.
MHP İL KONGRESİ ADAYLAR YARIŞI OLARAK GEÇEBİLİR.
Ak Parti İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ yeniden Aday ve Sayın ALTINÖZ’ÜN bugün çalıştığı İL YÖNETİMİ ile birlikte KONGREYE GİRMESİ ve TEK ADAY olarak girdiği Kongreden seçilerek çıkması bekleniyor.
CHP Karabük İlçe Kongreleri tamamlandı,İl Kongresi için 24 aralık Pazar günü yapılacak bilgileri olsa da,bu henüz resmiyet kazanmadı, ancak ,büyük ihtimal o tarihte Kongre gerçekleştirilecek.
CHP Karabük İl Başkanı Sayın ERDOĞAN DİNÇEL,yeniden aday olmayacağı yolunda mesajlar veriyor ve Sayın DİNÇEL Aday olmazsa,eski Safranbolu İlçe Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR Kongreye TEKADAY olarak girecek gibi görünüyor.
CHP BÜYÜK OLASILIK TEK ADAY İLE İL KONGRESİNE GİRECEK..
MHP Geçtiğimiz Pazar günü Merkez İlçe Kongresini yaptı ve Sayın ABDURRAHMAN MEŞE Tek aday olarak girdiği Kongreden,Yönetimi ile birlikte seçilerek çıktı.
MHP İL KONGRESİ İÇİN TEK ADAY İHTİMALİ ZOR görüşü var..
ESKİPAZAR İlçe Başkanı Sayın UĞUR TÜÇEL,İL BAŞKANLIĞI’NA Aday olacağı mesajlarını veriyor,bunun yanı sıra,Sayın MEHMET ER isminin de İL BAŞKAN ADAYI olabileceğine ilişkin kulislere sızan bilgiler var..
ARALIK AYI İÇİNDE PARTİLERİN İL YAPILANMASI BELİRLENİYOR..
Bu yapılar Partileri YEREL ve GENEL SEÇİME GÖTÜRECEKLER..
Aday belirlemelerinde etkin olacaklar..

YENİCE BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPTIRILAN “IHLAMUR SEYİR TERASI..” KADAR GÜZEL BİR TESİS,KARABÜK’ÜN HİÇBİR İLÇESİNDE YOK..
Yenice Belediye Başkanı Sayın ZEKİ ÇAYLI,İlçesine “IHLAMIR SEYİR TERASI..” adı altında mükemmel bir Tesis kazandırmış,Yenice Belediyesi imkanları ile böylesine göz kamaştırıcı bir tesisin kazandırılmış olması gerçekten takdire şayan.
GEÇTİĞİMİZ PAZAR GÜNÜ GÖRDÜK SEYİR TERASINI..
AK Parti Eski İlçe Başkanı Sayın AYCAN TELLİ Kardeşimizi gördük orada,bizi hem ağırladı,hem de bilgiler verdi “IHLAMUT SEYİR TERASI..” hakkında.
14 TANE BUNGOLOV TİPİ KONAKLAMA EVİ YAPILMIŞ TERASA.
Sayın AYVAN TELLİ fiyatlarında hayli ucuz tutulduğunu anlattı,sanıyoruz geceleme fiyatı 120 lira civarındaymış ve bu fiyata sabah kahvaltısı da dahil ediliyormuş.
IHLAMUR SEYİR TERASI GERÇEKTEN MÜKEMMEL..
Yine söylüyoruz,KARABÜK ve İLÇELERİNDE böylesine güzel,böylesine göz kamaştırıcı bir Tesis yok,olayın bir başka yönü ise YENİCE BELEDİYE KAYNAKLARI ile bu tesisin yapılmış olması elbet.
Yani KIT İMKANLARLA BU GÜZELLİK ORTAYA ÇIKARTILMIŞ..
YENİCE IHLAMUR SEYİR TERASINI GÖRMEDİYSENİZ,GİDİN BİR GÖRÜN..

KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI MECLİS BAŞKANI SAYIN TİMURÇİN SAYLAR,YÖNETİM KURULU BAŞKANI SAYIN TUNCAY ÖZCAN CİDDİ..
Geçtiğimiz gün,Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın TUNCAY ÖZCAN ile uzunca bir süre sohbet ettik.
Biliyorsunuz KARABÜK TİCARET ve SANAYİ ODASI çok faal.
Özellikle ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ konusunda,adeta,uzmanlık kazandılar,Karabük ORGANİZE SANAYİ,İsmetpaşa ORGANİZE SANAYİ,Yenice ORGANİZE SANAYİ,Karabük TİCARET/SANAYİ ODASI’NIN inisiyatifinde,çalışmaları Karabük TSO yürütüyor.
Sohbetin bir yerinde Sayın TUNCAY ÖZCAN,Ülkenin en önemli gündemi olan KIRMIZI ET AÇIĞI ve yapılan KIRMIZI ET İTHALİNE sözü getirdi ve EFLANİ HAYVANCILIK İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’Nİ 1.5 yıl içinde kurup,çalıştırabilecek donanımlarının olduğuna işaret etti.
Sayın TİMURÇİN SAYLAR’DA,özellikle GIDA-TARIM-HAYVANCILIK Bakanı Sayın AHMET EŞREF FAKIBABA’NIN Şanlı Urfa Bölgesi’nde bu anlamda çok ciddi çabalarının olduğuna dikkat çekerek “İLGİ İLE İZLİYORUM VE EFLANİ’Yİ BU ANLAMDA HEP DÜŞÜNÜYORUM..” gibi ifadeler kullandı..
EFLANİ İlçesi TİCARET ve SANAYİ ODASI Bağlamında SAFRANBOLU’YA bağlı,ancak,Safranbolu TSO daha çok turizme odaklanmış,ORGANİZE SANAYİ Bölgesi falan pek gündemlerinde yok.
KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI,BU KONUDA HAYLİ İSTEKLİ..

23 ARALIK GÜNÜ,AK PARTİ İL KONGRESİ İÇİN KARABÜK’E GELECEK OLAN BAŞBAKAN SAYIN BİNALİ YILDIRIM VE “HAVAALANI OLAYI..”
Başbakan Sayın BİNALİ YILDIRIM 23 Aralık günü AK Parti Karabük İl Kongresi’ne katılmak üzere Kentimize gelecek ve Sayın YILDIRIM bu ziyaret sırasında “NE OLDU SİZİN HAVAALANI İŞİ.Sayın ŞEFİK DİZDAR ALT YAPIYI BİTİRDİ Mİ..?” diye sorarsa ne cevap verilebilir.
Aslında biliyorsunuz,yapılacak iş TAM ANLAMI İLE BİR HAVAALANI DA değil,Sivil Havacılık Yüksek Okulu UÇUŞ EĞİTİM PİSTİ ve Karabük bunun ilerleyen süreçte KARABÜK HAVAALANI olacağı umudu ile olaya sahip çıkıyor.
Her neyse artık.
Yine biliyorsunuz,Başbakan Sayın BİNALİ YILDIRIM,geçtiğimiz mart ayında Karabük’e geldi ve Sayın ŞEFİK DİZDAR’I Miting Meydanında ki onbinlerce kişiye tanıttı “HAVAALANI ALT YAPISINI ŞEFİK BEY YAPTIRACAK..” diyerek Sayın DİZDAR’I alkışlattı.
Şimdi Başbakan Sayın BİNALİ YILDIRIM 23 Aralık günü Karabük’e geldiğinde “NE OLDU HAVAALANI OLAYI.ŞEFİK DİZDAR BEY,ALT YAPI ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI MI..” diye sorarsa ne cevap verilebilir..
“EFENDİM ARAZİ SORUNUNU HALLEDEMEDİK..” denilebilir mi..?
Yoksa Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN dediği gibi “BU YERDEN VAZGEÇTİK,HAVAALANI’NI EFLANİ İLÇESİNE KURMA KARARI ALDIK MI..” denilebilir..
İnşaallah Sayın BİNALİ YILDIRIM bu işi sormaz,fazla kurcalamaz..

KARABÜK BELEDİYESİ ÜLKENİN HEMEN/HEMEN TÜM BELEDİYELERİNDE YAPILAN BİR UYGULAMAYI YAPINCA,SAYIŞTAY DENETÇİSİ RAPORU..
Dün ULUSAL GENİŞLİKTE Yayın yapan bir Gazete,KARABÜK BELEDİYESİ’NDE SKANDAL başlığı ile bir haber yayınladı,BİR KOLTUKTA İKİ MÜDÜR VAR gibi bir anlam yüklenerek verilen haber,Ülke genelinde hemen/hemen tüm Belediyelerde olan bir uyguma aslında.
BELEDİYE BAŞKANI herhangi bir Müdürünün çalışmalarından hoşnut değilse,O Müdürü asli görevinden alamıyor,alamayınca da,bir masa,birkaç sandalye ile bir oda veriyor,bir anlamda kızakta bekletiyor.
Ancak,O Müdürün yapacağı işin de yapılması gerek.
O zamanda VEKALETEN BİR BAŞKA MÜDÜR o işe görevlendiriliyor..
KARABÜK BELEDİYESİ’NDE DE ÖYLE YAPILMIŞ.
Ancak,bu uygulama da İKİ MAAŞ ÖDEMEK FALAN YOK,Sayıştay Denetçisi “BURADA ASLİ GÖREVİ O MÜDÜRLÜK OLAN KİŞİ DURURKEN,BİR DİZİ RUTİN İŞLERİN İMZASINI NEDEN VEKALETEN O İŞE BAKAN ATIYOR..” gibi bir gerçekten yola çıkarak rapor tutmuş.
VAY EFENDİM,SKANDAL,İKİ MÜDÜR falan gibi yaygara oradan kopuyor..
Hiç düşünmüyor ki; KARABÜK BELEDİYESİ’NDE yolsuzluk,götürücülük olmaz..

SAYIŞTAY DENETÇİSİ RAPORU VE RUTİN BİR İŞLEMİN “BİR GAZETE DE SKANDAL GİBİ TAKDİMİ..”, SANKİ İKİ MAAŞ ÖDENMİŞ ALGISI YARATMAK
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN Siyasetini,Belediye hizmetini,insani tarzını/tavrını beğenersiniz/beğenmezsiniz,ancak, görev süresi içinde,dürüst,ayırım yapmadan hizmet verdiği konusunda en küçük bir tereddüt duyamazsınız.
Dün bir Ulusal Gazete de Sayıştay Denetçisinin raporuna dayandırılarak bir haber yapılmış,sanki BİR MÜDÜRLÜK İÇİN İKİ MAAŞ ÖDENMİŞ gibi bir algı yaratılmak istenmiş,kesinlikle böyle bir durum söz konusu değil.
Aslında bu tür uygulamalar hemen her Belediye de yapılıyor,örneğin A BİRİM MÜDÜRÜNÜN çalışmalarından hoşnut olmayan Belediye Başkanı O Müdürü pasifize ediyor,O Müdürlüğün işlerini yürütmek üzere VEKALETEN BİR GÖREVLENDİRME yapıyor..
Pasifize edilen Müdür normal maaşını alıyor,almaya devam ediyor..
VEKALETEN ATANAN HERHANGİ BİR MAAŞ ALMIYOR,işin aslı bu..

9 kişi görüş bildirdi

  1. vatandaş

    VEKALETEN ATANAN HERHANGİ BİR MAAŞ ALMIYOR,YANİ HAYRINA YAPIYOR BU İŞİ DEMEK.SAYIN GÖLBEK,BELEDİYENİN BASIN SÖZCÜSÜ SİZ OLMALISINIZ, NASILDA HEMEN HABERİN İÇERİĞİNİ İZAH EDİP BİZLERİ AYDINLATTINIZ İNANIN KİMSE SİZİN KADAR NET ANLATAMADI BU HABERİ.

  2. Çalışmadan Maaş

    Bu durumda birisi çalışmadan maaş almış olmuyor mu?

  3. AYNEN ÖYLE

    AYNEN ÖYLE ÇALIŞMADAN MAAŞ OLAYI DOGRU.BELEDİYE REİSİ İLE GÖRÜŞ FARKA DÜŞÜNCE FARKI GELİŞMELERE BAKIŞ FARKI OLAN KENARDA KÖŞEDE TUTULUYOR,ÇALIŞMADAN MAAŞINI ALIYOR.DİGERİ BİRAZ DAHA FAZLA YÜK ALIYOR AMA EKSTRA MAAŞ ALMIYOR.AHMET BEY DOĞRU YAZMIŞ.
    İYİ GAZETECİLİKTE BU DEMEK.İŞİN GERÇEYİNİ YAZMAK İYİ GAZETECİLİK DEMEK.
    DURUMU ÇOK DOGRU BİÇİMDE YAZMIŞ AHMET BEY.

  4. İşkembeden atmak bumudur

    Rafet Vergili MARZİNÇ için konuşmadılar sessiz kaldılar diye CHP yi suçlamış.İşkembeden atmak bu demekki.Rafet Vergili MARZİNÇİ kurdurmak için kapı kapı gezerken CHP yapmayın etmeyin diye mücadele ediyordu.
    MARZİNCİ KARABÜKE GETİREN VERGİLİ DEYİLMİ
    O zaman CHP İl Başkanı olan Bayram Karadağ ne mücadeleler verdi.Ankara CHP Milletvekili İZZETTİN ÇETİN tesisin önünde basın açıklaması yaptı.Bakanla görüştü KAPATIN BURAYI diye rica etti.
    VERGİLİ o zamanda CHP ye ATATÜRKÇÜ diye FABRİKA kurulmasına karşılar diye kızıyordu.Yenicede yaptığı bir konuşma Karabükte gündem olmadımı
    Böyle eyyamcı bir siyaset adamı görmedik DÜN ÖYLE,BUGÜN BÖYLE YARIN ŞÖYLE bunun adıda siyaset,böyle siyasete yürü git denir ancak.

  5. SAFRANBOLU TSO

    AHMET BEY SAFRANBOLU TSO TURİZME ODAKLANMIŞ YAZMIŞSIN.YANLIŞ ÇOK BÜYÜK YANLIŞ.SAFRANBOLU TSO HİÇBİR İŞ YAPMIYOR HİÇ BİR İŞE ELİNİ SÜRMÜYOR.ONLARIN DALGASI YERİNDE PROTOKOLDA YERLERİ VAR O YETİYOR.
    SİZ HİÇ BİR İCRAATLARINI DUYDUNUZMU.HAAA İMAR İŞLERİ FİLAN OLURDA ORADAN BİRŞEYLER GEREKİRSE O ZAMAN ORTAYA ÇIKARLAR.SAFRANBOLU TSO HİÇBİR İŞ YAPMIYOR.
    NE TURİZMİ..?

  6. RADAR

    Son alınan haberlere göre büyük ihtimalle Kardemir Karabükspora mali destek vermeyeceğini açıklamış.
    SİYASİ VE PATRONLARA UYARIMDIR !
    BU KARARI ALMADAN ÖNCE İYİ DÜŞÜNÜN DERİM. BAŞTA AK PARTİ İL BAŞKANI BUNUN BEDELİNİ ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDE EN AZ 1 MİLLETVEKİLLİĞİNİ KAPTIRARAK ÖDERSİNİZ. PATRONLAR DA KARABÜKDE AZ OLAN İTİBARLARINI SIFIRA İNDİRMEK SURETİYLE HATTA İLERİ GİDİYORUM KARABÜKÜ 5-10 YIIL İÇİNDE TERK ETMEKLE ÖDERSİNİZ BU BENİM Kİ İLERİYİ GÖREREK TAHMİNİMDİR KİMSE DE FARKLI ALGILAMASIN GEÇMİŞTE ÖRNEKLERİ VARDIR BU ŞEHİR UYUR UYUTULUR DİP YAPINCA AYAĞA KALKMASINI ER GEÇ BİLİR.

  7. Siz anladınız bir de bize mi izah ediyorsunuz Sayın Gölbek

    Devlet Memurları kanunu memuriyette kadroyu esas alır.Müdürü başka müdürlüğe atayabilirsiniz ama Sayıştay diyor ki müdürü başka boş bir müdürlüğe de atamamışsın.Dolayısıyla adam kanunen koltuğunda oturuyor.dolu koltuğa ikinci kişiyi nasıl sığdırırsın diyor.

    Ayrıca say ki sığdırdın.asil müdür koltuğunda otururken harcama yetkisini vekil müdüre veremezsin diyor.Bu da yapılan tüm işlemleri (yolsuz diyemesek de ) usulsüz ve kanunsuz hale getirir.

    Özetle çift maaş ödenmesinden daha büyük daha vahim bir durum bu.

  8. İBRAHİM ÖZTÜRK

    Ticaret Odası yöneticileri önce mağdur olan üyelerinin haklarını koruyup onların sorunlarıyla ilgilensinler.
    Karabükspor’un yaşadığı bu sıkıntılı süreçte Ticaret Odası ‘nın öncelikli görevi Karabükspor’a yönetici bulmak değil nereye harcandığı belli olmayan ve üzerinde tüm Karabük halkının ve tüccarının hakkı olan paranın hesabını sormaktır diye düşünüyorum.

  9. N. YILMAZ

    Zaman zaman görevini doğru yapmayan, yetersiz çalışan, ayak direyen ve hatta yöneticinin vizyonuyla ters düşüp kediyi kuyruğundan asılan personelle çalışmak istememek her yöneticinin hakkıdır. Fakat devlette adamı görevden alıyorsunuz, bir kenara koyuyorsunuz, makamı boşaltamıyorsunuz. Çalışacak adamı yerleştirdiğinizde de böyle bir problemle karşılaşıyorsunuz. Yoksa kimsenin çift maaş vs alması mümkün değil. Bir an önce 657 adı verilen ucubenin kökten değiştirilmesi yada kaldırılması gerekir. VE BU DA YAKINDIR.

    Bu konularla ilgili siyasi rant devşirmek isteyenler, yalan yanlış, eksik bilgilerle sadece siyasi saldırıya girmemiş, aynı zamanda görüşü ne olursa devletin memuru olarak hizmet etmeye çalışan belediye personeline de büyük haksızlık ve iftirada bulunmuşlardır.

    Gazetecilik kisvesi altında bu tip boş iddialarla kimlerin, nerelerde, ne gibi bir sonuç elde etmek istedikleri herkesçe malumdur. BUNLARIN FARKLI TÜRLERİ HER YERDE GÖRÜLMEKTEDİR. Haksızlığın karşısında susmamak hepimizin genel ilkesi ve davranışı olmalıdır.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Gölgeyim Ben” Karabük’te okuyucusuyla buluşuyor

Yayın: 29.03.2024 16:54
Paylaş:
A+ A-

The Poet House tarafından yayımlanan mini kitapta Tuğba Turan’ın “Gölgeyim Ben” adlı hikayeleri İsmail Sertaç Yılmaz tarafından çizilen illüstrasyonlarla bir araya getirildi.

Karabük’te polisiye ve gerilim türünde kitap yazan Tuğba Turan, güçlü kalemiyle yeni bir başarıya imza attı. Karabük’ün yetenekli yazarı Tuğba Turan, bu kez okuyucusunu dört hikayede buluşturuyor. Hikayelerinde, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmaktan çıkıp, kendi güçlerini keşfetmelerine vurgu yapıyor. Karakterinin gölge üzerinden güçlenmesi, aslında kadınların toplumda ikinci planda tutulduğu, bastırıldığı ve görmezden gelindiği gerçeğini simgeliyor. Ancak bu hikayeler, kadınların içlerindeki gücü keşfetmeleri ve erkek egemen topluma karşı mücadele vermeleri üzerinden umut ve ilham veriyor. Gölgelerden güç alan anti-kahramanın, kadınların kendilerini güçlü ve değerli hissetmelerine yönelik bir metafor olması da bu mesajın önemli bir parçasını taşıyor. Bu hikayeler, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını, seslerini duyurmalarını ve adalet arayışlarında korkusuzca ilerlemelerini konu alıyor. Bu sayede, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmayı reddederek kendi ışıklarını yakmaları ve hayallerine doğru ilerlemeleri teşvik ediliyor.

Bu kitap aynı zamanda sakin kitap ‘slow book’ projesi, hızlı tüketilen kitaplara karşı bir başkaldırı niteliği de taşıyor. Hikayelerinde gücünü gölgeden alan anti-kahramanın yaratıcısı Turan, kitabında şu ifadelerde bulunuyor: “Ben yoklukla güçlendim. Hiçlikten doğdum. Bir kadının içine düşerken zevk veren, düştükten sonra istenmeyen bir bebek gibi, boşluğu doldurdum. Ben oldum” sözleriyle karakterinin iç dünyasını anlatarak, kadınların sessizliklerine ses katmayı hedefliyor.

“Gölgeyim Ben”, kadınların güçlenme sürecini ve adalet arayışını ele alan etkileyici hikayelerle dolu bir kitap olarak okuyucularla buluşacak. Bu kitap ile Yazar Tuğba Turan’ın Karabük ve Türkiye genelinde edebiyata ve sanata farklı bir bakış açısı getireceğinin mesajı veriliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)