Her Telden (29.Mart.2017)

Her Telden (29.Mart.2017)

Yayın: 29.03.2017 10:03
Paylaş:
A+ A-

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKAN YARDIMCISI SAYIN MEHMET CEYLAN,İL MÜDÜRÜ SAYIN MUSTAFA AYNACI VE KARABÜK’TE DEĞİŞMELER
Karabük,özellikle HAVA KİRLİLİĞİ noktasında çok felaket dönemler yaşadı,kış mevsiminde GÖZÜN/GÖZÜ GÖRMEDİĞİ zamanlar oldu ve o süreçler artık geride kaldı/geride kalıyor..
ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKAN Yardımcısı Sayın MEHMET CEYLAN,Karabük ve Yöresinin bu noktada ki en büyük şansı,örneğin KARDEMİR ile bir protokol yapıldı,bu protokol uyarınca KARDEMİR sürekli ÇEVRESEL YATIRIMLAR yapıyor.
Yapılan/yapılması protokola bağlanan YATIRIMLAR,yine anılan protokolda yer alan bir hüküm gereğince,6 aylık dilimler halinde ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Birimlerine yazılı olarak BİLGİ VERİLİYOR,BİLGİLENDİRİLİYOR..
KARDEMİR ÇOK BÜYÜK ÇEVRE YATIRIMLARI YAPIYOR..
SON 3 YIL İÇİNDE,290 MİLYON LİRA DOLAYINDA YATIRIM YAPILDI..
Buna ilaveten 120 MİLYON LİRALIK bir yatırım daha yapılıyor ve ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKAN YARDIMCISI Sayın MEHMET CEYLAN bu işleri kotardı,kotardığı bu işleri İl Müdürü Sayın MUSTAFA AYNACI adım/adım izliyor,en ufak bir gecikme olmamasına gayret gösteriyor..
Son olarak döviz fiyatlarında ki dalgalanma,aşırı yükselme nedeni ile 6 aylık periyotta ki yatırımda bir gecikme olunca,Vali Sayın MEHMET AKTAŞ tarafından KARDEMİR’E bir İKAZ YAZISI yollandığına ilişkin bilgiler verildi/veriliyor.
KARDEMİR Çevre Yatırımları için400-410 milyon lira para harcıyor..
KARABÜK HAVASI/SUYU O NEDENLE GÜN GEÇTİKÇE DEĞİŞİYOR..

KARDEMİR,KISA SÜRE İÇİNDE,120 MİLYON LİRALIK “ÇEVRE YATIRIMI DAHA YAPACAK..” BİRÇOK FİRMA VE YATIRIMDAN PAY KAPMA..
KARDEMİR çok ciddi ÇEVRESEL YATIRIMLAR yapıyor,düşünün ki 3 yıl içerisinde 290 milyon liralık ÇEVRESEL YATIRIM yapıldı ve şimdi buna 120 milyon liralık YATIRIM daha eklenecek..
BUNLAR ÇOK CİDDİ,ÇOK BÜYÜK RAKAMLAR..
KARDEMİR Yaptığı çevresel yatırımları,hazırlanan TERMİN PROGRAMINA göre,6 aylık dilimler halinde ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakanlığı ilgili birimlerine bildiriyor,bilgi veriyor.
SON BİLGİLENDİRME DE BİR GECİKME Mİ OLDU..?
Veya buna benzer bir sıkıntılı durum ortaya çıktı..
ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK İl Müdürlüğü,Karabük Valisi Sayın MEHMET AKTAŞ kanalı ile,Sayın Vali MEHMET AKTAŞ imzası ile KARDEMİR’E bir yazı yollayarak gerekli uyarıları yaptı.
Şimdi ÇEVRESEL YATIRIMLAR yeniden hız kazanacak..
Eh böylesine CİDDİ ve BÜYÜK RAKAMLARIN konuşulduğu bir ortamda,İş hacminde,buradan PAY ALMAK İSTEYEN Firma/Firmalarda ortaya çıkacaktır elbet.
KARDEMİR,ÇOK ÖNEMLİ ÇEVRE YATIRIMLARI YAPIYOR..

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREVİNE “VEKALETEN ATANAN..” PROF.DR.SAYIN BÜNYAMİN ŞAHİN BAŞLADI..
Karabük Üniversitesi TIP FAKÜLTESİ Dekanlığı görevine “VEKALETEN Prof.Dr.Sayın BÜNYAMİN ŞAHİN ATANDI..” ve görevine başladı,bu görevde daha önce bulunan isimlerin VETERİNER kökenli oldukları gerekçesi ile YÖK tarafından kabul görmediği iddiaları vardı.
Prof.Dr.Sayın BÜNYAMİN ŞAHİN daha önce idari görevlerde bulunan bir isim ve 19 Mayıs Üniversitesi’nde Rektör Yardımcılığı görevinde bulunduğuna ilişkin bilgiler veriliyor.
Korkarız Prof.Dr.Sayın BÜNYAMİN ŞAHİN hakkında da VETERİNER KÖKENLİ gibi söylentiler başlatılır ve bilindiği gibi Karabük bu nokta da hayli mahirdir,bu tür söylentileri çıkartır,çabucacıkta yayılır.
Her ne hal ise artık.
Karabük Üniversitesi TIP FAKÜLTESİ Dekan vekili Prof.Dr.Sayın BÜNYAMİN ŞAHİN,dileriz bu görevinde kalıcı olacaktır,zira daha önce göreve getirilen isimler kalıcı olmadılar/olamadılar..
Karabük Üniversitesi TIP FAKÜLTESİ’NİN Kuruluşu bir macera olmuştu,büyük mücadeleler verilmişti,kurulduktan sonra,uzun yıllar Karabük Üniversitesi TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ Başka İLLERDE,başka ÜNİVERSİTELERDE öğrenim görmüşlerdi.
Dileriz Prof.Dr.Sayın BÜNYAMİN ŞAHİN döneminde Karabük Üniversitesi TIP FAKÜLTESİ çok daha başarılı bir çizgiye gelecektir,çok ileri noktaları yakalayacaktır..
Kendisine en içten dileklerimizle HOŞ GELDİNİZ diyoruz..

KARABÜK BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPTIRILAN VE KARABÜK İLE SAFRANBOLU’YU BİR/BİRİNE BAĞLAYAN KANYON KÖPRÜSÜ…
Karabük Belediyesi tarafından yaptırılan ve KARABÜK ile SAFRANBOLU Kentlerini bir/birine bağlayacak olan KANYON KÖPRÜSÜ 3 Nisan günü açılıyor.
3 NİSAN KARABÜK’ÜN KURULUŞU Törenleri içinde açılışa hazırlanan KANYON KÖPRÜSÜ 18.30 da havai fişek gösterileri ile hizmete alınacak..
KANYON KÖPRÜSÜ,Karabük ile Safranbolu’yu birleştiriyor.
Karabük Belediyesi’nin en büyük eserleri arasında yer alıyor..
Daha önce yaptırılan Esentepe ile Şirinevler Mahallelerini bir/birine bağlayan köprüdün çok daha büyük ve görkemli olan KANYON KÖPRÜSÜ gerçekten çok görkemli,çok büyük bir eser olarak görülüyor/gösteriliyor.
Karabük belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ çok önem veriyordu.
KANYON KÖPRÜSÜ üzerinde titizlikle duruyordu ve sonuçta KÖPRÜ YAPIMI büyük bir süratle tamamlandı,3 NİSAN AKŞAM Saat 18.30 da hizmete açılıyor..
KARABÜK ve SAFRANBOLU sakinlerine hayırlı/uğurlu olsun..

KARDEMİR ÇALIŞANLARI,SÜREGELEN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ HAKKINDA BİLGİ VERİLMEYİŞİNDEN YAKINIYORLAR VE SAYIN CENGİZ GÜL
Dün birkaç KARDEMİR ÇALIŞANI Kardeşimizle karşılaştık,ayak üzeri sohbet ettik ve “TOPLU İŞ SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNDEN HİÇBİR BİLGİ ALAMIYORUZ..” gibi yakınmalar dile getirdiler.
Sonra da “NE ŞUBE YÖNETİCİLERİ,NE BAŞTEMSİLCİ OLANLAR BİZE BİLGİ VERİYOR..” gibi görüşler dile getirdiler,bu arada bir Kardeşimiz “ABİ SEN 3 NİSAN TÖRENLERİ SIRASINDA BU İŞ AÇIKLANABİLİR GİBİ YAZDIM,BAYAĞI UMUTLANMIŞTIK.ŞİMDİ HİÇBİR HAREKET YOK..” dedi.
Doğru “ÖYLE BİR BEKLENTİYİ YAZMIŞTIK..”
Görünen O ki 3 Nisan tarihinde de herhangi bir gelişme olmayacak ve O Kardeşlerden birisi “ABİ Sayın CENGİZ GÜL BAŞKAN DÖNEMİNİ BİR HATIRLA.BİZE SÜREKLİ BİLGİ VERİLİYORDU..” dedi.
Sonra da “ADAM DURDUK YERDE EFSANE OLMUYOR DEMEK..” dedi.
KARDEMİR Çalışanları Sayın CENGİZ GÜL’Ü bir türlü unutamıyorlar..

BAŞBAKAN SAYIN BİNALİ YILDIRIM,16 MART GÜNÜ YAPTIĞI ZİYARETTE “KARABÜK REKOR DERECEDE EVET OYU VERMELİ..” DEMİŞTİ..
Başbakan Sayın BİNALİ YILDIRIM,16 Mart tarihinde Karabük’e gelerek,bir miting düzenlemişti,yaptığı konuşmayı hatırlayın,Başbakan 16 Nisan Anayasa Referandumunda KARABÜK’DEN REKOR OY İSTEDİ değil mi..?
Başbakan Sayın BİNALİ YILDIRIM’A mahcup olmamak için AK Parti Teşkilatları sıkı bir çalışma düzeni içindeler,gerçekten çok sıkı bir çalışma düzeni içindeler.
Ayrıca,pek MASRAFTAN DA KAÇMIYORLAR DOĞRUSU.
Baksanıza hemen her yer “EVET AFİŞLERİ..” ile doldurulmuş durumda.
GİYDİRİLMİŞ ARAÇLAR Cadde ve Sokaklarda cirit atıyorlar..
“HAYIR OYU İSTEYENLER..” bunlara göre çok cılız kalıyor,öncelikle ortalıkta pek “HAYIR OYU İÇİN AFİŞ/PANKART..” görülmüyor,ayrıca giydirilmiş araçları da yok HAYIR OYU isteyenlerin..
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Sayın BİNALİ YILDIRIM 16 Mart günü KARABÜKLÜLERDEN REKOR OY BEKLİYORUM dedi,buna ilaveten Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN aynı doğrultuda sözleri var elbet.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN yüzde 75-80 oy bekliyor Karabük’te.
1 Kasım Genel Seçimlerinde AK Parti’nin yüzde 60.5,MHP’NİN yüzde 19.8 oy aldığı dikkate alındığında Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN yüzde 75-80 EVET OYU beklemekte haklı elbet.
AK PARTİ ÇOK MÜTHİŞ BİR GAYRETİN İÇİNDE GÖRÜLÜYOR..

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR.SAYIN REFİK POLAT VE EFLANİ İLÇESİNE VERDİĞİ HAYVANCILIK YÜKSEKOKULU SÖZÜ..
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT,birkaç ay önce EFLANİ İlçemizi ziyaret ederek “HAYVANCILIK YÜKSEKOKULU.” Sözü vermişti.
O süreçte de,bu sözün YÖRE EKONOMİSİ açısından getireceği güzelliklere,yararlara değinen birkaç yazımız olmuştu ve Rektör Prof.Dr. Sayın POLAT’IN bu Yöreye kazandırabileceği en iyi olaylardan birisinin bu söz olduğuna işaret etmiştik.
Şu ana kadar herhangi bir gelişme olduğuna ilişkin haber çıkmadı.
Ancak,Rektör Sayın REFİK POLAT’IN bu sözünü unutmayacağı inancı,hemen herkeste var ve EFLANİ HAYVANCILIK YÜKSEKOKULU bu Ülkenin en temel sorunu olan HAYVANCILIK SEKTÖRÜNE DE büyük bir katkı verecektir.
EFLANİ HAYVANCILIK SEKTÖRÜNE ÇOK/ÇOK UYGUN BİR İLÇE..
Ayrıca EFLANİ’DE Hayvancılık geleneği var,eğer bu gelenek HAYVANCILIK YÜKSEKOKULU’NUN yaratacağı sinerji ile taçlandırılırsa ÜLKE EKONOMİSİ kazanır,YÖRE EKONOMİSİ kazanır..
Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN bir konuşmasında KIRMIZI ET FİYATLARININ tırmandığından söz ederek bu alana,yani HAYVANCILIK SEKTÖRÜNE dikkat çekmişti.
Dileriz EFLANİ HAYVANCILIK YÜKSEKOKULU kurulur..

CHP YALOVA MİLLETVEKİLİ SAYIN MUHARREM İNCE,CUMARTESİ GÜNÜ KARABÜK’E GELEREK “HAYIR OYU İÇİN..” KONUŞACAK..
Geçtiğimiz gün yine yazdık, “EVET OYU İSTEMEK İÇİN..” Sahada yalnızca AK Partililer var,Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN var,Sayın BURHANETTİN UYSAL var.İl ve İlçe Başkanları ile Teşkilat Üyeleri var.
“HAYIR OYU İSTEMEK İÇİN..” çok değişik,çok renkli simalar geliyorlar SEÇMENE HİTAP ediyorlar,ancak,bir tek dezavantajlar Çalışmalar genelde KARABÜK MERKEZİNDE kalıyor,KARABÜK’ÜN KENAR SEMTLERİNE yayılamıyor.
AK Parti bu açıdan çok şanslı,çok iyi durumda..
En kıyı köşede bile toplantılar yapıyorlar,konularını anlatıyorlar..
Her ne hal ise artık.
CHP Yalova Milletvekili Sayın MUHARREM İNCE cumartesi Karabük’e geliyor ve saat 13.30 gibi YAYALAŞTIRILMIŞ YOL Üzerinde bir konuşma yaparak KARABÜKLÜLERDEN HAYIR OLU İSTEYECEK.
Sayın MUHARREM İNCE’NİN HİTABETİ ÇOK BEĞENİLİYOR..
Hemen herkes ÇOK İYİ KONUŞUYOR görüşünde..
Bakalım cumartesi günü,Allah ömür verirse,dinleyerek göreceğiz..
Bir de KATILIM NASIL OLACAK,BUNU GÖRECEĞİZ..

3 NİSAN KARABÜK’ÜN VE DEMİR/ÇELİK KUTLAMA TÖRENLERİNDE EN ANLAMLI AÇILIŞ,SAYIN KAMİL GÜLEÇ KÜTÜPHANESİ OLACAK..
3 Nisan KARABÜK’ÜN ve KARABÜK DEMİR/ÇELİK Fabrikalarının KURULUŞ Yıldönümü törenleri pazartesi günü kutlanacak,bu kutlamalar sırasında,bize göre en içerikli açılış Sayın KAMİL GÜLEÇ KÜTÜPHANESİ olacak..
Diğer açılışlar da çok önemli elbet.
Ancak,yapımcısı ya KARDEMİR veya KARABÜK BELEDİYESİ,yani KURUMSAL Yönü ağır basan gelişmeler,oysa ki Sayın KAMİL GÜLEÇ’İN Karabük Üniversitesi’ne armağan ettiği KÜTÜPHANE tamamen bireysel hayır olayı..
O NEDENLE BU EN ÖNEMLİ AÇILIŞ OLACAK..
Erzurumlu İBRAHİM HAKKI Hazretlerinin “MARİFET İLTİFATA TABİDİR..” yolunda bir sözü vardır,biz bu sözden yola çıkarak Sayın KAMİL GÜLEÇ’İN yaptırdığı ve Karabük Üniversitesi’ne armağan ettiği ŞIK/MODERN/ÇOK AMAÇLI KÜTÜPHANE olayını çok önemli görüyoruz.
BİRKAÇ KEZDE YAZDIK BU KONUYU..
Belki ÖRNEK ALAN OLUR düşüncesinden yola çıkarak yazdık,bu tür HAYIRSEVERLERİN TAKDİR edilmesi gerektiği gerçeğinden yola çıkarak yazdık,keşke bu tür HAYIRSEVERLER çoğalsa..
Bizce 3 NİSAN TÖRENLERİNİN en anlamlı yanı Sayın KAMİL GÜLEÇ’İN yaptırdığı KÜTÜPHANE ve Sayın SEZER GÜLEÇ Adının verildiği SANAT GALERİSİNİN açılışı olacak..
Çok şık,çok modern,mükemmel bir yatırım hizmete alınacak..

3 kişi görüş bildirdi

  1. radar.

    Sayın Vergili den cevap bekliyoruz.
    devasa kanyon köprü açılıyor buradan başkana çok teşekkür ediyoruz.
    Lakin anlamadığımız Kartaltepe- yenişehir pazar yeri bölgesi arasındaki köprü neden aylardır açılmıyor. Kamuoyunu bilgilendirirseniz seviniriz.

  2. Miting alanı

    Karabükün miting alanı valilik tarafından daha Önce belirlenen kent meydanıdır.
    Kılıçdaroğlu geldiğinde de kalabalık olmaz diye onelin orada miting yaptılar.
    Muharrem İnce gelincede orada konusturacaklar.
    Kalabalık olmaz diye korkuyorlarsa korkmasınlar İnce orayı doldurur..

  3. Dumanlı Kent

    Ahmet bey “Korkarız Prof.Dr.Sayın BÜNYAMİN ŞAHİN hakkında da VETERİNER KÖKENLİ gibi söylentiler başlatılır ve bilindiği gibi Karabük bu nokta da hayli mahirdir, bu tür söylentileri çıkartır, çabucacık ta yayılır.” diyerek dedi kodu fitilini siz ateşlemiş siniz zaten.
    Çok fenasınız çooooooook.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

CANiK, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı orman projesi ile kutladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 23.04.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – CANiK, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Samsun'da gerçekleştirilen “CANiK Çocukları Geleceğe Kök Salıyor” etkinliğiyle kutladı.

Şirketten yapılan açıkalmaya göre CANiK, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı orman projesi ile kutladı. Samsun'da gerçekleştirilen “CANiK Çocukları Geleceğe Kök Salıyor” etkinliği kapsamında, CANiK çocuklarını temsilen fidan dikimi gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün CANiK için tahsis ettiği alanda gerçekleştirilen fidan dikim törenine, yönetim kurulu üyeleri, çalışanlar, çalışanların çocukları, eşleri, aileleri ve yakınları olmak üzere yaklaşık 300 kişi katılım sağladı. Festival havasında geçen etkinlikte, çocuklar için pamuk şeker ve kurabiye dağıtımı, yüz boyama aktivitesi ve sosis balon şovun yer aldığı eğlenceli bir alan oluşturuldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CANiK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Aral, CANiK olarak kuruldukları günden bugüne Türkiyeye katma değer yaratmayı sürdürürken, doğayı ve doğal kaynaklarımızı korumak için de üzerlerine düşen görevleri yerine getirme konusunda büyük bir hassasiyet gösterdiklerini belirterek, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza daha yeşil ve daha yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, CANiK'in genç nesilleri adına diktiğimiz fidanlar, tıpkı onlar gibi, yarınların köklü ormanına dönüşecek. Çocuklarımız geleceğe kök salarken, Samsun'daki ormanımız CANiK ailemizin başarılarının bir sembolü olarak yükselmeyi sürdürecek. Bu vesileyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, bütün evlatlarımız için barış ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum.” ifadelerini kullandı.

CANiK Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Komite Başkanı Didem Aral da bir taraftan üretirken diğer taraftan ekonomik hedeflerin ötesine geçerek toplumsal ve çevresel sorumlulukların farkında olmanın kendileri için çok değerli olduğuna dikkati çekerek, “Önceliklerimiz arasında daima geleceğin ve nesillerin korunması var. Bu ancak bugün, gelecek için yapılanlarla mümkündür. CANiK olarak kurumsal sosyal sorumluluk komitemizin farklı alanlarda yürüttüğü sürdürülebilirlikle ilgili, dünyamıza ve gelecek nesillere katkı sağlayacak her projeyi önemsiyoruz, desteklemeye devam edeceğiz.” açıklamalarında bulundu.

– “Dünyayı ve yaşanabilirliğini koruma umuduyla yolumuza devam edeceğiz”

CANiK ailesi olarak tüm dünyaya daha güzel bir gelecek bırakma hedefi ve sorumluluğuyla çalışmalara devam ettiklerini vurgulayan Aral, sözlerini şöyle tamamladı:

“2023 yılı sonunda temellerini attığımız ve 2024 yılının ilk ayından itibaren büyük bir şevk ve heyecanla çalışmalarımıza başladığımız CANiK Kurumsal Sosyal Sorumluluk Komitesi olarak, BM Global Compact Sürdürülebilirlik Amaçları rehberliğinde çok değerli bir yola çıktık. Bu kapsamda da Samsun'da evlatlarımızla ilk CANiK Hatıra Ormanı'nı yeşertmek için bir araya geldik. Çocuklarımızla birlikte gelecek nesillerin, soluyacak temiz havaya ve keşfedecek güzel ormanlara sahip olmasını gönülden istiyoruz. Onlarla birlikte bir fark yaratarak dünyayı ve yaşanabilirliğini koruma umuduyla yolumuza devam edeceğiz. Bu vesileyle, bu cennet vatanı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bizlere ve biricik çocuklarımıza armağan eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kıymetli silah arkadaşları başta olmak üzere, Kurumsal Sosyal Sorumluluk Komitemize her zaman tam destek veren ve desteğini her zaman hissettiren Sayın Yönetim Kurulumuza ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hayrullah Zafer Aral'a teşekkür ediyorum.”