Her Telden (29 Mart 2021)

Her Telden (29 Mart 2021)

Yayın: 28.03.2021 21:44
Paylaş:
A+ A-

AK PARTİ BÜYÜK KONGRESİ’N DE “İKİ KARABÜK KÖKENLİ SİYASETÇİ..” MKYK ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ ve HER İKİSİ DE BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLEN
Bir tesadüf müdür,yoksa Siyasi gelişim böyle mi tecelli etmiştir,bunu bilmek,bunu tespit etmek hayli zor,AK Parti Büyük Kongresi’nde,Parti MKYK Üyeliğine seçilen KARABÜK KÖKENLİ Sayın CEM ŞAHİN ile Sayın SEVGİ YİGİT’İN bir ortak özellikleri dikkat çekiyor.
HER İKİ İSİM DE,Son Yerel Seçimler de BELEDİYE BAŞKANLIĞI kazanılmış İlçelerde,örneğin Sayın CEM ŞAHİN Ovacık kökenli,Sayın SEVGİ YİGİT Eflani kökenli.
AK Parti, Son yapılan YEREL SEÇİMLERDE,toplam 202 oy alarak OVACIK Belediye Başkanlığı Seçimini,Sayın SEVGİ YİGİT ise,yine son yapılan YEREL SEÇİMLERDE toplam 610 oy alarak Belediye Başkanlığı Seçimini kazanan EFLANİ kökenli genç insanlar.
Ayrıca,Sayın CEM ŞAHİN daha önce galiba AK Parti ANKARA Teşkilatlarında görev yapmış,Sayın SEVGİ YİGİT ise İSTANBUL Teşkilatlarında görev yapmış.
Bu isimleri MKYK Üyeliğine seçilmesi,gelecekte KARABÜK SİYASETİ için önemli değişimler yaratabilir ve bu gelişmeyi AK Parti Karabük Teşkilatları bağlamında YENİ BİR GELİŞMELER ZİNCİRİNİN başlangıcı olarak görmek mümkün.
AK PARTİ BÜYÜK KONGRESİ,KARABÜK AÇISINDAN VERİMLİ GEÇTİ..
En azından PARTİNİN EN YÜKSEK KARAR ORGANINA İKİ İSİM GİRMEYİ BAŞARDI.
Bunun etkileri süreç içerisinde görülecektir elbet..

KARABÜK NÜFUSU,HAYLİ GERİLEME GÖSTERMESİNE KARŞILIK,YÜKSEK SEÇİM KURULU, MİLLETVEKİLİ SAYISINI DEĞİŞTİRMEDİ VE YİNE 3 VEKİL
Hatırlayanlarınız vardır,TÜİK Karabük nüfusunun BİNDE 19.7 azalarak 243 binlere gerilediğini açıkladı,KARABÜK NÜFUSU 4 BİN KİŞİNİN hayli üzerinde azalmış yani.
TÜM İLÇELERDE AZALAN NÜFUS VAR..
Kiminde hayli fazla,örneğin MERKEZ NÜFUSU 2 binin üzerinde azalmış.
Safranbolu binden fazla azalmış falan.
YÜKSEK SEÇİM KURULU geçtiğimiz hafta içerisinde İLLERİN MİLLETVEKİLİ SAYILARINI AÇIKLADI ve neyse ki,azalan nüfusa rağmen KARABÜK MİLLETVEKİLİ SAYISINDA AZALMA OLMADI..
KARABÜK YİNE 3 MİLLETVEKİLİ ÇIKARTACAK..
Çıkacak MİLLETVEKİLİ sayısının azalmaması elbet çok iyi..
ANCAK,NÜFUS ARTIŞINI YAKALAMAMIZ,HEPSİNDEN DAHA İYİ ELBET..
Peki böyle bir süreci yakalayabildik mi..?
Öyle bir işaret görünmüyor..!!

KARDEMİR MALİ GENEL KURUL TOPLANTISI BUGÜN YAPILACAK ve GEREKLİ ÇOĞUNLUK TEMİN EDİLEBİLİR Mİ-EDİLEMEZ Mİ GİBİ TEREDDÜT
2 Kasım 2020 Tarihinde göreve gelen KARDEMİR Yönetim Kurulu,bugün ilk kez,MALİ GENEL KURUL nedeni ile ORTAKLARIN HUZURA çıkacaklar ve olayın tam bu noktasında ACABA GEREKLİ ÇOĞUNLUK TEMİN EDİLEBİLİR Mİ-EDİLEMEZ Mİ gibi bir tereddütlü durum var.
GEÇMİŞ YILLARDA TEMİN EDİLEMEDİĞİ ZAMANLAR OLMUŞTU.
Sayın ALPARSLAN BAYRAKTAR ve yeni YÖNETİM KURULU’NUN ilk Genel Kurul Toplantısı olması nedeni ile,inşallah gerekli çoğunluk temin edilir diye düşünmek en iyisi.
HİSSEDARLAR,hisse senedi fiyatlarından mutlular elbet..
Bu arada KARDEMİR Genel Kurulu’nda,belirli tartışmaların yaşanabileceği üzerinde görüş verenler var,dileriz kırıcı,hırpalayıcı,örseleyici tavır takınanlar olmaz.
Bu konulara ilişkin bilgi verenler “AÇILAN MAHKEMELER,BU MAHKEME SONUÇLARI ve KARDEMİR KARABÜKSPOR NOKTASINDA BAZI KONULAR ÜZERİNDE TARTIŞMALAR OLABİLİR..” gibi bilgiler veriyorlar.
Bilindiği gibi KARDEMİR 2020 Yılının İLK ÜÇ aylık periyotlarının,üçünde çok büyük zararlar etmişti ve son ÜÇ AYLIK periyot olan EKİM-KASIM ve ARALIK AYI itibarı ile kazanılan paralarla YILI 60 MİLYON LİRA civarında bir kazançla kapatmıştı.
Bu arada da HİSSE SENETLERİ,adeta,UÇMUŞTU,müthiş artmıştı.
KARDEMİR MALİ GENEL KURUL TOPLANTISI bugün yapılacak..

“ PEKİ,KARDEMİR’İN 2021 İLK ÜÇ AYLIK DÖNEM KAR/ZARARI NE ÇIKAR ACABA..?” DİYE SORANLAR ve “BU AY ORTALARI AÇIKLANIR..” CEVABI
Bugün KARDEMİR MALİ GENEL KURULU yapılacak,öncelikle boş olan bir Yönetim Kurulu Üyeliği için isim belirlenir mi acaba,bu sorunun cevabı elbet merak ediliyor,Genel Kurul da gündemde ki konular görüşülecek.
Bilindiği gibi KARDEMİR geçen yılın İLK ÜÇ AYLIK DÖNEMİNDE çok ciddi bir ZARAR YAZMIŞTI ve şimdi belirli çevreler de BU YILIN İLK ÜÇ AYLIK DÖNEMİ nasıl geçilecek gibi bir merak var.
HİSSEDARLAR BUNU MERAK EDİYORLAR..
Hissedarlar hayatlarından memnun gerçi.
Hisse senetleri BİRKAÇ AYLIK SÜREÇ İÇERİSİNDE büyük değer yaptı ve hemen herkes bunun nedenleri üzerinde fikir üretiyor,KARDEMİR’İN kazandığı paralardan kaynaklanıp/kaynaklanmadığı en büyük merak konusu.
Geçen yıllarda çok daha büyük para kazanılmasına karşın hisse senet fiyatları büyük artışlar göstermemişti,son dönem çok büyük artışlar gösterdi ve toplu hisse senedi alımları yapıldığına ilişkin de veriler olduğundan söz edenler var.
2021 İLK ÜÇ AYLIK DÖNEM BİLANÇOLARI YAKINDA AÇIKLANIR..

KARABÜK’ÜN BÜROKRAT,SİYASET BÜYÜKLERİNCE ve GENELLİKLE POLİSEVİ SALONLARINDA GECE YARILARI YAPILAN KARABÜKSPOR LİSTELERİ
KARDEMİR KARABÜKSPOR Başkanları ve Yönetim Listeleri,genellikle POLİSEVİ Salonunda ve gece yarılarına kadar süren müzakerelerle belirlenirdi ve KARDEMİR KARABÜKSPOR şu an tarihinin en kötü günlerini yaşıyor.
Belirlenen BAŞKAN ve YÖNETİMLER şimdi yüzüstü kalmış ve çok ciddi mağduriyet yaşayan insanlar halinde, öylesine ciddi mağduriyetler yaşanıyor ki İNTİHAR edenler, hayatını vakitsiz kayıp edenler çıktı..
EN ÖNEMLİSİ DE ÇIKMAYA DEVAM EDECEK GİBİ KÖTÜ BİR GÖRÜNTÜ..!!
Göreve getirilip yüzüstü bırakılan insanlar güvenlerinin cezasını mı çekiyor..?
Karabük Kentinin en önemli simaları mağdurlar arasında bulunuyorlar iyi mi..?

BİRİSİ TCDD ALANLARI-GAR BİNASININ BULUNDUĞU ALAN/ALANLAR,BİR DİĞERİ BULAK DERESİ SAFRANBOLU BÖLGESİ,İKİ MİLLET BAHÇESİ
Karabük’te MİLLET BAHÇESİ nereye yapılmalıdır derken, İKİ MİLLET BAHÇESİ yapılacağı açıklandı ve bunlardan birisi GAR BİNASI’NI DA içine alacak şekilde TCDD ARAZİLERİ üzerinde,bir diğeri BULAK DERESİ’NİN Safranbolu bölümünde.
TCDD ALANLARI ÜZERİNDE Kİ ALAN 168 BİN METREKARE.
SAFRANBOLU BÖLGESİ’NDE Kİ ALAN 220 BİN METREKARE.
Dün AK Parti Karabük Milletvekilleri Sayın CUMHUR ÜNAL ve Sayın NİYAZİ GÜNEŞ,Karabük Basını ile bir kahvaltı da bir araya geldiler ve bu konu hakkında da bilgiler verildi.
KARABÜK İSTASYON-GAR BİNASI-TCDD ALANLARI Millet Bahçesi olarak düzenleniyor ve projeye göre içerisinde,adeta,yok/yok,çok geniş bir proje.
Safranbolu MİLLET BAHÇESİ olarak düşünülen alan ise BEŞBİNEVLER-SAFRANBOLU KANYON Köprüsünün altında kalan ve Karabük Belediyesi tarafından yaptırılan KANYOL SPOR VADİSİ Projesi’nin hemen karşı bölgesi.
BULAK DERESİ’NİN Safranbolu tarafından kalan çok geniş bir Bölge.
Genişliği 220 Bin metrekare..
Her iki MİLLET BAHÇESİ DE, sanıyoruz 2023 tarihine kadar yetiştirilecek.
Gerçekten müthiş iki dev yatırım geliyor..

KARABÜK İL GENEL MECLİS BAŞKANLIĞI DÜĞÜMÜ “PERŞEMBE GÜNÜ YAPILACAK AK PARTİ GRUP OYLAMASI İLE ÇÖZÜLÜYOR..”
Karabük İL GENEL MECLİS Başkanlığı düğümü,Perşembe günü AK Parti İL GENEL MECLİS Grubunda yapılacak önseçim ile çözüme kavuşuyor ve Sayın HASAN YILDIRIM ile Sayın AHMET SÖZEN bu yarışa Aday olarak katılacaklar.
Bilindiği gibi AK Parti’nin 12 İL GENEL MECLİS Üyesi var ve İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ’DE bu oylamada oy kullanınca 13 Üyenin yarıdan fazla oyunu alan,AK Parti İL GENEL MECLİS Başkan Adayı olarak MECLİSE GİDECEK.
AK Parti İl Genel Meclis Üyelerine yakın çevreler “Sayın HASAN YILDIRIM GÖREVİNE DEVAM EDER.Sayın AHMET SÖZEN KARDEŞİMİZDE ÇOK İYİ BİR HİZMET DÖNEMİ GEÇİRDİ.Ancak,önseçimi Sayın HASAN YILDIRIM KESİNLİKLE ALIR..” anlamında bilgiler veriyorlar.
Karabük İL GENEL MECLİSİ’NİN toplam 17 Üyesi bulunuyor ve bunlardan 12 Üye AK Parti,4 Üye MHP ve 1 Üye CHP mensubu,AK Parti önseçim sonucu Adayına firesiz oy verirse İL GENEL MECLİS Başkanı önseçimden çıkan isim olacaktır.
Bunun yanında,İL GENEL MECLİSİ’NE yakın kaynaklar “GEÇMİŞTE YAŞANANLAR UNUTULMAMALI.BİLİNDİĞİ GİBİ,AK Parti YİNE ÖNSEÇİM YAPMIŞ ve Sayın AHMET SÖZEN ÖNSEÇİMİ KAYBETMİŞ OLMASINA RAĞMEN,MECLİSTE BAŞKAN SEÇİLMİŞTİ..” diyorlar.
Bu defa böyle bir gelişmeye ihtimal veren hemen/hemen kimse yok.
Ancak,BİR İHTİMAL OLARAK HATIRLATAN çok insan var..!!

MÜSİAD GENEL MERKEZİ,SON DAKİKA DA,ÜYELERİNE MESAJ YOLLAYARAK “GENEL KURULU BELİRSİZ BİR TARİHE ERTELEDİ..” 53 ÜYE İÇİNDEN
Geçtiğimiz 27 mart günü yapılacağı açıklanan ve daha önce pandemi nedeni ile birkaç kez ertelenen MÜSİAD ŞUBE Genel Kurul Toplantısı,son dakika mesaj ile yeniden ertelendi.
BU KEZ ERTELEME PANDEMİ NEDENİ İLE DEĞİL.
Bu kez erteleme ŞUBE BAŞKAN ADAYI bulamamaktan dolayı oldu ve MÜSİAD Karabük Şubesi’ne yakın kaynaklar “GENEL MERKEZ 53 ÜYE ARASINDAN BİR BAŞKAN ADAYI BULAMADI..” diyorlar.
Birçok isim üzerinde nabız yoklamaları yapılmış.
Genel Merkez uygun bir isim üzerinde yoğunlaşamamış.
Çareyi ertelemekte bulmuşlar.
53 Üye arasında MÜSAİD ŞUBE BAŞKANI olacak çap,vizyon ve ehliyette 53 isim var,ancak,Genel Merkez nedense bunların içerisinden “HİÇ KİMSEYE ŞUBE BAŞKAN ADAYI SİZSİNİZ..” diyememiş ve ertelemiş.
Şimdi yeni isimler mi üye yapılarak içlerinden birisi seçilecek.
Ve en önemli GÖRÜŞÜLEN İSİMLER NEDEN/NİÇİN KABUL görmedi..
Bu gerçekten çok/çok önemli değil mi..?

MÜSİAD GENEL MERKEZİ “GENEL KURUL TOPLANTISINI NEDEN ERTELEDİ AÇIKLAMAK ZORUNDA..” YOKSA 53 ÜYE “BİRİMİZİDE Mİ..? “ DERSE
MÜSİAD Genel Merkezi KARABÜK ŞUBE Genel Kurulu’na bir mesaj ile ertelediğini,ÜYELERİNE DUYURDU,bunu duyururken bir gerekçe de söylemedi galiba.
MÜSİAD KARABÜK ŞUBESİ’NİN 53 ÜYESİ VAR.
Bu Üyeler “GENEL MERKEZ NEDEN BİRİMİZİ BAŞKAN ADAYI OLARAK AÇIKLAMADI.ŞİMDİ KAMUOYU,HEPİMİZE DE KUŞKULU BİR NAZAR İLE BAKMAZ MI.İÇİNİZDEN BİR BAŞKAN ADAYI ÇIKARTAMAYAN 53 İNSANSINIZ GÖZÜ İLE BAKMAZ MI..?” gibi düşünseler haksız mı sayılırlar..?
O nedenle GENEL MERKEZ ERTELEME KARARINI AÇIKLAMALI.
Yoksa MÜSİAD KARABÜK ŞUBESİ’NİN 53 Üyesi Kamuoyu karşısında zor durumda kalır,öyle ya,KARABÜK KAMUOYU BU İSİMLER HAKKINDA ne düşünür,neler düşünür..
“KİMBİLİR BİLMEDİĞİMİZ NELER VAR..?” diye düşünülürse haksızlık mı..?
Bu arada MÜSİAD Genel Merkezi,herhangi bir Şube Başkanı ve Yönetimi için çok derin soruşturmalar yaptıktan sonra ADAYLARI BELİRLİYOR ve ÜYELERE TELKİN/TAVSİYE DE BULUNUYORMUŞ.
KARABÜK’ÜN 53 ÜYESİ içerisinden isim mi bulunamadı..?
Yoksa başkan ve haklı gerekçelerle mi Genel Kurul ertelendi..

17 kişi görüş bildirdi

  1. Eflanili

    EFLANİ’DE DEGİŞİM VE DÖNÜŞÜM ŞART.

    Eflani ne olacak 15 yıldır Eflani geriye gidiyor. Kamu kurumlar (Adliye, Cezaevi, Şoförler Odası, Ticarer Odası, Yağlica Orman Depolma Tesisi) Kapandı.
    Aynı şekilde Süt Toplama Tesisi, Berce’nin Ahırları, Tekstil Atölyeleri Kapandı.
    Eflani’nin nüfusu sürekli azalıyor. Sadece seçim zamanları dışardan getirilen oylarla suni bir şekilde artıyor.
    Eflanin kaderi göç ve işsizlik olmamalı.
    Siftah yapamayan esnaf marketçi var. Gençler gurbette, yeni iş sahasına yönelik bir proje atılım yok.
    Daday Eflani’den daha gelişmiş bir İlçe konumunda at çiftlikleri,Süt ve et çiftlikleri, Oteller, Hamamlar vb Daday ilçesine millet gezmeye tatile gidiyor. Memmur, amir esnafın zengin kesimi cumartesi pazar ailesini Daday ilçesine getiriyor. Truzim hareketli.
    Eflani’de o kadar nimet var göletler magralar, Katır Yolu vb ancak Yönetici yetersizliğimi diyelim birlik ve beraberligin olmayışından mı diyelim bir hizmet gelmiyor.
    Artık Eflanide DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM ŞART.
    Mahallecilik anlayışı bir kenara bırakılmalı, siyasetçiler değişmeli yeni yüzler Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi, Belediye Meclisi olmalı. Eflani’nin kaderi Küçülmek demek degil.
    Küçük olsun benin olsun mantığı ile hareket eden siyasi grup Eflani’yi bitirme noktasına getirdi.
    Allah sonumuzu hayır eylesin.
    EFLANİ’DE DEĞİŞECEK BAHAR GELECEK

  2. Eflanili Akademisyen

    Eflani’de DEĞİŞİM Rüzgarları var.
    Eflani’de muhalefet ilçe başkanları ilçede kurulu olan siyaset mantığını kırmak üzerelere.
    Bu zamana kadar muhalefet etmeyen partiler ike karşılamayan siyasi grup şimdi ne yapacağını bilemiyor.
    Hizmet konusunda Ovacık ve Yenice kadar olmayan Eflani siyasette de başarısız.
    60 70 yıldır Eflani’li niye bir Milletvekili adayı çıkmadı.
    Eflani hizmet alımlarında sona bırakıldı.
    Ovacık bile tarihinde 4 5 vekil çıkardı. Eflani’de mahallecilik anlayışı kırılmalı hizmet eden başkanlar meclis üyeleri gelmeli.

  3. Yorumsever

    Müsiad,Sınıf öğretmeninin sınıfa başkan seçmesi gibi 52 kişi arasından birini seçememiş,vah vah.Karabük’lülere “siz kendinizi idare edemeyecek çapta ve kapasitedesiniz,aceleye gerek yok.” diyerek 52 kişiyi hür iradelerine bırakıp başkanını seçtirmemiş.Böyle saç’a böyle tarak…

  4. Anonim

    Kardemir in en büyük sorunu bir sahibinin olmamasıdır, Ahmey bey liyakatsız kişilerin müdür olduğu yerde fabrika halen para kazanabiliyorsa zamanında bir çok yatırıma giren ve bu yaptıklarının karşılığını göremediği için küstürülmüş olan sağlam başmühendislerin yaptıkları sayesindedir, dümencilerle ite kaka anca bu kadar para kazanır, bakınız erdemir in ve isdemir in karlılığına

  5. Sonar

    Safranboluda daha önce millet bahçesi yapılmıştı unutuldumu?? Yoksa Karabük ün bütçesinden kırpılıp oraya ikincisini yapılıyor?

  6. Eflanili

    Eflanide degişim min ayak sesleri basladı. 18 yıldan buyana Eflani iletimi gitti, yoksa gerimi giti koltugu kaybetmemek için eflanin baskanı muhalefet partisi ilçe başkanlarına cevaplar yazıyor.tunelin ucu görüldü.bu sefer muhalefet ti bölemeycek Eflaniden kurumlar kapanır Ken sesin çıkmıyormalesef?.küçük olsun benim olsun deyi bu kurumları niçin gönderdin Baskan yazık oluyor eflaniye eflanin içinden geçen dereler kokuyor, ve sinekler çıkıyor yazın..bir proje yapıp bunu önlemiyor ve mahaleler bir proje yaşta insanlar nefes alsın köy gibi..çarsıda düzen yok Malesef

  7. Karabük sokakları

    2010 da karabük sokaklarında siyah takım elbiseli güneş gözlüklü Türk Metal sendikası adamları dolaşırdı ve tepki çekerlerdi. Şimdi birileri ondan etkilenmişki fabrikayla hiç alakası olmayan tiplerlerden destek istiyor onlarda destekçiniz diyor. Neye destekçisin sorunu olan işçiyimi korkutacan, sorunu çözecek yöneticiyimi korkutacan. Vasıfın ne ki işçi sendikasına karışıyorsun

  8. ÇAKIR

    GERÇEKTEN MÜTHİŞ İKİ DEV YATIRIM GELİYOR DİYE İKİ ADET MİLLET BAHÇESİ YAPIMINI BU ŞEKİLDE DUYURMANIZ SİZE HİÇ YAKIŞMADI AHMET ABİ,ÇÜNKÜ BUNUN NERESİ MÜTHİŞ YATIRIM ANLAMIŞ DEĞİLİM,SOSYAL MEDYADA DA ANLAMAMIŞ OLACAKLAR,KARABÜKLÜLERİN AKLIYLA DALGA GEÇMEK DEMEKTİR.KARABÜK’E DAHA ÖNCE BELEDİYE ŞEHİR PARKI YAPMADIMI YAPTI,ŞİMDİ BU NEYİN MÜJDESİ,KOMŞU İLİMİZ BARTIN MİLLET VEKİLİ TEK BAŞINA BARTINA YABANCI YATIRIMCILARI GETİRİP FABRİKA KURMALARI İÇİN VE BARTININ GELİŞMESİ KALKINIMASI İÇİN MÜTHİŞ ÇALIŞIYOR.BİZİM VEKİLLERDE ÇIKMIŞLAR MİLLET BAHÇESİ DİYE VATANDAŞIM HİÇ BİR ZAMAN GİDEMEYECEĞİ SAFRANBOLU KANYONUN İÇİNE YATIRIM ADI ALTINDA SEÇİM YATIRIMI YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR,KARABÜKLÜLER İŞ,AŞ VE İSTİHDAM YARATACAK YATIRIMLAR BEKLİYOR.GENÇLERİMİZ İŞSİZ,ÜNİVERSŞİTE MEZUNU O KADAR ÇOK İŞSİZİMİZ VARKİ PANDEMİ DOLAYISIYLA İŞİNİ KAYBEDEN ESNAFLARIMI VE YANINDA ÇALIŞAN ONLARCA İŞSİZ İNSANLARIMIZ VAR.BUNLARIN DURUMU NE OLACAK ÇÖZÜM ÖNEREN SORUNLARI GİDEREN YETKİLİ VE ETKİLİLERİMİZ VARMI YOK TABİKİ HA BİRDE 500 EVLER E YAPILACAK HASTANE KONUSU NE OLDU,YATTIMI KARDEMİR KAVŞAK PROJESİ NE OLDU İHALELERİ YAPILMIŞTI NE ZAMAN BAŞLAYACAK BUNLARLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR HABERLER VARMI YOK TABİKİ KARABÜKLÜLERİ MİLLET BAHÇESİ GÜZELLEMELERİ İLE KANDIRAMAZSINIZ.YAZIK ÇOK YAZIK

  9. Bizim Eflani

    Ne zaman ki Duayen gazeteci büyüğümüz Sayın Ahmet Gölbek Daday büyüyor, Eflani küçülüyor dedi Eflani deki yerel yöneticilerin ayarları bozuldu. Teşekkür ediyoruz değerli ağabeyimize. Artık Eflani de cin şişeden çıkmıştır.

  10. Karabük

    Safranbolu belediyesi CHP li değilmi neden oraya millet parkı yapılıyor? Yıllarca Karabük e AlKP den belediye olmadığı için hizmet gelmiyor dendi . Yalanmıydı ?

  11. M.Ü.

    Millet bahçesi olayı Belediyenin yaptığı şehir parkının belkide bir benzeri ve kentte ne değişti. Yani bir kentin cazibe merkezi olması için bir proje değil diye düşünüyorum. Önemli olan bu kentin canlı yatırım alması ve emekli kenti olmaktan çıkması. Bölgede Filyos projesi yapılıyor ve yatırım merkezi olacak gibi. Bu sebeple buraya olan ulaşım yollarının kolaylaştırılması kentin geleceği açısından daha önemli.

  12. CHP safranbolu kadın kolları baskani

    CHP safranbolu kadın kolları baskani 1 oğlu ve 2 yeğeni ise alinmiş.

    kömürcü apo bu üyeler hesabını soracak.

  13. KARABUKSPOR

    onkoloji ek binasi yasar kaptan sahasina yapilacagini vekillerin konusmasindan anladik fakat o saha ne olacak protokol yapilmisti karabukspor icin yazikoy tarafina tesis yapilmadan karabukspor o tesisten cikmaz valiye ve bakana bu dosya verilmisti protokol var .
    carsamba gunu sgk ya 110 bin maliyeye 310 bin taksitler odenmesi lazim bunlar odenecekmi vekiller 100 kisiyi kurtaracaz diyor bunu nasil yapacaklar itiraz mahkemeleri devam ediyor kardemir mali genel kurulunda bir gorus belirtildimi

  14. Fotojenik

    Kenan yılmazın stüdyosunda katalog çekimleri tüm hızıyla devam ediyor. Fotoğraf çektiren herkes gülerek çıkıyor stüdyodan ki bu durum ne zamana kadar devam edecek. Tüm listeye makam teklif etmiş adam yakında bütün liste birbiriyle konuşur iken anlayacak sana da mı diye hepsi birer birer geri dönecek kısır döngü başladı yazık konu mankenimize

  15. Doğrucu Davut

    Eflani 15 yıldır geri gidiyorda karabük 25 yıldır ilerimi gidiyor ? Tabiki hayır.

  16. Fotojenikler

    Bakıyorumda fotograf çektirenler hep aynı kişiler. Periyodik olarak paylaşıyorşar. Toplasan 250 kişi var ama paylaşım sayısı 1500. Algı operasyonu yapıyorlar. Paylaşım yapın diye baskı yapıyorlar.

  17. adam gibi adam

    fotojenik rurumuzlu arkadaş sana katılıyorum recep akyel e kenanın 3.4 sene önce geece yarısa göreden aldıkları y.f da calişan şahsa sarılması e umut baklaması hiç seilmeyen kişiyi yanına alması nekadar aciz kaldıklarının işaretidir hiç kimse bunları uyarmuyormu seçimden sonra onların altını oyacagını gemişte çünkü bunları yıllarca yapmışlıgı var tez zaman da yanlıştan dönerler

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”