Her Telden (29.Mayıs.2019)

Her Telden (29.Mayıs.2019)

Yayın: 29.05.2019 00:18
Paylaş:
A+ A-

ÜLKE GENELİNDE “BİRÇOK BELEDİYE,İLLER BANKASI KESİNTİLERİNDEN SONRA..” BİRÇOK BELEDİYE “İŞÇİ ÖDEMELERİNİ AKSATMAYA.” BAŞLADI
Daha önce,birkaç kez yazdık ve gündeme taşımaya çalıştık “İLLER BANKASI,İL ÖZEL İDARELERİNE VE BELEDİYELERE VERDİĞİ AYLIK ÖDENEKLERDE,BÜYÜK KESİNTİLERE GİTTİ..”
Bu ne demektir bir düşünün.
KIRSAL KESİMLERE GİDECEK HİZMETLERİN AZALMASI demektir..
KENTLERE GELECEK HİZMETLERİN AZALMASI,AKSAMASI,demektir.
Örneğin Karabük İL ÖZEL İDARESİ’NE gelen aylık 4-4.5 milyon lira ödenek,aylık olarak 2.5-3 milyon liraya inerse,aylık 1.5-2 milyon liralık az hizmet gelecek anlamı taşımaz mı..?
Veya Karabük Belediyesi’ne İller Bankası’nda aylık 6-6.5 milyon lira ödenek,3 ile 3.5 milyon liraya kadar indirilirse,bu durum Karabük halkına gelecek hizmet aylık 3-3.5 milyon lira azalacak anlamı taşımaz mı..?
Zaten bu durum etkilerini hemen göstermeye başladı..
Ülke genelinde BİRÇOK BELEDİYE,İŞÇİ ÜCRETLERİNİ AKSATIYOR..
Süreç hemen kendisini göstermeye başladı yani.
Kesintiler önümüzde ki süreçte devam eder mi,ederse çok/çok kötü.

SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI SAYIN ELİF KÖSE,BİR YANDAN “İFTAR YEMEKLERİ İLE..” KİTLELERLE BULUŞUYOR,BİR YANDAN OTOPARKLAR..
Safranbolu Belediye Başkanı Sayın ELİF KÖSE,bu sıralar gerçekten çok/çok yoğun bir tempo içerisinde,bir yandan İFTAR YEMEKLERİ ile geniş kitlelerle bir arada olmayı sürdürüyor..
Mahallelerde insanlarla buluşuyor..
Bir yandan,SAFRANBOLU’NUN EN CİDDİ YATIRIMLARI arasında gösterilen “YER ALTI ATIK SU TÜNELLERİ..” ile çok yakından ilgileniyor,bunların turizme kazandırılması projelerine destek verme çabası içerisinde görülüyor.
Öte yandan da CADDE KENARLARINA OTOPARK YAPIMI ile ilgili alınan bir karar uyarınca ve özellikle AK Parti muhalefeti ile karşılaşma durumu yaşıyor..
AK Parti,YEREL SEÇİM sürecinde ve örneğin KARABÜK’TE CADDE ve SOKAKLARDAN alınan OTOPARK PARALARININ kaldırılacağı vaadini vermiş ve seçmene bu yönlü yaklaşmıştı..
Sayın ELİF KÖSE çok ciddi bir tempo içerisinde görülüyor..
Bu arada,BİR DE İLLER BANKASI KESİNTİLERİ ile boğuşmak zorunda elbet..

CADDE VE SOKAK KENARLARINDAN ALINMAYA BAŞLANAN “OTOPARK PARALARI..” SAFRANBOLU ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİNİ BİRAZ RAHATLATIR MI.?
CADDE ve SOKAK kenarlarına park edilen araçlardan OTOPARK PARASI alınmasına ilişkin bir uygulama var,çok yaygın bir uygulama yapılıyor ve ÜLKENİN HEMEN HER YERİNDE bu uygulama yıllardır sürdürülüyor.
BU UYGULAMAYA KARŞI DAVALAR AÇILDI,KAZANILANLAR OLDU..
Ancak,uygulama çok geniş bir alanda devam edip/gidiyor.
Biliyorsunuz YEREL SEÇİMLER sırasında,örneğin,KARABÜK YEREL SEÇİMİNDE bu uygulama tartışma konusu olmuştu ve AK Parti Belediye Başkan Adayı SEÇİLDİĞİM TAKDİRDE BU UYGULAMAYI KALDIRACAĞIM vaadinde bulunmuştu.
Öte yandan da,Safranbolu’da KAYYUM BELEDİYE BAŞKANI bu uygulamayı kaldırmıştı,şimdi,Belediye Başkanı seçilen Sayın ELİF KÖSE ilgili birimlerinin de oyları ile BU UYGULAMAYI YENİDEN BAŞLATTI..
Kimi çevreler ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİ BU UYGULAMA İLE BİRAZ RAHAT NEFES ALIR gibi bir görüşü dillendiriyorlar,buna karşılık AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Sayın MEHMET SARI’DA bu uygulamanın YASAL DURUMUNU gündeme getirerek,karşı çıkıyor.
Sayın MEHMET SARI’NIN iddialarına ise cevap İYİ Parti İlçe Başkanı Sayın BİLAL ASLAN’DAN geliyor ve adeta “DAHA ÖNCE Kİ UYGULAMALARA NEDEN KARŞI ÇIKMIYORDUNUZ..” diye AK Parti döneminde ki uygulamalara gönderme yapıyor..
SAFRANBOLU,BU UYGULAMAYI ENİNE/BOYUNA TARTIŞIYOR..

PARTİ VE PARTİSEL ÇALIŞMA “YEREL ÖLÇEKTE Mİ YAPILIR,YOKSA GENEL ÖLÇEKTE Mİ YAPILIR..” KARABÜK/SAFRANBOLU OTOPARK OLAYI..
Parti ve Partisel çalışmalar “YEREL ÖLÇEKTE Mİ YAPILIR,YOKSA GENEL ÖLÇEKTE Mİ YAPILIR..” elbet Yerel ölçekte bir parça daha önem arz eden durumlar vardır,ancak,genel ölçekte yapılması gerekir.
Şimdi AK Parti SAFRANBOLU İlçe Başkanı Avukat Sayın MEHMET SARI,CHP-İYİ Parti Seçim İşbirliği Belediye Başkanı Sayın ELİF KÖSE ve Belediye Meclisi’nin CADDE ve SOKAK kenarlarından OTOPARK Parası alınmasına karşı HUKUKİ DURUMU hatırlattı.
ELEŞTİRİLER GETİRDİ.
Peki YEREL SEÇİMLERDE,AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı aynı olayı ele alarak “KAZANIRSAK BU UYGULAMAYI KALDIRACAĞIZ..” demişti ve KARABÜK MERKEZİNDE bu uygulama sürüyor,AK Parti neden sessiz..?
SAFRANBOLU’DA TEPKİLİ/ELEŞTİREL-KARABÜK’TE SESSİZ..!!
AK Parti Politikaları SAFRANBOLU’DA ayrı,KARABÜK’TE ayrı..
ÖYLE DEĞİL Mİ YANİ..?

YENİCE İLÇESİNDE NELER OLUYOR,KÖYLÜLERE BAZI BÜROKRATLARDAN BASKI MI YAPILIYOR, SORUŞTURMALAR MI AÇILIYOR,NELER OLUYOR.?
YENİCE İlçesi fokur/fokur kaynıyor ve iddia edilir ki BAZI KÖYLERE,BAZI BÜROKRATLAR baskı yapıyorlarmış ve yapılan bu baskının ardında KIFAYETSİZ MUHTERİS bazı Siyasetçilerin olduğu yönünde inanışlar,iddialar var.
HANGİ DEVİRDE YAŞIYORUZ YARABBİ..!!
Allahtan ki DEVLET AYGITI bu gibi olumsuz gelişmeler karşı duyarlı ve gerekli soruşturmalar,gerekli araştırmalar başlatılmış,dileriz suçu ve günahı olanlar gerekli cezai yaptırımlarla karşılaşırlar..
YENİCE,SİYASETİN ÇOK DUYARLI YAPILDIĞI BİR İLÇE..
Bu gelişlere karşı SİYASET KURUMU neden sessiz,bunu da anlamak oldukça zor,haydi diyelim ki SİYASET KURUMU sessiz,YENİCE’DE ETKİN BİR Gazete kültürü vardır,o kesimden de herhangi bir ses yükseldiğini görmüyoruz.
YENİCE İLÇEMİZDE Kİ,OLAYLAR KARABÜK’Ü DE ETKİLEYECEK MUTLAKA..
Hele/hele soruşturmalar bağlamında mutlaka etkileyecek demektir.

KARABÜK HADDECİLER DERNEK BAŞKANI SAYIN PEHLİVAN BAYLAN’IN,SANAYİ/TEKNOLOJİ BAKANI’NDAN TALEP ETTİĞİ FİLYOS’DA Kİ YER..
Vali Sayın FUAT GÜREL,AK Parti Karabük Milletvekilleri Sayın CUMHUR ÜNAL,Sayın NİYAZİ GÜNEŞ,İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ,AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Sayın MEHMET CEYLAN ve Karabük TSO Başkanı Sayın MEHMET MESÇİER geçtiğimiz hafta Bakan ziyaretinde bulundular.
KALABALIK BİR HEYET OLARAK SANAYİ/TEKNOLOJİ Bakanı Sayın MUSTAFA VARANK’I makamında ziyaret ettiler,İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ Bölgesi başta olmak üzere,FİLYOS LİMANI,ENDÜSTRİ BÖLGESİ konularını görüştüler.
Bize göre,bu ziyaretin İKİ CAN ALICI NOKTASI olmuş..
RESMİ BİR AÇIKLAMA YAPILMADIĞINA göre,biz aldığımız kişisel bilgilerden yola çıkarak İKİ CAN ALICI noktayı okurlarımıza aktarmakta bir sakınca olmadığını düşünüyoruz.
BİR ; Karabük Haddeciler Dernek Başkanı Sayın PEHLİVAN BAYLAN’IN,FİLYOS LİMANI Bölgesi’nden “KARABÜK HADDECİLERİ ADINA..” talep ettiği 2 milyon 900 bin metrekare yer.
İKİ ; İSMETPAŞA OSB’NİN KAMULAŞTIRMA BEDELLERİ noktasının,Bakan Sayın VARANK tarafından Cumhurbaşkanı’na iletileceği ve bu yönde bir destek isteneceği.
Bu iki konu KARABÜK AÇISINDAN GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ.
Dileriz bir gelişme olur,bir sonuç alınır..

FİLYOS LİMANI,FİLYOS ENDÜSTRİ BÖLGESİ VE “TOSYALI HOLDİNG LOKOMOTİFLİĞİNDE,O ÇEVRE DE DEMİR/ÇELİK KÜMELENMESİ..” OLAYI..
FİLYOS LİMANI Alt Yapı noktasında ki çalışmalar yüzde 80 oranında tamamlandı ve bu nokta da TOSYALI HOLDİNG adına ilk yatırımcı olarak Sayın FUAT TOSYALI’YA çok geniş alanların tahsis edildiğine ilişkin bilgiler gelmeye başladı.
TOSYALI HOLDİNG çok büyük yatırımların sahibi.
Şimdi FİLYOS LİMANI çevresinde DEV BİR DEMİR/ÇELİK Tesisi kuracağı yolunda bilgiler veriliyor ve galiba TOSYALI HOLDİNG bu nokta da çok ama çok ciddi destekler görüyor,gerek Sayın CUMHURBAŞKANI GEREKSE bakanlar bu gelişmelerle yakından ilgileniyorlar.
TOSYALI HOLDİNG YATIRIMI ÇEVRESİNDE BİR KÜMELENME OLACAK..
Yani nasıl ki,KARABÜK DEMİR/ÇELİK Kuruldu,etrafından irili/ufaklı kümelenmeler HADDANELER KURULDU,şimdi aynı gelişme FİLYOS LİMANI çevresinde TOSYALI HOLDİNG tarafından kurulacak geniş tesislerin etrafında başlayacak.
Zaten TOSYALI HOLDİNG adına Sayın FUAT TOSYALI’DA bunları söylüyor ve yeni tesis için işaretler verirken ÇEVRE DUYARLILIĞINDAN söz ederek “ZEMİNİNE BASMAYA KIYAMAYACAĞINIZ TESİSLER KURACAĞIZ..” yolunda ifadeler kullanıyor.
Bakın size bir öngörümüzü söyleyelim.
FİLYOS,şu an itibarı ile,KARABÜK’Ü KÜÇÜLTMEYE CİDDİ BİR ADAY..
Veya, bu bizim, kötü bir hayalimiz..!!

“ABİ,BİRKAÇ GÜN YAZMADIN.YAZDIĞIN ZAMANDA SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN BEYİN, TEŞKİLATLAR OLARAK BAŞARISIZ KALDIK SÖZLERİNE..”
Birkaç gün,özel işlerimiz,özel sağlık sorunlarımız nedeni ile,en son geçtiğimiz Cuma günü,pazartesi günü için yazdık,daha sonra birkaç gün yazamadık,Karabük dışındaydık.
Dün AK Parti mensubu bir Kardeş ile karşılaştık.
“ABİ NE OLDU,YAZMADIN,KARABÜK’TE GÖRÜNMÜYORSUN..” falan dedi,daha sonra da “SEN YAZMAYINCA,MEHMET ALİ ŞAHİN BEYİN İFTAR YEMEĞİNDE YAPTIĞI,TEŞKİLATLAR OLARAK,KARABÜK YEREL SEÇİMLERİNDE BAŞARILI OLAMADIK SÖZLERİNİ ANALİZ EDEN ÇIKMIYOR..” gibi konuştu.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN katıldığı iftar da bu yönlü konuşmuştu..
Sayın ŞAHİN’İN bu konuşması AK Parti içerisinde,gerçekten meraklı bir bekleyiş yaratmıştı ve “Sayın ŞAHİN BUNLARI SÖYLEDİĞİNE GÖRE,AK PARTİ TEŞKİLATLARINDA,BİR SİLBAŞTAN OLACAK DEMEKTİR..” gibi yaklaşımlar ortaya çıkmıştı.
Hatta YENİCE Kökenli bir Kardeş adayını bile açıklayarak “Sayın KAMİL KARAKULLUK İL BAŞKANI OLUR TEŞKİLATLARINI KURAR.DAHA ÖNCE İL BAŞKAN ADAYI OLDUĞUNDA,O ZAMAN İLÇE BAŞKANI OLAN Sayın AYCAN TELLİ ve Sayın ZEKİ ÇAYLI İKİLİSİ ŞİDDETLE KARŞI ÇIKMIŞLAR OY VERMEMİŞLERDİ..” gibi bir dizi değerlendirme yapmıştı.
AK Parti İl ve Merkez İlçe geçtiğimiz gün 27 MAYIS’I telin etmişler..
Parti Lokali önünde “27 MAYIS DARBESİNİ KINAYAN AÇIKLAMA YAPMIŞLAR..” ve böyle bir etkinliklerinden söz edildi,buna yönelik haberler yapıldı..
Başkaca bir etkinlik duymadık son zamanlarda..

BİR OKURUMUZ “ ŞECAAT ARZ EDERKEN,SİRKATİN SÖYLEMİŞ..” SÖZÜNDEN YOLA ÇIKARAK “DEĞİŞTİRDİNİZ DİYE..” BİZİ ELEŞTİRMİŞ..
Bir okurumuz,geçtiğimiz günlerde,bir konuya ilişkin yorum göndermiş ve o yorumunda “ ŞECAAT ARZ EDERKEN,SİRKATİN SÖYLEMİŞ..” gibi bir ifadesini,hakkında hukuksal konu çıkmasın düşüncesi ile biz değiştirmiştik.
Okurumuz haklı olarak tepki göstermiş.
İlk bakışta haklı gibi görünüyor,oysa ki bizim düşüncemiz,Okurumuzun hukuksal anlamda sıkıntıya girmemesiydi elbet ve o yüzden temel manası fazla değişmeyen bir başka cümle ile yorumuna devam etmiştik.
Öncelikle,Okurumuzun yazdığı “ŞECAAT ARZ EDERKEN,SİRKATİN SÖYLER..” sözünün tamamı “MERD-İ KIPTİ ŞECAAT ARZ EDERKEN SİRKATİN SÖYLER..” şeklindedir ve Çingene büyüklük taslarken,hırsızlığını söyler,gibi bir anlamı vardır.
Yorum buradan yola çıkan muhatabı tarafından hukuka götürülür gibi bir endişe ve Okurumuzun sıkıntı yaşamasına engel olmak düşüncesi ile çok küçük bir değişikliğe götürülmüştür.
Gerçi hukuka götürülmesinde de,bizimle bağlantılı bir durum olmazdı,ancak İP numarası Cumhuriyet Savcılığınca istenirdi bizde yazar verirdik ,ancak,O Okurumuz sıkıntılar yaşardı.
Bizi yanlış anlamış,yine de bu değişiklik için özür dileriz.
Tamamen iyi niyetli ve Okurumuz öncelenerek yapılan bir değişiklikti.

3 kişi görüş bildirdi

  1. Karabük

    Abi 2014 yılından yarım kalan ve başlanmayan projeleri biara sorabilirmisin rafet beye.30 martta 10 günlük işi kalmış demişti şehir park halen bitmedi seçim biteli 3 ay oldu.kanyon park keza öle duruyor.kanyon düğün salonuna aceleyle temel attırıp 2019haziranda bitme sözü verdi iskelet halinde duruyor.çelik camiye aceleyle temel atılacaktı Allahtan atılmamış yoksa 5 yıl temel beklerdi daha 2019 yeni projeleri yazmadım kolay gelsin hayırlı ramazanlar

  2. Okur

    Merd-i Kıpti (kıpti:Çingene),(Mert: Erkek) Çingenenin erkeği,Şecaat arz derken ( af dilerken),sirkatin söylermiş.(yaptığı hırsızlığıda kahramanlık yapmış gibi anlatırmış.(Doğrusu bu)

  3. radar

    Filyosdan Karabüklü haddecilere verilen her yer Karabükün küçülmesine sebep olacaktır.

    hele hele KARDEMİRE verilecek yerler KARDEMİRİN ileride taşınması anlamına gelecektir.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum FK, Erzurumspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 16:12
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Ahlatcı Çorum FK, Trendyol 1. Lig'in 32. haftasında 28 Nisan Pazar günü deplasmanda Erzurumspor FK ile yapacağı maçın hazırlıklarına devam etti.

Teknik direktör Serkan Özbalta yönetiminde kulüp tesislerinde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, ısınma hareketlerinin ardından şut çalışması ve çift kale maç yaptı.

Antrenmana sakatlığı devam eden Atakan Cangöz, Ozan Sol ve Geraldo katılmadı.

Kırmızı-siyahlı ekip, yarın yapacağı idmanla hazırlıklarını sürdürecek.