Her Telden (29.Nisan.2019)

Her Telden (29.Nisan.2019)

Yayın: 28.04.2019 21:28 |Güncelleme: 29.04.2019 09:13
Paylaş:
A+ A-

SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI SAYIN ELİF KÖSE “ BEN BELEDİYEMİZİ ÇOK/ÇOK İYİ BİLİYORUM,TANIYORUM.PERSONEL KAPASİTEMİZ..”
Geçtiğimiz hafta içinde,D.Çelik Lisesi’nin eski ve efsane Müdürlerinden Sayın KOREL HAKSUN,çok sevdiğimiz kardeşimiz Sayın ABDULLAH ÖZYILDIRIM ile birlikte Safranbolu Belediye Başkanı Sayın ELİF KÖSE’Yİ makamında ziyaret ettik.
“HAYIRLI OLSUN..” dedik.
Sayın ELİF KÖSE çok rahat, “BEN BELEDİYEMİZİ ÇOK/ÇOK İYİ BİLİYORUM,TANIYORUM.BURADA Kİ PERSONELİMİZİN İŞ KAPASİTELERİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUM.GÖREVLENDİRMELERİ DE BUNA GÖRE DÜZENLEYECEĞİM ELBET..” diyor.
Seçmene söz verdiği için,SAFRANBOLU BELEDİYESİ’NİN Mali Durumunu açıklamış ve “BUNU,YENİ SEÇİLEN HEMEN HER BELEDİYE BAŞKANI YAPIYOR.KALDI Kİ,HİÇBİR ANLAMDA ŞİKAYET EDEREK,MALİ DURUMU AÇIKLAMADIM.HER BELEDİYENİN,ÖZELLİKLE,İLLER BANKASINA BORCU OLABİLİR..”
Ve ; “MODA DEYİMLE ENKAZ DEVRALDIM FALAN GİBİ EN KÜÇÜK BİR SERZENİŞİM OLMADI.OLMAZDA.BELEDİYEMİZİN MALİ TABLOLARI,BANA GÖRE İYİ SAYILIR..” anlamında bilgiler verdi.
Bazı mihrakların,yazdıklarına değindi ve “HİÇ Mİ HİÇ DİKKATE ALMIYORUM.ZİRA BEN VE BENİMLE ÇALIŞAN ARKADAŞLARIM NE YAPTIĞIMIZI NE ADIMLAR ATTIĞIMIZI ÇOK İYİ BİLİYORUZ.O NEDENLE YAZILIP/ÇİZİLENLER OLURSA DA BUNLARA HEM İTİBAR ETMİYORUZ.HEM DİKKATE ALMIYORUZ..” dedi
Sayın ELİF KÖSE Safranbolu Belediyesi’ni çok/çok iyi biliyor..
“KISA SÜRE İÇERİSİNDE FARKI,HERKES FARK EDECEK..” görüşünde..

SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI ELİF KÖSE “BELEDİYEMİZDE,BÜTÜN İŞ VE İŞLEMLER HIZ KAZANACAKTIR.ÖZELLİKLE İNŞAAT RUHSATLARI..”
Safranbolu Belediye Başkanı Sayın ELİF KÖSE,Başkan seçilmeden önce,Belediye ile sürekli işi olan bir Mimardı ve o anlamda SAFRANBOLU Belediyesi’ni çok yakından bilen,tanıyan bir isim.
O nedenle hayli rahat ve “ÇOK BAŞARILI İŞLER YAPACAĞIZ..” diyor.
Bir iddiası daha var ve “SAFRANBOLU BELEDİYESİ’NDE İŞ VE İŞLEMLER HIZLANACAK.ÖZELLİKLE İNŞAAT RUHSATLARI NOKTASINDA ÇOK CİDDİ BİR İVME YAŞANACAKTIR..” iddiasında.
Kendi deneyimlerinden de yola çıkarak “ÇOK CİDDİ BİR FARKINDALIK YARATMAYA ADAY..” görünüyor Sayın ELİF KÖSE ve vatandaşın işleri için hiçbir savsaklama,geciktirme olmayacağının altını özenle çiziyor.
Bu arada YAPILAN BAZI PROTOKOL YANLIŞLARINI sorduk kendisine..
“PROTOKOL BENİM AÇIMDAN ÖNEMLİ DEĞİL.EĞER BİR PROTOKOL AYIBI YAPILMIŞSA,BU YAPANLARI İLGİLENDİRİR.BÖYLE BİR OLAYI BEN KENDİ AYIBIM OLARAK GÖRMEM Kİ..” gibi ifadeler kullanıyor Sayın KÖSE.
“SAFRANBOLU SEÇMENİNİN OYLARI İLE SEÇİLDİM ve SEÇMENE,SAFRANBOLU SAKİNLERİNE KARŞI BİR AYIP YAPMAMAYA ÖZEN GÖSTERİRİM VE BU ANLAMDA BİR AYIP YAPILMIŞSA,O KESİNLİKLE BENDEN KAYNAKLANMAZ..” anlamında bilgiler veriyor..
Sayın KÖSE, bu tür gelişmeleri çoktan aşmış bir resim veriyor,iyi mi..

ÜNLÜ İŞ ADAMI SAYIN ŞEFİK DİZDAR “ BEN DEMİR/ÇELİK LİSESİ MEZUNU OLMAKTAN ONUR DUYARIM.PİLAV GÜNÜ İÇİN KONUKLARIM VAR..”
Yöremizde yaptığı birçok hayır yatırımı ile anılan Ünlü İş Adamı Sayın ŞEFİK DİZDAR,Demir Çelik Lisesi “PİLAV GÜNÜ NEDENİ İLE..” Otelinde birçok konuğu ağırladı ve “DEMİR/ÇELİK LİSESİ MEZUNU OLMAKTAN ONUR DUYDUĞUNU..” söyledi.
Sayın ŞEFİK DİZDAR,D.Çelik Lisesi eski ve Efsane Müdürlerinden Sayın KOREL HAKSUN,Sevgili Kardeşimiz Sayın ABDULLAH ÖZYILDIRIM,HİLTON Otelinde bir süre oturduk sohbet ettik.
Sayın ŞEFİK DİZDAR,Demir Çelik Lisesi’ne o kadar yakın ilgi duyuyor ki “ŞU ANA KADAR LİSEMİZDEN 13.940 CİVARINDA MEZUN VERMİŞİZ.BU MEZUNLARIN İÇERİSİNDE ÇOK BAŞARILI İŞ ADAMLARI,BÜROKRATLAR,SANATÇILAR VAR..” diyor.
Galiba “PİLAV GÜNÜNE SPONSOR OLMUŞ..” Sayın ŞEFİK DİZDAR..
Sohbet sırasında “SON GÜNLERDE..” kendisi ile ilgili yazılıp/çizilenler de gündeme geldi ve Sayın ŞEFİK DİZDAR bunlarla ilgilenecek,kaybedecek zamanı olmadığının altını çizdi ve “SAFRANBOLU BELEDİYESİ BİR İNŞAAT İÇİN SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU YAPTI.HİÇBİR USULSÜZLÜK OLMADIĞI İÇİN SAVCILIK KONUYU REDDETTİ,TAKİPSİZLİK KARARI VERDİ.BUNLARDAN BİLE HABERİ OLMAYANLARA BEN NE CEVAP,NE DEĞER VEREYİM Kİ..” gibi ifadeler kullandı..
LEYLA DİZDAR Kültür Merkezi İnşaatı son aşamaya gelmiş.
Sayın DİZDAR,yakında MESLEK YÜKSEKOKULU İnşaatına başlıyormuş.
Uzun süre ve keyifli bir sohbetimiz oldu..

“GÜNEŞ GÖRMEYEN ODALARDA ÇALIŞIYORUZ,BU DURUM RUH VE BEDEN SAĞLIĞIMIZI ETKİLİYOR.ÜSTÜMÜZDEN YAĞMUR,ALTIMIZ İSEEE..”
Biliyorsunuz,KARABÜK VALİLİĞİ,Yeşil Mahallede ki o şanssız binaya taşındı,orada çalışmalarını devam ettiriyor,birçok Müdürlük de o Bina da hizmet veriyor.
Burada hizmet veren birçok Bürokrat kardeşimiz “GÜNEŞ GÖRMEYEN ODALARDA ÇALIŞIYORUZ.RUH ve BEDEN SAĞLIĞIMIZ BOZULDU..” gibi yakınmalar dile getiriyorlar.
Bu arada Erzurum dolaylarının bir türküsüne atıf yapar “ABİ GÜÇLÜCE BİR YAĞMURDA TAVANLARDAN SU AKIYOR,TABAN ZEMİNİ ZATEN SU ALIYOR..” diyerek “ALTIMIZ ÇAMUR,ÜSTÜMÜZ YAĞMUR,YİNE GÖNLÜMÜZ HOŞ..” gibi espri yapan bürokratlar bile var..
Öte yandan “BOŞ ALAN ÇOK OLDUĞU İÇİN ISINMA SORUNU VARMIŞ..” ve “12 AYLIK ENERJİ GİDERİNİ 3 AYDA BİTİRDİK..” gibi yakınmalar dile getiriliyor..
VALİLİK KONAĞI OLMAYAN TEK İL KARABÜK GÖRÜŞLERİ DE CABASI..
Bütün bunlar doğru mudur acep..!!

“CHP,YENİCE MERKEZİNDE Kİ 2500 CİVARINDA OLAN OYLARINI KORUYABİLSEYDİ, BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NI KESİN KAZANIRDI..” GÖRÜŞÜ..
Yerel Seçimler yapıldı bitti,ancak,özellikle YENİCE İlçesinde “SEÇİMLER HALEN TARTIŞILIYOR..” hem de öyle/böyle bir tartışma değil,kimi çevreler,kimi çevreleri “PARTİSİNE İHANET ETMEKLE.PARTİ HAİNİ OLMAKLA..” suçluyorlar..
En ilginç yaklaşım CHP Kesiminden geliyor ve “CHP MERKEZDE Kİ 2500 CİVARINDA OLAN OYUNU KORUYABİLSEYDİ,BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ KESİN KAZANIRDI..” diyen çok geniş bir çevre var..
Bu anlamda CHP OYLARININ,büyük ölçü de AK Parti ve MHP Adayına gittiğini ileri sürenler “EVET ADAYLIK SÜRECİNDE YANLIŞ BİR İSİM ÜZERİNDE DURULDU.BUNUN HESABINI ÖRGÜT YÖNETİCİLERİ VERECEKTİR.AMA NE OLURSA/OLSUN,CHP’LİLER ADAYLARINA OY VERMELİYDİ..”
Sayın ZEKİ ÇAYLI’YA SEÇİMİ KAZANDIRAN CHP’LİLER OLDU..
Sayın COŞKUN GÜVEN’DE,CHP’LİLERDEN ÇOK OY ALDI görüşleri var.

GEÇTİĞİMİZ HAFTA İÇİNDE,KARES ALIŞ/VERİŞ MERKEZİ’NDE AÇILAN, YENİCE FOTOĞRAFLARI SERGİSİ VE SİYASİ KULİSLERE KULAK KABARTMAK
Geçtiğimiz hafta içinde,KARES ALIŞ/VERİŞ Merkezinde YENİCE FOTOĞRAFLARI Sergisi açılmıştı ve Çevre Derneği Başkanı Sevgili Kardeşim Sayın BÜNYAMİN COŞKUN ile bu sergiyi gezdik.
YARABBİ,BU KADAR GÜZEL BİR DOĞA OLUR MU,diye düşündük.
Daha sonra da BU KADAR GÜZEL FOTOĞRAF Çekmek nasıl bir yetenektir,diye geçti içimizden,çekilen o fotoğrafları izlerken “SANKİ ORMAN İÇİNDE GEZİYOR GİBİ..” hissediyorsunuz kendinizi.
O arada SİYASİ KULİSLERE DE kulak kabarttık elbet.
MHP Yenice Belediye Başkanlığı’nı nasıl kazandı,daha sonra Sayın ZEKİ ÇAYLI’NIN,kendisine destek verdiği öne sürülen bir BAYAN MUHTARI ,bir başka Partili olmakla itham ettiği, CAMİ İMAMI NEDENİ İLE nasıl kırdığı/gücendirdiği üzerinde sözler dinledik.
O CAMİ İMAMI,galiba aktif olarak Seçim çalışmalarına katılmış.
Sayın ZEKİ ÇAYLI’DA kendisine karşı,aktif çalışmalar yaptığına inandığı o Cami İmamı nedeni ile “BAYAN MUHTARIN..” birkaç talebini yerine getirmemiş falan.
Bunları dinledik.
Daha sonra da “AK PARTİ,YENİCE İLÇESİNDE BİR YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİNE GİDER Mİ..?” konuları üzerinde ki görüşler dikkatimizi çekti ve KİM İLÇE BAŞKANI OLUR/OLABİLİR konusuna cevaplar aranıyordu.
Biz oradan ayrılırken,fikir tartışmaları sürüyor/sürdürülüyordu.

KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE “ÇOK KÖKLÜ BİÇİMDE YAŞANAN YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ,ELBET ÇOK ÖNEMLİ..” ATAMA
KBÜ Şirinevler Eğitim/Araştırma Hastanesi Yönetim Kadrosu çok/çok köklü bir değişim sürecine girdi,Başhekim Sayın ERKAN DOĞAN’IN görevi bırakması,bu sürecin önünü açtı.
BAŞKA İSTİFALARDA OLDU ELBET.
Peki,şimdi Başhekimlik makamına kim oturacak ve bu anlamda SİYASİ İRADE Mİ hakim olacak,yoksa,SENDİKAL YAPILAR MI etkili rol oynayacaklar,gelişmeler ne yönlü yürüyecek.
Çok önemsediğimiz bir Sendikacı Kardeşimiz “HAYATIN HİÇBİR ALANINDA,BİZİM SENDİKAMIZ,BİZ ŞURAYA BİR YETKİLİ GETİRELİM.O İSİM,BİZİM ADIMIZA SENDİKACILIK YAPSIN,TABANINI BİZE YÖNLENDİRSİN DİYE DÜŞÜNMEDİK..” şeklinde görüşler verdi.
O yaklaşımdan yola çıkarak “DEMEK BÖYLE DÜŞÜNEN SENDİKAL YAPILARDA VAR..” diye düşündük ve O Kardeşimiz ayrıca “ABİ LİYAKATA ÇOK DİKKAT EDİLMELİ.HASTANELER,VATANDAŞIN EN ZOR,EN DAR ZAMANLARINDA HİZMET VEREN YERLERDİR.LİYAKAT O NEDENLE ÇOK ÖNEMLİ..” dedi.
KBÜ ŞİRİNEVLER HASTANESİ BAŞHEKİMİ KİM OLACAK ACABA..?
Yardımcılıklarına kimler getirilecek..
Bazı isimlerden söz edildiğini görüyor/duyuyoruz elbet..

KARABÜK “HAYALLERİNDE/HEDEFLERİNDEN,HAYLİ UZAKLAŞTI..” DİYORUZ YA,ÖRNEĞİN TİCARET VE SANAYİ ODASI’NA YENİ BİNA OLAYI..
Karabük HAYALLERİNDEN/HEDEFLERİNDEN hayli uzaklaştı diyoruz ya,bunun o kadar çok örneğini saymak mümkün ki,OTOMOTİV SANAYİ olayı örneğin,İSMETPAŞA OBS örneğin.
Hepsi bir kenara..
Hani; KARDEMİR’DEN Yenişehir Cami yanında bir arsa alındı deniliyordu ve bu arsaya TİCARET ve SANAYİ ODASI Binası yaptırılacak gibi bir dizi açıklama yapılıyordu..
Hatta TOBB Genel Başkanı Sayın RIFAT HİSARCIKLIOĞLU,Karabük’ü ziyaret ettiğinde “TUNCAY KARDEŞİME SÖZ VERİYORUM.BİNA YAPIMINA TOBB OLARAK BİZDE MADDİ DESTEK VERECEĞİZ..” falan demiş,sözler vermişti.
“TUNCAY KARDEŞİM..” dediği,o dönemin,TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın TUNCAY ÖZCAN’DI elbet ve ne oldu O BİNA YERİ KESİNLİKLE TSO tarafından alındı mı ve oraya TİCARET SANAYİ ODASI BİNASI YAPILACAK MI..?
TABELA FALAN ASILMIŞTI,BURASINI KARDEMİR BİZE VERDİ falan diye..
Karabük BİR YIL ÖNCE Kİ HEDEFLERİNDEN/HAYALLERİNDEN KOPTU İYİ Mİ..?
İçine kapandı,hiçbir hedefi/hayali görülmüyor bu Kentin..!!

ÇOK SEVDİĞİMİZ,ÇOK ÖNEMSEDİĞİMİZ BİR KARDEŞİMİZ ; “SİYASETİN ÇİLESİNİ ÇEKENLER,HEP BAŞKALARI,KAYMAĞINI YİYENLER BAŞKALARI..”
Bizim MHP Sempatizanı olarak bildiğimiz ve işinde/gücünde olan,Siyasete pek karışmayan bir Kardeşimizle oturduk,uzunca bir süre sohbet ettik ve “NEDEN SİYASETTEN UZAKÇA DURUYORSUN..” diye sorduğumuzda verdikleri cevaplar dikkatimizi çekti.
“BİLİYORSUN SİYASET ACIMASIZ VE VEFASIZ BİR OLAY..” dedi.
Daha sonra da “SİYASETİN ÇİLESİNİ ÇEKENLER BAŞKALARI OLUYOR,KAYMAĞINI YİYENLER BAŞKALARI OLUYOR..” diyerek birçok örnekler verdi ve YEREL SEÇİMLER sonrasına dikkat çekti.
“BAK BAKALIM,YEREL SEÇİMLERDE LİSTELERE GİRENLER KAÇTA/KAÇI AKTİF OLARAK SİYASET YAPANLAR.MAHALLELERDE,ÇARŞIDA/SOKAKTA KAÇTA/KAÇI AKTİF PARTİSİNİ SAVUNMUŞ,PARTİSİ İÇİN ÇALIŞMIŞ İNSANLAR..” dedi.
Daha sonra da “YEREL SEÇİMLERDEN SONRA,GEREK BELEDİYELERDE,GEREKSE İL GENEL MECLİSİ’NDE GÖREVE GETİRİLENLER,ORALARDAN AZ VEYA ÇOK BİR PARA ALANLAR,AKTİF OLARAK O PARTİLERİN MÜCADELESİNİ VERMİŞ İSİMLER Mİ..” diye sordu.
Daha sonra da “SİYASET VAGONUNA SONRADAN BİNENLER..” dedi.
Öyle çok örnek İSİMLER VERDİ Kİ..!!

3 kişi görüş bildirdi

  1. Karabük

    Ahmet abi şehir parkın 10 günlük işi vardı bitmedi.apar topar valilik binası yıkılıp cami temeli atılacaktı oda durdu.5 yıldır bitirilemeyen kanyon park dev luna park projesi halen duruyor.seçimden önce temeli atılan düğün salonu da iskelet halinde çalışma yok oda duruyor.kolay gelsin hayırlı işler

  2. KARABUK

    KARABÜK RUMUZLU ARKADAŞ AHMET ABİNE SORUYORSUN DA AHMET ABİN NEREDEN BİLECEK ŞEHİR PARKININ YAPILMADIĞINI İNŞAATIN DURDUĞUNU, KARABÜKTE SÖZ VERİLİPTE YAPILMAYAN BİR SÜRÜ PROJECİKLERİN AKİBETİNİ AHMET ABİMİZ Mİ ARAŞTIRICAK.SEN EN İYİSİ KARABÜKTEN UMUDU KES BURADAN HİÇ BİR ŞEY OLMAZ HER ŞEY GÖSTERİŞ İÇİN ANCAK ŞEHİRİMİZ HER KONUDE TEL TEL DÖKÜLÜYOR. SEÇİM BİTELİ BİR AY OLDU BELEDİYE BAŞKANIMIZ SEÇİMDEN ÖNCE 24 SAAT VAAT VERİYORDU ANCAK BUNLARIN HİÇBİRİSİ GERÇEKLEŞEMEYECEK,KARABÜK KADERİNE TERKEDİLECEK BİZLERDE DAHA ÇOOOOOOK YAZIP DURACAĞIZ.BU YAZIYI BİR KENARA NOT EDİN KARABÜKLÜ Bİ BEŞ YIL DAHA BEKLER DURUR.

  3. Özel hastaneler de ve kuruluşlar da (Ceo) genel yöneticilere bir bakın ... Bizde ki kamu kurumlarına o mesleki kişiler adeta çökmüş en alttan en üst ve paydaş kollarına kadar.

    Özel hastaneler de ve kuruluşlar da (Ceo) genel yöneticilere bir bakın … Bizde ki kamu kurumlarına o mesleki kişiler adeta çökmüş en alttan en üst ve paydaş kollarına kadar. Sonra bir ölçme, değerleme yapıp yenilik kararları alıp uygulasa yönetici, altta meslektaşı, odalar, sendikalar yöneticisi meslektaşı, tabii uygulayabilirse… Diğer mesleki kurumlarda da bu zihniyet var…. Türkiye’de faaliyet gösterip dünyadan hastalar gelen ve yöneticisi de doktor olmayan yönetici var Şirket de Çok Başarılı…

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeniköy Kemerköy Enerji, Milaslı çocuklara “Gezici Tiyatro” gösterileri düzenledi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Yeniköy Kemerköy Enerji, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Milas bölgesindeki okullarda çevre temalı “gezici çocuk tiyatro” gösterileri düzenledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 16-18 Nisan'da Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatro oyuncuları tarafından sergilenen oyunlarla çocuklar coşku dolu bir gün geçirdi.

Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatrocular tarafından sergilenen “Hayalci Tırtıl” isimli tiyatro oyunu ile çocuklar gün boyu doyasıya eğlendi.

Masal kahramanları ile sohbet edip interaktif şekilde oyuna dahil olarak oyun içerisinde yer alan çocuklar, etkinlik boyunca eğlendiler.

Keyifli bir gün geçiren çocuklar, gösteri sonunda kendilerine sunulan ikramlar ve minik hediyelerle evlerine döndüler.

– “Oyun yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaştı”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeniköy Kemerköy Enerji Genel Müdürü Erol Demir, çocuklara sanatı, sosyalleşmeyi ve tiyatro kültürünü aşılamanın çok kıymetli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, uzun süredir bölgemizdeki okulları destekliyoruz. Özellikle köy okullarının fiziksel koşullarının iyileştirilmesinin yanı sıra öğrencilerin daha geniş bir perspektifle dünyayı algılamaları için çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda profesyonel tiyatro oyuncularının sergilediği, çevre bilincini ve hassasiyetini artıran 'Hayalci Tırtıl' isimli çocuk oyununu bölgemizdeki ilkokul öğrencileri ile buluşturduk. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında oyun bölgemizdeki 3 okulda sergilendi ve yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaşmış olduk. Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, bölgemizdeki okullara nitelikli eğitim prensipleri çerçevesinde yaptığımız çalışmalarla destek olmaya devam edeceğiz.”