Her Telden (29.Ocak.2018)

Her Telden (29.Ocak.2018)

Yayın: 28.01.2018 21:07 |Güncelleme: 29.01.2018 08:32
Paylaş:
A+ A-

ONBİNLERCE EMEKLİ,17 ŞUBAT GÜNÜ YAPILACAK OLAN, “EMEKLİLER DERNEĞİ KARABÜK ŞUBE KONGRESİNE..” ODAKLANDI VE TEK ADAY..
Karabük’te EN BÜYÜK SİVİL İNİSİYATİF Kuruluşu olarak bilinen EMEKLİLER DERNEĞİ Karabük Şube Kongresi,17 ŞUBAT günü yapılacak ve şu an itibarı ile Sayın CELAL BULUT tek aday gibi görünüyor.
Sayın CELAL BULUT ÇOK İYİ BİR PERFORMANS GÖSTERDİ..
Hani derler ya “DÜNYA DA MEKAN,AHİRETTE İMAN GEREKİR..” diye,Sayın CELAL BULUT bu anlamda EMEKLİNİN MEKAN SORUNU için çok ama çok büyük gayret gösterdi.
SİYASETÇİLERİN DE DESTEĞİNİ ALDI,YÜZLERCE KONUT YAPILMASINI temin eden çalışmalara imza attı,gerçekten büyük gayret gösterdi ve çok ciddi başarı kazandı.
EMEKLİLERE KONUTLARIN YAPILMASINI TEMİN ETTİ..
Emekliler Derneği Karabük Şube Başkan ve Yönetimi,bu anlamda,belki de ÜLKE GENELİNE emsal olacak başarılar yakaladı,EMEKLİLER İÇİN yapımı biten,yapımı başlayan yüzlerce konut ortaya çıktı.
Şu ana kadar bir başka Şube Başkan Adayı çıkmadı..
17 ŞUBAT GÜNÜNE KADAR DA ÇIKACAĞA BENZEMİYOR..
Karabük emeklisi,usul/usul,KONGRE HAVASINA giriyor gibi..

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ VE “KARABÜK’TE SPOR ANLAYIŞI İLE DÜNYA VE OLİMPİYAT ŞAMPİYORLARI ÇIKMASI..”
Geçtiğimiz günlerde Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’Yİ ziyaret etmiştik,Avukat Sayın ABDÜLBAKİ ARSLAN vardı yanında ve bir süre sohbet ettik.
Sayın RAFET VERGİLİ,çok önem verdiği,BULAK DERESİ’NİN bulunduğu alana düşündüğü KANYON PARK SPOR KOMPLEKSİ üzerinde yoğun bir tempo ile çalışıyor gibi geldi bize.
Konuşmalarından bunları çıkarttık,somut bir bilgi vermemekle birlikte KANYON PARK SPOR KOMPLEKSİ ciddi biçimde gündemine girmiş gibi görünüyor,hatta burasının sponsorunu bile kafasında şekillendirmiş.
KANYON PARK SPOR KOMPLEKSİ oluşturulduğunda,geleceğin DÜNYA ve OLİMPİYAT ŞAMPİYORLARI için ciddi bir ALT YAPI oluşacak ve bu anlamda, Karabük’ün adı, TÜRK SPOR TARİHİNE ALTIN HARFLERLE yazılacak.
Burada önemli bir husus KARABÜKSPOR ile KARABÜK’TE SPOR noktası.
Sayın RAFET VERGİLİ,KARABÜK’TE SPOR OLAYINA ağırlık verecek gibi duruyor..
Sonucu çok önemli,maliyeti ise KARABÜKSPOR’A oranla çok/çok düşük olacak.
Sayın VERGİLİ böyle bir proje üzerinde yoğunlaşmaya başlamış galiba.

TİCARET VE SANAYİ ODASI SEÇİMLERİ İÇİN NİSAN VEYA MAYIS AYLARI İÇİNDE “BU SEÇİMLER TAMAMLANIR..” GİBİ BİR GÖRÜŞ VE KULİSLER..
Bilindiği gibi tüm Ülke genelinde TİCARET ve SANAYİ ODASI Seçimleri ertelenmişti,şimdi “NİSAN veya MAYIS AYLARI İÇİNDE BU SEÇİMLER TAMAMLANIR..” gibi bir hava esmeye başladı.
ÜLKE GENELİNDE HAYLİ DALGALANMA YARATIR BU SEÇİMLER..
Aynı dalgalanmaları Karabük’te Safranbolu’da da göreceğiz elbet..
Hatta SAFRANBOLU’DA şimdiden kulis başlamış,AFİŞLER HAZIRLANMIŞ panolara asılmış,bu anlamda Karabük’te böyle bir hazırlık göze çarpmıyor,ancak,grup/grup kulisler yapıldığını da unutmamak gerek.
Karabük TİCARET ve SANAYİ ODASI kendi dönemi içinde hayli aktif gözüktü,öyle olmasa İSMETPAŞA ve YENİCE ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ günde getirilir ve bu aşamaya taşınır mıydı..?
Bir yandan ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ üzerinde çalıştı Karabük TSO..
Öte yandan YENİ BİR HİZMET BİNASI olayı realize ediliyor..
YENİ HİZMET BİNASI’NIN yeri alındı,İNŞAAT AŞAMASINA getiriliyor..
TSO SEÇİMLERİ İÇİN KULİSLER UFAK/UFAK HIZLANIR ARTIK..

YILLARDIR BOMBOŞ DURAN,ÜZERİNDE BULUNAN, HACİZLER NEDENİ İLE PEK EL SÜRÜLEMEYEN VATAN HASTANESİ BOŞALTILIYOR ARTIK..
Yıllardır,üzerinde hacizlerin bulunması nedeni ile bomboş duran,VATAN HASTANESİ boşaltılmaya başlandı,içinde ki TIBBI ve İDARE Malzeme bur yerlerde depo edilecek.
YASAL OLARAK BOŞALTILMA İŞLEMLERİ BAŞLATILDI..
Biliyorsunuz,VATAN HASTANESİ’NDE çalışan çok sayıda insan MAĞDUR EDİLDİ,paralarını alamadılar,İşletici Firma ekonomik sıkıntıya girince olan ÇALIŞANLARINA oldu elbet.
ŞİMDİ VATAN HASTANESİ BOŞALTILIYOR..
Geçtiğimiz günlerde Karabük Valisi Sayın KEMAL ÇEBER,Vatan Hastanesi başta olmak üzere,KARDEMİR’İN Sosyal Tesislerini gezdi,bilgiler aldı ve KARDEMİR adına Yönetim Kurulu Üyesi Sayın KAMİL GÜLEÇ kendisine bilgi verdi,tesisleri gezdirdi.
KARDEMİR Yönetiminde bu konuları,SOSYAL TESİSLERİ,KARDEMİR’İ en iyi bilen TEK KARABÜKLÜ Sayın KAMİL GÜLEÇ ,Vali Sayın KEMAL ÇEBER’İ gezdirmek,bilgilendirmekte kendisine düştü elbet..
O SOSYAL TESİSLERİN DURUMU YÜREKLER ACISI ELBET..

3 İŞÇİNİN,İŞ KAZASI SONUCU,UĞRADIKLARI TRAFİK KAZASI VE CENAZE MERASİMLERİ RECAİ BAŞKAN-FERİDUN TANKUT-CENGİZ GÜL İSİMLERİ
KARDEMİR’DE çalışan 3 işçi,VARDİYA OTOBÜSÜ ile işlerine gelirken geçirdikleri trafik kazası sonucu hayatlarını kaybettiler,cenazeleri çok hazin oldu,KARDEMİR’DE Kılınan cenaze namazına binlerce insan katıldı..
ÇELİK-İŞ SENDİKASI Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ katılmadı,dün bir işçi kardeşimiz “ABİ ÇELİK-İŞ GENEL BAŞKANI Sayın RECAİ BAŞKAN,Sayın HİKMET FERİDUN TANKUT,Sayın CENGİZ GÜL OLSAYDI,BU CENAZE MERASİMİNE KATILIRLAR MIYDI/KATILMAZLAR MIYDI..?” diye sordu.
“BAK DAHA RAHMETLİ METİN TÜRKER’İ,RAHMETLİ MEHMET KURTULAN’I,ALLAH ÖMRÜNÜ UZUN ETSİN ŞÜKRÜ KORKMAZ GİDER’i SORMUYORUM..” dedi o işçi kardeşimiz..
Doğrusu cevap veremedik,boğazımıza bir şeyler düğümlendi..
O isimlerin hepsi de katılmak değil çırpınırlardı doğrusu..
Ha vallahi,ha billahi kendilerini parçalarlardı O İSİMLER..

KARABÜK’ÜN TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI,FİRMALARA,SANAYİ TESİSLERİNE ÇALIŞAN SERVİS ARAÇLARI VE OKURUMUZ TONYUKUK YORUMLARI
Yüce Yaradan bir daha göstermesin,KARDEMİR VARDİYA OTOBÜSÜ kaza yaptı,fren sistemi boşaldı kazaya sebebiyet verdi,sonuçta 3 işçi ile Servis Aracı şoförü hayatını kaybetti.
BÜYÜK BİR ACI YAŞANDI KARABÜK’TE.
Şimdi TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI,Firmalara,Sanayi Tesislerine çalışan SERVİS ARAÇLARI gündeme geldi,tamamına yakını elden geçiriliyor,çok önemli bir bakımdan geçiriliyor..
HER TELDEN Köşesinin OKUR YORUMLARI Bölümü var biliyorsunuz.
Çok içerikli yorumlar gönderiliyor ve bu anlamda TONYUKUK Rumuzu ile YORUM gönderen bir Okurumuz o kadar içerikli değiniyor ki soruna /sorunlara,dileriz muhatapları okuyor ve yararlanıyordur.
Çok acı bir olay yaşandı,keşke bu olay yaşanmadan gerekli önlemleri alınmış olsaydı veya bundan sonrası için çok ciddi,çok önemli önlemler alınır ve bu tür kazalar olmaz..
TONYUKUK rumuzu ile yazan kardeşimiz “NEDEN ZAMANINDA ÖNLEM ALINMADI..” mantığına oturttuğu yorumlarında “BİR/İKİ GÜNAH KEÇİSİ BULUNUP OLAY ÖRTBAS EDİLMESİN..” anlamında ifadeler kullanıyor.
KARABÜK’Ü YILLARDIR BİLİRİZ,TANIRIZ,DEĞERLENDİRİRİZ..
İlk kez TOPLUMU KÖKÜNDEN SARSAN bir olay yaşıyoruz inanın..
Yediden/yetmişi ilk kez Karabük bir acıyı yüreğinde hissetti..

“KÜÇÜK GİBİ GÖZÜKEN,ASLINDA,HAYLİ BÜYÜK BİR SORUN OLAN..” KARABÜK’ÜN HAVA DURUMUNUN VERİLMEYİŞİNDE SUÇU KİMİNDİR..?
Biz DÖRT TARAFI DAĞLARLA KAPLI olan Karabük’te kendimizi fazla mı önemsiyoruz,kendimizi KÜRRE-İ ARZIN MERKEZİ gibi mi görüyoruz nedir ,bakın bu konuyu sizde etraflıca bir düşünün isterseniz.
“KÜÇÜK GİBİ GÖZÜKEN,ASLINDA,ETRAFLICA DÜŞÜNDÜĞÜNÜZDE HAYLİ BÜYÜK OLAN..” bir sorunu gündeminize getirelim isterseniz,neden böyle oluyor sorusuna bir cevap arayalım.
ULUSAL GENİŞLİKTE YAYIN YAPAN,NE ÖZEL,NE DEVLET TELEVİZYONLARI,KARABÜK’ÜN HAVA DURUMUNU NEDEN VERMEZLER ACABA,bunun temel sebebi Karabük’ü küçük görmek midir,yoksa KARABÜK METEOROLOJİ MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN suçu mudur..?
Veya KARABÜK’Ü YÖNETEN KADROLARIN ÖNEMSEMEMESİ MİDİR..?
Diyeceksiniz ne önemi var..?
Önemsiz gibi görünün,aslında hayli önemli olan bir konu değil midir..?
HAVA DURUMU neden verilmez..?
Haydi ÖZEL TELEVİZYONLAR bunu vermiyor,belki ticari kaygılarla,belki NASIL OLSA BUNLAR ZONGULDAK’IN İLÇESİ diye,belki bilemediğimiz bir başka nedenle vermiyorlar..
PEKİ DEVLETİN TELEVİZYONLARI NEDEN VERMEZ ACABA..?
Belki 3 VEKİL OLUNCA bu durum değişir,biraz daha sabır yani..!

KARABÜK’E İSTER UÇUŞ PİSTİ DEYİN,İSTER HAVAALANI DEYİN İŞTE O TESİS VE “ASLI YOK YAYLASINDA 5 BİN KOYUNUM VAR..” TÜRKÜSÜ..
Karabük yıllardır,adına ister UÇUŞ PİSTİ deyin,isterseniz HAVAALANI deyin işte o tesis için konuşur durur,hatta,Karabüklüler hızlarını da alamayarak olayı BAŞBAKAN Sayın BİNALİ YILDIRIM’A kadar götürdüler..
MİKRİOFONDAN BİR İSİME TEŞEKKÜR ETTİRDİLER..!!
Sonuç ne oldu..?
Adına ister UÇUŞ PİSTE,ister HAVAALANI ne derseniz deyin,sohbetlerde bu konu açılınca,Allah biliyor ya,aklımıza hemen ANTALYA Yöresinin olduğunu sandığımız, “ASLI YOK YAYLASINDA 5 BİN KOYUNUM VAR BENİM..” türküsü geliyor..
NE OLDU,BU UÇUŞ PİSTİ veya HAVAALANI OLAYI Allahaşkına..?
Gerçi,Ülke ve Karabük YEREL/GENEL SEÇİM atmosferine tam girmedi,girdiğinde Toplumun önüne HAVAALANI olayı,HASTANE olayı konulur ve bir tartışma ortamı ile seçmene ulaşmanın yolları aranır.
Galiba o süreci bekleyeceğiz..
Yoksa bu gelişmeler kaplumbağa hızı ile bile ilerlemiyor..!!

KARABÜKLÜLERİN MERAK ETTİĞİ SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI OLAYINI,MEĞER,CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DA EDERMİŞ…
“YİĞİDİ ÖLDÜR,AMA,HAKKINI DA VER..” şeklinde bir söz vardır,CHP Karabük’te bu sözlere uygun bir yığın gelişmeye imza attı,ancak,SEÇMEN CHP’NİN bu tutumuna gerekli primi,gerekli desteği vermedi/vermiyor..
CHP BİRÇOK KARABÜK SORUNUNU TBMM’NE TAŞIDI..
Şimdi de KARABÜK YAŞAYANLARININ bile merak ettiği bir konuyu CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın SEYİT TORUN TBMM zeminine taşıyarak İÇİŞLERİ Bakanı’na SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI’NI GÖREVİNDEN NEDEN ALDINIZ diye sormuş.
Bu konuyu Karabük’te de doğru dürüst bilen yok..
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın SEYİT TORUN,AK Partili Belediye Başkanı Sayın NECDET AKSOY’UN görevinden neden alındığını sormuş Sayın Bakana,ayrıca Belediye Meclis Üyeleri ile ilgili gelişmeleri sormuş..
Daha önce de KATI ATIK TESİSİ,MARZİNÇ başta olmak üzere CHP Tarafından TBMM gündemine taşınan birçok gelişme olmuştu,ancak,Karabük seçmeni bu gelişmelere gerek YEREL,gerek GENEL Seçimlerde prim vermemişti.
Bakalım bu kez ne olacak..?

7 kişi görüş bildirdi

  1. Genel Başkan İstifa

    İşçiler kazaya uğramış Genel Başkanın umurunda bile deyil.Muhterem Yunus Deyirmenci İSTİFA GİBİ BİR MÜESSESE vardır bilirsin.Senin yapacagın en füzel iş bu.Ahmet abi isimlerden bahsetmiş.Onlar sendikacıydı dev entegre tesislerde işçilik yapmış işçiliyi bilen insanlarda ve şartların siyasetin getirdiyi insanlar deyildi.İstifa et Genel Başkan istifa et.

  2. İş ve iş sağlığı güvenliği sistemi ne oldu? Kaç Yıllık Dolmuşlar- otobüsler Çalışıyor Çalıştırılıyor

    Kaç Yıllık Dolmuşlar Çalışıyor Çalıştırılıyor, yarın bir gün allah göstermesin can kaybı yaşandığında yine aynısı olacak malesef insana değer önem en son sırada….
    İnsanlar para cihp olarak görülüyor kasa ya dıka pasa doldur. 🙂
    Ses debileri camları kulakları sallıyor….
    Safranbolu Belediyesi Otobüs saatlerini farklı düzensiz…
    Dezenfekte yapılıyor mu kontroller ediliyor mu hertürlü hastalığa yakalanma riski…

  3. mevlid

    ALTTAKİ SATIRLARI DÜN OKUTULAN MEVLİD ÖNCESİ YAZDIM.BEN ÖĞLE NAMAZINA MÜTEAKİP OKUTULAN MEVLİDİ ŞERİFE GİTTİM. CENAZE SONRASI AÇIKLAMA YAPAN ZEVATDAN KİMSECİKLER YOKTU. VALİ, KARDEMİR GENEL MÜD, GÜLEÇLER KENDİLERİNİN MEZBELELİK HALİNE GETİRDİKLERİ KARDEMİR SOSYAL TESİSLERİNİ KURTARMAKLA ! MEŞGULLER.(YAKINDIR KAMİL GÜLEÇ HER ALTI AYDA BİR YAPTIĞI YENİŞEHİR SİNEMASI AÇILACAK AÇIKLAMASINI YAPAR) YOLUNUBULANLAR ZATEN YOK, SENDİKA BAŞKANINI ARARKEN MUM BİTTİ. HADİ KENDİNİZ GELMEDİNİZ BARİ İNSAN OLAN İNSAN BİRKAÇ MEVLİDHAN GÖNDERSEYDİNİZDE İNSANLARIN KULAKLARININ PASI SİLİNSEYDİ. KARDEMİRİN ÇALIŞANINA, KARABÜK’ÜN İNSANA VERDİĞİ DEĞER BU KADAR İŞTE YAZIKLAR OLSUN SİZE.SİZ HER YERİ BETONLAŞTIRMAK İÇİN UĞRAŞIN, AĞAÇLARI KESİN, TİCARET ODASI BİNASI, ANIT MEYDANINA YOK VALİLİK , YOK YOK ÜNİVERSİTE BİNASI YAPALIM KAVGASI YAPIN. YAZIKLAR OLSUN SİZE BE YAZIKLAR OLSUN.

    ADAM ALDIRMA GEÇ GİT!
    DİYEMEM ALDIRIRIM
    ÇİĞNERİM , ÇİĞNENİRİM
    HAKKI TUTAR KALDIRIRIM!
    DEMİŞ İSTİKLAL ŞAİRİMİZ VE DAHİ BİR DİZESİNİN SONUNDA ”ACIRIM TÜKÜRÜĞE BİLLAHİ TÜKÜRSEM YÜZÜNE ”DİYE BİTİRMİŞ.EEEE ÜSTADIN LAFININ ÜZERİNE LAF EKLEMEK OLMAZ.
    GELECEĞİM DİYEN HATTA HAYKIRAN ELİM KAZADA BİRİ BENİM AKRABAM HEPSİ İÇİMİZDEN TEK DERTLERİ EVLERİNE EKMEK GÖTÜRMEK OLAN 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 1 KİŞİ DE ALLAH ŞİFA VERSİN YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR.ARAÇ SAHİBİ TUTUKLANDI VE KARDEMİR NAKLİYAT MÜDÜRÜNÜN İŞ AKDİ SONLANDIRILDI. SORUMLULARIN HER BİRİ ARDI ARDINA İTİRAF NİTELİĞİNDE AÇIKLAMA YAPIYOR. VALİ ÇIKIYOR TÜM ARAÇLAR DENETLENECEK DERKEN ASLINDA BİZ DAHA ÖNCEDEN ARAÇLARI DENETLEMİYORDUK İTİRAFINDA BULUNUYOR. KARDEMİR ÖZELLEŞTİĞİNDEN BERİ İŞÇİNİN DEĞİL İŞVERENİN TEMSİLCİSİ OLAN SENDİKA YETKİLİSİ VE KARDEMİR YETKİLİLERİ ÇIKIYOR ARAÇLAR ŞÖYLE OLACAK , ŞÖFÖRLER BÖYLE OLACAK DİYEREK KAZA ÖNCESİ GEREKEN DÜZENLEMENİN YAPILMADIĞI İTİRAFINDA BULUNUYOR.ESAS SORUMLU KARDEMİR GENEL MÜDÜRÜ VE MALUM 3 AİLEDEN HENÜZ BİR AÇIKLAMA YOK.YENİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI BİR ŞEYLER SÖYLÜYOR YA ETRAFINDA BU KADAR CAMBAZ VARKEN ONUN DA İŞİ ZOR.YOLBULANLARI ARA Kİ BULASIN Kİ ZATEN ZANNIMCA BİLETLERİ KESİLDİ, KARABÜK TE VE KARDEMİR DE BUNDAN SONRA İŞLERİ ZOR.VE GELELİM BAŞLIĞA BAKALIM KİMLER GELECEK OKUNACAK MEVLİDLERE .

  4. baskan

    Celal Bulut’tan Allah razı olsun.Karabuk tarihine gececek hizmetleri oldu.

  5. Kanyon

    Kanyon vadi projesi yapılana kadar seçimler gelmiş olur veya seçime 2-3 ay kala başlar yazın bi kenara KARABÜKÜN YANİ 5000 EVLER CİVARININ ACİL HASTANEYE İHTİYACI VARDIR İLGİLİLERE DUYURULUR İLANEN

  6. Karabükün delisi

    Sayın Ahmet Bey
    Karabük de öyle eski ve tehlikeli ekonomik ömrünü tamamlamış okul servisi ve diğer servis araçları ile ilçelere ve mahallelere yolcu taşıyan minibüs ve dolmuşlar var ki diyebilirim ki Karabük te çalışan ticari iş yapan minibüs otobüs ve dolmuşların en az yüzde sekseni eski ve ekonomik ömrünü doldurmuş il trafik komisyonu şoförler odası Esnaf odaları bir araya gelip en an fazla 5 veya 10 yaşını dolduran araçlara ruhsat verilmemeli (yolcu taşıma ruhsatı)

  7. İşçi

    Kanıma dokunuyor çelik iş kimlere kaldı vah vah

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor, Mehmet Ali Yılmaz’ın başkanlığında önemli başarılara imza attı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor, hayatını kaybeden onursal başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın kulüp başkanlığı döneminde 4 kupa kazandı.

Trabzon'da 21 Ekim 1948'de dünyaya gelen Yılmaz, İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. Yılmaz, iş insanı, medya patronu, siyasetçi ve spor yöneticisi olarak tanındı.

1982-1983 sezonunda Trabzonspor'un 8. başkanı olarak seçilen Mehmet Ali Yılmaz, bu görevini 1987-1988 sezonun ortasına kadar sürdürdü. Bir yıllık aranın ardından 1989'da tekrar başkanlık koltuğuna oturan Yılmaz, 1992'ye kadar görevde kaldı. Üçüncü başkanlık dönemi 1996'nın sonundan 2000 yılının sonuna kadar devam eden Mehmet Ali Yılmaz, kulüpte en uzun süreyle başkanlık yapan kişi oldu.

Trabzonspor, Yılmaz'ın başkanlığı döneminde 1982-1983 sezonunda Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1983-1984 sezonunda lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası, 1984-1985 sezonunda Başbakanlık Kupası olmak üzere 4 kupa kazandı.

Kulüpte 1988'de yapılan Divan Başkanlık Kurulu'nda verilen önergeyle Mehmet Ali Yılmaz, kulübün onursal başkanlığı ünvanını elde etti.

Yılmaz, bordo-mavili kulüpte tesisleşmenin de ilk adımlarını attı. Mehmet Ali Yılmaz'ın ismi kulübün mevcut tesislerine verildi.

Mehmet Ali Yılmaz, 1991 genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi'nden Trabzon milletvekili seçilerek, 49 ve 50. hükümette Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yaptı.

Mehmet Ali Yılmaz'ın Bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonu özerk bir yapıya kavuştu. Yılmaz, futbolda havuz sistemini düzenleyen kişilerden biri oldu.