Her Telden (3.Haziran.2015)

Her Telden (3.Haziran.2015)

Yayın: 03.06.2015 08:28
Paylaş:
A+ A-

CHP MİLLETVEKİLİ ADAYI SAYIN CEVDET AKAY “ÜLKEMİZDE VE KARABÜK’TE CHP BİRİNCİ PARTİ ÇIKMAYA ADAY..”
CHP Karabük Milletvekili Adayı Sayın CEVDET AKAY dün Büromuza bir nezaket ziyaretinde bulundu ve yaptıkları Seçim Çalışmalar sırasında vatandaşlardan büyük ilgi gördüklerini söyledi.
“KARABÜK’TE BİRİNCİ PARTİ ÇIKABİLİRİZ..” dedi.
“CHP ÜLKEMİZDE VE KARABÜK’TE BİRİNCİ PARTİ ÇIKABİLİR..” dedi.
CHP Karabük Milletvekili Adayı Sayın CEVDET AKAY sıkmadık el bırakmadıklarına işaret ederek “ÖRGÜTLERİMİZLE BİRLİKTE ÇOK VERİMLİ BİR ÇALIŞMA YAPIYORUZ..” ifadelerini kullanıyor.
SESSİZ VE DERİNDEN BİR ÇALIŞMA YAPIYORLARMIŞ.
Gerek Karabük Merkezinde,gerekse İlçelerde çok ciddi bir çalışma temposu içinde olduklarına işaret ediyor “ÖRGÜTLERİMİZ,ADETA CANLARINI DİŞLERİNE TAKARAK ÇALIŞIYORLAR..” ifadelerini kullanıyor.
“EMEKLİLER BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYORLAR..” diyor..
“TAŞERON İŞÇİLERİ BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYORLAR..” diyor
“ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞANLAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYORLAR..” diyor “ÖZETLERSEK GEÇİM SIKINTISI ÇEKEN,DURUMU BOZUK OLAN HERKES CHP’Yİ BİZİ KURTARICI OLARAK GÖRÜYOR..” iddialarını dile getiriyor..
CHP Milletvekili Adayı Sayın CEVDET AKAY çok iddialı..
“HEM ÜLKENİN,HEM KARABÜK’ÜN BİRİNCİ PARTİSİYİZ..” diyor..
CHP 7 Haziran gününü adeta iple çekiyor..

GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE GELİŞEN “VATAN HASTANESİ SKANDALINDA..” YÜZLERCE İNSAN MAĞDUR EDİLDİ İYİ Mİ…?
Biliyorsunuz VATAN HASTANESİ olayı gözümüzün önünde cereyan etti,VATAN HASTANESİ SKANDALI gözlerimizin önünde gelişti ve YÜZLERCE İNSAN MAĞDUR EDİLDİ iyi mi..?
MAĞDUR OLAN HEKİMLER VAR.
MAĞDUR OLAN TIBBİ PERSONEL VAR..
MAĞDUR OLAN İDARİ ELEMAN,HİZMETLİ ELEMAN VAR..
YÜZLERCE KİŞİ MAĞDUR OLDU,MAĞDUR EDİLDİ..
7 Haziran günü Genel Seçim yapılacak ve dikkat edin SİYASET DÜNYASI bu konuda YÜZLERCE İNSANIN MAĞDUR edildiği,olduğu VATAN HASTANESİ konusunda tek söz ediyor mu..?
BİZ HİÇ BÖYLE BİRŞEY DUYMADIK..
VATAN HASTANESİ insanların iş akitlerini fesih etti,ancak,TAZMİNAT ÖDEMELERİNİ yapmadı,insanlar mağdur oldular,iş akitleri fesih edilen bu insanların bir bölümü İŞSİZLİK SİGORASINDA maaş aldılar.
ŞİMDİ SÜRELERİ DOLDU,BU PARAYI DA ALAMIYORLAR.
Bir bölümü iş buldu,bir bölümü iş arıyor,mağduriyet büyük..
SİYASET KURUMU bu konu için ne düşünür acaba…?

SİYASETÇİLER “VATAN HASTANESİ BİR ÖZEL SEKTÖR KURUMU NE YAPABİLİRİZ..?” DEMEK HAKKINA SAHİP Mİ..?
YÜZLERCE İNSAN,ne yazık ki gözlerimizin önünde mağdur oldular,mağdur edildiler ve VATAN HASTANESİ olayı ile hiçbirimiz yeteri kadar ilgilenmedik.
İNSANLAR ORADA MAĞDUR EDİLDİLER..
Şimdi SİYASETİN EN HIZLI zamanı ve SİYASET yapanlardan bir tek kez VATAN HASTANESİ sözü duydunuz mu,biz duymadık,bu nokta da Siyasetçiler “ORASI BİR ÖZEL SEKTÖR NE YAPABİLİRİZ..? “ DEMEK GİBİ BİR HAKKA SAHİPLER Mİ ACABA..?
En azından bu insanlar hatırlanabilirlerdi.
En azından NE YAPABİLİRİZ gibi bir yaklaşımlar ORTAK AKIL ARAYIŞINA girilebilirdi,YÜZLERCE insan mağdur olmuş durumdalar ve işin en acı yanı KADERLERİNE TERK EDİLMİŞLİKLERİ..!!
İŞ BULANLAR,BİR YERLERE GİRDİLER..
İş bulamayanlar ne olacaklar,TAZMİNATLARI DURUYOR alamadılar,aylarca oyalandılar ve HEKİMLER mağdur oldular,TIBBİ Personel mağdur oldu,İDARİ Personel mağdur oldu,TÜM ÇALIŞANLAR ne yazık ki mağdur oldu,mağdur edildiler..
SİYASET KURUMU bu konu ile ilgili değil,ne yazık ki..
30-40 Kişinin yaşadığı köylere-haklı ve çok doğru bir tutumla,davranışla..- birkaç kez giden Siyasetçi bu yüzlerce insanla neden hiç mi hiç ilgilenmez acaba..?
NE DERSİNİZ..?

AK PARTİ,13 YILLIK İKTİDAR İCRAATLARINI VE BUNDAN SONRA Kİ PROJELERİNİ “BAKGEP PROJELER İLE.” TANITIYOR
AK Parti gelecek dönemlerde BÖLGESEL KALKINMA olayına ağırlık verecek ve bu nokta da ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI çok önemli bir hazırlığın işaretlerini verdi.
BAKGEP PROJELERİ İÇİN KİTAPÇIK ÇIKARTTI.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca çıkartılan kitapçıkta BAKGEP Projeleri olarak SİNOP-KASTAMONU-KARABÜK-BARTIN-BOLU-ZONGULDAK-DÜZCE İlleri bir bütün olarak ele alınmış.
13 YILLIK AK PARTİ İKTİDARINDA GELEN HİZMETLER ANLATILMIŞ.
Örneğin Karabük’e 13 yılda 3.3 MİLYAR LİRA HİZMET GETİRİLMİŞ.
Şimdi 2015-2019 Yılları arasında AK Parti yeniden ve tek başına İktidar olursa,KARABÜK’E yapılacak hizmetler anlatılıyor ve AK Parti bu nokta da 78 YENİ YATIRIM ÖNGÖRÜYOR.
BUNLARI DA YAZILI HALE GETİRİP/DAĞITIYORLAR..
Çok önemli yatırımlar var elbet.
Özellikle KARAYOLU-BARAJ YATIRIMLARI ÇOK ÖNEMLİ.
Bu yatırımlar içinde OKUL/HİZMET BİNASI gibi elzem yatırımlar var.

BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ SERTİFİKA DAĞITIM TÖRENLERİ İLE MAHALLELERİ YENİDEN DOLAŞIYOR
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,Siyaset görüntüsü vermeden,müthiş bir Siyasi çalışmaya imza atarak SERTİFİKA dağıtım törenleri yapıyor.
HEMEN HER MAHALLEYİ KAÇINCI KEZ DOLAŞIR.
SERTİFİKA TÖRENİNDE gerçekten Siyasi bir konuşma yapmıyor,yapılan SOSYAL YAŞAM MERKEZLERİNDE çeşitli dallarda eğitim almış Mahalle sakinlerine SERTİFİKALARINI veriyor..
Ama,insanlar Sayın RAFET VERGİLİ’NİN gelişini algılıyorlar.
Birkaç kez yine yazdık bilirsiniz,hatırlarsınız.
Sayın RAFET VERGİLİ belki kendi SEÇİM ZAMANINDA bile SEÇİME BU KADAR ASILMADI,seçime bu kadar ağırlığını koymadı ve eğer Sayın RAFET VERGİLİ çalışmasa MHP adeta sokağa/alanlara çıkamazdı..
TEK KİŞİLİK BİR ORDU GİBİ..
Daha önce AÇILIŞ/TEMEL ATMA TÖRENLERİ ile halkın ayağına gidiyor,halkı topluyordu ve burada RESMEN SİYASET konuşuyordu ama şimdi SERTİFKA TÖRENİ yapıyor,SİYASET KONUŞMUYOR..
SİYASET KONUŞMADAN,gerekli mesajları veriyor herhalde..

KARDEMİR FİLYOS LİMANI İÇİN CUMHURBAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DAN RANDEVU İSTİDİ,ANCAK..
KARDEMİR Yönetim Kurulu adına FİLYOS LİMANI çin CUMHURBAŞKANI Sayın Recep Tayip Erdoğan’dan randevu istendi,ancak Sayın CUMHURBAŞKANI Ülkeyi dolaşıyor.
AÇILIŞLAR YAPIYOR,RANDEVU HENÜZ VERİLMEDİ.
FİLYOS LİMANI o süre içinde,bu süre içinde veya o şekilde,bu şekilde yapılacak,zira,FİLYOS LİMANI artık BATI KARADENİZ Projesi olmaktan çıktı,bir TÜRKİYE PROJESİ haline geldi.
FİLYOS LİMANI,ENDÜSTRİ BÖLGESİ,SERBEST BÖLGE,SANAYİ BÖLGESİ gibi isimlerle ENTEGRE BİR PROJE ve KARDEMİR bu entegre projenin içinden FİLYOS LİMANI yapımına talip.
“SIFIRDAN BİZ YAPALIM..” diyor KARDEMİR..
“ALT YAPI-ÜST YAPI,NEYİ VAR NEYİ YOKSA BİZ YAPALIM..”
KARDEMİR bunu teklif eder,bu yönde teklifler yaparken,ÜLKENİN ÇOK BÜYÜK BİRKAÇ DEMİR/ÇELİK ÜRETİCİSİ FİRMANIN DA KENDİ ARASINDA BİR ORTAKLIK KURARAK..” Filyos Limanı hakkında NİYETLER BESLEDİKLERİNE yönelik haberler geliyor.
MARMARA BÖLGESİ’NDE Kİ bu Firmaların FİLYOS LİMANI’NA ilgileri,yalnızca LİMAN İLE sınırlı değil galiba ve SANAYİ Bakanlığı literatürüne girmiş,perspektiflerine girmiş 10 MİLYON TONLUK ÜÇ DEMİR/ÇELİK ÜRETİM TESİSİ ile de yakından bağlantılı gibi.
SANAYİ BAKANLIĞI AKDENİZ-KARADENİZ-EGE BÖLGESİ’NE üç ayrı ve 10 MİLYON TON KAPASİTELERİ olan DEMİR/ÇELİK Tesisi yapımını öngörüyor.
CEVHERDEN ÜRETİM YAPACAK ÜÇ TANE 10 MİLYONLUK TESİS..
KARADENİZ BÖLGESİ İÇİN FİLYOS VADİSİ EN İDEAL YER ELBET..
Sanıyoruz FİLYOS LİMANI sevdası bu yüzden depreşti..!!

AK PARTİ,BAKAN,MİLLETVEKİLİ İLE, MHP BELEDİYE BAŞKANLARI İLE,CHP VE DİĞERLERİ ÖRGÜT GÜCÜ İLE YÜRÜYOR
AK Parti Baklan getiriyor,Milletvekili Adayı var,gerektiğinde Genel Başkan Yardımcısı desteğe geliyor ve böyle bir kadro ile SEÇMENE ulaşıyor,Seçim çalışması yapıyor.
MHP Karabük ve Ovacık Belediye Başkanları ile Seçim çalışmaları yapıyor,yürütüyor,bu bağlamda özellikle Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ adeta TEK KİŞİLİK BİR PARTİ gibi.
ÖYLESİNE MÜTHİŞ BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR.
Ayrıca Sayın RAFET VERGİLİ,seçimlere daha zaman varken AÇILIŞLAR ve TEMEL ATMA TÖRENLERİ ile vatandaşla bir araya geldi hemen her Mahalleyi dolaşmış,insanlarla temas kurmuş oldu.
Şimdi SEÇİM YASAKLARINA girmeyen SOSYAL YAŞAM MERKEZLERİNDE açılan kurslarda KURSİYER OLARAK ders görenlere SERTİFİKA DAĞITIM Törenleri ile MAHALLELERE giriyor,insanlarla SİYASET YAPMADAN bir araya geliyor.
SİYASETSİZ/SİYASET diye buna derler herhalde..
CHP KENDİ ÖRGÜTLERİNİN ve MİLLETVEKİLİ ADAYLARININ GÜCÜ ile çalışıyor seçmene ulaşmaya gayret ediyor,diğer Siyasi Partiler de öyle.
ONLAR MAĞDURİYET YAŞIYORLAR BU ANLAMDA..
TEK GÜCLERİ KENDİLERİ,PARTİLERİNE SADAKATLERİ..

KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI MECLİSİ VE YÖNETİM KURULU,GERÇEKTEN ÇOK BÜYÜK BİR İŞİ BAŞARDI..
Karabük Ticaret ve sanayi Odası MECLİS Grubu ve O Grubun içinden seçilmiş Yönetim Kurulu,Yönetim Kurulu Başkanı Sayın TUNCAY ÖZCAN çok büyük bir işi başardılar.
KARABÜK İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR İŞİ BAŞARDILAR..
GÜNEY KORE HEYETİNİN Karabük’e gelmesi,kurulacak İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ yerini görmeleri,Karabük’ün sanayi ve ticari dinamiklerini etüt etmeleri çok önemli bir gelişmedir.
OTOMOTİV ALANINDA YATIRIM YAPABİLİRLER..
FİLYOS LİMANI,FİLYOS VADİSİ SANAYİ BÖLGESİ gibi tetikleyici unsurları da dikkate alarak OTOMOTİV SANAYİ noktasında bir yatırım yapabilirler..
Sayın TUNCAY ÖZCAN girişimlerini sürdürüyor..
Karabük’e yatırım noktasında,Karabük’te birliğin/dirliğin kurulması noktasında önemli girişimler yapıyor Sayın TUNCAY ÖZCAN ve öyle sanıyoruz ki GELECEK GERÇEKTEN GÜZEL olacak..
Bu güzel geleceği kurmak için çaba harcıyor TSO..
Eski,AİDAT ALALIM GERİSİ KALSIN,anlayışı gitti artık..!!

PAZARTESİ GÜNÜNE,ŞUNUN ŞURASINDA 5 GÜN KALDI VE “BAZI PARTİLERİN İL/İLÇE TEŞKİLATLARI SORGULANIR..!!”
4 Gün sonra SANDIK BAŞINA gideceğiz ve DEMOKRATİK HAKKIMIZI kullanarak,içimizden geçen Siyasi Partiye oyumuzu vereceğiz bu anlamda gece geç saatler sonuç üç aşağı beş yukarı belli olur..
ASIL SİYASET PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLAR..
Bu sözlerimize iyi dikkat edin,ASIL SİYASET PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLAR ve birçok PARTİ içinde İL/İLÇE Teşkilatları YARGILANIP /SORGULANMAYA başlar..
PARTİ GENEL MERKEZLERİ BUNLARLA UĞRAŞIR..
Adımız gibi eminiz ki “EFENDİM YETERİNCE ÇALIŞMADILAR O YÜZDEN SONUÇ BÖYLE ÇIKTI..” yakınmaları dile getirilir veya “YETERİNCE ÇALIŞSALAR OYLARIMIZ ÇOK DAHA YÜKSEK OLURDU..” göndermeleri başlar..
BAZI PARTİLERİN İL/İLÇE TEŞKİLATLARI SIKINTI YAŞAR..
Bu gelişmeler PAZARTESİ GÜNÜ başlayacak olan Siyasetin yaratacağı gelişmelerdir,şunun şurasında SEÇİME 4 gün kaldı,esas Siyasetin başlayacağı pazartesine ise 5 GÜN VAR..
HANGİ PARTİLERDE,NE GİBİ SIKINTILAR OLUR..?
İL/İLÇE YÖNETİMLERİNDE DEĞİŞMELER OLUR MU..?
Bunları hep birlikte görürüz.
Bazı Partilerde RAMAZANI GÖRÜR/BAYRAMI GÖREMENLER olur..!!
Haydi bu gelişmeleri izlemeye.

15 kişi görüş bildirdi

  1. karabüksporperver

    Ahmet Bey slm 😉

    Sizi rahat bırakacağımı mı sandınız? Bakıyorum burayı Osman Nuri Bal’ın adamları (ya da kendisi) basmış. Tuncay Özcan yemedi şimdi Osman Nuri Bal cilası mı yapıyorsunuz?

    Sayın Gölbek, yazılarınızı okuduğumuzdan ötürü sizi iyi tanırız. Bugüne kadar Karabükspor başkanlığı için kimi ön plana çıkardıysanız, o kişi başkan olunca sizi yönetimine de aldı. Bu kez ıska geçeceksiniz muhtemelen. Ferudun Başkan size yüz vermez.

    öptm, kib, bye…

  2. UZAYDAMI YAŞARSIN

    ARKADAŞIM SEN UZAYDAMI YAŞARSIN NESİN.OSMAN NURİ BALDAN BAŞKAN OLURMU O İŞLER GEÇELİ ÇOK ZAMAN OLDU.HELE AHMET ABİ OSMAN NURİ BALIN YÖNETİMİNE GİRMEK İSTİCEK BUNU YAZMAK İÇİN UZAYLI OLMAK LAZIM.FERUDUN BEY AHMET ABİYE YÜZ VERMEZMİŞ,FERUDUN BAŞKANA KARABÜK ÇOK YÜZ VERİYOR O AHMET ABİYE YÜZ VERMİCEKMİŞ.BÖYLE SAÇMA SAPAN ŞEYLERLİ FİKİR FİLANMI SANIYOSUNUZ ARKADAŞ.YA OLMAZ BÖYLE SAÇMALIK HAKKATEN OLMAZ

  3. karabüksporperver

    UZAYDAMI YAŞARSIN rumuzlu arkadaş, uzayı ben senin kadar iyi bilemem. Osman Nuri Baldan başkan olmayacağını, o işlerin geçtiğini ben de çok iyi biliyorum ve bunun üzerine yorum yapıyorum zaten. Dünkü yorumları oku, anlarsın. Okuduğunu anlayabiliyorsan tabii. Osman Nuri Bal ismini ortaya ben atmıyorum, başkaları atıyor.

    Ferudun Başkana kimin yüz verip vermeyeceğini de zamanı gelince çok iyi anlarsın. Haydi hayırlı tıraşlar…

  4. işçi

    ya nasıl bır memleket burası anlamak mumkun degıl bu ferudun 2010da bu işcıyı bırakıp kacmadımı bıde kılıf uydurdular o zaman yaslandık dıye noldu aga sımdı genclestınmı bırden sayın rafet vergılıyede yazıklar olsun o degılmıydı ıscı atılırken bu sıyasıler adam koymak ıcın lıste verıyodu dıyen pekı sayın vergılı sımdı ne dıyo ferudun gelsın dıyo akla zarar acıklama bu adama sormazlarmı o ınsanlar ısten atılırken bu ferudun celık ısın genel baskanı deyılmıydı dıye tabı zamanında bu fabrıkayı yolbulana bırakan ferudun al dedı adamın kucagına bıraktı sımdıde yanına gıdıp demıstır yolbulana ben yapacagımı yaptım sana burayı bıraktım sımdı vefa borcunuzu odeyın dıye vay karabuk vay hele cengız gulun acıklamalarına bakın adam ne dıyo yolbulanla m alı sahın nederse bız ona uyarız karabuk sporla ılgılı acıklamaya bak pekı ıs verene boyle teslım olmus bı genel baskan nasıl dırenıpte sozlesmede ıscı lehıne bır sey ıstıyecek ne verırse o yandı gulum keten helva tofasmıs sen karabuke bı bak sayın gul sene bıtıyo hala tık yok yenı ıscıye zam verıldı eskı ıscı ne olacak sende haklısın yapacagın bı sey yok ıskenderuna muazza var dıyon 2010da 300 kısı atıp 1000 kısı alırken muazza yokmuydu kı ıskenderunda alınan ıscıler 2 sendıkayada uye olmamıs aga kımı kandırıyon

  5. kok

    cengız gul sen nasıl sendıkacısınkı ısveren ne derse onu yaparız dıyon madem sosyal barıs dıyon demokrası dıyon koy kapıya bı sandık gelsın her hangı bı sendıka bı bak bakalım baska sendıkaların orgutlenme olaylarını ıstıfaları uzerınden polıtıka gelıstırecegıne kardemıre bı bak arkadas dogru yazmıs 2010 yılındakı muazzalar nolacak bı acıklasana bı kere azından bır kelıme cıktımı neden atıyonuz bu ıscılerı dıye tabı sıze mubah baskalarına gunah ne ala memleket senın tuzun kuru nıye ıskenderunda ıtıraz ettın ıscı tercıhını yapmıs ıstemıyo celık ısı celık ıs sendıkası portakal kasaları uzerınde kurulmus dıye taklıt konusmalar yapıyon barı onu ıyı yapabılsen portakal degıl o lımon lımon kasaları o soylemı bıle beceremıyon o zaman sen neredeydın cengız gul 1000 tl zam verdı ıs veren yenı ıscıye kendınmı aldım sanıyon kımı kandırıyon nıye beraber olmadı bu sozlesme eskı yenı ayrıldı bı korkunmu var ıscıden yoksa yıne turk metal gelırse 1000 kısıyı yanımda tutayım dıyemı konustun yolbulanla dıkkat et tofasta ayaga kalkan ıscı burdada kalkmasın

  6. KAYABAŞILI

    OSMAN NURİ BAL DAN NEDEN BU KADAR KORKUYORSUNUZ?
    SİZDE BİLİYORSUNUZ Kİ FUTBOL ALEMİNDE HERKES KENDİSİNE SAYGI DUYAR.
    AMA KENDİSİNİN BU ORTAM İÇİNDE KARABÜK SPOR DA ASLA GÖREV ALACAĞINI SANMIYORUM.
    KARABÜK SPOR DA O MU OLSUN BU MU OLSUN YERİNE GELENİN BU KULÜBE KATKISININ NE OLACAĞINI KONUŞAMIYOSUNUZ BİLE .
    BU DAR DÜŞÜNCELERİN İÇİNDE OSMAN BAŞKAN ZATEN OLMAZ RAHAT OLUN. ÇÜNKÜ O İŞÇİYİ SATMAZ,MENEJERLERLE İŞ BİRLİĞİ YAPMAAZ.. SİZ KENDİ ÇIKAR DÜNYANIZI YAŞAMAYA DEVAM EDİN. KİM GELECEKSE ONDAN MENFAAT UMMAYA DEVAM EDİN.

  7. Bu VATAN kimin..?

    Vatan hastanesini İzmir’li bir iş adamının alacağı söylenmişti. Hatta o işadamının basına yansıyan açıklamaları da olmuştu ” şu gün geliyorum, bugün geliyorum, çalışanlar merak etmesin” gibi…

    Herkes mi yalancı be… Kimdir bu halay tüccarları,

  8. YAYLACIKLI

    OSMAN NURİ BALDAN KİM KORKUYOR YAHU ANLAMADIM BİKAÇ KİŞİNİN DIŞINDA KONUŞAN EDEN BİLE YOK YA FUTBOL DÜNYASINDA ÇOK TANIDIGI VARMIŞ YILDIRIM DEMİRÖREN-AZİZ YILDIRIM-DURSUN ÖZBEK-CÜNEYT ÇAKIR-FİKRET OLMAN-FIRAT AYDINUS FİLAN AMAN OSMAN ABİ GELSİN TÜRK FUTBOLU KURTULSUN DİYE DUA EDİP NAMAZ KILIYOLARMIŞ.OSMAN ABİ BAŞKAN KARABÜK ŞAMPİYON HAYDİ BE OSMAN BUNDAN BİZİ MAHRUM ETME.EN ÇOK DUAYIDA MENECER ERDİNÇ ŞEHİT EDİYORMUŞ.KARABÜKSPORA İLK MENECERİ OSMAN ABİNİZ SOKMUŞTU UNUTTUNUZMU ERDİNÇ ŞEHİT KARABÜKSPORA GİREN İLK MENECERDİR.

  9. KARABÜKSPOR SEVER

    FERİDUN TANKUT KARABÜKSPORU ÇOK GÜZEL BİR ŞEKİLDE ADINI ŞİKEYE KARIŞTIRARAK ADLİYEDE VE TFF DE İFADE VEREK TEMSİL ETMİŞTİR.TÜM TÜRKİYE FERİDUN TANKUTU TANIMIŞTIR.BÖYLE TANINMIŞ ADAMLARI BURDA KENDİSİ GİBİ OLANLAR DESTEKLEMEYE ÇALIŞIYOR.KEMİK YALAYICILARI YİNE ORTAYA ÇIKTI.GİDİN O KEMİKLERİ BERABER ADIYAMANDA YALAYIN.FERİDUN KARABÜKE BİR GELSİN ESAS EĞLENCE ŞENLİK O ZAMAN BAŞLAYACAK.

  10. KAPILLI

    RUHİ BAŞKANLIK İÇİN FERİDUNA PAZAR YAPTIRAM DİYE UĞRAŞIYORMUŞSUN.İLAHİ RUHİ SEN TAM BİR ÖMÜR SÜN.

  11. EKMEK TEKNESİ

    DOĞRU SÖYLÜYORSUN ARKADAŞ ERDİNÇ ŞEHİT HAKAN ŞÜKÜR ÜN AYKUT KOCAMAN IN OĞUZ ÇETİN İN MENEJERİYDİ.
    SENİN MENEJERİN DE BAYRAM.. YİYİN İÇİN AĞALAR AFİYET OLSUN… KARNINIZI DOYURMAYA BAKIN ZATEN KARABÜK SPOR UMRUNUZDA DEĞİL. NEDEN KORKTUĞUNUZ BELLİ OLUYOR..

  12. kela

    Karabüksporsever, ne ayaksın ne biçim yorum yapıyon “sizi rahat bırakacağımı mı sandınız”, göz kırpma işareti falan… burd Gölbek’i savunmuyom, yazılarının yarısına katılmam ama yorum yaparken adam gibi yorum yapmak lazım, i…e gibi yazmanın ne alemi var, yazara herhangi bir konuda katılırkende yada eleştiriken de ciddiyetli yorum yapacaksın, yorum tarzınla ilgili yazabilleceğim çok şey varda burda diğer insanlara ayıp olur diye yazmıyom.

  13. karabüksporperver

    İllaki birileri çıkıp saçmayalayacak. Neymiş, Ferudun Tankut takımı şikeye bulaştırmışmış. O yüzden Sivas ve Eskişehir şikeden ceza alıp UEFA’dan men edilirken Karabükspor şike sürecinden temiz çıkması nedeniyle UEFA’da oynamaya hak kazandı değil mi? Eğer Karabükspor tarihinde ilk kez UEFA gördüyse bunu Ferudun başkana borçludur.

    Yorumlarınızda az zeka olsun.

  14. İŞÇİ

    KARABÜKSPORUN BAŞKANI OSMAN NURİ BAL OLMALIDIR.SPOR CAMİASI İÇİNDEKİ AĞIRLIĞI VE KARİZMASI İLE KARABÜKSPORU SEYİRCİSİYLE KENTİYLE BÜTÜNLEŞMİŞ BAŞARILI ESKİ GÜNLERİNE DÖNDÜRECEKTİR.VEDAT İNCEEFELER HAKAN ÜNSALLAR İBRAHİM ÜZÜLMEZLER HASAN VEZİRLER ERDOĞANLAR SENATLAR KİMİN ZAMANINDA KARABÜKSPORA GELDİ İYİ BAKIN.O YÖNETİMDE GENEL KAPTANLIK GÖREVİNİ YILLARCA OSMAN NURİ BAL YAPMADIMI.25 OTOBÜSLE KARTAL DEPLASMANINA,10 OTOBÜSLE KARŞIYAKA DEPLASMANINA GİDİYORDUK TARAFTAR TAKIMIYLA İÇ İÇEYDİ.BU BAĞI KURAN OSMAN BAŞKANDI.

  15. UEFA VE TANKUT

    KARABÜKSPORU UEFA’YA FERUDUN TANKUT GÖTÜRMÜŞ ULAN AMMA ATMIŞSIN YANİ.AMMA SIKMIŞSIN ARKADAŞ.OLURDA BÖYLE SAÇMA BİŞEY OLMAZ.FERUDUN TANKUT UEFA’YA GÖTÜRMÜŞ.UEFA DEDİYİN YER GEREDE FİLANMI DOSTUM.O ZAMAN KULÜBÜN 60 MİLYON LİRA BORCU VAR DENİYOR ONUDA FERUDUN YAPTIMI DİCEZ.LAN BÖYLE DALLAMALIK OLURMU YA.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Uzmanından “Çocuğa özgüven aşılayacağım derken zarar verebilirsiniz” uyarısı

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 08:00
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Yeditepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Billur Örnek, sahte bir “mükemmel kendilik algısı”nın çocuğu, genci güçlü kılmaktan çok psikolojik bozukluklara açık ve kırılgan hale getirdiğini bildirdi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre “Kendilik Algısı”, kişinin kendisini nasıl gördüğünü, algıladığını veya tanımladığını anlatan bir olgu olarak psikoloji literatüründe yerini aldı.

Tamamen sübjektif olan bu durum, kişinin doğası ve özelliklerinin yanı sıra deneyimleri, akranlar ve yetişkinlerle olan etkileşimleri, çevresindekilerin kişiye karşı olan davranışları ve ifadeleriyle şekilleniyor.

Dolayısıyla bir kişinin kendisiyle ilgili algısı, çevresinde onu gözlemleyen diğer kişilerin algısından çok farklı bir noktada olabiliyor. Uzmanlar ise ebeveynlerin çocuklarında olumlu kendilik algısı oluşturmaya çalışırken psikolojilerini bozabilecekleri uyarısında bulunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Örnek, kendilik algısına ilişkin bilgi verdi.

Örnek, kendilik algısının, kişinin diğerleriyle olan etkileşiminde, kendisi ile olan ilişkisinde, yaşamda seçtiği yollar ve verdiği kararlarda büyük ölçüde etkili olduğunu vurgulayarak, “Kendisini sosyal olarak sevilir ve kabul edilir gören kişi daha rahat ve doğal iletişim kurar. Aksine kabul edileceğinden emin olmayan bir kişi ise etkileşimden kaçınır ve sonuçta sosyal becerileri yeterince gelişmeyebilir” ifadelerini kullandı.

Örnek, kişinin kendisini nasıl algıladığının, yetişme koşullarında ebeveynlerinin, önemli diğer yetişkinlerin ve akranların tepkileriyle çok bağlantılı olduğuna dikkati çekerek, üst düzeyde başarılı bir kariyeri olan kişilerde, çocuklukta ebeveynlerin mükemmeliyetçiliği ile karşılaştığı için kendisini hiçbir zaman yeterli ve başarılı hissedemediğini gözlemleyebildiklerini belirtti.

Bu durumun ebeveynlerin tepkileri nedeniyle kendilik algısı grafiğinin olumsuza doğru düşüşe geçmesi olarak düşünülebileceğini ifade eden Örnek, “Kişi kendisini ortaya koyduğundan daha yetersiz, düşük standartlarda algılamaktadır. Terapide kişinin kendisini başkasının gözünden görerek edindiği algısını, ortaya koyduğu gerçeklere tekrar bakarak değiştirmesine odaklanırız.” bilgisini verdi.

Örnek, zaman zaman bu durumun aksinin olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

“Örneğin kişi, kendisini başkalarının tabi olduğu kuralların üstünde, şişmiş bir kendilik algısıyla tanımlıyor olabilir. Bu bazen çocukluğundan itibaren kişiye ayrıcalıklı davranılması nedeniyle, bazen de tam tersine yetersiz olduğu çok fazla ifade edilmiş kişilerin kendini koruma kalkanı olarak görülebiliyor. Her iki durumda da terapide kendilik algısını gerçekliğe yakın noktaya çekmeyi amaçlıyoruz. Yani şişmiş kendiliği de sönmüş kendiliği de olabildiğince objektif bir yere getirerek kişinin kendisini buradan görebilmesini amaçlıyoruz.”

– Gerçeklikten uzaklaşacak kadar olumlu kendilik algısına dikkat

Son yıllarda ebeveynlerin çocuklarda/gençlerde “olumlu kendilik algısı” oluşturma çabasının yoğun olduğunu gözlemlediklerinin altını çizen Örnek, olumlu kendilik algısının istenen bir durum olduğunu vurguladı.

Örnek, gerçeklikten uzaklaşacak kadar olumlu kendilik algısının ise çocuğun eninde sonunda hayal kırıklığı yaşaması ve kendine yabancılaşması ile sonuçlanacağını aktardı.

Olumlu kendilik algısı oluşturmaktansa gerçekçi bir kendilik algısı oluşturması yönünde gençlere/ çocuklara rehberlik etmenin çok daha sağlıklı olduğuna inandığına dikkati çeken Örnek, “Bu şekilde çocuk/genç gerçekten güçlü olan yönlerini parlatırken çok da güçlü olmayan yönlerini geliştirme yoluna gidecektir. Sahte bir 'mükemmel kendilik algısı' çocuğu/genci güçlü kılmaktan çok psikolojik bozukluklara açık ve kırılgan hale getirir.” bilgisini verdi.

Örnek, sağlıklı bir kendilik algısı için neler yapılabileceğine ilişkin şunları kaydetti:

“Çocukluktan itibaren yetişkinlerin hem çocukla olan kendi iletişimlerine dikkat etmesi hem de önemli diğerlerinin çocukla nasıl iletişim kurduğunu takip etmesi gerekir. İnsan önce başkalarının gözlerinde görerek tanır kendini. Bu nedenle yetişme aşamalarında nasıl davranıldığının çok büyük önemi var. Ne sahte bir mükemmellik ile ne de mevcut güçlü yönlerini görmezden gelerek, çocuğun/gencin açıkça güçlü taraflarını da geliştirilmesi gereken taraflarını da konuşarak ilerlemekten bahsediyorum. Bir gencin iletişim becerileri çok güçlü fakat sabır göstermekte zorluk yaşıyor olabilir, bir diğeri de çok sabırlı fakat sınır çizip haklarını korumakta güçlük çekiyor olabilir. Her ikisinin hem güçlü yanları hem geliştirilmeye açık yanları var. Kendisini bu gerçekçilik ile tanımasına izin verilen kişinin sağlıklı bir yetişkin olması, kendisinin farkında ve kendisiyle barışık olması çok daha kolaydır.”