Her Telden (3.Mart.2017)

Her Telden (3.Mart.2017)

Yayın: 02.03.2017 23:07 |Güncelleme: 03.03.2017 08:53
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK BELEDİYESİ ESKİ BİNASI,GALİBA,YIKTIRILACAK,ORADA BULUNAN KİRACILARA “31 MAYIS GÜNÜNE KADAR BOŞALTIN..” EMRİ
KARABÜK BELEDİYESİ eski binası galiba yıktırılacak,öyle olmasa “ORADA BULUNAN KİRACILARA..” neden 31 mayıs gününe kadar BOŞALTIN tebligatı yapılsın ki..?
GALİBA O BİNA YIKTIRILACAK..
Ayrıca,sanıyoruz,DEPREME DAYANIKLI olup/olmadığı tespit ettirilecek ve bu KİRACILARA KARŞI HAKLILIK KAZANMAK için yaptırılmıyor ,böyle bir kurnazlık değilse,hazır yıkılması düşünülen bir binaya neden tetkik yaptırılsın ki..?
Orada bulunan İŞYERİ SAHİPLERİ hayli gerginler..
Kolay da değil yani.
30-40 YILLIK İŞYERLERİNİ TERK ETMEK ZORUNDA KALACAKLAR..
Peki,bu kiracılar binayı boşalttıktan sonra,KARABÜK BELEDİYESİ burayı ne yapacak,İŞYERİ konseptinde yeni bir Bina mı yapılacak,yoksa YILDIZLI BİR OTEL Mİ yapılacak,ÖĞRENCİ YURDU MU yapılacak..?
Şu ana kadar Kamuoyu’na verilmiş bir bilgi,bir ipucu yok..
Orada bulunan İşyeri Sahipleri ise “KARABÜK BELEDİYESİ İLE BİRLİKTE BİR PROJE ÜZERİNDE UZLAŞIP,BİRLİKTE BİRŞEYLER YAPALIM..” gibi bir düşünce içindeler..
Bazı önerileri var galiba..

16 NİSAN ANAYASA REFERANDUMU NASIL SONUÇ VERECEK VE REFERANDUMDAN SONRA “SEÇİM SİSTEMİ,BARAJ DEĞİŞECEK Mİ..?”
Ülkemiz artık,tam anlamı ile 16 Nisan günü yapılacak ANAYASA REFERANDUMUNA kilitlendi,Referandum sonuçları çok/çok önemli elbet ve EVET OYLARI fazla çıkarsa SEÇİM SİSTEMİ DE değişebilir görüşü gün geçtikçe ağırlık kazanıyor.
ÖNCELİKLE SEÇİM BARAJI YÜZDE 10 olmaktan çıkartılacak,ya indirilecek veya tamamen kaldırılacak,bunun ardından ise DAR BÖLGE Seçim Sistemi getirilmesi yolunda görüş verenler var.
DAR veya DARALTILMIŞ SEÇİM BÖLGELERİ ÇOK ÖNEMLİ.
O zaman BİR DAR BÖLGE’DE Seçilecek bir Milletvekili için,örneğin HANGİ PARTİLERİN ŞANSI OLABİLİR,diyelim ki SAFRANBOLU-EFLANİ –OVACIK-ESKİPAZAR-YENİCE Bir Seçim Bölgesi olarak tespit edildi..
KARABÜK MERKEZ BİR SEÇİM BÖLGESİ OLARAK KABUL EDİLDİ..
Buralarda AK Parti-CHP-MHP-SP-BBP-VATAN PARTİSİ birer Milletvekili Adayı gösterdiler,SÖYLER MİSİNİZ Seçimi hangi Partinin ADAYI kazanır..?
SEÇİM SİSTEMİNİN DEĞİŞECEĞİNİ SÖYLEYEN ÇOK..
Böyle DAR/DARALTILMIŞ BÖLGE nasıl sonuç verir bir düşünün..

BUGÜN KULLANILAN “SEÇİM SİSTEMİ SÜRDÜRÜLÜRSE..” VE KARABÜK 2 MİLLETVEKİLİ VEYA 3 MİLLETVEKİLİ ÇIKARTIRSA,NE OLUR..?
Bugün kullanılan Seçim Sistemi,önümüzde ki İLK GENEL SEÇİMDE DE kullanılırsa,bugünden baktığınızda,Karabük’te nasıl bir sonuç çıkar acaba..?
Dün yine yazdık,AK Parti içinde bazı kademelere aday olmuş bir kardeşimizle konuştuk dün,FİKİR ALIŞ/VERİŞİNDE bulunduk,O Kardeş olaya AK Parti penceresinden baktı,biz daha objektif baktık,o nedenle uyum sağlayamadık.
Bugün ki SEÇİM SİSTEMİ SÜRÜYOR kabul edin,Karabük yine 2 Milletvekili çıkartıyor olarak düşünün ve MHP Milletvekili Adaylarından birisinin Sayın RAFET VERGİLİ olduğunu kabul edin.
AK Parti yine/yeniden 2-0 yapabilir mi..?
Biz “YAPABİLSE BİLE ÇOK ZORLANIR.YAPAMAMA İHTİMALİ İLE YAPABİLME İHTİMALİ BAŞABAŞ OLARAK GÖRÜYORUZ..” görüşünü dile getiriyoruz/getirdik.
AK Parti’li O KARDEŞİMİZ ŞİDDETLE İTİRAZ ETTİ..
Karabük 3 Milletvekilliği’ne yükselirse,biz “EĞER Sayın VERGİLİ MHP ADAYI OLURSA YATA/KALKA VE ÇOK RAHATLIKLA SEÇİLİR..” dedik ,O Kardeşimiz “YİNE DE, SEÇİLMEMESİ İHTİMALİ ÇOK YÜKSEK,KÜÇÜK BİR İHTİMAL SEÇİLEBİLİR..” gibi yaklaşım gösterdi.
Tabi,bunları BUGÜNÜN ŞARTLARI ile analiz etmeye çalıştık..
2019 Yılına kadar köprülerin altından ne sular geçer kimbilir..!!
Öyle değil mi..?

ÇOK ÖNEMLİ İSİMLERDEN OLUŞAN “HAYIRLI KONVOY..” BUGÜN KARABÜK-KASTAMONU YOLU ÜZERİNDE KARŞILANACAK VE İLGİ..
Siyasal bağlantılarından ziyade,yaptıkları sosyal çalışmalarla,isimleri Ülke Gündeminde çok bilinen isimlerden oluşan HAYIR’lı KONVOY bugün Karabük’e geliyor..
HAYIR’lı KONVOY Karabük-Kastamonu Karayolu üzerinde ve RAMSEY Tekstil karşısında konvoyla karşılanarak Karabük’e getirilecek ve saat 14.30 da YAYALAŞTIRILMIŞ YOL üzerinde ki Belediye ESKİ BİNASI önünde Halkla buluşacaklar..
CHP Karabük İl Başkanı Avukat Sayın ERDOĞAN DİNÇEL,HAYIR’lı KONVOY ile birlikte bir diğer konuklarının da CHP KADIN KOLLARI Genel Başkanı Sayın FATMA KÖSE ile birlikte Karabük’e gelecek olan Kadın Kolları MYK Üyelerinin olacağına işaret etti.
Öte yandan Safranbolu ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ Şube Başkanı Sayın İSMET ZÜHTÜ SARAÇ ise “KARDAK KAHRAMANI EMEKLİ KURMAY ALBAY Sayın ALİ TÜRKŞEN’İN..” cumartesi günü BAĞLAR SARAY Oteli Salonunda Konferans vereceğini açıkladı.
Sayın ALİ TÜRKŞEN’İN Karabük’e HAYIR’lı KONVOY ile birlikte geleceği ve geceyi Safranbolu’da geçirerek cumartesi günü Safranbolu Konferansını vereceği de belirtiliyor..
Gerek CHP ve gerekse Safranbolu ADD müthiş bir performans gösteriyor..
Referandum da “HAYIR OYU VERİLMESİ..” için bastırıyorlar..

AK PARTİ İL BAŞKANI SAYIN TİMURÇİN SAYLAR ; “2017 KARAYOLLARI ATAĞI,ÇEVRE YOLU-KARABÜK-BARTIN KARAYOLU,MİLYONLAR.”
AK Parti İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR Karabük için 2017 yılının KARAYOLLARI ATAĞI YILI olacağını söyledi ve KARABÜK ÇEVRE YOLU ile KARABÜK-BARTIN KARAYOLU Çalışmalarının başlayacağına işaret etti.
Öte yandan YORTAN/HASANKADI/KOZCAĞIZ Karayolu da başlatılıyor ve Karabük böylece FİLYOS LİMANI’NI hem bu yoldan,hem de KARABÜK-BARTIN KARAYOLU’NDAN ulaşma imkanını yakalayacak.
KARABÜK-BARTIN KARAYOLU yapımında tüneller çok ciddi fonksiyon icra edecek ve EFLANİ SAPAĞINDAN,tünel geçişi ile OVACUMA Beldesine inilecek..
RAMPALARDAN KURTARILACAK KARAYOLU..
Toplam 650 milyon ile 1 milyar lira harcama yapılacak..
KARAYOLLARI ATAĞI BU BAŞLATILIYOR,KARABÜK’TE..

KARABÜKLÜLER-SAFRANBOLULAR “ŞEHİRİÇİ TRAFİK DÜZENİNİZDEN MEMNUN MUSUNUZ..?” BİR SIKINTINIZ VAR MI,NELER OLUYOR.?
Karabüklüler-Safranbolular size bir sorumuz var..
“ŞEHİRİÇİ TRAFİK DÜZENİNİZDEN MUMNUN MUSUNUZ..?”
“ŞEHİRİÇİ TRAFİK DÜZENİNİZDEN BİR SIKINTINIZ VAR MI..?”
Karabük’te bazı kimseler,Karabük’te küçük bir çevre “KARABÜK’TE ŞEHİRİÇİ TRAFİK SIKINTISI YOK..BUNU KİM NEREDEN ÇIKARTIYOR..” gibi bir yaklaşımın içindeler..
Siz bu görüşe,bu fikre katılıyor musunuz..?
Bakın,özellikle Karabük’te can acıtıcı,can yakıcı bir ŞEHİRİÇİ TRAFİK SIKINTISI var ve en önemlisi de bu sıkıntının gün geçtikçe artması ,gün/gün çoğalması.
Bir yıl önce trafik sıkıntısı 3-5 dakika ile sınırlı kalırken,şimdi sıkıntı 8-10 dakika,gelecek yıl bu süre daha da artacaktır kuşkusuz ve önlem alınmayan her gün sıkıntının artmasına çıkartılan davetiye olarak görülmeli.
Peki,bu sıkıntıya karşı ÖNLEM GELİŞTİREN VAR MI..?
Ciddi bir önlem paketi ortaya koyan var mı..?
15 Ocak 2016 Tarihinde 45 MİNİBÜS için düzenlenen törende Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN bir açıklaması olmuştu,daha sonra herhangi bir ses çıkmadı..
ŞEHİRİÇİ TRAFİK Yöremizi esir almak üzere,haberiniz olsun..

MHP İÇİNDE “HAYIR OYU VERECEK OLANLARIN ELİ ÇOK GÜÇLENDİ..” BARZANİ ZİYARETİNDE ASILAN KUZEY IRAK KÜRDİSTAN BAYRAĞI
MHP İçinde 16 Nisan Anayasa Referandumu için “HAYIR OYU VERMEYİ DÜŞÜNENLERİN..” gerek Partiiçinde,gerekse Kamuoyu’nda ELLERİ ÇOK GÜÇLENDİ,kendilerine haklılıkları noktasında ciddi bir güven geldi.
“BİZ BAŞINDAN BERİ HAKLIYDIK,İŞTE NE ORTAYA ÇIKTI..” diyorlar..
Irak’ta Kuzey Kürdistan Özerk Bölgesi Lideri Sayın MESUT BARZANİ Ülkemizi ziyaret etti,ÇOK ÜST düzey görüşmelerde,temaslarda bulundu ve Ülkesinin BAYRAĞI ASILDI.
MHP Genel Başkanı Sayın DEVLET BAHÇELİ ateş püskürdü..
Bu duruma,adeta,ateş püskürdü..
Ancak,Hükümet kanadından,o ateş püskürmeleri,pek dikkate alan olmadı ve ASILAN BAYRAK hakkında MHP ile taban/tabana zıt görüşler dile getirildi/getiriliyor..
Karabük’te MHP içinde Siyaset yapmış/halen yapanlarla görüşüyoruz.
Onların da ağzından adeta ateş çıkıyor,lav püskürüyorlar..
Hele/hele HAYIR OYU VERECEK MHP’LİLER var ya,çok mutlular..
“HAYIR DEMEKLE NE KADAR HAKLI OLDUĞUMUZ ORTAYA ÇIKTI..” diyorlar.

AK PARTİ İÇİNDE SİYASET YAPAN SAYIN ALİ ERORHAN,SAYIN MURAT MİSOĞLU,SAYIN SEDAT NAMAL VE REFERANDUM KONUSU..
Dün Sayın SEDAT NAMAL telefon etti,bir süre sohbet ettik,Ankara’dan Çanakkale’ye dönüyormuş ve “ADAPAZARI’NA UĞRAYIP BİRKAÇ DOSTU GÖRECEĞİM,SONRA VER ELİNİ ÇANAKKALE..” dedi.
O ara “HER TELDEN KÖŞESİNDE AK PARTİ’NİN SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZİ KURDUĞUNU OKUDUM.KOORDİNASYON MERKEZİ NEREDE,NE ZAMAN BANA PROGRAM YAZARSA,İHTİYAÇ DUYARSA,HABER ETMELERİ HALİNDE HEMEN GELİR ÜZERİME DÜŞENİ YAPARIM..” dedi..
Sayın SEDAT NAMAL ile buna benzer şeyler konuştuk..
Daha sonra bir işimiz için,bir/iki yere uğradık,BEDESTEN İşhanın’da AK Parti Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sayın ALİ ERORHAN’A selam vermeye uğradık,İl Yönetim Kurulu Üyesi Sayın MURAT MİSOĞLU’DA geldi..
Sayın ALİ ERORHAN bir önce ki gece SKM’NİN yazdığı programı anlattı ve “ÖĞLEBELİ MAHALLESİ’NDE Tİ TOPLANTI DA MERKEZ İLÇE BAŞKANI Sayın MUHAMMET KAYA ile BEN KONUŞMA YAPTIK,NEDEN EVET OYU VERİLMESİNİ ANLATTIK..” dedi.
Sayın MURAT MİSOĞLU kendi bölgelerinden söz etti..
AK Partililer müthiş bir çalışma içindeler..
“EVET OYU ÇIKACAĞINA GARANTİ GÖZÜ İLE BAKIYORLAR..” tek konuların EN YÜKSEK DÜZEYDE evet oyu almak üzerine odaklanıyor ve çalışmalarını buna göre yaptıklarını söylüyorlar..
SIKI BİR ÇALIŞMA TEMPOSUNA GİRMİŞ AK PARTİ..

VALİ SAYIN MEHMET AKTAŞ GEÇTİĞİMİZ GÜN EFLANİ’DE HALK GÜNÜ YAPTI VE VATANDAŞLARIN SORUNLARINI/DERTLERİNİ DİNLEDİ
Karabük Valisi Sayın MEHMET AKTAŞ İlçe Gezilerini sürdürüyor ve Karabük’ün gelişmeye aç İlçeleri arasında yer alan EFLANİ’YE önce ki gün gitti Sayın AKTAŞ.
VATADAŞLARLA SOHBET ETTİ.
Özellikle BAZI KÖYLERİN SUSUZLUĞUNU dile getiren Eflani sakinleri,su/yol konularına ağırlık veren görüşler dile getirdiler,bir de MAHALLE İÇİNDEN geçen ve tıkanan DERE YATAKLARI gündeme getirildi.
Eflani sakinleri,Eflani Köyleri özellikle SU SORUNU üzerinde durdu..
BAZI KÖYLERİN SUSUZLUKTAN KIVRANDIĞI ORTAYA ÇIKTI..
Eflani gün/gün eriyor,küçülüyor.
AK Parti İktidar döneminde yeterli hizmeti alamayan İlçelerin içinde gösterilen EFLANİ 3400 ler civarında olan nüfusunu 2089 lere kadar geriletmiş durumda..
Umudunu ARAP TURİSTLER GELECEK noktasına düğümlemek gibi bir garabetin içinde olan EFLANİ’DE gerekli gelişmenin nasıl sağlanacağı üzerinde belirli bir görüş birliği olmaması da dikkati çekiyor.
Vali Sayın MEHMET AKTAŞ İlçe gezilerini sürdürüyor ve yararlı oluyor.

16 kişi görüş bildirdi

  1. EVET

    Hayır oyu ile Barzani’nin çulunun asılmasının ne anlamı var anlayamadım.Bir yanlış ,yanlışla düzeltilmez.18 madde için referandum yapılıyor.Sn.Bahçeli’de çok tepki verdi ama referandumda hayır oyuyla ilişkilendirmedi.Aksine Vatan için EVET diyor.Hayır oyu verecek MHP liler haklıymışız yazmışsınız ,Neyin haklılığı anlamadım.Galiba sizde Hayır vereceksiniz ,çok mutlu olmuşsunuz.

  2. Anonim

    ‘Hayır oyu vereceklerin eli güçlendi’ başlıklı yazınız. Referandumla ne alakası var,değişitirilmesi gündemde olan 18 maddeyle ne alakası var.18 maddeye baktım ; ne eski maddeyle ,ne de yeni maddeyle alakalı bir durum göremedim.Parti oylamayacağız 18 maddelik Anayasa değişiklik teklifini oylayacağız.Evet diyende ,Hayır diyende niçin dediğini çoğunluk olarak bilmiyor.Partisi nediyor kendiside onun peşinden gidiyor.Bizim Demokrasi anlayışımız bu,maalesef.Ahmet bey siz bile yukarıdaki yazıyı yazarak referandum niçin yapılır,niye yapılır,nasıl karar verilir anlamamışsınız.Sizden beklentim okurlarınıza 18 maddelik Anayasa teklifini okumadan karar vermeyin demeniz olurdu.Saygılar.

  3. radar

    Referandum sonucunda evet çıktığı taktirde Türkiye DE 36 merkez oluşturulacak KARABÜK VE BARTIN MAALESEF NÜFUSU FAZLA OLAN ZONGULDAĞA BAĞLANACAK HARİTALAR ELİMDE. YANİ KARABÜK ESKİSİ GİBİ TEKRAR İLÇE KONUMUNA DÜŞECEK ÖDENEKLER ZONGULDAKTAN GELECEK KARABÜK ATIYORUM 2 MİLLETVEKİLİ ÇIKARTACAKSA 1E DÜŞECEK İYİ DÜŞÜNÜN VE İNANMIYORSANIZ ARAŞTIRIN EVET VERECEK ARKADAŞLAR .

  4. Nasıl vehmediyorsun

    Sayın Gölbek görüşlerine saygı duyarım katılmadığım çok görüşün olur ama o görüşlerine de fikirlerinede saygı duyarım.Bak bu Rafet Vergili meselesine de katiyyen katılmıyorum.Rafet Vergili beye bu kadar gücü nasıl vehmediyorsun.Ne MHP içinde ne halk nezdinde gücü yok taraftarı yok.O Mahallelere gittiyinde hoşgeldin diyenler var ya onlar Rafet Vergiliye hoş geldin demiyolar Belediye Başkanı koltuğuna hoş geldin diyolar.Rafet beye o gücü nasıl vehmediyorsun anlayamıyorum.Belediye başkanı olarak Karabükün en başarısız belediye başkanı olduğu kesin.Yaptıgı olumlu hiçbişey yok.Battı çıktıda kendi arabası batmadımı bu adamın allaşkına.Ne için olursa olsun bu adama böyle bir güç vehmetmeyin Allaşkına.

  5. Sen okudunmu

    Anonim klavye başında akıl veriyosun 18 maddelik Anayasa Değişikliyini sen okudun mu evetçi olduğun belli.Ben sapına kadar MHP liyim ve Hayır oyu vericem.Evetçiler şİVANPERVERLE HALAY ÇEKERKEN,HABUR KAPISINDA PKK lılar için ayaklarına gidip özel mahkeme kurarken biz Barzani çaputunun asılacağı günlerin geliceni biliyorduk.İşte o günler geldi.Hayır diyecek MHP liler ne kadar haklı çıktı belli oldu

  6. ALGIYA BAK

    “Barzaninin çuluyla referandumu ilişkilendirmeyin”; olur canım,görürsem söylerim. Bugün o çulu utanmadan,sıkılmadan astıranlar,yarın evet çıktığında (çok zor bir ihtimal) memleketi eyaletlere bölüp,BOP projesinin bir parçası olduğunu belgeler. Habur rezilliklerini,megri eşliğinde ağlayıp zırlayanları,Türküm diyemeyen 4 parmaklıları görüpte evet demek mümkün değil.16 nisanda anyayı konyayı göreceksiniz.

  7. Karo

    Geçenlerde can sıkıntısından ne yapayım diye düşünürken eflaniye gideyim dedim hem kaz alırım gitmişken… Gerçi bizde de biraz eflanililik var ama anca 2 defa gitmişliğimiz vardır. Neyse uzatmayalım atladık arabaya gidiyoruz, yolun bazı kesimlerinde kar var baktım ilerde arabanın teki durmuş girmiyor yanından geçip devam ettim o da peşimden gelmeye başladı sonra yolun karsız kesimlerinde dibime kadar geldi hafif fren yapsam çarpacak ama geçemiyorda arabası kötü…. Arada yarım metre mesafe var… Neyse hafif bastım gaza arayı açıp sinyal verip sağda durdum geçti gitti. Sonra devam ettim tabelalara bakıyom bir taraftanda 10 km kaldı diyor tabela. Derken efenim yine yolun karlı bir kesiminde bu defa minibüs gibi bir araç yanımdan öyle bir süratle geçtiki nerdeyse yoldan çıkıp kaza yapacaktım. Kardeşim eflaniye kalmış 7-8 km nereye yetişecen diye sövdüm içimden. Sonra bir sinir geldi ulan boşver ne işin var eflanide dedim kendi kendime. Eflani küçük bir yer küçük yerlerde herkes birbirini tanır arabalarıda tanır.. Kasabaya yabancı bir araç geliyor ne güzel bak misafir sayılır diyeceklerine daha yolda giderken bile kaza yaptıracaklardı bana. Daha önceki ziyaretimi hatırladım sonra. Fırının birinden ekmek alırken, kahvenin birinde 1 bardak çay içerken insanlar suratıma uzaylı görmüş gibi bakıyorlardı. Ben eflani kökenli karabükte yaşayan biri olarak eflaniye bi daha adımımı atmam diyorsam elin yabancısı daha beterini söyler emin olun. Diyorsunuzki eflani nüfusu 3400 den 2000 e geriledi. Geriler efendim geriler, daha da geriler hiç şaşırmayın. İnsanı geri olan her köy, kasaba, şehir ve ülke geri gider ileri değil. Sonra dedimki kabahat sende be adam ne işin olur eflanide. İşte tam olarak bunlar geçti kafamdan geri dönerken.

  8. EFLANİYE EFLANİLİYE HAKSIZLIK

    KARO RUMUZUYLA YAZAN ARKADAŞ HEM EFLANİYE HEM EFLANİLİYE HAKSIZLIK ETMİŞSİN.EFLANİ İNSANI MİSAFİRPERVERDİR.SENDE BENİM EFLANİYLE İLİŞKİM VAR DİYORSUN AMMA EFLANİYE EFLANİLİYE SAYDIRMIŞSIN.SÖYLEDİKLERİN YAZDIKLARIN YANLIŞ.EFLANİ İNSANI GERİ KAFALI ODĞUNDAN DEYİL YÖNETENLERİN SİVRİ ZEKALI OLDUĞUNDAN BÖYLE GRİ GİYOR.HANİ AYRANI YKİÇMEYE DERLER YA,AYRANI YOK İÇMEYE ARAPLARI ÇAĞIRIR GEZMEYE.ONLARDA DEVELERE BİNMİŞLER YOLA ÇIKMIŞLAR GELİYOLARMIŞ.EFLANİ İŞTE BU KAFALAR YÜZÜNDEN GERİ GİDİYOR.YAZDIKLARIN EFLANİYE EFLANİLİYE HAKSIZLIK OLMUŞ

  9. 5Beş soru-cevap ile HAYIR

    EVET İÇİN ÇALIŞAN ARKADAŞIMA 5(Beş) SORU SORDUM HEPSİNE “HAYIR” DEDİ İYİ Mİ….
    1-SURİYELİLERE VATANDAŞLIK VERİLSİN Mİ???? HAYIR
    2-TÜRKİYE EYALETLERE BÖLÜNSÜN MÜ???? HAYIR
    3-ANAYASADAN TÜRKLÜK VE ATATÜRK KALDIRILSIN MI??? HAYIR
    4-AVRUPA BİRLİĞİNDEN ÇIKIP AFRİKA BİRLİĞİNE GİRİLSİN Mİ?? HAYIR
    5-ÜLKEDE BÜTÜN YETKİLER TEK ADAMA VERİLSİN Mİ???HAYIR…

  10. Karo

    Haksızlık olmuşmuş yokyaaa??? Sanki biz cahiliz bi bok bilmiyoz..kafadan sallıyoz. Kardeşim ben 100 tane şehir ve kasaba gezdim güneydoğuyuda gezdim insanlar köylerine kasabalarına bir yabancı gelince evvela bir hoşgeldin diyorlar çoğu yerde. Kahveye girip çay içiyonda vallahi billahi abartmıyorum çay parası almayan yerler de gördüm. Eflaniye giderken 5km kala geri döndüm ya arabayı perte çıkarıcaz yada canımızdan olacaz diye. Adamın canına kastediyorlar resmen sen tutmuş misafirperverlikten bahsediyorsun. Allah muhafaza orda o sürücüleri bulup tartışsan postu bırakıp geri gelirsin ordan. Senin sivri zekalı dediğin yöneticileri başka yerlerdenmi bulup getiriyorlar ? Onlarda oraların insanı değilmi ? Halk seçmiyormu onları ? Ben yarı eflaniliyim ama benden uzak olsun Allah bi dahada yolumu düşürmesin. Amin.

  11. aga

    Eski belediye binası yıkılsın yerine park yapılsın

  12. puslu kentli

    iyi günler.
    iyi günler efendim.
    eflani de ll yıldır memurluk yapıyorum. çok medeni saygılı bir yer arkadaşa bi anlam veremedim bi olumsuzluktan dolayı eflaniyi silmiş kendi bilir yazın gelsin de bi tadını çıkarsın eflaninin ..
    çok ön yargılı buldum arkadaşı ..
    çoğu ilçelere göre eflani 0n adım ileridedir bu da böyle biline …
    uzaktan ahkam kesmek ne kadar kolay yani…
    bir de Vergili için bi şey yapmadı diyor arkadaş vah vah at gözlüğü ile yaşıyor galiba karabük’te …
    o zaman senin partin yada seçtiğin insanlar ne yaptı onu sorgula bence …
    .her ile lazım olan meydan kültür merkezleri hayatı kolaylaştıran asansörler köprüler….
    bunları da herhalde giderken cebine koyup gidecek sanki…..bakış açısı acaip ya…enterasan geldi bana….ne diyelim yapcak bi şey yok önümüzdeki maça bakcaz galiba artık…..
    bi memur olarak evetin ülkeme yönetim acısından hızlandıracak bi şekil olup kimseye bi şey verilecek bi durum yok….işleyiş değişecek hızlanacak o kadar,,,
    devlet elden gidiyor hikayesi bu memleket için bi şey üretemeyenlerin ,projesi olmayanların, yarını olmayanların, yarını göremeyenlerin ufku dar olanların uydurdukları kendilerinin de buna inandıkları bi durum hikaye bundan ibaret bana göre……..
    sevgili karabüklüler laf laf içraat ise yapılan durum ordada..
    görünen köy kılavuz istemez misali……
    iyi akşamlar….

  13. Gönderen

    Eflani yolu kenarına yapılmış o güzel çeşmelerin etrafına çöpleri, poşetleri, içki şişelerini, bira kutularını kim atıyor?

    Yazın sıcağında buz gibi leziz su 10 numara, yeşillik, manzara 10 numara, çeşmelerdeki estetik 10 numara ama, çeşme çevreleri 100 numara….

  14. 6. soru

    Şu “5Beş soru-cevap ile HAYIR” rumuzuyla yazan arkadaşa soruyorum.

    6- Siz Anayasa değişiklik paketini okudunuz mu? Bu yazdıklarınızla ilgili maddeleri bize söyleyebilir misiniz? Sanırım sizin ancak bu soruya cevabınız “hayır” olabilir.

    1-SURİYELİLERE VATANDAŞLIK VERİLSİN Mİ????
    Cevap:Anayasa değişikliğinin neresinde bu konu var. Anayasa değişikliği ile ne alakası var. Ben hepsini detaylı bir şeklide okudum. Lütfen maddesini söyler misiniz? Bu konu bu kadar basit bir konu değildir. Mİsak-ı Milliden tutun da bundan sonraki Ortadoğu coğrafyasının şekillenmesi ile alakalıdır. Bu şekilde bir algı oluşturulması hem bu politika hemde ayrıştırma politikası anlamında çok yanlıştır. Sizi tenzih ediyorum fakat bu algı zaten bilerek oluşturuluyor.

    2-TÜRKİYE EYALETLERE BÖLÜNSÜN MÜ????
    Cevap:Anayasa değişikliğinin neresinde bu konu var. Anayasa değişikliği ile ne alakası var. Lütfen maddesini söyleyiniz.

    3-ANAYASADAN TÜRKLÜK VE ATATÜRK KALDIRILSIN MI???
    Cevap:Anayasa değişikliğinin neresinde bu konu var. Anayasa değişikliği ile ne alakası var. Lütfen maddesini söyleyiniz.

    4-AVRUPA BİRLİĞİNDEN ÇIKIP AFRİKA BİRLİĞİNE GİRİLSİN Mİ??
    Cevap:Anayasa değişikliğinin neresinde bu konu var. Anayasa değişikliği ile ne alakası var. Lütfen maddesini söyleyiniz.

    5-ÜLKEDE BÜTÜN YETKİLER TEK ADAMA VERİLSİN Mİ???
    Cevap:Anayasa değişikliğinin neresinde bu konu var. Lütfen maddesini söyleyiniz. Türkiyeyi bürokrasi prangasından kurtarmak ve daha hızlı kararlar almak anlamında yürütmenin yetkisi cumhurbaşkanındadır. Cumhurbaşkanı KHK çıkarabilir. Ama hiç bir şekilde bu KHK lar MECLİSCE DÜZENLENEN KANUNLARın üstinde olamaz. Kanun yapma yetkisi (YASAMA) meclise aittir.

    Değişiklik teklifinin 8. Maddesi 104. maddenin değişikliğine istinaden şöyle der:
    Cumhurbaşkanı, yürütme yetkisine ilişkin konularda Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkarabilir. Anayasanın ikinci kısmının birinci ve ikinci bölümlerinde yer alan temel haklar, kişi hakları ve ödevleriyle dördüncü bölümde yer alan siyasi haklar ve ödevler Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle düzenlenemez. Anayasada münhasıran kanunla düzenlenmesi öngörülen konularda Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkarılamaz. Kanunda açıkça düzenlenen konularda Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkarılamaz. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kanunlarda farklı hükümler bulunması halinde, kanun hükümleri uygulanır. Türkiye Büyük Millet Meclisinin aynı konuda kanun çıkarması durumunda, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi hükümsüz hale gelir.

    Lütfen okuyalım, irdeleyelim ona göre cevap verelim. Ben hepsini okudum inceledim ve benim cevabım EVET. Ben siyasi mülahazalar üzerinden konuşmuyorum, anayasa metni üzerinden konuşuyorum.

  15. Alıcınızın ayarları ile oynamayın

    Sevgili Radar kardeşim.
    Sizin alıcılarınızın ayarlarıyla oynamışlar. yok 36 merkez olacakmış filan. sen yanlış biliyorsun 28 filan olması. Ya Allah aşkına nereden çıkarıyorsunuz bu rakamları. 36, 25, 42, 28 vs… Bunu Anayasa değişikliği ile ne alakası var. Lütfen ya, lütfen… Milleti gereksiz yanlış bilgi ile şişirmeyin. Yazdığınızı bir yere dayandırın biz de takdir edelim. Bu korku dünyası yaratma zamanları geçti artık. Sizin alıcılarınız yanlış uydudan çekim yapıyor.

  16. Gönderen

    Eflani gölleri, turizm falan diyorlar. Safranbolu’ya arabası ile gelen turist, bir de şu Eflani göllerini görelim deseler, yol boyunda serinlemek için o çeşmelerin başında dursalar, şu güzelim çeşmelerin çevresi çöplük olmuş, gölleri görmeye gerek yok oralar da çöpten geçilmez, gidersek tetınız, veba falan oluruz deyip geri dönerler….

    Sayın yazar çevre konusuna çok duyarlı. Karabük’ün çöp depolama tesisini gündemden düşürmüyor. Safranbolu’nun çöplük yangınlarını sık sık yazıyor ama Eflani çelmelerini görmüyor. Herhalde o taraflara gitmiyor. Ben geçen yaz gördüm. O zamandan buyana temizlendiyse bilmem…

    Kim yaptırdıysa çeşmeler çok güzel. Niye korunmaz hayret bişey. Bakalım kıran döken de olacak mı? Etrafını çöplük yapan, orasını burasını da kırar…

    Şişeyi, teneke kutuyu, poşeti al yanına ilçede çöp kutusuna at. Çok mu zor be kardeşim?

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu Belediyesi seralarında 200 bin çiçek yetiştirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, seralarda 200 bin çiçek yetiştirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, modern tarım tekniklerini kullanan uzman ekipler, çeşitli çiçek türlerinin üretimini başarıyla tamamladı.

Yetiştirilen çiçekler arasında kadife çiçeği, gül, çuha, sardunya, petunya ile begonya gibi popüler ve yerel çiçek türleri bulunuyor.