Her Telden (3.Mayıs.2019)

Her Telden (3.Mayıs.2019)

Yayın: 02.05.2019 22:09 |Güncelleme: 03.05.2019 09:10
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK’TE GÖZLER “ŞİRİNEVLER HASTANESİ’NE ATANACAK BAŞHEKİM VE YÖNETİM DE..”,OYSA YENİ BİR DEVLET HASTANESİ DAHA ÖNEMLİ
Karabük’te bütün gözler,ŞİRİNEVLER DEVLET HASTANESİ’NE atanacak yeni BAŞHEKİM ve atanacak Başhekimin getireceği yeni YÖNETİM yapılanmasına çevrildi..
ÖYLE DEĞİL Mİ..?
Oysa ki KARABÜK HASTANE ALANINDA YETERLİ Mİ..?
Üzerinde Durulması gereken,üzerinde çok söz edilmesi gereken KARABÜK’TE HASTANE SORUNU VAR MI/YOK MU olmalı değil mi ve olayın tam burasında TEK HASTANE ne kadar iyi hizmet verirse/versin,KARABÜK SAKİNLERİ TARAFINDAN YETERLİ GÖRÜLMEYECEĞİ noktası düşünülmeli.
KARABÜK’E BİR DEVLET HASTANESİ ŞART.
Bilindiği gibi ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA Hastanesi AFİLASYON denilen bir sistem ile yürütülüyor,yani hem ÜNİVERSİTE,hem DEVLET Hastanesi konumunda..
Her ikisinden de azıcık/azıcık hizmet vermek zorunda yani…!!
Karabük’e yeni bir DEVLET HASTANESİ yapılması gerek,bu şart.
Bu anlamda Karabük gözlerini,BAŞHEKİM ATAMASINDAN ÇOK,olayın bu yönüne dikmeli ve yüksek sesle BİR DEVLET HASTANESİ İSTİYORUZ diye haykırmalı..
Bu tavır daha yararlı olur..

GEÇENLERDE,AK PARTİ İÇERİSİNDE ÇOK ÖNEMSENEN BİR İSİM ; “BİZİM BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI PEŞİNE DÜŞEBİLİR..”
Geçenlerde,AK Parti içerisinde çok önemsenen,bizimde çok değer verdiğimiz bir isim ile sohbet ediyorduk,bize “BİZİM BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ARKADAŞLAR İÇERİSİNDEN GELECEĞİN BELEDİYE BAŞKANI ÇIKABİLİR/ÇIKACAKTIR..” gibi ifadeler kullanmıştı.
Biz bu ifadeleri yazmıştık.
O zaman “NASIL OLUYOR BU İŞ..” diye sormuştuk,AK Partili o Kardeşe “BUGÜN Kİ SİYASAL YAPI 4.5 SENE GİDECEK GİBİ DEĞİL.BİR ERKEN SEÇİM OLACAĞINA KESİN BAKIYORUM..” gibi değerlendirmeler yapmıştı.
“MUHTEMEL BİR ERKEN SEÇİMDE.KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI Sayın RAFET VERGİLİ,KESİNLİKLE MİLLETVEKİLİ ADAYI OLUR.BELEDİYE’Yİ BIRAKIR VE BELEDİYE MECLİSİ,YENİ BİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER..” falan demişti.
Daha sonra da “KARABÜK BELEDİYE MECLİSİ’NDE,AK PARTİ ÇOĞUNLUKTA VE YENİ BELEDİYE BAŞKANI AK PARTİ GURUBUNDAN,AK PARTİ MENSUBU BİR KİŞİ OLUR..” şeklinde de ek bilgiler vermişti.
Biz bunları yazmıştık,hatta,bir YORUM gelmişti o yazımıza ve AK Parti Belediye Meclis Gurubundan kimlerin BELEDİYE BAŞKAN Adayı olabileceğine atıf yapılmıştı.
BÖYLE BİR GELİŞME OLABİLİR Mİ SİZCE..?

“OLUR MU ABİ, AK PARTİ BELEDİYE MECLİS GURUBUNDAN,BUGÜN İSTESEK,MHP’YE GEÇMEK İSTEYEN 3 İSİM HAZIR BEKLİYOR..” SÖZLERİ..
Geçtiğimiz günlerde AK Parti içinde etkin bir ismin “ERKEN SEÇİM OLABİLECEĞİNE..” böyle bir gelişme de “Sayın RAFET VERGİLİ’NİN BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NI BIRAKARAK MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMASI İHTİMALİNE..” ilişkin bir yazımız olmuştu.
MHP İçerisinde hayli etkin bir Kardeşimizle bunu konuşuyorduk ve “MHP GENEL MERKEZİ,KARABÜK BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NI BOŞALTMAZ.BU NEDENLE Sayın VERGİLİ’YE BU İZİN YA ÇIKMAZ VEYA YERİNE MHP’Lİ BİR İSİM BULMAN GEREK..” denir falan demiştik.
O Kardeşimiz “EĞER RAFET BEY,MİLLETVEKİLİ ADAYI OLURSA,YERİNE MUTLAKA MHP’Lİ BİR İSMİN SEÇİLMESİNİ SAĞLAR.BAK SANA BİR ŞEY SÖYLEYEYİM,ŞU AN BİLE AK PARTİ BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNDEN 3 İSİM,MHP’YE GEÇMEK İÇİN BEKLİYOR..” demişti.
“CİDDİ OLAMAZSIN..” demiştik o Kardeşe..
“ABİ CİDDİ SÖYLÜYORUM.BU İŞLERİN ŞAKASI OLMAZ,EN AZ 3 İSİM,ŞİMDİ BASTIRALIM,MHP’YE GEÇER.ZAMANI GELİNCE GÖRÜRSÜN..” falan diyerek ısrarlı davranmıştı.
Şimdi dikkat ediyoruz..
Çat/pat “ERKEN SEÇİM..” lafları gevelenmeye başlan

dı..
“DENİZ YANMAZ YA..” diyelim ki “YANDI..” Erken Genel Seçim,ciddi/ciddi gündeme geldi,konuşulmaya başlandı,O ZAMAN KARABÜK’TE BU İHTİMALLER gerçekleşir mi,yoksa başka ihtimaller mi olur..?
Bunlar önemli FİKİR JİMNASTİKLERİ elbet,öyle bakmak lazım..

YEREL SEÇİM SIRASINDA “YENİCE SAKİNLERİNE VERİLEN DOĞALGAZ GETİRİLMESİ SÖZÜNÜN..” ARKASINA DÜŞÜLDÜ VE GİRİŞİM BAŞLATILDI..
Hatırlarsınız veya YENİCE sakinleri mutlaka hatırlarlar “YEREL SEÇİMLERDEN SONRA,YENİCE’YE DOĞALGAZ GETİRECEĞİZ..” denilmişti ve bu söz YENİCE sakinlerine verilmişti.
Şimdi verilen sözün tutulması isteniyor.
Sanıyoruz,YENİCE Belediye Başkanı Sayın ZEKİ ÇAYLI bu konu için bir girişim başlattı ve YENİCE yaşayanları adına,konunun muhatabı durumunda ki BOTAŞ Genel Müdürlüğü ile temas kuruldu.
YENİCE DOĞALGAZ OLAYININ PEŞİNE DÜŞTÜ SAYILIR.
Şimdi,böyle bir konu için AK Parti ne diyecek acaba,aslında YENİCE’YE DOĞALGAZ gelmesi/getirilmesi için AK Parti Teşkilatı’nın daha aktif olması,bu konuda ki girişimlere başlaması daha şık olan bir tavırdı.
Girişim Belediye Başkanı Sayın ZEKİ ÇAYLI tarafından başlatıldı.
AK Partililer bu girişime destek vermek zorundalar.
Zira “YENİCE’YE DOĞALGAZ GETİRECEĞİZ..” sözünü veren AK Partililer.
Şimdi “SEÇİMİ KAYBETTİK,DOĞALGAZ/MOĞALGAZ YOK..” diyecek değiller ya.

“KARDEMİR ÇEVRE YATIRIMLARI YAPMAK VE ÇEVRE LİSANSI ALMAK ZORUNDA..ZİRA BİRÇOK İŞLEMLERİNDE BUNA ÇOK DİKKAT EDİLİYOR..”
Hepimiz ÇEVRE KİRLİLİĞİNDEN yakınıyoruz,birçok sanayi tesisinin ÇEVREYE ZARAR VERDİĞİNDEN söz ederek “BUNLAR HALK SAĞLIĞINI HİÇE SAYIYOR..” gibi yaklaşımlar gösteriyoruz,buraları yönetenleri “KAZANMAYI,HALK SAĞLIĞINA ÜSTÜN TUTUYORLAR..” diye değerlendiriyoruz.
Oysa ki kesinlikle öyle değil.
Geçtiğimiz günlerde KARDEMİR’DE etkili/yetkili bir isim ile sohbet ettik ve ÇEVRE YATIRIMLARINDAN söz etti,ÇEVRE YATIRIMLARINI yapmak zorunda olduklarından söz etti.
“ÖNCELİKLE BİZDE BU KENTTE YAŞIYORUZ.EĞER ÇEVRE KİRLİLİĞİNE YOL AÇIYORSAK,BUNDAN BİZDE AYNI ÖLÇÜ DE ETKİLENİYORUZ.ÖRNEĞİN Sayın KAMİL GÜLEÇ,Sayın ÇAĞRI GÜLEÇ,Genel Müdür Sayın HÜSEYİN SOYKAN BU KENTTE YAŞAMIYORLAR MI..” diye sordu.
Daha sonra da “KARDEMİR,BİRÇOK İŞ VE İŞLEMLERİNİ YAPABİLMEK AMACI İLE ÇEVRE LİSANSI ALMAK ZORUNDA.ÖZELLİKLE DIŞ ÜLKELERE MAL SATMAK İÇİN,KREDİ ALMAK İÇİN ÇEVRE YATIRIMLARI,SOSYAL SORUMLULUK ANLAYIŞI ÇOK ÖNEMLİ..” gibi bilgiler verdi.
KARDEMİR TÜM ÇEVRE YATIRIMLARINI BİTİRDİ..
ÇEVRE LİSANSI ALMAK İÇİN BAŞVURUDA BULUNDU..
Karabük’te KARDEMİR kaynaklı ÇEVRE KİRLİLİĞİ olmayacak artık.
Bunun altı özenle çiziliyor..

YEREL SEÇİMLER SIRASINDA,ÜZERİNDE EN FAZLA DURULAN “KARDEMİR GİRİŞİNDEN BAŞLAYACAK OLAN KAVŞAK DÜZENLEMESİ VE TRAFİK..”
YEREL SEÇİMLER sırasında,üzerinde en fazla durulan konuların başında ŞEHİRİÇİ TRAFİK geliyordu ve bu nokta da Karabük Belediye Başkanlığı görevine ÜÇÜNCÜ KEZ Seçilerek,Karabük’te bir TARİH YAZAN Sayın RAFET VERGİLİ “CUMAPAZARI-BULAK KAVŞAĞI ARASINA,KESİNTİSİZ YOL..” öneriyordu.
BU YOL İÇİN ALT GEÇİTLER/ÜST GEÇİTLER YAPACAĞIZ diyordu.
Sayın VERGİLİ’NİN bu görüşüne karşılık,AK Parti kanadından “Sayın VERGİLİ’NİN SÖYLEDİĞİ HAYAL,ÖYLE BİR PROJENİN YAPILMASI İÇİN 300 MİLYON LİRADAN FAZLA KAYNAĞA İHTİYAÇ VAR.KARABÜK BELEDİYESİ İMKANLARI İLE BU YAPILAMAZ..” anlamında görüşler dile getiriliyordu.
Ve,AK Parti Belediye Başkan Adayı Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL “MİLLETVEKİLLİĞİM DÖNEMİNDE ÜZERİNDE ÇOK ÇALIŞIP,ETE/KEMİĞE BÜRÜNDÜRDÜĞÜM,KARDEMİR GİRİŞİNDEN BAŞLAYAN KAVŞAK DÜZENLEMESİNİ DEVLET YAPACAK.BUNU HIZLANDIRACAĞIM..” diyordu.
Aynı görüşü AK Parti Milletvekilleri de söylüyordu..
Sayın RAFET VERGİLİ,bir Basın Toplantısı yaptı ve MİLLETVEKİLLERİNİ BU PROJEYİ HIZLANDIRMAYA,GERÇEKLEŞTİRMEYE çağırdı ve adeta,”SÖZ VERDİNİZ BUYRUN YAPIN..” gibi bir açıklamada bulundu.
“GEREKEN YERDE BİZDE DESTEK VERİRİZ..” demeyi de ihmal etmedi.

KARABÜK’TE “ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ OLARAK GELEN,ÜLKESİNDE CAN GÜVENLİĞİ OLMADIĞI İÇİN VEYA BAŞKA NEDENLERLE GELEN İNSAN.”
Karabük’te KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NE okumak için gelen,ÜLKESİNDE CAN GÜVENLİĞİ olmadığı için gelen,Ülkemizden AVRUPA Ülkelerine geçmek için gelen,velhasıl O veya BU NEDENLE gelen 12 ile 15 bin dolayında YABANCI KÖKENLİ insan var.
O nedenle,Karabük’te en fazla çalışan Müdürlüklerin başında İL GÖÇ Müdürlüğü’nü saymak mümkün,hatta en fazla çalışan bu Müdürlük olarak görülmeli.
İL MÜDÜRÜ Sayın MEHMET AKİF DEĞİRMENCİ ve mesai arkadaşları,insanüstü bir gayretle çalışıyorlar,tamamı sorunlu bu insanların belirlyi bir düzen içine alınmasına gayret gösteriyorlar.
Hatırlayanlar vardır,geçmişte İL GÖÇ MÜDÜRLÜĞÜ,çok iyi intibalar,çok iyi izlenimler bırakmadı,skandallar yaşandı,ama,Müdürlük görevine Sayın MEHMET AKİF DEĞİRMENCİ’NİN atanması ile durum değişti,hizmet kalitesi,hizmet anlayışı tamamen değişti.
Şimdi yabancılar belirli kriterler çerçevesine alınıyorlar..
Gidecekler gönderiliyor,kalmaları gerekenler kalıyor..
GÖÇ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ belirli ölçüler belirlemiş ve buna göre hareket edilerek,Karabük İl Göç Müdürlüğü’nde de,belirli adımlar atılıyor ve ÖĞRENCİLERİN kayıtları sağlıklı hale getirilirken,ÖĞRENCİ olmayanlarda titizlikle kayıt altına alınıyorlar..
İL GÖÇ Müdürlüğü’nün önü ne zaman gitseniz ana/baba günü gibi ve insanlar buralarda durumunu,vaziyetini,geleceğini öğrenmeye çalışıyorlar.
Ancak,herkesin gönlü rahat,zira,yaklaşımlar çok/çok adil olmuş,değişmiş.

İYİ HATIRLAYIN,SAYIN RAFET VERGİLİ “YEREL SEÇİMLERE,SAYIN KADİR ÖZTÜRK BANA FETÖ İMAMLARI İLE GELDİ..” DİYE BAŞLAMADI MI…?
İyi hatırlayın,Karabük’te Belediye Başkanlığı Seçimini ÜÇÜNCÜ KEZ KAZANARAK,Karabük’te TARİH YAZAN Sayın RAFET VERGİLİ,bu sürece hangi söylemlerle girdi..?
KREDU YURTLAR KURUMU Müdürü Sayın KADİR ÖZTÜRK’Ü hedef alarak “BANA FETÖ İMAMLARI İLE GELDİ.BEN KENDİSİNİ ÖYLE TANIDIM..” gibi bir açıklama ile adeta,SEÇİM STARTI vermedi mi..?
Hatta o zaman durduk yerde, Sayın VERGİLİ,Sayın KADİR ÖZTÜRK’Ü,hem de FETÖ OLAYI ile birlikte neden gündeme getirdi,buradan” YOLA ÇIKARAK İLERLEYEN SÜREÇTE,KİMLERİ FETÖ OLAYINA DAHİL GİBİ GÖSTERMEYE ÇALIŞACAK..” şeklinde düşünen çok geniş bir kesim olmuştu.
Biz bu konuyu neden gündeme getirdiğini Sayın VERGİLİ’YE o zaman sormuştuk ve “YURTLARDA KALAN ÖĞRENCİLERİ,BİR SİYASİ PARTİYE KANALİZE ETMEYE ÇALIŞIYORDU.BU ÇOK YANLIŞ BİR TUTUM,O NEDENLE GÜNDEME GETİRDİM..” anlamında bilgiler vermişti.
Sayın KADİR ÖZTÜRK şu an KYK Müdürü değil.
Yakında bir yerlerde göreve getirilebilir mi acaba..?

KARABÜK’TE İŞSİZLİK ORANI NEDİR,KİMİ ÇEVRELER YÜZDE 14.3,KİMİ ÇEVRELER İSE YÜZDE 20 RAKAMININ ÜZERİNDE DİYOR.EN BÜYÜK SORUN
Karabük’te,EN BÜYÜK SORUNLARIN BAŞINDA İŞSİZLİK geliyor elbet,kimi çevreler yüzde 14.3 diyor,kimi çevreler ise yüzde 20 rakamının üzerinde görüyor.
İŞSİZLİK ÇOK BÜYÜK BİR SORUN,ANORMAL BÜYÜK BİR SORUN.
İŞSİZLİK SORUNU çözümü noktasında,hiçbir adımın atılmadığı ve adeta KADERİNE TERK EDİLMİŞ bir sorun,yüzde 14.3 olsa da büyük sorun ,yüzde 20 olsa da,büyük sorun..
Dikkat edin BÖYLE BÜYÜK BİR SORUN HİÇ DİLE GETİRİLMİYOR İYİ Mİ..?
Karabük’te en fazla ÜNİVERSİTE MEZUNLARI İŞSİZ galiba..
Peki,ÜZERİNDE TEK SÖZ EDEN KİMSE VAR MI,İŞSİZLİK BÜYÜK SORUN..!!

4 kişi görüş bildirdi

  1. Rahatsız

    Sayın Gölbek,
    Yeni bir hastahane yapsanız ne olacak? Karabük’ün değil, ülkenin en önemli meselesi liyakat. Liyakatsız insanlarla doldurduktan, başarılı ama kendilerinden olmayan insanlara binbir türlü hile ve desise ile abuk sabuk iftira ve algı operasyonu, mobing yaparak el çektirirsen istersen 50 tane hastahane yap. Bu kafa yüzünden Karabük’te sağlığın değil sadece ülkede her kurumun içi boşalıyor. Karabük’te sağlığı kimin, hangi bilgi ve tecrübesine dayanarak dizayn ettiğini biliyoruz. Sizin de bildiğinize eminim.

  2. Çevre ve Hava kirliliği diğer sorumlular

    Şehir içinde yoğun emisyon gazı ne olacak bunun yaptırımı kim.. Eski dizel araçlar simsiyah dumanı ve yüksek sesi ile kol geziyor, Belediye de ki eski araçlar, Toplu ulaşımda otobüs, dolmuş, Kardemir’in Servis araçları bile yeni
    Bazı illerde eski ve emisyon gazı fazla olan araçlara yasaklar getiriliyor, ücretli yapılıyor,
    Haddehaneler yıllardır şehir içinde ve buna bağlı dizel uzun yük araçları var.
    Görüntü kirliliği şehir estetiği halt safhada dolmuş durakları üstü kapkara, kent meydanı karşısı mahaller, çarşı merkezi binalar, duvarlar, çadırlar bezler,çöp kutuları, araba parkları kaldırımda ki farklar, v.b bir çok durumlar var.
    Dere kenarlarındaki çalılarda ki poşetler düzensizlikler, köprü korkuluklar, moloz atıkları,
    Sonuçta çevreyi kirletiyor dediklerimiz birilerine biz artık kirletmiyoruz ama sizin eksikleriniz daha çok diyebilir mi?

  3. Son karabuklu

    Hastanekere doktor yok. Ve pis eskiye geri dondu proje oyle yanlis yapilmiski koridorlar havasiz. Universite hastanesi gormek istiyorsan ahmet abi ktu ye bir git orada devlet hastanesi oldugu icin herkes universiteye gitmiyor ve herkes oturuyor nezih bir ortam bizimkine git koridorlar kokuyor insanlar ust uste adamun ortopedik sorunu var dar koridorlar arasinda en uzakta yaslilsrin ituracak yeri yok ve en onemlisi doktor sikintisi var.devlet hastanesi ufak kapasiteli yapilmali

  4. HİKAYE

    hastane ilk yapıldığında koridorlar çok genişti.ancak hastaneye gelen vatndaşlarımız alanın çok geniş olduğunda,tabiri caiz ise top oynanacak alanlar olduğundan bahsettiler.bunu zaman zaman yerel basında belirtip şurası şöyle kapansa burası böyle kapansa diyerek yol gösterdiler.ortaya çıkan sonuç bu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da “Savunma Sanayinde Stratejik Malzemeler” konulu konferans düzenlenecek

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'da, Karadeniz Teknik Üniversitesince (KTÜ) “Savunma Sanayinde Stratejik Malzemeler” konulu konferans organize edilecek.

Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü tarafından gerçekleştirilecek programa, Girişimci Alüminyum Sanayici ve İş Adamları Derneği (GALSİAD) Başkanı, SİMA Alüminyum Genel Koordinatörü Celalettin Kırboz, Gebze Teknik Üniversiesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Türkmen, GALSİAD Başkan Yardımcısı SEYKOÇ Sima Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çığlı, konuşmacı olarak katılacak.

Konferans, yarın 14.00'de Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Amfisinde düzenlenecek.